Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány a Szabadság hídján 2013. szeptember 15. vasárnap 7:20 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány a Szabadság hídján

Budapest – Szokatlanul sokan hallgatták Gyurcsány Ferencet szombat délután a budapesti Szabadság hídon. A Demokratikus Koalíció elnöke ezúttal is papír nélkül és szenvedélyesen beszélt. Nem csupán Orbán Viktort és kormányát bírálta, de érezhető volt, hogy a ma még magukba roskadt, félelemben élő embereket próbálta felrázni fásultságukból.

“Nincs kiegyezés Orbán Viktorral; Orbán Viktornak mennie kell”- jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Orbán Viktor nem jobbközép demokrata, hanem “az önkény maga”, és aki kompromisszumot köt vele, az “bemocskolódik az önkény undorával” – jelentette ki a DK elnöke. Ha egy jobb országban akarunk élni, győznie kell Magyarország jobbik felének a hazáért és a köztársaságért – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc felidézte, hogy a napokban Orbán Viktor szűkebb pátriájába, Felcsútra látogatott, ahol azt tapasztalta: a településen megtalálható mindannak a “hazugságnak és mocsoknak az egyvelege”, ami most az országra jellemző. Az utazás legfőbb tanulsága az volt, hogy a hatalom a sajátjait is “szembe köpi”.

A volt miniszterelnök szerint az Orbán-kormány tönkreteszi az oktatást és az egészségügyet. Mint mondta, ma abból lehet iskolaigazgató, aki rokon, vagy párttagkönyve van, és a Fidesz központja fontosabb, mint a gyerek. Ezért vissza kell adni az iskolát a gyerekeinknek és a tanáraiknak.

A DK elnöke szerint soha olyan hosszú egészségügyi várólisták nem voltak, mint manapság, miközben a “nagyságosoknak” és a kivételezetteknek VIP várólistákat készítenek. Ugyanakkor az alacsony fizetésük miatt külföldre vándorolnak az egészségügyi dolgozók.

A határon túli magyarok szavazati jogával kapcsolatban kijelentette: akik nem élnek velünk, azok ne döntsenek a sorsunkról, hiszen döntésük csak a mi életünket befolyásolja, az övékét nem. Mi sem akarunk arról dönteni, hogy miként éljenek Sepsiszentgyörgyön, vagy Kolozsvárott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 77 szavazatból)
Gyurcsány a Szabadság hídján, 4.9 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. “Mint mondta, ma abból lehet iskolaigazgató, aki rokon, vagy párttagkönyve van”
    + trafikos,földtulajdonos,iskolai takarító,óvodai dajka,köztisztviselő,…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  2. Tökéletesen igazat adok Gyurcsánynak. Jó kezdet, egy rövid idő alatt megszaporodott, és jelenlétével kiálló szimpatizánsok előtt.Az emberek kezdik a bátorságukat megmutatni. Ez a szám, reményeim szerint szaporodni fog. Elég volt már a mellébeszélésből.
    Világos, nyílt megfogalmazással kürtölte világgá a véleményét,amivel már nagyon sokat egyet is értenek. Nem csak azok akik ott voltak..
    Én láttam a felcsúti videóját. Meg a Bajnaiét is.Zongorázni lehet a különbséget.
    Nem csak elment Felcsútra, végig is ment a “birodalmon”, és ennek eredményét le is rakta Orbán elé.
    Így kell szembesíteni a gazembert a tetteivel.
    Ma még nehéz elképzelni, hogy ennek hatására összeroppan a diktátor. De nem lehetetlen.
    Ha következetes lesz, és nem kap gellert a Gyurcsány akarata, akkor nem reménytelen a helyzet. Az a baj, hogy nála (eddig legalábbis) mindig a következő lépés a kérdéses.Szerintem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (59 szavazatból)
  3. Őszinte Egyenes NYÍLT Beszéd volt ez igen!! nagyon de nagyon tetszett a feleségemnek is igy kell megmondani a frankót !!
    Gyurcsány Ferenc az akitől Fél a Felcsuti

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (60 szavazatból)
  4. Bár mindig elismertem, hogy Gyurcsány eszes ember, nem volt túlzottan szimpatikus nekem és semmit nem vártam tőle. De nem is utáltam vagy haragudtam rá.
    .
    Az utóbbi időben az arca és a beszéde azt mutatja nekem, hogy beleadja a szívét.
    Gondolom ez a magyaroknál sokat számít hiszen mi magyarok hajlamosak vagyunk a szívünkkel gondolkodni, ellentétben azzal az országgal pl. ahol élek, ott az emberek az agyukkal éreznek szeretnek. Minden esetre pozitív főleg Orbán átélés nélküli hatásvadász rikácsolásával szemben.
    .
    Nem tudom mennyit lesz képes megvalósítani, de ha kudarcot is vall, ha őszinte és érzéssel adja elő, szerintem mindenképpen fontos tényezőjévé vallhat a mai magyar társadalmi politikai életnek. Még esetleges vesztesként is. Vagy ki tudja, talán úgy még inkább, talán akkor győz és nyit meg magának egy új kaput?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (54 szavazatból)
  5. “Gyurcsány a Szabadság hídján”
    Vegyük észre, és gondolkodjunk el azon, hogy már a Gyurcsány beszéd helye, így az írás címe is igen erős szimbolikus tartalommal bír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  6. Eagle
    Végre kinyílt a szemed. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Érdekes dolog ez valakit levált az ország ,mert azt merte mondani hagyjuk abba a sok hazudozás ,és megválasszuk azt aki szemrebbenés nélkül belemondja a kamerába ő még soha nem hazudott.(Tettei cselekedetei szavai ennek pont ellenkezőjéről szólnak évek óta). Nem véletlenül akarják pont őt kicsinálni jobb oldalon ,szerintem ma ő az egyetlen aki értelmesen fogalmaz és a külföld is elismeri mint politikus.Az hogy az emberek ezt nem látják az nagyban köszönhető a Fidesz karakter gyilkos kampányának.Addig amíg egy olyan kormányszóvivő mocskolja a bal oldali politikusokat aki anno aranyból csináltatót fürdőszobát és kiflit lopott a közértben,és erre senki nem kérdez rá mocskolódásai közben ne számítsatok semmi jóra.Nézzétek meg Papcsákot már lassan olyan mint egy kiskirály saját budival és lefizetett nyugdíjasokkal.Budai dettó múltkor egyenes adásban akkorát ásított a parlamentbe ,hogy csak lestem .(alapvető illem szabályokat is leszarják lásd ez ,vagy a nőkkel való beszéd). Summa summarum Gyurcsány a mai politika leghitelesebb embere (hiába cikizték még azért is mert nem vette fel a fizetését),csak a birka magyar még mindig a nagy hazudozónak hisz,de meglátjuk ki nevet a végén ,vagy ahogy valaki mondaná az unokáin is látni fogják (vagy nem).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (56 szavazatból)
  8. nakadzsi
    2013. szeptember 15. vasárnap
    10:00

    A hazugságot könnyebb eladni és könnyebben hisznek annak a zemberek. Nem kívánják a nehezebb, de igaz utat. Elcsábulnak, mint a “Legyetek jók, ha tudtok” szereplői az ördögnek.
    -
    Ha ezt a gondolatot folytatnánk, akkor ennek a megtestesülése bőven lehetne a jelenlegi “patás-énekes”, aki mindent a saját formájára kíván változtatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. Gyurcsány hozzáállása, szenvedélye, demokratikus elkötelezettsége, nyíltsága, a diktatúrával soha nem alkudozó (és azzal meg nem alkuvó) politikai credója az, ami megszabadíthatja ezt az országot ettől a rettenetes rezsimtől. Ezzel együtt persze nem állítom, hogy Gyurcsány hibátlan lenne. Nem az. De rendelkezik egy olyan fontos tulajdonsággal, amilyennel senki más a magyar politikai életben: képes arra, hogy felismerje és beismerje hibáit, és egyszersmind tanuljon is azokból. Tegnap az ATV-ben – közvetlenül a beszéde befejezése után – telefonos villáminterjút adott Somogyi Zoltánnak. Ebben egyértelműen elmondta, hogy ma már pontosan tudja, hogy a 2008-as népszavazási hisztéria után le kellett volna mondania. (Mindig is az volt a véleményem, hogy ha akkor lemond a miniszterelnök – és vele együtt az egész kormány – egy időközi választáson valószínűleg nyert volna a Fidesz, ám nem kétharmaddal, 2010-ben simán megbuktak volna, a parlamentben nem lenne náci párt, nem kapott volna választójogot Orbán “ötödik hadoszlopa”, és az ország úgy gazdaságilag, mint társadalmilag sokkal jobb helyzetben lenne. És ami a legfontosabb: nem lennénk az európai közösség lenézett, az Unióból már-már kinézett páriái…).
    .
    Gyurcsány nem fog nyerni 2014-ben. De számomra egyértelmű, hogy ő Magyarország jövője. Pontosabban, vagy ő, vagy pedig az évtizedes diktatúra sötétsége. Lehet választani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (44 szavazatból)
  10. Sokan voltak. Gyurcsány jó beszédet mondott, s talán a támogatói tábora is növekedni fog. Ezt tartanám kívánatosnak, mert Bajnai a fülkeforradalmárokkal való kiegyezés szükségességét, rendszerük puha reformját ígéri, Mesterházy pedig elhibázottnak tartja a piacgazdaságot, és növelni akarja az állam szerepét, tehát államszocializmust akar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  11. Lehet, sőt biztos, biztos, hogy Gyurcsány Ferenc követett el hibákat, de neki és pártjának 2014-ben helye kell hogy legyen a parlamentben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  12. Nekem ebből a beszédből is, meg másokéból is a lényeg hiányzik: a köztörvényes bűnöket elkövető orbánisták felelősségre vonása, a közpénzekből lopott vagyonok azonnali zárolása. Itt már nagyon kevés az, hogy mi jobban, másként fogjuk csinálni, mert amíg ezt az egészet, ami van, le nem húzzuk a wc-n, addig itt fog szaglani, bűzleni, megölve minden ibolyaillatú változást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (33 szavazatból)
  13. Gyurcsánynak szinte mindenben igaza van! Leginkább abban, hogy a fasiszta csutival semmiféle egyetértésre pláne együttműködésre nincs lehetősége a demokratokus erőknek. Azért nem mondom, hogy baloldalnak, mert Magyarországon nincs baloldali párt. Talán Thürmer elvtárséké az. Bajnai, aki egy elszabadult hajóágyúként és önjelölt miniszterelnökként rombolja a demokratikus oldal egységét. Már alkut akar ajánlani a fasisztáknak. “Elutasíthatatlan ajánlat”-ról hablatyol. Biztosan hozzájárulna a rendeleti kormányzáshoz is, csak ő lehessen a miniszterelnök. Az MSZP nagyon rosszul politizál amikor nem lép szövetségre a DK-val. Téves az az elképzelés, és egyértelműen a csuti malmára hajtja a vizet, amit a rezsicsökkentésről és a devizahitelesekkel kapcsolatosan állítanak. A DK az egyetlen párt, amelyik fenntartások nélkül felvállalja a polgári demokrácia értékeit. Másrészt világossá kell tenni azt is, hogy a külföldön élő magyarok a saját országuk ügyeibe pofázzanak bele. Magyarországon annak legyen szavazati joga, aki itt fizet adót. Ezen kívül én azt is nyilvánosságra hoznám, hogy ki kér magyar állampolgárságot. Erkölcstelen hitvány alaknak tartom azokat, akik titkos magyarok akarnak maradni. Én például nyíltan felvállalom, hogy magyar állampolgárságom ellenére nem tartom magam magyarnak, mert nincsenek közös gondolataim a trinonozó, mélynemzeti barmokkal. Ha ők magyarok, akkor én nem vagyok az! Ebben Kertész Imrével közösek az érzelmeim. Remélem Mesterháziék tudomásul veszik, hogy Gyurcsány az ő hibáik miatt lépett ki pártjukból, és sértődöttségük nem lesz oka a nemfasiszta oldal választási vereségének. A Dk helyesen teszi, hogy szövetségkötés híján önállóan indul a választáson, mert ők azok akik semmiféle alkura nem hajlandóak az orbáni fasiszta rendszerrel. Inkább győzzön a fasiszta fideSS, és takarítsa el őket a népharag, mint a megalkuvás. Jusson Orbán Mussolini sorsára, akkor legalább kiábrándul belőe csodálóinak buta tömege!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  14. Fotók, na nem az Index-től:
    https://www.facebook.com/laszlovince.polgari/media_set?set=a.507080179375493.1073741977.100002205450354&type=1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Auguszta 2013. szeptember 15. vasárnap 09:51

    Igyekszem tárgyilagos maradni. Az előző hszem sem volt szerintem annyira elítélő, most is azt mondom, hogy neki megérné őszintén, nyíltan, kimutatva jogos felháborodását, taktikázás, teátrális hangsúlyozás nélkül, Orbán ő ellene elkövetett bűneit fel sem említve, a jelenlegi helyzetre fókuszálva önmagát adni, nyíltan, egyszerűen őszintén. Az előző hszemben bár haragosan hánytorgattam fel ezeket a dolgait, de megnéztem más videókat és látom, hogy nem mindenben volt igazam.

    .
    Szerintem ő akkor lenne a legjobb és abban a legjobb. Ma már annyi a politikusi taktikázás, hazudozás, hogy szerintem az emberek azonnal felismerik az őszinteségét, fogékonyak és kiéhezettek valami egyenes beszédre amit sem Orbántól sem Mesterházy től sem Bajnaitól nem kapnak meg, hogy ebben nem lenne vetélytársa.
    .
    Sokszor nézem az arcát, van benne valami olyan fajta fáradtság ami más mint az Orbáné, ami inkább szimpatikus fajta fáradtság. Olyasfajta fáradtság mint akit megviselnek a történtek és ez a fajta fáradtság nem volt benne amikor Orbán őt támadta, de jobban benne van amióta az országért szól. Tehát ezt azért pozitívnak tartom, valószínűleg ez lenne az ő útja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  16. “Kompromisszumok nélkül, Nincs kiegyezés Orbán Viktorral” ” mondja Gyurcsány.
    Vajon mire utalhat? Talán arra a hebegés habogásra amit Szigetvári adott elő amikor az ATV-ben rákérdeztek, mi lesz az a visszavonhatatlan ajánlat amit az MSZ-Együtt2014 fel akar majd egy esetleges győzelem esetén ajánlani Orbán Viktornak. Egy kompromisszum? Egy ajánlat azoknak akikkel a rendszerváltás óta nem lehet megegyezni, mert nem az ország érdekeit nézik hanem csak a sajátjukat.
    Hol él ez a fő ideológus? Kiegyezni-megegyezni Orbánékkal? Álmodik?
    Egy esetleges nyertes választás szerint ugyanazok a szabályok szerint egy újabb választás? Őrültek ezek?
    Gyurcsánynak ismét igaza van. S igazsága s szenvedélye miatt a győzelem lesz az övé. Talán az választóurnáknál de a történelemkönyvekben biztosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  17. Ajánlat
    “Kompromisszumok nélkül, Nincs kiegyezés Orbán Viktorral” “mondja Gyurcsány.”
    .
    Pontosabban:
    “Kompromisszumok nélkül.
    Nincs kiegyezés Orbán Viktorral” – mondja Gyurcsány.
    (Nem egy, hanem két önálló mondat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  18. A címből – nem tehetek róla! – azt hittem, a disszidálásáról lesz szó.
    “Mikor két bőröndjével lelépett a hídról a szlovák oldalon, láttuk, hogy még visszanéz. Vajon mire gondolt? Talán, hogy most nagyon sokáig nem jöhet vissza. És nekünk egy fokkal ismét sötétebb lett.” Ekképp lesz a komárnoi híd a Szabadság hídja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  19. Itt a beszéd:
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=tBr3pzKLAPU&feature=c4-overview&list=UUvfTSiJL-sT_9yqCuXWwMvg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  20. “….Nincs kiegyezés Orbán Viktorral; Orbán Viktornak mennie kell…”
    .
    - Az tény, de mi van azzal a kb. egymillió bűnözővel, kezdve orKbán szűk családi körétől a kitartottak, bratyik, és AZOK rokonságának légióján át a rendszert aktívan támogató féleszűekig?
    .
    Ennyi gazember hova “menjen”? Önmagában orKbánt és legközelebbi bűntársait eltakarítani semmit nem érne.
    .
    Én igazából ezért tartom reménytelennek az egészet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  21. Igen!
    Csak igy tovabb, belecsapni a sz… közepebe, mar regota nincs veszteni valoja
    karakterjet tönkretettek, legfeljeb martirt csinal a Harombovlis Zsebdiktator belöle. Valasztasokig folyamatosan kell a valaszto polgaroknak ilyen beszedet mondani, sok tamogatot fog vele szerezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  22. Há jót röhögtem egy két kiszólásán :D :D
    Viszont ezzel szemben rosszul néz ki Feri !
    Legalábbis az éhségsztrájk idejéhez képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos