Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc szerint cudar évek jönnek 2013. október 13. vasárnap 9:33 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc szerint cudar évek jönnek

Budapest – Orbán Viktor rendszerének legádázabb ellenfeleként jellemezte pártját Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció szombaton újraválasztott elnöke elítéli a politikai klerikalizmust, és összetörné a szervezett felvilág rendszerét. Olyan világot szeretnének, ahol a szegénység nem bűn, ugyanis ma a kormány bűnözőként kezeli a szegényeket.

A volt kormányfő az ellenzéki párt fővárosi, tisztújító kongresszusán, mintegy kétezer hallgatója előtt úgy fogalmazott, Orbán Viktor önkényének elutasításában radikálisnak tartják magukat, a kormány leváltása után azonban mérsékelt balközép, polgári politikát szeretnének megvalósítani.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, a Fideszt könnyebb lesz legyőzniük a jövő évi választáson, mint utána a „köztársaság újraalapításával” szabadságot, nyugalmat és prosperitást hozni az országnak. „Ami megtörténik a futballban, ugyanaz fog történni ezzel a kormánnyal is” — utalt a magyar válogatott pénteki vereségére, majd a közönség soraiban nagy tetszést kiváltva hozzátette: „akarni nem elég, tudni is kell”.

“Háború, vagy béke” – a DK vezetője szerint ez a jövő évi választás egyik fő kérdése, mert úgy látja, Orbán Viktor folyamatosan hadban áll az ország közelmúltjával, Brüsszellel, a befektetőkkel és a másképp gondolkodó demokratákkal. Gyurcsány Ferenc szerint ezért nem csak a miniszterelnök személyével, hanem az “orbánizmus” jelenségével állnak szemben, amely nem megoldani akarja a problémákat, csak “eltakarítani” az egyet nem értőket. “Ezért nem csinálhatjuk ugyanazt, mint ők”, mert az orbánizmussal nem épül, hanem tönkremegy az ország – folytatta Gyurcsány Ferenc. Aláhúzta, a választás után nem nyerhet az ország egyik fele, ezért kormányra kerülve mindenkire tekintettel lesznek, hiszen mindenkit magyarnak tartanak majd, aki annak vallja magát.

A volt miniszterelnök további nagy különbségként értékelte, hogy míg Orbán Viktor keresztény, addig ők szabad Magyarországot akarnak. Szerinte ugyanis a szabad Magyarországon kereszténynek is lehet lenni, a keresztény Magyarországon azonban nincs szabadság.

A pártelnök hangsúlyozta, nincs problémájuk az istenhittel. “Csak nincs hozzá közöm” – mondta, hozzátéve, a vallásos kötődést a legszentebb magánügynek tekinti. A “politikai klerikalizmust” azonban elítélte, és Ferenc pápára hivatkozva kijelentette: annak semmi köze a kereszténységhez. A vallásra hivatkozó politizálás milliók őszinte hitével történő “ócska játszadozás”, a “hit és a lélek elárulása” – fűzte hozzá.

Ezt követően kitért arra is, hogy – mint mondta – össze kell törni a „szervezett felvilág rendszerét”, mert bár eddig a lopás bűnnek számított, mostanra már “törvényhozási normává” változott. A kormányon lévők annak érdekében hoznak tudatosan törvényeket, hogy egyes gazdasági csoportoknak vagy szereplőknek előnyöket teremtsenek – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: az ország erkölcsileg, szociálisan, kulturálisan, gazdaságilag és politikailag is meggyötört állapotban van. Arra is kitért, hogy Magyarországon a lakosság 44 százaléka a szegénységi küszöb alatt él, ami utoljára Horthy Miklós kormányzása alatt történt meg. Hozzátette: a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt – húsz év után először — a leggazdagabbak és a legszegényebbek között csökkentek a különbségek. Elmondta, olyan világot szeretnének, ahol a szegénység nem bűn, ugyanis ma a kormány bűnözőként kezeli a szegényeket.

A volt kormányfő arról is beszélt, hogy „felszabadítják” a közkultúrát és szabaddá teszik a művészeti életet. A régióban sehol nem fektetnek be olyan kevés működő tőkét, sehol sem olyan alacsony a beruházási hányad, mint Magyarországon — jelentette ki. „Orbán olyan országot fog örökül hagyni”, amelyben még 2016-ban is legfeljebb csak szerény gazdasági növekedésre lehet számítani. Muszáj megmondani a választóknak, hogy sajnos még jó ideig „cudar évek jönnek” — szögezte le.

Kiemelte: a DK a kampányában nem több pénzt, hanem „egy jobb világot” szeretne ígérni a választóknak, egy olyan világot, ahol a saját és a közös teljesítmény alapján bárki jobban élhet.

Kijelentette továbbá, hogy olyan országot képzelnek el, ahol „bátran lehet nőnek lenni”, ahol sokfajta női szerep van, és mindenki eldöntheti, hogy ezek közül melyiket választja. „A miniszterelnök úr meg a pártja tűnjön el erről a területről” — tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc a jövő évi választással összefüggésben hangsúlyozta, hogy a DK-nak az önbizalma és a támogatottsága is növekszik. A pártelnök hozzátette, „van némi rivalizálás” az ellenzéki oldalon, de saját érdeküknek nevezte, hogy az MSZP és az Együtt-PM szövetség is erős legyen. Ezt indokolva kijelentette: ha bármelyikük elbukik, akkor az elveszített szavazatok hiányozni fognak a közösből. “Egyelőre még” külön listákon fognak indulni, azt használják ki, hogy a választók sokfajta ellenzéki karaktert láttak. Zárásként azt mondta, a legjobb lehetőség mégis az lenne, ha nemcsak egy színpadon tudnának állni, hanem közösen tudnának megküzdeni „nem Orbán ellen, annak előbb utóbb vége lesz, hanem Magyarországért”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +83 ( 89 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc szerint cudar évek jönnek, 4.9 out of 5 based on 58 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. @vikimek:
    “Gyurcsány kb most tart ott ,ahol nyáron tartott az azóta visszavonult szenzor,
    bubu, barry , ptg és norbert. Ezt csak az igazság kedvéért irom ide.Ők szinte szóról szóra azt mondták amit most mond a DK!!!!!”

    Vagyis Gyurcsány Ferencet ma az Amerikai Népszaváról kimoderálnánk, mint nem demokratikus trollt. :))
    Amúgy pedig: http://nepszava.com/2013/10/velemeny/a-papai-gyors.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  2. Dudas Ferencnek!
    Nem az USA-nak es az EU-nak a jogszeru magatartasa kell szamitson abban, erdemes-e resztvennunk a 2014es valasztasokon, hanem annak sajat felismerese, hogy a mara kialakult diktaturat -mert mi tudjuk, hogy az az!!!- teljes egeszeben kellene elutasitanunk.
    Sikeres bojkott eseten (ezt mar reg meg kellett volna hirdetni es ennek megfeleloen cselekedni is) legkesobb eppen a 2014es “valasztasokon” dolne romba az Orban-rendszer, mert a 100%os gyozelme tenne ot hiteltelenne es illegitimme, no meg mindenki szamara nevetsegesse.
    Sajnos ilyen ellenzekkel ennek kicsi az eselye, sajnos tul kevesen leszunk egy bojkott megvalositasahoz. Megis vannak az eletnek olyan helyzetei, amikor nem a taktikazas, hanem az elvszeru kiallas szamit tisztesseges magatartasnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  3. Fidesz statisztikájával nehéz küzdeni – állítják, jobbak vagyunk, mint Berlin!
    Mernek nagyot álmodni és főleg nagyot mondani, bele a zemberek képébe és azok most nem háborognak, mint a tenger!
    -
    http://www.stop.hu/kommentek/index.php?forum_topics_id=475421&database_name=articles&database_id=1186268&forum_forbidden=0&subcategory=gazdasag&no_results_total=20&lstresults=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos