Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újból lebontották a kordont a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök 0:58 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újból lebontották a kordont a Szabadság téren

Budapest – Villámcsődület keretében újra lebontották demonstrálók szerdán azt a kordont, amely a budapesti Szabadság téri, a német megszállás hetvenedik évfordulója alkalmából állítandó emlékmű helyét keríti el.

A helyszínen Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi vezetője azt mondta, hogy nem engedik fölépíteni az emlékművet, amely az újnácik gyülekezőhelyévé tenné a Szabadság teret. A tüntetők többször a „nem hagyjuk” jelszót skandálták.

Niedermüller Péter azt mondta: nem akarják ezt az átkozott ocsmány szobrot, mert hazugságon alapszik és hazugságot közvetít. Azt hazudja, hogy a holokauszt mások bűne, a németeké, a fasisztáké, letagadja, hogy mindannyiunk, a magyar társadalom szégyene. Orbán Viktor és a kormány csúsztat, hazudik, ezért alkalmatlan az ország vezetésére.

Horváth Csaba szerint a miniszterelnök hadat üzent az igazságnak és a történelemnek, mert az emlékmű a félelemkeltés emlékműve.  Miközben Németország képes volt szembenézni a második világháború alatt elkövetett bűnökkel, a magyar kormány ezt nem hajlandó megtenni a magyar nemzet nevében. Végül hangsúlyozta, hogy ezt a szobrot akkor is el fogják egyszer takarítani, ha felállítják.

Orbán Viktornak februárban levelet írt a Mazsihisz vezetőinek, amelyben azt ígérte, hogy a húsvét után kezd újra párbeszédet az emlékmű felállításáról. Nem mintha korábban folyt volna bármiféle párbeszéd.

A Tolerancia Facebook Csoport által meghirdetett rendezvényen most nem csupán a kordon elemeit fedő fóliát távolították el a tüntetők, hanem szerszámokkal szétszedték a kordont tartó alumíniumszerkezetet is.

A demonstráción sokan sárga csillaggal, illetve áthúzott horogkeresztet ábrázoló jelvénnyel a mellükön jelentek meg. A kifeszített molinókon többi között olyan jelszavak voltak olvashatóak, mint „történelemhamisítás: szellemi kútmérgezés”, „Orbán, a nagyszüleid mit szólnának ehhez a szoborhoz???”.

A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +22 ( 36 szavazatból)
Újból lebontották a kordont a Szabadság téren, 4.5 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(37)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

37 Reader’s Comments

  1. Abban bízom hogy ez a helyszín lesz az Orbán féle diktatúra elleni harc első komolyabb része. Nincs vita már arról hogy Orbán egy diktátor, ez az un. választási cirkusz semmi más nem volt mint porhintés. Nem lehet egy fasiszta diktátort megtűrni a XXI. században!! Minden elismerésem és csodálatom azoknak a bátor emberenek akik kimennek minden egyes nap és dacolnak a diktatúrával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (59 szavazatból)
  2. –> GaborNYC 2014. április 10. csütörtök 04:57
    |
    Ugyanaz lesz a sorsuk, mint az MTVA előtt demonstrálóknak. Mindig pont ugyanazok fognak odamenni, nem lesz senki akire hatni fog ez a demonstráció. Ez itt kurvaország, ahol 300Ft vizitdíj ellen elmennek szavazni, de az Európához való csatlakozásért nem; a fasisztoid rezsicsökkentőkre szavaznak a demokratákra meg nem. Nincs miben reménykedni ezek a realitások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (57 szavazatból)
  3. Az elmebeteg diktátor mindössze bizonyítani akarja, hogy amit egyszer eldöntött, az úgy is lesz. Mit számít neki pár ezer ember érzékenysége, a civilizált világ megvetése – őt úgyis a hülyék milliói patronálják. A “többség”. Kis Cézárunk fitogtatja az ő erejét, kis muszklijait, mint minden lelki törpe. Ebben kiváló partnere a bajuszos Kövér, akiből dől a gyűlölet mindenki iránt. Ezért a szobor kérdése egyáltalán nem zsidó-kérdés – ez már csak a diktátor kivagyiságáról szól. Figyelmeztetés mindenkinek, hogy éppen most ki sz@rja a spanyolviaszt. És figyelmezzen mindenki: Orbán is bármikor kivégeztetheti a kormánya 11 tagját!
    .
    Az „emlékmű” ezért állni fog – és ha szükséges, Orbán szögesdróttal fogja körülvenni. Tanácsadói talán már javasolták is a magasfeszültség bevezetését a kerítésbe. És az sem kizárt, hogy a TEK végre magára talál és őrtornyokat állít az emlékmű négy sarkára. Fegyveres őrökkel, akik felszólítás nélkül lőnek azokra, akik a kerítés közelébe merészkednek.
    .
    Orbán szurkolóit pedig majd a közmunka felszabadítja!
    .
    Heil!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (59 szavazatból)
  4. Nem ide tartozik,de itt találtam még hozzászólásra helyet.
    Sajnálom,hogy meg fog szűnni,a napi ritmusomhoz tartozott a kommentek olvasása,néha írtam is. Érdekes vélemények voltak.Jó volt a hasonlóan gondolkodókat olvasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  5. Én is gyorsan még elbúcsúzom.

    Öreg Titán, amiket utoljára írtál kommenteket, mindenben egyetértünk.
    Majd megkereslek, rajzoltam neked. A pinpong mecset meg majd csak azért is lejátsszuk?

    Hogy honnan fúj a szél?
    Jobbikosok majd megrökönyödnek, ha rájönnek, Az egész pártjuk Orbánné. Fidesz és Jobbik egy és ugyanaz. Ha lesznek nemzeti jobbikosok csinálhatnak maguknak új pártot. Majd észreveszik: Orbán úr nagyobb fasiszta, mint amit ők valaha elképzeltek maguknak Vonában. Kelet, Irán, stb. csak csali. Látszat.

    Kié Orbán?
    Nekem van egy tippem, amerikai helikoptereket küldtek Magyarországra.
    Obama a Vatikánban volt.
    A pünkösdisták beálltak a Vatikán mögé.
    Alakul lassan az Egy vallás, Egy párt.
    Nem lesz hova hátrálni, a becsületes embereknek. Nem akarok senkit rémiszgetni.
    Nemcsak Magyarországon, nemcsak a politikában, máshol is komoly jelek figyelhetők meg egy gonosz tudatosságra. Isten segítsen meg minden embert, aki őszintén keresi Őt, meg is segíti, ne bízzatok emberekben.
    Ajánlok egy filmet, nem vagyok híve az összeesküvéseknek, de itt a választásokon láttunk egy drónt,… és egy zsidó túlélő azt mondta, Hitler nem látszott szörnyetegnek, az emberek 98% szavazott rá.
    https://www.youtube.com/watch?v=28TafolU8do&feature=youtu.be
    Vigyázzatok, imádkozzatok, legyetek éberek, keressétek Istent, és bízzatok benne. Ő megment. Ő ment meg.

    Isten áldjon titeket,
    szeretettel,
    Boglárka,
    alias spearwort

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  6. Nagy megbecsülésem azoké AKIK nap mint nap tiltakoznak és elbontják a kordont,sajnos betegségem miatt nem tudok résztvenni az ilyen akciokban de gondolatban velük vagyok.Van egy olyan érzésem hogy nemsokára megjelenik a CÖFBÉKEMENETMEGVÉDJÜKoRBÁNT akciócsoport amely ezentúl az ilyen megmozdulásokkor a rendörséget fogja helyetesiteni mint egykori munkás(orbán)őrség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. CÖF=közmunkásörség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  8. A felkészülés eredményes volt, vitéz Kőbányai révbe ért. A nem szavazók száma és a szavazók számának óriási többsége (mert a jobbik csak stílusában tér el a lényeget illetően) megmutatta, hogy ennek a népnek erre a politikára van igényre.
    Ez most már nem kozmetikázható tovább, nem lehet a rejtőzködőkre, a rossz előrejelzésekre, stb-re hivatkozni. És próbálom meggyőzni a gyerekeimet, meneküljenek innen, ha egyenes gerinccel és félelem nélkül akarnak élni. Nagyon el vagyok keseredve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  9. Amit spearwort feltett linket ezzel együtt nézzétek meg és gondolkozzatok..Soha senki nem volt felkészülve a váratlan helyzetekre. http://youtu.be/NlhW0CmEB0U

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Tessék:

    http://cink.hu/megcsinalta-a-naci-megszallas-tokeletes-fideszes-emlek-1547840125

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. Azért érdemes lenne nyitott szemmel járni az országban, mert amíg ez a huza-vona megy a Szabadság téren, addig szépen felépülhet máshol az emlékmű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Orbán lázas emlékmű építési kedvét kettős cél is vezérelheti:
    1) A Jobbikos szavazó tábor ugrásszerű növekedési tendenciájának a megtörése mert ha ez így megy tovább őszre az önkormányzati választásokra Jobbikos lesz Magyarország .
    2) Hamarosan felavatják a Felcsúti Arénát Orbán házának a tőszomszédságában ,ez az esemény világra szóló botránynak ígérkezik amiről el kell terelni a maradék szavazóbázis figyelmét mert jön az önkormányzati választás és a Jobbik látványosan erősödik.

    Nem hiszem azt ,hogy erőfitogtatás céljából döntött Orbán az építkezés gyors megkezdése mellett ugyanis a csalással megszerzett 2/3 erőszakkal párosulva még a szavazóbázist is irritálná ami ősszel a demokratikus pártoknak és a Jobbiknak kedveznének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  13. Egyébként már előre dörzsölöm a kezem, amikor az Augusztus 20.-i budapesti körmenet Darutollas különítménye majd elviszi pl. a Bayer Zsoltot, Deutsch Tamást, Bencsiket, Steffkát és Schiffer Andrást a Bayer ötlete nyomán az orgoványi erdőbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Ezek csak a nyers, fizikai erőszakból értenek. Nem kéne talán rájuk küldeni a Magyar Gárdát vagy magát a Jobbikot, hiszen azokat is durván sérti az emlékmű! Ha megkérdezik, miért, mondj rá valamit, ami éppen eszedbe jut (pl. ellentmond a Szentkorona eszmeiségének, a rezsicsökkentés ideológiájának, nem lesz rajta a Cion Bölcseinek jegyzőkönyve rovásírással, zsidók tervezik, cigányok építik, Orbán, Rogán, Lázár, Gulyás, Balog, Kövér, Bayer, stb., akiknek a szívügye az egész baromság, mind zsidók, ha nem, akkor is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  15. Fontosabb lenne a szellemi kordonokat lebontani. Keresztény körökben futótűzként terjesztik ezt a videót. És a hívők lájkolják, és mondják ugye milyen jól mondja. És tán 20 emberig van kapacitásom elmondani, hogy becsapás , hogy nem értitek.(nem értik) Hogy akkor lenne hiteles ha a NO VONA No c. után még aztis mondaná hogy NO pénz . Majd ha a szellemi kordonokat elbontjuk, akkor kezdhetünk a világi kordonok elbontásához. És most B.L. kiszáll Magyarországon a szellemi kordonbontásból. http://youtu.be/JRiPgg7oskU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. “Én, beteg ember, csupáncsak várok,
    Vitézlő harcos nem lehetek.
    De szíveteket megérdemeltem,
    Veletek száguld, vív, ujjong a lelkem:
    Véreim,”
    ..
    - magyar kordonbontók
    ..
    “És most B.L. kiszáll Magyarországon a szellemi kordonbontásból.” – mondja Kegyelem.
    Így igaz. És ez nagy baj. Én abban reménykedtem, hogy az AN lesz az a szellemi műhely (mint 56 előtt a Petőfi Kör), ami a magyar demokraták új ellenállásának központja lesz. De nem lehetek olyan, aki a más szerszámával veri a csalánt.
    Ha én nem tudom megszervezni ezt az új szellemi központot, nem követelhetem senkitől, hogy helyettem szervezze meg. Csak újra mondom, Adyval
    ..
    “csupáncsak várok, vitézlő harcos nem lehetek”
    És búcsúzom!
    Neveket nem sorolok, mindenki tudja, kiktől búcsúzom, kik voltak azok, akikkel mindig is egyetértettem. Akikkel együtt folytatnám a szellemi küzdelmet, ha lenne hol.
    Isten veletek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  17. És akadnak, akik legalábbis kezdik látni, mi a lényeg:

    http://hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140410_Az_ertetlenseg_emlekmuve

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. Heisler András az ATV Egyenes beszéd című műsorában, arra a kérdésre , hogy mi lesz akkor ha felépül az emlékmű , ” Akkor kikerüljük, nem tehetünk mást”
    Azt hiszem ez a probléma is megoldva :(((
    Mindenesetre minden tiszteletem azoké, akik lebontják a kordont a Szabadság téren. :))))
    De sajnos azt nem lehet tőlük sem elvárni , hogy kitartsanak, mert a következő alkalommal már rendőri védelem következik !
    Ez van , ez Magyarország !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  19. Tegnapelőtt a klubrádióban egy nő ,elmondta ,hogy ő rokkantnyugdíjas, alig kap valamit, amiből nem tud megélni. Nem ment szavazni , mert nincs kire , egyik kutya,másik eb blablabla…. Menjen az ilyen a francba. Sok mindent rá lehet kenni a politikára , a médiára stb…., de ezt nem lehet megmagyarázni . Ezekre én sokkal dühösebb vagyok ,mint a fideszesekre. Remélem jól megszívja a következő ciklus alatt . Nagyon megérdemli őis és a hozzá hasonlók is. Cseppet sem sajnálom az ilyeneket.Nekem hozhattak volna akármilyen törvényeket . lehetne százszor nagyobb médiájuk , és akkor mi van. Ezután a 4 év után még a parlamentbe se juthatott volna ez a zombi csürhe. Mesterházy meg csak blablázik ,meg a kongresszusuk háta mögé bújik. Szánalmasan pitiáner. Na meg a frizurája.Ki az a hülye aki azt tanácsolta neki ,hogy jobboldalon legyen a választék. Tudom ,ez nevetséges ,de sokszor ezek a kis részletek árulják el a lényeget. Mikor érti már meg ez a lúzer oldal ,hogy ha Mesterházy 123 x fog indulni , akkor pontosan 123 x fog veszíteni. Hogy miért??? CSAK!!!!!!! (Selmeczy után szabadon). Bajnai jól döntött, és Gyurcsány is ( nélküle nincs DK, )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  20. nagyon sok kérdésre találtunk fogalmaztunk meg vélhetően helyes magyarázatokat a biztos alap amiről elrugaszkodtunk B.L. és az A.N. infrastruktúrája
    most valaminek vége és valami új kezdődik
    kezdődnie kell mert megfulladhatunk elsüllyedhetünk
    aminek sokan örülnének
    igazi közösséget független önálló individumok tudnak alkotni
    elkeserítő hogy nincs kézzelfogható eredményünk sikerünk
    egy meccset sem tudtunk megnyerni
    Minarik Ede a kapuban pisztolya a kapufába vert szögön

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. amíg ezt nem kiabálom addig nem lesz válozás : “Le a horthyzmussal, le a népirtókkal, le az antiszemita, rasszista gyilkosokkal, le a tolvajokkal, le a népet jobbágysorsba döntő zsarnokokkal, le az állami milliárdokból dőzsölő, képmutató csuhásokkal, le az állami “kereszténység” hazugságával!
    Le a fasisztákkal és a nácikkal! Le a gettósítók és deportálók utódaival, le a gyerekgyilkosokkal, le a csendőrök mentegetőivel, le az iskolákat megszálló papokkal, le a “keresztény-nemzeti” klerikálfasiszta Magyarországgal!
    Tiltsák be a Jobbikot, tartóztassák le a vezetőiket és a kuruc.info szerkesztőit!
    Le Orbán Viktorral, le a rendszerével, le a talpnyalóival! Állítsák bíróság elé őket! Le a Tiborcz család fatolvajaival! Teljes elszámoltatást, bankszámlák és vagyontárgyak zárolását!
    Le kell rombolni a felcsúti stadiont, a törvénytelenség és a zsarnokság szimbólumát!
    Vissza a demokratikus Alkotmányt!
    Éljen a jogállam, a szabadság, a demokrácia! Éljen a köztársaság! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  22. http://info.arte.tv/de/aufmarsch-der-populisten

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. http://vs.hu/levelszavazoknal-fidesz-gyozott-0410?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss
    -
    Inkább nem írok semmit….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Valamelyik TV-n hallottam, hogy a Jobbikosok olyan Fideszesek, akik nyíltan vállalják hogy antiszemiták és cigánygyűlölők…..
    Ez a Rétvári Bence nevű Közig.Minisztériumi államtitkár nyilván nem is érettségizett, gőze nincs a magyar történelemről, kik tanítottak 15-20 évvel ezelőtt történelmet kis hazánkban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  25. Egy jó kérdés:
    Milyen választási törvény az, amikor az LMP 5%-t elért 5 fő került be a parlamentbe,a JOBBIK 21% -t elért 21 képviselőt küldhet a parlamentbe,a Kormányváltók 25% -t elértek 25 főt küldhetnek a parlamentbe és a FIDESZ 44%-t elért 133 főt ültetnek a parlamentbe!
    Tessék már ezt elmesélni miért is igazságos és semleges ez a választási törvény?
    -
    CSAK!
    Oszt jó napot!
    Ja, mee’ kissé jobbra lejt a pálya…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  26. “……Ez utóbbi területen és a magyar demokrácia állapotát illetően is a miniszterelnök legyint Brüsszel apró figyelmeztetéseire, amikor éppen nem lekezelően beszél az Európai Unióról. Orbán Viktor győzelme ezért egyben az Európai Unió veresége is” – írta a Le Monde.
    -
    A Népszava cikkéből idéztem, mert valahogy ez történt 6-án.
    C. Gáti szerint tolerálják Orbán tetteit – vagyis odatartják az orcájukat a következő sallerokért!
    Akkor hajrá, lökjék csak az EU polgárok által befizetett pízt, oszt olvasgassák a bérmenetelők nem leszünk gyarmat táblácskáit.
    Ha az EP választáshoz szükség van ezekre a fideszesekre, akkor pláne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  27. A “kereszténydemokraták” képviseletében a szemüveges jófiút formázó Rétvári Bence, egyébként rezzenéstelen faarccal belemondta a kamerába, hogy az “utcán randalírozó, erőszakos gyűlöletkeltők” jobban tennék ha abbahagynák a békés polgárok megfélemlítését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Nem tudom, hol volt ez az emberszabású 2006 őszén, de azt sem tudom, hogy amikor szeretett vezére a frakciójával kivonult a térre lebontani a kordonokat, melyek leginkább csak őket zavarták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. JOGÁSZOK, TESSÉK A BTK-T ÁTLAPOZNI ÉS AZ ÖSSZES USZÍTÓ BŰNELKÖVETŐT, HA KELL, BELEÉRTVE A KORMÁNYFŐT IS, FÖLJELENTENI, HACSAK AZ ÜGYÉSZSÉG NEM TESZI MEG EZT ELEVE HIVATALBÓL IS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  30. http://nol.hu/belfold/nem-lehet-legitim-a-fidesz-ketharmados-tobbsege-1455625

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  31. csakén

    Teljesen jogos amit írtál , jó a logikai levezetés is. A kormányváltók számai azonban nem stimmelnek ( nem 25 ,hanem 38), bár ez a lényegen nem sokat változtat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Angela Merkel német kancellár levélben gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a parlamenti választási győzelemhez. A levélben a német kancellár azt írta Orbán Viktornak: pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. “Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában”
    Ebben a szellemben örülök az Önnel folytatott további együttműködésnek” – zárta sorait a kancellár, aki sok sikert kívánt a miniszterelnöknek az előtte álló feladatokhoz.
    Na jó, kész vége a remény elszállt…
    Ezek után már aranyba is önthetik az emlékművet , mert Magyarországon most napokban zajlanak a felháborodások a szoborral kapcsolatban , Merkel asszony – mai napon, nemes egyszerűséggel gratulál Orbánnak!!!
    Ezt nem hiszem el :((((
    Kész , vége, az emlékműről, erről ennyit!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  33. vikmeki
    Havas Henrik ezekkel a számokkal jól pofán verte G Fodor Gábort, de úgy, hogy szólni sem tudott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  34. Csak ennek van értelme. Ordítani. Pimasszá válni. Radikálissá válni. Egy gennyes rezsim ellen ez nem szélsőségesség, hanem az egyetlen járható út. A hatalom csak az erőből ismer, akkor nincs más megoldás. Ez itt már nem az úriemberek játéka. Gáláns, tapintatos úriember nem lehetsz a bűnözővel szemben.
    -
    Csak a kezdeti hév ne vesszen el, mert akkor tényleg vége minden, a jövőre néző halvány reménynek Sőt, legyen ez még csak a kezdet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  35. Létezik olyan, hogy – JOGOS ÖNVÉDELEM – nemcsak az egyén, hanem egy társadalom szempontjából is, és ennek itt és most, helye és ideje van……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  36. “Orbán, a nagyszüleid mit szólnának ehhez a szoborhoz???”.”

    Ahogy én el nézem Orbán papáját, a kőbánya-tulajdonos Győző bácsit, nem egy intelligens, művelt ember benyomását kelti (és egy agresszív, durva perszóna, aki pár éve egy fotós kezéből a nyílt utcán kiverte a százezres fényképezőgépet, és aki addig verte a fiát gyermekkorában, ameddig ilyen agresszív diktátorrá nem vált. Orbán papa az első számú felelőse a mai diktatúrának…) Akkor milyenek lehettek a nagyszülők, akik a papáját “nevelték”???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. Csakén (tegnapi blog, amit az Admin lezárt) és Sedona (nemrégen):
    .
    Három dologról beszélünk. A szoborállítás rapid beindítása Orbán gesztusa az egyetlen „ellenálló” szervezettel, a Mazsihisszel szemben. Az üzenet: bármit megtehetek és bárminek az ellenkezőjét is. (Hogy Orbán elmebeteg hazudozó, arra bizonyíték, hogy közel sem várt Húsvétig – ahogy azt a korábbi levelében leírta.) Orbán egyszerűen ki akarja mutatni az abszolút hatalmát: ha a hitközségeknek lenne esze és mersze, kollektíven szembeszállnának most vele. Veszteni valójuk ugyanis nincs, de ha nekiállnának kordont bontani és Orbán egyetlen újjal hozzájuk érne (Rendőrség vagy TEK), pláne ha bevarrnák őket akár egyetlen órára is, az egyszerűen olyan világbotrány lenne, amit Orbán nem tudna szárazon elvinni. (Az ügyben arra tippelek, hogy szögesdrót kerítéssel vagy a CÖF-fel fogják körbekeríteni a tetthelyet. Lehet, hogy a nagyfeszültség sem késik sokat. Mindenki gondoljon azt, amit akar…)
    .
    Ami az EU-t illeti: közelegnek az Uniós választások és az Európai Néppártnak minden egyes szavazatra szüksége van (mert úgy tűnik, inkább „bejönnek” a szocialisták). Szükségük van a Fideszes szavazatokra – azért hallgatnak most – de a választások után Orbánékat ki fogják paterolni a Néppártból. Nagyon jellemző dolog, hogy Orbán választási „győzelméhez” kik gratuláltak és kik nem – és persze a diplomatikus visszafogottság (Merkel). Nos, Orbán postaládája egyenlőre nagyon üres… a nyugat-európai politikusok java része sem éltette még őt. Amerika is hallgat – leginkább azért, mert Obamának érdektelen Közép-Európa – de ha hozzányúlnának a Mazsihisz vezetőihez, akkor fellángolna mind a Szenátus, mind a Képviselőház – a zsidó szervezetekről már nem is szólva.
    .
    Végül: a Mazsihiszen belül napokon belül korszakváltás következik – Zoltait ki fogják rakni a pixisből (ez lesz a vége a napokban lezárult belső átvilágításnak). Nem tudjuk, hogy a Mazsihisz talpnyaló gratulációja, Zoltai hirtelen támadt kordonbontó bátorsága és váratlan nyugdíjazása miként függ össze. Én úgy hiszem, hogy Zoltai bejelentett kordonbontó aktivitása a Mazsihiszen belüli harc egy eleme – ki merné az öreget leváltani akkor, amikor éppen ő megy ki ledöntögetni a kordonokat?
    .
    Ám a lényeg: Orbán mit sem változott – hazudik és éppen olyan erőszakos, mint a választások előtt volt. Hacsak nagyobb nem lett a kabát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos