Ronai and Ronai
AMERIKAI

TGM még nem tudja, kávézik-e Orbánnal 2013. május 13. hétfő 8:47 Forrás: klubradio.hu

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
TGM még nem tudja, kávézik-e Orbánnal

Budapest – Kávézni és kvaterkázni hívta Orbán Viktor Tamás Gáspár Miklóst. A filozófus még nem döntötte el, hogy elfogadja-e a meghívást.

A közéletben Gazsi néven elhíresült TGM a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, 15 éve nem beszélt Orbán Viktorral, de semmiképp nem szeretne az udvarias gesztusra udvariatlansággal reagálni. Szerinte, talán az is számít valamit, hogy egy ilyen fontos dologban, mint egy honfitársunk halála, bár a szakadék két oldalán állnak, mégis emberi hangon tudtak szólni egymáshoz.

A filozófus korábban a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelében javasolta a kormányfőnek, hogy látogasson el Bara József sírjához, aki az izsáki a kényszervallatásba halt bele. Orbán Viktor pedig elment és egy szál, nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján. TGM szerint helyesen tette Orbán Viktor, hogy megfogadta tanácsát, ezzel kifejezte, hogy tűrhetetlen, hogy a gyanúsítottakat bántalmazzák a rendőrégen és kínvallatással próbálnak vallomást kicsikarni.

A miniszterelnök Facebook-oldalára videót is feltöltött az eseményről és válaszolt TGM-nek is. “Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt” – fogalmazott Orbán Viktor.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 21 szavazatból)
TGM még nem tudja, kávézik-e Orbánnal, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Elolvastam az előttem hozzá szólókat és szinte mindent kimerítettek.
    Sokan nagyon durva hangvételt ütöttek meg, amit mélyen elítélek!
    A futballpálya és a Kossuth tér stílusát, hangulatát nem kellene ide behozni!
    ***
    Egy apróság (?) azonban elkerülte sokak figyelmét!
    O.V. meghív valakit kávézni, amikor eddig nemhogy vitameghívást nem fogadott el, de szóba sem állt senkivel, aki nem az övéi közül való volt. És még lelkes híveit is erre biztatta, példát mutatva nekik.
    Mióta “hidegháborúját” megkezdte, ez volt a vezérelv; nem vitázni, nem beszélgetni, csípőből tüzelni!
    Ezen az ideológián egy rés keletkezett és e résen keresztül TGM kapott egy kávémeghívást.
    Ez valószínűleg csapdakávé. Elképzelhetően egy szakmai stáb gondos előkészületének eredménye lehet a kávézgatás ötlete, nem pedig egy személyes, átgondolatlan, hebehurgya ötlet.
    TGM-nek igaza van, nem illik visszautasítani egy meghívást. Ez pontosan a jelenlegi hívónak szokása. Mit vár a jelenlegi hívó? És a jelenlegi hívő?
    Hogy a meghívott nem megy el, visszautasítja a meghívást, ugyanis ők ezt feltételezik, mert ők maguk is ezt tennék.
    Azonban, kétségeink ne legyenek!
    Akár létrejön a kávézás, akár nem: O.V. nyert.
    Ő mindig nyer, akkor is ha veszít, ahogyan mondja a pesti aszfaltnyelv. Nyert az ovódában, nyert az iskolában, nyert a kollégiumban.
    Most éppen külföldön nyert, legutóbb meg itthon a Puskás Akadémiával. Genetikailag győző ő, apai ágról pláne.
    A meccs ez a része lefutott.
    Mi van a másik térfélen? TGM vesztett. Ez nem kérdés. Ahol már van egy győztes ott nem lehet még egy. De vajon elmegy-e?
    Sokan felvetik TGM hitelességét vargabetűi miatt. Ha igazságosak vagyunk akkor mindketten alapos vargabetűket írtak le. Az egyik a a polgári liberálistól az anarchista szélsőbalig, a másik a liberálistól a keresztény konzervatívig. Mindketten ismerik a játékteret, TGM az egyik térfelet, kávépartnere az egész pályát.
    A jelenlegi sztárjátékos kihívja a visszavonult, idősebb játékost.
    Van-e veszteni valója a kihívottnak?
    A kolbász- és hurkatöltő értelmiségi meghívja a kávéházi értelmiségit kávézni. Ez elég vékony jég lehet a meghívónak, hiszen a meghívott saját pályán játszana.
    Azonban ne ítélkezzünk felületesen: kolbász- és hurkatöltés közben, disznótoron, a futballpályán játékosként és a lelátón nézőként, kollégiumi hálószobában, falusi csűrdöngölőn jobban meg lehet ismerni az életet, mint könyvtárszobában, kiállításon, koncertteremben
    Valószínűleg ez a meccs elment.
    A győzők győztek, csupán az a kérdés: a kávéházi filozófus hagy-e üzenetet?
    Nem a győzőknek, azok vakok és süketek.
    A látóknak és hallóknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. TGM-t nem lehet komolyan venni. Októberben felszólította Orbánt távozásra, és márciusban az ellenzéki tüntetésen a Kálvin téren ellenállásra szólított fel ellene. Most pedig tett neki egy baráti, emberi gesztust. Megrendezett színjáték az egész. Így akarják leszerelni a szókimondó filozófust, hogy ne hangoztassa korábbi véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. TGM hiteles és napjainkra érvényes üzenetet csak két esetben hagyhat. Egyik eset, ha van neki ilyen. (Én kételkedem benne, ugyanis bármelyik politikai porondon megjelent, és okosakat mondott, ott csak zűrzavar és pusztulás maradt a nyomában.) A másik, ennél jóval szimplább ok: ha mégiscsak mond valamit, ami használható és értelmes, lefogadom, hogy partnere ezer évre titkosíttatja valamelyik kedves szolgájával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüntetés az orbáni zsarnokság ellen 2013. június 21. péntek | AN

Bajnai megvédte az Orbán-kormányt Berlinben 2013. június 1. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos