Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Amerikai Népszava köszönti a trianoni barackfát 2013. June 2. Sunday 23:28

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Amerikai Népszava köszönti a trianoni barackfát

A Trianonnal uszító fasiszták, és kedvenc diktátoruk, az antiszemita, Európa-ellenes és náci eszméket közvetítő Orbán Viktor köszöntésére, az Orbán-Simicska maffia emlékére szóljon a dal. Kellemes nyarat magyarok a barackfák alatt!

[youtube D6ig1uNCFEI]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +48 ( 66 szavazatból)
Az Amerikai Népszava köszönti a trianoni barackfát, 4.4 out of 5 based on 40 ratings

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. Gyula Bognar, Jr.

    A Trianon döntés a győztesek szempontjából igenis igazságos döntés volt. A területeken, amiket elcsatoltak a vesztes Osztrák-Magyar Monarchia másodrangú országától, a magyar lakosság kisebbségben volt. Erről az Antant államai pontos statisztikai kimutatást készítettek.
    Emellett semmi jóakarat nem várható egy olyan ország által, amelyik lezüllik a Vörös Kommunista terrorba, utána pedig a Horthy Fehér terror követi azt. Egy vesztes, a becsületét teljesen eljátszó, a hadsereget szélnek eresztő kormány kezdetnek, kuncsorogni ment Franchet d’Esperey Antant Generálishoz, Romániába. A három tagú Károlyi küldöttség két tagja, rang fosztott katonatiszt volt, elbocsájtott tisztekből állt. Mivel az Osztrák-Magyar Monarchia már békét kötött az Antanttal, Károlyinak semmi keresnivalója nem volt ott. Ha már békeszerződést nem kapott, akkor legalább szénért könyörgött ezután. Ekkor hangzott el Franchet d’Esperey híres mondata; “Vous êtes, déjà tombés si bas?” azaz “Maguk már idáig süllyedtek?” (Nov. 9, 1918)
    Ezek után hazautazott a tábornok és leadta riportját a Magyar helyzetről a Francia kormánynak.
    A veszteseknek azt kellene elkönyvelni, az évszázados siránkozás, ahazugságok halmaza, a soviniszta bűnbak keresés és a hibák másokra kenése helyett, hogy vállalják a felelősséget és a jövőre koncentrálva, becsülettel érdemeljék ki a tiszteletet és elismerést. Mint Németország, például. A teljesen lerombolt és megutált, megvetett Németország polgárai, alig hatvan év alatt a Világ egyik legjobban tisztelt, megbecsült és sikeres országa lett. Ezt utánozzák a Magyarok és ne óbégassanak Trianonról száz éve, ne verjék mellüket, hogy jobbak, mint az általuk igazságtalanul lenézett, állandóan sértegetett szomszédjaik. Akik hamisítják a történelmet, azok mindvégig hazugságban élik életüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (65 szavazatból)
  2. A barackfás dalt ízekre szedte a nyest.hu:
    “A nemzeti összetartozásés a barackfa
    A nemzeti összetartozás nagy közös tánc víziójában jelenik meg az ünnep hivatalos dalának szövegében. Megvizsgáljuk, miről szól a dal, és hogyan fejezi ki nemzeti összetartozásunkat.
    .
    Két napja visszhangzik a neten Az összetartozás dala (a kormányoldalon valamiért csupa nagybetűvel, holott a dalcímeknek csak a kezdőbetűje nagy, ha a benne szereplő szavakat egyébként nem írnánk nagybetűvel). A kormányoldal szerint a zeneszerző Bársony Bálint, ám a videó végén Rieger Attila neve is szerepel, a szöveg szerzőjeként pedig rajtuk kívül Fenyvesi Ágnes is fel van tüntetve – a dal születéséről szóló szöveg őket nem is említi. Ráadásul a videó szerint a dalnak nem is Az összetartozás dala a címe, hanem Barackfa.
    .
    Az alábbiakban nem szeretnénk minősíteni sem a dalt, nem vizsgáljuk elkészültének körülményeit sem – ezeket sokan megtették már helyettünk. Egyedül a dal szövegének értelmezését szeretnénk megkísérelni, különös figyelemmel arra, hogy szövege miért teszi alkalmassá arra, hogy az összetartozás érzését, illetve a nemzeti összetartozás érzését fejezze ki, hiszen a kormányoldal szerint „az idei Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából született” (a magyar helyesírás szabályai szerint az ünnepek nevét kisbetűvel írjuk).”
    (…)
    http://www.nyest.hu/hirek/a-nemzeti-osszetartozas-br-es-a-barackfa

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  3. Gyula Bognar Jr.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    A németeknek is volt mit siratniuk, őket is szétszakították az I. vh. után.
    Hitler azt lovagolta meg és eljutott a nagy nacionalizmusával a II. vh-hoz!
    És a német nép képes volt magába nézni és felépíteni az országot és virágzóvá tenni, mert szorgalmasak és tesznek nem siránkoznak és nem mutogatnak másokra!
    Ezért volt szemét dolog a vekkerestől Angela Merkel és a német nép megsértése, a ne küldjenek szövegével…oda tett, ahonnét enni kap!
    Akiknek pedig ez tetszik, azok semmivel nem különbek azoktól, akiket megvetnek, mert csak kapni akarnak, de nem akarnak dolgozni!
    Legutóbbi beszédében a sohasemhazudtam azt találta mondani, hogy megállunk a lábunkon….valaki szólhatna neki, hogy ezt azok is hallják, akik finanszírozzák az országot, mert azer az igazság az, hogy a nagy fülforr. keményen küzdött, hogy 7 évre kiharcolja az apanázsu(n)kat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  4. Udvozletem!

    Trianon tipikusan az a dolog, amit mindenki elore latott de senkit sem erdekelt!!! Tettszettek volna eleg gyereket csinalni(kiforditva az igaz mondadt)!!!! A torokok eleg erosek voltak, hogy felulirjak a Trianonjukat. Mi viszont megyunk a masodik Trianon fele, ezt is mindenkivtudja es ez sem erdekel senkit!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  5. Az idióta vámpírfejű Lezsák pedig már eurocinizmusról beszél Trianon kapcsán, mintha bármelyik mai vezető felelős lenne bármilyen évtizedekkel ezelőtti elődjének döntéséért. (Ami, tenném hozzá, reakció volt az akkori agresszív magyar politikára.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  6. Hát igen, az előrelátás, a meggondolás soha nem volt magyarok errőssége. A háború kirobbantása a Monarchia vezérkarának és politikusainak elképesztő butaságáról és felelőtlenségről tudósít: 1914 ben Németország és a Monarchia összesen 3,7 millió főnyi katonával rendelkeztek, szemben az antanthatalmak – orosz, szerb, francia, angol, belga, montenegrói – 5,7 millió fővével. (ebben a számításban nincs figyelembe véve a US, Kanada, Törökország, Ausztrália, Új Zéland stb. biztosra vehető beavatkozásuk). Magyarországnak a háború elkerülése érdekében szembe kellett volna fordulni a császári házzal. Már volt parlament, volt külön magyar országgyűlés – csupán ki kellett volna mondani, hogy Magyarország nem akarja ezt a háborút, sem pénzzel, sem katonával nem vesz részt benne ! Punktum ! Ezt a lépést a főnemesi elit nem akarta, nem merte megtenni. És mi lett ennek a világégésnek a vége? – az értelme?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. Figyu! Ezek a hülye fasiszta irredenta állatok a barackfa altatt akarják egyesíteni az idióta magyar csürhét. A Barack-ról én Obama elnökre gondolok, de a magyarságra soha. Na meg a fütyülős barackpálinkára, amitől a csuti néha tisztességesen berúg, és dalra fakad a fehérvári huszárokról. Na ugye hogy a barack levekapcsolatos a fideSSel. Mert a fának aztán a magyarsággal sincs kapcsolata, ha csak annyi nem, hogy a Barackfa alatt kellene őket összeterelni, annak származási helyén, valahol középázsiában. A barackfa szimbóluma nektek fajmagyaroknak (aki nem faj, csak egyszerű köznapi magyar, aki nem a nemzet részer, mert a fajmagyar abból kitagadja ) egyszerű atavizmus. Ezekből az Európától idegen szabadságharcos barmoknak bizony ott lenne a helyük. Ázsia széles síkságain a sámánok irányítása alatt nyereg alatt puhítani a húst, és hátrafelé nyilazni, meg agysebészkedni. Ott nem szomorkodnának Trianon miatt, és nem óbégatnánaazért meert az európai hatalmak elvették azt, ami sose volt az övék, mert a trianoni békében elvett területeken a magyarok által elnyomett nemzetiségek éltek, és azoknak egy percig sem jutott eszébe, hogy Magyarországhoz tartozva továbbra is szenvedjanek. Aki meg a szomszédos államokban nem akar hűséges állampolgárként élni, elmehet a fajmagyarokkal együtt a barackfa (Prunus armeniaca ) alaá Ázsiában teremteni nemzeti egységet az irredenta csürhével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (20 szavazatból)
  8. Nyul György
    2013. június 4. kedd
    13:34
    Önnek és mindenki másnak a figyelmébe ajánlom a legmélyebb tisztelettel, hogy Ázsia már elhúz, vagy már el is húzott mellettünk.
    Vagyis akarom mondani: ne sértegessük az ázsiaiakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  9. Kovács Szilveszter

    A temetkezésről szóló törvénytervezetet ismeritek már ?
    Nekünk írják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  10. Kovács Szilveszter

    Még valami : hogyan, milyen szánalmas és veszélyes módokon akarják még elterelni a figyelmünket arról, hogy már nagyon közel a szakadék ?
    Jó, ha a választásokig kihúzzuk összeomlás nélkül. Úgy értem : gazdasági összeomlás nélkül. A többi / erkölcsi, politikai, szociális / összeomlás már megvalósult.
    ” Kis szobában kis parasztok.
    Egy pipázik, de harasztot.
    Ezeken nem segít ima ,
    gondolkodva ülnek ím
    a sötétben :
    uraságnak fagy a szőlő,
    neki durrog az az erdő,
    övé a tó, s a jég alatt
    neki bújnak a jó halak
    iszapba. ” / József Attia: Holt vidék

    Végtelenül el vagyok keseredve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Magyarország mellett még számos országnak volt Trianonja!
    1.A Szovjetunió széthullása tagállamokra,az oroszok számára
    2. Jugoszláva szétesése Szerbia számára,úgy hogy tengeri kijáratát is elveszítette
    3. Németországtól elkerültek keleti területei,megszűnt Kelet-Poroszország
    A történelemben a nagy birodalmak szétesése gyakorta “trianoni” volt (pl. Római vagy a Perzsa Birodalom,Török Birodalom,Német-Római Császárság,stb.) Mégsem nyavajognak szüntelenül,mint a magyarok!
    A magyar kormányok még a “Csonka-Magyarország” lakosságának sem képesek az európai színvonalú megélhetést biztosítani,ahogy Nagy-Magyarország népességének sem voltak képesek!
    Semmi garancia sincs arra,hogy az Amerikai Egyesült Államok a jövőben nem fog részekre szakadni,mert a dél-amerikai spanyolok megállíthatatlan beözönlése a dél-nyugati területekre valószínűsíti egy új spnyol-amerikai állam megalakulását ezeken a területeken…Az USA ezt is túlélné!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Mate, Ivan Tibor

    Ez a kis trianoni meltatas anyam nagybatyjarol, Laszlo Ivanrol szol, aki utan en az Ivan nevet kaptam. A Monarchia huszarsagaban szazadosi rangban szolgalt, es a szulofalujaban Ermihalyfalvan koztiszteletben allo polgar volt, roved ideig polgarmester. Az orosz hadifogsagbol Kinan keresztul szokve jott vissza az edes hazaba, es erett ferfi koraban eloszor megnosult. Ket fenykepen van rola. Az egyik a hadifogsagban keszult, rendfokozat nelkuli, disztelen egyenruhaban szakallasan tudatta a csaladdal a fenykep-levelezolapon, hogy eletben van. A tintaceruzaval irt gyonyoru calligrafiaval a csalad iranti szeretetet es a haza iranti vagyakozasat fejezte ki egyszeru, megis eroteljes szavakkal. Hazatert, es a becsi dontes utan amikor veszett Trianon, a helyiek felvonulasat vezette nemzeti szinu karszalaggal a bevonulo honvedseg udvozlesere. Ez a masodik fenykepem rola, amint atvonulnak az “Isten ald meg a magyart” (igy egy d-vel) feliratu viragkapu alatt.
    Hala a trianoni dontes megsemmisitesenek, koztiszteletbenalo polgarbol rovidesen mocskos, ruhes zsidova leptettek elo, es a gettobeli vagyonszerzo csendor vallatasok, kinzasok es ehezes utan az Auschwitba tarto vagonba kerult. Egy fiatal tulelo foldi szerint az elsok kozott halt meg a lagerban.
    Ha azt hallom vesszen Trianon, az a valaszom, vesszen a revizio.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. December 4. Thursday | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. April 15. Tuesday

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos