Ronai and Ronai
AMERIKAI

Strasbourghoz fordul Hunvald György 2011. július 8. péntek 18:46 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Strasbourghoz fordul Hunvald György

Budapest – Vádlottak meghallgatásával folytatódott a Hunvald-ügy tárgyalása pénteken a Fővárosi Bíróságon (FB). A bíróság erre a napra tizenegy vádlott meghallgatását tervezte, ám három vallomást már csak ősszel hallgatnak meg.

A sok száz milliós önkormányzati ingatlanpanamák, fiktív megbízási szerződések, szociális bérlakás-kiutalások és más bűncselekmények vádjával indult ügy elsőrendű vádlottja Gál György, volt erzsébetvárosi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, a másodrendű vádlott pedig Hunvald György, volt VII. kerületi szocialista polgármester.

A büntetőperben összesen 25 ember ellen emelt vádat az ügyészség hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, vesztegetés, csalás és más bűncselekmények miatt, ám a büntetőper kezdetén, ez év áprilisában a FB úgy határozott, hogy 13 vádlott esetében elévült a közokirat-hamisítással kapcsolatos vád, ezért megszüntette az eljárást.

Ez a 13 vádlott az ügyészség szerint strómanként, a vevői oldalon felbukkanó cégekkel kapcsolatban vett részt az önkormányzati ingatlanok mélyen áron aluli adásvételében. Közülük kilenc vádlottal kapcsolatban nem is tartalmazott mást a  vádirat, így ha esetükben jogerősen megállapították volna a közokirat-hamisítás ügyében a büntetőeljárás elévülés miatti megszüntetését, akkor a továbbiakban 25 helyett csak 16 vádlottal szemben folytatódott volna az ügy tárgyalása.

A FB elévülés miatti megszüntető határozatát azonban az ügyészség fellebbezése folytán a Fővárosi Ítélőtábla júniusban felülbírálta, és kimondta, hogy a vádbeli cselekmények elévülése nem állapítható meg, az eljárást e 13 ember ügyében is folytatni kell. Közülük a pénteki tárgyaláson 8 vádlottat hallgattak meg.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyekben közreműködő ügyvéd vádlotti meghallgatása 3 órán át tartott, így több vádlott csak szeptemberben tehet vallomást.

A csaknem nyolc órán át tartó tárgyalás végén Gál György és Hunvald György is azt kérvényezte, hogy előzetes letartóztatásukat a bíróság enyhítse házi őrizetre. A FB a kérést elutasította. Mindkét vádlott fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős. Hunvald György a szigorú kényszerintézkedés, vagyis a két és fél éve tartó előzetes letartóztatás miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

A Fővárosi Bíróságon – a nyári ítélkezési szünet miatt – csak szeptember elsején folytatódik a per a további vádlottak és a tanúk meghallgatásával. A bíróság ősztől az év végéig hetente 3 tárgyalási napot tart ebben az ügyben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Strasbourghoz fordul Hunvald György, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Hunvald helyében én is az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnék, mert amit ezzel az emberrel művel az ügyészség és a bíróság az megengedhetetlen. Hunvald életét ugyan úgy tönkretették, mint Molnár Csabáét. Ha bűnös lenne a volt polgármester, akkor is emberhez méltó módon kellene vele bánni, és meg kellene szüntetni a letartóztatását. A bírósági szakaszban már nem lehet a nyomozás eredményét a gyanúsított szabadságágától félteni, ahogy a házi őrizettel is meg lehet akadályozni az egyébként nem tervezett szökést.
    Magyarországnak nagyon sokba fog kerülni ennek az embernek az ilyen hosszú, s feltételezhetően jogtalan előzetes bőrtönbe zárása. Egy tönkretett élet után, sajnos Hunvald és családja a kártérítéssel már nem sokra fog menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  2. Tegyük fel elítélik Hunvaldékat, a jelek szerint ártatlanul. Letöltik a büntetésüket. Vajon, hogy fogják megköszönni az illetékeseknek? Nem beszélve arról, hogy a hozzátartozók fejében is megfordul a “hála” milyensége és lehetősége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Azt gondolom amit EdCarping. Botrány amit Hunvald Györggyel művelnek.Drukkolok neki, hogy ne ítéljék el és menjen Strassbourgba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Sajnos közben telik az idő, és lehet mire Strasbourgh-ban sorra kerül addigra már a menedékjogot is kérhetné, mert addigra elhajtanak minket az EU-ból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Igen! Hunvald György ártatlan. Bizonyára.
    Strasbourg, feltétlenül. A villa számláit is vigye magával,
    a fizetési cetlijeit, hogy kétség se férhessen az ártatlanságához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (11 szavazatból)
  6. Gonoszka! Elítélték már? Akkor még nem bűnös. Két és fél év alatt képtelenek voltak bebizonyítani bármit is. Azóta is csak azt lehet látni, hogy a hatalom minden módon visszaél a hatalmával, hogy börtönbe tarthassa őket és látványosan bilincsbe, szíjon vezetgethessék a média előtt őket. Ezzel is előre meg akarják határozni az ítéletet. Miért kell a közvéleményt ilyen nemtelen módon manipulálniuk, ha olyan biztosak avádak? Miért kell közfelkiáltással elítéltetni a közvéleménnyel őket, hogy a bíróság ne merjen ettől eltérő ítéletet hozni? Ki nem gondolja ma már, hogy ugyanezt tették Szima Judittal, Szilvásival, stb.? Biztos, hogy Hunvaldék bűnösségén kell poénkodni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  7. Az egész ügy bűzlik a politikától, mert ha valóban az a vád, hogy áron alul adott el az önkormányzat ingatlanokat, akkor Budapest összes kerületi polgármesterét be lehetne vinni. A Fideszeseket is, Tarlóst is, aki 16 évig volt a III. kerület vezetője.

    Ugyanis mindegyik önkormányzat kötségvetésében hangsúlyos tétel volt a vagyonértékesítés. Egy telek, épület értékének megállapítása pedig nem egy egzakt tudomány, bármikor lehet vitatni, bármikor lehet állítani, hogy bizonyára el lehetett volna adni többért.

    Tehát, rajta, ügyészség, elő a bilincset, oszt fogják le Tarlóst, Pokornit, Rogánt, mindenkit!

    Ami meg Hunvaldot illeti: mélyen egyetértek azzal, hogy amit vele csinálnak – akár ártatlan, akár nem – az olyan szinten embertelen, hogy nem Strasbourgba, hanem magához a Jóistenhez kéne fellebbezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Azt gondolják az orbánisták, hogy ezzel el lehet terelni a nép figyelmét az ő gaztetteikről ? Nem ! Ezzel is olajat öntenek a tűzre. / Lesz mit oltani.!/ Embertelen amit művelnek, műveltetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Igen Cornelius! Addig tud a Jóistenhez fordulni amíg az idióta be nem ül annak a helyére ! Az meg ha így haladunk hamarosan meg lesz !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Hunvald,meg az áron alul kapcsán jutott eszembe.
    A fidesz székház 1 Ft-os ára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. A Polt-ügyészség vért izzad, hogy valamit összetákoljon, de nem megy, ezért még dühödtebb a bosszúszomjuk. Nem látják, hogy hamarosan ők ülnek a vádlottak padján, de az ellenük felhozható vád – hivatali visszaélés, a demokrácia lebontása, stb. – bizonyításához elég két nap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. VIP, ne álmodozz. :wink:
    Rövidesen kinyomozzák ki vagy, éjjel megy érted a fekete autó, bárhol is leledzel.
    Ezeknek minden országban van polpéterük.
    :ewil:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A nő, ha bunkó 2014. március 24. hétfő

Orbán barátja továbbra is bajban 2014. március 22. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos