Ronai and Ronai
AMERIKAI

Árnyékra vetődött az Ismeretlen Ügyész 2013. október 26. szombat 12:53 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Árnyékra vetődött az Ismeretlen Ügyész

Budapest – Nem jogerős fegyelmi határozat született egy ügyész ellen, aki sorozatos mulasztásokat követett el egy büntetőügyben. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette a budapesti Népszava értesülését. Azt is közölte: a mulasztásokat a konkrét büntetőügyben időközben már korrigálta, orvosolta az ügyészség.

“Az, hogy ki a fegyelmi eljárással érintett ügyész, jelenleg — mivel a döntés nem jogerős — nem áll módunkban nyilvánosságra hozni. A jogszabályok szerint az esetleges fegyelmi eljárásra vonatkozó adatok — mindaddig, amíg a fegyelmi határozat nem jogerős — nem minősülnek közérdekből nyilvános adatnak, azokat személyes adatként kell kezelni.

Mindebből következően az érintett hozzájárulása nélkül ilyen adatok nem hozhatók nyilvánosságra” – áll a szóvivői válaszban.

A Népszava nem megerősített értesülése szerint az ügyész több nagy horderejű elszámoltatási perben készítette elő a vádiratot és képviselte a vádat.

Jelenleg tehát ennyit tudni hivatalosan. Jelesül azt, hogy Árnyékra vetődött az Ismeretlen ÜgyészAz ügyészség többet nem hajlandó elárulni arról, ami egyébként a közvéleményre tartozik. Mi azért elmondjuk, amit az ügyben sikerült megtudnunk: az egyelőre még névtelenség homályába vesző ügyész a Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester, valamint hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes elleni perekben követett el „sorozatos mulasztásokat”. Hogy melyek ezek a mulasztások, azt csak sejteni leget: Hunvaldék ügyében például menetközben a vádat is módosították.  Nem súlyosbították, hanem enyhítették.

Pedig a 2010-es választási kampány során még egész sor bűncselekmény elkövetésével vádolták az előző kormányhoz közeli politikusokat. Aztán a vádak szépen elenyésztek, de a közvéleményt erről már sietnek tájékoztatni. Az Ismeretlen Ügyész sorozatos mulasztásait azóta korrigálták, a vizsgálat lezárult, felejtsük el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (23 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
Árnyékra vetődött az Ismeretlen Ügyész, 4.9 out of 5 based on 23 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Már meg sem lepődök! De szemérmes lett az ügyészség szóvivője!
    A koncepciós ügyeknél az ügyészség rendesen megtette a magáét, ha hihetünk a védőügyvédeknek. Eltűnt iratok, vagy eltitkolt iratok (meg sem lehet nézni) vagy éppen hirtelen előkerült bizonyító erejű iratok,amik később hamissá lesznek nyilvánítva…
    Ugye erről is ad majd tájékoztatást a szóvivő?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Valótlanságok a Portik ügyben!
    És ezekért a “tévedésekért” dől a lé a Heti Válaszhoz, nem a jó munkáért szoktak pénzt adni?! Valaki fordítva ül a lovon….
    Tisztára, mint a birkaiskola: ki oda sem ment, csak bégetett, az kapott dicséretet!
    http://www.atv.hu/belfold/20131025-heti-valasz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. … vagy, az ösmeretlen ügyész, a Sukoró ügyben, miután Gyurcsányt nem bírták elmeszelni, nem vádolta meg csípőből megrontással…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. *
    Egyszerűbb lenne úgy hivatkozni az ügyészség nem is véletlen melléfogásaira, ahogy a művészettörténetben szokták:
    ISMERETLEN SZERZŐ MŰVE: HAMIS VÁD
    *
    Gondoljunk csak bele, hány mandátumot stb. vesztettek a vádlottak ? És néhai Verók VI.kerületi polgármester Úr halálát sem a véletlen váltotta ki, belehalt a vádba.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. *
    Miért bántják azt a szegény ügyészt ? Ő csupán meg akart felelni, mint a képen szereplő jóképű kollégája, vagy ’stenem, az ő főnöke Poltpot Péter udvari főügyész is csak megfelelni akar Orbanisztán legfőbb méltóságának…
    *
    Csak az fáj a demokratáknak – de nagyon – hogy mire ezek az ügyek elülnek és tisztázódnak, addigra a megvádoltak tisztessége már rég belerokkant…
    *
    És mit tesz a “tiszteletreméltó” sajtó és média ? >>> Nagyon gyorsan napirendre tér, az akkor hetekig, hónapokig, sőt évekig is tárgyalt, agyoncsámcsogott hamis vád fölött. Nekik is van bűnrészességük ezekben a történetekben…
    *
    UNDORÍTÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. *
    TASSZ-ért kiált az igazság !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. http://nol.hu/gazdasag/20131026-fedi_a_jotekony_homaly

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Magyarországon MAFIA kormány van, a MAFIA ura O.Orbán Viktor és az ügyészség is alárendelt szolgai szerepet tölt be. Ezt a tény támassza alá a bíróságok által elkaszált ügyek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  9. Nem teljes Fazekas Géza tevékenységi körének a felsorolása, mert ő egyben ügyészségi kézbesítő is, mivel ő kézbesítette Molnár Gyula polgármesternek az idézést a választás előtt két nappal egy testületi ülést félbeszakítva. Természetesen az elmarasztalásból semmi sem lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  10. No mi az, Orbanisztán perrendtartásában eztán az lesz a metódus, hogy “találunk bizonyítékot, vagy ‘találunk’ “?
    És az ügyészt most azért büntetik, mert valódi bizonyíték helyett elmulasztott “találni”? Az az igazság, hogy amennyiben az vele a bajuk, hogy még nem korrumpálódott teljesen, azaz nem hamisított bizonyítékot – akkor én még sajnálom is. Amennyiben ezért fenyítik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Magyarország soha nem volt jogállam, a nép többsége még álmodni sem szokott erről, nincs is igénye rá. Békemenetekre, az országon belüli ellenzékellenségként való legyilkolására (gyakran csak karaktergyilkosság, néha valós) annál inkább. Ingyen tüzifára, kenőpénzre, pálinkára, arra van bőven igény. Becsületre, korrupció mentes demokráciára nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  12. AZ ÜGYÉSZSÉG NEM HIERARCHIKUS FELÉPÍTÉSŰ SZERVEZET?!?
    Ha igen, miért csak erről a pasasról szól az ének?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Személyes tapasztalatom van az ügyészség megvehetőségéről, vagy legalábbis összejátszásáról a városi vezetéssel. Eddig nem gondoltam, hogy alsóbb szinteken is működik Polt mentalitása. Ez az ügyész inkább nem csinált semmit, gondolván abból nem lehet baj. De nem hagyom magam! Több frontos támadás, majd NYILVÁNOSSÁG! (Már ha lesz rá bátor újságíró, mert eddig a Transparency nem tudott ilyent küldeni nekem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  14. A politikai bűncselekmények áldozatai, mindig a választópolgárok.
    Még, ha elsődlegesen van is többnyire nevesített kárvallott.
    Amig a köztörvényes az egyént károsítja, támadja, addig a politikai bűnözők az egész államberendezkedést a társadalmi rendet igyekeznek tettükkel szétzilálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. marslakó 2013. október 26. szombat
    Ez ebben a formában nem fedi teljesen a valóságot, mert az ugyan igaz, hogy Molnár Gyulát első fokon felmentették, de az ügyészség újabb pert indított ellene. Mivel Molnár komolyan esélyes a XI. kerületben, arra nagyobb összegben mernék fogadni, hogy ismét a választás előtt fogják melegíteni a koholt ügyeket. A lóláb itt is kilóg rendesen. De persze azokban az esetekben is, amikor a fideszes gazemberek disznóságait már nem lehet tovább eltussolni, és véletlenül egyet – kettőt őrizetbe vesznek, valahogy soha nem látjuk egyik televízió híradóban a felvételeket, vagy egy újságban sem a féloldat betöltő fotókat, hogy bilincsbe verve szállítják az urakat az előzetesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. “Aztán a vádak szépen elenyésztek, de a közvéleményt erről már sietnek tájékoztatni.”
    Ugye, itt kimaradt egy ‘nem’?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. T. commandante!
    Valóban így lesz teljes a történet. Köszönöm a kiegészítést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Strasbourgban Hunvaldnak adtak igazat 2013. december 11. szerda

Polt nem nyomoz, Budai hallgat 2012. április 6. péntek

Strasbourghoz fordul Hunvald György 2011. július 8. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos