Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán kudarca a tragikus vereség 2013. október 12. szombat 18:08 | AN

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán kudarca a tragikus vereség

Budapest – Demokráciában már a 8:1-es vereség után is le kellene mondania olyan miniszterelnöknek, aki az adófizetők pénzét a fuballra költi, és a labdarúgást szánta a legfontosabb magyar árunak. Orbán azt mondta, hogy a futball a magyarok játéka, nemzeti karakterünkhöz illik, itt tudjuk leginkább kifejezni magunkat. Ez ugyanolyan hazugság, mint a többi légből kapott elmélete. De ha így lenne is, Orbán ezt is megakadályozza, mert a labdarúgás is biznisz, amely piaci alapon működik. Orbán állami bábáskodása, mesterséges beavatkozása tönkreteszi azt is, ami volt. A 8:1-es vereségben nem az eredmény a legmegalázóbb, hanem a játék képe. Az Orbán-rendszer Magyarországa az élet minden területén ugyanilyen mértékben szakadt le a fejlett világtól, csak ez a pályán jobban meglátszik.

Van, ahol lehet hazudni, van, ahol nem. Lehet a csökkenést negatív növekedésnek nevezni, lehet a nemlétező ellenségekkel szembeni győzelmeket hirdetni, lehet szabadságharcot vívni saját démonainkkal, lehet a gazdasági hanyatlást unortodoxiának, a fogyasztás, a termelés és a profit hiányát munkaalapú társadalomnak hazudni. Lehet a cigányok és a munkahelyekről kiszorított nem rendszerhű elemek rabszolgamunkára kényszerítését közmunkának lódítani. Lehet a rezsicsökkentésről hazudozni, miközben a polgár sokszorosát fizeti meg máshol ennek a szemfényvesztésnek. De a hazugság csak addig működik, amíg magunk között vagyunk.

Magyarországon az emberek nem látják közvetlenül az Orbán-rendszer teljesítménye mellett a versenytársakét, nem látják a konkurenciát és az alternatívát. Ezért el lehet hitetni, hogy a világ minket követ, vagy ha nem követ, akkor fog, de mindenképpen lemarad a nemzeti együttműködés rendszerétől. Más a helyzet a futballpályán, ahol kifut 11 magyar és 11 holland, a szabályok ugyanazok, azokat nem Orbán Viktor írja, és kilencven perc alatt kiderül, ki a jobb. A teljesítmények mögött mindkét oldalon egy egész ország áll: egy ország gondolkodásmódja, mentalitása, munkához való viszonya, társadalmi, politikai és gazdasági rendszere. A meccs eredménye nem független attól a háttértől, ahonnan a csapatok jönnek. A piaci alapú, versenyre épített társadalom mérkőzött itt Orbán Viktor munkaalapú és államilag irányított rendszerével, az “irányított demokráciával”, ahogyan a hazugok nevezik a diktatúrát.

A mérkőzést az egész világ látja, az eredmény nem a Fidesz-szóvivők interpretációjától függ, hanem az eredményjelző táblán látszik. Nem lehet csalni, mint Baján, amely kicsiben olyan, mint egész Magyarország. A különbség nemcsak a végeredményben látszik, amely lehetett volna 10:0 is, hanem a játék képén. A magyarokat még nem járatták le és nem alázták meg úgy, ahogyan Orbán Viktor nemzeti futballválogatottja tette. Az ember már azért szorít, nehogy kijussanak már véletlenül valamelyik világversenyre, hogy ne kelljen szégyenkezni, amikor mások is látják, milyenek a magyarok. Nevetségesek ugyan a játékosok súlytalan ígéretei, még felháborítóbbak a férfiatlan és hamis pátosszal teli hazug könnyei, de erről a megalázó vereségről nem ők tehetnek. Hanem az ország és a rendszer, amely mögöttük van. Magyarország három év alatt ilyen mélyre süllyedt, ennyire nevetségessé vált, és ennyire szakadt le a világ élvonától. Nem a futballban, csak a futball ezt láthatóvá teszi.

A magyar labdarúgás eredményei nem függetlenek a kormányzattól, a miniszterelnöktől és a miniszterelnök elmebeteg rendszerétől attól kezdve, hogy Orbán a sportágra tette a kezét. A futball nem alulról szerveződik, nem piaci alapon működik. Az országos szövetségtől a legalacsonyabb szintig Orbán és a Fidesz emberei jelölik ki a vezetőket, az edzőket, a játékosokat. Állami pénzekkel és a magánvállalkozásoktól kizsarolt támogatásokkal mesterségesen befolyásolják az erőviszonyokat, a csapatok anyagi hátterét és feltételeit. A magyar labdarúgás kézzel vezérelt rendszerében semmilyen szinten nem érvényesül az egészséges verseny, a piac szerepe, a természetes kiválasztódás és a tehetség. Ha van valami, ami megöl egy sportágat, amely a szabad versenyre épül, akkor az orbáni beavatkozás és állami manipuláció az. De ez nemcsak a sportra igaz, hanem a gazdaságra és az élet minden területére is. Orbán rendszerének látványos kudarca a futballban jobban meglátszik, mert közvetlenül össze lehet mérni 90 perc alatt a versenytársakkal. Lassabban, de ugyanígy nyilvánvaló lesz az elmebeteg rendszer egésze.

Ne tévesszen meg senkit az Aranycsapat sikere az ötvenes években. Az Aranycsapat sikerei a kommunista diktatúra előtt alapozódtak meg a grundokon, ahol éles küzdelem folyt és igazi verseny. Ott igazi könnyek voltak, ha valamelyik alkalmilag verbuválódott gyerekcsapat kikapott a másiktól. A labdarúgás alulról szerveződött. A rendszer nem a futball, hanem a vas és acél országa akart lenni. A futballra csak akkor települt rá, amikor a sikerek ráébresztették a politikai vezetést a labdarúgásban rejlő propagandalehetőségekre. De már a vb-döntő elvesztése mögött is a megváltozott rendszer, a politikai beavatkozás következményei látszottak. Lassan, de biztosan ez tönkre is tette a futballt, amely azóta sem tudott talpra állni. Orbán beavatkozása rosszabb, mint a kommunistáké volt, mert az torzított ugyan a rendszeren, de teret engedett a szakmának, bizonyos mértékig a klubok önállóságának és a versenynek. Az Újpest és a Fradi valódi küzdelmet vívott egymással, a játékosokban még volt valami a győzni akarásból. Nem a politikához kapcsolódó edzőmaffiák cserélgették egymást a csapatoknál. De Orbán beavatkozása sokkal durvább, mert felszámolta a szakmai önállóságot is, a legprimitívebb kézi vezérléssel irányítják az edzőválasztást, a képzést, a szövetséget, a csapatokat, a csapatok erősorrendjét és közvetve a meccsek végeredméményét is. Attól kezdve, hogy a Fidesz kongresszusának napján, amikor 100 százalékos aránnyal újraválasztották szeretett vezérünket, a pofozógép Felcsút legyőzte a Ferencvárost, már várjuk a Vezér születésnapjára időzített győzelmeket, mint ajándékot. Az a világ legnagyobb paradoxonja és legpofátlanabb szemétsége, hogy Orbán arról a Puskásról nevezte el a kis futball-laboratóriumát, aki ez elől menekült el, mert azt világosan látta, hogy ennek mi lesz a vége.

A sportág a Vezér kis játékszere lett, egy skanzen, amely el van vágva a külvilágtól, ahol mindent kívülről határoznak meg, a természetes folyamatokat olyan szinten aakadályozzák, mintha a folyókat akarnák visszafelé folyatni. A természetes különbségeket mesterségesen egyenlítik ki és manipulálják. Ez a 8:1-es vereség és a játék képe ítéletet mondott Orbán módszereiről és rendszeréről. Nevetséges, hogy a nyilas-náci-fasiszta Kocsis Máté, a kis gerinctelen takony, a meccs után “fejeket követel”. Lehet, hogy munkatáborba kellene vinni Egervárit, mint Észak-Koreában a vb-szereplés után. De elsőként is Orbán vezér és kancellár fejét követelje, mert ez az eredmény az ő produktuma. Majd tegye mellé a sajátját is jelképesen, mint azoknak a kis férgeknek, tehetségtelen és haszonleső tetüknek a fejét, akik kiszolgálják és fenntartják ezt a mocskos rendszert, amely évszázados elmaradásba viszi az országot, és a magyarokat lejáratja a világ előtt.

Mivel Orbán rendszerének legfontosabb része a labdarúgás, amelyen keresztül meg is lehet ismerni a rendszer egészét, a megsemmisítő vereség halálos ítélet is Orbán egész rendszerére. Ha a magyarok nyernek Hollandiában így brillírozva 8:1-re, akkor az a NER sikere és az Orbán-rendszer magasabb rendűségének pecsétje lenne. Ugyanez fordítva is igaz. Ha valakinek nem lett volna világos, akkor közöljük: pénteken este az Orbán-rendszer megbukott. Ettől még élhet évtizedekig, ha a magyarok nem kergetik el a felcsúti primitív barmot, de a külvilág kimondta rá a halálos ítéletet. A magyarok abban tévednek, hogy azt hiszik, ez a futballvereség csak a focira érvényes. A baj az, hogy a futballvereségeket túl lehetne élni, de ugyanaz a rendszer, amely ezt a megsemmisítő vereséget produkálta, az élet minden területén is ezt produkálja: az oktatásban, az egészségügyben, a kultúrában, a gazdaságban és az emberi viszonyokban. És az már nem mindegy. Orbán egy aljas féreg, aki rárontott a nemzetére, visszaél ennek az országnak a tudatlanságával, tájékozatlanságával, az emberek kiszolgáltatottságával és a világtól elzárt hátrányos helyzetével. Orbán Viktornál kártékonyabb, aljasabb és mocskosabb vezetője még nem volt ennek az országnak. Orbán külső kényszer nélkül a szabadságból kormányozza vissza a magyar népet a szolgaságba, a diktatúrába, a nyomorba, egy szűk privilegizált réteg általi elnyomásba. Egy olyan rendszerbe, amely fölött a történelem már ítéletet mondott. A következménye a 8:1-nél is súlyosabb vereség lesz.

A magyar labdarúgást a kommunista állami bábáskodás után tiszta alapokra kellett volna helyezni, amelyek megteremtik a sportágon belüli szabadságot, szabad versenyt és piaci visoznyokat. Magára kellett volna hagyni, nem kellett volna állami milliárdokkal mesterségesen egy lufit fújni. Focizzanak azon a szinten, amelyen tudnak, és legyen meg számukra a szerves fejlődés lehetősége. Legyenek amatőrök, és ha lesznek tehetségek, hozzá jó szemű és biztos kezű szakemberek, akkor egy generáció alatt felépül a sportág, ha valóban a “magyarok sportja”. Ha nem, akkor élvezze mindenki azon a szinten, amelyre képes. De nevetséges, hogy megyei másodosztályú színvonalú futballistákkal, a profivilágból leselejtezett harmadvonalbeli légiósokkal, akik sehol máshol nem kellenek, itt viszont miniszteri fizetésekért botladoznak, mesterségesen fenntartsák azt a látszatot, mintha itt Messi és Ronaldo vetekedne egymással. Az adófizetők milliárdjait ölik egy olyan sportba, amely csak látszat szerint működik, valójában az egész egy virtuális valóság. Amit előadnak, az nem sport, hanem színházi előadás és főképp cirkusz a Vezérnek. Ebből ami nem virtuális, az a stadionok szélsőjobboldali közönsége, az a náci csürhe, amelynek otthonai ezek a létesítmények, és akik miatt normális ember akkor sem megy el egy magyar meccsre, ha ott focizni tudnának. De ez a náci csürhe a rendszer fontos tartozéka (lásd: Szőke Feri), a rendszer szellemi, erkölcsi és intellektuális színvonalának hű kifejezője. Közülük egy a magyar miniszterelnök.

A magyar népnek, ha lenne karaktere, meg kellene akadályoznia a stadionépítéseket, amelyek egy primitív és buta falusi tahó nagyravágyásának jelképei. Szegény Orbán Viktor nem született Madridban vagy Manchesterben, ezért a mindennapi falatokért küzdő magyar nép pénzén Madridot és Manchestert akarja Felcsútra varázsolni. Könnyen lehet, hogy az OPNI megszüntetése mögött az a félelem állt, hogy az ott dolgozó szakemberek érte küldenek, mert a többi Napóleon, Rettegett Iván, Pelé és Puskás mind ott volt. Felháborító, hogy az egyértelmű figyelmeztetés után a sajtó nem a lényegről beszél, és nem követeli az állami számilliárdok ablakon való kidobásának, részben haverok általi ellopásának azonnali leállítását. Az Index Egervárit teszi felelőssé, aki a rendszer terméke, nem maga a rendszer. Ennek a sportágnak az összes kiválósága (sportvezető, futballista, edző) ezen a rendszeren kívül van. Biztos vagyok abban, hogy van egy árnyék magyar futballvilág, amely az igazi, de amelytől elvitatják a létezés jogát. Varga Zoli mindig erről beszélt nekem. Ahogyan van ebben az országban, és egyre inkább lesz egy árnyéksajtó, árnyék oktatás, árnyék kultúra, árnyék gazdaság, akik a rendszeren kívül vannak és vegetálnak. De az Index, a legnagyobb olvasottságú és felelősségű lap, nem ezt látja, hanem azt írják, hogy majd egy külföldi kapitány segít, ez a megoldás.

Az igazi probléma az, kedves indexes nemzettestvér barátaim, hogy ti – és társaitok – a kiröhögött és általatok lenézett volt komcsi újságíróknál visszataszítóbban nyaljátok a hátsó felét egy olyan pojácának, aki Kádár Jánosnak a nyomába sem léphet. A kvalitásaikat, a mértéktartásukat nem lehet egy lapon említeni. Kádár szeretett sakkozni, de nem erre költötte az állam vagyonát. A felcsúti paraszthoz képest pedig egy széleslátókörű államférfi volt, akit borzasztó múltja és diktatórikus rendszere ellenére tiszteltek a nyugati világ politikusai, szemben ezzel az elhízott felcsúti disznóval, akitől undorodnak. De ti úgy nyaltok be neki, ahogyan a hetvenes vagy a nyolcvanas években a pártállami újságírók közül már senki, mert nem lett volna szalonképes. A párt leszólt volna, hogy ez nem pártszerű, Kádár elvtárs nem szereti az ilyet. Ezt írja az Index: “Még akkor is kevés az esély, ha az országot futballimádó miniszterelnök irányítja, aki az élet más területén maximalista is, a futballban azonban mindig meggyőzték és elnyomták: nem lehet ilyen rövid időn belül eredményt elérni.” Persze, a mindent irányító miniszterelnök mindent megtett, de meggyőzték és elnyomták. Megint a rossz tanácsadók, ha tudná Orbán elvtárs, akkor nem engedné meg. A körülötte levők becsapják. Persze, Orbán arról híres, hogy őt bármiről meg lehet győzni és el lehet nyomni. Csak ezért nem sikerült győzni, hanem 8:1-re kikapni. Különben is: nem lehet ilyen rövid időn belül eredményt elérni. Ezt írja az Index. Hányinger. Szili és társai soha többet ne cikizzenek senkit, és ne emlegessék a munkásőröket, mert ők rosszabbak náluk. Szeretettel várják őket az észak-koreai új síparadicsomban, ahol a Kedves Vezető a legjobb síelő, és meg kell fejteni, hogy az észak-koreai sísport miért nincs még a világ élvonalában.

Akik ilyeneket írnak, nincsenek tisztában sem a világ működésével, sem saját országukkal, sem azzal, mennyit ártanak. Az Indexet egyébként is kitüntetett szerep illeti meg a magyar demokrácia szétverésében kifejtett tevékenysége miatt.

Pedig a megoldás benne van a saját szövegükben. Csak ki kellene hámozni belőle: elég lenne, ha a miniszterelnök azzal játszana, amivel egyidős, és nem mások életével. Ha nem egymaga irányítana mindent.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (160 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +232 ( 254 szavazatból)
Orbán kudarca a tragikus vereség, 4.7 out of 5 based on 160 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Egy lerohadt futball az egész ország. És utolsó leheletükig hörögnek, hogy nekünk ez milyen jó!
    Nem látják,mintha nem tudnák, hogy ennek, meg a beteges magamutogatásnak a vesztese az egész ország!
    Itt az érvényesül aki a legnagyobbat hazudja a kedves vezető megdicsőülésére.
    Nem hallják és nem látják, mert nem akarják,hogy az ország lassan a teljes nyomorba süllyed
    Megérdemeljük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (59 szavazatból)
  2. Gratulálok! Ez szép volt. Így utólag sajnálom, hogy nem láttam a meccset, de évtizedekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy nem elég hosszú ahhoz az emberi élet, hogy magyar válogatottat nézzek benne. Azt hiszem, akkor csak hat nullra kaptunk ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (43 szavazatból)
  3. Az ország se létezik, aki akkor elvert minket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  4. Hát igen! Ez jól oda lett rakva!

    Valós helyzetértékelés, de megérdemeljük, mert még mindig tűrjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  5. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Igen , Orbán Viktor el volt nyomva :egészen OXFORDIG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  6. *
    Lehet, hogy az Indexnek mégis igaza van. Egy külföldi csapatkapitány hatékonyan vehetne részt Magyarország válságának a megoldásban. Már most elkezdhetné, mondjuk a 2014-es választások szigorú nemzetközi ellenőrzésével…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (50 szavazatból)
  7. “A nemzetközi zsidó nagytőke a hibás. Lefizették a nagyszerű magyar játékosokat, hogy rosszul játszanak” Ne tűrjük! Irány a birka, illetve a békemenet: Hajrá magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  8. Tökéletes írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  9. Szerintem a gyurcsánybajnai a hibás, meg a zelmúttnyócév.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  10. Megeshet, hogy nem a 3xbóvliba, nem a kontár kormányzásba, hanem a fociba bukik bele?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  11. Szabotázs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  12. emigrant
    2013. október 12. szombat
    18:39
    Igen, ha jól emlékszem, 1986-os VB-n 6:1 re kaptunk ki a Szovjetuniótól, és kiestünk a csoportból, pedig előtte a Hollandokat kétszer vertük a selejtező csoportban, és a VB előtt 3:0-ra ismét a Brazilokat barátságos meccsen. Azóta se jutott ki VB döntőre Magyarország, immáron 27 éve. A cikk elemzése telitalálat. Az 1966-os VB-n még megvertük a Brazilokat 3:1-re, (Pele nem játszott azon a meccsen) és tovább is jutottunk, de az első egyenes kieséses meccsen a Szovjetunió csatától (politikai megrendelésre,) ki kellett kapni, és ki is kaptunk 2:1-re, és kiestünk. A fenti cikk utal is a kommunista rendszer beavatkozásaira. Akkor elterjedt egy történet, miszerint Baróti Lajos szövetségi kapitány haza telefonált a meccs előtt Kádár elvtársnak, és megkérdezte: Kádár elvtárs, ha 11-eshez jutunk a meccsen, akkor berughatjuk-e, és ki rúghatja a 11-est ? Kádár válaszolt : Bene rúgja (mármint Bene Feri)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  13. A sajtónak az a baja, hogy tele van . o r b a n o i d o k k a l, akik még mindig abban reménykednek, hogy ez az őrült tényleg tudja, hogy beszél, meg hogy mit tesz… Hogy mitől orbanoidok ? Hát csak azért mert ők felelnek meg a legjobban Orbanini mester számításainak. Úgy szolgálják Őt, hogy közben erről a tényről maguk tudni sem akarnak, vagyis szemet hunynak a saját megalkuvásuk felett.
    *
    Az orbanoidnak két fajtáját különböztetjük meg:
    - Az egyik, aki feltétlen híve a Vezérnek.
    *
    - A másik típus az a firkász, akinek – és itt a lényeg – van egy biztosnak látszó állása egy baloldali lapnál, vagy tévénél, esetleg rádiónál, ahol – ő úgy gondolja – ellavírozhat v a l a m i f é l e . t o l e r a n c i á v a l . a
    “n á c i s z t i k u s” rendszer irányába, sűrűn nyugtatgatva a hallgatóit, hogy ez még nem nem diktatúra, pláne nem fasizmus, hisz még senkit nem zártak be konkrétan a nézetei miatt, hátmég, eddig meg sem gyilkoltak, legföljebb a barna bőre okán, dehát…stb. Ergo – szerinte – ez egy demokrácia >> diktatórikus elemekkel spékelve…
    *
    Mindezt a cirkuszi manővert a . s a j á t . munkahelyének jobb időre valóátmentése érdekében produkálja, megcsalva vele a hivatása íratlan törvényeit, de sajnos az olvasóit, hallgatóit és nézőit is. Az sem menti, hogy az esetek egy részében a helyi szabályok ill. a főnöke – félve éppen a rendszer (Orbanisztán) bosszújától a . t u l a j d o n át képező orgánumot- kényszeríti őt erre. Gyalázat.
    *
    De azért ne legyünk igazságtalanok. Ezt a helyzetet maga a baloldali és liberális pártok produkálták akkor, amikor kormányzati pozícióban hagyták, hogy ez a despotikus hajlamú gnóm, ellenzéki időszakában, mint a mesebeli Kisgömböc, bekebelezzen minden valamire való médiumot és sajtó orgánumot.
    *
    Mert ők arra aztán nagyon vigyáznak, hogy nehogy szó érje a házuk elejét “a demokratizmus látszata” dolgában… Most aztán egyenes adásban nézhetik ezt a féldemokratikus diktatúrát, amivel minket, szürke mezei demokratákat hoztak borzalmas helyzetbe a fasiszta (náci) bagázs karjaiban…
    *
    Slusszpoén: ugyanez a TV, vagy rádió elfogadva a diktatúra alamizsnáját, azzal csapja pofán nézőit, olvasóit és hallagatóit, hogy állami – jelenleg fid SS-t fényező – hirdetéseket jelentet meg és közvetít. Például ilyeneket, mint; “Magyarország jól teljesít”.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  14. “A magyar profi futball teljesen életképes” (Orbán Viktor nyilatkozata a Puskás Akadémia honlapján, 2013. augusztus 14).
    .
    No igen. A magyar profi futball, az aztán életképes. Akkor én most valamit rosszul láttam, és tegnap Dzsdzsák rúgott hármat, és mi mostuk le a hollandokat, ugye?
    .
    És erre herdálja ez az elmebeteg a százmilliárdokat! Ezek után, akinek nem szorul ökölbe a keze, az vagy gazember és az ő cinkosa, vagy szerencsétlen vak, süket és hülye!
    .
    Magyarország, meddig még?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  15. Nagyon tetszett, nagyon jó írás, pontosan ez a lényeg, a kézi vezérlés -, a sok átvert, felvilágosulatlan, tudatlan és a világ dolgaiban járatlan kisember látja ezt és úgy értelmezi, hogy végre valaki kezébe veszi és irányítja a dolgokat, de sajna lemaradtak a lovaskocsi irányításánál, ott kellett fogni a gyeplőt, ezenkívül vannak más folyamatok, ahol a kézi vezérlés maga a pusztítás és csak a nagyon buta és aljas diktátorok alkalmazzák és nyomorítanak meg vele egy egész országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  16. A cikk értékelése nálam: ++++++++++++++++++++, és még n-szer ennyi plusz!
    .
    Még egyszer, másképpen:

    “VÉTKESEK KÖZT CINKOS? AKI NÉMA!” (Babits Mihály: Jónás könyve)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  17. Hiba csúszott az idézetbe, bocsánat, helyesen:
    .
    “Vétkesek közt cinkos, aki néma!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  18. beleolvastam az idézett index-cikkbe, és pár pillanat után egyszer csak ráokádtam a monitorra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. Orbán most már igazán elmehetne a szélső jobbtól, na meg az Ország éléről a Felcsút sc örökös jobb szélsőjének!

    Azzal használna népünknek sokat! Azt se bánnám, ha Ő lenne a helyi fociakadémia örökös direktora és irányítaná az Alcsút-Felcsút örök rangadókat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. sokan a szovjet-magyart 6-0-át említik… miről beszélnek…??
    Nincs is ilyen ország…!!
    Talán a legmegalázóbb, hogy a holland “narkósok” alázták meg a tisztalelkű magyar “szabadságharcosokat”….
    Sokan felvetik (semmi esély rá) a teljes amatörizmust….(??)
    NA DE AKKOR EGY AMATŐR VÁLOGATOTT 20-AT KAPNA…?????
    Vagy ki se álljunk…? Na de Andorra, meg San Marino is kiáll..minden selejtező körre…….!!!!!!!!

    Egyébként kedden lesz egy meccs (rangadó) a puskásban…
    magyaország.- andorra….
    (jegyek elővételben a helyszínen, és a városligeti nagycirkuszban kaphatók)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Egervari irhatna egy memoart Irapuatotol Amszterdamig cimmel.

    Magyar jatekos nem jatszik jegyzett csapatban.
    Ugyhogy teljesen felesleges valogatottrol beszelni.
    Nincs kiket valogatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  22. A “békemenet” éppen rendezhet egy teadélutánt kedden a mo-andorra meccsen..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Fideszeseknél most a vak komondoroknak is jaj lehetett, ekkora vereségnél jobban tették, ha elkóboroltak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. Nem tudom, mi a gond Orbán mondandójával. Mi így fejezzük ki magunkat. S valóban. Ennél tökéletesebben nem szemléltethettük volna, hol tartunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Azok a ” piszkos brüsszeli bürokraták” valamilyen csoda doppingszert adtak az ellenfél csapatának! De mi azért sem leszünk gyarmat. Koki, saler, oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  26. Idézek egy véleményt:
    “B. A.: Ez nem vereség, hanem tudatos stratégia. Így aláztuk meg a románokat, akik most megszégyenülve szembesülnek azzal, hogy csak hármat rúgtak egy olyan csapatnak, amelynek nyolcat is lehet. Szerintem ez volt a cél.”
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  27. A zenészekről szóló cikkben van Bródynak egy jó kérdése:
    “Vajon mi történne, ha valaki azt mondaná,hogy akkor a hazai sportélet mostantól legyen teljesen önfenntartó?”
    http://hvg.hu/kultura/20131012_Mibol_el_a_magyar_zenesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. bruckenbacker kapitány

    Lényegretőrő és lényeglátó írás. Egy tárgyi tévedés azonban van benne: Az OPNI nem a narancsdiktatúra alatt szűnt meg.2007-ben egyszerűen felszámolták.

    https://sites.google.com/site/opniweb/home

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. bruckenbacker kapitány

    http://www.gaszner.lapok.eu/hirek

    http://hvg.hu/velemeny/20080304_opni_drog_alkohol_egeszsegugy_obh

    Úgy látom sok politikust és nyaloncot is kiengedtek akkoriban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Én kint voltam azon a brazilok elleni 3:0-àn, hàt , az csakugyan népünnepély volt ! Amint àtléptük a félpàlyàt, talpon volt a 70 ezer szurkoló, emlékszem, szegény apu a fàjós derekàval úgy ugràlt, hogy öröm volt nézni ! A meccset követôen Détàri 3 nap múlva került aztàn elô mattrészegen egy tangóharmonikàs kíséretében !:))))) A magyar foci utolsó fellàngolàsa volt ez, a Vidi UEFA-kupa döntôjével nagyjàból egy idôben.
    Hàrom egymàst követô VB-re kijutott a vàlogatott ( ‘78, ‘82, ‘86 ) , semmi értelme az összehasonlítàsnak. Pedig màr akkor is fanyalogtak az emberek, mivel a ‘60-as években (MTK, Vasas, Fradi ) és a ‘70-es években ( Ûjpest, Fradi ) többször is volt elôdöntôsünk, döntôsünk valamelyik európai kupàban.
    Harminc éve beszélünk a magyar foci vàlsàgàról !!!!!
    Ezt sikerült megkoronàznia tegnap a magyar vàlogatottnak egy történelmi zakóval, amit a mai L’Équipe “ridicule”-nek, nevetségesnek titulàlt, a franciàban ez a summum . Amit eddig csak egyszer làttam magyar sportolókat illetôen, 2004-ben , amikor az olimpiàn a nehézatlétàk “ôsapàink módszerével” próbàltak meg kokszolni , akkor is volt azért röhögés…..
    Még egyszer gratulàlunk a labdarúgóknak, élükön Orbàn Viktorral !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Ez az elmebeteg allat mindent tonkretett harom ev alatt. A fiatal korosztaly kremje kulfoldon dolgozik. Csak meg kell nezni, ki all ezzel a magyar kormannyal szoba: senki, leszamitva a mostani, szinten igen szinvonaltalan brit vezetest, tavaly a kulugyminiszteruk jart Mo-on, most meg ezt az orultet fogadta a brit kollegaja, aki szinten nem egeszten epelmeju azzal az elmeletevel, hogy Nagy-Britannia jobban jarna azzal, ha kilepne az EU-bol. Remelem, hogy a nemetek megunjak az allando brit obegatast, es hagyjak a briteket tavozni. Lesz a nagy pofaraeses, rovid uton ki fog derulni, hogy Nagy-Britannia nem tobb, mint Kis Kiralysag Nagy Illuziokkal. Ez igaz az Orban-rendszerre is, csak sajnos mi meg a briteknel is nevetsegesebbek vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Csillagos ötös. Azt szeretem (még) az ANben, hogy minden logikusxésxertelmet nyer. Egy ellenvélemény: bar értem, hogy Szili miert kapja meg a magáét (kicsit durván), de abban igaza lehet, hogy orban mellett nem volt épkézláb szakember, aki elmagyarázta volna neki hol tart a focivilag, hogy kellene egy rendes edző, hagyja már a mexikói buktát beszopokat hátra. Persze az meg sz AN igaza, hogy miert veszi magát OV körül nimanokkal, mert okos ember a magánál okosabbak at gyűjt össze. De hat tudjuk, paranoi az nagy úr!
    Egyebkent meg a D nevű focista volt a meccs szégyene, nem az öngólt fej elő devecseri, mert erről az emberről sok foci hírt nem hallottunk, csak h ki dugott meg, melyik kispadon ült milliárdokért es melyik luxusautót törte össze. Nem ezt sajnálom tőle, hanem a teljesítményt szeretnem látni. Ha o a magyar foci sztár akkor nagy gond van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  33. Avi,
    ez nagyon jó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Arra én is kíváncsi lennék Bródy után: ” “Vajon mi történne, ha valaki azt mondaná,hogy akkor a hazai sportélet mostantól legyen teljesen önfenntartó?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Kicsit elkezdtem sajnálni a Párhuzamos Univerzumban Élőt.
    Pária lett a nyugati világban, a diktátor haverjai majd mind koporsóban v kozmunkàn, beszélni már csak statiszták és a Fidesz-szekta hívei elott mer és tud. Eddig ugy tűnt menedék volt a lelátó, de mit látok: az egyik szotyitárs kibukott, mert plagizált, a másikról aszondják, hogy uzsorás, a harmadik köztörvényes bűnözők mellett Interpol körözött. Nemzeti válogatott most kapott ki a XXI Évszázad Mérkőzésén, tehát meccsre egy ideig nem lesz jó nekije mennie. Akkor hova fog bújni es elbújni amikor a rezsidémon betámadja az agyát. Hát már sehol sincs nyugta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  36. A felcsútimaradónával,felmosták Amszterdamot!:-)
    Reméljük,hogy Graz-ban vagy csüngőhasú!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    Ha majd a fecsutok géniusza üli a letöltendőt, kérjük hogy sulyosbításként ezt y meccset minden nap meg kelljen néznie. Lehet h ez gonosznak tűnik, de mialatt ő a mi pénzünkön közellátást fog kapni, addig nekünk is mindennap szembe kell nézni azzal a mocsokkal, amit ránk hagyott. Ez igy fair. És akkor még csak 1:1, nem 8:1, mert az igazságos az lenne, ha naponta nyolcszor kéne megnéznie a magánzárkában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  38. Az USA-ban ennek a tetű orbánnak nem csak a karton meg a hungarocell fejét rúgták volna szét. Ráadás ebbe az állapotba, mint amibe a fideSS hajtotta az országot, az USA el se jutott volna. Ha ott ilyen mélységben belebabrálnának vagy kinyiffantják az Alkotmányt a nép abban a pillanatban fegyverrel megy utcára, a MANYUP és egyéb MAGÁNTULAJDON elvételéről már nem is beszélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. “Lesz még Magyar Köztársaság!” Lehet, hogy egyszer lesz még sikeres magyar foci is, de az nem olyan fontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Ugyan ez fogalmazódott meg bennem még a lefújás előtti pillanatokban és meg is akartam írni a gondolataimat újságunkban, de ennél jobban már nem tudnám én sem összefoglalni. Bravó a cikkhez!!

    Nekem az szúrt szemet, hogy könnyű passzolgatással, szétziláltak minket, a hangzatos ígéreteinkkel együtt amiben a Zembereket elhitették, hogy ez a válogatott odaérhet a brazil VB-re.
    A Hollandok és más nyugati országok kultúrnépek, akik valóban tisztelik polgáraikat, ezért nem kell állandóan azt hazudni mindenféle nyakatekert kitalálmányokkal a médiájukban, hogy az országuk jobban teljesít, nem kell szidniuk az ellenzéki pártokat és azok vezetőit, vagy éppen a gonosz nyugatot. Nekik elég csendben de biztosan TELJESÍTENI anélkül, hogy ezt az emberek torkán hazudva lenyomnák. Csak teljesítenek, mégpedig nagyon hatékonyan, gazdagon és eredményesen! Ez a tegnapi vereség leginkább ezt szimbolizálta. Hányingerem van a mai magyar pofátlan politikai elittől, kormánypárttól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. 1. Az ország tükörképe…

    2. Úgy ‘79 tájékán játszottunk egy serdülő-válogatott meccset, már sajnos nem emlékszem ki ellen, de győztünk jócskán.
    Meccs után beviharzott az öltözőnkbe Szepesi Gyuri bácsi -akkoriban éppen MLSZ elnök volt-, gratulált, majd nagyjából azt mondta:
    -Fiúk! Mivel a magyar labdarúgásnak megújulásra van szüksége -ekkor voltunk a botrányosra(?) sikerült argentínai VB után, még jócskán a 0:6 előtt, és az azt megelőző (manapság már visszasírt) spanyolországi bukástól is évek választottak el-, az elkövetkezendő időszakban mind szakmai mind anyagi téren az utánpótlásba fektetjük a legtöbbet, hiszen, csak így tudjuk biztosítani a töretlen színvonalat és a fejlődést.
    Ennél hosszabban, de nagyjából ez volt a lényeg. Mélyen egyet is lehet(ett) vele érteni. Azt nyilván nem is kell mondanom, hogy ebből semmi nem valósult meg.
    Sem játékosként -persze felnőttként már nem éreztem ennek hátrányát, ez tagadhatatlan-, sem edzőként nem láttam ebből semmit.
    Jut eszembe, még UEFA- tanfolyamokat is elvégeztem, amelyek kifejezetten jók, nem a tananyaggal van a probléma.
    De ebbe nem is mennék bele mélyebben, mert nem néhány beazonosítható emberre akarok sarat szórni, hiszen kimarad sokszor annyi, akik attól még nem tisztábbak. Valójában, elvtelenül egy rendszer részei, kihasználják és egyúttal el is fogadják a feltételeit. Sőt, úgy szocializálódtak, hogy ez természetes számukra.Az egész belterjes közeg a bukás irányába megy. A kimúlása lassú, mert lélegeztetőgépen tartják. Mondjuk a teljesítménye is egy vastüdős 110 méteres gátfutására hajaz.
    Bevallom, én ezen, már csak a lehetetlenség oka végett sem akartam változtatni.
    Az egyszemélyes magántiltakozásom annyiban merült ki, hogy amikor megkaptam a diplomát, megfogadtam, hogy Magyarországon nem kívánok a jövőben edzőként működni. Ennek már sok-sok éve és tartom magam hozzá.
    Korábban dolgoztam különböző osztályú és korú csapatoknál, de azt inkább szerelemből, tapasztalat szerzés céljából, hiszen ebből megélni lehetetlen, ha nem az NB1.-ben vagy esetleg egy tehetős másodosztályúnál vagy szerződésben.
    Az egész egy paródia, olyan mintha. Mindenki szépen fölveszi a szerepét és játssza. Egymásnak játsszák. A szertáros, az intéző a játékosok a vezetők az edzők a riporterek, újságírók, a szánalmas, meghívott tévés szakértők, kommentátorok és az egyre kevesebben lévő szurkolók. Mind úgy csinál, mintha tényleg foci lenne. Persze, ha valaki azt mondaná, : -Hé, ez nem is igaz! Már nem is lehetne benne a brancsban. Illetve nem mondhatja, mert akkor kiderül, hogy egyikükre sincsen szükség. Hoppá, akkor meg miből lesz lé?
    Na, itt kéne, hogy befigyeljen egy kis elvi, etikai, erkölcsi, szakmai megfontolás! Aztán persze mindenki úgy dönt, ahogy akar.
    Mielőtt savanyú szőlőt emlegetne valaki, eszem ágában sincs a magyar labdarúgásban tevékenykedni, kiválóan megvagyunk egymás nélkül.
    Csak kisgyerekekkel az alapok és az első csapattá formálódás időszakával foglalkozni ami érdekes ma már. Mi több, hasznos.

    Szép Napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Talán jó megoldás lenne ha a kedves vezér beállna a magyar csapatba és személyesen csapatkapitánykényt vezetné játékot, bár lehet, hogy a futásban akadályozná a fejére erősített arany babérkoszorú. Akkor ott a pályán ha szabálytalankodik beállítania sorfalba és pofonszabadrugni. Kijózanítóan hatna rá.
    -
    Nos vegyük komolyabban a dolgot. Mit készít elő az őrült, kiken fog bosszút állni ezért??
    .
    A foci és a versenysportok igenis fontos dolgok egy ország életében, a kitartás, erkölcs, sportszerűség, a tisztesség, a tudás, szorgalom, józan ítélőképesség, szervezés, felkészülés, tenni akarás, az egészséges versenyszellem világ elé tárt jelképei, a szurkolótábor pedig a világot magával ragadó sportszerű erőfeszítés társadalmi bázisa.
    Nem véletlenül vonják fel az ország zászlóját és játsszák a himnuszát, az ok a sportolók maga a nép.
    .
    Erre jön ez szerencsétlen büszke kábítószer-élvező Neandervölgyi aki amihez hozzányúl belepi a rozsda és roncsol ész nélkül.

    .
    Tisztel miniszterelnök úr,

    Engedje meg, hogy gratuláljak önnek a magyar csapat 8-1 es vereségéhez.
    Csodálatos eredmény, hiszen ön ugye egy roncs autót vett át és ha ön nincs akkor a magyar csapat ki sem jut a pályáig vagy akár 25-1 re is kikaphatott volna.
    De akkor jött ön kaméleonokat megszégyenítő szapora nyelvcsapásokkal, áldásosztó kezeivel megérintette a magyar focit és íme itt az eredmény, a magyar futball jobban teljesít, már csak 8-1 a végeredmény. Gratulálunk, ez szép teljesítmény volt.

    .
    Ön amikor Magyarországot biztatja, hogy “hajrá Magyarország” az egész ország gazdasági és társadalmi politikai életét futballmérkőzésként érzékeli. Nos, ön megtette a magáét, a teljesítménye magáért beszél, ön büszke, hogy csak 8-1. Kérdésem ön felé, úgy gondolja ez elég lesz????
    .
    Szívből remélem, hogy a magyar társadalom önmagára talál és elkezd jobban teljesíteni ami abban mutatkozik majd meg, hogy önt, az önt megillető helyre teszi végre és a magánszámlájáról visszafizetteti az ön által eltulajdonított országvagyon, és a büntetéssel és kártalanítással együtt befizeti az államkasszába. azt hiszem ez fedeni fogja az államhiány és játszva ki tudja Magyarország fizetni az államadósságát.
    .
    Ja és a foci?? Kérem tisztelt miniszterelnök úr, hagyja el a parlamentet és a politikai pályát, lépjen be egy futballcsapatba, menjen ki a pályára és többet le se jöjjön onnan.

    .
    Ugyancsak jó alternatíva ha fel akarja lendíteni a magyar futballt és győzelemre vinni a magyar csapatokat, kérem igazoljon le az ellenfél csapatába és játsszon ott ellenünk teljes erőbedobással ahogy szokta. Győzelmünk garantált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Majd ha ezt a cikket szó szerint átveszi a magyar sajtó másodközlésre, felolvassák szó szerint a Klubrádióban mag az ATV-ben; akkor meglesz annak az esélye, hogy a zemberek legalább legondolkozzanak azon hogy miben is élnek és hogy fellázadjanak ez ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. @Yeti.lovag

    A legnagyobb baj nem az, hogy ilyen cikk csak az AN en jelenik meg és nem a teljes magyar sajtóban, hanem, hogy a zemberek egyenlőre nem képesek gondolkozni csak indulatoskodni, és egyenlőre nem is értik mit kavar ez a huszadrangú szemfényvesztő.

    .
    Amikor életüket majd teljesen tönkretette, akkor sem fogják érteni, Istent fogják kérdezni, hogy “mit tettem, hogy ilyen sorsot érdemlek “, majd Isten fogják káromolni és az ég felé kiáltani ” Isten hol vagy” és akkor sem fog eszükbe jutni, hogy Isten volt aki életet, napfényt, levegőt, termőföldet és országot-hazát adott nekik és ők voltak akik eltékozolták mert engedték ezt az őrültet uralkodni magukon, mert az ő hazugságai édesebbek voltak nekik mint a valóság.
    .
    Ez a 8-1 es vereség nem csak Orbán veresége, ez az egész magyar nép megalázó veresége, mert igenis ők hagyták, hogy így legyen és ők folytatják .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Orbán és köre a maga sikerét a magyar labdarugásban nem elsősorokban az adott és kapott gólokból következő eredményben méri, hanem a fociból kinyerhető és magánvagyonná tehető adómilliárdok mértékében. E tkintetben viszont ők nem sikertelenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  46. Nyugalom, itt a folytatás. Mindenki megmagyaráz mindent, mások a hibásak, és Orkbánisztán JOBBAN TELJESÍT, a focit leszámítva – ez utóbbit a Nemzet S…gglyukának Hülyegyereke, Dajcs Tompika jelentette ki a 8:1 után:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20131012-holland-magyar-reax
    .
    Értitek: AZÉRT IS JOBBAK VAGYUNK, na jó, a focit nem számítva.
    .
    Tompikának ez a berottyintása önmagában megérne egy újabb cikket, és/ vagy egy szakmai pszichopatologiai elemzést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Yeti.lovag
    2013. október 13. vasárnap
    05:04
    Ezt a cikket soha nem fogják mégcsak említeni sem a KR-ban és az ATV-ben. A két adónak nem célja, hogy a zemberek elgondolkozzanak, pláne nem, hogy ezután még fellázadjanak. Ha pedig betelefonálóként ezt eröltetnéd, akkor megkapnád, hogy a gyurcsány imádók megint felülreprezentáltak a betelefonálók közt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. Istvan:
    .
    “…szinten igen szinvonaltalan brit vezetest…”
    .
    - Beírásod első fele igaz, a második viszont téves. Kérlek, olvasd el, miért, röviden leírom.
    .
    A mostani brit kormány nem alacsony színvonalú. OK, nem hibamentes, de teszi a dolgát, általam ismert intézkedései ésszerűek. Az hogy ezt az állat alatti ázalagot, az orKbánt fogadta, és hogy a brit külügyminiszter látogatóban volt Orkbánisztánban, az nem több, mint protokoll. Semmi nem történt, csak egy semmiről nem szóló fecsegés volt, kötelezettségek és ezek vállalása nélkül.
    .
    A protokollt pedig még ellenséges államok vezéreivel sem rúgja fel egy civilizált euro- atlanti hatalom, nem hogy egy díszhülyegyerekkel, mint ez az orKbán és bandája.
    .
    Ez egy. A másik:
    .
    - Az UK- ban nem nagyon találunk már olyat, aki ne akarna kilépni az Unióból. Na jó, találunk, de a többség ki akar lépni, az átlagembertől kezdve az értelmiség többségén át a vezérpolitikusokig mindenki.
    .
    Miért?
    .
    - Mert pontosan látják a helyzetet, mi megy ma az EU keleti részén: pucér seggű majdnem- diktatúrák, eszeveszetten korrupt népvezér- bűnözők, és ezek kitartottjai, nagyban utazó vállalkozóbűnözők irgalmatlan pénzeket tarhálnak le az EU- tól, amit aztán többnyire szétlopnak. Ez nem nagy dolog, semmi trükközés nem kell hozzá, korábban írtam, hogy megy ez, és hiába látja ezt az EU vezérkara, tehetetlen ellene – mert jogilag nem tud belekötni.
    .
    A világ legstabilabb gazdasága, mely egyben a világ jelenleg második legerősebb gazdasága is, a brit, nem szereti, hogy senkiházi minidiktátorok, és ezek bűnöző haverjai lopják szét azt EU- támogatásokat, azaz, az UK által befizetett hatalmas összeg nagy részét.
    .
    Másrészt, Németország szeretne létrehozni egy erősebb EU kormányt, egy központosítottabb EU- t. Amivel nem is lenne gond, ha nem lennének az EU- ban javíthatatlan, tolvaj haramiaállamok (keleti régió). De vannak, mégpedig sokan. Egy központosítottabb EU főhatalom pedig azzal járna, hogy ezek a tolvajállamok közvetetten ugyan, de beleszólhatnának más tagországok, így az UK pénzügyeibe, külpolitikájába, gazdasági tevékenységébe.
    .
    Namost, annak még a gondolatát sem viseli el egy UK állampolgár, hogy egy full – korrupt szlovákia, orkbánisztán, lengyelország, románia, horvátotszág, stb. beleszóljon az Ő POLITIKÁJUKBA, pláne a pénzügyeikbe. Mely államok vezérei, fő vállalkozóbűnözői a legpofátlanabb tarhálók, tolvaj gazemberek, melyet Európa valaha is látott történelme során.
    .
    És ezek az okok, amiért az UK ki akar lépni.
    .
    Most mondd, hogy nincs igazuk.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos