Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem adják ki a mutyi-pályázat adatait 2013. május 7. kedd 23:11 Forrás: MTI, Origo

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem adják ki a mutyi-pályázat adatait

Budapest – A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint a nyertes, illetve vesztes pályázatok, valamint azok mellékletei nem minősülnek közérdekű adatnak, így azokat nem adják ki a nyilvánosságnak – írta az origo.hu kedden.

A Transparency International (TI) Magyarország korábban közleményben tudatta az MTI-vel, hogy az atlatszo.hu oknyomozó portál, a hvg.hu, az index.hu, a K-Monitor Közhasznú Egyesület, az origo.hu és a Társaság a Szabadságjogokért Egyesület az adatokat egyszerre kérte a nemzeti fejlesztési minisztertől és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től.

Az origo.hu keddi cikke szerint a fejlesztési tárca kedden válaszolt közérdekű adatigénylésükre. A minisztérium szerint a koncessziós törvény meghatározza, hogy a trafikpályázatokban mi minősül közérdekű adatnak. Mint a tárca kiemelte: “kizárólag a nyilvános pályázatok elbírálása során készített emlékeztetőben foglaltak, valamint a koncessziós szerződés azon tartalmi elemei minősülnek közérdekű adatnak, amelyek a nyilvános koncessziós pályázat kiírásának a részét képezik”.

Ennek értelmében a nyertes, illetve vesztes pályázatok, valamint azok mellékletei nem minősülnek közérdekű adatnak, így azokat, “figyelemmel a személyes adatok védelmére, valamint az üzleti titokhoz való jog tiszteletben tartására”, nem adják ki. Ugyanígy a pályázatokat elbíráló bizottság névsora és az üléseikről készült jegyzőkönyvek, illetve egyéb dokumentációk sem nyilvánosak – tették hozzá.

A benyújtott pályázatok által elért pontszámot a koncessziós szerződések megkötése után számított harminc napon belül felteszik nemzetidohany.hu oldalra.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Nem adják ki a mutyi-pályázat adatait, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Ez a Fidesz-féle open government. Persze ellenzékből ennek tizedéért ment a vinnyogás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  2. Ez várható volt! :-(
    A mutyi a köbön ezek után, ezerrel folytatódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  3. “nemzetidohany.hu”
    .
    Aha. A nemzeti dohány újabb trükkös megszerzésére megy ki a játék? Ez az új kormányportál neve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. Végérvényesen és minden választó számára levonható az a következtetés, hogy minden, amit a Fidesz-KDNP nemzeti címkével látott el és e címkézés leple alatt tett/tesz az hamis, önkényes, eltorzított, privilegizált egyének és érdekcsoportok érdekeit kiszolgáló, átláthatatlan, alapvető társadalmi és állami érdekeket figyelmen kívül hagyó, azokat megsértő, vagy meggyalázó, amelyek mindezek következményeként antidemokratikusak, tehát nemzet ellenesek is!
    A melldöngető magyarkodás pózának, valamint a nemzeti frazeológia szólamszerű használatának az álságosságára már számos kipróbált és hiteles magyar hazafi felhívta a magyarság figyelmét, de a magyarok jó nagy része ezekről mit sem tud, vagy nem is akar tudni.
    Mára viszont már minden ép eszű kételkedőnek világossá válhatott, hogy mit is értett Orbán a hangzatosnak szánt populista, nemzeti-keresztény kliséken, mi volt e klisék használatának a célja és az általuk elérni kívánt politikai, hatalmi és anyagi haszon! Se szeri, se száma ezeknek a megtévesztő, valódi szándékokat leplezni igyekvő, de már a “bedobásuk” idejében is gyanakvást keltő, disszonáns politikai szlogeneknek, mint pl. “a haza nem lehet ellenzékben”, “mi képviseljük hitelesen a magyar nemzetet”, “a baloldal mindig rárontott a nemzetére”, “mi, a nemzeti oldal képviselői”, “a nemzeti ügyek kormánya”, a “nemzeti együttműködés rendszere”, a “nemzeti konzultáció”, a sok-sok nemzeti előnévvel újjászervezett és megszállt/elfoglalt közintézmény, közte pedig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. a dohányüzlet lenyúlásával, és a “nemzet nevében”!
    Ezek mind-mind mindannyiunk, de leginkább a magyar politikai osztály, benne pedig az MSZP, az SZDSZ, valamint az MDF vezetőinek és a legfőbb apparátusainak a szégyenére történhetett meg velünk így, még akkor is, ha közülünk, a választók sokaságából sokak előtt már 2002. előtt sem volt kétséges, hogy a Fidesz nem egyéb, mint a gátlástalan politikai és gazdasági kalandorok érvényesülését szolgáló fedő szervezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  5. Gyöngyi Péter

    Azt csinálnak, amit akarnak! Az ellenzék egy rakás &art ér!
    Az emberek túlnyomó többségét, vagy tájékozatlanságuk okán, vagy az összefüggések felmérésének képtelensége miatt, nem foglalkoztatja ez az egész.
    Ezt a harasztot nem fújja a szél, még is zörög. Mit zörög mennydörög. Kit érdekel?
    Az egész magyar társadalmat egy érdekli.
    Gyurcsány takarodj!
    Mondhatjuk azt, hogy rajtunk nem múlik semmi, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem igaz.
    Az életünk múlik, az érdektelenségen, az életünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Mi az hogy nem közérdekű? Ki meri ezt állítani?
    Megérteném, ha hadi felszereléseket vennének, és azt nem akarnák nyilvánosságra hozni!
    Miért is nem közérdekű?
    Mert akkor secc perc alatt kiderülne, hogy bizony ez nem egy törvényes eljárás! Kiderülne, hogy a fidesz nem ám tisztességes eljárásban pályáztatott, hanem felosztotta az övéi között a koncessziót! Mert ezek nem simán trafikok lesznek, hanem találkozási pontok, és aláíróhelyek szükség esetén, ahol nagyon gyorsan elérnek mindenkit aki számít, és akiket mozgósítani kell a fidesz érdekében.( mondta ezt egy nevét elhallgató, bennfentes fideszes a HVG-nek) Hálájuk jeléül, ezek meg ugrani fognak.
    A 4, majd 10, és végül Orbán által 12%-ra feltornázott haszon nagyon sok találgatásra adott okot. Különböző számok kerültek napvilágra ez ügyben, köztük 500 milliárd Ft, ami nem semmi! Erre azt mondani, hogy nem közügy, enyhén szólva is pofátlanság!
    Orbán építi tovább a birodalmát, ezek meg bástyák lesznek, ahol a hívei eredményesen dolgoznak majd a fidesz érdekében.
    Már nem elég a megye, meg a járások fideszesítése, már helyileg is kellenek
    hivatalos talpnyalók, mindenki kárára, és megfélemlítésére.
    Ha itt demokrácia van, akkor miért nem lép közbe az, akinek a demokrácia védelme lenne az elsődleges feladata?
    Ez az ügy nyilvánosságért kiállt! Nem szabad hagyni, hogy ezt Orbán, és vazallusai megtegyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Tegnap egy ájtatos hangú, szolid asszonyka betelefonált, hogy tisztázza a vádakat, mert ő igenis nyert a pályázaton, egy kicsit bele is keveredett ez a nem vagyok fideszes nő, mert még a “langyos” kérdések is megzavarták, de ez sem őt, sem a műsorvezetőt nem zavarta, mert nem igazán forszírozta, hogy cím nélkül hogyan lehetett pályázaton nyerni egy trafikot, pedig nagyon érdekes lett volna megtudni ezt a lényeges dolgot?
    Aztán jött a szünet és bejátszottak egy polgármesteri nyilatkozást, mely szerint az ő rokkant húga is elveszítette a trafikját, melyet végül is szentendrei pályázó vitt e!
    Szóval, cím nélkül lehetett pályázni….így még érdekesebb a mutyi, mert, akkor tkp. egy borsodi nyerhetett egy zalai trafikot?
    Vagy akkor ez most hogy?!
    Azt mondják az emberek nagy részét nem érdekli, mert el sem jutott hozzájuk ez a trafik-mutyi! Szerintem pedig az emberek nagy többsége dohányzik (sajnos) és ez a mutyi inkább eljutott hozzájuk, mint a föld-mutyi.
    A legkisebb faluban nem lesz dohányárú és majd km-ket kell utazni a cigiért mert a mozgóboltosnál és a kocsmában sem lehet majd cigihez jutni – szerintem erről már a legeldugottabb tanyán is értesültek. Majd fellendül a feketecigi-kereskedelem!
    Aztán egy másik ájtatos, idős asszony bezáratná ezt az általa mocskolódónak vélt TV-t – de ő nem gyűlölködő – csak aztán ő is belekeveredett a nagy kereszténységébe, mert azt találta mondani, hogy a cigányok mindent megkapnak, amit “tőlünk” elvesznek! Ő sem fideszes, de szerinte az előzőek mindent elloptak….aztán jött a további hablatya és a végén jól belekeveredett, mint a cica a gombolyagba…..
    Szóval ő megszüntetné a neki nem tetsző TV-t, mert ő egy jólelkű, hívő, szeretetre vágyó és szeretet sugárzó asszony! Mit tenne, ha gyűlölködne?
    Már többször hallottam ilyen ájtatos betelefonálókat és olvastam ellenzéki sms-ezőket, a párt és a kormány legalább ilyenek által finanszírozza a TV-t.)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Kedves bumburi, ez mind nagyon szép (mármint hogy “Nem szabad hagyni…”), de ki (és: mi) akadályozhatja meg őket abban, hogy azt tegyenek, amit akarnak?!
    Ezek, ha kedvük tartja, bármikor bevezethetik a tizedet, a kilencedet, az első éjszaka jogát, a derest, a kalodát, a keresztrefeszítést…
    Kizárólag saját “önmérsékletük” szab(hat) nekik gátat.
    Ezt kaptuk örökül attól a kétharmadtól, akik otthon maradtak szavazás helyett 2010-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  9. A nyilvánosság kizárása egyetlen tisztességes eljárás esetén sem merül fel senkiben. Akik titkolódznak, azoknak takargatni valója van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. Csak a direkt hülye nem látja, kilóg a lóláb !
    Már a részletekre se kell ügyeljenek ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  11. csatt
    Rosszul fogalmaztam. NEM SZABADOTT VOLNA HAGYNI! Így hangzana helyesen.
    A tákolmányozás után azonnal ki kellett volna vonulni a parlamentből, és be sem menni a visszavonásig! Az mszp, (ahogy legnagyobbnak deklarálja magát) hatalmas demonstrációt szervezhetett volna, felemelt középső ujjas táblákkal!
    Nem most kéne Szanyinak vagánykodni, hanem megfontoltan nem aláfeküdni Orbán kívánalmainak!
    És igen! Volt lehetőség, csak nem éltek vele! Miért? Kinek jó ez a 3 éves huzavona, miközben teljesen leépítették a jogállamot?
    Azt írod, ezek bármit megtehetnek. Mert hagyják! Ezt meg én írom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  12. Javasolnám, hogy nem csak a Trafik-Mutyi, hanem semmilyen kormányzati/állami koncesszió, beruházás stb. pályázat anyagát se lehessen akár az “Üzlet titok” mögé sem rejteni.
    Ez nem a kormány/állam pénze hanem az állampolgároké. Adóval, illetékkel kötelezően (nem önkéntesen adományként) beszedve.
    Amelyik pályázót “zavarja” a nyilvánosság, ne pályázzon.
    Arról már nem is beszélve, hogy ha pl. egy igazán “tiszta” pályázatot valaki már megtapasztalt, pl. IMF. pénzekkel történő beruházás, már a kiírásban szerepel, hogy mikor, hol lesz a tender bontás (pl. egy színházban) nyilvánosan, a jelen levők, többségükben pályázók de akárki, és ott és akkor a nyilvánosság előtt történik a pályázati borítékok nyitása és az ~1 oldalas pályázati kivonat, a pályázati szempontoknak megfelelést igazoló kivonat felolvasása/kivetítése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. “Szóval ő megszüntetné a neki nem tetsző TV-t, mert ő egy jólelkű, hívő, szeretetre vágyó és szeretet sugárzó asszony! Mit tenne, ha gyűlölködne?”
    Ő HÍVŐŐŐŐŐ???????? AKKOR MIÉRT AKAR DOHÁNYT ÁRULNI??????? MÉG A TÍZPARANCSOLATOT SEM ISMERI!!!!!!! NE ÖLJ!!!!

    Mi is van a cigarettás dobozra írva??? És nem fideszes????? hazudik, tagadja, bezzeg a hívőségével dicsekszik, pedig az olyan hívőség, mint orbáné… na halaggyunk tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Szanyi kapitány olyan szépen, érthetően és világosan mondja el a problémákat…
    http://atv.hu/cikk/video-20130506_szanyi_egy_tolvajkormannyal_allunk_szemben
    …fel nem foghatom, az ellenzék miért nem bojkottálja már ezt a diktatúrát?
    Mikor tudják a mai újfeudális hatalom természetét, hogyan hihetnek a 2014es-stb. választások tisztaságában?
    Fel nem foghatom !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-ről volt egy riport, kb 40-45 főt fog majd állandóan foglalkoztatni a a tervek szerint
    Ennek a mondvacsinált Zrt-nek ugyan már honnan is lesz bevétele, és egyáltalán mi a feladata?
    Felügyeli, hogy megfelelő kézben van-e dohány, és tovább osztja a sápot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Kedves bumburi!
    Helyesen!
    Nem lett volna szabad hagyni!
    Amúgy Tisztellek!!!
    Maximálisan egyetértek a beírásaiddal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Tele a t… ,akarom mondani a hócipőm az ellenzékkel! Ha egy normális ellenzék lenne, akkor az egész demokratikusnak mondott társaság kivonulna a Parlamentből mindaddig, míg ezt a törvényt vissza nem vonják, míg átláthatóvá nem teszik az összes föld-mutyit, dohány-mutyit, közbeszerzési pályázatokat stb…! Parlamentben már meg sem szólalhatnak, akkor mire várnak? Összefogni és kifelé!!!!!
    Nemzetközi sajtótájékoztatót összehívni, hogy a világ tudja meg, kikkel állunk szemben, miféle bűnözők uralkodnak a népen, kik hülyítik az EU-t és a nagyvilágot a pávatáncos süket dumáikkal!
    Addig, míg ilyen drasztikus lépésre nem szánja el magát az ellenzék, addig ez a bűnszövetkezet feljebb és feljebb srófolja maga érdekében egy elmebeteg diktatúra újabb lehetőségeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Laszlo
    Kösz a kiigazítást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Magyar György ügyvéd képviseli a trafikosokat, meglátása szerint ez az eljárás kiveri a biztosítékot az EU-ban, mert sok a szabálytalanság – ettől lett mutyi – az, hogy nem adják ki az adatokat, ezt igazolja is, hogy de, de, ez bizony egy nagy mutyi, jó buli ez az összes fel-le menő pereputtynak!
    Aztán lehet megint siránkozniuk a fideszeseknek, hogy bántja őket ez a minden lében kanál EU!
    Hogy normális, tisztességes országvezetést és jogalkotást kellene művelni, az magas ezeknek a hatalmuktól elszállt egyedeknek!
    “Buszos beszéd” igazolja a portugál biztos vizsgálódásának alapját….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Találós kérdés: Melyik adat a publikus? Az, amelyik előnyös a Fityiszre, lett légyen igaz vagy sem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Már hányok mindentől ami úgynevezett “nemzeti”, mert annyra devalválta a FIDESZ. A dohánymutyi pedig elérte nálam, hogy letegyem a cigarettát, mert nem fogom tömni a ezeknek a zsebeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. És emberek, csodálozunk, hogy nem jönnek a külföldi befektetők?! Én sem jönnék ide befektetni, amikorazt azt látom, hogy a hasukra csapva utólag módosítják a feltételeket. Ez a jogbiztonság?! Egy német, vagy amerikai szemében biztos nem az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. A fejlesztési tárcának nevezett végrehajtó társaság értelmezésem szerint nyilvános apróhirdetést adott fel, nem pályázatot hirdetett meg.
    Az újságokban megjelenő apróhirdetésre válaszolók pedig nem tudják meg, hányan és mit válaszoltak.
    Ez a trafikmutyi is olyan. Súlyosbítva azzal, hogy a hirdetésre – bocsánat, pályázatra – csak nem kis pénz befizetése mellett lehetett válaszolni. Mivel nem apróhirdettek, hanem pályázatot írtak ki, ezért a döntések igenis nyilvánosak kell legyenek. A bírálat szempontjai pedig egységesek kell legyenek.
    Hazug, csaló bagázs! Kihúzták több tízezer ember lába alól a talajt, a megélhetést, soha kereskedőként nem dolgozó maffiatagjaiknak juttatták a kereskedés jogát, ezzel együtt a haszont is. A földönfutóvá tett korábbi kereskedőket és családtagjaikat majd alkalmazzák alig pénzért, ha alkalmazzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Egy újságíró azt mondta, ez nem trafik-mutyi, ez maga a Fidesz kormány!
    Az első kormányzásuk, azemútnyócévnyi ellenzéki megnyilvánulásuk és most ez a három év – ezek ők, nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
    Kötelező látogatás a Terror Házában a diákoknak – egy hsz-ben olvastam:
    Nem látogatója, hanem állandó lakója vagyok már három éve a terror házának!
    Valóban lelki terror: manyup-i megfélemlítés, nyugdíjazások körüli megfélemlítések, rokkantakkal, földmutyival, trafikmutyival, stb.
    Ez a mindennapi öngyilkosságokban is lemérhető, de szerintem a családi erőszakban és az emberek egymással szembeni fellépésénél is látszik, a túlfeszített idegek harca folyik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. A trafik-mutyi, mely lézeresannyitisér szerint nem is mutyi, oszt mit ad Isten – kiesett a szekrényből a csontváz, a szájában cigivel – igaz csak egy felvétel, de még ezt is képesek lennének elmismásolni.
    A sok vakegér támogató még mindig mentegeti ezeket a lényeket – pedig a gerinc az evolúció teteje, de úgy néz ki, hogy megy ez visszafelé is….
    A rövid történelem is ismétli önmagát – öszödi felvétel – buszodi beszéd és trafik-mutyi, mi kell még ennek a népnek, hogy felébredjenek – a történelem feleslegesen ismétli önmagát, mert csaknem akarjuk felismerni?
    A déligyümölcsék törettek zúzattak, gyújtogattak, Kossuth téren dzsemboriztak a nagy felháborodásukban – itt meg mindenki csak méltatlankodik, pedig most is minden ok meg van arra a nagy felháborodásra, mert még 4 millió ember a létminimum alá is került a sok nem megszorítás miatt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Ez a Mutyifidesz súlyosan káros az országra …a szavazóbázis kérdezze meg orvosát gyógyszerészét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Tüntetés a trafikkormány ellen 2013. május 19. vasárnap

Trafik-gate: Orbán megint hazudik 2013. május 17. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos