Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: úgy megy az önkény, mint kés a vajban 2013. október 15. kedd 6:57 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: úgy megy az önkény, mint kés a vajban

Budapest – A Demokratikus Koalíció a 2014-es parlamenti választás nagy meglepetése lesz, pozitív értelemben – mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök egy hétfő esti, a budapesti sajtóházban tartott beszélgetésen az Élő Preambulum és a Mérők Klubja vendégeként.

Mint mondta, ha mégse jutnának be az Országgyűlésbe, akkor a párt felmorzsolódna, az ő politikai pályafutása pedig véget érne. Az október 23-ai baloldali rendezvényről közölte, az alapvetően erődemonstráció lesz, ami arról szól, hogy a sokfajta, demokratikus gondolkodású, “kormányváltó-Orbánváltó” ellenzék megmutatja az erejét, és egy pillanatra legalább küzdőképesnek mutatja majd magát.

Elmondta, hogy a színpad mögött “A szabadság összeköt” és egy piros-fehér-zöld szivárvány lesz látható, a színpadállítást a DK finanszírozza. Az MSZP-re és az Együtt-PM-re utalva úgy vélekedett, olyan nagy volt rajtuk a nyomás, hogy nem tudtak kitartani eredeti szándékuk mellett, hogy csak ők ünnepelnek. Hozzátette: ennek megváltoztatásában némi szerepe volt az ő nekik küldött sms-ének is. A pártelnök arról is beszélt, szerinte ma demokráciával, jogállami ügyekkel nem lehet a magyar választók többségét megmozgatni, mert a választók számára nem biztos, hogy azok az ügyek fontosak, mint a politikusoknak.

Szavai szerint ezért is tud ma az önkény “menni, mint kés a vajban”. Úgy látja, ma a baloldalban nincsen meg az a szervezőképesség, akcióképesség, szervezettség, ami a jobboldalon megvan például a tüntetések szervezéséhez. Azt hangoztatta, hogy a szabadelvű, baloldali világban ma messze a legnagyobb aktivitást, működő hálózatot a DK mutatja, és szerinte rajtuk kívül nincs is olyan erő erről az oldalról, amelyik egymaga tüntetést merne szervezni a Szabadság hídra. A választásokról szólva azt mondta, ma nagy a valószínűsége annak, hogy önálló DK-lista lesz, és az országgyűlésit és az EP-t is ő fogja vezetni.

Jelezte ugyanakkor, hogy mai tudása szerint nem megy majd ki Brüsszelbe. Az országgyűlési választásokkal kapcsolatban arról beszélt, ahhoz, hogy önálló listájuk legyen, 27 helyen el kell indulniuk. Közölte, szerinte 25-30 olyan választókerület van, ahol csak elméleti esélye van a baloldalnak győzni, ezért ott nyugodtan egymással szemben indulhatnak az ellenzéki pártok, nem vesznek el voksok, mert a töredékszavazatok a saját pártok listájára mennek.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP és az Együtt-PM rosszabbul jár, ha vár a megállapodás kinyitásával februárig, mert addig nő majd a DK támogatása.

A “listaalkura” vonatkozó felvetésekre úgy reagált: “velem nem lehet alkudozni”. Hozzátette: sokan azt hiszik, hogy őt ki lehet fizetni, de “mivel fizetnek ki engem? “Pénzem van, feleségem van, egészséges vagyok”, akinek fáj a feje miattam, az vegyen be két tablettát alvás előtt.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 52 szavazatból)
Gyurcsány: úgy megy az önkény, mint kés a vajban, 4.9 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Vele nem lehet alkudozni? Hát ez mi? Ha nem alkudna, akkor elhatárolódna ettől a két Janus arcú párttól, amit az mszp, és az együtt képvisel! Már maga az “ünnepség” előkészítése ezt követelné meg! Már az is azt követelte volna meg, ahogy kihagyták az összefogás nevű bohózatból!
    Nem veszi észre megint, hogy élete -talán- legnagyobb tévedését készíti elő, amikor együtt ünnepel azokkal, akik Őt, és a pártját nem kívánatos szereplőnek nézték a jövőt illetően? Mi ez? Politikai vakság? Belemenni egy előre bukott választásba, mert különben a pártja nem éli túl?
    .
    Vele nem lehet alkudozni? Éppen azt csinálja… Szorongatják egymás tökeit a háttérben, most semmi másról nincs szó!
    Alku? Már az az volt, amikor a NER után nem hagyták ott a parlamentet! Mert ha az megtörtént volna, már nem itt tartanánk!
    Az önkény akkor nem ment volna úgy, mint a kés a vajban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (37 szavazatból)
  2. ” Mint mondta, ha mégse jutnának be az Országgyűlésbe, akkor a párt felmorzsolódna, az ő politikai pályafutása pedig véget érne.”.
    .
    Lefordítva magyarra: ebben az esetben feladja és nem kíván a továbbiakban politikusként politikával foglalkozni.
    ——–
    “A “listaalkura” vonatkozó felvetésekre úgy reagált: “velem nem lehet alkudozni”. Hozzátette: sokan azt hiszik, hogy őt ki lehet fizetni, de “mivel fizetnek ki engem? “Pénzem van, feleségem van, egészséges vagyok”, akinek fáj a feje miattam, az vegyen be két tablettát alvás előtt.”
    .
    Ki fog csúszni a mellékvágányra ha ilyeneket mond. Mégis ezt kinek szánta???
    ———–
    “Azt hangoztatta, hogy a szabadelvű, baloldali világban ma messze a legnagyobb aktivitást, működő hálózatot a DK mutatja,”
    .
    Egyetértek, szerintem is így van de akkor méltónak kell lenni saját magához és az elindított folyamathoz, mert könnyű lerombolni.
    ——-
    “Szavai szerint ezért is tud ma az önkény “menni, mint kés a vajban”.
    .
    Jobb vigyázni az ilyen hasonlatokkal, mert a DK is egyenlőre elég lágy, képlékeny állapotban van.
    ———-

    Gyurcsány eszes , találékony, elszánt ember, de gyenge pontja, hogy túl hamar jártatja a száját, többet kellene előbb gondolkodnia. Megteheti van mivel, ő nem Orbán. Csak megismétlem egy korábbi hszem, Gyurcsány abban a veszélyben van, hogy elaprózza magát, elkótyavetyéli a tehetségét és lehetőségeit. Lehet, hogy a DK-t jól vezeti, de ha beszél, általánosságban szólva, lehetne körültekintőbb.
    -
    Tisztelt Gyurcsány úr,

    adottságai és helyzete folytán önnek most megadatott egy rendkívüli történelmi lehetőség. Orbánnak is. Nézze meg ő mit tett vele. Ön mit fog tenni az ön hallatlan esélyével?? Ugyanúgy akarja elkótyavetyélni mint Orbán??
    Kérem legyen óvatosabb és beszéljen a lényegről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  3. És még mindig nem látszik, hogy mi megy a hatalom megtartásáért, hát minek kell még megtörténnie?
    http://www.stop.hu/belfold/nem-indulhat-az-ellenzeki-jelolt-a-valasztason/1186159/
    Amikor a közv. kutatók azt mondják, hogy vezet a Fidesz és még akár 2/3 is lehet nekik, akkor miért kell a választástól eltiltani az ellenzék jelöltjét? Kit néznek hülyének?!
    Így könnyű lesz győzni ha nem indulhat az ellenzék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  4. Gyurcsány Ferencnek ez a megnyilvánulása a bizonyíték az alkalmatlanságára, bármilyen poszton!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -55 (71 szavazatból)
  5. Gyurcsány Úr !
    Ön nagyon okos ember.
    A pökhendiséget tessék levetni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (28 szavazatból)
  6. A Parlamenten kívül is van élet, Feri.
    Kellene, hogy legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (33 szavazatból)
  7. heveske
    “A pökhendiséget tessék levetni !”
    Szerintem is – azt hagyja meg a 3xbóvlis sallerosztogatónak!
    -
    Még akkor is, ha vannak tán 2 milliónyian akiknek bejött a pökhendi stílus, melytől nincs messze a bugrisság!
    Azok különben is csak a pávatáncostól szeretik, ők a csuhajjázók és a 300 forintosok népe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Gazsi Bácsi ! Maga nem anarchista véletlenül ? A parlamenten kívül már csk az utca marad, meg az összehugyozott Rákóczi szobor-talapzat… Azt azért mégse !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  9. Én is a megfontolt, okos , elemző, előrelátó Gyurcsányt kedvelem. Nincs szüksége a nagy arcra.
    Arra ott a lézerjani és még sokan mások a bűnbandából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  10. Bocsánatot kérek – ligeti margóra VÉLETLENÜL pluszt nyomtam mínusz helyett !
    Ilyenkor mi a teendő ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. A beszélgetés másfél óráját végighallgatva célszerű véleményt alkotni. Mély gondolatok öszinte, pökhendisék mentes kifejtése jellemezte a rendezvényt. Gyurcsány, a tőle szokásos őszinteséggel és nyiltsággal beszélt az ország dolgairól, saját múltjáról, jelenéről és jövője esélyeiről, az egész társadalomról és annak gondjairól, a kormánypártról, az MSZP-ről és az Együtt-PMM-ről, és az ő külön-együttműködő politikájuk lényegéről.
    A politika világában rajta kívül csak Bokros Lajos képes ílyen felelős beszédre. Lehet, hogy tévednek, de Ők ketten azok, akik gondolkodó felnöttnek polgároknak, és nemcsak megvehető, manipulálható szavazónak nézik hallgatóságukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (50 szavazatból)
  12. Úgy látom többen osztják azt a véleményt, hogy a 2014-es választáson nem kellene az ellenzéknek elindulni. Népszerűen radikális álláspont. Ez egy olyan fikció, aminek helyességét előre bizonyítani nem lehet. Csak utólag derülhet ki, hogy mi a helyes álláspont. Persze az ellenkezőjét sem lehet bizonyítani előre. Ez a huszonkettes csapdája. Ennek ellenére azt mondom ha össze tudnának fogni volna esély a kormányváltásra. Persze látva a tegnapi Botkával készült ATV riportot, kicsi a valószínűsége. Ha így lesz, soha többé fideszt, de MSZP-t se.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. heveske 2o13.1o.15.
    Mi sem egyszerűbb! Írni egy új hszt-t és kihangsúlyozni,hogy 1 millió mínusz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -27 (31 szavazatból)
  14. ÖSSZEFOGÁS!! EZEKKEL?
    http://www.atv.hu/belfold/20131015-uzenet-gyurcsanyeknak-oktober-23-a-nem-az-ellenzeki-megallapodasrol-szol/hirkereso
    .
    Puff neki! Most akkor hanyadika van?
    .
    Hallgattak rá…
    “Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP és az Együtt-PM rosszabbul jár, ha vár a megállapodás kinyitásával februárig, mert addig nő majd a DK támogatása.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  15. Ezt nem engedte ugyanabban a hsz-ben:
    http://www.atv.hu/belfold/20131015-uzenet-gyurcsanyeknak-oktober-23-a-nem-az-ellenzeki-megallapodasrol-szol/hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. bumburi 2o13.1o.15.o7.21
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  17. Ligeti Margó! A véleményed Gyurcsány Ferencről finoman szólva nem árnyalt. Én árnyalt leszek a fogalmazásomban. Akinek Orbán tetszik, attól el is várom, hogy Gyurcsányt ne szeresse. Aki diktátort szeret az nem szerethet egyidejűleg demokratát is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  18. Pintér rendőrsége megvédte a náci betyárvezért: http://index.hu/belfold/2013/10/10/naculni_nagyon_jol_lehet_nacik_elott_is/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. “A marhavagonozás nem uszítás, ha értő fülekre talál, a cigányozás pedig erkölcsileg aggályos, de a büntetőjog eszközeivel nem szankcionálható: a rendőrség két közösség elleni uszítással kapcsolatos feljelentést ilyen indokokkal hárított az utóbbi hónapokban” Rövid idézet az index cikkéből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Ennek a hírnek be kellene járnia a nemzetközi sajtót: A rendőrség védi a náci betyárvezért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  21. Feri bakker, nem lehetne stílusosabban fogalmazni (nem mindig, csak néha), a helyes sorrend: Boldog vagyok, mert van családom, egészséges vagyok és nem utolsó sorban gazdag vagyok…mégis mivel lehetne engem zsarolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Nem tudom mi van ezekkel a linkekkel, de Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint demokrácia van. Én korábban tiszteltem ez az embert, de kezdem azt hinni, hogy elgurult a gyógyszere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  23. Igen Péter bácsi a Magyar Nemzet újságnak nyilatkozott most októberben és az interjút más lapok is közölték. Ilyenek vannak benne mint: ” Az egykori miniszterelnök arról is beszélt, hogy véleménye szerint Magyarországon ma is demokrácia van, bár erős benne a tekintélyelvűség.” Hát tényleg nem ártana, ha másik gyógyszert íratna fel magának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  24. nathan
    Már megbocsáss! Ezek szerint aki Gyurcsányt kritizálja, az Orbánt szereti? Nem egyszerűsítetted le nagyon ezt a kérdést?
    Látom a sok mínuszból,hogy nem viselik el a kritikát,de mi van, ha a kritikában lényeges dolgok vannak megfogalmazva,amikre gondolni illene?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. jogászka 2o13.1o.15.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Bizony, a sorrend!!!!!Pld .Lázár J.”:Kinek mennyije van, annyit is ér!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  26. Ligeti Margó
    Melyik mutyija tetszik a vekkeresnek?
    A 3xbóvlista sallerosztogató földmutyija, trafikmutyija, játékgépmutyija, vagy úgy általában minden tevékenysége bejön?
    Azt, hogy hülyének nézi az embereket – vagy ahogyan eljutott a csuhások térdre óta a pápa kézcsókjáig?
    Magyarország nem ilyen miniszterelnököt érdemel – de tudom, a 300 forintosok, csuhajjázók népének megfelel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  27. A “velem nem lehet alkudozni” kitétellel kár vitába szállni, főleg azoknak, akik csak elvétve olvasnak GyF-től. Ezt már 2004-től folyamatosan mondja csak más fogalmazásban. Aktualizálva ezek ugyanazok:
    - A DK nem eladó,
    - A DK elnöke nem eladó,
    - A DK nem vásárol szavazatokat …
    Nincs értelme az erkölcsi normaszegésnek, abba a DK is belebukna.
    http://www.atv.hu/videok/video-20131015-dk-raindul-az-mszp-re

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  28. nathan 2o13,1o.15.11.26.
    Kedves nathan! Én nem vagyok szakértő újságíró, sem képzett politikus, nekem nehéz a bővebb kifejtés.DE megpróbálom! Gyurcsánynak 8 év állt rendelkezésére, hogy alkalmasságát bizonyítsa.Megtette?Hiába van jó esze, ha nem jól használja! Neki minden cselekedetének, mondatának súlya volt-van. Az őszödi beszédnek sem lett volna szabad elhangoznia úgy ahogy történt. Nem vonom kétségbe, hogy jót akart, de nem élt a lehetőséggel. Vagy nekem a kisembernek kellett volna pld. felvilágosító munkát végezni több kérdésben?Az országban olyan változások mentek végbe minden szinten, amit nekünk egyszerű embereknek igenis el kellett volna magyarázni , hogy mi miért van?/Lásd Polgári Körök/Tudok róla, hogy felhívták erre a figyelmét hozzáértők!!!Mit lépett? Semmit.Így lehetett az embereket meghülyíteni. Azért ne csináljunk már úgy, hogy nem voltak hibák bármelyik hatalmon lévő párt részéről!És ost amikor a fasizmus a nyakunkon akkor ő arról beszél, hogy milyen lesz a színpad? Nem beszélve az érték sorrendről:van pénzem- mondja.Lehet, hogy nem úgy gondolja, mint Lázár, de a kisembernek mindent jól kell érteni?Kedves nathan azt sok hozzászólásom bizonyítja, mennyira szeretem Orbánt!Soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, baloldali érzelmű humanista ember vagyok.De! Ennyire nem látni, hogy egy felelős politikus nem beszélhet félreérthetően ez nekem bizony azt sugallja, hogy azok mínuszolnak, akik a Gyurcsány idejében a húsosfazék mellet ültek!Demokratáktól én igenis tárgyilagosságot várok! Én mondhatok hülyeséget, de egy felelős politikus nem, mert árt az országnak és népnek, neki talán nagyobb felelőssége van!Én a kisember úgy látom , hogy Orbánnak a jezsuiták áldásos segítségével könnyű volt meghülyíteni a tömegeket!!!Nem szeretem az álkommunistákat, az álszocialistákaz, az áldemokratákat, az álkeresztényeket! BOJKOTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (25 szavazatból)
  29. 2013 okt.15. -kedd 10:57
    Én a moderátortól kértem tanácsot.
    A te véleményedre nem vagyok kíváncsi.
    Ha megkérhetlek tedd ezt = ne írjál nekem levelet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  30. Ligeti Margó
    Volt zemútnyócéve Gyurcsány Ferencnek – nem volt annyi, de most nem is ez a lényeg!
    Hanem az, hogy volt olyan ellenzéke, a 300 forintosok népe a vezírrel az élen, mely kevés kormánynak adatott, hála az égnek! És akkor még a sajátjait nem is említem.
    Ha ilyen lenne az ellenzéke a mostani kormánynak, mint amilyenek ők voltak, itt már kő kövön nem maradt volna!
    -
    Szerintem kell még a fideszesekből a magyaroknak, még nem kínlódtak eleget, hogy aztán majd tudjanak különbséget tenni, ha túlélik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  31. Kedves csakén! Ki akadályozta meg a mostani ellenzéket, hogy valóban “ellenzék” legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (15 szavazatból)
  32. Ligeti Margó
    Többek között pl. én is!
    Soha nem tenném nyilvános WC-vé a Kossuth teret….de azt hiszem azzal sem vagyok egyedül, hogy a mindennapos hazugság cunamikra és arra, hogy tők hülyének néznek azzal válaszolnék, hogy kukákat borogatok, a TV székházát kifosztom, rendőrökre követ hajigálok, autókat gyújtogatok, kirakatokat zúzok be, traktoros blokádot szervezek és sorolhatnám!
    Ebben a demokráciában 4 évente el szoktam menni választani és szavazatommal fejeztem ki a nemtetszésemet!
    -
    Tüntetéseken voltam, ahonnét békességgel jöttem el, azon kívül, hogy voltak járókelők, akik megkérdezték, hogy most akkor jobban érzem-e magam?!
    Nem, nem érzem jól magam, de meg kellett tenni, hogy azer lássák, nem tetszik a rendszer!!!!!
    Amikor a Kossuth téren a hugyenották kempingeztek én nem mentem oda megérdeklődni tőlük, hogy jól érzik-e magukat! Láttam, “jól elvoltak”!
    -
    A mostani kormány leváltására viszont nem tudom, hogy milyen módszer lesz megfelelő, de nem lesz sima az ügy, ez biztos, mint a halál.
    A Fidesz, mint ellenzék…..brutálisabb lesz, mint volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  33. csakén 2o13.1o.15.
    Kedves csakén! Ezt már nem hiszem, hogy ennyire nem lehet érteni miről merészelek írni! Az akkori rendbontásnak nem is szabadott volna megtörténni, mert azért tudjuk, hogy vannak a kormánynak az akkorinak és mindegyiknek erre figyelő szervezetei. Ki akadályozta meg az akkori kormányt, hogy a botrányos események szervezőit megkeress és felelősségre vonja akit kellett volna!!!!!!!!Azt hittem, hogy demokratákkal lehet őszintén beszélni, mert a hibák szőnyeg alá söprése most tapasztaljuk, hogy hova vezetett. Ne akarja rámsütni Orbán szeretetét ez annyira szomorú, hogy egy demokrata tesz ilyet, amikor egyfolytában értünk írok és nem ell3enünk.Szomorú!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  34. Kedves Margó!
    Elnézést, hogy beleszólok, de értem azokat, akik nem értenek téged. Mesterházi, Bajnai nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Marad Gyurcsány, – akit emberileg én is kedvelek – aki az utolsó reménysugár a baloldalon. Nem hagyják az emberek a reményeiket veszni. Hiába írtam már én is Gyurcsányt bírálva, hogy nem rád haragszom hanem érted, kb. én is hasonló kritikákat kaptam mint te…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. Kedves Ligeti Margó! Gyurcsány valóban sok minden sikertelen volt, de nem egymaga volt a kormány és a parlameti többség, sőt a párt, az MSZP sem. Ez az ember egyszerre szerette vona megújítani a pártját és felszámolni a politika mutyivilágát. Ebben magára maradt, mert a pártja a FIDESZ-el szövetkezve megbuktatta. Nyilván neki is sok hibája volt, legfőképp, az, hogy olyan párttal akarta ezt megtenni, amelyik ezt nem akarta, s ma sem akarja. Aki a rendezvény felvételét végighallgatja képet kaphat arról is, hogy ezt miként látja ez, a mindenért egyszemélyben felelőssé tett ember. Nem Őt kívánom védeni, erre nincs rászorulva, én pedig nem vagyok a prókátora, de az zavar, hogy sokan azt gondolják m,ondják: Volt 8 éve, miért nem tette vagy azt?, Megtehette volna. Azt gondolom ez nem teljesen így van. Megtehette, 2004 és 2006 között, amikor Ő is osztogatott, mert belehajszolta ebbe a pártja és az SZDSZ, majd amikor már nem lehetett osztogatni, akkor kiszivárogtatták az öszödi beszédét és a Fidesszel karöltve, az országot is fölforgatva megbuktaták, most pedig, Bajnaival kiegészülve még a politikai porondról is el akarják takarítani, az új pártjával együtt. Nyilván azért, hogy ne legyen a baloldalon velük egyet nem értő politikai erő, hogy zavarja a FIDESZ-el kötött alkuikat senki sem meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  36. 2O13.1O.15.
    Kedves Clarita,Kedves EdCarping, köszönöm,hogy megértőbb válaszokat is kaptam, és legalább a sok demokrata közül ketten nem tekintentenek Orbán imádónak amiért el mertem mondani a véleményemet.Jeleztem én nem vagyok képzett történész vagy újságíró, csak amit megérzek azt próbálom elmondani.Az természetes, hogy nem egyedül Gyurcsány a hibás , azt reméltem ez azért érződik a hozzászólásomból!De továbbra is az a véleményem, hogy nem jól használja fel a képességeit és ez bizony súlyosabb következményekkel jár, mint egy kis ember esetleg rosszul kifejtett véleménye! BOJKOTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  37. Jóvan Ligeti.
    Kaptál egy negatívot , aztán (moderálva).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  38. Ligeti Margó!
    Lécci magyarázd már el nekem, együgyü honfitársadnak, hogy egy egy fordulós választás eseten, vagy úgy egyáltalában MIRE lenne jó a bojkott??? 20%-os részvétel mellett győz a fidesz 100%-al? hurrá! Gondolom én hülye…te hogy gondolod??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. FideSS-terror Békésen
    ..
    Békéscsaba sem lesz békés, Csaba!
    Olcsó pénzből megy majd itt a zaba!
    Egy tál lencséért simán eladod
    Trógerváltást érő szavazatod.
    ..
    Szepessy Zsolt gulyáságyút hozott;
    miben mesterkedik az átkozott?
    Egy kis kolbászos lecsó az ára:
    szavazz a fideSS-terroristára!
    ..
    FideSS-kocsik a nyomodban járnak,
    jelenlétükkel terrorizálnak:
    azt akarják, hogy te el se gyere,
    ám ha mégis, szavazz a fideSS-re.
    ..
    Hangszórójuk a füledbe harsog:
    így hirdeti a gyűlöletharcot.
    Micsoda egy választási horror!
    ‘Csabán tombol a fideSS-es terror.
    ..
    Ám ha győzünk, akkor sem lesz nyugtunk;
    három éve igen sokat buktunk.
    Jöhet még a derűre is ború:
    közeleg már a polgárháború.
    ..
    Mert a vezér nem adja hatalmát;
    előbb enne egy kosár vadalmát.
    Mámorától van megrészegülve:
    életfogytig Árpád trónján ülne.
    ..
    Mein Führer, ne légy biztos benne,
    hogy a néped ilyen birka lenne!
    Immár felébredt bódult álmából,
    és kibújik a fideSS jármából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. A bojkott arra jó, hogy kifejezze, a demokratikus ellenzék nem fogadja el az egypárti választási törvényt, nem fogadja el a pártirányítású választási bizottságokat, és kifejezi, hogy nem tartják szabadnak a választásokat. Mert, ahogy arra már korábban Bartus László itt, az AN-ben is rámutatott, ott, ahol a választások előtt kényszerítik “szövetségre” az eltérő programú pártokat, ott megfosszák a választókat a szabad választás lehetőségétől. Egy ellenzéki bojkott illegetimmé tenné a válaasztások eredményét és a fülkeforradalmárokat nemzetközileg is ellehetetlenítené. Jelen pillanatban csak a választás bojkottjával lehet kikényszeríteni a demokratikus versenyen alapuló, szabad választást biztosító választási törvény megalkotását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. Ligeti Margó okt. 15. 14:07
    “DE megpróbálom! Gyurcsánynak 8 év állt rendelkezésére, hogy alkalmasságát bizonyítsa.Megtette?”
    -
    Fenti a sorból minden tisztán látszik……
    Erre írtam azt, hogy a zemútnyócév nem volt annyi, és azt is, hogy volt olyan ellenzéke, amely egyetlen körülöttünk lévő országban nem volt, a vekkeres népszavaztatott és háborgásra uszította a zembereket, és nyilvános vizeldét csinált a Kossuth térből, mert úgy zokon vették a “hazudtunk….” szöveget!
    Most naponta a képükbe hazudnak ezeknek a zembereknek és lám nem törnek és nem zúznak, hanem bérbirkamenetelnek!
    -
    Clarita valahol látja, a lényeget:
    “Marad Gyurcsány, – akit emberileg én is kedvelek – aki az utolsó reménysugár a baloldalon. Nem hagyják az emberek a reményeiket veszni.”

    Miért ne lehetne így?!
    Vagy várjunk egy próféta megszületésére, aki majd talán mindenkinek megfelelne?
    Én Bajnait és Mesterházyt sem ócsárolom, mert úgy gondolom, hogy bárki jobb lehet ezektől a mostaniaktól, és mivel demokráciában élnénk, négyévenként kifejezhetem”nemtetszésemet”, hogy veszem a fáradságot és elmegyek szavazni!
    Amit most látok az egy szétrabolt és leamortizált ország – ember legyen a talpán, aki ebből valamit ki tud hozni – és sokan lesznek, akik ezt nem látják be, hanem azt gondolják majd lesz egy varázspálca és hipp-hopp minden rendbe jön! Nem várok csodát és tudom, hogy cudar évek következnek, de nem azer, mert kilopják a szememet….hanem azer, mert a befektetői bizalmat elég nehéz lesz visszaszerezni!
    Amíg nem jönnek a befektetők, addig nem lesznek munkahelyek és ebből van most is a legnagyobb gond!
    -
    Ligeti Margó: okt. 15. 08:59
    “Gyurcsány Ferencnek ez a megnyilvánulása a bizonyíték az alkalmatlanságára, bármilyen poszton!”
    -
    Ez nem kritika, ez egészen más!
    De részemről ennyi volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  42. EdCarping
    Látja esélyét egy ellenzéki bojkottnak?
    LMP, Jobbik és az induló kis kamupártok majd összefognak. Nem hiszem.
    Az MSZP-ről, az Együttről, a DK-ról még elképzelem, de a többiről biztosan tudom, hogy lehetetlen elvárás ez velük szemben.
    De akkor az milyen bojkott lenne?
    Egyébként, ha ilyen összefogás lenne az ellenzék körében, bojkottra nem is lenne szükség….de tudjuk, hogy oszd meg és uralkodj….és most ez van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Két összeillő….izék:
    http://static.168ora.hu/db/04/17/pluss-d0001B4171d482c4f7bc6.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Olaszország:
    http://www.atv.hu/kulfold/20131016-tobb-szazan-tuntettek-nem-engedtek-eltemetni-az-ss-tisztet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Bródy János – köszönöm!
    http://nepszava.hu/cikk/1000669-fogy-a-feny-es-terjed-a-sotetseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. http://www.168ora.hu/velemeny/hogy-mi-van-119591.html
    Átlagpolgár szeretne lenni Kövér, hát nem tom’, elég magasra tette a lécet ez a köteles.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. vicao1 2o13.1o.16.
    Bartus László már sokat írt a választásokról én neki hiszek.Miért nem őt olvassa?
    BOJKOTT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. http://www.hirhatar.hu/hir/egymilliot-fizet-a-magyar-nemzet-gyurcsanynak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. gets
    A vakegerek ezzel nem foglalkoznak, továbbra is felemlegetik a dolgozatot és így vannak Bajnai libázásával is!
    Agyhalottaknak nem jelent semmit a bírósági ítélet – oszt jó napot!
    -
    Az amortizálást nem lehet kimosni a buta fejekből.
    Akiknek a 3xbóvlis vekkeres a minden, azoktól ne várjuk, hogy felérik ésszel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Szeretném felhívni az olvasók és a kommentelők figyelmét egy (szerintem) lényeges részre a cikkből:

    Az országgyűlési választásal kapcsolatban arról beszélt, ahhoz, hogy önálló listájuk legyen, 27 helyen el kell indulniuk. 25-30 olyan választókerület van, ahol csak elméleti esélye van a baloldalnak győzni, ezért ott nyugodtan egymással szemben indulhatnak az ellenzéki pártok, nem vesznek el voksok, mert a töredékszavazatok a saját pártok listájára mennek.

    Tehát a külön listája lesz a DK-nak is, ahol megmutathatja az igazi erejét a párt, de nem veri szét a demokraták összefogását. Ezt a módszert a többi indulni szándékozó, Orbánt elzavarni akaró ks pártnak is ajánlanám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos