Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megérkezett Varga csomagja 2013. május 11. szombat 7:54 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megérkezett Varga csomagja

Budapest – Itt van Varga Mihály, a Matolcsy Györgyöt váltó gazdasági miniszter csomagja. A megszorítás, amelyet természetesen nem így, hanem kiigazításnak neveznek, első körben közel 93 milliárd forint, és költségvetési zárolás képében tolják majd le a lakosság torkán.

Ha ez sem lesz elég a hiánycél tartásához, felfüggesztenek néhány beruházást, amennyiben még ez is kevésnek bizonyulna, akkor  – a hivatalos megfogalmazás szerint – a bankadó és a tranzakciós adó “újragondolására” is sor kerülhet.

A Varga-projekt nagy vesztese a Kossuth tér lehet, melynek átépítését, pontosabban lerombolását már elkezdték, ám lehet, hogy a Nemzeti Gödör mintájára évekig itt is csak egy félbemaradt építkezés emlékeztet majd egy rosszul végiggondolt tervre. A beígért stadionépítések is bajba kerülhetnek, lehet, hogy ezekre sem jutnak majd az állami pénzből milliárdok.

A kapkodást és a pánikot jelzi, hogy Kubatov Gábor, az FTC elnöke már alig néhány órával Varga bejelentése után közleményben nyugtatta a klub szurkolóit, hogy a stadionra megvan a pénz, a beruházás nem marad el. A szimpatizánsok persze ettől a bejelentéstől azonnal idegesek lettek – tegyük hozzá, nem minden ok nélkül.

Összesen 92,9 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetésben, és ha szükséges, második lépésként ezenfelül felfüggeszti egyes beruházások finanszírozását – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette, ez együttvéve 150 milliárd forint, de ha ez nem elegendő, harmadik lépésként bevételnövelő intézkedésként a tranzakciós illeték emelése és a bankadó újragondolása következik.

Mint mondta, a kormány magától ezt a lépést nem lépte volna meg, hiszen a kormány számításai szerint 2,7 százalék lesz az idei hiány. A brüsszeli intézmények azonban nem veszik figyelembe azokat az intézkedéseket, amiket az elmúlt években hoztak, és amelyek jelentős mértékben javítják az államháztartás egyensúlyát.

Varga Mihály szerint az első lépés elegendő lesz ahhoz, hogy a 3 százalék alatti hiányt a 2,7 százalékot biztonságosan teljesítsük. Jövőre 3,3 százalékot jelzett Brüsszel, 2014-ben tehát körülbelül 150 milliárd forintot kell egyenlegjavító lépésként bemutatni, ezért a zároláshoz hozzá kell tenni más intézkedéseket.

Az egyik ilyen intézkedés az egyszerinek tűnő beruházások (például a Parlament felújításának, a stadionok felújításának) felfüggesztése oly módon, hogy a finanszírozása nem a folyó kiadásokból történik meg – magyarázta Varga Mihály, aki azt várja, hogy az év második felében erőteljesebb gazdasági növekedés indul be, mint az első félévben, ez pedig azt fogja mutatni, hogy nincs szükség ezekre az intézkedésekre.

A harmadik lépcsőként Varga Mihály a bevételnövelő intézkedéseket jelölte meg. A gazdasági miniszter kifejtette: az a 172 milliárd forint, ami a zárolásokból és a beruházások felfüggesztéséből jön össze 2014-ben, nem lenne elegendő Brüsszelnek, akkor bevéltek növelésre fog sor kerülni. A bankadó, energiaadó és a tranzakciós illeték növelése kényelmesen garantálni tudja, hogy 3 százalék alatt legyen a hiány – mondta Varga Mihály hozzátéve, ennek látja a legkevésbé a valószínűségét.

Arra a felvetésre, hogy a zárolások következtében visszaeshet a fogyasztás, amely pedig fékezheti a gazdasági növekedés beindulását, Varga Mihály azt mondta: nem olyan mértékű összegekről van szó, amelyek ténylegesen akadályozni tudják a magyar gazdaság működését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 11 szavazatból)
Megérkezett Varga csomagja, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. yorki
    Ja, kidőlt megint egy csontváz a szekrényből, cigivel a szájában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  2. Az EKG görbéje amelyet természetesen nem kiegyenesítésnek, hanem kiigazításnak neveznek majd !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  3. bumburi!
    Esetleg nem bumburnyak vagy? Hogy jossz te ahhoz, hogy valakit is elkuldjel a fenebe?
    Te csak annak mondhatsz ilyet, aki elosszor a nyershust a szadba lokte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (17 szavazatból)
  4. yorki
    Eleget pimaszkodtál már ezeken az oldalakon is. A saját hsz-od a bizonyíték rá, hogy kulturált módon nem tudsz megnyilvánulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  5. Figyelj!
    Legyszives mondjal egyet is ami pimaszkodas volt! Ugy gondolom a szovegertelmezeseddel van baj! Amennyiben nem tetszik a hozzaszolasom az a te dolgod!
    A moderetor eldonti, hogy enged vagy nem!
    Ez egy amerikai ujsag!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (16 szavazatból)
  6. yorki
    Jártál már itt. Abból kiindulva írtam, amit írtam.
    De ha már…
    Akkor légy szíves sorold a csontvázakat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. Tenyleg a szovegertelmezeseddel van baj!
    Tegnap halgattad volna az ATV-ben Lengyel Laszlot, aki kifejtette bovebben CSontvaaz Misi helyzetet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  8. Eldrad
    2013. május 11.szombat
    13:36
    Eldrad, igen!
    Belefáradtak, elfáradtak és már nem hisznek senkinek.
    Nem hisznek, mert mindenki átverte őket.
    A politikusok – pártoktól függetlenül – tisztelet a kivételnek, de az fehér holló, visszaéltek az emberek bizalmával.
    Visszaéltek az emberek védtelenségével.
    Tudatosan tájékozatlanná tették és teszik őket, vagy tájékoztatási káoszt kreálnak, amelyben az emberek, mivel tájékozatlanok, nem tudják kinek higgyenek!
    Ez a politika legnagyobb bűne, mit bűn, ez bűncselekmény a javából, és erről mind a két oldal tehet.
    Melyik vezérlő elvben lehet hinni, ha mindenki hátulról mellbe támad?
    Isten mentsen mindenkit attól, hogy az elégedetlenséget ne rangsorolva és renddel övezve ömlesszék ki az emberek az utcára!
    Az együtt 2014 is az emberek hitét verte agyon azzal, hogy kirekesztették maguk közül azt az embert, akikben az emberek a lelkük mélyén a legjobban bíztak!
    Lehet hogy ezért rekesztették ki?
    Ha igen, hát ezért nem mennek ki az emberek a demonstrációkra, mert köpnek azokra, akik ezt megszervezik, ha nem ezért, hát azért, mert teljesen fölösleges, ha pár százan mennek ki és nincs semmi visszhangja, viszont ellehetetleníthetik az életét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  9. Én nem hallgattam, sőt nem is láttam Vargáról semmilyen újabbkori elemzést, de nem lennék meglepve, ha gúnyneve tájszólással kerülne be a köztudatba (sőt: közutálatba).
    Nemde ő volt a csontvázfelkutatási (csontvázakat mindenáron) kormánymegbízott?!…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  10. csatt!
    Pontosan ahogy irod! Most pedig a matolcsy fele csontvazakkal kell felsobb utasitasra megbirkoznia!
    Egyebkent a Csontvaaz Misi neev jool all neki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. yorki
    Nem nézem az ATV-t. Sőt, egyiket sem. Én már hülyén halok meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Azt várom, hogy a parlamenti képviselők (mindegyik), polgármesterek, minisztériumi tótumfaktumok, mikor jelentik be azt, hogy fizetésük és havi jövedelmük min. 15%-áról lemondanak mindaddig, míg az ország anyagi helyzete ilyen állapotban van! Ne csak arról szavazgassanak, hogy mennyivel emelgetik a pénzüket!
    Kádár idejében volt olyan időszak (pl.Lignimpex 1987-88), amikor a vállalati kocsikat is letiltották, mindenki a sajátját használta. Még azok is tisztességesebbek voltak ezeknél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  13. bumbuti!
    Maganugy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  14. Kedves Gyöngyi Péter!
    Az ellenzékkel kapcsolatban nincs egymással vitánk, árnyalatnyi különbséggel és hasonlóan látom a helyzetet. A választópolgárok felelős polgárként való viselkedését illetően viszont fenntartom a véleményemet. Ha a FIDESZ-szimpátiára vonatkozó közvéleménykutatási adatok tragikus képet mutatnának a kormánypárt népszerüsége tekintetében, akkor nem lehetne mindig a népre hivatkozni. Ha egy-egy ellenzéki köztéri megmozduláson nem 2- 3 ezer ember jelenne meg, akkor nem lehetne a béke-menetelők óriási többségére hivatkozva folytatni az orbáni ámokfutást. Ha nem a FIDESZ rezsicsökkentést védő aláíróívei előtt kígyóznánank az aláírásra váró magyar emberek, akkor nem lehetne a fülkeforradalmi melleket döngetni. A sunyi hallgatás, a félelemre való hivatkozással tűrés vezet az ellenzéki huzavonához is. Ha a “választani nem tudó” magyar emberek választanának, akkor hetek alatt eldönthetnék, ki legyen az ellenzék vezető ereje, s ez nagyon fontos lenne, mert ha már lesznek, akkor a választásokig el is kell jutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. EdCarping
    2013. május 11. szombat
    18:08
    “Ha a “választani nem tudó” magyar emberek választanának, akkor hetek alatt eldönthetnék, ki legyen az ellenzék vezető ereje, s ez nagyon fontos lenne, mert ha már lesznek, akkor a választásokig el is kell jutni.”
    Nem rossz ötlet!
    Kíváncsi lennék, hogy a szocik és az együtt 2014, bemeri e vállalni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. Gyöngyi Péter
    2013. május 11. szombat
    09:44
    “Állapodjunk meg abban, hogy aki nem szavaz, az ugyanúgy szavaz, mint aki szavaz !
    Úgyhogy ne hivatkozzunk a nem szavazó szavazókra, mert felesleges !”
    -
    Kedves Gyöngyi Péter!
    Elnézést, hogy csak most értem vssza.
    Nem vitázom, sőt nagyon örülök a hsz-ednek!
    Ugyanis többszáz mérföldet kellett volna utaznom a szavazáshoz és eddig nem tudtam, hogy kire szavaztam volna.
    De ennek ezennel vége!
    Köszönettel:
    porszem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. a lakosok fogják ezt megfizetni.Beszélik ott,hogy a rezsit azért csökkentik,hogy adót tudjanak fizetni…igaz lehet ?
    Valamelyik fórumon találtam itt nálunk, Magyary írta,hogy ezt is aláíró íven kéne jóváhagyni::akarja e őn ezeket az adókat fizetni…stb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Melyik évben is vagyunk? Az elrugaszkodás? A szárnyalás, vagy zuhanás? Nem is tudom. Éehet, hogy valamelyik kimaradt az életemből. Kispofáim most kellene bizonyítani, hogy nem csak egyszeri intézkedésekkel tudtátok a hiány elszállását kordában tartani, mert csökkenteni nem sikerült. Ja-a-a, hogy az nem megy.Rezsicsökkentés < "A bankadó, energiaadó és a tranzakciós illeték növelése kényelmesen garantálni tudja, hogy 3 százalék alatt legyen a hiány –"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  19. Mi is Vaga Mihály titulusa? Úgy tudom, hogy nemzetgazdasági miniszter!
    Hát sem több dioptriás szemüveggel olvasva, sem pedig kihegyezett füllel hallgatva VM nyilatkozatait – nem találok benne semmi nemzetit, semmi gazdaságit és legfőképpen semmi miniszterit.
    Mondhat bármit, ő sem más, mint a Fidesz-maffia egyik tagja (miniszteri pozicióban), mint ahogy az összes többi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Nwm érdemes azon vitatkozni, hogy ki legyen az ellenzék vezető ereje? Van egyáltalán együttműködő ellenzék? Virtuálisan van! Egyébként meg ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol tudnak. Mesterházi a szoci korifeusokkal elutazik Brüsszelbe, hogy együttesen ott nyalják a csuti seggét. Nem írják alá a Tavares jelentést? A választónak ez azt jelenti, hogy a csutinak van igaza: Az Unio megint báncsa a magyart. És ezután ez a köcsög akarna miniszterelnök lenni? A szocik ökröt vezessenek ne ellenzéket. Ne vonjanak meg semmit a szegény magyar néptől? Már felfüggesztették sokmilliárd euro támogatás kifizetését a csuti banda hülyeségéből kifolyólag. A Varga a mostani “Magyarország Jobban Teljesít” csomagjával elmehet a sunyiba, ha a felfüggesztett pénzek egy részét végleg nem elvonják, csak egyszerűen nem fizetik ki, mert a csuti-banda az uniós szabályokkal ellentétesen használta fel.. Ez is tündérmese lesz, mint az eltolcsi csomagok. A Varga ugyanúgy ugrál a viktátor parancsára mint az eltolcsi tette.Tudatosítani, hogy a csuti-rablóbanda nem csak hazudik csal és lop, hanem hülyék kompániája, és leginkább a hjülyesége miatt megy tönkre az ország. Ezért élnek rosszabbul a magyarok mint 2010 előtt Ezt kellene szajkózni a hőkölés népének. A szocik is loptak, mert ez Magarországon haladó nemzeti hagyomány, de legalább – különösen a Bajnai idejében – a gazdasághoz értettek.

    Azon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. jaj, gyereke, hát ne kerülgessük a lényeget, mint macska a forró kását! ez a gyalázatosan pimasz “egykulcsos” a ludas! na meg hiánycsökkentésnagyszellem phalloid bálványa előtti hajlongás, 150 millió európai polgár jólétének, életétének feláldozása. mint minden bálványkultusz, a hiány vudu is egy rakás baromság. ez kiderült már, csak “demokrepa” libjeink nem fogták még fel. amúgy 2014-ben a legatyázott, lenyomorított európaiak ezt a pénznáci ollirémuramat lecserélik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. Újragondolás, értem. Nem meri kimondani az “emelés” szót?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Gazdasági növekedés II.-ik félévben ?? Kitől,mitől? Lakosságra ne számítsanak, “kiheréltek ” bennünket anyagilag! Nincs fizetőképes kereslet! Rezsicsökkentés cseppecske az óceánba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. Nyakig a lekvárban, de a gazdaság, mint a tündérmesékben, úgy dübörög.
    A nép meg dühöng, de ez a nép már csak ilyen hálátlan, ahelyett, hogy a jótevőjének kezet csókolna.
    Magyarországon a nyelvek egyébként soha nem változnak, csak a hatalmi püspökfalatok.
    Hát ideje lenne elkezdeni a gondolkodást, “feleim, hiszen látjátok szümtükkel.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. -POTTY
    Szólt a csomag s ránkborult.
    ( Gázálarcokat , pappírtürülközöt a pártházakban igényelhetnek az arra jogosultak. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos