Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hatszázmilliárdos megszorítás készül 2012. június 15. péntek 13:53 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hatszázmilliárdos megszorítás készül
Budapest – Az MSZP szerint további életminőség-romlást okoznak az embereknek a jövő évi költségvetés tervezetébe foglalt új adók és adóemelések. A szocialisták úgy számolnak, hogy a kormány hatszázmilliárd forintos megszorítást hajt végre, amire az ellenzéki párt idén is alternatív költségvetéssel és adótörvényekkel válaszol.
.
Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: jövőre hat új adó sújtja majd az embereket és a vállalkozásokat. Kiemelte, hogy a telefonadó és a pénzügyi tranzakciós illeték szinte mindenkire terhet rak, mivel a távközlési cégek és a bankok áthárítják azokat az emberekre.
.
Az átlagos keresetűeket sújtja, hogy a személyi jövedelemadó kiszámításánál az ígéretekkel szemben fennmarad az úgynevezett félszuperbruttó, a biztosítási adó pedig nehéz helyzetbe sodorja a gépjármű-tulajdonosokat és mindenkit, akinek van lakásbiztosítása – jelentette ki.
.
Az MSZP-s politikus kifogásolta a Robin Hood-adó kiterjesztését a víz- és csatornaszolgáltatókra, valamint a települési hulladékkezelőkre, mondván, hogy ez a teher végső soron ismét a háztartásokra rakódik. Az elektronikus útdíjról is úgy foglalt állást, hogy bár a fuvarozókat sújtja, az ebből következő áremelést a vásárlók fogják megfizetni.
.
A szocialista képviselő szerint mindezekkel a kormány újabb, mintegy hatszázmilliárd forintos megszorítást hajt végre, ennek következtében tovább nő majd a létminimum alatt élők száma és a munkanélküliség is, egy kétgyermekes család átlagos havi jövedelme pedig csökken.
.
A költségvetési tervek közül Szekeres Imre bírálta a gyógyszerek támogatásának a csökkentését és azt is, hogy az állam kivonul a kutatásfejlesztésből.
.
Kitért arra, hogy a kormány idén stagnáló, jövőre 1,6 százalékkal növekvő GDP-re számít, azonban szakértők, köztük a Költségvetési Tanács szerint ez is bizonytalan, a növekedési kockázatok miatt alternatív makrogazdasági pályát kellene készíteni.
.
Az Orbán-kormány eddigi gazdaságpolitikai teljesítményéről szólva azt mondta, leálltak a beruházások, befagyott a hitelezés, nőtt a munkanélküliség, a vártnál nagyobb az infláció, az egykulcsos szja és a társasági adó csökkentése eredménytelennek bizonyult, miközben az adóterhelés GDP-arányosan 38 százalékra nőtt, jövőre pedig eléri a negyvenet.
.
A büdzsére vonatkozó kormányzati terveket megalapozatlannak, a javaslatot humbugnak, kamuköltségvetésnek nevezte, mondván, nem számol az idei gazdasági mutatókkal, eddig példátlan módon hiányoznak mögüle a bevételeket megalapozó adótörvények, illetve nem tartalmazza a közfeladatok ellátására és finanszírozására vonatkozó elképzeléseket sem.
.
Ezért – fűzte hozzá Szekeres Imre – az MSZP a tavalyi évhez hasonlóan idén is alternatív költségvetést és adótörvényeket terjeszt majd az Országgyűlés elé.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 17 szavazatból)
Hatszázmilliárdos megszorítás készül, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(54)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

54 Reader’s Comments

  1. A nemesek nem fizetnek hídpénzt. Azok életükkel és vérükkel adóznak. (Zabbal nem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. figyelő – én ezt a szövegrészedet értettem úgy, mint töredelmes beismerést (a többes szám első személy miatt)
    ” Mi lenne, ha egyszer az életben nem mutogatni próbálnánk, hanem beismerni, a hülyeségünket? Az ültetést mi magunk végeztük, bár igaz lehet imádkozni, hogy az Úr vigye őket el.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. girbegurba
    a nemesség sem véd a gutaütés ellen. Ott fognak araszolni a dugóban a hidak előtt – és a guta üti meg őket, hogy ezért még “dugódíjat” is fizetniük kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Az átlagnak 80–100 ezer forint a fizetése,ezeken akarnak még
    megszoritani.Mikor most is mi fizetjük a legtöbbet.12-14 ezer forintos
    számlák,a közös kts 10-12 ezer,az élelmiszerárak az egekben,és akkor még
    hol van a ruházkodás,néha jo lenne venni egy könyvet,honapokat kell várni
    hogy ki tudjunk hivni egy szerelöt ha valmi elromlik.
    És minden embernek valamilyen kölcsöne van,ebbe is ök hajszoltak bele.
    Már ki kell számolni hogy hány szem gyümölcsöt vehetünk hogy
    mindegyiknek jusson a családba.
    Ne rajtunk akarjanak sporolni,mi már nem birjuk,faragjanak le a saját
    több millios fizetésükböl,mert ez igazságtalan,hogy csak pöffeszkednek.
    Az ellenzék nagyon gyengécske,mit tud tenni?Nem is akar.Ö is
    ragaszkodik az összeharácsolt vagyonához,1989-ben mindegyik párt
    támogatta a szabad piaci rendszert,a szabad rablást,most amikor teljesen
    tönkre van téve az ország,egymásra mutogatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos