Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást 2013. november 8. péntek 7:15 Forrás: AN

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást

Budapest – Az Egyesült Államok elítéli a Horthy-szobor vasárnapi avatását, és szükségesnek tartja, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők is határozottan és egyértelműen ítéljék el a történteket.

Most majd lehet megint háborogni, hogy az amerikaiak miért szólnak bele. Lehet röfögni, hogy nem leszünk gyarmat. Abcúg Amerika! Csak nincs értelme. Túl azon, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ugyanazon a téren van, ahol a Hazatérés Templomának nevezett szélsőjobboldali gyülekezet székhelye, az amerikaiak, sok millió normális magyarral együtt úgy gondolják, hogy túl sok szörnyűség történt ahhoz a huszadik században, hogy ismét játszani lehessen a tűzzel.

Az amerikaiak ugyanúgy gondolják, ahogyan a tisztességes magyarok: Horthy Miklósnak nem kell szobrot állítani.

A budapesti Amerikai Nagykövetség közleménye

Az Egyesült Államok határozottan elítéli a Jobbik – egy etnikai gyűlölettel és antiszemitizmussal azonosított magyar politikai párt – által rendezett szégyenletes eseményt, amelyen a budapesti Szabadság tér sarkán álló magyar református templom előtt november 3-án felavatták Magyarország második világháború alatti vezetőjének, a náci-szövetséges Horthy Miklósnak a mellszobrát. Azok, akik ezt az eseményt szervezték és azon részt vettek, köztük néhány magyar parlamenti képviselő, nemcsak saját intoleranciájuknak vitték hírét, hanem Magyarországról drámaian negatív képet festettek. Habár a jelentős számban megjelent ellentüntetők megmutatták, hogy erős az ellenállás a szervezők nézeteivel szemben, és a magyar kormány egyes tagjai hangot adtak helytelenítésüknek, egy ilyen esemény azt teszi szükségessé, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők ítéljék el, gyorsan, határozottan és egyértelműen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (34 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +51 ( 59 szavazatból)
Az amerikai nagykövetség is elítéli a szoborállítást , 4.8 out of 5 based on 34 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Csacsicska Tamás

    “…egy ilyen esemény azt teszi szükségessé, hogy a legmagasabb rangú magyar vezetők ítéljék el, gyorsan, határozottan és egyértelműen.”
    .
    Eszük ágában sincs és nem is lesz. Orbán megmondta, hogy szüksége van a Jobbik szavazóira. Majd hülye lesz beszólni nekik. Talán majd 2014 nyarán megjátssza a nagy antifasisztát – addig azonban fasiszta marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  2. A magyar vezetők viszont hallgatnak. Néma a KE, és néma a miniszterelnök.
    Nem értik, hogy a világ normális fele elítéli ezeket az eseményeket.
    A jobbik meg fel van háborodva, mert – mint mondják – ez nem politikai ügy.
    Szerintük ha parlamenti képviselő mond beszédet, az nem politika.
    Mindenki más szerint meg az.
    Sokat elmond a kormány hallgatása ez ügyben, hiszen nincs messze a kitűzött céljaiktól egy Horthy szobor avatás.
    A Kossuth teret visszaállítják a ‘44-es állapotokra. Utcákat, tereket neveznek el annak a kornak emblematikus figuráiról. A tankönyvekben Nyírő, és Wass Albert szellemisége.
    Már tagadni sem lehet a kormány irányultságát. A jobbik megint megtette azt, amit ők nyíltan MÉG nem mertek.
    Minden intézkedésük arra irányul, de gyávák kimondani hogy a Horthy éra ETALON számukra.Még nem akarják nyíltan vállalni a világ megvetését. Nemsokára eljön az idő, amikor bátran felvállalják náci voltukat, a TEK, a rendőrség, a spiclik, és honvédség hathatós támogatásával.
    Mert ők jobban teljesítenek… Igen. Aljasságban.
    Kíváncsian várom, hogy mit hazudnak erre a felszólításra…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Hiú remény, abban bízni, hogy az az Orbán, akinek a polgármesterei turul és Horthy szobrokat állítanak, utcákat és tereket neveznek el antiszemita magyarokról, műveiket pedig beépítik a Nemzeti Alaptantervbe, akinek Felcsúton felesküdőtt képviselőnóje zászlósanya-szerepet vállal a gárdaavatáson, aki által kijelölt házelnök Nyírőő hamvaival szaladgál Romámániába, akinek a Békemeneteit finanszírózó milliárdos barátja TV-jéből Horthy szelleme árad, és sorolhatnám tovább. A toleráns értelmiség hajlamos azt mondani, hogy Orbán és pártja más, ők nem ilyenek, csak a szélsőjobb szavazók megnyerésére játszanak. Ez igaz ugyan, de közben tudatosan árasztják el a társadalmat a Horthy korszak szellemével, állammodelljük, a Nemti Együttműködés Rendszere Mussolini fasiszta munka alapu társadalommodelljére épül, Horthy-mázzal leöntve és bolsevik attitűddel vegyítve. Ezt nyilván az USA nagykövetségén is látják, sőt minden bizonnyal ennél sokkal többet tudnak a felszólított magas vezetők gondolkodásmódjáról , szándékairól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  4. Nesze semmi fogd meg jól. Orbán pont ilyen rövid semmitmondó protokolláris közleményre számított. Ez számára annyit jelent, hogy minden rendben, ezen felül semmit nem tesznek majd, szabad az út előre mint eddig is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Csacsicska Tamás

    Bumburi:
    .
    Nem fognak rá válaszolni. Orbánnak minden egyes szavazat fontos: most a Jobbikos szavazókat akarja lenyúlni. Orbánnak (és az egész Fidesznek) sem ideológiája, sem erkölcsi tartása nincs – és megjósolom, hogy ha Orbán úgy értesül, hogy a választásokkal gondjai lehetnek, akkor nem csalni fog, hanem rendkívüli állapotot fog kiprovokáltatni Szőke Feriékkel.
    .
    Felfordulás, erőszak, látszólagos rendőri fellépés – szükség-, vagy rendkívüli állapot. Választások elhalasztva, rendeleti kormányzás, parlamenti szünet, baloldal megy a börtönbe.
    .
    Orbán elmebeteg, aki SEMMILYEN – értitek: SEMMILYEN – áron nem fogja kiadni a kezéből a hatalmat. Azt ki lehet csavarni a kezéből, de amíg lélegzik, lemondani nem fog róla.
    .
    Ehhez képest lényegtelen, hogy mit mond és gondol róla a világ. Látod: Európának szava sincs ezekhez a dolgokhoz. Pedig csak el kellene zárniuk a pénzcsapokat máról holnapra – és Orbán mehetne vitatkozni velük bármelyik európai bíróságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  6. Csacsicska
    Tamás
    Teljesen egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  7. na erre a hírre az ócska, gyáva, sunyi fasiszták, oprettnyilasok, a jobbik is és a gójmocisok is egyből kiabálták, hogy “ne tessék má’ nem mi vótunk-nem mi vótunk, ott se’ vótunk”, mint a riadt disznók, húzódtak be az ól sarkába…
    miután a bőrgatyás gójmocis még 1 évvel ezelőtt az echo-s műsorában 1 órán keresztül “filozófált” azon, hogy Horthy mekkora államférfi volt és az elmebeteg állat meggyalázta a szobrát … röhej az egész…legalább lennének következetesek…mi van srácok, telefostátok a gatyát? nem mertek hadat üzenni az USA-nak?…a vezéretek nem ezt várja el tőletek (moderálva) …hahó békamenet, nem kéne az utcára vonulni és megmutatni Amerikának, hogy (moderálva)?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  8. bumburi
    “A Kossuth teret visszaállítják a ‘44-es állapotokra. Utcákat, tereket neveznek el annak a kornak emblematikus figuráiról. A tankönyvekben Nyírő, és Wass Albert szellemisége.”
    Senki sem annyira vak, mint az, aki nem akar látni….De miért?!
    -
    CST+++++++++++++++++++++++
    ” Pedig csak el kellene zárniuk a pénzcsapokat máról holnapra – és Orbán mehetne vitatkozni velük bármelyik európai bíróságra.”
    Mire döntés születne, már bedőlne az ország, mert a keletiektől sem dől a lé!
    -
    Berlusconit ki tudták pöccintetni, pedig hol volt ő a vekkereshez képest?!
    -
    Eddig azt gondoltam, hogy majd a Németországban lezajló választások után foglalkoznak a magyar gonddal. De tévedtem! Talán már a választásokig nem is lépnek, addigra a választási költekezés miatt rendesen kiürül a kassza!
    Utána, ha nyerne a Fidesz akkor elzárják a csapokat, mert az nem lehet, hogy az EU polgárainak adóforintjaiból bérbékemeneteljenek az EU ellen…..ha nem lépnek fel ellene, szétcincálja az EU-t is, mint ezt az országgal tette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  9. csakén
    Szerintem nem fognak lépni a választások után sem. Már 2011-.ben megtehették volna…Egy csomó eu-s jogsértés, és semmi retorzió. Elbeszélnek egymás mellett,mintha süketek, és vakok lennének.
    Ha az ország népe nem zavarja el őket, akkor ők miért strapálnák magukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  10. Hadat üzentünk Európának. Már látszanak a győzelem jelei. Következik az USA.
    Karácsonyra végzünk mind a kettővel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  11. @csakén
    Csodálom az optimizmusodat, de ez már inkább valamiféle kétségbeesett reménykedésnek tűnik. Egyetértek bumburival.
    Azt viszont nagyon jól látod, hogy szétcincálja az EU-t. Már látszanak is a jelei. Ettől tartottam már az uralkodása kezdetén, hogy egy fertőző góccá változtatja az országot, de megvigasztaltatok (ledorongoltatok), hogy ezt nem fogja hagyni az EU.
    Tegnap ki is jelentette Orbán: “Már nem az a kérdés, hogy sikeres-e az, amit Magyarország csinál, hanem hogy mennyire sikeres.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Mostanra már feltűnőnek tartom az EU tartózkodását, sőt, kifejezett távolságtartását a magyarországi szörnyűségektől. De hogy ne használjunk ilyen erős szavakat, fogalmazzunk úgy, hogy a tömegesen előforduló, a demokráciát súlyosan megcsúfoló eseményektől.
    .
    Miért váltunk az EU számára ennyire érdektelenné?
    .
    Úgy érzékelem, hogy lemondtak rólunk. Tudomásul vették, hogy a magyar népnek ez az államrendszer, a diktatúrának ez a formája megfelel, de legalább is elviselhető. (Sőt, az ennél keményebb, megalázóbb diktatúrát is hajlandóak vagyunk elviselni – butaságuk, lustaságuk, gyávaságuk miatt.) Látták azt, hogy az elmúlt három évben több tucat olyan esemény történt ebben az országban, ami náluk, valamelyik demokráciában, tiltakozó emberek millióit szólították volna az utcára.
    Nálunk viszont vagy meg sem rezdültek az állampolgárok, vagy csak néhány tucatnyian tiltakoztak bátortalanul az események miatt.
    Látják azt, hogy egy szó sem igaz abból, amit a magyarok önmagukról tudnak, hisznek, állítanak.
    .
    Számukra bebizonyosodott, hogy Kertész Ákosnak van igaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. Csacsicska Tamás 2o13.11.o8.o7.48.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Úgy érzem a magyarok minden bűnükért büntetésül kapták Orbán Viktort!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Ez megint színtiszta biznisz. Többet hoz a konyhára a hallgatás, vagy a semmitmondó látszat-tiltakozás, mint egy erőteljes szembenállás. Rövid távú gondolkodást tükröző diplomáciai manőver.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. csakén 2013. november 8. péntek 09:03
    .
    “…..ha nem lépnek fel ellene, szétcincálja az EU-t is, mint ezt az országgal tette!”.
    .
    Így igaz!
    Bár ez egy kissé végletes megállapításnak tűnik, de kétségtelen, hogy ez a terjeszkedő, szélsőséges, nacionalista, antiszemita szellemiség hatással van az unió tagállamainak hasonszőrű polgáraira. Akik viszont – több-kevesebb – hatással vannak saját államrendszerükre.
    .
    Tehát, ha ez a mocsáraljai szellemiség ha nem is cincálja szét az uniót imitt-amott jóvátehetetlen károkat okozhat benne.
    .
    És, hogy miért tűrik ezt azok, akik sokkal pontosabban, részletesebbe látják ezt a mérgező tüneteket és nem tesznek szinte semmi – na erről gőzőm sincsen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Kedves oldster!

    Talán azért, mert látens régifasiszták vagy réginemzetiszocialisták vagy régiszocialisták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. @Csacsicska Tamás:
    .
    Orbán NEM elmebeteg, a legkevésbé sem az! Orbán tudatosa, átgondoltan és – a saját szempontjából – racionálisan tervező és cselekvő, minden erkölcsi gátlástól mentes magalomán diktátor. Saját magunkat kábítjuk, ha ezt az “elmebeteg” legendát elfogadjuk. Egy elmebeteg logikátlanul, rendszertelenül, össze-vissza gondolkodik és cselekszik, vagyis nem beszámítható. Ezért nem is büntethető. Orbán azonban teljesen tiszta fejű gazember! (Mint ahogy Shakespeare III. Richárdja is az: “Elhatároztam, hogy gazember leszek” – mondja Gloster hercege rögtön a darab elején. És sikerül is neki…). Minden lépését – még a váratlannak tetszőeket is – gondos tervezés és gondolatkísérletek előzik meg. Három cél lebeg előtte: a korlátlan hatalom birtoklása, a meggazdagodás, és a nagy történelmi személyiséggé válás ábrándja. Ami az első kettőt illeti, meglehetős sikereket könyvelhet el ezek vonatkozásában. A harmadik – legyen bármilyen sikeres is az első kettőben – alighanem ábránd marad csupán. És – akár tetszik ez nekünk, akár nem – valljuk be, hogy Orbán és a magyar társadalom meglehetősen kompatibilisnek mutatkoznak! A társadalom nagyobbik fele őt támogatja. Vagy azért, mert közvetlen hasznot húz a rezsimből (Simicska és társai, az oligarchák rendje, a földbérlők, stb.), vagy mert üveges tekintetű hívő, akinek “atyára” van szüksége, vagy azért, mert üveggyöngyért megvásárolták (trafikosok és egyéb mutyisták). Esetleg félelemből (elveszítheti állását, vagyonát, jövőjét). Vagy egyszerűen közönyös. És ezek éppen elegen vannak ahhoz, hogy a rettenetes Orbán-rendszer fennmaradjon. Orbán pedig pontosan tudja ezt. Patikamérlegen méri ki és adagolja a mézesmadzagot és a korbács lehetőségét ezeknek az embereknek, időnként “belekeverve” egy kis nacionalizmust, rasszizmust, idegenellenességet, komcsizást, antiszemitizmust. És a zemberek élvezettel szürcsölik ezt az undorító keveréket. A végeredményt látjuk, és még inkább látni fogjuk a tavaszi választási komédia után. Én – másokkal ellentétben – nem gondolom, hogy csalni fognak (vagy csak egy ici-picit). Nem lesz rá szükségük ugyanis…
    .
    Ja, és hogy a katasztrófa még teljesebb legyen, az Isten adott nekünk a rettenetes gonosz zseni mellé egy még rettenetesebb, komplett idióta ellenzéket.
    .
    Orbán pedig mosolyogva hátradől és kér egy kávét…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  18. Az USA követsége elítéli?
    Néhány hónapja a Obama nagykövet asszonya úgy nyilatkozott, hogy „Magyarország demokratikus és szabad ország”. Most megint kapunk egy politikához nem értő Obamának elkötelezett új nagykövetet. Mert Obama megválasztásához igen sok pénzt gyüjtött! Hálából nagykövet lesz. Obama és rendszere, barátai és lekötelezettjei immár az egész világ előtt lejáratták magukat! Izraeltől Irakon át, Iránig utálják már őket! De tapasztaljuk, Európában sem nyerők! Ahmed Barak Obama, ez nem jó így!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. János apostol nem csak arról volt híres, hogy Krisztus őt szerette a legjobban, és hogy ő volt a legfiatalabb, hanem hogy az egyedüli volt a tanítványok közül, aki nem halt vértanúhalált.
    Később elterjedt a híre, hogy öregkori szenilitásban szenved, mert mindenkit ugyanazzal az áldással bocsát el.
    Két fiatal felkereste, beszélgettek, s mikor elbocsátotta őket nekik is ugyanazt az áldást mondta, mint mindenkinek: szeressétek egymást.
    A fiatalok szóvá is tették ezt, és elmondták, hogy mit beszélnek róla az emberek. Majd megkérdezték: Atyám, miért mondod mindenkinek ezt, hogy szeressétek egymást.
    János szelíden ezt válaszolta: mert ennyi is elég!
    .
    Ha ebben a hazában valakivel, valahogyan, valami rossz történik és felteszi a kérdést, hogy miért? – a válasz lehet mindenre az, hogy: mert buta, lusta és gyáva.
    .
    Sántít az analógia? – lehet, de nekem ez jutott róla eszembe.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  20. Mate, Ivan Tibor

    Meghatoan finom ez fogalmazas, ilyen kihivasra orditva kellene valaszolni. Az ilyen “turelmes” fogalmazas meggyalazza a Farkasreten eltemetett amerikai vilaghaborus hosok emleket, a halas magyar parasztok altal vasvillaval fogadott pilotak martirsagat. Es ez az aljas provokacio az amerikai kovetsegnel tortent.
    .
    Az Egyesult Allamok jelenlegi kormanyanak a kulpolitikaja ugyanolyan pocsek, mint a belpolitikaja. Obama es Orban szinkronban mozognak, vajjon melyik majom utanozza a masikat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  21. Facebookról:

    ifj. Hegedűs Loránt nem bír magával, a felhívásában keresztyéngyűlölő garázdáknak titulálja azokat akik elítélnek minden fasisztát.

    ifj. Hegedűs Loránt felhívása:

    “A Budapest, Szabadság téri református gyülekezet mellett – melynek elmúlt úrnapi ünnepi hálaadó istentiszteletét szélsőséges keresztyéngyűlölő garázdák támadták meg – szolidaritási istentiszteletet tartunk most vasárnap, azaz 2013. november 10-én délelőtt 10 órai kezdettel a Hazatérés Templomában (Budapest, V. kerület, Szabadság tér 2.).

    Igét hirdet: ifj. Hegedűs Loránt lelkész
    Szolidaritási beszédet mond: ifj. Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő
    Az istentisztelet után templomunk átriumos előterében leleplezzük dr. Hegedűs Lorántnak, a magyarok püspökének emléktábláját, valamint megkoszorúzzuk a templomalapítók emléktábláját is.
    Az elmúlt vasárnapon felavatott Horthy-szobor két oldalára pedig elhelyezzük a hajdani Szabadság téri Országemlékmű égtájszobrai hiteles kicsinyített másolatait.
    Pártoktól függetlenül várjuk azon politikusok és püspökök részvételét, akik szerint ma, Magyarországon, de Európában, sőt az egész Földön nem lehet “provokátoroknak” minősíteni templomba járó híveket, s nem lehet sehol “megbotránkozóknak” magasztosítani az önmagukból kivetkezetten keresztyéngyűlölő rigmusokat skandálókat.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  22. DK facebook:
    Ma délelőtt Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja aktivistáink társaságában a belvárosi református templomnál avatott Horthy-szobor előtt emlékeztetett a néhai kormányzó munkásságára (Értelmetlen háború, hárommillió koldus, Don-kanyar, zsidótörvények, holokauszt.) Fotókat tettünk ki a templom kerítése elé, hogy a mementó még inkább képszerű legyen… Aztán…

    aztán… megjelent ifjabb Hegedűs Lóránt jobbikos képviselő, a Horthy-szobor állíttatója és mindent leszedetett. A sárga csillaggal menetelők fotóját, áldozatok nevét tartalmazó transzparenst… Hitvány dolog ez – persze, szembesülni kell a borzalmakkal…

    Hozzászólás:
    “A templomból a kapuhoz érkező nő kulccsal a kezében beindította a saját kezével a templomkapu riasztóját, majd a lelkész érkezett, aki belülről kinyitotta a kaput, elvette a korai fényképek másolatait a kerítéstől, leakasztotta az áldozatok részleges névsorát tartalmazó molinót, közben a molinóról lehullottak az emlékezet virágai, a molinót nem összehajtotta, hanem félig a bal karjára gubancolta, de még véletlenül sem jutott eszébe, hogy ott egy percre megállva elmondjon az áldozatokért egy imát, pedig állítólag ő lelkész. Ha nem a saját szememmel látom és hallom, hogy nem látom és nem hallom, akkor azt mondom, hogy ilyen pedig nincs, remélem ő az egyetlen ebben a történelmi egyházközösségben, aki nem csak emberségből, hanem lelkészségből is elbukott.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  23. “Orbán NEM elmebeteg, a legkevésbé sem az! Orbán tudatosa, átgondoltan és – a saját szempontjából – racionálisan tervező és cselekvő, minden erkölcsi gátlástól mentes magalomán diktátor. ” (Observer)

    Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a pszichiátria szerint a paranoid-pszichózist éppen a beteg “saját szempontjából” racionális és koherens világszemlélet jellemzi, éppen ezért szinte lehetetlen a gyógyítása. A szintén paranoiás író, P. K. Dick szerint a paranoia éppen a teljes tudatosság legmagasabb foka. A “minden erkölcsi gátlástól mentes” viselkedést meg szociopátiaként azonosítjuk, úgyhogy én azért átgondolnám, hogy OV mennyire “nem elmebeteg”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. .
    Csacsika Tamás !
    Ha csak az lenne a gond, hogy Orbánnak “szüksége van a Jobbik szavazóira”, még jó volna, DE ő egyetért a szélsőjobb elveivel és – figyeljük meg – soha nem hajlandó cáfolni se a kijelentéseiket, sem a tetteiket, sőt… A Jobbikkal mondatja (mondatják) ki, vagy hajtatja végre a fid SS számára nem vállalható, már botrányosnak számító, ám a demokratikus erők számára fenyegetést jelentő kijelentéseket…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. Az,hogy az USA magyarorszagi nagykovetsege eliteli a horty szobor felallitasat az meg ok.Jo lett volna,ha ugyanilyen vehemenciaval tiltakoztak volna Obivan ellen amikor elsumakolta a bengazi esemenyeket.
    Egyebkent az USA nem veszi komolyan Magyarorszagot.Az uj nagykovetasszony Colleen Bell egy soapopera producer felesege.Komoly merce,komoly szinvonal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Igen, butus népünk már túl sok hitelt adott az arra érdemteleneknek! Hittünk az osztrákoknak, hogy nem dől össze a monarchia és jött Doberdó. Hittünk a szovjet-orosz egyenlőségnek és biztonságnak az első világháború után. Hittünk a Lovas tengerészünknek, és folytatódott a földesúri és hűbéres uralom – az uram-bátyám rendszer, a csendőr rémuralom, és helyt álltunk, 500.000 – 600.000 halott és megfagyott katona, németek által leszerelt és ellopott gyáraink és tovább hittünk. Még mindig Hittünk a Németeknek, hogy visszakapjuk Erdélyt. Rommá lövették Budapestet és felrobbantották a németek a hídjainkat. Nálunk a magyarok „zsidótlanítottak”, és beköltöztünk elhagyott lakásaikba. Elvesztettünk fél millió Magyar zsidót, ellenállót, kommunistát és cigányt És hittünk a felszabadítóknak, és a felszabadítók tömegével vitték kényszermunkára megmaradt apáinkat és fiainkat, meggyalázták lányainkat, asszonyainkat. Hittünk az új rendszerben, és kitelepítették, koncentrációs táborba vitték azokat, akik nem tetszettek nekik vagy akinek a lakása kellett.
    1956 ban amikor már nem bírtuk tovább az önkény uralmat, forradalmunkhoz segítséget vártunk az amerikaiaktól, Európától és Hittünk és hittünk. De hittünk a papoknak is, istennek is, és hiszünk még sokan ma is. A derék és butus népünk ma is hisz. Most már mindenki másban. Országunk gazdaságát a Németek tartják fenn, megint hiszünk bennük. Minden propaganda ellenére hiszünk a külföldben, mert önerőből csak másokért mehetünk a frontra, vagy egymást árulhatjuk el, veszejthetjük el a zsidókat, a cigányokat, a svábokat a feketéket, a filozófusokat azaz a tanult embereket. És legfeljebb menekülhetünk külföldre. A butus Magyar mindig hisz valamiben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Vétkesek közt cinkos, aki néma

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Keresztes S
    Ez az Ahmedezés eléggé …. sértő. És helytelen is.
    Nem azt valljuk, h mást vallása es orientáltsága v fogyatékossága miatt “ab ovo, per se” nem ítélünk el?
    Egyebkent igazad van, az USA tök következetlen és mèg bátorítja is Orbánt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Mate, Ivan Tibor

    nem fulke, hanem puccs
    Az Ahmedezes nem serto, csak helytelen. Helyesen: Barak Huszein Obama. Ezzel a nevvel eskudott fel az amerikai alkotmany vedelmere amikor elnok lett, ezt az eskut szegi meg naponta amikor az alkotmanyt megkeruli vagy atlepi, amikor egyeduralkodokent “vegrehajtasi rendelkezesekkel” eroszakolja ra az akaratat az allampolgarokra. Amugy meg vegtelenul rokonszenves.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Engem eléggé meglep az, hogy egy ilyen írás véleményezésekor az AN hozzászólói igencsak rasszistának nevezhető hozzászólásokat engednek meg maguknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. http://www.hirhatar.hu/hir/hazug-nemzeti-egyseg-orban-modra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Csacsicska Tamás

    Observer:
    .
    Orbán elmebetegségét nem igazán orvosi értelemben használtam, Nagy Andras (17:38) erre nálamnál pontosabban válaszolt. Orbán alighanem a magyarság megváltójának képzeli magát, egyfajta Hungarian Jesus Christ-nek. Önkontroll hiányában alighanem meg van győződve arról, hogy bármit tesz, az világraszóló tett. Elképzelni sem tud mást, mint a saját ötleteit.
    .
    Mint minden diktátor hajlamú ember, vélhetően ellentmondást sem tűr. Az őt körülvevő környezet ehhez kritika és gerinc nélkül alkalmazkodik – sajnálatosan olyan kulturáltnak hitt emberek, mint egykori egyetemi tanárok, művészek és még akadémikusok is. Ez majdnem nagyobb baj, mint Orbán személyes „zavara” – a környezetében alamuszi cinkosok nyalják a hasznot, talán abban a reményben, hogy ez a világ sohasem fog leáldozni, senki sem fogja számon kérni rajtuk a felelősségüket. Ők is zavartak kisebb-nagyobb mértékig, mert kizárólag az orbáni erőszakban hisznek.
    .
    Orbán és környezetének büntethetőségéhez kétség sem fér és biztos vagyok abban, hogy tetteik súlyához képest a saját súlyukat is meg fogják tapasztalni. Hogy ez ne tűnjék totális képzavarnak – Villonra gondolok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Csacsicska
    Tamás
    Ne légy naiv!
    Orbán nagyon is okosan csinálja.
    Nézd meg, hogy sorsdöntő kérdésekben mindig mellényúl a szavazáskor.Vagy nincs is jelen.
    Egyébként meg személy szerint miért lehetne felelősségre vonni?
    Ki adja be a törvénytervezetet?Képviselő minden esetben.
    Ki szavazza meg? Az országgyűlés.
    Neki mint min.elnöknek csak alá kell írnia,mert ennyi a feladata.
    Ha oda is kerülne a dolog, hogy valamikor bármiért felelősségre vonják, ez lesz a védekezésének az alapja.
    Ügyes…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. bumburi
    Na ezért mondtam, hogy ezek a jogészek nem jogot, hanem joghézagot tanultak!
    Azer én nem hinném, hogy az ország vezetője kivonhatja magát a felelősség alól, ha szavaz, ha nem szavaz, ha ott volt, ha nem volt ott, az ő felelőssége minden, ami itt történik.
    Mindenben azonosítja magát az országgal, ha őt kritizálják akkor szerinte az országot kritizálják, szereti csűrni-csavarni a dolgokat, de kibújni nem tud alóluk!

    Szóval csak szeretné joghézagviktor azt, hogy ne ő legyen a felelős, hanem a hozzá nem értő beosztottjai!
    Akiket ő választott a felcsúti birtokán, megmérettek és megfelelőnek találtattak!
    Ha hülyékkel vette körül magát és elcseszték, ki tehet róla?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Kuksi
    “@csakén
    Csodálom az optimizmusodat, de ez már inkább valamiféle kétségbeesett reménykedésnek tűnik.”
    Igen, jó hangosan fütyülök az erdőben, de már kezdem felfogni, hogy annyi nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. csakén
    Amit írsz, az megállná a helyét egy normális, demokratikus berendezkedésű országban.
    Mondom egy normális országban..
    Magyarország már nem ilyen. Meggyalázták a jogot, a demokráciát, és minderről nem fog ellenkező véleményt nyilvánítani egy Orbán haver bírósága.
    Határon túlra meg nem megy az ügy.
    Arra vigyáz az ellenzék.
    Legalábbis arra enged következtetni ez a langyos felháborodás, ami jellemzi az ellenzéket.
    Mert mit is akar az ellenzék? Választást!!!
    Egy olyan országban, ahol megcsúfolták a jogot, és a demokráciát….
    Néha magamat érzem nem normálisnak, mert nem értem őket.
    Aztán meg rádöbbenek a nagy magyar valóságra,hogy de igen,nem én vagyok az értetlen, hanem az, aki ál ellenzékiként nem tesz semmit ez ellen a gyalázat ellen.
    Persze ez sem igaz…Van köztük aki mondja a magáét,és igaza is van.
    A baj ebben az, hogy tudja, mondja, de nem teszi, amit a helyzet megkívánna.
    Ehelyett mintha minden rendben lenne, ő is készül a választásra.
    Már csak azt kérdezem melyikre?
    Amelyik végkimenetele az ország teljes alávetettségét hozza egy maffia kormánynak?
    Még azt sem értették meg a nagyon okos, nagyon tanult fejükkel, hogy itt más nem rúghat labdába, csak Orbán, és bandája!
    Ehelyett hirdetik a hazug összefogást!
    Tényleg nem vagyunk normálisak, hogy nem zavarjuk el az egész politikai vircsaftot akár a kormányról, akár az ellenzékről van szó!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Úgy gondolom, most nincs kinevezett nagykövet az amerikai követség élén. Azt gondolom, hogy profi diplomata az ügyvivő. Ezért istennek hála egy reális állásfoglalást tettek közzé. A korábbi nagykövet asszony sem volt diplomata, csak egy ammatőr, aki nyilvánvalóan hálásan fogadta a bunkó csuti kézcsókját. Azt hitte, hogy ez nem a diplomáciai szokások semmibevétele, hanem valami magyar sajátosság. Obama ezúttal egy újabb amatőrt küld hozzánk nagykövetnek. Reménykedjünk abban hoz ő nem lesz olyan tudatlan mint elődje volt, és elkapja kezét a csuti mocskos pofája elől. Engem megbotránkoztat, ahogy ez a felcsuti tahó lenyalja a krémet az általa “megtisztelt” hölgyek kezéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Csacsicska Tamás,
    .
    (különböző fordítások, nagyrészt emlékezetem szerint)
    .
    “Francia vagyok, Párizs városából
    Mely lábam alatt a piszkos mélybe vész.
    Most méter magasan csüngök egy nyárfaágról,
    S nyakamon érzem, hogy seggem mily nehéz”
    .
    Francia vagyok, csak ez kellett.
    Párizs szült, Ponthoise mellett.
    E rőf kötél súgja meg fejemnek,
    Hogy mennyi a súlya fenekemnek.”
    .
    “Francia vagyok, megbántam nagyon.
    Párizs szült, hol Ponthoise vagyon.
    Egy rőf kötéllel nyakamon
    Immáron seggem súlyát latolom.”
    .
    “Francia vagyok, mérgelődhetem.
    Ponthoise-i Párizs volt szülőhelyem.
    Most hát egy kenderkötéltől fejem
    Megtudja majd, hogy mit nyom fenekem.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Egy korábbi válaszom B.A.-nak:

    „Királyunk – ez a mostani, kurtalábú, ugribugri, hetyke – „ (B.A.) nem elmebeteg, hanem – pszichopata.
    Másképpen fogalmazva szociopata, vagyis, súlyos antiszociális személyiségzavarban szenved.
    Nem fél – senkitől és semmitől. Nem tanul – a saját hibáiból se. Nem szeret – senkit és semmit. (Hervey Cleckley)
    .
    Ezt állapította meg róla az ország első pszichológusa még az MDF kormány idején, hiszen a hozzáértő szakemberek számára ez akkor már teljesen nyilvánvaló volt, hogy ez az ember kriminális személyiségzavarban szenved.
    .
    El is nevezte őt MINIDUCE-nek a Tanár úr.
    Nem is tetszett neki.
    .
    Amikor aztán hatalomra került, utasítást adott a Professzor úr fizikai elhárítására. Így aztán a Tanár úrnak nem volt választása, külföldre menekült, ott tanított, majd az után tért haza, hogy ez a mostani, kurtalábú, ugribugri, hetyke Miniduce átadta a hatalmat a nem antiszociális személyiségzavarban szenvedőknek.
    .
    A Professzor úr abban a hónapban halt meg, amikor a Miniduce másodszor is hatalomra került, de ő ezt már nem érte meg.
    .

    Tanár Úr! Az Isten nyugosztalja! Olykor úgy érzem, hogy Önnek nagyobb szerencséje volt, mint nekünk.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  40. A neonáci Hegedűs családnál sokkal hibásabb az a református vezérkar, aki hagyja Krisztus Urunk és a Tízparancsolat sorozatos lábbal tiprását. Az ő felelősségüket Isten szava a Biblia Ezékiel könyvében tartalmazza (33. és 34. fejezetek.) Hogy kétezer évvel ezelőtthöz képest mennyit változott a világ, arra egyértelmű választ kapunk a tények alapján. Megváltónk elárulásáért annakidején elegendő volt harminc ezüstpénz, ma ehhez 20 milliárd forintra volt szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Ami pedig Európát illeti,úgy viselkedik, mint Hitler fellépésekor amikor a Rajna-vidéket lerohanta – Hitler akkor reszketett, hogy közbelépnek. Mire felébredtek, már késő volt. Ezt világosan és részletesen leírta Churchill az emlékirataiban.
    Felhívom az érdeklődők figyelmét, hogy megjelent a Harmadik birodalom hatalmon című könyv. Az első kötet címe: Richard J. Evans : A harmadik birodalom születése, – döbbenetesen hasonlít a mai magyar helyzethez.
    A történelmi ismeretek hiánya az egyik oka a társadalmak mindenkori problémáinak. A másik kettő a hitetlenség és a tudatlanság. Mindezek miatt a mindenkori nemzedékek ugyanúgy falnak mennek, mint elődeik. Az értelmiség felelőssége óriási abban, hogy nem hívják fel az emberek figyelmét a hazudozó, pofátlan, sunyi, lopást, rablást és elnyomást törvényesítő, sátánisták tevékenységére. Ebben kiemelkedő szerepük lenne a magukat kereszténynek tartó egyházi vezetőknek, akik roszabbak, mint az ateisták, – erre vonatkozott kétezer évvel ezelőtt Megváltónk mai korra vonatkozó megállapítása: – …”bárcsak hideg lennél, vagy meleg, mivel langyos vagy, kivetlek téged az én számból.” (Jelenések könyve, levél alaodíceai gyülekezetnek). A langyosoknál még az ateisták is különbek Krisztus Urunk szerint.
    Óriási hazugság az, hogy a templom előtti tér a református egyház magántulajdona. Magam is református vagyok, ezért a reformátusok köztulajdonának kell a teret tekinteni. Engem és a gyülekezetünket senki nem kérdezett meg, hogy szabad-e oda egy közel egymillió ember haláláért felelős fasiszta szobrát kitenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Albert Einstein:
    “A világ egy veszélyes hely, nem azok miatt akik gonoszságot követnek el, hanem azok miatt, akik ezt tétlenül nézik!”
    -
    Sajnos akiket ma értelmiséginek neveznek nem igazán ismerik a történelmet, de a történelem majd tesz róla, hogy felelevenítsék ismereteiket, megismétli magát. És tudjuk, ismétlés a tudás anyja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. http://pocakosgondok.blogspot.hu/2013/11/egy-nyilatkozat-margojara.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Szerintem önmagában az, hogy valakinek diktátori ambíciói vannak, már maga az elmebetegség. Ez persze szigorúan csak a magánvéleményem.
    @csakén
    Fogadd őszinte együttérzésemet. Hasonló cipőben járunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Felháborító a szobor avatás annak a Horthynak aki a háborús körülmények ellenére “menedéket ,védelmet biztosított” a hazai és a környező országokból menekülő zsidók számára,majd a hadsereget is bevetette a deportálások beszüntetésének érdekében,mindezt azért mert az Antant hatalmak nem kívántak számukra menedéket nyújtani,csak annak aki un.értékes ember volt.
    Egyáltalán egy ilyen embernek még az nevét is ki kellene törölni a történelemből!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  46. szerintem teljesen elegendő az USA reagálása .
    Mimást tehetnének ?
    Csak nem küldhetnek hadihajókat a sZOBOR ellen nemiga ..,:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Geyza
    .
    Ez a szelíd ejnye-bejnye rosszabb, mint egy határozott tiltakozás.
    Ezt akár úgy is értelmezhetjük, hogy nem igazán érdekel bennünket, hogy ez a magyar nép mivel vívja ki más népek megvetését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Pontosan.
    Nem ők fogják helyettünk leváltani a rezsimet , viszont megüzenték neki a frankót.
    Hogy ne nagyon számítsanak ezek után semmire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  49. A Vitéz „Tengernagyról” egy tipikus magyar magyaros mentalitás jut eszembe:
    Amikor a magyar nagykövet átnyújtotta az USA-nak szóló hadüzenetet 1942-ben, az amerikai hadügyminiszter megkérdezte tőle:
    - Ön a Magyar Királyság hadüzenetét hozza. Ezek szerint Magyarország királyság?
    - Igen.
    - És ha szabad érdeklődnöm, ki a királyuk?
    - Nincs királyunk. Az államfő Vitéz Nagybányai Horthy Miklós tengernagy.
    - Tengernagy? Ezek szerint Magyarországnak van tengere?
    - Nem, Magyarországnak nincs tengere.
    - Értem. Vannak Önöknek területi követelései az Egyesült Államokkal vagy Nagy-Britanniával szemben?
    - Nincsenek.
    - Másokkal szemben vannak?
    - Igen. Szlovákiával, Jugoszláviával, Romániával és Ausztriával szemben vannak területi követeléseink.
    - És nekik is hadat üzentek?
    - Nem. Ők a szövetségeseink.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos