Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hunvald – Ügyészség: 1-0 (félidei eredmény) 2013. október 15. kedd 12:19

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hunvald - Ügyészség: 1-0 (félidei eredmény)

Budapest – Minden vádlottat felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú ítéletével abban az ügyben, amelyben több tízmillió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Weinek Leonárd volt szabad demokrata zuglói polgármester és hat társuk ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint a VII. és a XIV. kerületi polgármester úgy döntött a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát.

Az ügyészség szerint 2007-2008-ban szükségtelen, jobbára nem is teljesített szerződések nyomán havi több százezer forintos tanácsadói díjakat fizettettek egymásnak egyes vádlottak: Erzsébetváros három zuglói képviselőnek összesen mintegy 20 millió forintot, Zugló pedig hasonló jogcímen szintén három embernek fizetett összesen mintegy 28 milliót.

Az ügyészség mintegy 50 millió forintos kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolta meg Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármestert, volt országgyűlési képviselőt, Gál György egykori kerületi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnököt, korábbi párttársát, Weinek Leonárd volt zuglói polgármestert és öt társukat. A vádlottak az eljárásban tagadták bűnösségüket, és állították, szabályosan jártak el, csak elődeik gyakorlatát folytatták.

Nyilván feltűnt az olvasónak, hogy az MTI hírében – miután röviden szerepel a felmentés ténye – kizárólag a vádhatóság által felsorolt bűnlajstromot olvashatják. Vagyis, azt, hogy mivel vádolták Hunvaldot és társait. Részletesen, hosszan “olvassa a fejükre” az MTI, hogy milyen bűnöket követtek el. Arról, hogy ezek a vádak nem igazak,hallgat a magát pártatlannak mondó távirati iroda. Pedig, a bíróság nyilván nem hasraütésre hozta meg határozatát,a döntést minden bizonnyal meg is indokolták. Az MTI hírében ennek nyoma sincs, ők nyilván így értelmezik a hiteles tájékoztatást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 20 szavazatból)
Hunvald - Ügyészség: 1-0 (félidei eredmény), 5.0 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Az ész megáll!
    Nem elég hogy 7-8 évig szórakoztak a gyanúsítottakkal, még pofátlanul el is hallgatják a felmentés okát!
    Lehet ilyet csinálni???
    Ilyenkor mi van? A rágalmazottak indíthatnak pert az őket megrágalmazókkal szemben? Legalább 58 millió kártérítést kérve….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  2. Családokat tettek tönkre – ezért egyszer fizetni kell az ilyen koncepciós perekkel manipulálóknak!
    (Schiffert se felejtsék már ki Sukoró ügyében!)
    Ha a Fidesz-KDNP szövetségesek olyannyira hívők lennének, tudnák, hogy a pokol tüze vár rájuk ilyen tettekért, mondom, ha igazán hinnének!
    Embertársaikat ilyen galád módon amortizálni, csak ezek az izék képesek és ez a módszer tetszik a rájuk szavazó, templomban csúszó-mászó hívőknek, híveknek?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  3. Mi jár annak az ügyésznek, bírónak és minden felbujtónak, aki előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, hivatali hatalomával visszaélve ártatlan embereket tartott előzetes letartóztatásban NÉGY ÉS FÉL ÉVIG, 2009 februárja óta?
    Mert Hunvaldéknak nyilván jár pénzbeli jóvátétel az elszenvedett meghurcolásért, a normális életből való kiragadtatásukért, az egzisztenciájuk elvesztéséért. Sajtóban széles körben közzétett bocsánatkérés szintén nyilván jár, személyesen azok által aláírva, akik ezt a gaztettet elkövették.
    De azoknak, akik ezt az aljasságot kifőzték, jóváhagyták, végigvitték, ártatlan emberek életét tönkretették, AZOKNAK MI JÁR?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. tényleg nem fülkeforradalom volt, hanem puccs

    hááát, fenntartva az ártatlanság vélelmét, azért nekem kicsit sok az az ingó és ingatlan vagyon, ami az övé volt. Honnan volt az? Képviselői fizetésből? Komolyan?
    De hagyjuk, hogy a független bíróság döntsön, én elfogadom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  5. Az MTI-re vonatkozó bekezdésről: mit lehet várni az agitprop fő szolgáltatójától? Ezt és így kellett írják. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  6. Azért ne tessék megfeledkezni arról az “apróságról” amit ez a patkány-galeri Molnár Gyulával is művelt , ha jól tudom a választások közepette vitték el és érdekes módon Őt is felmentették !! Remélem a zorbán nem így fog járni , hanem helyben , a dutyiban !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Ezt most akkor így hogy?!
    -
    http://eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/10/15/Nem_kzrdek_hogy_mennyit_kapott_Polt_Pter/
    Egyenlőre közreműködési díjról van szó, mielőtt még valaki másra gondolna!)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. A lényeg ebben az esetben is egy volt Hunvald nem tudott elindulni főpolgármester jelöltként Tarlós ellen. Az, hogy ez a “zembereknek” és Hunvaldnak mibe került kit érdekel. “Oszt jó napot!’

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Polt-féle ügyészség:
    http://nepszava.hu/cikk/1000781-mento-korulmenyt-titkol-az-ugyeszseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. "tisztelhölgyeimésuraim"

    .
    .
    Ennek az alattomos maffiának az aranykulcsa a tömegbefolyás eléréséhez az
    M T I.
    .
    Jól felkészültnek, de legallább is tájékozottnak kell lennie annak az olvasónak, hallgatónak és nézőnek, aki az ilyen manipulált hírközlést kételkedve képes magában megszűrni. Különben is, az emberek többsége nem vesződik a hírek, a sorok mögötti olvasásával, hanem gépiesen befogadja azokat… Aztán mire esetleg felébred, addigra már úgy érzi, na ezzel, már foglalkozni sem érdemes.
    .
    Tulajdonképpen ez a goebbelsi propaganda-gépezet lényege…
    .
    Na, ezért vagyok dühös az úgynevezett . s z ó r a k o z t a t ó . m é d i á k r a, akik . c s a k . továbbítják az MTI híreit. Persze ők ezzel nem a lakosság felé teljesítenek jószolgálatot, hanem az Orbán-kormány hálás propaganda gépezetének. Jó hivatkozási alap a bamba tömeg felé, –> hát az MTI is megmondta…
    .
    Magam, például a Klasszik nevű rádió rendszeres hallgatója vagyok, annak klasszikuszenei műsora miatt. Sok zene, kevés szöveg, viszont az sokszor szabályosan feldühít a félóránkénti hírközlésük “az MTI hírei” címmel… Micsoda álságos ravaszság az orgánum tulajdonosai részéről, hogy megjátsszák az ártatlan és “független” báránykát, aki c s a k . t o v á b b a d j a . a hazugságot, de nem tehet semmiről, ergo nem vállal felelősséget semmiért.
    .
    Ez az undorító az egészben, hiszen a Fid SS csak kihasználja azt a jellem-gyengeset ami ezeknek a csatornáknak tulajdonosait úgy általában jellemzi, mert ha nem jellemtelenség, akkor meg hülyeségről van szó. Nem tudom, melyik a sértőbb, de valamelyik igaz, az biztos.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A vidékfejlesztésnél valaki bűzlik 2013. október 15. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos