Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jön az újabb rezsikamu 2013. szeptember 15. vasárnap 7:14 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jön az újabb rezsikamu

Budapest – November elsejétől csökken az áram, a távhő és a gáz ára – mondta a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa. A tavaly januárban még Orbán Viktorért imádkozó Németh Szilárd szerint ehhez még törvénymódosításra is szükség lesz.

Amikor az első rezsicsökkentést bejelentette a Fidesz, még talán maguk sem hitték, hogy mennyire jó az ötlet. A magyarok nagy részével ugyanis minden képtelenséget meg lehet etetni, a legsilányabb minőségű portékát is el lehet adni nekik. Az aljas számítás bevált: miközben az emberek örülnek a kisebb rezsinek, csak kevesekben tudatosul, hogy minden más drágább lett. Főleg az üzemanyag és a deviza – utóbbi nemcsak a devizahiteleseket érinti hátrányosan, de mindenki mást is, függetlenül, hogy vett-e fel hitelt, vagy sem.

A Fidesz frakciója még a hónap elején határozott az újabb rezsicsökkentésről, akkor azonban a fűtési szezon kezdetét, október 15.-t jelölték meg időpontként. A kabinet az újabb csökkentéshez szükséges törvénymódosítások és a könnyebb számlázás miatt döntött az új dátum mellett.

Idén eddig két lépcsőben csökkentek a rezsiköltségek: januártól 10 százalékkal lett olcsóbb a földgáz, az áram és a távhő ára, júliustól pedig a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja mérséklődött. Ez a kormány szerint egy átlag keresetű családnál akár évi 100 ezer forint megtakarítást jelent.

A fogyasztók először decemberben kapják meg azokat a számlákat, amelyeken már a november elsejétől érvényes, csökkentett árak szerepelnek.

Németh Szilárd arról beszélt: a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vizsgálja annak lehetőségét, hogy csökkenhessen a szén és a tűzifa ára is. Ha a Fideszen múlna, nem csak ingyenessé tenné a gázt, a villanyt, és a távhőt, de még fizetne is azoknak, akik hajlandók használni ezeket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 13 szavazatból)
Jön az újabb rezsikamu, 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Milyen jó, hogy ilyen gondoskodó kormányunk van.Annyi eszük meg nincs, hogy az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját csökkentsék.
    Ennek a nagy rezsicsökkentésnek nehogy az legyen a vége, hogy órákig nem lesz majd áram, mert nem lesz ki elhárítsa az okot,ami kiváltotta.
    Vagy a gázzal történjen valami,és a lakosság lássa kárát.
    Azt meg köszönöm, hogy eszükbe jutott a tűzifa, meg a szén.Már beszereztük a gáz mellé a télirevalót.
    A fűtési idény után meg hoznak majd olyan törvényt (ha gondolnak a bukásra), hogy ingyenes lesz az áram, és gázellátás.Hagy szívjon a következő kormány. Mert ilyen is volt már. A gáz árát direkt nem emelték, a következő kormányt terhelve ennek az ódiumával. Ugye tudjuk mikor volt? Amikor Lendvai Ildikó elhíresült mondása szárnyra kapott: lassan mondom,hogy mindenki értse.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  2. Dzsugasvili elvtárs közgazdasági tudása is ekkora volt, mint a magyar kormányé. Igaz Ő nem koptatta ezért öt évig a Közgáz padjait!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  3. Az átlag magyar ezeket sajnos rendesen elhiszi,főleg akik csak egyoldalúan tájékozódnak.Engem jobban érdekel a trafik törvénnyel kapcsolatos népszavazás.Itt a lehetőség a sok dohányosnak ,hogy csökkentsék az árakat,de fogadni mernék nem lesz meg a Fidesz által 4 millióra felemelt választási küszöb.Elég csúf országban élünk agyhalott szavazok és hazudozó demagóg populista kormánypárti politikusok között………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Igen tisztelt honfitársaim nagy része nem lát tovább az orránál! A devizahitelek is igen kedvező hatást gyakoroltak a családi kasszákra. Egy ideig! Azután jött a feketeleves. Na ez a rezsicsökkentés is pontosan így néz ki. Nem kell nagy tudomány annak a megjósolásához, hogy menetrendszerűen be fog következni egy a korábbinál sokkal nagyobb áremelés. Ha nem is feltétlenül az adott szektorban, de az elmaradt bevételek miatt valamilyen más adó formájában sokszorosan ki fogjuk mi ezt a nagy “rezsicsökkentést” fizetni. Ezt látszik igazolni az elmúlt napok történése is. A bankom egy hónapja küldte meg a számláim költségeinek az emelését, és a betéteim kamatainak a vicces “egészségügyi hozzájárulásnak” nevezett újabb adóval történő megsarcolását. Majd két hete a Magyar Telekom küldött egy levelet, melyben közölték, hogy november 1-től egyoldalúan módosítva a szerződésemet megszüntetik a már hosszú ideje futó internet, és egyéb otthoni előfizetési csomagjaimat. Ha akarok átléphetek az opcióként felajánlott csomagba, azonban az 35 százalékkal fog többe kerülni a még meglévőnél, viszont nem tartalmaz semmiféle többletszolgáltatást. Azon a kertvárosi részen ahol élek, csak korlátozottan, vagy sehogyan sem vehetőek igénybe a korszerű digitális szolgáltatások, mert már tervbe sincs véve az optikai hálózat kiépítése. Választás nincs, november 1-től folyamatosan történik a régi díjcsomagban lévő előfizetések lekapcsolása a rendszerről. Ezek után mindezek betetőzéseként küldött egy mindenféle táblázatokat tartalmazó e-mailt a mobilszolgáltatóm, -szintén M.Telekom-, melyben közlik, hogy minden előfizetéses díjcsomag percdíjai drágulnak ugyancsak november 1-től. Igaz ugyan, hogy két nappal később küldtek egy újabb e-mailt, mintegy helyesbítve a korábbi levelüket, de az a korrekció sem az árak csökkenéséről szólt.
    Szóval uraim ne hátráljanak, ne is nézzenek hátra! Csak bátran előre a rezsicsökkentéssel, hogy eljuthassunk ismét a várva várt füstjelekkel történő kommunikációhoz, és a petróleumlámpa világítás ezernyi áldásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Adják ingyen a tőzeget!
    Annak nem fogják csökkenteni az árát, mert azt a papa bányássza, most már egyedül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. Ha valamelyik szolgáltató az ő oligarchái kezében lennének, akkor nem lenne rezsikamu.
    Az üzemanyagok árát is csökkenthetnék, ehhez képest 500milliárdért részvényeket vettek a pénzünkből, amin már buktak több mint 100-at.
    De az rendben van, mert Hernádi az ő oligarchájuk.
    Így megy ez elvtársak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  7. Kádár “elvtárs” és mindenkori kormánya a pártkongresszusok előtt hozott “hangulatjavító intézkedéseket”. A fülkeforradalmárok ebben is követik Őt, csak ők a szabadnak mondott választásra koncentrálnak. Mindkét esetben az emberek egy tál lencséért való megvásárlás, azaz a félrevezetése a cél, mert aki gondolkodik, az jól tudja, hogy mióta a pénzt feltalálták, azóta semmi sincs ingyen, s a kormányok kényszere miatt csökkentett árak által okozott károkat rövid időn belül többszörösen kell megfizetnünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Most vettük meg az első adag fát, de ha ez segíteni akar nekünk, tuti megszívjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. “…az emberek örülnek a kisebb rezsinek, csak kevesekben tudatosul, hogy minden más drágább lett. Főleg az üzemanyag és a deviza…”
    .
    - Ami drágább lett, az mind a zsidókok, a Zidegenek, a Zájemef, meg a Nemzetközi Összeesküvők miatt van. Meg a Multik (azmegmi?) miatt, akik felverik a zárakat, kizsákmányolják a Magyartot,,és még adót sem fizetnek.
    .
    Nnna. Kb. így éli meg ezt az átlagzember, főleg, hogy a nyílt, direkt zsidózást leszámítva az összes többit szó szerint, első kézből sulykolja a kormánymaffia- propaganda.
    .
    Bizony… mindezt meg is tehetik egy olyan zországban, ahol a lakosság többségének a pénzügyi, közgazdasági, geopolitikai, társadalmi (és minden egyéb) ismerete kb. egy vödörre való döglött lepkéével vetekszik- alulról. Bár, lehet, ezzel az összehasonlítással súlyosan meggyaláztam a döglött lepkék közösségét… :(((
    .
    De komolyan… téboly, miféle őrült baromságokat meg lehet etetni az átlagzemberrel. Pokoli, ha ez a fajta tudatlanság úrrá lesz egy egész társadalmon, főleg, ha ezt maga az államhatalom idézi elő – a többségi lakosság gügyögő gyönyörűségére.
    Mert egy ilyen szeméthalomhoz, mint orKbán, családja, és egyéb prostituáltjai, valamint tébolyult ámokfutásuk, na, ehhez a megfelelő befogadóközönség is kell.
    .
    És semmi jele, hogy a józanság szikrája meggyúlna a tömegek fejében. Sőt, egyre barbárabb eszetlenségeket vizionálnak. Mindennek a tetejébe, ezt a mocskot sokan kiviszik külföldre is, főleg az idősebbek, és ugyanazt a szemetet tolják, mint orKbán és bűntársai. Úgy tűnik, az átlagzember külföldön is Zember akar maradni, nem ember. A fiatalabb generációra viszont érdekes módon nem ez a jellemző, azok nagyon jól tudják, ki- mi okozta- okozza ezt az egészet, miért kell nekik világgá menniük.
    .
    Érdekes ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. Tisztelt Eldrad,
    bár igencsak lesújtó, de felesleges túlzottan kiakadni a magyar társadalom átlagos intellektuális és morális színvonalán. Csak azért mert Magyarország földrajzilag a fejlett világ szélén helyezkedik el, attól még sajnos a legsötétebb, legbarbárabb középkori nívójú harmadik világbeli országok mentalitása uralkodik itt. A demokratikus, polgári társadalomnak itt épp annyi történelmi hagyománya van mint mondjuk Afganisztánban vagy Észak-Koreában, ennek megfelelően túlzott várakozások táplálása ez iránt a csak földrajzi értelemben európai ország iránt csak csalódáshoz vezetnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Megjegyzendő, hogy például még 1945 táján is a népesség nagyobb részének is csak elemi iskolai végzettsége volt, a társadalom jelentős hányada pedig analfabéta volt. Bár az azt követő évtizedekben mennyiségi szempontból jelentősen javult a népesség iskolázottsága, minőségiekben csak csekély mértékben; a gengszterváltás óta eltelt évtizedekben pedig általános züllés jellemzi az országot.
    Ezek után csoda, hogy 2010 óta ott tartunk ahol…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. Walla:
    .
    - Nem akadok én már ki semmin, ami ott történik.
    .
    Ha holnaptól orKbán megkoronáztatná magát, és “dinasztiát alapítana”- miután valamelyik prostituáltja a “parlament” vécéjében hasmenéstől görcsölve írt volna hirtelen egy ezt lehetővé tevő “törvénymódosítást”, amit még aznap megszavaztat a főnöke – már azon sem lepődnék meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Orban es hordaja rendkivul karos a magyar lakossag egeszsegere!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Nos, ennyit a rezsicsökkentésről:
    -
    http://www.hir24.hu/gazdasag/2013/09/16/szazmilliardos-az-orszag-rezsitartozasa/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Adjon a kormány garanciát, hogy ha esetleg hatalmon marad akkor is ezen a csökkentett szinten fogja tartani regnálásának teljes ideje alatt a rezsiköltségeket. Sőt tovább csökkenti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Veled uram, de nélküled 2013. szeptember 16. hétfő

Gyurcsány a Szabadság hídján 2013. szeptember 15. vasárnap

Bajnai pártja koalícióra lépne a Fidesszel 2013. szeptember 14. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos