Ronai and Ronai
AMERIKAI

Farkasházy Tivadar diktátornak nevezte Orbánt 2013. június 3. hétfő 0:06

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Farkasházy Tivadar diktátornak nevezte Orbánt

Budapest – Sokan olvasták, de még mindig nem elegen, hogy a magyar média és közélet egyik tekintélyes szereplője, Farkasházy Tivadar diktátornak nevezte Orbán Viktort, és diktatúrának az egykor Magyarország névre hallgató Orbániát. Orbánia lakossága türelmesen fogadta, hogy az országukat magántulajdonává tette egy felcsúti futballista, eltörölte az ország nevét, alkotmányát, történelmének egy részét, a szabadságát, és saját hűbérbirtokaként dolgoztatja rajta rabszolgaként az egykori polgárokat. Három évvel a katolikus-fasiszta diktatúra bevezetése után megszületett az első nyilvános felismerés, amely ellen a Klubrádió, az ATV, az MSZP és Bajnai Gordon – Orbánia boldog lakóival együtt – tiltakozni fog, hogy nehogy valami bajuk legyen belőle.

Farkasházy Tivadar egyelőre Orbánia földjén tartózkodik, nem kellett elmenekülnie. A száműzetés veszélye ezzel együtt fennáll, nem a diktátor részéről, akinek nincs szüksége arra, hogy a kiépült diktatúra kényszerítő eszközeit alkalmazza, hanem ellenzéke lehet az, amely mélységesen felháborodik azon, hogy Farkasházy Tivadar merészelte diktatúrának nevezni a diktatúrát, diktátornak a diktátort. Orbánia hálás ellenzéke, amely nagyra értékeli, hogy a diktátor kegyéből élhet, még beszélhet is, a köznyugalom megzavarásának tekintheti Farkasházy Tivadar kijelentését. A szokásos első csend után várható, hogy a baráti géppisztolytüzek és légi csapások elérik majd Farkasházy Tivadart, aki fasisztáktól, tőről metszett, igazi magyar nyilasoktól és náciktól életében nem kapott annyit és olyan gorombaságokat, mint amire a magukat liberális demokratának nevező ellenzékiektől, Orbánia hálás ellenzéki alattvalóitól kaphat.

A Népszava tudósítása szerint egy könyvbemutatón ez hangzott el: “Farkasházy Tivadar a könyvbemutatón azt mondta: azért nem lehet a Fideszről naprakész elemzést készíteni, mert a kormánypárt szinte naponta talál ki újabb és újabb lehetetlen dolgokat. Ez orbánizmus – jelentette ki az újságíró, humorista, aki szerint fontos ezt kimondani. Csakúgy, mint azt, hogy az országban jelenleg diktatúra van.”

Orbánia tulajdonosa és kiszolgálói nem reagáltak a kijelentésre, őfelsége hivatalos ellenzéke úgy tett, mintha nem hallotta volna meg. Ezért Farkasházy Tivadar a Népszava hétvégi számában megismételte, amit mondott: “Én azzal, hogy egy könyvbemutatón diktatúrának neveztem a rendszerét, hiszen bármit megtehet, elvehet, adhat, magánnyugdíj, föld, trafik, a falusi telkén is építtethet NB I-es stadiont, amit utoljára egy akasztói juhász csinált, aminek nem lett túl jó vége, de még Berlusconi barátja sem mert, be kell érnie, hogy az Interrel éljen társbérletben a San Siróban. Magánemberként amúgy minden jót kívánok neki, például azt, hogy minél hamarabb kizárólag magánember legyen, esetleg labdaszedő, ha átrúgják hozzájuk.”

Az Amerikai Népszava üdvözli Farkasházy Tivadart az Orbánia ellenzéke által szélsőségesnek nevezett, megbélyegzett és kirekesztett épeszűek táborában. A legjobb helyen van, ahol csak lehet, legyen büszke rá, és soha ne felejtse el, hogy a többiek hol voltak akkor, amikor ő a bátor, egyenes és tisztességes emberek közé tartozott. Mi sem felejtjük, és emlékezni fogunk rájuk, emlékezni fogunk mindenkire, az összes ellenzéki politikusra, hazudozó újságíróra, akkor is, amikor már szégyen lesz kollaboránsnak lenni, és újra ők akarnak az élre állni. Reméljük, hogy az Orbán-rendszer örökre eltakarítja őket, és soha többé nem kell hallani róluk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (142 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +178 ( 228 szavazatból)
Farkasházy Tivadar diktátornak nevezte Orbánt, 4.7 out of 5 based on 142 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(76)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

76 Reader’s Comments

  1. Évek óta előfizetője vagyok a Hócipőnek. Szeretem olvasni. A városunkban nem sokan merik megtenni, hogy előfizetőjük. Sokszor gondolom, hú de BÁTRAK. Arra gondoltam , hogy írok egy NYÍLT LEVELET a tek-nek. Valahogy így.

    Nemigazán kedvelt TEK.

    Azért gondoltam , hogy nekTEK írok levelet, mert ti kitüntetett figyelemmel kísériTEK az életemet. Nem úgy mint az ellenzék akihez én tartoznék., De ők nem érnek rá arra .
    ,hogy egyszerű háziasszonyok szavaira figyeljenek. . Elvannak foglalva egymással hogy ki miért nem megfelelő az összefogásra, Pedig azt gondolnám , hogy minden emberre (plusz mégegyre) szükségük lenne. Egy csepp vagyok. Egyedül semmi. De ha lenne valaki aki a cseppeket egy mederbe terelné. Vadul áradó rohanó folyó lehetnénk. Ami elmos minden szennyet az útjából. . Tehát azt mondom jöhetTEK, mehetTEK, embereket félemlíthetTEK. De …”AZÉRT A VÍZ AZ ÚR “

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +152 (176 szavazatból)
  2. Tegnap este Farkasházy a Heti Hetesben is szépen levezette,hogy miért diktatúra ez amiben élünk.Nem lepődtem meg.Mindig is a nevén nevezte a dolgokat.Tisztelem érte.
    Aminek még örültem:a közönség értette! Merte érteni,mert nem fagyos csend követte a kijelentését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +143 (165 szavazatból)
  3. Fasiszta
    Identitású
    Demagóg
    Elemek
    Szövetsége

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +126 (148 szavazatból)
  4. @Icadam. Gyöngyszem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (53 szavazatból)
  5. bumburi 2013. június 3. hétfő
    Én azért nem vonnék le a Heti Hetes közönségének reakciójából messzemenő következtetéseket. Ez csak egy kereskedelmi televízió stúdióban rögzített adása, ahol a közönség az előtapsoló útmutatása nyomán reagál hol hevesebben, hol visszafogottabban. Persze mondhatnánk most azt is, hogy a reklámadóval megszorongatni kívánt RTL így reagál a tervezett intézkedésre, de ne áltassuk magunkat. A kb. 100 – 150 stúdióban ülő nézö előtt Farkasházy Tivadar mondott valamit, ami könnyedén, és nyom nélkül elszállt a tavaszi szélben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -25 (53 szavazatból)
  6. bruckenbacker kapitány

    http://nol.hu/belfold/20130603-szabadabban_rekviralna_az_allam

    Igaza van Farkasházynak..

    Rövidesen a Terror Háza ismét a terror háza lesz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (61 szavazatból)
  7. commandante
    100%-ig biztos vagy Te ebben? Mert én nem! Sok helyen mocorognak (?),rövidesen elfelejthetjük a békés mindennapokat…Mert ez nem mehet így tovább!!!
    Tudom persze hogy tudom,hogy moderálják a közönséget,azt is tudom,hogy dacból hangosabb az RTL,de eddig ez sem volt.
    Én bízom,és teszem a dolgomat ennek megfelelően.
    Lehet csatlakozni is.06 hó 08-án a Vajdahunyad vára előtt,délelőtt 10 órakor lehet gyülekezni egy kis “mocorgásra”. Érdekes lesz,és nagyon kíváncsi vagyok,hogy a fővárosiak egyáltalán tudomást vesznek e róla.
    Aki a kormány leváltása mellett van,az jöjjön!
    Tekintsd ezt meghívásnak. ( remélem,hogy a rendőrség nem szól bele )
    Tájékozódhatsz az “Együtt a változásért” nevű facebook csoport oldalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (53 szavazatból)
  8. Novemberben maga Orbán ismerte be, hogy számára a diktatúra szimpatikus:
    http://endresy.blogspot.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma.html

    Korábban pedig már meglebegtette egy prezidenciális rendszer bevezetését. Farkasházy nem újdonságot mondott. Csak hangosabb a szava, mint a blogoké.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (52 szavazatból)
  9. Akiknek ilyen támogatóik vannak, azok ne akarjanak javítani Magyarország imázsán, hogy mire is gondolok?
    Nos: Rozika pénztárcás nótája az ECHO TV-ben, csuhajja, ripityom!
    Aztán Dunszt Eszter levele Angela Merkelnek.
    Végül, de nem utolsó sorban, Hamza Etelka éneke a youtube-on, melyben azt énekli, hogy Viktor a vezérünk, senkitől nem félünk….ki Viktort megbántja, nagy kést a hasába.
    Ez a továbbgondolása köteles megnyilvánulásának, ha rajta múlna, a baloldalán helyet foglalók nem lennének a Parlamentben.
    De megkérdezném, ha ezt egy baloldali énekelné, mi lenne?
    Égne a város!
    Rozika, Etelka, Eszter, az új, nemzeti, magyar ember kovácsai – bugrisék támogatói! Ők mennek templomba, nagy késsel a retiküljükben?!
    Na ez is az országunk imázsa…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +74 (90 szavazatból)
  10. Minden elismerésem Farkasházy Úr őszinte megnyilvánulásáért!
    Csak el kell kezdeni! Arra azért kiváncsi vagyok, hogy lesznek-e követői?
    Már régen nevén kellett volna nevezni azt, ami ebben az országban zajlik.
    Azt mondja az ellenzék, hogy nincs diktatúra, nincs rasszizmus, antiszemitizmus. Pedig mindenki tudja, hogy ez nem igaz!
    Meddig fognak még sumákolni, maszatolni az ellenzéki médiák, az ATV, Klubrádió?
    A hatalom bizonyára ezt nem fogja lenyelni és elkezdődik a boszorkányüldözés, a hitelrontás, karaktergyilkolászás Farkasházy ellen (is).
    Egyszer csak olvashatjuk, hogy ilyen, meg olyan adóvizsgálat indul ellene, de már tudjuk, hogy ennek mi az előzménye. Le sem tagadhatják, hogy csak diktatórikusan, aljasul lehet embereket taccsra tenni. Ebben nagy tapasztalata van a Fidesznek és vezérének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (67 szavazatból)
  11. http://www.11keruleti-hirhatar.hu/hirek/rekviralasi-jog
    Varjú László törvényjavaslata – a t. ház nem tűzte napirendre. :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  12. Most olvastam a Galamuson, hogy a mintegy 4400 lakosú Monorierdőn 635 szavazattal fölényesen nyerte a polgármester választást a Jobbik képviselője.
    (A cikk arról szólt, hogy Farkasházi diktatúrának nevezte a rendszert.)

    Ha azt feltételezem, hogy egy ilyen választási eredmény hazánkban sok helyen előfordulhat, erre ismét csak azt mondhatom – MEGÉRDEMELJÜK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (49 szavazatból)
  13. Bocsánat! Nem ott olvastam, itt olvastam Farkasházi kijelentését!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  14. Szomoru latni mi folyik odahaza! Gyerekkent sohasem hittem volna, hogy egyszer majd bekovetkezik az amit eddig csak a tortenelem konyvekbol olvashattunk.

    Amugy pont azon gondolkodom, hogy Europanak el kellene gondolkodnia azon, hogy az EU valamelyest hasonlitson az amerikai rendszerhez ahol az alkotmany nem allamonkent van, hanem az egesz Egyesult Allamokra vonatkoztatva. Ugyanigy az Europai Unionak is egyetlen alkotmannyal es valasztasi rendszerrel kellene rendelkeznie, igy az Orban felek nem tudnak azt sajat izlesuk szerint modositgatni. Az allampolgarok sem szavazhatnanak tobb orszagban is, csak es kizarolag ahol rezidensek ill ahol valasztasra jelentkeztek. Tehat ezzel EU elerhetne, hogy ne lehessen valasztasi turizmust csinalni orszaghatarok kozott (gondolok itt most az ujonnan allampolgarsagot kapott honfitarsainkra akik sajat orszagukban is es Magyarorszagon is valaszto polgarok lettek). Sok a teendo, nem csak kis hazankban, hogy utol erjuk az amerikai demokraciat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (66 szavazatból)
  15. Ez a Farkashazy egy jo ember. Ez mar nem vicc, de az ellenzék azt se tudta, hogy köpjön-e vagy nyeljen.
    «”A politológusok Róma felgyújtását is úgy fogalmaznák meg, hogy a császár megszegett bizonyos tűzvédelmi előírásokat” – mondta az elemzők nyelvétől idegenkedve Farkasházy, aki mintha neheztelt is volna a könyv kimértségére. »

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (44 szavazatból)
  16. A felcsúti bugris és talpnyalói sajátjaként kezeli az országot. A birka magyar meg tűri. Én azon csodálkozom, hogy a fenébe húzott ki ez az érdemtelen nép 1000 évet a Kárpát-medencében. Simán támogatnám, hogy Ausztriához csatolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (58 szavazatból)
  17. Rezeda Kázmér, 9:35
    Osztrák sógorainknak nem kellünk.
    Annál inkább egy másik diktátornak.
    Lukasenko felmelegítené a magyar-fehérorosz kapcsolatokat, tetszik neki Orbán, nem győzi őt dícsérni.
    A vonzalom pedig kölcsönös: vezérünk egyre jobban ellukasenkosodik.
    Észre sem vesszük majd, egy este még magyarként fekszünk le, másnap fehérbőrű oroszként fogunk felébredni.
    2/3-as parlamentünk még éjjel is szorgalmaskodni szokott, így ember legyen a talpán, aki tudja mire ébredünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (56 szavazatból)
  18. 1.igaza van Farkasházynak.2:egy időben mikor még szárszón tartott találkozókat,felhívtam,hogy munkásembert miért nem hív meg.felajánlottam,hogy képviselem őket.erre közölte,mit képzelek,oda melóst?hát ennyit a diktátori kijelentésről…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (31 szavazatból)
  19. Farkasházy ? Inkább HÁZIFARKAS, Isten éltesse egészségben sokáig !
    Ha szerencsénk van nem kell vikinek a stadionba mecsre járni, pár ilyen felvilágosító megszóllalás azoktól akikre odafigyelnek az országban többet ér mint 1000 Bajnai hakni !!!!!
    Kérem a következőt, jöhetnek a sztárok, filmesek, zenészek, szinészek, stb. Csak a valóságról kell lerántani a leplet, minden egyébről a fideSS gondoskodik, ŐK már kitaláltak mindent !
    Fel kell szóllítani az ellenzéket hogy amit idáig felvettek pént fizetés ként, meg kell szolgálni és hajtsák ell a fideSSt, mert az Ő saruk, ha csak nem működnek együtt velük (mert nagyon úgy néz ki) , a parlamenti munkájuk egyenlő a nullával !!!!
    A 2014-es választásoknak nincs tétje, már megírták a fideSSnél a győzelmi beszédet viktor már gyakorolja hogy papír nélkül el tudja mondani !!!!!
    Ha nem tesznek semmit akkor inkább lépjenek be a fideSSbe mert kaphatnak trfikot hogy éhen ne haljanak, ha már úgy is nekik dolgoznak !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (42 szavazatból)
  20. Minden tiszteletem és jó véleményem, de azért ez kicsit túlzás “a magyar média és közélet egyik tekintélyes szereplője, Farkasházy Tivadar”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -16 (40 szavazatból)
  21. BL írása a nepszava.hu Szép Szó rovatában:
    .
    “Ellenzékül gondolkodni
    2013. június 01., 08:00
    .
    Örömmel olvastam Németh Péter “Orbánul gondolkodni” című cikkét (Népszava, május 29. 7. oldal), mert a legfontosabb kérdést veti fel. Ennek megválaszolása elvezethet a végső kérdésre adandó válaszhoz is: mi az ellenszere Orbán Viktornak?
    (…)
    Amikor Orbán 2010-ben megnyerte a választásokat, alkotmányos felhatalmazást kapott arra, hogy négy évig kormányozzon. Az Alkotmány keretei között. Az Alkotmány tiltotta az alkotmányos rend megváltoztatását, a Btk. ezt állam elleni bűncselekményként definiálja. Amikor Orbán a választásokat forradalomnak minősítette át, kilépett az Alkotmány keretei közül. Az Alkotmány definíciója szerint az országgyűlési választásokon csak képviselőkről döntenek. Amikor Orbán megszavaztatta a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában (NENYI) az alkotmányos rend megváltoztatását, amelynek alapja a közjogi szintre emelt “forradalom” volt, akkor csalás történt. Az Alkotmány ilyen közjogi alapot nem ismer. Utólag a parlament nem minősítheti át a parlamenti választásokat forradalommá. Erre hivatkozva nem változtathatja meg az alkotmányos rendet, mert az bűncselekmény. Az Alkotmányt meg lehet változtatni, az alkotmányos rendet nem. Ez a rendszer ősbűne. Az elkövetők bűnözők, az államot egy szervezett bűnözői csoport foglalta el, amelynek hatalma illegitim. Ez a rendszer definíciója.
    Tovább:
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=649684

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (55 szavazatból)
  22. ubuntu
    11:07
    .
    Valami problémád van? Mi a túlzás? Talán kifejtenéd????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  23. Birka nép! Nem kell nektek sem ország,sem család,sem Isten,csak a széthúzás,meg nem értés,mocskolódás,magas fokú butaság,a többi birka letaposása,hogy nyelved nyalhassa a vezér talpát! Ébredjetek,ébredjünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  24. farkasházy valószínüleg nem most tudta meg, hogy visszataszító, fasiszta dktatúra van magyarországon 3 éve. eddig mit csinált? hova tartozott? persze jobb késön megyilvánulni és elmesélni azt, amit mások, nála bátrabbak évek óta szajkóznak, mint tovább lapítani. én egyenlöre nem dicsérném farkasházyt, semmi eredetit nem tett. majd meglátjuk késöbb, hogy lép fel és mire futja képességeiböl. farkasházyt nem menti, hogy az értelmiség legnagyobb része gyáván kussol magyarországon és miden erejével próbál igazodni orbán elfogadhatatlan rendszeréhez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (29 szavazatból)
  25. bezanne,

    ha kérdezhetem, a Te képességeidből mire futotta eddig, hogy történjen valami változás?
    Az, hogy ide beírsz valakiről egy ledorongoló hozzászólást, netán hősi tettnek számít ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  26. Örülök és köszönöm Farkasházy úrnak, hogy kimondta az igazat “a király meztelen”. Csak azzal kapcsolódnék,hogy szeretett vezérünknek 50. születésnapján csak azt kívánom, hogy tudjon többet foglalkozni a családjával. Lehetőleg a nap 24 órájában a bandájával együtt. De szeretett hazánkat hagyják békén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  27. Farkashází rövidesen mehet KertészÁkos után Kanadába. Ne felejtsétek el hogíy orbánia kilenclmillió idióta földje. Itt a csürhe zabálja a moslékot, dagonyázik a pocsolyában és nem tudja hogy le fogják vágni. Hogy félteértés ne legyen ide írom mit jelent a csürhe: Együtt őrzött disznók csoportja, ami több tulajdonos disznaiból áll, amelyek a kondával ellentétben naponta hazajártak. Felsorolhatom a tulajdonosolat, akik szövetkeztek arra, hogy a csürhét előbb-utóbb vágóhídra juttatják. Nincsenek sokan Ők az orbán-banda és az ellenzékük. Kertész Ákos után végre ismét van egy EMBER, aki ezt ki meri mondani. Ne lázadozzatok! Holnap lesz a nemzeti összeterelés napja. Ünnepelhettek! Mehettek a barackfa alá. De minek? Nincs rajta barack. Ha lenne, akkor oda se mehetnétek. A hullott barack se lehenet a tiétek, az kell a gazdának. Cefre lesz belőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  28. Fasiszta diktatúra & maffia.
    Állati jó a film is és ez az írás is. Olyan életszagú.
    http://orulunkvincent.blog.hu/2013/06/03/vincent_jules#more5337881

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  29. asztán kit érdekel ubuntú köhhintése ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  30. Ennek az országnak és a népének igen is kell a diktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  31. bezanne
    Az értelmiség legnagyobb része nem gyáván kussol, megutálta a politikát miután jobbról-balról rugdosták, elvették életterét. Nagyrészük már otthagyta a Magyarországnak nevezett népidemokráciát. A 70-es 80-as években nem kussoltak! Megérte azért a háromszáz forintos népért amelyik 2010-ben önkéntesen az egypárti diktatúrát választotta?
    Nézz szét a parlamentben, most a villanyszerelők, érettségi nélküli miniszterek ideje jött el. Ezt akarta a magyar nép!
    Teljes mértékben egyetértek velük, ahol egy kozmetikus vagy kontár autószerelő többet keres mint egy több diplomás egyetemi oktató, azon az országon ne segítsen az értelmiség.
    A zemberek egyék meg amit főztek, ne másoktól várják a segítséget, bátorságot!
    Az utcára lehet menni 8 általánossal is. Miért nem teszik?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  32. Anonyme írására beugrott nekem egy régi részlet , valami novellából :
    ” Minálunk , a Néphadseregben, ma a munkások kölkei meg a fasza parsztgyerekek adják a tisztikart ”
    -
    Én nem is tudom miért pont ez jutott eszembe :)::)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  33. Régóta vagyok a Hócipő olvasója. Újságosnál veszem, mert a postaládámba össze-vissza gyűrik be az újságokat, sokszor el is ázik, sokszor úgy lökik be a nyíláson a küldeményeket, hogy a fele kilóg (látom a reklámújságokon). A Hócipőből tudom meg sokszor igazán, kendőzetlenül azt, hogy mi zajlik az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  34. Valo,hogy a Magyar ellenzek Orban csapat tagja mind.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  35. Anonyme
    Halkan megjegyzem, hogy az értelmiség kimenekült részének volt némi köze Orbán hatalomra kerülésében. Nem figyelték a felcsúti előéletét, csak behúzták az ikszet. Egy poblém van. Ők fogták magukat és mint, akik jól végezték dolgukat leléptek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  36. Abban igazad van, hogy érettségivel lászlóné egész jól boldogul és egynémely jobbikos is .. Viszont jogász végzettségűekkel sem járt túl jól az ország.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  37. Ezt meg kell osztani:
    Ámor Béla

    Egy mondat a demokráciáról

    Hol demokrácia van,
    Ott demokrácia van,
    Nemcsak a kétharmad szívében
    A fülkefor lendületében

    Nemcsak a NER vezényszavában
    A termőföldre hulló napsugárban
    Fürdőző tulaj félmosolyában
    Ott demokrácia van

    Nem csak a füst-sötéten
    Gomolygó trafik tenderében
    A rendteremtésben
    A stadionépítésben

    Nemcsak az alaptörvényben
    A frakció fegyelmében
    Felemelt kezekben
    Ott demokrácia van

    Nem csak az elszámoltatásban
    A dinnye kartelében
    Az önfeledt zsidóbuzizásban
    Menetelő polgáranyákban

    A hajléktalan kartonotthonában
    A nemzet konzultációjában
    A Közgép felfutásában
    Ott demokrácia van

    A főnök előtt aláírt
    Rezsicsökkentésben
    A nemzet egységéért eltitkolt
    Választói névjegyzékben

    A savat ígérő öregemberben
    A B-középpel helyretett egyetemekben
    A kitörést ünneplő drukkerek előtt
    Csendben elvonuló cigánygyerekben

    Nemcsak a parlamenti koronában
    kétharmados alkotmányban,
    pávatáncban, gyarmattartózó
    kuncsorgásban

    Ott demokrácia van
    a médiatanácsban,
    a lézerblokkoló sugarában
    a törvény visszaható hatályában

    A belovagló önsemjénezésben
    A nyugdíjvédelemben
    A végtelenített emútnyócévben
    A keleti szélben újragondolt
    Gázvezetékben.

    Az alákérdezésben
    A rovásíró zöldséges
    Nagymagyar Renault-ja
    Előtt elnyelt nevetésben

    Mert ahol demokrácia van,
    Ott semmi sincs hiában,
    Ez a dal se, akkor se, ha suta,
    Akármilyen duma

    Mert nem áll
    Eleve sírodnál
    Nem mondja ki vagy
    Él és élni hagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  38. bubu64

    Honnan tudod, hogy a Fideszre szavaztak, ha egyáltalán voksoltak abban a gyűlöletre épülő, program nélküli káoszban 2010-ben?
    Miért ne léptek volna le? Nyelveket beszélnek, erkölcsileg, anyagilag megbecsülik őket. Itthon milyen sorsuk volt? 2006 óta folyamatosan csökkentették jövedelmüket, megvonták az anyagi forrásaikat a kutatásokhoz, semmibe vették véleményüket.Elnézést a kifejezésért, de komoly szakmai felkészültséget igénylő kérdésekben hülyék hoztak a laikus zembereknek megfelelő döntéseket.
    Most is ők lennének a bűnbakok Magyarországon, ill. a még itthon maradt társaik.
    Magyarország nem a tudásalapú társadalmat, a “munkalapú társadalmat” építi.
    Ezzel csak az a baj, a világ nem így működik! A munkának csak akkor van értelme ha értékesíthető terméket állít elő. Az eltávozott értelmiség szellemi terméke értékesíthető.
    Az itthon előállított termékek világpiaci értékét elég szemléletesen látjuk…
    Ez a piacgazdaság. Ha tetszik, ha nem, az íratlan szabályait, hosszútávon nem lehet megkerülni.
    Már késő az értelmiségre számítani, előbb kellett volna megbecsülni őket. Magyarországon önjelölt másodosztályú közgazdászok, tűzoltók, kettős beszédű politikusok irányítják az “ellenzéket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  39. Kettősnyelvű??
    Villásnyelvű !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  40. Itt jegyezném meg, ha már fentebb említettem,hogy a “mocorgás”kezdési időpontja a Vajdahunyad várnál 10 óráról 14 órára változott.
    Bocsánat a témához nemvágó bejegyzésért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  41. Aki kritizálja Farkasházy Tivadart, de nem tudja, hogy a Hócipőben minden fontos eseményről lehet olvasni mert, hogy ezen íráson kívül még mit is tesz e cikk írója – na az a hsz-t író figyelemre sem méltó!
    Ideböffentett, oszt jó napot!
    anonyme
    Nézze meg az értelmiség milyen szépen beállt 2006-ban is, most még inkább a Fidesz mögé!
    Ne másodosztályúzza le azokat a közgazdászokat, pl. Bajnait, kinti egyetemeken oktat, Gyurcsány Ferenc pedig egy Nobel díjas amerikai közgazdász könyvének meghívottja, de Róna Péter, Bokros Lajos, Chikán Attila és sorolhatnám, akiket le tetszett szólni, ha nem is ellenzékiek, de szólnak, hogy nem jó az irány!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  42. bumburi
    2013. június 4. kedd 07:20
    Mi az a mocorgás pontosabban? erről én nem hallottam, és a facebook-on nem használom.
    Kösz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  43. Szenzor
    Egy civil kezdeményezés,a kormány leváltására.Nem a fülkében. Sajnos akkora a passzivitás,ráadásul a kommunikáció is korlátozott,hogy nem sok reményem van a megjelentek számát illetően..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  44. csakén

    Azon, hogy ki ki mögé állt be nem vitázom. Bajnai Berlinben most Orbán mögé. Előzőleg Mesterházy Brüsszelben szintúgy. Kónya Jobbikos parlamenti belépőjéről nem is beszélve. Ez lenne az ellenzék? :)))
    Azt ellenben megjegyezném, a világ egyetemein naponta több ezer vendégelőadó tart előadást. Ez még nem szakmai elismerés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  45. anonyme
    Nem értek egyet sem a leszólásával, sem az értelmiséggel kapcsolatban írtakkal – vitákba pedig nem igazán szoktam bonyolódni, legfeljebb egy-két hsz-ig, mert itt véleményt írunk a napi történésekről és mivel nem vagyunk egyformák, a véleményünk is eltér és miért is ne. Ennyi.
    A sok értelmiségi, a félázsiai, turulban született piros pöttyökkel az ülepén elég sokan vannak, ezek az izék nagyon is jól érzik magukat a fideszes maffiába, hogy az országgal mi történik, magasról, nagy ívben tesznek rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  46. Csak két apró megjegyzés.
    Hétfői hsz.-emben nem említettem neveket.
    És mint említettem, nem kell ahhoz értelmiséginek lenni, hogy valaki kimenjen az utcára demonstrálni. Miért nem teszik, mire várnak? Talán csak nem az a valóság, “hogy az országgal mi történik, magasról, nagy ívben tesznek rá!” ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  47. “akasztói juhász” – megint megy a gúnyos mucsaizás, jellemző. Itt nen diktatúra van, hanem mafiakormány legitimalizált uralma, melyet a lopás, korrupció és tekintélyelvű vezetés tart össze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  48. Na álljon meg a menet!
    Ki és mikor mondta először Orbán rendszeréről, hogy diktatúra???
    Tessék már megnézni a dátumot…..:-((

    Orbán zsákutcája

    peacekeeper|2010. jún. 15. 8:30|155 komment, szólj hozzá te is!
    …..
    A diktatúra elkezdődött. Mondtam, hogy ezzel fogják kezdeni az alkotmányozást, a 4/5-ös szabály 2/3-al való törlésével. Ha valakinek volt még valami illúziója Orbán és a Fidesz demokrata voltát illetően, annak most van “itt az idő”, hogy az illúzióival leszámoljon.
    …..
    A diktatúra tehát elkezdődött. Aki finnyás, hívhatja “totális” vagy “centralizált” demokráciának. A lényegen nem változtat, a demokrácia se más, csak egy többségi diktatúra, ahol mindig a győztes erkölcse dönti el, hogy a diktatúra fokozatain milyen messzire jut el. (A vége a Horthy fasizmus zsidótörvényei, vagy Pol Pot Kambodzsája,
    ….
    http://peacekeeper.nolblog.hu/archives/2010/06/15/Orban_zsakutcaja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  49. Ki írta ezt a cikket?
    Ti (és talán ő is) hányszor kiabáltatok itt le engem, hogy miért hívom diktatúrának, és ne hívjam annak?
    Ja, hogy valaki közületek is rájött, hogy már nem Fidesz diktatúra van, hanem a TELJES politikai elit a magyar nép feletti diktatúra mellett van?
    Na most hol az a qrva sok “baloldali és liberális demokrata”, akinek meg kellene magyarázni, hogy csak a pártjaik vannak a diktatúra mellett, ők nem?
    Mert akkor remélem világos végre, hogy az ellenzék egyetlen AB beadvánnyal bármikor megszüntethetné ezt a diktatúrát.
    Csak végre remélem, hogy Ti is látjátok, hogy NEM AKARJA.
    Az ellenzék NEM AKARJA megszüntetni ezt a diktatúrát! Csak a diktatúra “kormányát” akarja leváltani és a helyére ülni!
    Amióta újra itt van Ron Werber, KÖVETKEZETESEN “kormány”- váltásról beszélnek, és nem a diktatúra megszüntetéséről….:-((

    Ha viszont végre mindenki látja, hogy itt az EGÉSZ politikai elit diktatúrájáról van szó, akkor remélem elkezdhetünk beszélni arról, hogy a POLITIKAI ELIT magyar (magyarországi) nép feletti DIKTATÚRÁJÁT hogyan akarjuk KÖZÖSEN megszüntetni….
    Vagy továbbra is vannak baloldali és liberális demokraták, akik továbbra is azt hazudják, hogy ez egy Fidesz diktatúra és csak kormányt kell váltani, és akkor jó lesz???
    Mi kell nektek, hogy lássatok?
    Én nem voltam elég hozzá. Egy Farkasházy elég, ha 3 év múlva ugyanazt mondja, amit én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  50. Farkasházi, ha lassan is, de levonta a konzekvenciákat, és ki mert állni a nyilvánosság elé ezzel, pedig nyilván neki is van veszíteni valója, mint sokan másnak ebben az országban.
    A “lassan” határozó szó persze relatív, mert aki kissé is ad valamit a maga emberi tisztességességére, az mindig szembe kerül azzal a dilemmával, hogy ha elhamarkodottan és tévesen ítél, akkor rágalmazóvá válik, ami semmivel sem különb annál, mint az a fajta mocskolódás és karaktergyilkolás, ami bevonult a Fidesz, a KDNP és a Jobbik mindennapos politikai eszköztárába, és mind nagyobb tökélyre vitt, elárasztva, megmérgezve és szinte lebénítva, gagyivá, szennyessé, szarszagúvá téve mindent ebben az országban! Ezért egy bizonyos pontig igen is érthető, hogy a demokratáknak az elvszerűsége, a felelősségérzete, vagy éppen a kulturált közéletiséghez való ragaszkodása nem engedi meg, hogy olyan ítéletet alkosson, ami nem adekvát a helyzethez.
    Ugyanakkor, a figyelmes szemlélő már a Fidesz ellenzéki magatartásában is rátalálhatott olyan jelekre, jelenségekre, eszközökre és magatartásformákra, amelyek nem, hogy csak kilógtak a politikai harc/küzdelem demokratikus eszköztárából, de azokkal szögesen ellentétbe is kerültek! Ezt igazolandó, itt, e körben egyszerűen nincs is értelme példálózni, mert a példák tömegét lehetne felsorolni.
    És már az első, szégyenletesen gagyi, ám jellegzetesen Orbáni politikai szlogen, a “fülkeforradalmi győzelem” meghirdetéséig sem kellett eljutnia a józan szemlélőnek ahhoz, hogy ne fogalmazta volna meg magába azt a kérdést, hogy
    “Miként, miért, kiknek a “kedvéért” válna tisztességes, progresszív kormányzó/hatalomgyakorló párttá az a párt, amelyik nyolc éven (!) keresztül nem válogatott a tisztességtelen eszközökben azért, hogy félre vezesse a saját párttagságát, a támogatóit, a külhoni magyarságot, majd a választókat is, hogy ezzel megnyerje magának a hatalmat!?”. Sem “fülkeforradalom”, sem “NEMYI”, sem az Alaptörvény, sem a visszamenőleges hatályú törvénykezés, sem egyéb más, a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét megrendítő “tarkóütés” nem kellett ahhoz, hogy ne tűnjön ki ideje korán, még a választások előtt, hogy Orbán és bandája véresen komolyan és végérvényesen (!) le akar számolni a magyar baloldal egészével, annak mind az eszmei, mind a politikai intézményi, mind pedig a társadalomformáló hagyományokat és tényezőket megtestesítő vetületében!
    A végtelenül elkeserítő jelenség pedig éppen az, hogy mindezeken túl, immár három évi erkölcsi-politikai-gazdasági rombolás tanúskodik a fent leírtak tényszerűségéről, és mintha, a magukat demokratikusnak nevező ellenzéki pártelitek képtelenek lennének felfogni azt, hogy mi is a valódi tét!
    Mintha képtelenek lennének felfogni, hogy ők nem csak a párttagjaiknak, és a törzsválasztóiknak tartoznak felelősséggel, hanem mindazon magyar emberek tömegeinek is, akik ugyan kiábrándultak a közéleti dagonya mind posványosabbá tett világából, a megélhetési politikusok álnokságaitól, de maguk és gyermekeik az európai értékek és mérték szerint szeretnének élni, itt Európa kellős közepén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos