Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat 16:33 | AN

  • Hozzászólások(238)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben

Berlin – Bár rengeteg probléma van a magyar kormánnyal, azt nem lehet mondani, hogy bármi köze lenne a rasszizmushoz vagy az antiszemitizmushoz – közölte Bajnai Gordon Berlinben. Bajnai Gordon nem először bizonyítja, hogy minden jó szándéka ellenére nem ezen a földön él, fogalma sincs arról, hogy mi történik Magyarországon, és képtelen azonosítani az Orbán-rendszer ideológiáját, de még egyértelmű jelenségeket is. Totálisan alkalmatlan.

Magyarország elkötelezett az Európai Unió mellett, nem neonáci ország és nem szereti a diktatúrát, a kormánnyal pedig ugyan rengeteg probléma van, azt nem lehet mondani, hogy bármi köze lenne az antiszemitizmushoz vagy a rasszizmushoz – mondta az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője pénteken Berlinben.

Bajnai Gordon a német ellenzéki Zöldekhez közel álló Heinrich Böll Alapítvány Magyarország 2014 – A demokratikus ellenzék előtt álló kihívások című pódiumbeszélgetésén kiemelte: a német sajtót naponta tanulmányozva azt tapasztalja, hogy a Magyarországról szóló tudósításokban “fontos dolgok gyakran összekeverednek”.

Ezért a volt miniszterelnök szerint világossá kell tenni, hogy Magyarország “mint ország” továbbra is kitart az EU mellett, a jelenlegi kormánynak pedig semmi köze a neonáci eszmékhez.

Bajnai Gordon alapvető társadalomtudományi és társadalompolitikai ismeretek hiányában totálisan alkalmatlan egy kelet-európai ország vezetésére. Magyarországon magas színvonalú társadalomtudományi munka folyik, kiváló tanulmányok és könyvek jelennek meg, tájékozódnia kellene. Alapkérdésekkel nincs tisztában. Egyebek mellett azzal, hogy a magyar jobboldal a konzervatív eszméket a „keresztény-nemzeti” ideológiára váltotta fel, amely elszakította a „nemzet” fogalmát a „liberális” fogalmától, és amely alapvetően és meghatározóan antiszemita ideológiára épül. Az egész Orbán-rendszer ennek az antiszemita ideológiának a talaján áll, a magyar alaptörvény ennek az ideológiának az alapvetése. Ezek után nem lehet azt állítani, hogy a magyar kormánynak semmi köze az antiszemitizmushoz és a rasszizmushoz.

De ha Bajnai Gordon társadalomtudományi kérdésekben járatlan, és politikus létére ilyeneket nem olvas, láthatná mindezt a gyümölcseiből: hatvan Wass Albert szobor van Magyarországon, nyilasok és háborús bűnösök vannak a magyar tananyagban, a zsidókat deportáló Horthyról köztereket neveznek el és szobrokat állítanak neki, legújabban a hírhedt antiszemita Tormay Cécile-ről akarnak közteret elnevezni. Prohászka Ottokárról utcát lehet elnevezni, aki a hungarizmus, így a belőle kinőtt nyilas mozgalom szellemi atyja. Felsorolni is sok lenne, de nem is szükséges, mert ha valaki a fától nem látja az erdőt, azon nem lehet segíteni.

Bajnai Gordon habitusa miatt elkerüli az éles kritikákat, mert egy szelíd és kedves ember, de amit tesz, az most már botrányos és rendkívül ártalmas. Kezdetben ezt egy rossz politikai stratégiának lehetett tulajdonítani, hogy az „árkokat betemesse” és megnyerje a jobboldali szavazókat. De hamis állításokkal, az igazság meghamisításával, hazugsággal nem lehet az „árkokat betemetni”. Bajnai Gordon az Orbán-kormány megvédésével rendkívül sokat árt Magyarországnak, a magyar népnek, a magyar demokráciának, és ha ennyire képtelen eligazodni a magyar valóságban és a magyar szellemtörténetben, az lenne a legjobb, ha vagy tanulna erről, és addig hallgatna, vagy teljesen visszavonulna a politikától.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (58 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +74 ( 94 szavazatból)
Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben, 4.4 out of 5 based on 58 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(238)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

238 Reader’s Comments

  1. admin
    De hát egy szóval sem állítottam, hogy Bajnai amellett, hogy NEM baloldali, egyben konzervatív lenne! A keresztény beütéséről meg még emlékszem, amit Szigetvári kinevezésekor írt! Ez előre látható és várható volt.
    Szerintem egy tisztességes TECHNOKRATA, és tökéletesen alkalmatlan politikusnak. Jó konszenzusos ME jelölt lehetett VOLNA, ha közben nem csinál saját pártot, és nem lép be a ringbe, ahova teljesen alkalmatlan.
    Ettől még nagyon jó gazdasági miniszter lehetne – annak nem kell politizálnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Mérleg Előd

    Ok. ,érthető amit irtál ,de indokolnád is valamivel? Miért volt jó (és igaz),amit Bajnai Berlinben mondott.??És mi köze ehhez Lenin ( Trockij)elvtársnak meg a (poszt)komcsiknak???
    Te figyu! Ezen a topicon ez általában (sőt, mindig) édeskevés!! Na halljuk az érveket ,tényeket!! Egy, kettő, egy ,kettő!!! Ha itt akarsz maradni ,ahhoz bizony több kell
    Amit leirtál az egyszerűen (még pártsemlegesen is) értékelhetetlen, szerintem tudsz te ennél jobbat is,na kapd már össze magad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  3. Egyébként az egyik linkben – már nem keresem vissza – volt egy nagyon jó meghatározás: Az Orbán kormány nem konzervatív, keresztény, fasiszta vagy rasszista: a MAFFIÁRA nem akasztgatunk ilyen jelzőket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. admin 15:43

    Néha szoktam kekeckedni is ,de ez a hsz. perfect.
    Ebben most minden benne van A-Z ig .
    Mérleg Előd
    Na,15:50 ben kb erre a szintre gondoltam /utaltam ,ami Bartus Laci15:43-ban
    van. Próbálj meg valami ilyesmit,ha nem megy, akkor inkább ne erőlködj itt.
    Ezt most nem a konkrét tartalomra értettem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Kedves Kekec,
    Bajnai nem gazdasági miniszternek tért vissza, hanem miniszterelnökjelölt akar lenni, és ezzel az ambíciójával, amit sajnálatosan kívülről is táplálnak, mert sem Európában, sem Amerikában nem látnak az ellenzékben miniszterelnökségre alkalmas személyt (Mesterházy nem az, nem is lesz miniszterelnök sosem), és ezzel az ambíciójával hajtotta bele az ellenzéket a választásokon való részvétel zsákutcájába is. Rendkívül káros a politikai szereplése, most már technokrataként sem bízom olyan emberben, aki ennyire nem kélpes megkülönböztetni a jót a rossztól és az igazat a hamistól. Erre egy technokratának is szüksége van. Bajnai szőnyeg ala ákarja söpörni az igazságot, nem akar tudomást venni arról, ami történt, azt képzeli, hogy ebben az országban az antiszemiták és a fasiszták letagadásával egységet lehet teremteni, egy óvodás szintján áll ezekkel az elképzeléseivel. Botrányos és iszonyúan káros. Már csak azt szeretném tudni, hogy ez az ő fejéből jön, vagy az idióta Szigetvári baromsága? Bajnai ma a legkártékonyabb ember az ellenzékben. Technokrataként sem venném be egyetlen kormányba sem, ő végleg bemutatkozott és leszerepelt. Ez az ember menthetetlen. Vak emberrel nem lehet mit kezdeni. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  6. admin, 16:14
    Technokrataként én is ezt gondolom a technokratákról általában.
    Tökéletes hsz.
    Tehát, minden szava igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. öregszeder

    Szinte szó szerint arra gondoltam a veled való “vitában” amit Bartus Laci 16:14 -ben leirt,csak nem tudtam olyan jól kifejezni magam. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Molnár Géza

    Dobar dan,
    Sto ima novoga? Pozdravi Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. .
    .
    Barry1
    2013. június 2. vasárnap
    15:07
    .
    .
    nem pontosan ezt vártam, de elfogadom tőled.
    a többiekére még várok!
    .
    ami még fontos!
    .
    NEM csak most van igazam, hanem az ELSŐ PILLANATTÓL FOGVA!
    SAJNOS!
    mivel voltam bátor e helyt is kifejteni abbéli véleményemet, ami miatt a kisokosok megtaláltak, s leszóltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. kekec,
    A baloldal – jobboldal ellentét nem stimmel. Ezt a kettéválást lehet értelmezni gazdaságpolitikai elvek szerint és a szabadságjogokhoz való viszony szerint (avagy közvetlen politikai elvek szerint). A fasiszták gazdaságpolitikáját lehet akár bal-, akár jobboldalinak tekinteni, mert a vállalkozás szabadságának “korlátozása” (valójában a vállalkozások bedarálása, alárendelése egy állami maffia-szindikátusnak) klasszikus baloldali irányzat, ez volt a kommunista-szocialista elképzelés is, ugyanakkor a gazdagok tovább gazdagítása, a szegények kifosztása, a vagyoni polarizás echte jobboldali politika. Ezzel szorosan összefügg, hogy közvetlen politikai értelemben a fasiszta jobboldali, mert lábbal tiporja a szabadságot, és néhány zsarnok kezébe adja mind a gazdasági, mind társadalmi hatalmat.
    Elvben létezhetne “konzervatív” jobboldal, mely gazdasági értelemben jobboldali, politikai értelemben moderáltan szabadságpárti, de Magyarországon ennek nincs gazdasági – társadalmi bázisa. Nincs széles független vállalkozói réteg, és épp ezért nem is tud megszületni, mert helyette akár balról, akár jobbról, de elnyomják azt a vállalkozói ethoszt, ami az ő sajátja, és ami elősegíthetné (katalizálhatná) elterjedését.
    Bajnai “hülyesége” peddig annyira feltűnő, hogy most már a libákat is hajlandó vagyok elhinni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Azt gondolom az elenzeknek nem dolga a miniszterelnok megvedese.Megvedik azt a lakajok Bajnain meg rohognek..
    A valasztokban azt a hitet ebreszti Bajnai,hogy o meg Orban egy es ugyan az tetu baratok…kire szavazzanak akkor azok a szerencsetlenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. Azt gondolom az elenzeknek nem dolga a miniszterelnok megvedese.Megvedik azt a lakajok Bajnain meg rohognek..
    A valasztokban azt a hitet ebreszti Bajnai,hogy o meg Orban egy es ugyan az tetu baratok…kire szavazzanak akkor azok a szerencsetlenek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. admin
    Könnyű a Katit táncba vinni, ha ő is akar menni. Bajnai nem “hajtotta bele” az ellenzéket a választás zsákutcájába, mert azok nagyon is részt akarnak venni a választásban, amitől a jövőbeli egzisztenciájuk függ. Elég kényelmes pozíció az “őfelsége ellenzéke”, nem mondanának le róla – Bajnaival vagy anélkül sem.
    Amíg az ellenzék egy Gyurcsányt akar, de Gyurcsány nélkül, egy karizmatikus vezetőt, annak túlsúlya nélkül, és eredményeket munka nélkül: nincs remény az ország részére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  14. girbegurba
    Egyszerűen szólva: ezek jobboldali komcsik. Azaz mindkét oldalból a legocsmányabb vonásokat ötvözik: a komcsiktól a központosítást, a “megbízható elvtársak” behelyezését, a gazdaság akaratvezérlését, a gazdasági törvények negligálását, jobboldalról az irredentizmust, rasszizmust, stb.
    De a lényeg a maffia uralma. Ez igazi hungaricum: azt hiszem hasonlóra még nem volt példa. A maffia mindenhol megpróbál beszivárogni, de talán itt sikerült abszolút hatalomra kerülniük először a történelemben.
    Azt hiszem jó elrettentő példa leszünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  15. Most hallgatom és nézem az ATV-n A Fórumot. Úgy istenitik Bajnait,mintha mi sem történt volna. Szerintem ezek azt se tudják ,hogy volt Berlinben ,azt meg pláne nem ,hogy ott mit mondott.. Halvány lila gőzük sincs
    “Zsoltika, mi szeressük a Bajnai urat ,mer’ az úriember, tudja Zsoltika.?”
    Szegény Magyarország!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. Barry1
    2013. június 2. vasárnap
    16:25
    Azt hiszem nincs köztünk nagy véleménykülönbség, de úgy látszik nem fogalmaztam elég érthetően. Én azt gondolom, hogy szavaztokra a nagy számú rejtőzködők, bizonytalanok között vadászik bajnai. Nem tudni mennyire sokszínű ez a tábor, mennyi a jobboldal felé hajló, de abban csalódott, vagy az mszp-t büntetni akarók száma köztük. Jó, tudott szavazókat szerezni a DK-tól és az LMP-től is, de a fidesztől és az mszp-től nem. A milla nagyon megkavarta a képet a politikai pártok és a politikusok tagadásával. Az volt hihető, hogy sokan éreznek így. Ttehát ezek szavazatait egy ilyen antipolitikus, emúttnyóchuszonévező, összes politikus gazember, a fidesz demokratikus és antirasszista maszlaggal meglehet szerezni. Többet, mint az mszp. Az első eredmények bíztatóak voltak bajnai számára és ezért azt hitte, mesterházit beelőzheti az ellenzéki oldalon. De az egész fellépése úgy hazug, számító, ahogy van. nIncs ebben vita köztünk. Már tavaly decemberben a rogánnal együtt szinpadra lépés óta mondom ezt bajnairól és az mszp-ről is. Becsapják a jószándékú emereket TUDATOSAN. Ez pedig GAZEMBERSÉG. Bajnai eljelentéktelenedése fokozza a hülyeségét, már kezdenek lekopni róla a hívek. Látva ezt a gusztustalan pávatáncot megundorodnak tőle. Nem az a legnagyobb baj, hogy nem alkalmas politikusnak, hanem az, hogy a becsületesnek kinéző szelíd emberről egyre jobban kezd kiderülni, hogy egy kis alamuszi surmó. Nem ez az ismérve a tehetséges politikusnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. kekec,
    De, volt rá példa, ezek a fasiszta rendszerek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. öregszeder
    +++++++++++++++++++tényleg nincs vita közöttünk., csak kicsit másképp értelmezünk néhány apróságot.

    pl: a jobboldali MOST miért rejtőzködne?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  19. girbegurba
    Nálam jobban összefoglalta:
    wallaby1965 | 2013. június 2. | 13:43:07

    valaki nagyon jól megértette 45-48 üzenetét, 3.5 + 6.5 millió meg oda sem figyelt, nem értette mi történik: (ma sem értik)
    1. szerezd meg a bűnüldözés feletti hatalmat (ÁVO, ma…)
    2. számolj le a politikai ellenfelekkel bírói segédlettel, médiafigyelemmel, stb. Ha nem megy a régi bírókkal, legyenek új bírók, bíróságok
    3. kékcédulás (félig titkos) választások (vakondok, “emberre tudjuk, kik a komcsik”)
    4. megfélemlítés, kirúgás,
    5. sajtó ellenőrzése
    6. ellenség találása
    7. “unortodox” gazdaságpolitika
    8. új alkotmány, új jogrend
    9. forradalmi retorika
    Folytassam/folytassák??

    Gratulálok, de azért pár politológus, meg “szakember” halkan bocsánatot kérhetne, hogy nem vette észre. Sokan még tapsoltak is hozzá.
    De legalább Debreczeni meg egy elemző intézet látta a 2/3 veszélyét, érdemes lenne retrospektíve elolvasni, miket írtak 4 éve. Jellemzően a legtöbb politikus MSZP, stb. kinevette őket.
    Mások meg örültek neki “új világot építünk mi, éhgyomorra és….” lehet més….
    lett is
    http://nol.hu/belfold/20130601-nokiasdoboz__hol_volt__hol_nem_volt
    (gyere mondok egy új mesét, fasiszta-kommunizmusét)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Sorstársaim.
    Miért kerestek okokat Bajnai hülyeségére.
    Mindkettő focista! Ez mindent megmagyaráz!
    Lehet hogy a fű az oka.Tetü kábitószeresek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Igaz obrigado, amikor Orbannal együtt voltak a meccsen akkor néztünk mi nagyokat!! De most mar értjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Barry1
    2013. június 2. vasárnap
    15:50

    Ki vagy te itt öcsi, aki nem lát egyről kettőig, de azért dirigálna?

    Na jó, akkor felkapcsolom nálad is kicsit a világítást.
    Az EU megkívánja, hogy a saját értékrendsablonjába passzoljanak a tagországai. Bajnai amikor beszélt, akkor az ország érdekében tette, még akkor is, ha szerintetek csak egyszerűen hazudott. Abban a mértékben, ami egy ország minősítéséhez elég lehetne, az még nem az a tűréshatár, amit e témában a baloldali botránygócok gerjesztenek.
    Tény! Vannak egyedi megnyilvánulások. Nácibarátok és önbevallása szerint is fasiszták fényezésére. …de ennek alapja egyezik az ‘56-ok újratemetéséével. Ennek a neve önigazolás. Olyanok szorulnak rá, akik eredete köszönő viszonyban sincs ripacskodott szerepükkel.

    Az ország nyomora már nem viselne el újabb terheket, amit az EU-ra való hivatkozással egyre csak fokozna a fidesz.

    Aki ezt néhány szóból képtelen felfogni, az sem magyarázatot sem tényeket nem érdemel, mert nem tud velük mit kezdeni. Pont mint te.
    Úgy hogy akinek sürgősen össze kell kapnia magát az te vagy.

    A részemre adott szavazatokból pedig evidens, hogy korábbi megállapításom első mondatai szó szerint igazak.

    Sajnálom, hogy a maszopnak az USA-ig kellett menekülnie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (12 szavazatból)
  23. MérlegElőd
    Szánalmas vagy! És Te ki vagy,hogy csakígy ideböffentesz? Szerinted akkor lehet hazudozni,ha az ország már nem bír több terhet elviselni? Ezért aztán a pávatánc is bocsánatos bűn?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Barry1
    2013. június 2. vasárnap
    18:27
    Egész jól haladunk. Szóval a jobboldali jelen esetben nem rejtőzködö, hanem bizonytalan. A rejtőzködőkről még ezt sem tudni, azért rejtőzködők. Csak feltételezik róluk, hogy nem baloldaliak. Ha ennek a nagyon magas arányú szavazóbázisnak a pontos összetételéről jó elemzést tudnék adni, a pártok sok pénzt fizetnének érte. Bajnai is azért fürdik velük, mert melléfogott a megítélésükben. Azt hitte, sok köztük a mérsékelt jobboldali, ezért kifizetődő lesz az ő nevükben fellépni. Volt mdf-esek, liberális konzervatívok, baloldalból (főleg Gyurcsány miatt) kiábrándultak sokasága.
    Hát rápacsált, rosszul ítélte meg őket. Azt hitte, igény van egy jobb-közép formációra, amely mindent tagad, ami a rendszerváltás óta történt. Az elejétől fogva zavaros az egész elképzelése. A taktikája pedig primitív, gusztustalan, alpári, szóval fideszes. Így gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Apropó!
    Ami az egyedi fasisztoid megnyilvánulásokat illeti. Csak a legutóbbi:

    http://www.hirhatar.hu/hir/zsidouldozonek-emlektabla

    Akkor most te jössz. Ha akarsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  26. bumburi
    2013. június 2. vasárnap
    19:45

    Képmutató találgatóktól mindegy mit mondanak ítéletként. Csak valós korlátaikról vallanak színt. Persze, ha neked így jó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. MérlegElőd
    Akkor egyetértesz HaFr-el, hogy Orbán csak áldozat, aki megadta magát a népléleknek?
    http://hafr.blog.hu/2013/06/01/orban_megadta_magat
    (PS. Idevág egy a mai nol-os publiból vett idézet Petőfi — gondolom — szabadszállási választási beszédéből. No, ilyet Orbántól még nem hallottunk… igaz, Orbán megnyerte a választásokat, nem úgy, mint Petőfi.

    „A legjobb alkalmam volna rá most, megszerettetni magamat veletek az által, ha az egekig magasztalnálak benneteket, hogy ti (…) ilyen meg ilyen, dicső, páratlan, hasonremek emberek vagytok. Ha én azt amúgy hosszas kacskaringósan kikanyargatnám, tudom, nem esnék roszul egyikteknek sem, sőt közületek többen megsimitanák a bajuszokat és a hajokat s azt mondanák: »ejnye, mégis derék ember ez a P (…), tegyük meg követnek«. Hanem azt korán se várjátok, hogy én titeket magasztaljalak, mert akkor szemtelenül hazudnám. Becsületemre mondom, hogy ti nem vagytok remek emberek, vagy eddig legalább nem voltatok. Március 15-éig az egész Magyarország nagyon szolgalelkü, kutyaalázatosságú ország volt és ti ebben a virtusban közelebb álltatok az elsőkhöz, mint az utósókhoz.”)
    Ez már tőlem:
    Kertész Ákos érdemtelenül feldicsérte a magyarokat, amikor genetikai hibának minősítette egy alap jellemvonásukat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. MérlegElőd
    Nem válaszoltál, csak tereltél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Csakhogy lefixáljuk. Bajnain senkin nem röhög. Csak az ellenérdekeltek próbálkoznak ilyet hazudozni.
    Bajnai találta ki az összefogás lehetőségét, ami nem csak baloldalt jelent. Ezért amikor értetlenkedtek, akkor nem lenne szükséges saját agyalásaitok kiértékelnetek, mintha az a valóság része lenne.
    Erre is utaltam első kommentemben.

    Szóval, vagy bajnai mögött kaptok morzsákat, vagy maratok ellenzékben sebeiteket nyalogatva. Ez nyilván sokkal egyszerűbb evidencia, mint amennyire elviselhető számotokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  30. bumburi

    Csak szeretnéd! Akik itt elvesznek a saját szavaik mögött a fidesz mintájára ollózott ténymorzsákból, azok ti vagytok. Elég lenne vissza ellenőriznetek…már csak úgy terelésileg is. ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  31. MérlegElőd
    Felőlem akár farkaskutya is vezetheti az összefogást, csak ne hazudjon,és ne lejtsen pávatáncot Orbán módra!
    Nem volt még elég?
    Szerinted milyen ember az,aki az igazságot meghazudtolva akarja jobb színben feltüntetni a tényeket???
    Minden hír pillanatok alatt szétfut a világban.Bajnait nem zavarja,hogy a rasszista,és antiszemita megnyilvánulásokat 10 mp múlva még az Egyenlítőn túl is tudnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  32. kekec

    Nem. Ilyet én nem mondtam sehol, még közvetve sem. Ergo, a következtetésed rossz. Orbánt csak úgy lehetne áldozatnak tekinteni, mint Horthyt. Bajnai kormányváltásra készül, nem ok nélkül. Az EU-ban az országunkkal szemben uralkodó kapcsolatos reflexeket ki kell kapcsolni. Amit ti (szerintem) képmutatóan értékeltek, az a politikának ama része, amit diplomáciának neveznek. Ti pedig túl lihegitek. Eme görcsölésetek közepette a leghajmeresztőbb összeesküvés elméletnek beillő latolgatásokba másztok bele.

    Aztán nálad is jön a szak mögötti elveszés, ami egy részében technikai eredetű, más részében eszmefuttatás, idézetekkel támogatva.

    A korábbi állításaimmal logikai összhangban eme kísérleted nem más, mint irreleváns fejtegetés, a részletek egy részével koholt tendencia szerint.

    A problémáitok felismerésének egy csipetnyi részéig már eljutottatok. Bajnai semmilyen oldali. Ti mégis beskatulyáznátok. Ezeket mind kifogásoltam, most pedig részletezhetem, mert értetlenkedtek fölötte, ahelyett, hogy a helyén kezelnétek. Így látom, és nem ok nélkül.

    …de ha úgy gondoljátok, hogy van konkrét kérdésetek is, akkor könnyebben válaszolhatok nektek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  33. Kekec, Bajnai ugyan miért tisztességes?Avagy mitől tisztességes az a gazdasági háttéremberként is jegyzett politikus,aki miniszterelnöki kinevezése elött szüleire iratta az off shore cégeit? És hogy lehet tisztességes módon az ő esetében valaki milliárdos?Merthogy Rubik Ernő esetében ez érthető, de az ő esetében ez morálisan is kifogásolható,hiszen 13 hónap alatt igencsak a szegényebb rétegeket fosztotta meg szociális juttatásaiktól. Azt már ő sem pedzgeti,hogy az off shore számlákon levő 242 milliárd dollárral miért szegényebb az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Bajnai bizonyára nem tudja,hogy a Colosseumot is lekapcsolták már Magyarország miatt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Istenem, ne vitatkozzatok már MérlegElőddel!

    Hát már ennyire ….. ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. bumburi
    2013. június 2. vasárnap
    20:05

    Bocs, de ha valamit nem értetek meg, azért nem az értetlenkedésetek tárgya a felelős.
    Az általatok pávatáncnak nevezettek nem más, mint DIPLOMÁCIA. …és egyáltalán nem úgy, mint a fidesz. Maga az összehasonlítás is elképesztően abszurd.
    Aztán ha nem állok be közétek a furcsa fejtegetéseitek közé, annak két oka van. Egyrészt, mert a valóság mellett tapogatóztok, másrészt azért nem beszélek virágnyelven, mert annyi időm nincs. Ide is csak egy link alapján véletlenül tévedtem. Nem áll szándékomban tartósan zavarni köreiteket. Nem is látom sok értelmét. Ti ugyanolyan meggyőződéssel éltek az ország dolgairól, történéseiről, mint a fidesz, miközben a valóság valahol kettőtök között létezik. Ami esetében az sem jó (mint azt az itteni példa mutatta), ha csak a felszínt karcoljátok, mert az irreleváns ismeretekkel óhatatlanul meghamisítjátok .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  37. Gonoszka
    2013. június 2. vasárnap
    20:23

    Ezzel az eltájoltságotokkal nincs is értelme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  38. MérlegElőd
    Tehát a DIPLOMÁCIA nyelve a hazugság,finomabban a tények elferdítése…
    Tudod,ha Bajnai ezt az eszközt használja,akkor a futottak még kategóriában fog kikötni!
    Orbán arra megtanított mindenkit,hogy a hazugság olyan unortodox,mint amilyen az ő politikája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. kekec
    2013. június 2. vasárnap
    17:38
    Mostanság úgy szokták írni. És ott a pont.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. bumburi
    2013. június 2. vasárnap
    20:34

    A világ nem fekete és fehér, mint nálatok, vagy éppen Wass Albertnél. Persze ő valamivel virtuózabban tette elénk a magyar nyelvet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. MérlegElőd
    Nem Bajnai “találta ki” az összefogást, hanem Orbán az új választási törvényével. Ami nem ad vele szemben más lehetőséget. Bajnai Hahá-ja csak KIELEMEZTE, és nem kitalálta. És ha komolyan gondolta, nem száll be a választásba egy RIVÁLIS párt élén, hanem párton felüli marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. MérlegElőd:
    Te diplomáciának nevezed, mi pávatáncnak, esetleg Kállai-kettősnek, de azt sem jó értelemben-
    Nem skatulyázunk, csak a régi elvhez tartjuk magunkat: A langyosakat kiköpi az Isten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  43. MérlegElőd
    “Magyarország elkötelezett az Európai Unió mellett, nem neonáci ország és nem szereti a diktatúrát, a kormánnyal pedig ugyan rengeteg probléma van, azt nem lehet mondani, hogy bármi köze lenne az antiszemitizmushoz vagy a rasszizmushoz ”
    Szeretném, ha leírnád erről a mondatról a véleményed! Szerinted a mondat első fele igaz, ami Mo-ra vonatkozik, vagy a második fel is igaz, ami a kormányra vonatkozik. Mindkettő igaz, vagy egyik sem? Ha erre válaszolsz, akkor számunkra világos lesz, hogy milyen nézőpontot képviselsz Magyarországgal kapcsolatban, a kormánnyal kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. kekec
    2013. június 2. vasárnap
    20:58

    Mi ez? Valami beugratós duma?
    A Haza és Haladás még hírből sem volt, amikor a Szolidaritás, Milla, 4k, Együtt keresték meg Bajnait, hogy jöjjön vissza a politikai életbe. A fidesszel szemben álló szervezetek támogatottságának súlya az, ami alapvetően adta,
    hogy a fidesszel szemben hogyan lehet fellépni feltételezhető sikerrel.

    …és akkor már azt is kitárgyaltuk amit te, a ” ha komolyan gondolta” felvetéssel előadtál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  45. kekec
    2013. június 2. vasárnap
    21:01

    Bocsánat, de te értelmezési zavarban vagy. Nem én nevezem diplomáciának, hanem a történelem. Ettől kezdve vagy tudomásul tudod venni vagy pedig életed végéig fanyaloghatsz. Röviden, vagy megszoksz, vagy megszöksz. …de ettől még nem lesz Mesterházy Bajnainak érdemi riválisa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  46. MérlegElőd
    Rosszul vagy tájékozódva.A Haza és Haladás már akkor országmegváltó programon dolgozott,amikor a Szolidaritás még nem is létezett. Persze akkor még nem bejegyzett pártvolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  47. kekec, 2013. június 2. vasárnap, 18:28
    Ebben egyetértünk. A módszereket és a hatást illetően nincs lényegi különbség a fasizmus meg kommunizmus között. Mindkettő a szabad vállalkozást és általában a szabadságot semmisíti meg, zsarnokságot valósít meg irracionális ideológiával egybekötve.
    Csak annyi a különbség, hogy a kommunizmus eleve egyenlőséget hirdet (és erre némiképp törekszik is), míg a fasizmus hűbéri rendszert épít ki.
    Szinte törvényszerű, hogy a kommunizmust hirdető hivatalnok-állam fellazulása, a vállalkozások óvatos, majd fokozatosan egyre nyíltabb engedélyezése mellett az egyenlősítő zsarnokságból fasiszta zsarnokság válik. (Az egész Kádár-rendszer erről szólt, de a nyolcvanas években felgyorsult a folyamat.) Nem véletlen az MSzMP kádereinek jelenléte a fideSS-ben. Ezt nem a szakértelem igazolja, hanem épp azok csapnak át fasisztába, akik nem a szakértelmükkel kerültek pozícióba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  48. Mérlegelőd
    “…de ha úgy gondoljátok, hogy van konkrét kérdésetek is, akkor könnyebben válaszolhatok nektek.”

    Hahó! 21:04-nél konkrét kérdés vár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. bubu64
    2013. június 2. vasárnap
    21:04

    Mi a véleményem? ???
    A szubjektumoknak nem vagyok híve.
    De!
    Szerintem úgy ahogy van korrekt. Az ország meghatározó része valóban nem fasisztoid ország, mert ennyi erővel akkor azok lennének az osztrákok és a németek is. A fidesz valóban nem vállalja föl a világ előtt, sem itthon, hogy a zsidók és cigányok molesztálását következmények nélkül elkövessék.

    A problémákat a fidesszel itt kár is részletezni. Végtelen a sora. Az pedig nagyon kevés, amit a szürke eminenciása miatt szemet huny. Persze ez csak a külföldi tűrőképesség szerint, itthon rólatok is láthatóan borzolja a kedélyeket. Nem ok nélkül.
    Csakhogy a fidesz nem tehet mást, az általa gerjesztett randalírozások gyakorlati kivitelezői, rágalmak sulykolói által nyújtott “segítség” fejében.

    Ennyi!
    Nálam! …de -mint az látszik- nem nálatok. Ugye? ;-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  50. MérlegElőd:
    A HaHa még hírben sem volt – azokon az oldalakon, ahol Te az infókat szerzed.
    NORMÁLIS emberek viszont másként tudják! Pl hogy az Együtt csak AZUTÁN alakult, hogy Bajnai fellépett a Milla szimpadára.
    Tisztelj már meg minket azzal, hogy valamivel közelebb tartod magadat az igazsághoz, mint egy átlagos jobbos oldalon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos