Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megérkezett Varga csomagja 2013. május 11. szombat 7:54 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megérkezett Varga csomagja

Budapest – Itt van Varga Mihály, a Matolcsy Györgyöt váltó gazdasági miniszter csomagja. A megszorítás, amelyet természetesen nem így, hanem kiigazításnak neveznek, első körben közel 93 milliárd forint, és költségvetési zárolás képében tolják majd le a lakosság torkán.

Ha ez sem lesz elég a hiánycél tartásához, felfüggesztenek néhány beruházást, amennyiben még ez is kevésnek bizonyulna, akkor  – a hivatalos megfogalmazás szerint – a bankadó és a tranzakciós adó “újragondolására” is sor kerülhet.

A Varga-projekt nagy vesztese a Kossuth tér lehet, melynek átépítését, pontosabban lerombolását már elkezdték, ám lehet, hogy a Nemzeti Gödör mintájára évekig itt is csak egy félbemaradt építkezés emlékeztet majd egy rosszul végiggondolt tervre. A beígért stadionépítések is bajba kerülhetnek, lehet, hogy ezekre sem jutnak majd az állami pénzből milliárdok.

A kapkodást és a pánikot jelzi, hogy Kubatov Gábor, az FTC elnöke már alig néhány órával Varga bejelentése után közleményben nyugtatta a klub szurkolóit, hogy a stadionra megvan a pénz, a beruházás nem marad el. A szimpatizánsok persze ettől a bejelentéstől azonnal idegesek lettek – tegyük hozzá, nem minden ok nélkül.

Összesen 92,9 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetésben, és ha szükséges, második lépésként ezenfelül felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette, ez együttvéve 150 milliárd forint, de ha ez nem elegendő, harmadik lépésként bevételnövelő intézkedésként a tranzakciós illeték emelése és a bankadó újragondolása következik.

Mint mondta, a kormány magától ezt a lépést nem lépte volna meg, hiszen a kormány számításai szerint 2,7 százalék lesz az idei hiány. A brüsszeli intézmények azonban nem veszik figyelembe azokat az intézkedéseket, amiket az elmúlt években hoztak, és amelyek jelentős mértékben javítják az államháztartás egyensúlyát.

Varga Mihály szerint az első lépés elegendő lesz ahhoz, hogy a 3 százalék alatti hiányt a 2,7 százalékot biztonságosan teljesítsük. Jövőre 3,3 százalékot jelzett Brüsszel, 2014-ben tehát körülbelül 150 milliárd forintot kell egyenlegjavító lépésként bemutatni, ezért a zároláshoz hozzá kell tenni más intézkedéseket.

Az egyik ilyen intézkedés az egyszerinek tűnő beruházások (például a Parlament felújításának, a stadionok felújításának) felfüggesztése oly módon, hogy a finanszírozása nem a folyó kiadásokból történik meg – magyarázta Varga Mihály, aki azt várja, hogy az év második felében erőteljesebb gazdasági növekedés indul be, mint az első félévben, ez pedig azt fogja mutatni, hogy nincs szükség ezekre az intézkedésekre.

A harmadik lépcsőként Varga Mihály a bevételnövelő intézkedéseket jelölte meg. A gazdasági miniszter kifejtette: az a 172 milliárd forint, ami a zárolásokból és a beruházások felfüggesztéséből jön össze 2014-ben, nem lenne elegendő Brüsszelnek, akkor bevéltek növelésre fog sor kerülni. A bankadó, energiaadó és a tranzakciós illeték növelése kényelmesen garantálni tudja, hogy 3 százalék alatt legyen a hiány – mondta Varga Mihály hozzátéve, ennek látja a legkevésbé a valószínűségét.

Arra a felvetésre, hogy a zárolások következtében visszaeshet a fogyasztás, amely pedig fékezheti a gazdasági növekedés beindulását, Varga Mihály azt mondta: nem olyan mértékű összegekről van szó, amelyek ténylegesen akadályozni tudják a magyar gazdaság működését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 11 szavazatból)
Megérkezett Varga csomagja, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Lám-lám, aki homokra építi a stadionját: a populista duma alapja a minden baj forrásának kikiáltott államadósság volt, és a hőstett, csökkenteni azt? Hát most aztán megy a pénz – ami egyre értéktelenebb – egy feneketlen kútba, ahelyett, hogy értelmes dolgokra fordítanák… Orbán azt hiszi, ez népszerűségnövelő? Ki előtt, a hülyék előtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  2. Három az egyben akció! …. ……………………………Egyet fizet hármat kap!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  3. Jobboldal = “hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemek”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  4. Orbán tavaly nyeglén nyilatkozta Brüsszelben: mondjanak egy számot és mi betartjuk!
    Megszorongatja ő a népet, hogy az belegebed, ráfogja az EU-ra és az IMF-re.
    Két legyet egy csapásra – bosszút állhat a zemútnyócévért és megutáltatja az EU-t!
    A gondolkodók tudják, hogy mit vár az EU, hogy indítsák be a gazdaságot, attól tartható lesz a cél, a beetetett hívők köpködnek az EU-ra, mert sanyargatnak bennünket.
    A jogbizonytalanság az ami elriasztotta a befektetőket és persze a sarcok, a kiszámíthatatlanság miatt inkább elhúznak vagy kivárnak és nem fejlesztenek – egyik sem a gazdaság beindulását eredményezi.
    A kormány nem teljesíti a követelést: nem nyúl a nyugdíjakhoz, mondta egyik szóvivő.
    Amikor azt mondják, hogy az infláció 3% – na ez a nyugdíjakban 3%-t fog jelenteni, pedig aki vásárolni jár, az láthatja, hogy mekkora áremelkedés volt az élet minden területén és, hogy nem 3% volt, az biztos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  5. Ez a Magyarország Jobban Teljesít Csomag A rádióban ugyan Uniósnak mondták, de ehhez az EU-nak semmi köze. Az Uniós elnevezés legfeljebbegy újabb öngól lehet. Azt hiszem a csuti ezután nem mer -Brüsszelbe utazni Mellesleg én mondom (Mesterházival ellentétben) Most már tényleg ideje hogy megvonják Magyarország szvazati jogát. Gyalázat hogy ez a nép még mindíg “magával kötve mint a kéve, sunyít vagy parancsot követ.”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  6. Ha Varga meglebegtette a bankadó, energiaadó és más adók további növelését akkor a célja a külföldiek elüldözése. Szemétdombbá változtatják Magyarországot, de ezen is csak ők akarnak kapirgálni.
    .
    A külföldiek pedig megnézik a közvéleménykutatásokat, meddig maradnak még az idióták hatalmon és levonják a következtetést. Nincs mire várjanak…
    Méghogy gazdasági növekedés várható. Lehet a rablóbandán belül…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Rendkívül ügyes megoldás, így nem kell kéthavonta a költségvetést módosítani.
    De ezek megint nem olyan bevételek, melyek a gazdaság helyzetén bármit is változtatnának. Csak statikus lépések.
    Az Orbán kormány ígéretére alapozni, bátorságra vall, és ezt végre kezdik látni.
    Az UNIO remélem nem is fogadja el.
    Előállt az a hülye helyzet, hogy innen kellene támogatni az UNIO minket segíteni próbáló lépéseit.
    Most látszik, hogy mennyire csak az UNIO pénzéről szól minden. Hol van már az a duma, hogy többet fizetünk be, mint amennyit kapunk.
    .

    Az ellenzéknek stratégiát kellene váltani. (és most jó indulatú vagyok, mert feltételezem, hogy van) ehhez viszont komoly munka kell , és nagyon más hozzáállás.
    Azzal kezdődik, hogy tudomásul kell végre venni, hogy egy ideje már háború van.
    Bármit is tesz a Fidesz, azt kell végig gondolni, hogy ha ugyanezt a baloldal teszi, mit lépne rá a Fidesz? És azt meglépni!!
    És azt meglépni!!
    Talán a saját fegyverével legyőzhető. Mert úriemberek itt labdába sem rúghatnak!!
    És következetesen. Felvállalni, hogy Európához AKARUNK, tartozni, és ezért elfogadjuk, hogy Európa most egy kicsit kivet minket.
    Régi tetteinket, ha most is helyesnek tartjuk,( mint pl. az válasszon, aki itt fizeti az adót) nem megtagadni.
    Következetesnek lenni, és támadni, támadni, támadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  8. A fene enné meg, ennyire nem lehetnek hülyék! ” Mondjanak egy szémot és majd betartjuk.” Pont a lényegét nem érti ez a sutyerák. NEM a szám a lényeg!!!(Ha valaki lecspja a szomszédját ,elveszi a pénzét, és ABBÓL fizeti ki a csekket ,attól még nem hitelképes. Ha van állandó munkahelye, befektetései, szükség esetén eladható dolgai, na AZ a hitelképes.) Ezzel az új megszoritásokkal csak tovább megyünk a csökkenő ( beruházás, kereslet ,adóbevétel, munkahelyek versenyképesség stb….)
    spirálba ,ami önmagát gerjeszti. Ez annyiból jó nekünk, ha nem talál sürgősen agy kuwatihoz hasonló olajmezőt, ( szijjártó úr, szimat!!! ,keres!!!) nekik annyi. EZT NEM FOGJÁK (gazdaságilag)TÚLÉLNI. Lehetetlen. És éppen ideje,hogy a stadon őrület és a Kossuth téri barbárság menjen a levesbe. Bárki bármit mond ,alakul ez!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  9. szenzor,++++++++++++++++++
    de!!!! , Európa NEM MINKET vet ki, hanem őket!!!!! Erre mindig figyeljünk oda, és hangsúlyozzuk éjjel-nappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SULYKOLJUK!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  10. Barry1

    Igazad van, de a levét mi isszuk majd, nem ők.
    Csak gyorsabban lesz végük.
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Namostakkor Mesterházi ezt nem írja alá?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  12. Orbán, ígéretéhez híven, megcsinálta a politikai rendszerváltást.
    Mindezt a lakosság és az ellenzék segédlete mellett.
    A civil mozgalmak és a demokratikus ellenzék, még mindig azt szajkózza, legalábbis ezen a hullámhosszon működnek, hogy a 2018-as “nem választásokra” érik meg az ország, hogy a nem választásokon, leváltsa a bebetonozott hatalmat.
    Mit lehet erre mondani?
    Azt csinálnak, amit akarnak!
    Békesi, Vértes,Bokros ezt már a költségvetés és az adótörvények megszavazása előtt jelezte, nem jók a költségvetés számai.
    De a népnek, és az ellenzéknek ez kell !
    REZSICSÖKKENTÉS
    CSALÁDTÁMOGATÁS
    Mi az hogy alakul?
    Ki kellene borítani a bilit, de ugyanolyan semmi és senki ellenzékünk van, mint a jelen regnáló hatalom, mert a hatalom, nem más, mint az ellenzék és a kormányzó ” elit ” összesenje!
    Amíg az ellenzék nem érti meg, hogy személy szerint, mindegyikük pozitív tulajdonságaira van szüksége az országnak ahhoz, hogy eltiporhatóvá váljon ez a kegyetlenül arrogáns erő, addig minden változatlan marad!
    Nem elég ellenzéknek titulálni az ” értelmiségieknek ” önmagukat, annak is kell látszani és akként kellene működni.
    Egyenlőre úgy tűnik, kormányt megtámogató erőként működnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  13. Kíváncsian várom, a bankadó és tranzakciós adó “újragondolása”, (amit természetesen nem fognak áthárítani a ‘pógárokra) mennyibe fáj nekünk? Főleg az újra meglebegtetett rezsicsökkentés tükrében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. “Mindezt a lakosság és az ellenzék segédlete mellett.”
    Pontosabban:
    A lakosság 1/3-a, de az ellenzék 98%-a segédletével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  15. Báthory Ödönke

    Szerintem a Nemzeti Gödör (de jó név ez most, amikor minden nemzeti!) építését nem kéne átgondolatlannak nevezni. Oda tervezték a Nemzeti Színházat, de annak két nagy baja volt: Hogy a HornGyula és a Göncz Árpád rakták le az alapkövét. Ezért nem felelhetett meg a kormányra lépő új vezetésnek. Inkább építettek egyet a perifériára, amelynek csak egyetlen előnyét tudnám említeni: hogy legalább már kész van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  16. Kedves Szenzor, azt hiszem, kifelejtettél egy “n” betűt.
    Nemde így akartad írni: ” … gyorsabban lesz végünk.” ?
    Merthogy bennünket rabolnak ki, nekünk nem marad túlélési tartalékunk, ők pedig még évekig dőzsölhetnek abból, amit tőlünk elraboltak.
    Mindig a kifosztott (mesterségesen legyengített) élőlény pusztul azonos környezetben gyorsabban.
    … Azért azt szívesen végignézném, hogy amikor az egyharmad birkanyáj marad már csak meg nekik, és a jelenlegi zellenzék (a parlamenti férőhelyért akár édes szüleiket is elkótyavetyélő megélhetési galeri), akkor hogyan tovább?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  17. porszem
    2013. május 11. szombat
    09:26
    Kedves Porszem!
    Állapodjunk meg abban, hogy aki nem szavaz, az ugyanúgy szavaz, mint aki szavaz !
    Úgyhogy ne hivatkozzunk a nem szavazó szavazókra, mert felesleges !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  18. csatt
    2013. május 11. szombat 09:40
    Nem! Úgy írtam, ahogy gondolom!
    Amíg kívülről kapják a pénzt, tovább vannak a lehetőségeik. Ha a külső pénzforrás megszűnik, akkor kezdődik majd a kisemberek (fideszesek is) meglepetése, és talán a lázadása.
    Azt gondolom, mi már nem érjük meg. Nem kis időre rendezkedtek be.
    Most olvastam, hogy a cenzúra is működésbe fog lépni. Nem csak a Parlamentben Köteles Cenzor által, hanem rendeletileg, a k. infó indoklásával. Azután, hogy kire alkalmazzák, már más kérdés. Ismerjük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  19. Barry1
    2013. május 11. szombat
    08:56

    “A fene enné meg, ennyire nem lehetnek hülyék!”
    Kedves Barry1!
    Ezek nem hülyék!
    Ezek zseniálisan vannak felkészülve mindenre és mindennek az ellenkezőjére is!
    Kommunikációs gépezetük, a legmaximálisabban erre állt rá és annak megfelelően működteti, hogy éppen akkor mi a célszerű, céljaik elérése érdekében!
    Az ellenzék legnagyobb bűne, hogy nem tanult, pedig lett volna rá ideje ( zelmúlt húsz év ), ellenben arra még ma is van, hogy hogyan játssza el – felosztandó székeiért – a kiszorítósdit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Szerintem meg amikor teljesen megszűnik a külső forrás, akkor még keményebbé válik az itthoni kifosztottak sanyargatása. És mert addigra tökéletesen “közellenséggé” teszik a “külső forrást”, az eddiginél is nagyobb tömegek fogják utolsó leheletükig éltetni Viktort.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. csatt
    2013. május 11. szombat
    09:59
    Erről viszont, csak mi, és az ellenzéknek titulált erők fognak tehetni!
    Ha ez megtörténhet, csak azt kapjuk meg, amit kiküzdöttünk magunknak, amit megérdemlünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  22. Kedves Barry1 Az MSZP is azt “SULYKOLJA!”, nem a magyar emberek, hanem az orbán-kormány a hibás. De hát kérdem én: KI EMELTE ÉS TARTJA HATALOMBAN a III: Magyar Köztársaságot megpuccsuló fülkeforradalmárokat? A válasz egyszerű: A magyar emberek többsége. Azok, akik az összes felmérési adat szerint sokkal jobban szimpatizálnak az őket vagyonukból, egzisztenciájukból kiforgatókkal, mint az autokrata hatalom ellenzékével. S e tekintetben nem elfogadható válasz, hohy nincs alternatíva, mert a hazug diktatúrát építők és a demokrácia hívei között kell választani, és a lehetőség erre adott.
    Az, hogy 2010 óta az emberek nem tüntetnek tízezrével az utcákon, hogy százezres tömeg csak ennek a gyalázatos kormánynak a végelmében verbuválható össze azt mutatja, hogy igen is nagyon nagy a magyar emberek felelőssége abban, ami Magyarországon történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. Az is gyönyörű volt, hogy minden ellenzéki párt felszólalt az országgyűlésben, hogy az Orbán kormány csak megszorítani tud, erre a fideszes válasz, hogy a baloldaliak (tán most ideértették a szintén kritizáló jobbikot is?) mindenben csak megszorítást látnak. “A Fidesz szóvivője az ellenzéki kritikákat úgy kommentálta, hogy a baloldali szervezeteknek, amelyek korábban együtt tették tönkre az országot, mindenről a megszorítás jut eszükbe, azt viszont elfelejtik, amit ők csináltak 2002 és 2010 között.” (fn.hir24.hu) Magyarán a fidesz megszorítása nem megszorítás, az ő rombolásuk építés, az ő hazugságuk igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  24. Tibor
    A pávatánc meg unortodox keringő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  25. *
    Ez a terv már ott volt az alternatíváik között, hisz alig jelentették be Tavares javaslatait Varga szinte azonnal be is jelentette, ami mindjárt a jobboldal számára is azt jelenti, hogy Orbán szavai, ígéretei nem érnek egy fabatkát se…
    *
    Most aztán magyarázkodhat a Rákosi építette Népstadionban rugdosódó és gyűlölködő Fradi-B-közép harcos népének, hogy mikor is lesz nekik újra Kádár építette, saját FTC stadionjuk…
    *
    Minden esetre Orbanini úr! Most aztán itt a lehetőség, indok, hogy a ZsVK-nak tett ígéretének is megfelelően, felszámolja a . f o c i – n á c i k . tűzfészkeit: nincs pénz, és kész, oszt annyi. Ja !
    *
    Ugye milyen egyszerű ?
    *
    *
    ui: A Lokinál se lesz könnyű dolga. (Loki=Lokomotív = a szovjet vasutasnak megfelelő debreceni együttes) Hogy épül majd fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. Gyöngyi Péter.

    sok mindenben igazad van . Lehet ,hogy zseniálisak!. A különbség abban van kettőnk között,hogy szerintem ez nagyon hamar össze fog dőlni,szerinted meg hosszú távon is “sikeresek” lesznek ezek a zsenik. Igazad is lehetne ,ha ennek a “zseniségnek ” lenne vala mi reális alapja, lenne legalább egy-két jó elgondolás.
    De nincs. Minden ( MINDEN) kb. az ÓCSAI PROJEKT szintjén van.Ezt még középtávon se lehet csinálni.Sokszor mondom,hogy ez csak sima alsótagozatos számtan.Plusz szemben az egész világgal. Ha itt egy minimum közepes ellenzék lenne, ezek már rég nem lennének hatalmon.
    És még egy valami : Egy állam ,egy ország költségvetése, gazdálkodása 1%-ban sem kűlönbözik bármely család gazdálkodásától. Az 100% -ban ugyanaz.Igy kell ezt végiggondolni. A meccsnek különben sincs még vége.
    Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  27. Ha lesz időm utána számolok , de azt hiszem a szoc-liberálisok a 12 évük alatt nem vettek el ennyit mint ez a RABLÓBANDA a három év alatt !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  28. bolygó.

    . Te miről beszélsz????zuschlag 20 millió, századvég 5 milliárd.
    Kb ez az arány mindenben.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  29. EdCarping
    2013. május 11. szombat
    10:23
    Kérdéseim:
    “Az MSZP is azt “SULYKOLJA!”, nem a magyar emberek, hanem az orbán-kormány a hibás. ”
    1./ Ki nyírta ki, ki nem hagyta szóhoz jutni,
    ki akadályozta meg, hogy frakciója legyen a
    DK- nak, ki fojtotta Gyurcsányba a szót,
    saját önös érdekeik miatt, ha nem az MSZP?
    Ez az emberek és az ország kiállása mellett
    szól, szólt?
    Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kormány a
    hibás?
    Nem elég ezt mondani, úgy is kell éreznünk,
    hogy ez igaz is!
    ————————-”———————————–

    Ez kérdés?
    “De hát kérdem én: KI EMELTE ÉS TARTJA HATALOMBAN a III: Magyar Köztársaságot megpuccsuló fülkeforradalmárokat”
    ————————-”——————————–
    Az az ellenzék, amely az MSZP vel az élen, bent ül a parlamentben, hogy bárgyú módon erősítse, itt még mindig parlamenti demokrácia van, amiről mindenki tudja, hogy már rég nincs!
    Ha majd nem a parlamentben ül, a betevő falatjaiért, mert ebből van a megélhetése, hanem a parlament elé megy, hogy a munkáját végezze, mert tisztességtelen munka díjából nem vesz kenyeret a szájába, majd akkor hivatkozz a népre, ha akkor ők is nem állnak mögéjük!
    Az a szimpátia, amit az emberek töredéke – közömbösség híján a nyeréshez ez is elég – lead, arról is az ellenzék és az MSZP tehet, mert tehetségtelen senkik és mind e mellé még a közel múltat is át akarják festeni, mintha mindenki hülye lenne, és nem együtt éltük volna meg az első fejezetemben leírt gyalázatot!
    Az emberek nem hülyék és nem felejtenek!
    Nincs alternatíva, amiért kimennének demonstrálni ilyen tehetségtelen pávatáncosok mellett, mert nem látnak rá esélyt, hogy alkalmasint megvédik őket bármitől, vagy sikerre vinnék az általuk áhított vágyat!
    Elzavarni a kormányt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Barry1
    2013. május 11. szombat
    10:40
    Kedves Barry1
    “A különbség abban van kettőnk között,hogy szerintem ez nagyon hamar össze fog dőlni,szerinted meg hosszú távon is “sikeresek” lesznek ezek a zsenik. Igazad is lehetne ,ha ennek a “zseniségnek ” lenne vala mi reális alapja, lenne legalább egy-két jó elgondolás.”
    Nincs közöttünk nézet különbség.
    Mi nagyon egy hullámhosszon mozgunk.
    Én csupán azt mondom minden hozzászólásomban, nem tehetetlenkedni, nem hülyének nézni, nem lekezelni kell az embereket, tisztességesen kell játszani és erőt felmutatni itt és most!
    Mert az emberek, a hazugságok tömkelegébe belefáradtak, jobbról is, meg balról is!
    Ha tiszta szavakkal, nincs aki megszólítsa őket, akkor nincs miért kiállni, és senki sem akarja az életét kockáztatni a semmiért.
    Az erő képes megakadályozni az erőszakos erő túlburjánzását, és az amit a jelen ellenzék művel, az nem erő az csak erősködés.
    Barry, én nem vizionálnék húsz évet, kettőt sem, ha összefogást látnék!
    Ez viszont nem az ország lakosságán, hanem az ellenzéken múlik!
    Hogyan szólítja meg az embereket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  31. Eleve bele sem kellett volna kezdeni a tízmilliárdokat előirányozni a stadionépítésekre. Mégis mit remél ettől, jobb lesz a focink és több lesz a néző? Egyikből következik a másik. Mivel a tehetség utat tör magának pl. a brazil óceánparton is ócska bőrt rúgva, nálunk pont olyan kort élünk, amikor nem születnek tehetségek. És ezen a színvonalas létesítmények sem változtathatnak, egy valag pénzért, közpénzből. Mennyivel olcsóbb volt Kádár hobbija, a sakk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  32. Lee Majors
    2013. május 11. szombat
    11:12
    “És ezen a színvonalas létesítmények sem változtathatnak, egy valag pénzért, közpénzből. Mennyivel olcsóbb volt Kádár hobbija, a sakk…”
    ——————————-”—————————
    Tudod, többek között, az az oltári különbség Kádár és Orbán között, hogy Kádár, sohasem akart emlékművet építtetni önmagának.
    Az emlékmű, az volt, hogy túlélette az országgal azt a 35 évet, amelyet egy vesztett világháború után a nagyhatalmak ránk mértek, és felvállalta ennek a negatív szerephősnek a szerepét!
    Tisztességesen meg is köpködik érte azok, akiknek a szerepük nem a megköpés kellene hogy legyen, hanem a múlt tisztességes és racionális végig gondolása.
    Orbán viszont, a saját emlékműveit építteti, a mi adónkból, a mi bőrünkre és a mi kárunkra.
    Önös célból a saját klientúráját építi, önmaga bekövezésére!
    A különbséget mindenki vonja le, saját értékvilágán keresztül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  33. MOST AKKOR EZ A BŐRÖNDBEN LÉVŐ CSOMAG MIÉRT NEM MEGSZORÍTÁS?
    1. meglassul a közigazgatás
    2. az érvényes szerződésekkel elkezdett beruházások nagy része kötbéres, vagyis
    ha leáll a kormány(?) fizeti a kötbért és a félbemaradt építmények fenntartását,
    ami eredetileg be sem volt tervezve
    3. az építőipar, mégy máig működő része is leáll
    4. mekkora létszámot érint
    .
    4+X. mivel az előbbiek következménye bizonytalan, ezért a 27%-os áfa mellett
    fizetett 3ezrelékes adó is tovább növekedhet.
    NEM MINDEGY? MIVEL A PLAFONT IS EMELNI KELL 6000+X HUF-RA.
    .
    A 3 EZRELÉK AZ SMAFU
    UGYANIS egyszer fizeted, amikor fizetésed a bankhoz
    átutalják. Utána fizeted, amikor az ATM-ből, a bank pénztárából felveszed,
    vagy közműszámlád átutalják, vagy a kereskedelemben, vendéglátóhelyen,
    vagy a szolgáltatásokért fizetsz. Ne tévesszen meg, hogy ezeket nem külön
    számolják fel, hiszen költségként az vásárolt termék árában fizeted!
    .
    TEHÁT NAGYJÁBÓL HÁROMSZOR 3EZRELÉK + ÁFA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  34. TEHÁT NAGYJÁBÓL HÁROMSZOR 3EZRELÉK + ÁFA! jelenleg,
    de csak akkor ha az első két feltétel teljesül, ha nem,
    akkor
    NAGYJÁBÓL HÁROMSZOR (3+X)EZRELÉK + ÁFA!
    ahol az X a kormánytól függő szám!
    .
    Nem tudhatjuk mit szó az EU a “rejtett” ÁFA-emeléshez&/személyi jövedelemadó
    növeléséhez, mivel ez valamennyi elköltött jövedelmedet érinti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  35. Gyöngyi Péter

    Megint majdnem egyetértünk. De,csak majdnem. Mi az ,hogy “belefáradnak” a
    hazugságokba. Ez olyan ,mintha valaki belefáradna abba , hogy mondjuk éhezik a gyereke. lIyen nincs. Az ellenzékről sokkal rosszabb a véleményem mint neked.( kivéve Gyurcsányt)
    Amit Mesterházy csinál ,az már nem gyengeség hanem (tudatos) árulás
    1. Kolozsvár i bocsánatkérés
    2. beszállás a rezsikamu licitbe
    3. A minősithetetlen Brüsszeli performa.
    4 Meg úgy minden
    Bajnai meg mindent rosszul csinál október óta + tetyefosza

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  36. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy nem olvastok és nem hallgattok híreket. A stadionépítés és a Kossuth tér befejezésére félretett forrásokat nem zárolják, folyósítják. Ezt már tegnap du., alig négy órával az eredeti bejelentés után módosították. Csaknem képzelte valaki is közületek, hogy a vezír hagymázas álomötletei kivitelezésének egy EU és/vagy egy Varga M. az útjába állhat ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  37. Barry1 ! A visszafogottság mondatta ezt velem , mert én is hasonlóan gondolom !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  38. ptg

    Nem az EU meg varga fog az útjában állni, hanem a córesz.
    Nem lesz itt Puskás stadion. ( már fél éve mondogatom)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  39. Nekem is az a véleményem, hogy amit kapunk Orbántól, azt saját magunknak köszönhetjük. Mi választottuk (akik ellene szavaztunk, akik otthon maradtak, meg akik rá szavaztak). Mi tartjuk hatalomban (akik nem vagyunk hajlandók elfoglalni az utcákat és lehetetlenné tenni a rablását).
    Ezért a helyzetért nem Orbán a hibás, hanem mi, akik eltűrjük, csináljon, amit akar. És nem Mesterházy a hibás, mert ők kizárólag a saját érdekeiket nézik, ami nem más, mint minél hosszabb ideig nem átélni a nyomort.
    Orbán zseniális gonosztevő, miért mondana le önként arról, hogy bármit megtehet?!
    Én sem látom közelinek a gonosz rendszerének összeomlását, számos példa van arra, hogy évtizedekig képes tűrni a nép, csak “ügyesen” kell megosztani és egymás ellen uszítani a zembereket.
    Most beindul majd a túllicitálási verseny az Orbán-kegyek megszerzésére: békemenet Brüsszelbe, élőlánccal megbénítás EU-s intézmények esetében, s aki nem vesz részt, az megnézheti magát.

    Tisztelem az optimizmust, de mintha nem ebben az országban élnétek…
    Továbbra is az van, amit Orbán vezényel. Mire alapoztok? Éhségre? Nyomorra? Kilátástalanságra?
    Nem lehet észrevenni, hogy kedvére fokozza, és még a korábbinál is kisebb az ellenállás?
    Trafikmutyi ellenes demonstráció – másfél tucat résztvevő…
    Pár hét, és csak az kap kenyérjegyet, aki megérdemli a Kubatov-lista szerint…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  40. A DK 2013. május 18-ára demonstrációt szervez, amelyre várjuk a trafikkárosultakat és várunk mindenkit, aki hátrányt szenvedett a 2010-es kormányváltás óta. Gyere el, ha eleged van a Fidesz “maffiamódszereiből”, ha eleged van a Trafikkormányból!
    A DK minden demokratikus ellenzéki szimpatizánst vár, az ellenzéki pártok vezetőit meghívja a tiltakozó akcióra.

    2013. május 18- án, szombaton 15:00 órára várunk a Fidesz Ledvay utcai székházánál (1062 Budapest, Lendvay utca 28).

    Gyere el Te is, ne hagyjuk, hogy a trafikkormány lábbal tiporja a demokráciát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  41. Gyöngyi Péter: Azt hiszem, ebben nincs köztünk vita.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  42. Barry, György Péter:
    .
    “…Mert az emberek, a hazugságok tömkelegébe belefáradtak, jobbról is, meg balról is!..”
    .
    - Tényleg?
    .
    Ehhez képest a fitymesz népszerűsége magas, töretlen, jelenleg csalás nélkül is 2/3 fölötti eredményt hoznának. Vegyétek már észre:
    .
    - A fitymesz és a népe ugyanaz a salakanyag. Ez a nép termelt ki egy orKbánt és bandáját, ez a nép tartja ezeket az állatokat maga felett, mivel ezek tökéletesen reprezentálják az átlagembert Mordorban. Az átlagember pedig a tükörképét akarja látni a vezéreiben – és orKbánék népük tükörképei.
    .
    Az átlag mordori nagypofájú, hazug, alattomos, irigy, bosszúálló, tanulatlan – kortól, nemtől, vagyoni helyzettől, társadalmi státustól függetlenül.
    A fitymesz- banda pont ilyen.
    .
    Az átlag mordori egy komplexushalmaz, üldözési mániás, mindenkit ellenségnek tekint, hibát nem lát be, inkább egyre eszeveszettebb baromságokat ordít, kik tehetnek a “helyzetért”.
    Orkbánék pontosan ezeket az alantas ösztönöket szolgálják ki, sőt, rá is tesznek egy lapáttal.
    .
    A segítő kezet köpködik, mocskolják, gyalázzák, maximálisan letarhálják, és végül le akarják vágni – ahogy orKbánék is.
    .
    Kb. ez a magyarázata, hogy miért nem lesz itt semmiféle “orkbán takarodj”, és miért ni9ncs “elege” a lakosság kb. 80 százalékának ebből a retek, mocsok bandából.
    .
    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  43. Itt van pl. ennek a rabszolgának az esete:
    .
    http://index.hu/belfold/2013/05/11/nem_engedtek_orvoshoz_az_alkotmanybirosaghoz_fordult/
    .
    - A kutyát nem érdekli, a jelek szerint. Pedig több tízezren vannak ugyanebben, vagy még rosszabb helyzetben. És sehol semmi. Még azok sem mennek ki az utcára, valami jókora balhét csinálni, akiknek a világon semmi vesztenivalójuk nem maradt már, még az életük sem.
    .
    Mert ez már nem élet, ez vegetálás, olyan zombi- szerű. Mordorban jelenleg – hivatalosan is 4 millió ember él szegénységi szint alatt, ebből 1,5 millió mélynyomorban (nem csak cigányok).
    Fene se tudja, mennyi millió él éppen hogy a szegénységi küszöb felett, van egy alig létező középosztály, és van vagy egymillió nagyon gazdag, ezek többnyire vállalkozóbűnözők, és/ vagy fitymesz- kitartottak.
    .
    Szóval, ez alsó hangon is hétmillió olyan, akinek oka lenne kimenni tombolni. Nem mennek.
    .
    Mit vártok akkor?
    .
    És azt, hogy aki teheti, jöjjön onnan el, és rendezkedjen be tartós külföldi életre – mondjuk, örökre.
    .
    És ti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  44. Lefogadom, hogy ez az újabb hazugságuk egyike. Nem fogják felfüggeszteni abban a mocskos kis faluban, ahol ilyen szellemileg sérült diktátorok jönnek a világra, azt a hányadék építkezést.
    Diktátoréknál így szokás.
    Csak hazudnak az EU-nak, hogy megszüntessék a túlzott deficit-eljárást, hogy még átláthatatlanabbul lophassanak közpénzeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  45. “…még átláthatatlanabbul lophassanak közpénzeket…”
    .
    - Főleg, ha azt úgy lopják, hogy az nem is minősül lopásnak… mondok egy példát.
    .
    Az Unió ad több tízmilliárd forintot egy célzott támogatásra, mondjuk, egy kültéri (utcai) fejlesztési projectre. A pénz megjön, a kormánymaffia abban a pillanatban kiutalja azt egy haveri cégnek, amelyik tripla áron a standardhoz képest elvégzi a munkát – rosszul, hiányosan, stb. Az átadás mégis megtörténik, mivel a laborjelentések és a statikai adatok alátámasztják, hogy minden átadásra alkalmas.
    .
    Csakhogy mind az adatok, mind a laborjelentések hamisítottak. A hamisítást viszont senki nem fogja jelenteni sehová, mivel féltik az állásukat, és félnek a “vállalkozó” – kivitelező bosszújától, és/ vagy még egy valag pénzt is kapnak a hallgatásért.
    .
    Konkrétan tudok olyan vállalkozóbűnözőt, aki régebben ezt rendszeresen megcsinálta (azóta nem tudom, mi van vele, szerintem ugyanez), és irgalmatlan gazdag lett ő is, meg mindenki más is, aki ebben részt vett (a melósokat leszámítva).
    .
    Na, így is lehet még célzott EU támogatásokat is lopni. Még célzottakat is, értitek… és a kutya nem fogja ezt sehol jelenteni hivatalosan, aki meg jelentené, annak nincs bizonyítéka. Más tudni valamit, és más tudni bizonyítani.
    .
    Így az EU szándékán és tudtán kívül lényegében eltartja, sőt, hízlalja a magyar maffiózókat és kormánypárti bűnözőket.
    .
    Na ennyit erről, meg az orKbántakarodj- ról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  46. Eldrad
    2013. május 11. szombat 14:20
    “…még átláthatatlanabbul lophassanak közpénzeket…”
    .
    És ki zárja ki a több szinten folyó vállalkozást, ahol minden
    szint a maffiához tartozik és mindenki leveszi a sápot.
    Sok vállalkozónak ezért jut kevés a munkabérre!
    ÍGY MINDEN SZINTEN POFA BE.
    általában legfelsőbb szint azt sem tudja mire vállalkozott.
    A melós nem tudja kinek dolgozik, csak azt kivel találkozik!
    Így fordul elő, hogy néha futhat a pénze után.
    .
    Ez elment vadászni
    ez meglőtte
    ez hazavitte
    ez megsütötte
    ez az icipici vállalkozó mind megette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  47. Az biztos, hogy a mostani kormány nem az ország érdekét nézi, sok külföldi tőkét elriasztott, bizalomhiányt keltett irántunk, stb.
    .De mi már az előző kormány(ok) alatt is rosszul álltunk, mert nekünk talán extra mértékben megvannak a saját belső, szemlélet-beli bajaink is. Ha az egész életet a tényleges, reális dolgokra figyelés, a valódi, belülről érzett felelősség helyett a látszatra ügyelés jegyében bonyolítják, akkor ott minden bomlásnak indul, a gazdaság is, az egészségügy is, a kultúra is, a jogbiztonság is… nézzetek körül, illusztráció az egész ország.
    .
    Ma szinte semmilyen cselekvésnek nem az a célja, hogy az a dolog érdemben el legyen végezve, hanem az, hogy a dolog le legyen papírozva, mindenki le legyen fedezve, ne lehessen elmarasztalni, eltűnjön a felelősség, tisztán lehessen kijönni belőle, stb. És ebben a magyarok nagyon messzire mehettek.
    Kifejtés helyett inkább példák. A lényeg az, hogy ha a valódi feladat a valóságban ellátatlan marad, a tényleges irányítás vagy a véletlenre hárul, vagy a zavarosban halászó, a birkákat hazug dumával altató bűnözőkre.
    .
    A piacfelügyelő megcsinálta az ellenőrzést, jegyzőkönyv, dátum, hitelesítő aláírások, érvényességi kellékek, minden rendben. Ja, hogy pont arra a két helyre nem ment be, ahol a csempészárut osztják… hát… aki az ellenőrt ellenőrzi, az ilyen szintre már úgyse megy le…
    . a papír megvan, feladat teljesítve….
    .
    A tanár megtartotta az órát, naplóba beírva, létszám rendben, vázlat volt. Ja, hogy magyarázat nem volt, ha volt is, senki nem értette, rendszer az nem volt benne,…. egy gyerek se értett meg semmit, nem lett okosabb, …
    .
    A vizsga megvolt, papírok, jegyzőkönyv,…. ja, hogy az összes hülye átment, mert hát holló a hollónak nem vájja ki a szemét, emberség is van…… le van papírozva, oszt…
    .
    Hogy a lektor láthatóan ki se nyitotta az általa lektorált művet…
    .
    A tankönyv szövege érthetetlen, de az engedélye hivatalos helyről, érvényes….
    .
    A busz volt műhelyben, dátum aláírás, bélyegző van, Ja, ha aztán Ausztriában majd nem tud fékezni egy lejtőn, és vagy 40 egyetemista meghal…
    .
    A korrupció már egy fokkal följebb van, ott látszatszinten lepapírozott rend mögött már, legalábbis ott, ahol ez a cselekvőlépes fél érdeke, nem a káosz van.
    .
    Ha marad ez a lepapírozó-mellébeszélő-látszatszintű művilág, amelybe azért mindenki beleadja a saját hazugságát, akkor egy új kormány se tehet sokkal több jót. Tízmillió, a feladatát elbliccelő ember közösségéből tényleg csak négymillió vegetáló, hatmillió alig élő, és ötezer oligarcha jöhet ki.
    .
    Talán egyszer el kéne jutni oda, hogy a 8. általánosból soha ne jöhessen ki végbizonyítvánnyal az, aki nem tud folyékonyan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  48. Ugy laatszik Csontvaaz Misi sok csontvazat talal/t/ a szekrenyekben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  49. yorki
    Ha már megint ide evett a fene, akkor mesélj a csontvázakról! Világosítsd fel az elménket, vagy tűnj el a balfenéken!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  50. Megérkezett a Varga csomag, és az ellenzék hallgat.
    Hallgat erről:
    nol.hu/archivum/20130415-sinek_a_haz_vegeben Épülhet a felcsúti kisvasút.
    index/belföld/Stadion, és kolbászpark a választásra
    origo/ Ilyen lesz az új felcsúti stadion
    De a debreceni stadiont is írhatnám, meg mindegyiket, ami nem létfontosságú ebben a gazdasági helyzetben.
    Mi van ebben az országban? Mindenki összejátszik mindenkivel? Kormány az ellenzékkel?
    Mi ez a qrva nagy hallgatás??? Mivel vették meg az ellenzéket?
    Mert sorolhatnám a földmutyit, a trafikmutyit,és minden bicskanyitogató lenyúlást, amiért az ellenzék egy halk sóhajt sem ereszt meg, nem hogy ágálna ellene!
    Már magában a kiigazítás szót is el kellett volna utasítani következetesen, mert rendkívüli megszorítások vannak, nem csupán megszorítás.
    Aki azt hiszi, hogy a Varga által tervbe vett megszorítás eredményezni fogja a költségvetés stabilitását, azt ki kell ábrándítsam! Ezek vérszemet kaptak, és nem fognak leállni a lopással! Mindig több, és egyre nagyobb disznóságot fognak elkövetni a pénzszerzés céljából, és semmi nem elég nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Az Orbán-Matolcsy csomag ortodox megszorítás 2012. november 21. szerda | AN

Hatszázmilliárdos megszorítás készül 2012. június 15. péntek | AN

Matolcsy felrúgja a megállapodást 2012. június 14. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos