Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést 2013. október 13. vasárnap 0:40 | AN-álláspont/Bartus László

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést

Budapest – Amit eddig csak feltételeztek egyesek, azt most Orbán nyíltan felvetette a brit The Telegraphnak adott interjújában. Orbán azt mondta, hogy “kétszáz évig arra törekedtek a magyarok, hogy szorosabbra fonják a köteléket Európával, mondván ez a felzárkózás kulcsa. A válság után azonban Orbán ebben már kevésbé hisz, függetlenként az EU tagállamai sikeresebbek lennének”. Az EU tagállamai alatt nyilván Magyarországot érti elsősorban, mert neki Magyarország érdekeit kell figyelembe vennie. Ez azt jelenti, hogy Orbán elkezdte a magyarok felkészítését az Európai Unióból való távozásra. Ha nem sikerül az egész uniót Magyarország képére és hasonlatosságára átalakítani.

Orbán ezúttal is úgy állította be, mintha az európai demokratikus normák megkövetelése azt jelentené, hogy Európa felszámolja a tagországok nemzeti függetlenségét. Orbánt abban korlátozza az Unió, hogy teljesen lebontsa a jogállamot és a demokratikus intézményrendszert. Ezt Orbán úgy interpretálja, hogy az Unió sérti a nemzeti függetlenséget. A nemzeti függetlenséget saját önkényuralmi törekvéseivel azonosítja. Akkor szabad a nemzet, ha Orbán Viktor korlátlan uralmat építhet ki és gyakorolhat. Azt állította, hogy a brit miniszterelnököt támogatja, hogy “megállítsák a nemzeti függetlenséget felfaló Brüsszelt”.

Az interjúban Orbán először vetette fel, hogy a liberális demokratikus Európai Unió alapszerződését felül kellene vizsgálni, és egy új alapszerződésre lenne szükség. Az új alapszerződés nyilván megfordítaná azt a lezárt vitát, hogy bekerüljön-e az Unió alkotmányába a “keresztény” értékekre való hivatkozás. Ez utóbbi esetében az uniós alapszerződésből ugyanazt a politikai katolicizmusra épülő elnyomó ideológiai rendszert lehetne levezetni, ami a fideszes alaptörvényből következett: lebontották Magyarországon a demokratikus társadalmi rendszert. Orbán ezzel tulajdonképpen azt vetette fel, hogy az Európai Unió vagy katolikus-feudálfasiszta legyen, vagy semmilyen. Ha nem tudja elérni, hogy az Európai Unió kövesse a magyar mintát, a demokratikus elveket pedig ne kérjék számon a tagországokon, akkor Orbán Magyarország kilépését fogja javasolni az Európai Unióból. A jogállami, liberális demokratikus Európa útjában áll a tekintélyelvű katolikus félmonarchiák kiépítésének, amelyet ő a nemzeti függetlenség elvesztéseként aposztrofál.

Az Európai Unió alapító atyái, a kereszténydemokrata Konrad Adenauer és Robert Schuman elképzelése az volt, hogy az Európai Unióval újjászervezik a katolikus Európát a pápa és a Vatikán szellemi fősége alatt. Az államokat és jogrendjüket alárendeleik a katolikus egyház ideológiájának, és olyan korlátozott demokratikus országokat, katolikus államokat hoznak létre, amelyekben a nemzeti identitást a katolicizmussal azonosítják, és ezen az identitáson kívül eső társadalmi csoportok demokratikus jogait korlátozzák. A “keresztény” értékek ugyanis minden egyéb értéket, így az öncélú és értéksemleges demokratikus értékeket is felülírják. A “keresztények” hivatottak arra, hogy Istenre hivatkozva vezessék az országokat. Ez az Opus Dei és más világi rendek által szorgalmazott elképzelés azonban megbukott, amikor az Unió alkotmányából kihagyták a “keresztény” alapokra való hivatkozást: így nem a katolicizmusból, hanem a felvilágosodás és a liberális demokrácia alapelveiből vezették el az európai törvényeket.

Orbán klerikál-fasiszta kísérlete az első perctől kezdve arra törekszik, hogy létrehozza azt a mintaállamot, amely alternatívát kínál egész Európa számára a szabadsággal és a jelenlegi uniós alapszerződéssel szemben. Orbán ehhez keres társakat, és a szabad Európa ellen szervezkedik. A katolikus egyház a felvilágosodás után úgy próbálta visszaszerezni a pozícióit, hogy a kommunista és a liberális szabadkőműves veszéllyel riogatta a világot. Mussolinivel és Hitlerrel is az antikommunizmus és az antiliberalizmus alapján kötött szövetséget, mert mind a katolikusok, mind a fasiszták, mind pedig a nácik a legfőbb ellenségeiket a “kommunistákban” és a liberális “szabadkőművesekben” látták. A kommunistákat és a szabadkőműveseket pedig  mind a katolikusok, mind a fasiszták, mind a nácik a zsidókkal azonosítják. Ez az elmélet antiszemita ideológia, amely nagy mértékben hozzájárult a II. világháború borzalmaihoz, a holokauszthoz. A két világháború közötti “keresztény-nemzeti” Magyarország, valamint Mussolini és Hitler közös nevezője ez az antiszemita ideológia volt. Ennek alapján lett a Szent István-i katolikus Magyarország a fasiszták és a nácik szövetségese.

Ez az ideológia részletesen a Mein Kampfban olvasható. Lényege, hogy a zsidók világuralmi törekvéseinek két álarca van: a kommunizmus (szociáldemokrácia) és a liberalizmus. E kettő képviselői cserélik időnként egymást. A zsidó kommunista apáknak zsidó liberális fiaik lesznek, elfoglalják és kizsigerelik a nemzeteket. A nemzetek elveszítik az önrendelkezésüket a világ fölött uralkodó zsidókkal szemben. A nácizmus szabadságharc a zsidó világösszeesküvés e két formája ellen. Ez a náci elmélet a rendszerváltás után Grezsa Ferenc Apák és fiúk című dolgozatában jelent meg először: eszerint a zsidó kommunisták úgy mentik át a hatalmukat, hogy a liberális fiak lépnek a helyükbe. Más szóval – ahogyan az Orbán szájából a Fidesz kongresszusán elhangzott – a pufajkát öltönyre cserélik. Orbánnak ez a mondata a nácizmus alaptanítása. A rendszerváltás hajnalán ezt csak az MDF szélsőségesei, a csurkisták, valamint olyan szélsőséges formációk hirdették, mint a nyilas Bonyák Imre által vezetett, és a Jurta Színházban gyülekező csoportocskák. A betiltott Szent Korona című náci újság annak szellemében íródott, ahogyan most Orbán beszél. Orbán Viktor nyíltan náci elméleteket hirdet. Amit Orbán mond, arról szól a Mein Kampf. Ennek leplezésére szolgál a giccses és magamutogató holokauszt megemlékezések sora, a megemlékezésre fordítandó 6 milliárd forint, amellyel azt akarják bizonyítani, hogy sem Orbán, sem a rendszere, nem náci. De bizony az.

Orbán az interjúban most ezt az elméletet kifejtette egész Európára vonatkozóan. A zsidózó kommunistázást és a liberálisozást kiterjesztette az unióra és bevitte újra Európába. Azt mondta: “Szerinte olyan sokáig voltak itt a kommunisták, hogy a ravasz vezetők átmenthették a hatalmukat, s rokonsági kapcsolat van a ’68-asok és a kommunisták között, ez pedig már látható a brüsszeli bürokráciában és a sajtóban is. Azt mondja: a kommunizmus örökösei „összeházasodtak” a szélsőliberálisokkal.” Ez az “apák és fiúk” megfogalmazása most már vonatkozik a szabad és liberális Európa egészére, illetve a katolikus-fasiszta diktatúra útjában álló Európai Unióra nézve. Döbbenetes, hogy Magyarország miniszterelnöke lekommunistázza és szélsőségesnek nevezi a demokratikus Európai Uniót egy olyan országban, ahol goebbelsi propagandát folytathat a köztévé, ahol megsemmisítették a jogállamot és lebontották a fékek és ellensúlyok rendszerét. Mindezt a “keresztény” értékek nevében, amely alatt a történelmi katolicizmus feudálfasiszta újjáéledését kell érteni. Döbbenetes, hogy az Európai Unió egy tagállamának miniszterelnöke nyíltan náci elméleteket hirdet. A “kommunista” és a “liberális” alatt ugyanis nem Vlagyimir Iljics Lenin vagy Voltaire követőit, hanem a zsidókat kell érteni. Az is világos, hogy itt nem a tényleges kommunistákról van szó, mert annyi igazi volt kommunista, mint amennyi a Fideszben van, egész Európában nincs. De itt a kommunista és a liberális mást jelent: zsidót.

Orbán rendszerének markánsan náci ideológiája van. Ezúttal is a gazdasági válságra hivatkozva (amelyet a szélsőjobb ugyancsak a zsidóknak tulajdonít), kínál egy tekintélyelvű, vallási demagógiára épülő önkényuralmat. Ha sikerül ehhez társakat találnia, akkor ez a támadás Európa szabadságát számolja fel és átalakítja az Európai Unió alaptörvényét a Vatikán ideológiájára. Az ebből következő elnyomást volt szerencséje mindenkinek megtapasztalni az elmúlt kétezer évben. Ha nem sikerül megtorpedóznia Európát, akkor Orbán kilép belőle, mert az korlátozza a klerikál-fasiszta hatalom szabad kiépítését és működését. Ha ez bekövetkezik, akkor Orbán lehúzatja újra a vasfüggönyt, és elzárja Magyarországot Európától, amelyben az interjú szerint “már nem hisz”. Ez magánügye, viszont Magyarország egészét zárja be a feudális középkorba.

Ha ezt sikeresen megvalósítja, akkor a szélsőjobbnak egyetlen programpontja lesz rendkívül népszerű: a halálbüntetés visszaállítása. Sokan gondolják majd úgy, hogy ami ennek a következménye lesz, azért Orbánnak is bűntársainak lógnia kellene (ha megússza a rendszerét követő lincselést, az elszabadult indulatokat). De a demokratáknak nem szabad engedniük a szélsőjobb elveinek akkor sem, amikor őket számolják fel. Ezt észben kell tartani, mert az elég kérdéses, hogy lesz-e még egyszer békés rendszerváltás Magyarországon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (90 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +102 ( 138 szavazatból)
Orbán nyíltan felvetette az EU-ból való kilépést, 4.5 out of 5 based on 90 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. fasiszta retorika + kommunista gazdaságpolitika = fideSS = orbán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (31 szavazatból)
  2. Egy elmebeteg vezeti az országot. És a kor fertőző, rohamosan terjed. Magyarország egy tébolyda. orbán alapjaiban gonosz. És ezt nem veszik észre az emberek. Nagy árat fognak fizetni . Magyarország is, és orbán és tsai is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (62 szavazatból)
  3. “az eu-n kívül is van élet” ez orbán programja. a “legszebb” az egészben, hogy orbán csak 1%-al okosabb (khmm…) a szavazóinál, de ezek szerint ez az 1% is elég, hogy a birkákat lehessen irányítani. akinek meg 1%nál is több a sütnivalója, az elmenekül Magyarországról.
    tegyük fel, hogy lesz ellenzéki (khmm…khmm….) , összefogás (khmmm… ), ha van is épkézláb program és az mire beindul, abból valami látszik, az már nem 4 hanem legalább 8 év. az évek meg mennek, az ember pedig nem lesz fiatalabb és csak 1 élete van.
    orbán rezsimjét választások utján leváltani nem lehet. nem véletlen, hogy az első amit átszabtak azok a választási kerületek és a választási tv. volt.
    próbálja heccelni a többi Európa ellenes formációt, hátha valami összejönne neki(k).
    tgm-et habókps alaknak tartom, de ezt jól látja és jól is fogalmazta meg:
    http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/europa/europachronik/535081_Wahlen-aendern-derzeit-nichts.html
    ha a birka népnek jó így, akkor ez marad, ami van.
    a rezsicsökkentés meg egyéb parasztvakítás, az kell ide, abban van a vitamin.
    “térdre csuhások, imára”
    orbán monarchia már kiépülőben van. csak rá kell nézni a tehetségtelen, önjárni sem képes, viszont végtelenül aljas familiájára.
    érdekházasság, csűrrel megdöngölve, traktorokon pózolva, amin a lopott fát szállították a zifjúpárnak a természetvédelmi területről.
    utánozza a felkapaszkodott vak komondoros nőverő prolibáró a királyi családot.
    ez ám a madjar virtus, pföjjjj.
    tiborcznéval egykorú fiatalok meg tízezrével menekülnek külföldre, iskolát és munkát találni.
    rasi a liba, büszke lehet apjára.
    döbrögi viktor és bandája, pszichopata az egész csürhe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (58 szavazatból)
  4. Tökéletes írás. Gratulálok BL-nak!
    Magyarországról nem látszanak úgy az összefüggések, mint távolabbról, külföldről, egy demokratikus országból. Magyarország rendkívül provinciális, mentalitását tekintve elmaradott ország, Európa keleti szélén. A “big picture” csak külföldről rakható össze, és BL vészjósló írásai sajnos ezt fejezik ki.
    A magyar történelem sajnos az autokratikus, évtizedekig tartó kormányzati rendszereket követte. Ezt Ovi is jól látja, és zseniális módon kialakította a saját rendszerét. Ha valaki veszi a fáradtságot és Hitler beszédeket néz dokumentumfilmekben, akkor kísérteties hasonlóságot fedezhet fel Ovi beszédeivel. A fékeveszett nacionalizmus, ami Ovi egyetlen ideológiája az állami költségvetés elsikkasztásán kívül, mindig, mindenhol háborúhoz, tíz- és százezrek pusztulásához vezet, de mindenképpen megbukik, az adott országot évtizedekig tartó nyomorba taszítva. Vilmos császár, Hitler, a Habsburg Monarchia, Jugoszlávia, Ceausescu, Sztálin, stb. mind ezt az utat követte, és hol és hogyan végezték? Mindenki a 2014-es választásokban bízik, aki nem akarja Ovi rendszerét, de ez híú ábránd. A vezér Európai babérokra tör, jóllehet nemkívánatos személy már ott. Anglia is csak az euroszkepticizmusa miatt állt szóba vele röviden. Európa egyetlen esélye a világversenyben a még szorosabb unió, a kis, gyenge országok, mint Magyarország, önállóan nem tudnának fennmaradni, pusztulásra vannak ítélve. Orbán Magyarország elveszejtője, hóhéra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (57 szavazatból)
  5. Orban parttitkar papa kisztitkar fiacskaja beszel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  6. Megint egy tökéletesen pontos diagnózis a magyar állapotokról.
    Vajon hány választóhoz jut el, és ha sokakhoz, a “megvédjük a hazánkat a gyarmatosítóktól” “szabadságharc” füstje hánynak nehezíti a tisztánlátást, a megkopasztott polgároknak odadobott rezsi fillérek elfeledtetik-e, hogy milliók élnek rosszabbul, és az ország gazdasági jövője katasztrofális?
    Ha Orbán trükkjei továbbra is elegendő rajongót tartanak a bűvkörében, akkor megvalósíthatja régi álmát: megszabadulni attól az akadálytól, amely kerékkötője a feudális királysága kiépítésének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  7. Amíg az EU ban vagyunk addig talán tudják kezelni ezt az elmebeteget és megakadályozható a fegyveres konfliktus, vérontás, esetleges fegyveres külső beavatkozás.

    Ha Magyarország kiszakad a biztonságot adó szövetségi rendszerből és Orbán szabad kezet kapva tovább kellemetlenkedik ami által Magyarország potenciális veszélyforrássá válik, ugyan mi tarthatna vissza bárkit a fegyveres beavatkozástól egy erőtlen, elmebeteg ember vezetése alatt álló parányi ország erőszakkal való megfegyelmezésétől, mit sem szólva a sok ellenségről akiket Orbán kitermelt .
    .
    Hol vagy @Gonoszka? Nem ijesztő, napról napra közelebb kerülünk az elkerülhetetlen valósághoz amit 2OO decibellel ordítunk itt, de senki nem hiszi el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  8. A történelem eddigi tanúsága szerint az, aki nagyobbat akar fingani mint a többi, az beszarik!

    Hajrá, Viktor! Nyomjad!

    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (33 szavazatból)
  9. “Dupla fenék” Orbán szokásos dupla fenekű beszéde.
    Nem akar ő kilépni, a korrupció országában ki nyúlná le akkor az uniós támogatásokat? Habár egy független feudalizmus is vonzó, de az majd később, ha lecsappan az uniós apanázs.
    A fideszes kópé lassan már 30 éve segget csinál a szájából. Kétségen kívül tudja mitől döglik a légy, a választási kampányban meg kell célozni az unióellenes Szarabbikot. Be kell betonozni a 2/3-at, sőt lehetőleg elérni a 3/3-at, mindezt “keresztény” segítséggel.
    “Én vagyok a fidesz-kópé, a szívem a szavazóké” :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  10. Orbán Magyarországon kívüli – romboló – aktivitása igazolja azokat, akik már évekkel ezelőtt felvetettlk, hogy személye és rendszere rákos sejtként emészti az egész Európai Úniót. Torz elméleteinek és önfényező suker-hazugságainak terjesztésére azonban változatlanul némán adnak teret az Európai Néppárt tagjai és az európai konzervatívok, s ezzel hatalmas bűnt követnek el egész Európa ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  11. Pl. az EU-s földtámogatás nélkül mi lenne a föld-mutyizókkal, olyanokkal, akiknek még pályázniuk sem kellett és földhöz jutottak?! Azok számítanak a támogatásra is, de még mennyire, hiszen a támogatásról szól a dolog és nem a föld megmunkálásáról!
    -
    Mi lenne azokkal, akik kint találtak megélhetést, az az 500 ezer és azoknak a családjaikkal, szerintem ez meg van 1 millió ember, aki biztosan nem szavaz a Fideszre, ha ki akarna léptetni bennünket!
    -
    A keleti nyitást nagyon elszúrták azzal, amit pl. a pécsi Szuezzel is műveltek, ki az a bátor befektetők (főleg arab!), aki olyan helyen fektet be, ahol a kormány egyik pillanatról a másikra ráteheti a kezét bármire?!
    A Sólyom elszállt, nincs a gazdag arab befektető.
    -
    Szóval a pávatánc és a ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek – bumerángként visszajön….az EU nélkül nekünk annyi lenne!
    EZT NAGYON ELQQQUURÁLTA!
    -
    http://www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  12. Benny, mindent leirtál, amit én szerettem volna. Gratula.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  13. Térdre, imához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Benny
    Goodmann !
    .
    Ne szépítsd ! Ez esetben nem csupán napi politikai játszmát látunk nála… Ez a szemétláda nem most vetetette föl először a kilépés gondolatát. Az elhíresült ” az Unión kívül is van élet” hangzású mondata pontosan ezt helyezte kilátásba több, mint tíz éve.
    .
    Az már egy más lapra tartozik, hogy akkoriban – ld. I. Orbanisztán időszaka – még nem látta elérkezettnek az időt, hogy nyiltan előkapja a bunkót*. Ez márcsak azért sem mehetett, hisz épp akkor léptünk be a NATO-ba, ami az akkor előző kormány érdeme volt, ám akkor még nem írhatta ki magát a történelemből ilyen aljas lépéssel, hogy rögtön nemet mond rá.
    .
    Most viszont, miután évek óta szó szerint trágyázza a talajt, a “magyar ugart”, valamint “kapkod fűhöz fához, szalad a vargához”, szövetségeseket keresvén betoppan az EU hibáin berzenkedő angol miniszterelnökhöz, hogy előadhassa hülye és bárdolatlan elméleteit a szövetség pusztulásáról, illetve arról, hogy amannyiben az ő módszereit követik majd Ő kivezeti azt a válságból !
    .
    - Ez a valóság, akár egy rossz álom…!
    .
    .
    *bunkó: ez esetben kártyászati szakszó, olyan aduféle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  15. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Addig leszünk bent amíg folyik EU pénz.
    Más kerdes h o is sokáig lesz majd bent…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. “olyan sokáig voltak itt a kommunisták, hogy a ravasz vezetők átmenthették a hatalmukat, s rokonsági kapcsolat van a ’68-asok és a kommunisták között, ez pedig már látható a brüsszeli bürokráciában és a sajtóban is. Azt mondja: a kommunizmus örökösei „összeházasodtak” a szélsőliberálisokkal.”
    Sztem ettől a mondattól azért a brit min. elnök előbb-utóbb el fog határolódni, de a brüsszeli “bürokraták sem hagyhatják mostmár ezt szó nélkül. Egy büdös tahó pusztaputyin lekommunistázza, lezsidózza az egész EU-t a teljes értékrendjével együtt. Csak lesz már ott valaki, akinek ez feltűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  17. Ehhez nincs mit hozzátenni.
    Azért elgondolkodtató, hogy a történelmi pillanat, amiről lemaradt – ti., hogy nem ő írta alá az EU-ba való belépési nyilatkozatot – mennyire járult hozzá ahhoz, hogy mára egy környezetszennyező bomlástermék lett. És ehhez a környezetszennyezéshez asszisztál egy egész ország. Sőt, egy EU!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  18. És Európa csendes, MÉG MINDÉG CSENDES!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  19. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs
    2013. október 13. vasárnap
    08:38
    LGT nóta :
    “Kinn is vagyok
    Bent is vagyok.
    Jaj de nagyon
    Boldog vagyok!”
    Ez orbán kedvenc nótája talán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. Ennek ellenére, Magyarország csendes, az utcák kihaltak.
    Az ellenzéki (?) pártok kongresszusokat rendeznek, és deklarálják a mit is?
    Hogy összefognak? Minek? Mihez kell az összefogás?
    Ja! A parlamenti helyekre!
    Nem az országért, nem a leszakadás ellen, nem a szegények további megalázása ellen, és nem diktatúrát törvénybe iktató fidesz ellen, hanem a választásért, hogy bekerüljenek a parlamentbe!
    Az idő halad, és minden nap, amit erre az összefogásra vesztegetnek el, az eltékozolt idő.
    Itt ugyanis csak cirkusz lesz, és nem választás.
    Érdemben soha nem mernek fellépni Orbán és bandája ellen. Nyilatkozgatnak.. Mindannyian, külön külön.
    És Orbán eközben újabb bátorságot vett, már az unióból akarja az országot kivinni. A szokásos előremutató puhatolódzó, de az igazi szándékát leleplező beszéddel. Most még csak szövetségeseket keres. Ha talál, szigorítja határon belül a demokratikusan gondolkodók mozgásterét. Nem a pártokét, az túl egyértelmű lenne.
    .
    A fidesz frakció is néma. Nem hiszem, hogy nincs becsületes ember köztük, hogy mindenkit megfertőzött volna az elmebeteg vezérük!
    Nem hiszem, hogy nem látják át, hogy mi lesz ennek a vége!
    Nem hiszem, hogy nem gondolnak a bosszúra, ami rajtuk fog csattanni, mert a vezér meg a csatlósai el fogják húzni a belüket, ha beüt a krach!
    .
    Amit lehetett bekebeleztek. Az övék szőröstől bőröstül. Ehhez ugyan kellenének még az eu-s támogatások, (a kisebb halaknak) de nem feltétlen.Az Orbán – Simicska páros, és közvetlen holdudvara már megtömte magát a lopott milliárdokkal.Így ki lehet lépni az unióból. Nekik meg van vetve a fejük alja. Le van itt már minden zsugázva.
    .
    Az ellenzék mit fog mondani, ha bekövetkezik a baj? Hogy nem látták előre? Itt volt a történelmi lehetőség nekik, hogy összefogjanak. Nem most, hanem az első beadott törvényjavaslatkor, ami egyértelműen a diktatúrát, és a cselédvilágot volt hivatott a törvény erejével gránitszilárdságúvá tenni.
    Majd 4 éve csak pofáznak. Ki jól, ki rosszul. De összefognak!?Már tudják hogy ez diktatúra (végre leesett a tantusz),már tudják, hogy el akarja szigetelni az országot az elmebeteg.
    Magyarország mégis néma. Mégis üresek az utcák.
    A pártok egyezkednek. A helyekért a parlamentben.
    Ki fogja ezek közül a felelősséget felvállalni egy elvesztett választásért, és az orbáni önkény kiteljesedéséért?Mert a választás után az következik.
    Gyávák bandája! Javasolnám nekik, hogy olvassanak, és értelmezzenek egy Petőfi verset.Megtalálják benne ezt is:”kinek drágább gyöngy élete…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  21. Én csak azt nem értem, hogy az az Európai Néppárt is EU ellenes? Miért nem lökik már ki onnan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  22. http://www.dk365.hu/kongresszus3/data/kong_3_kredo_web.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  23. Egy valamire azért jó volt ez a kis angliai hakni. Elborzasztja az ottani euroszkeptikusokat ezzel a dumával. Számolni ők is tudnak. Helyesebben ők tudnak számolni. Talán még arra is emlékeznek, hogy miért hozták létre az Egyesült Európát. Pontosan tisztában vannak a döntési mechanizmusokkal, a szavazati arányokkal. Most látják, milyen mókusok ágálnak ez ellen, és elszégyellik magukat. Orbánnal közös platformra kerülni? Ez talán még a briteknél is (pedig ott még az autók is a helytelen oldalon közlekednek!) megszólaltatja a vészcsengőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  24. Ja, és nemánhogy ez a kis balkáni ország mondja meg, hogy milyen legyen a Zúnió!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  25. “Az Európai Unió alapító atyái, a kereszténydemokrata Konrad Adenauer és Robert Schuman elképzelése az volt, hogy az Európai Unióval újjászervezik a katolikus Európát a pápa és a Vatikán szellemi fősége alatt. ”
    .
    Ez a kulcsmondat, és az ezzel kezdődő bekezdés a lényeg.
    Ha ez igaz (nem ismerem ezt a történetet, de Bartus Lászlónak elhiszem), akkor van alapja a baltás gyilkos politikájának. Akkor a Néppártban sokan gondolhatnak az eredeti célkitűzésre, és az EU Alkotmánnyal kapcsolatos vitákat és annak eredményét az eredeti projekt elárulásaként élték meg. Ugyanez a másik oldalról nézve: ez az eredeti célkitűzés valahogy nem tudatosult EU-szerte az EU polgáraiban, és ennek is bizonyára van oka, pl. képmutatás, hazugságok.
    Jó lenne tiszta vizet önteni a pohárba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  26. “a baltás gyilkos politikájának”
    helyesen:
    “a baltás gyilkos cinkosa politikájának”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Lelki szemeim előtt látom, hogy Orbán megnyilatkozása után Angela összecsapja a kezeit és felsikkant: – Jesszusom (webfordításban “Mein Gott!”)
    - és sürge telefonálásba kezd, hogy nagy vezírünket tervétől eltántorítsa.
    Az angolok meg csak lesnek, mint a lőtt nyúl: – Miről fecseg ez a kis köcsög?
    Mi megreformálni akarjuk az EU-t, nem elhagyni.- és van is joguk erre, mint nettó befzetők.
    Amúgy meg az összes (mind a kettő) stratégiai partnerünk, úgymint Kína és Vietnám… na jó még Azerbadzsnán’, számára az EU tagságunk a szimpatikus, nem mi magunk. Most jöhet a matek: a magyar lélekszám az EU-s lélekszámmal szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  28. gigi60: Igen, ez egyenes beszéd. Nem mismásol a kettős állampolgárság ügyében sem. Aki külföldön él, és főleg adózik, ne legyen szavazati joga!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  29. METODIKÁT CSAKIS NAGY ELŐDTŐL !
    *
    A cikk mélyebb összefüggéseit megértendő, mindenkinek javaslom figyelmes és elemző elolvasásra,hogy amikor Hitler Adolf Vezér és kancellár (Németországa)
    k i l é p e t t a N é p s z ö v e t s é g b ő l , erről egy magánbeszélgetésen többek között ezeket mondotta:
    *
    ["Háborút akarnak, meg fogják kapni..."]
    “A Genfben összesereglettek: egy nyomorúságos csorda. Nem cselekszenek, megelégednek a tiltakozással, azzal is mindig elkésnek…”
    “A németséget ki kellett ragadni a . k ö t e l e z e t t s é g e k n e k, f r á z i s o k n a k és téveszméknek ebből a tömkelegéből.”
    ” Vissza kellett szereznünk az . a k c i ó s z a b a d s á g u n k a t. Mit érdekel engem a napi politika.”
    “Senki nem értett volna meg bennünket, ha egyszerűen újra kezdjük a . m e g a l k u v ó . p a k t á l á st, amit tíz év óta űznek a . w e i m a r i . pártok. Ma még nem tudjuk rájuk kényszeríteni a határmódosítást. A n é p azonban a z t h i s z i, hogy t u d j u k. Azt kívánja, hogy csináljunk valamit.”
    “Nem arra volt szükség, hogy ésszerűen cselekedjünk, hanem arra, hogy odavágjunk ahhoz, hogy magunkkal ragadjuk a tömegeket. Akár okos, akár nem, ezt a lépést megérti a . n é p, amely . n e m . b e c s ü l . m á s t , c s a k . a z . a k a r a t . h a t a l m á t, nem pedig az alkudozásokat, amelyekből soha sem sült ki semmi…”
    “A demokráciák i d e j e . l e j á r t. Választhatunk: vagy győzünk, vagy eltűnünk. A demokrácia nem olyan politikai rendszer, amely alkalmas eszköz lehet az eljövendő nagy leszámolásban. Nagy szerencsénk, hogy i d e j é b e n . s z a k í t o t t u n k . e z z e l . a rendszerrel.”
    “Csupán azzal, hogy l e r á n t o t t a m . az . álarcot a demokrácia és a liberalizmus . á l h a t a l m á r ó l . biztosítottam magamnak a sikert.”
    “Törvényes úton hódítottam meg a hatalmat egyszerűen azért, mert sikeremet az események [spontán (sic)] logikája hozta magával…”
    Minden ami ellenünk szegül, az nyomorúságosan tehetetlen. Ellenfeleink képtelenek cselekedni, mert elfelejtették a cselekvés alaptörvényeit. A polgárság és politikai eszméi visszavonhatatlanul halálra vannak ítélve.”
    “Miként egy új geológiai korszak kezdetén, roppant recsegéssel és ropogással az egész világegyetem összeomlik, itt hegyek támadnak, ott szakadékok nyílnak…
    Úgy fog . m e g s e m m i s ü l ni . E u r ó p a . mai szerkezete egy rettentő kataklizmában…”**
    *
    *
    **Hermann Rauschning: Hitler bizalmasa voltam [I.kiad.:Párizs 1939.; Zrinyi 1970.]

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  30. A másik cikkhez (Orbán kudarca a tragikus vereség) írtam egy kommentet erről a brit EU kilépésről, nem írom le újra. De hogy jön ez ide? Így:
    .
    - Ez az agyhalott, degenerált, komplexusos gnóm, ez az orKbán összeveti a brit és a magyar kilépési szándékot. A kiinduló és befejező pontja ennek a beteg állatnak: hogy “egyedül sikeresebbek lehetnek”.
    .
    Ami a britekre igaz, de ennek egészen speciális okai vannak (ezt is megírtam a másik kommentben, miért), de egy olyan banda, mint orKbánisztán, egy napon át nem tudna működni az EU pénz nélkül.
    .
    A briteknek ott van a világ legstabilabb gazdasága, és a Commonwealth, mely a Föld jelentős termelő országainak vagy negyedét kiteszi. Ezt a gazdaságot semmi nem tudja megrendíteni, ami kevesebb, int egy II. Világháború léptékű katasztrófa.
    .
    OrKbánisztánnak meg ott van a 8:1, és dajcs tompika, meg maga az orkbán.
    .
    Hogy hangzik mindez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  31. Ez az egész orbáni bomlott viselkedéssel egybekötött hazugságáradat olyan, mint amikor az egyszeri ember otthonról elvisz a családja elől minden pénzt, elveri a fizetését, elherdálja a családi ezüstöket, jó nagy adósságokat csinál, majd elmegy a kocsmába, és a félpityókás, ivócimborákból álló hallgatóságnak előadja, hogy ő milyen nagy ember, és az egyébként meglévő apró problémáit csakis mások galádságainak köszönheti. Különben azok az apró gondok sem lennének, ha az ötleteit meghallgatnák, és alkalmaznák is azokat. Ezek után megkéri a cimborákat, akiknek egyébként már hosszabb ideje nagyobb összegekkel tartozik, hogy most azért még sokadszor utoljára, hívják meg egy újabb felesre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  32. kegyelem.
    Jol látod,hogy a zemberek “nagy árat fognak fizetni”Ha megtörténik ez az un.EU-bol való kilépés Magyarország karanténba fog kerülni.Olyan elzártak leszünk Europában,hogy külföldre -még Szlovákiába is- csak vizummal utazhat a magyar.Már ha egyáltalán kap vizumot a magyar.Engem már nem érdekel,de a békemenet lelkes résztvevőit nagyon érinteni fogja.Pofára fognak esni,ha külföldre ohalytnának menni.Miféle zemberek menetelnek ebben a “menetben”.?Nem látnak bele ezek a jövöbe?A mai politikai törekvés következményeibe?Seggre esetten fognak majd könnyezni,ha eljön ez az idő.Akkor talán ráfognak döbbenni,hogy micsoda marhaságot csináltak azzal a “békemenettel?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  33. Hazánkban ma pontosan az történik, mint Hitler fellépése előtt, döbbenetesen hasonlítanak egymásra a történések. Az EU ugyanúgy viselkedik, mint amikor Hitler lerohanta a Rajna-vidéket. Akkor reszketve várta Hitler, hogy Európa és Amerika mit fog lépni, de csak tökéletlenkedtek. Mire felébredtek, már késő volt. Mindezeket részletesen leírta Churchill az emlékirataiban.
    A neonáci Orbán és senkiházi környezete el fog menni a végletekig, mert azt hiszik, hogy ugyanúgy nyerni fognak, mint Hitler.
    Jó lenne, ha az EU vezetői végre felébrednének, a magyarok mellé állnának és segítenének, hogy ezt a törvénytelen, hazaáruló társaságot a magyar nép elzavarhassa a történelem süllyesztőjébe.
    Ismételten megjegyzem, hogy az igazságot állandóan hangoztatni kell, mert a hazugságot is – -Goebbels – mintájára állandóan ismételgetik, – a végén sokan elhiszik. Bartus írásait pedig tízmilliós példányban kellene kiadni és terjeszteni Magyarországon az EU segítségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  34. Ami pedig Angliát illeti, jó lenne, ha elolvasnák legalább a Churchill emlékiratait, és Richard J. Evans : A harmadik birodalom születése című könyvét (angolul 2002-ben, magyarul Park kiadó, Budapest, 2012.) ami arról szól, hogyan verték szét a nácik a demokráciát és kerültek hatalomra Németországban.
    Döbbenetes élményben volna részük és talán felébrednének az EU-val együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  35. bumburi 2013. október 13. vasárnap 09:12

    Nagyon igaz! Amíg csak a parlamenti helyekért megy a harc és nincs jól érthető, kézzel fogható program, nem lesznek követők és szavazók. A “meg kell tenni”, “el kell érni”, “nem engedhetjük”, ” le kell váltani” stílusú tartalom nélküli jelszavakkal nem lehet leváltani ezt a rendszert. Ha ennyire nincs ötlet, kár száz milliókat áldozni a választásokra. Legalább annak kellene látszani, hogy van ötlet és módszer a változtatásra. Gyanítom, hogy az itt kommentelők (pártszimpátiától függetlenül) együtt többre lennének képesek, mint a jelenlegi ellenzék (?).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Virág elvtárs örökbecsű szavait idézve, a dolgok úgy állnak, hogy “a nemzetközi helyzet fokozódik”. Orbán Viktor egy tőrölmetszett fasiszta diktátorocska, de – és ezt már többször leírtam – óriási hiba őt egyszerűen elmeháborodott, félkegyelmű őrültnek tekinteni. Szerintem sok mindent el lehet róla mondani, de éppen ezek a jelzők azok, amelyek legkevésbé sem igazak! Nagyonis racionálisan gondolkodó, minden lépését gondosan megtervező, kudarcaiból tanuló, az elérendő célokat soha szem elől nem tévesztő, elképesztően ravasz gonosz zseni ő, aki egész tudatos életében arra készült, amit most megvalósít.
    .
    Elterjedt tévhit, hogy Orbán köpönyegforgató, hiszen “baloldali liberálisnak indult, és – sok kanyar után – jutott idáig”. Ez színtiszta téveszme! Orbán sose volt baloldali, még kevésbé liberális. Számára az ideológia – legyen az akármilyen – mindig csupán az önmegvalósítás, a személyes célok elérésének eszköze volt. Az ő célja pedig soha nem volt más, mint hogy abszolút uralkodója legyen ennek a szerencsétlen országnak! (No meg dúsgazdag…). Viszonylag korán és meglehetősen pontosan felismerte, hogy Magyarország lakóinak döntő többsége nem szabadságot, demokráciát, társadalmi szolidaritást, piacgazdaságot, és tisztességes versenyt óhajt, hanem egy helyette mindent megoldó államot , olcsón vagy hitelbe megszerezhető javakat, és egy “jóságos atyát”, aki bölcsen gondoskodik az ő népéről. És Orbán “megkínálta” ezt a buta, orránál tovább nem látó, irígy, lusta és intoleráns népséget egy álommal, amely pontosan azokat a délibábos, tündérmesébe illő dolgokat tartalmazta, amire azok vágytak. Bónuszként mellétette a magyar népléleknek oly kedves nacionalizmust, antiszemitizmust, rasszizmust, xenofóbiát és általános intolerenciát mindennel szemben, ami “más”. És most azt látjuk, hogy az ördögi terv bevált!
    .
    Teljes mértékben helytelen az a megközelítés, hogy Orbán megsemmisítette a magyar demokráciát. Ugyanis magyar demokrácia, mint olyan, soha nem létezett. 1989-90-ben Magyarország ajándékba kapta – no nem a demokráciát, csupán annak a lehetőségét! Nem kivívta azt, nem megharcolt érte, hanem a történelmi körülmények szerencsés alakulása következtében – hipp-hopp! – egyszer csak azt vette észre, hogy kinyílt előtte egy kapu, a kapu túl oldalán pedig egy távolba vezető út tűnt elő (mint Dorothy szemei előtt a Oz birodalmába vezető sárga téglás út), és egy útjelző tábla, amelyen egy nyíl volt látható, meg egy felirat: “Út a demokráciába”. És az istenadta nép – kicsit tétován, kicsit botladozva, kicsit néha lelépve az út menti árokba – de elindult ezen az úton. Ám nem kellett sok idő ahhoz, hogy felismerje, hogy az út nem mindig egyenes, néha úthibák is vannak, és ami a legfőbb: van útdíj is, amit – ha tetszik, ha nem – mindenkinek meg kell fizetni. És rögtön kezdett nem tetszeni a dolog. A demokráciáról, a tisztességes demokratikus politizálás lényegéről nagyon kevés embernek volt tiszta képe. Demokratikus tradíciók híján ezen nem is lehet csodálkozni. Egyre inkább az a kép alakult ki a többségben, hogy a demokrácia csupán nyűg, bonyolult és “veszekedős” dolog (tényleg az!), és mint ilyen, a magyar néplélektől idegen.
    .
    Nos, ezt a mindig is létező, alapvetően antidemokratikus attitűdöt használta ki Orbán Viktor. Azt, hogy a magyar ember “alattvaló” (copyright by K.Á.). És tudatosan erre építette fel politikáját. De – főleg a 2002-es választási vereség után – azt is pontosan felismerte, hogy céljait csak akkor érheti el, ha a kialakulófélben lévő demokratikus intézményrendszert (mielőtt az még megerősödne, és véglegesen beépülne az emberek tudatába) teljes egészében felszámolja. 2006-ban megpróbálkozott egy olyan ellenforradalmat kirobbantani, melynek következtében puccsal hatalomra kerülhet. Ez a törekvése azonban nem járt sikerrel, többek között azért sem, mert egyrészt nem sikerült maga mellé állítani az erőszakszervezeteket (rendőrség, honvédség), másrészt a felheccelt csőcselék erőszakos tombolását a lakosság döntő többsége elutasította. Orbán valami olyasmire számított, hogy a csőcselék nyomában százezres tömeg ostromolja majd meg a Parlamentet, egyfajta “népítéletet” hajtva végre kidobja Gyurcsányt és társait az ablakon. Ekkor jön majd ő páncélozott BMW-jén, és – persze szigorúan a nép óhajának engedelmeskedve – átveszi a hatalmat, bevezeti a statáriumot, és egyszersmind megmenti a hazát. Mindez azonban nem következett be, ezért Orbán kénytelen volt koncepciót váltani, ám a stratégiai cél – a hatalom megszerzése, és az abszolút hatalmat korlátozó intézményrendszer megsemmisítése – változatlan maradt. Ehhez 2010-ben abszolút többséget kellett szerezni a választáson. Beindult hát a populista, demagóg gőzhenger, melynek fontos eleme volt a Gyurcsány Ferenc elleni karaktergyilkos kampány. A 2008-as ú.n. “szociális népszavazás”, valamint az időközben teljesen váratlanul felbukkanó, és a magyar gazdaságot pillanatok alatt padlóra küldő gazdasági világválság előrevetítette mindazt, ami 2010 tavaszán történt: Orbán elsöprő választási győzelmét, a “fülkeforradalmat”. (Érdekes adalék, hogy Orbán épp a minap – szöges ellentétben azzal, amit a választás éjszakáján mondott – arról beszélt, hogy szó sem volt semmiféle forradalomról…).
    .
    Orbán – szerintem – azt is pontosan előre látta, hogyan fog viselkedni ezt követően a magát demokratikusnak tituláló parlamenti ellenzék. Bár Bajnai felbukkanása okozott némi zavart, de az azóta eltelt egy év történései egyértelműen azt mutatják, hogy ez sem hozott olyan változást, amelynek következtében az ellenzéknek akárcsak szikrányi esélye is lenne a választási győzelemre. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a választási rendszer átalakítása – még ha lett volna is némi esély – ezt szinte teljesen kizárta. A bajai mini-választás történései pedig – akár a cseppben a tenger – világosan mutatják, hogy Orbán semmitől sem riad visza, ha hatalmának megtartása a tét.
    .
    Ami pedig Orbánnak az EU-hoz való viszonyát illeti, azt (is) egyértelműen a haszonelvűség határozza meg. Amíg az ő és a körülötte csoportosuló oligarchák gazdasági érdekei megkívánják, Magyarország az Unió tagja marad, legalábbis, Orbán nem fog kilépni. Abban pedig biztos vagyok, hogy – egészen szélsőséges esettől eltekintve (ilyen lehet pl. ha a náci párttal köt koalíciót) – kizárni vagy felfüggeszteni nem fogják. Van most elég baja az EU-nak, Brüsszelben nemigen érnek rá egy olyan országgal foglalkozni, amelynek teljes GDP-je az EU GDP-jének 0,2 %-át teszi ki vagyis, a statisztikai hibahatáron belül van. A stabilitás számukra sokkal fontosabb, és Orbán rendszere Brüsszelből nézve stabilnak látszik. És valójában -egyelőre – az is… (A Tavares-jelentés “jegelése” megerősít engem mindebben).
    .
    Mindezek alapján abban reménykedni, hogy Orbánt 2014-ben demokratikus választáson le lehet győzni, nem más, mint délibábos illúzió. Egyrészt, a választás nem lesz demokratikus. Másrészt, a jelenlegi demokratikus ellenzék támogatottsága kevés ahhoz, hogy ez megtörténjen. Arról nem is beszélve, hogy egy minimális arányú győzelemnek semmi értelme nem lenne: a rezsim megsemmisítéséhez 2/3 szükségeltetik, ez pedig jelenleg elképzelhetetlen. Ilyen körülmények között a választási kutyakomédiában való részvétellel csupán azt lehet elérni, hogy az ellenzék legitimálja a világ felé Orbán rendszerét. És ezzel csak azt éri el, hogy később sokkal, de sokkal nehezebb lesz őket eltávolítani!
    .
    Marad(na) hát a totális ellenzéki bojkott. A tisztelt ellenzék azonban (sajnos, a DK-t is beleértve) erre most semmiféle hajlandóságot nem mutat. Pedig csak az adhatna esélyt, ha a rendszer teljes elutasításának paradigmáját valamennyi demokrata és demokratikus szervezet magáévá tenné, és őszinte, becsületes és tisztességes munkával felépítené azt a mozgalmat, amely képes lenne megdönteni (és nem leváltani!) ezt a mocskos diktatúrát. Hogy mikor, arra ma nem lehet pontos választ adni. Az út valószínűleg hosszú és rögös lenne.
    .
    De nincs másik út…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  37. bumburi
    2013. október 13. vasárnap 09:12
    Ugyan miért félnének a fideszesek, miért lenne közöttük egy is tisztességes? Minden diktátornak voltak hű követői, akik hitték, hogy végig tudják vinni a vezér akaratát, és soha nem dől meg a rendszerük. Miért hinnék ezt másként a fideszesek?
    Orbán a szobája falán lévő Sztálin kép alatt mondta 1987-ben, hogy egyszer létrehozza a saját kommunizmusát – ehhez találta meg a követőit, akiknek bőven elegendő, hogy maguknak és családjuknak megfelelő pozíciókat biztosítanak. Ezeket nem érdekli, hogy a nép rosszabbul él, mint 4 éve, hisz ők jobban élnek.
    A buta magyarok meg szeretnek diktatúrában élni, hisz biztonságos, hogy megmondják mit szabad, és mit nem, megmondják minek kell örülni, kit kell utálni, mikor kell felvonulni, tapsolni, mosolyogni. Nem kell gondolkodni, és ez biztonságos. A csimpánz, aki születésétől 30 évet él egy ketrecben, nem fog örülni a szabadságnak, amikor nyitva marad az ajtó, hanem bizalmatlanul kushad a sarokban, majd megkönnyebbül amikor rázárják újra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  38. @ Observer
    “Elterjedt tévhit, hogy Orbán köpönyegforgató, hiszen “baloldali liberálisnak indult, és – sok kanyar után – jutott idáig”. Ez színtiszta téveszme! Orbán sose volt baloldali, még kevésbé liberális. Számára az ideológia – legyen az akármilyen – mindig csupán az önmegvalósítás, a személyes célok elérésének eszköze volt.”
    Igazad van! Orbán a kezdet kezdetétől egy diktátor volt. Vett fel számtalan maskarát, álarcot, köpönyeget, de mindig csak az egyszemélyi hatalom elérése volt a célja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  39. Egyetértek a cikk fölvetéseivel, de én továbbmegyek:
    Orbán nemzetállamiságra való törekvése nyílt utat fog nyitni az irredentizmusnak, s végre valódi háborút is kirobbanthat. mert az lesz, ha nem sikerül eltakarítani.
    Magyarország lágeresítése fölött talán el is sikkad a sebeit nyalogató EU, de itt már nagyobb a veszély!
    (The stakes we are gambling are frighteningly high!)
    Ébresztő Európa, amibe ugye még mi is benne vogymuk ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  40. ” a szélsőjobbnak egyetlen programpontja lesz rendkívül népszerű: a halálbüntetés visszaállítása. Sokan gondolják majd úgy, hogy ami ennek a következménye lesz, azért Orbánnak is bűntársainak lógnia kellene (ha megússza a rendszerét követő lincselést, az elszabadult indulatokat). De a demokratáknak nem szabad engedniük a szélsőjobb elveinek akkor sem, amikor őket számolják fel.”
    Ezzel kivtelesen nem értek egyet. Orbánnak és szűkebb csapatának már az eddigiek miatt is lógnia kellene. Az általuk elkövetett bűnök meghaladják a bűnnek azt a mélységét, amit a Köztársaság büntető törvényei lehetségesnek tartottak. Ez az egyik oka annak, hogy nincs bennük halálbüntetés. A másik oka az, hogy elkerüljék a tévedésből, vagy különösen a politikai számításból kirótt halálbüntetések végrehajtását. Ebben az esetben azonban nem lehet szó sem tévedésről, sem hátsó politikai szándékról. Itt a Köztársaság élete – halála a tét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Orbánt az interjú után mindenki azért bírálta, mert az országot egy laboratóriumhoz hasonlította. Pedig mondott egy ennél sokkal fontosabbat is. Fejből nem tudom szó szerint idézni, de a lényege az volt, hogy a kollektív vezetés ideje lejárt, ez a forma használhatatlannak bizonyult, most a személyes vezetés ideje jön el. Magyarul kimondta, hogy demokrácia helyett az egyszemélyi parancsuralmi vezetésnek a híve. Ahogy –szerintem ezzel szoros összefüggésben- Kövér is úgy módosítaná a Parlament működését, hogy az csak a legalapvetőbb alkotmányos dolgokkal foglalkozzon, az irányítást pedig bízza a kormányra. Egyértelműen a Sztálini, Hitleri, Horthy-féle államvezetési modellt tekinve példaképnek, az egyszemélyi diktatúrák felé terelve az országot. Csodálom hogy ez csak nagyon keveseknek tűnt fel, pedig fontos kijelentés volt. Olvastam egy könyvet a hosszú kések éjszakájáról, amiben leírták azt is, milyen utat járt be Hitler és Németország a háború után, mire odáig eljutottak. Szinte csak a neveket és az évszámokat kellett behelyettesítenem, és a mai hazai valóság leírását olvastam. Ez rettenetes, tényleg ide akarunk eljutni? Mert most Orbán mindent és mindenkit a következő választás megnyerésének rendel alá, nem számít sem törvény, sem erkölcs, sem pénz, sem semmi, csak ennek a célnak a bármi áron való elérése a fontos, és utána viszont ez fog következni. Szerintem kezdjük tanulmányozni Észak-Koreát, hogy tanulhassuk a túlélés művészetét, mert valami ilyesféle társadalom lehet Orbán (és ne felejtsük el talpnyalóit és pénzembereit sem) álmainak célja.
    Ezért is szoktam mondani, hogy nekem már nem elég, ha egy esetleges választási vereség után ezek az emberek morogva a háttérbe vonulnak és élik tovább a maguk életét, akár a politikától visszavonultan is. ÉN EZEKET BÖRTÖNBEN AKARON LÁTNI, RABSZÍJON VEZETVE, TELJES VAGYONELKOBZÁSSAL ÉS MINDÖRÖKRE ELTILTVA MINDENFÉLE KÖZSZEREPLÉSTŐL!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  42. És az EU. által betolt ezermilliárdokkal , mi lesz? Ki fogja azt visszafizetni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. @szunditj:
    .
    ugyanezt írtam én is, más szavakkal. Hogy milyen lesz az Orbán-rezsim 2.1-es változata (1.0: 1998-2002; 2.0: 2010-2014), arról még korai találgatásokba bocsátkozni. Különösen azért, mert Orbán eddig mindig és mindent másképp csinált, mint ahogy azt korábban bárki is feltételezte. Valószínűnek látszik, hogy amíg Magyarország az EU tagja, nyílt terrort nem fog (mert nem is tud) bevezetni. De nem is nagyon van rá szükség (legalábbis egyelőre). Ha még nem olvastad volna az idevonatkozó állításomat: az Orbán-rezsim 7 pilléren nyugszik. Ezek: a haszonélvezők, a hívők, az üveggyöngyökért megvásároltak, a megzsaroltak, megfélemlítettek, a gyávák és a közönyösek. És ezek így együtt ma még nagyon erősnek tűnnek. Ennek a hétfejű sárkánynak kell levágni mind a 7 fejét. Szépen, egymás után, Ez (lenne) a demokratikus ellenzék feladata. De nem úgy, hogy “belesimulnak” a rendszerbe. Úgy ugyanis ez nem lehetséges! Gyurcsány jó úton halad, de még mindig nem lépte át a Rubicont. Részt kíván ugyanis venni az ú.n. választáson, pedig közben pontos képet fest a rezsim valódi természetéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  44. Helyben vagyunk, a topic az elevenükbe vágott, megjöttek a tetű minuszolók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  45. balfék
    2013. október 13. vasárnap
    15:18
    .
    Ez nagyon jó kérdés.
    De hát a felcsúti gumicsizmás tolvaj
    előhozakodhat ilyennel is:
    .
    A magyar kormány még egészen visszafogott, ha a görögökhöz hasonlítjuk az Orbán-kabinet európai adósság- és pénzügypolitikáját.

    A sokak által rettenetesnek, szabadságharcos hévtől túlcsordulónak kikiáltott, bankadókkal és IMF-kiebrudalással súlyosbított magyar hozzáállás selyemkesztyűbe bujtatott udvariaskodás ahhoz képest, amit Athénban művelnek. A német bankok zsigerelésébe belefáradt görögök ugyanis váratlanul előhúzták a történelmi ászt, és az államadósság kezelésének keretében kártérítési igény bejelentésére készülnek a második világháborúban történtek alapján. A görög miniszterelnök kérésére előkészített, 80 oldalas dokumentum a német megszállás idejére alapoz (1941–1945), és arra a háború idején kikényszerített görög hitelre, amelyet a németek sosem fizettek vissza.

    Merész képzettársítással olyan ez, mintha az Orbán-kormány elővenné Trianont, az elcsatolt területek kapcsán Magyarországot ért károkat, és mai pénzben számolva közölné például a franciákkal, hogy fizessenek néhány tízmilliárd eurót Magyarországnak. Vagy persze akár megúszhatják fizetés nélkül is, csak intsenek búcsút azoknak a hiteleknek, melyeket a közelmúltban vettünk fel tőlük és Európa más nagyhatalmaitól. De ha ez sem jó megoldás, akkor a magyar kormány a tartozás fejében szívesen lefoglalja a Magyarországon található francia tulajdonú vállalatokat (Görögországban ez a megoldás is felmerült).

    Merész, ugye?

    A görög számla 162 milliárd euró, ennyit számoltak ki Athénban. Ráadásul ez még a visszafogott kormánymatematika, mert a németellenes és Európa-fóbiás érzelmeket meglovagoló szélsőséges ellenzéki pártok 449 milliárd euróval kalkulálnak. Többel, mint amennyivel Görögország jelenleg tartozik az IMF-nek és az uniónak. Vagyis cserébe a történelmi feledésért, kérnének még néhány száz milliárdot is! Veszélyes játszma, lássuk be. Ha az Orbán-kormány pár lépését populistának bélyegzik Brüsszelben, akkor kíváncsi vagyok, erre vajon milyen jelzőt találnak majd.

    Aligha véletlen, hogy a 80 oldalas kormánydokumentum kiszivárogtatását a közelmúltban a német választások napjára időzítették Athénban. A józanabb magyarázatok szerint csak arról van szó, hogy a színfalak mögött kiderült: Görögország képtelen lesz visszafizetni a több mint százmilliárdos hitelcsomagot, amelyet több lépcsőben vett fel az uniótól, többnyire német biztosítékokkal a háttérben. Eszerint csak a német közvélemény megnyugtatásáról van szó, mert a tiszta adósságelengedést nem tudná elfogadtatni a lassan felálló új német koalíció. Viszont ha úgy „adják el” a német közvéleménynek a görög fizetésképtelenséget, mint a régi tartozások beszámítását, akkor talán megbékélnek ezzel a dolgos, amúgy a görögöket lusta tzatzikievőknek tartó németek.

    Meglátjuk. Mindenesetre Európa-szerte gyomorgörcsöt okozott az ötlet és a görög kormány által is gerjesztett hangulat, amely ma már olyan athéni újságcímekben testesül meg, mint amilyet pár nappal ezelőtt a legnagyobb példányszámú napilap címoldalán lehetett olvasni: „Mennyivel is tartozik nekünk Németország?”

    Veszélyes pálya, veszélyes precedens…”
    .
    .
    Tehát ötletekből nincs hiány ha kell a másé!
    ha nem akarja vissza fizetni a Felcsúti paraszt csávó, hát eléri, hogy Magyarország egyszer és mindenkorra kiírja magát Európából.
    Betántorogjon egy olyan közösségekbe ahol Diktátorok, Gyilkos politikusok, Maffiózók az urak.
    .
    Isten mentse, Magyarországot! Mert már más lehet nem tudja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Abban az interjúban volt kicsit más is
    http://endresy.blogspot.hu/2013/10/orban-europa-cari-interjuolvasata.html
    De az is amiről itten szó van.
    Orbán egy hihetetlen rosszindulatú söpredékkormányzatot működtet. Akárcsak Hitler annak idején. Még a motivumok és motivációk sem sokban különböznek. Talán nem pedofil, de van más fejlövése.
    Alapvetően egyébként azt a klerikál-fasiszta jezőt mégis meggondolnám Orbánnal kapcsolatban. Ebből a klerikális vonalat alapvetően propaganda-célokra használja. Nem hisz jobban istenben, mint egy cipőtalpban. Viszont a hit nagy erő annak a kezében, aki tudatosan manipulálja a köztudatot. Pótolja az érveket is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  47. szunditj
    2013. október 13. vasárnap
    14:39

    Orbán a kancellári rendszert Schmitt bukásakor is felvetette. Áderrel vette le a napirendről, mivel talált egy párthű katonát a célra. Azt hiszem sokkal inkább azt szeretné, ha felkérnék a feladatra.
    A diktatórikus rendszer iránti vágyát maga nyilatkozta a Kádár-korszakkal kapcsolatban.
    A rendszer egyes alkotóelemeit pedig szépen építgeti.
    Beleértve az összekötőláncot az ultrák felé, akiknek az SS-hez hasonló zerep simán kiosztható, és a gárda, mint neoSA pátyolgatását is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Ha nem adnak pénzt, mert nem jár Selmeczi beszól…..
    http://www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-selmeczi-gabriella-brusszel-arviz-europai-szolidaritasi-alap-segely-119458.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Ha az EU időben keményen orrba verte volna, most nem szívna velünk együtt.
    De nem tette, mert kényelmesebb volt elfordulni, mint az alapértékek megsértéséért azonnal üvölteni.
    Az EU egyre jobban hasonlít a szép emlékű Népszövetséghez. Csak nehogy megint háború legyen a vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos