Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ebből az országból menekül, aki csak tud 2013. szeptember 20. péntek 10:27 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ebből az országból menekül, aki csak tud

Budapest, Encs, Orbanisztán – Az Együtt-PM Szövetség vezetője szerint a sikerpropaganda, a rezsicsökkenés valójában csak átverés. Az egyik kezével öt és félezer forint ad az embereknek a kormány, a másikkal 6200 forint elvesz tőlük.

Az észak-magyarországi térség a reménytelenség felé halad, miként Magyarország is – mondta Bajnai Gordon az abaúji Encsen, őszi országjáró körútjának egyik első állomásán tartott sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

Az Együtt-PM Szövetség vezetője úgy fogalmazott: Magyarország az elmúlt három évben még a korábbiaknál is sokkal jobban szétszakadt, miközben a Fidesz-kormány “világos döntései alapján a felső tíz százalék gyarapodott, addig az ország összes többi része leszakadt”.

Ezekben a térségekben, mint például Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, annak is talán leghátrányosabb vidékén, Abaújban nincsen munka, nehéz a megélhetés, és a közmunkát is “visszavágták” – mondta. Amikor átadta az ország vezetését, akkor a közmunkáért még a minimálbér környéki fizetést kapott az, aki napi nyolc órát dolgozott, addig a mostani megemelt összeg 49 ezer forint – tette hozzá.

Ugyanakkor nap, mint nap sikerpropagandáról, a rezsicsökkenésről lehet hallani, amely “valójában átverés” – emelte ki a volt miniszterelnök, megemlítve: Encsen többen elmondták neki, hogy lényegesen drágult az élet az elmúlt években, a jövedelmek csökkentek.

Az elmúlt három évben a rezsiköltségek 17 százalékkal nőttek, ebből februárban a Fidesz visszaadott tízet, májusban a Varga-csomaggal viszont többet vettek ki az emberek zsebéből – jegyezte meg. Ezt számokkal alátámasztva úgy fogalmazott, hogy egy átlagos, kétgyermekes család körülbelül 5,5 ezer forintot takarít meg havonta a rezsicsökkenéssel, ám ennek a családnak csak a Varga-csomag 6,2 ezer forint többletet okozott, “ezért ez egy jó nagy rezsiátverés, a választások után ennek meg kell fizetni az árát.”

Bajnai Gordon szerint az Együtt-PM Szövetség fenntartható, világos rezsicsökkentést javasol.

Elmondta azt is: miután nagyon sok hátrányos térségben fával fűtenek, ezért azt javasolják a kormánynak, hogy szociálistűzifa-programot indítson. Az emberek “ellenőrzött módon” gyűjthessék össze az erdőkben az elhullott fát, azt akár a közmunkások szakszerűen feldarabolhatnák, és ingyen megkapnák a rászorultak.

A munkáról, a munkanélküliségről szólva megjegyezte: Magyarországon csak a közmunka, a közmunkások száma nő, az ezért adott bér csökken, “ebből az országból menekül aki csak tud”, már csaknem félmillióan hagyták el az országot. A pártszövetség célja az, hogy visszahozza őket, a “Gyere haza, maradj itthon” elnevezéssel ezért hirdették meg programjukat – tette hozzá.

Ennek keretében megpróbálják megszólítani, elérni a követségek, konzulátusok segítségével azokat, akik külföldre mentek, és állást közvetítenek számukra Magyarországról – közölte.

A munkahelyteremtésről megemlítette: céljuk az, hogy a hátrányos helyzetű térségekbe koncentráljanak uniós forrásokat, mintegy 300 milliárd forintot a következő években. Ezt a pénzt felzárkóztatásra, munkahelyek teremtésére, oktatásra fordítanák, mert csak így lehet kiemelni nehéz helyzetükből ezen vidékeket – jelentette ki Bajnai Gordon.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (18 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 25 szavazatból)
Ebből az országból menekül, aki csak tud, 4.1 out of 5 based on 18 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Falra hányt borsó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Azok is menekülnek, akiket ki akarnak vásárolni és akkor annyi nekünk:
    A hozzászólások is figyelemre méltóak a cikknél:
    -
    http://nol.hu/gazdasag/orban_viszi_a_kozmucegeket
    -
    Merjünk nagyot álmodni, vagy inkább álmodik a nyomoronc:
    …ha lenne kaviárunk, akkor ennénk hozzá pirítóst is, ha lenne pirítósunk…
    A kikerekedett pocakosnak biztosan van kaviár is és pirítós is, de a merjünk nagyot álmodni azer még illik rá, mert miből is akarja megvásárolni ezeket a cégeket?!
    A MOL is egy nagy üzlet volt…. kinek is?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Úgy látszik feleslegessé vált a a magyar a saját hazájában is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. A “haza” elárulta a zembereket. Nem elöször…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Einstand és pereskedés, Pécs már bemutatta hogyan is gondolják a megvételt….
    -
    http://fn.hir24.hu/velemeny/2013/09/20/einstand-es-pereskedes-ez-a-kovetendo-pelda/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ennek a jólöltözött milliárdosnak lövése sincs a valóságról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  7. Ennyi? Ráígérünk a fideszre rezsicsökkentésileg, az erdőben lehet majd fát szedni, meg minden 30 év alattinak garantált munkahely. Gordon, B*zmg, ennyire nem lehetsz hülye. Szánalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. Igérhetne valamit a feketegazdaság és adócsalások felszámolására. Akkor nem tudna ennyit lopni a politikai-gazdasági elit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Rezsiügyben Bajnainak alapjában igaza van, de a rezsicsökkentést az emberek ezt mégis úgy élik meg, hogy csökkenek a szolgáltatások árai. Amit egyéb ügyekben Bajnai ígér az a “remény”, amivel nem sokra megyünk, és nagy általánosságok, amiből nem lehet tudni mi fog törénni, ha véletlenül megszerzik a hatalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. “orban_viszi_a_kozmucegeket”
    Na és mit nem visz? Különben sem vinnie kellene, hanem elhordania. (Mármint az irháját.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. Szánalmas !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. szülőhazám ez, de nem az én országom:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. “Bajnai Gordon szerint az Együtt-PM Szövetség fenntartható, világos rezsicsökkentést javasol.”
    “FENNTARTHATÓ, VILÁGOS REZSICSÖKKENTÉS”
    Noam Chomsky a 10 ujját megnyalná ettől a tökéletesen értelmetlen mondattól (“Színtelen, zöld eszmék alszanak dühödten.”), de ne komolytalankodjunk: ha ennyit tud mondani az Együtt, hogy “FENNTARTHATÓ, VILÁGOS REZSICSÖKKENTÉS” , akkor ezt gyorsan be kell fejezni, és haza kell menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Ed Carping
    Azt mondod a reményt adja?
    Még azt sem. A 60 feletti korosztálynak elege van a reményből! Rendszerváltás előtt, és után is csak a reményt kapták. Jobb sosem lett, csak rosszabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Kedv, remények, lillák…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. “A munkahelyteremtésről megemlítette: céljuk az, hogy a hátrányos helyzetű térségekbe koncentráljanak uniós forrásokat, mintegy 300 milliárd forintot a következő években. ”

    Szerenyen megjegyzem, hogy most mar kezd nagyon elegem lenni abbol, hogy majdnem mindent az én adómbol is finanszirozn(án)ak MO-n, mikozben a publikum egyre jobban fanyalog az EU-tagsag “hátrányai” miatt..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Kedves bumburi,
    én nem gondolom, hogy Bajnai reményt ad, szerintem átverni készül a választókat, ráadásul össze-vissza beszél. Fórumain viszont ő mondja, hogy “Reményt kell adni Magyarország polgárainak.”, azaz olyat igér, amire azt mondják: “A remény hal meg utoljára.”, mert amig eljutunk oda, hogy már semmit sem remélünk, addig nem történik semmi. Ez az Ő legfőbb ígérete, hiszen ezt mindig elmondja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Tényleg, szinte mindenki menekül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. EdCarping
    A pécsiek már tudják az igazságot vagy sokaknak dereng már….
    http://www.pecsistop.hu/velemeny/adokoncepcio-hulyeknek-2-ev-nyuzasert-3-szazalek-alamizsna/1180852/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Egem és nagyon-nagyon sokunkat a frázisokon kívül még nagyon sok minden köt ide: például életkorunk, sokunk hiányos nyelvtudása, itt élőtestvéreink, nyugdíjunk, egészségbiztosításunk, krónikusan szedendő gyógyszereink ártámogatása, a város, a szűkebb környezet, és főként az a tudat, hogy ez az imádott város,Budapest és ez az ország évszázadok óta a miénk is, és a legkevésbé azoké, akik a legszívesebben minimum kiüldöznének minket innen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Ojajj, ne sutogesse mar el o is a gyere haza szoveget, mert remisztoen szanalmas. Senki az egvilagon nem fog hazajonni, mert hivjak. hazajon, ha indokoltnak vagy esszerunek latja. Ez az orszag, ha meg be is bortonzik es el is kobozzzak minden jelenleg kormanyon levo teljes fellelheto vagyonat, akkor is meg legalabb 10 evig sem elhetosegben, sem eletminosegben nem fogja megkozeliteni, meg Csehorszag szinvonalanak a felet sem.
    .
    Persze ilyesmire itt nem szamithatunk, amelyik kormany nem tud elni a hatalmaval annak erdekeben, hogy rend es jog legyen, annak egy szava sem er semmit. De azert mar alakul: megcsak nem is igerik, hogy elszamoltatnak itt barkit, barmiert is. Szanalom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. 2.2 millió ember aláírta az ítéletét! Még fél millió pedig funkcionálisan analfabeta, nem volt ideje, lusta volt, máskülönben szintén aláírta volna a rezsicsökkenéts.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Kibic, jófej ez a Bajnai, gazdasági miniszterként és az NFÜ élén ugyan miért ilyen haszontalan csobogós-díszburkolatos főterecskékre osztogatta el az uniós pénzeket? Rogán 2.5 km-es főutcája 5.5 milliárdból készült el.Vagy ezek munkahelyteremtő beruházások lettek volna? Azok a feketén kizsigerelt munkások vajon most hol dolgoznak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Kedves csakén.
    lehet, hogy a pécsiek már megvilágosodtak, de a FIDESZ sterint 2,5 millió állampolgár aláírta a rezsicsökkentés ellen hírdett harccal egyetértő aláírásgyűjtő ívüket. Az MSZP és az Együtt-PM pedig egyetért, csak kevesli a rezsicsökkentés mértékét és nem tartja fenntarthatónak azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. EdCarping
    Én az aláíróívekkel kapcsolatosan kételkedem, hiszen voltak olyanok, akik minden városrészben aláírták!
    A másik ok a kétségeimre, hogy névtáblákról maguk a gyűjtők írták fel a neveket!
    Ennek alapján aztán teljesen hiteltelen ez az egész gyűjtés!
    A fideszes, 2014. évi 2/3-s győzelemről pedig az a véleményem, hogy ezt kell nyomatni:
    a hívek fülének zene, a kételkedőket pedig eltántorítja, minek menjenek szavazni, hiszen a Fidesz fog győzni?!
    Ügyes próbálkozás.
    De azer a lényeg az, hogy 53% kormányváltást akar – csak nem mondja meg kire szavazna! Tehát ezek biztosan nem a Fideszre, hiszen ők vannak még kormányon, vagy rosszul gondolom?
    A telefonos kérdezőknek pedig sokan azt válaszolják, hogy a Fideszre fognak szavazni – de már régen belenéztek a pénztárcájukba, mely üresen tátong és tudják miért!
    Tudom, hogy vannak még fanatikusok és vannak, akiknek bejött ez a kontár kormány, de 4 milliónyi ember a létminimum környékén él, 500 ezren elmentek ebből az országból, többeket megfosztottak jogaiktól visszamenőlegesen, 3 milliónyinak elvették a jövőbeli nyugdíját, szóval tudja a 3xbóvlis vekkeres és csapata is, hogy túl sokat markoltak, nagyon rövid idő alatt – ez büntetlen nem marad! Ettől vonalkódos már a gatyájuk, tudják mi vár rájuk egy kormányváltás után, annyira azer nem hülyék, hogy ne tudnák, ők mit tennének ebben az esetben….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Pécs: a múlt hét történései
    http://www.pecsistop.hu/velemeny/a-het-amikor-legyoztuk-a-fideszt/1181143/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Bajnai Kordon 2014. április 6. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos