Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az Orbán-Matolcsy csomag ortodox megszorítás 2012. november 21. szerda 18:22 | AN Forrás: Index/AN

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az Orbán-Matolcsy csomag ortodox megszorítás

Budapest – Orbán Viktor egy héttel ezelőtt kijelentette, hogy Magyarország nagy gazdasági sikere, hogy “megszorítások nélkül fog kijutni a válságból”. Ehhez képest az Index beszámolója szerint a két Matolcsy-csomag hétfői megszavazásával 764 milliárdos megszorítást hajtanak végre, minden magyar zsebből már 76 876 forintot vettek ki, de hamarosan jön még egy 90 milliárdos csomag is, amivel 86 ezerre nő a fejenkénti megszorítás. A megszorításokat nem az IMF kérte.

Az Orbán-kormány kommunikációja kétféle módon igyekezett elhárítani a felelősséget arról, hogy képtelen a gazdaságpolitikában bármilyen fordulatra. Az egyik az volt, hogy az IMF-re próbálta terhelni a felelősséget a várható durva megszorításokért, mintha azokat nem Orbán vezetné be, hanem az IMF követelte volna. Ennek érdekében még újsághirdetéseket is bevetettek, amelyekkel elzavarták az IMF-et, és Magyarországot újra a súlyos kockázattal járó országok közé sorolták. Az akció nem sikerült, mert kiderült, hogy az IMF sem “halállistát” nem adott, sem megszorításokat nem követelt, sőt: nem ért egyet Orbán megszorításaival, mert azok megfojtják a növekedést.

A másik hazugság az volt, hogy ezek egyrészt nem megszorítások, hanem kiigazítások, másrészt konferenciát rendeztek az eladósodásról, hogy az előző kormány “nyolcévére” igyekeztek hárítani a felelősséget, hogy az előző kormányok eladósították az országot, emiatt az Orbán-kormány tehetetlen. Éppen az IMF nyilatkozata és a nemzetközi reakciók tették világossá, hogy ezek kizárólag megszorítások, méghozzá az IMF nélkül, az IMF kifejezett rosszallása ellenére. Orbánnak nincs semmi elképzelése arról, hogyan tudna a magyar gazdaság működni, kizárólag a sarcokat tudja kivetni, amelyek most már elérik közvetlenül is a lakosságot. Az ország eladósításából pedig kivette a részét a Fidesz az ígérgetéseivel és a száznapos Medgyessy-program megszavazásával, amikor fedezet nélkül emelték a közszférában a fizetéseket. A pénzt nem ellopták, hanem kifizették a lakosságnak.

Az orbáni hazugságok sokszor egy hétig sem tartanak. Egy hete Orbán azt mondta: “Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre. A magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból. Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd.”

Ehhez képest az Index összefoglalója szerint “hétfő éjjel elfogadta a parlament az első és második, 397 és 367 milliárdos Matolcsy-csomagokat; you know, package-eket. Hamarosan a pénteken bejelentett harmadik, 90 milliárdos megszorító csomag intézkedéseit is törvénybe iktatják. A három csomag így együttesen már 854 milliárdot jelent, ennek tényleges, költségvetési egyenlegjavító hatása azonban inkább az 500 milliárd forintot közelíti.”

A kormánynak nyár végére tehát már összesen egy 450-500 milliárdosra megnövelt rést kellett volna foltoznia. Először azonban egyszerűen csak letagadták a lyuk létezését, nyár végén még úgy vélték, újabb intézkedések nélkül is tartható az unió által elvárt, és a kormány által is kitűzött három százalék alatti hiánycél. Amikor világossá vált, hogy újabb intézkedések nélkül a GDP-arányos hiány 2013-ban nem három, hanem négy százalék alá sem csökkenthető, az ország pedig így uniós forrásoktól eshet el, és nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól sem, a kormány nekiállt a saját maga által létrehozott lyuk befoltozásának. Három lépésben.

A harmadik Matolcsy-csomag lényegében csak a második csomag kibővítése, bejelentették, hogy a bankadót – az ígéretekkel ellentétben – már soha nem felezik meg és nem is szüntetik meg, tovább növelik az energiacégek terheit, és központi adóként bevezetik a közműadót is, amelyet a cégeknek a földben futó vezetékek után kell fizetni, és amelyet helyi adónak szántak. Így a mérleg már 854 milliárd forint, ami például három és félhavi nyugdíj összegének felel meg, és amitől azt várja a kormány, hogy a segítségével 2,7 százalék lesz jövőre a GDP-arányos költségvetési hiány.

A kormány minden egyes csomaggal közelebb jutott ahhoz, hogy tartsa az unió által elvárt hiánycélt, kikerülve ezzel az Európa szégyenpadjaként emlegetett túlzottdeficit-eljárás alól. Ugyanakkor minden csomaggal eggyel távolabb attól a lehetőségtől, hogy Magyarországon a következő években érdemi növekedés legyen, illetve attól, hogy az IMF és EU hiteldelegáció újra leüljön velünk a tárgyalóasztalhoz. Az IMF a harmadik csomag kapcsán hétfő este már be is jelentette: az intézkedések hosszú távon nem fenntarthatók, és hátráltatják a növekedést is – mindez megerősíti, amit sejteni lehetett már azok bejelentésekor: a kormány ezzel, miután folyamatosan szembement a nemzetközi szervezetek kéréseivel, lényegében kimanőverezte magát a hiteltárgyalások folytatásából.

Emellett a megszorítások hiába a cégeket terhelik, azok továbbadják azt a lakosságnak, másrészt a hatásuk a munkanélküliség növekedése és a gazdaság leállása lesz. Az unortodoxia egyelőre abban áll, hogy nem közvetlenül sarcolják a lakosságot egyes esetekben, hanem a szolgáltató cégeken keresztül.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 34 szavazatból)
Az Orbán-Matolcsy csomag ortodox megszorítás, 4.4 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. remek írás ez is
    amikor nem értem, hogy az elmúlt bő két év tényei ellenére miként akad még mindig bő egymillió ember, aki életét, vérét, szavazatát adja ezeknek, azzal „nyugtatom” magam, hogy nemcsak nálunk, hanem a világ, benne Európa sok országában uralta már az agyakat-lelkeket a fékevesztett téboly. Sokszor elég hosszú ideig. Azután vége lett. Nem feltétlen békés-barátságos úton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  2. Azért mind a miniszerelnök úrnak, mind a jobb kezének kiigazitanám a here zacskóját!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  3. Kedves admin,
    A közműadóról annyit, hogy a kacifántos megfogalmazásból sokáig nem volt világos még az érintett közműszolgáltatóknak sem, hogy nem csak a felszín alatt elhelyezett vezetékekre kell fizetni, hanem mindenre. “közművezeték: …a közterület felszíne alatt vagy felett elhelyezett része….” idézet kiragadva a törvénytervezet értelmező részéből.
    Tehát minél inkább közművesített egy adott terület, annál többet kell majd a lakosoknak fizetni. Azt vehetjük biztosra, hogy a szolgáltatók nem nyelik be a méterenkénti 125 Ft adóterhet, hanem továbbhárítják a fogyasztókra. Természetesen komoly számítások folynak, hogy melyik előfizetőre mennyi emelés fog jutni, ugyanis a települések közötti gerincek után is fizetni kell az adót, amit valahogyan szét kell osztani.
    Arról pedig senki ne álmodjon, hogy a szolgáltatók be fogják nyelni ezt a terhet!
    A szerencsétlen honpolgár csak egyet tehet, ha ki akar bújni az újabb sarc alól: lemondja a közmű előfizetéseit, és akkor helyette is mások fizetnek – olyanok, akik nem tudnak meglenni vezetékes víz, szennyvízcsatorna, villamosáram, vezetékes gáz, és telefon nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  4. “…A megszorításokat nem az IMF kérte….”
    .
    - Lényegtelen.
    .
    OrKbán, és politikai prostituáltjai folyamatosan azt fogják bőgni a világba, hogy márpedig eztetet is a Zájemef követelte ki, meg a Zidegenek, akik megsértődtek, mert orKbán NEM akart semmiféle megszorítást.
    .
    Ennyi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  5. ” minden magyar zsebből már 76 876 forintot vettek ki, de hamarosan jön még egy 90 milliárdos csomag is, amivel 86 ezerre nő a fejenkénti megszorítás.”
    .
    Mint a fényképen is látjuk, a miniszterelnök és gazdasági minisztere beszélgetnek.
    Párbeszéd!
    O.V. : Te Gyuri! Nem emlékszel hogy is ígértük? 2010 az összefogás éve?
    M.Gy: Igen, főnök.
    O.V. : És mit ígértünk 2011-re?
    M.Gy: Az pedig a megújulás éve, főnök.
    O.V. : 2012-őt az elrugaszkodás évének ígértük?
    M.Gy: Ja-ja, főnök.
    O.V. : Gyuri! Segítsd már az emlékezetem! Mi lesz 2013-ban?
    M.Gy: Hát az a felemelkedés éve, főnök.
    O.V. : No, de ezt a 2014-et már tényleg nem tudom.
    M.Gy: Mi más lehetne főnök, mint a gyarapodás éve!
    O.V.: És mondd Gyurikám! Most hol tartunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  6. Magyarországon a valóság nem létezik, ahogy Eldrad kifejtette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. Bárcsak négy-négy éhes krokodil ráncibálná minden égtáj felé ezt a két veszett majmot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. stiner:
    .
    - Az a rohadt nagy gáz, hogy ezt a szemetet az átlagmagyar ha nem is mind veszi be kanyar nélkül, de ÚGY TESZ, MINTHA BEVENNÉ.
    .
    Miért?
    .
    Mert a magyar néplélek egyszerűen nem veszi tudomásul, hogy a magyar hibát hibára halmoz már évtizedek óta, és ez a mostani őrület csak a kegyelemdöfés fázisa.
    .
    Ehelyett inkább úgy tesznek, mintha ezt a szemetet, amit orKbán és qrvái röfögnek, bevennék, mert egyrészt, ebben akarnak HINNI, másrészt, egyszerűen kell nekik az ellenségkép.
    .
    Mert az átlagmagyar nem azt kérdezi, “mit csináltunk rosszul”, hanem hogy “ki tette ezt velünk”?
    .
    Ami a hibák beismerésének és vizsgálatának abszolút kerékkötője. Amíg pedig ez nem történik meg, addig csak egyfelé van út: vissza a középkorba.
    .
    A jelenség kitűnő társadalompszichológiai – történelmi elemzése megtalálható Bernard Lewis: What went wrong? c. mesterművében. Más defektes, és fejlődésképtelen népségről, más kontextusról szól, de a dolog pszichológiája tökéletesen egyezik.
    .
    Netről még letölthető, ha jól tudom, de a könyv is megrendelhető. Érdemes elolvasni, nagyon jó, és egyben mindent megmagyaráz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  9. Orban nem ert semmihez , Matolcsy felkegyelmu, Lazar taj paraszt , Rogan sunyi kis korrupt tetu, Ezek nem politikusok koztorvenyes bunozok! Orban tudalansagabol fakadoan olyan utasitasokat ad es ker Eltolcsytol ami mukodeskeptelen meg a jobbikos kozgazdaszok is biraljak, mivel tonkretesznek vele mindent, a novekedest ellehetetlenitik kozben Orbant hoskent kezelik a nacionalistak meg a fideszes valasztok, szemukben a kokemeny magyar erdekeket szem elott tarto becsuletes oroszlan! Hat ez itt a legnagyobb baj mert pont az ellenkezoje a valsag . Emberek erdekeire nagy ivben szarik , veluk fizetteti ki azokat a kamat felarakat amiket ki kell fizetnunk mert nem egyezik eg az IMF-el. Sunyi ,magyarorszagon szidaja az eu -t , IMF-et , szemukbe neg mosolyog , alazatos. Neprol meg lehuzatja az utolso bort is .Hazudozik , mellebeszel, mindenkit hulyere vesz, es uralkodik a nepen. Igaza volt Vaclav Havelnek aki azt mondta ha Orban hatalmat kap egyszer jaj lesz mindenkinek! Igaza volt . Honnan tudta???????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Vizió:

    2014-ben újranyitják az OPNI-t.

    - szabadságharcos volt miniszterelnök;

    -pirospöttyös seggű volt gazdasági miniszter;

    -UFO-k által elrabolt és visszahozott Edda Attila.

    Micsoda csapat lesz az kérem!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Leo:
    .
    “…Igaza volt Vaclav Havelnek aki azt mondta ha Orban hatalmat kap egyszer jaj lesz mindenkinek! Igaza volt . Honnan tudta???????…”
    .
    - Komám, ne viccelj már… mi az hogy honnan tudta?
    .
    Tizenéves voltam, mikor orKbán első megnyilvánulásaival elkezdte fertőzni a világot. Már akkor láttam, hogy ez egy állat. Mocskos, demagóg pofája, rikácsolása, folyamatos hőbörgése miatt ezt nem volt túl nehéz észrevenni.
    .
    Nem kellett ehhez az öreg Havel… a hülye is láthatta, miféle emberroncsról van szó, defektes bandájával együtt, és az ország szágyene, hogy egy ilyen csótányból és bandájából a valaha látott legkorruptabb, legszemetebb népvézéri bandát hozta létre.
    .
    Mert orKbán és qrvái bizony a magyar átlagember végterméke (mondhatni, salakanyaga).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  12. Topi:
    .
    - Pataki otellót lassan meg lehetne tenni ifjúsági miniszternek, vagy valami államtitkárnak, nem gondolod? Nem lógna ki a sorból.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  13. ezért vannak megszorítások.

    http://atv.hu/videotar/20121120_csillag_istvan_video

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  14. A ” nem áthárítható bank-adók ” .-ról csak ennyit :
    Eddig havi 50 Forintot kellett fizetnem a biztonsági SMS.-ek után , akárhányszor használtam a kártyámat vagy néztem meg online a számlámat.
    Mostantól majd minden egyes SMS.-ért fizetni kell !
    ( Amint a bankom értesített róla. De azt semmiféleképpen nem lehet kihámozni az oldalukon , hogy majd mennyit.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Geyza
    “Eddig havi 50 Forintot kellett fizetnem a biztonsági SMS.-ek után”
    .
    Miért kell minden banki tranzakcióról azonnal tudni? Elég nagy luxus és folyamatos megterhelés – minden egyéb mellett – állandóan a bankolás ügyeivel foglalkozni. Arra valók a bankok, hogy ne az ügyfeleket terhelje a banki ügyletek teljesítése, hanem a bankokat. Azért vannak bankok, hogy intézzék az intéznivalókat, és azért vannak fizetve, hogy levegyék a határidős terheket az ügyfelek válláról.
    .
    Elég hó végén az egyenleget ismerni, a többi ügymenet zajlik a maga megszokott útján. Minek arról naponta akár többször is értesülni, ami anélkül is nyilvánvaló, mivel a számlakezelés napi rutin a bankoknál? Hogy az ügyfelek esze állandóan a pénzen járjon? Ki talál ki ilyeneket és miért veszik igénybe? A napi stresszfaktort be kell valahogy szerezni? Minek? Kinek hiányzik?
    A helyedben örökre letiltanám a banki SMS-ek küldését. Jobb a béke alapon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. “Az orbáni hazugságok sokszor egy hétig sem tartanak.”

    -
    Ez őt a legkevésbé sem zavarja, mert tapasztalatból tudja, hogy még egy hét elteltével viszont feledésbe merülnek.

    Szerető hívei, tunya, érdektelen magyar választópolgárok jóvoltából.

    Bocsánat, nem sértegetésnek szántam csak sajnos így fest a dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  17. titok
    2012. november 21. szerda
    21:59
    ezért vannak megszorítások.
    http://atv.hu/videotar/20121120_csillag_istvan_video
    .
    Á, dehogy is! A Csillag úr ezt rosszul gondolja.
    Az áldozatokat a zemberek hozzák, ezért a kohéziós pénzeket is a zembereknek fogják visszaosztani.
    Nem tudtad titok? Egy megnyert csatát mindig fosztogatás követ !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. A jelenlegi helyzet kialakulásában a médiák felelősségét senki nem veti fel, pedig az nagyobb a politikusokénál! Amikor Orbán elordibálta, hogy “a komonistákat agyagba kell döngölni”, azösszes ujságíró -élükön Avar Jánossal, Mészáros Tamással, és több vazaető publicistával ujjongott, hogy micsoda bátor fiatal politikus tünt fel a magyr ugaron. Egyikük sem kérdezte meg, hogy:
    -Mond csak öcskös, miért itt ordibálsz? Miért nem apáddal, a páttitkárral, és anyáddal, a pártmunkással kezded othon?
    Azóta is a folyamatos seggnyalás, és a csuti bolnd dícsérgetése, “tehetségének” ájult bámulása megy a médiákban.
    Tudjuk, hogy nyílvánosság nélkül nincs ismertség. A közhangulatot a médiák befolyásolják a legnagyobb mértékben, de azŐ felelősségüket mégsem firtatja senki! Miért?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. Hogy ez a két országveszejtő mit szónokol az nem lenne akkora gond, ha nem lennének olyanok, akik elhiszik….
    Senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni!

    Aki pedig a bankokat szidja, az nem érti, vagy nem akarja érteni:
    a banknak csak az a pénze van, amit az emberek betesznek, kamatra és természetesen megőrzésre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. A rendszerváltás (???) után beszüntette adását a Szabad Európa Rádió. Azzal, hogy okafogyottá vált a működtetése.
    Ahogy jelenleg a magyar sajtó és média ügye áll, azt hiszem éppen itt volna az ideje, hogy újra indítsák az adást. Talán soha nem volt még szükség ennyire egy független és és korrekt rádióra mint most!
    Nem sok esélyt látok arra, hogy az ATV és a Klubrádió egymaga képes lenne ellensúlyozni azt a hazugság áradatot amivel Orkbán és bandája nap mint nap bombáz bennünket.
    A baloldal kommunikációja, sajtója szinte egyenlő a nullával, pénz hiányában meg amúgy sem vehetnék fel a versenyt az állami pénzekből finanszírozott kormánypárti médiákkal.
    Nem vagyok jogász, nem tudom, hogy egy független külföldi adó működtetésének van-e nemzetközi jogba ütköző akadálya. Ha nincs, lehet hogy az EU-nak el kellene gondolkodni az ötleten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  21. Eagle
    Nem kell magyarázkodni!
    Tudjuk, hogy a 8-10 éves gyerekek szintjén eteti híveit a sohasemhazudtam.
    Így finomabban hangzik, hogy IQ-nuku, vagy akkora az IQ náluk, mint a szobahőmérséklet (kb. 23). Emlékezzünk csak a Kossuth téri hugyenottákra, micsoda alakok voltak ott!
    Szégyenkezzenek azok, akik ehhez a “tömeghez” tartoznak!
    Én örülök, hogy soha nem tartoztam közéjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  22. “Szégyenkezzenek azok, akik ehhez a “tömeghez” tartoznak!
    Én örülök, hogy soha nem tartoztam közéjük!”
    .
    Csak az a baj, hogy mégis mi szívunk miattuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Újabb 700 millió kommunikációra! Mai hír a Népszavából.
    marimamának a kommentjéből írom: Magyarország GDP-jét már csak a szájkarate,meg a Bajnai_Gyurcsány ellenes plakátok tartják életben.
    Találó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. Még egy apróság, amit a közműadóval kapcsolatban kifelejtettem: az állam, és az önkormányzatok adómentességet élveznek. Az állami, és önkormányzati tulajdonú közműhálózatok után a tulajdonosnak nem kell fizetnie adót, ámde az üzemeltetőnek igen – hacsak nem az is az állam, vagy valamelyik önkormányzat.
    Az elmúlt 10 évben sok kistérségi szélessávú internet hálózat (értelmezés szerint távközlő hálózat) létesült, amelyeknek a tulajdonosa valamelyik önkormányzat, de az üzemeltetést valamely távközlési szolgáltatóra bízták. Természetesen a vállalkozások megsegítése érdekében találták ki úgy ezt a törvényt, hogy ne az önkormányzatnak kelljen fizetnie.
    .
    Az energia piacon jelenleg az MVM az állami tulajdonú cég, akik terjeszkednek a távközlési piacon is. Szépen eljuthatunk oda, hogy az emberek sírni fognak azért, hogy ettől a kedves állami cégtől vehessék a szolgáltatásokat (márha cégen belüli lesz a teljes üzemeltetés is), mert sokkal kedvezőbb árakon tud majd szolgáltatni, mint a nem adómentes, szemétláda, kizsákmányoló, kapitalista vállalkozások. Remélem értitek az iróniát szavaimban! Lehet úgy is államosítani, hogy ellehetetlenítik a vállalkozásokat. Ez az adó sehol nem veszi figyelembe, hogy mennyi előfizetője van egy szolgáltatónak, csupán a méterekből kalkulálják ki a teher mértékét. Ha elfogynak az előfizetők, akkor el kell hagyni a piacot, a jóságos állam pedig mindent átvesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Eagle
    Az orbáni hazugságok permanensek, tehát folyamatosan tartanak, mert genetikailag alkalmatlan az igazmondásra. A HATÁSUK tart egyre kevesebb ideig, ahogy a népnek kezd kinyílni a szeme.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. @kekec

    Mindig hittem a csodákban, ami a szemek kinyílását illeti.

    Higgyünk továbbra is.

    Ha képes lesz vagy lenne egy ilyen mértékű rontást , társadalmi, anyagi, erkölcsi, gazdasági roncsolást legyőzni a magyar nép de főleg tisztán átlátni rajta, az szerintem a demokrácia kezdete lehetne.

    Bár szerintem te alapból optimista vagy, amit csak üdvözölni tudok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  27. csak egy kis kiigazitas, amivel 86 ezerre nő a fejenkénti megszorítás, ezt ugy kell erteni hogy a gazdagok kevesbbet fizetnek a kozosbe, a szegenyek tobbet, lehet hogy 3-4 tobbet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  28. Azt most már leszögezhetjük:
    Lehet, hogy a szakértelem olcsó, bolsi trükk.
    De a hiánya, a kontárság nagyon drága, úri mulatság.
    A költségvetés számait már nyáron összehányta a jobbkéz, már nem tudni hányadszor módosítja, módosításban világbajnok, de már hintik a port, hogy esetleg 2013. januárjában lesz kész….
    Nyócévig készültek, hát kellett volna még egy-két esztendő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Egy kis összehasonlítás !!!
    .
    EU-költségvetési tárgyaláson vitatjuk, íme a kormány álláspontja:
    A kohéziós boríték a mostani állás szerint mintegy 9 százalékkal zsugorodhat, de azon belül a legszegényebb országok 20 százalékot vesztenének, Magyarország pedig 30-at. Ez így nem stimmel, ezért mondjuk, hogy a méltányosság és az igazságosság is sérül. Miért nem a legfejlettebbek rovására történik a vágás?
    .
    Ennek a logikának megfelelően kérdezem:
    A magyarországi ún: egykulcsos szja miért nem a leggazdagabbakat sújtja?
    Ez így nem stimmel, a méltányosság és az igazságosság is sérül.
    .
    Mert ez a két dolog, valahol nem egy- és ugyanaz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. http://index.hu/belfold/2012/11/16/tavaly_nyar_ota_mondjuk_ez_elfogadhatatlan/
    .
    Érdemes elolvasni és visszaemlékezni mindarra, amiket a különféle médiákban a különböző ügyekben nyilatkoztak akkor, és ahogy nyilatkoznak most ebben a cikkben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Orbán nem mindig hazudik. Sőt a legtöbbször igazat mond, csak figyelni kell a szavaira.Megmondta, hogy el fogja venni egy havi fizetésünket és egy havi nyugdíjunkat? Megmondta. Akkor mit hőbörgünk. Be kell tömni az 500 milliárdos lyukat, amit az egykulcsossal üt. Mit gondolt a plebs? Adunk a gazdagoknak és az, az égből pottyan? Nem, majd a prolik összedobják. Régebben az uralkodó osztály, a cárok, királyok, arisztokraták miből éltek? Abból, amit a muzsik összegürcölt. A kapitalista miből él jól, abból, amit a proli összehoz neki. Az már csak a tőkés intelligenciájától függ, hogy mennyit csorgat vissza az alsóbb osztályoknak.Sok helyen olvastam, hogy most Mo.-n eredeti tőkefelhalmozás folyik, az első generációs újgazdagok most szedik össze a vagyonukat. Nagyon jó blogok születtek erről a témáról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  32. “NOAM2″ hát azért van ennek az őrültnek még mindig több mint 1 mill. támogatója, mert valamennyien süketek és vakok, az agyuk pedig olyan mint a beton, “kötött” abba se be, se ki. Köv. kép a vak nem látja a Színyey festményein a gyönyörű színeket csak foltokat, a süket nem hallja a zenében a gyönyörű hangokat csak dübörgést. Hát ezért!!! Undorodom ettől a kormány valamennyi tagjától. Hazug és álnok. Orbán amikor az EU parlamentben COHN BENDIT mosdatta az új alkotmány miatt “mister Orbán Ön két alkalommal a komonísta alkotmányra tette le két alkalommal az esküt?”- Orbán bólogatott igen. Egész Európa előtt hazudott. Ezt teszi teheti mert ez a nép hagyja tűri, hogy egy ilyen csavargó orránál fogva vezesse a népet. 2006-ban heteken keresztül a Kossuth téren haknizott heccelte a népet majd okt. 23-án az Astoriánál rendezett gyűlést követően megtörtént ami megtörtént, és ennek is negatív hozadékát is a szocik nyakába varrta. Már emlitettem reményeim szerint 2014- ben elveszti a FIDESZ a választást és ha addig nem hagyják el az országot másnap le tartóztatják őket. Kövér undorító gőgös stílusa egy számadó pásztoréval van egy szinten, el is tudom képzelni egy subában pásztorbottal a kezébe. Lehet, hogy Európa de lehet a világ leg szalonképtelenebb parlamentelnöke. Még Ő fogja kivezettetni aki nem ínyükre interpellál. Remélem eljön az-az idő, hogy őket fogják kísérgetni, nem kivezetni. Ez a kormány. a nép szájából kilopta az aranyfogat, már az amalgán tömés után mattat a nép szájában. Orbán a két harmadra hivatkozva lerabolja a klieturájával az országot oszt jó napot. Ezt a kormányt népnek a Parlamentből bottal kellene kiverni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. telekis++++++++++++++++++++++++++++++
    Ez most már egy teljesen más eset!)))))))))))
    Itt most róluk van szó, hogy a gazdagabb nekik nem akar többet adni, milyen érdekes, most ez feltűnt nekik!
    Így kevesebb jut a földhöz jutottaknak, pl. műkörmösnek, cukrásznak az EU-s támogatásból.
    Hogyan fognak gazdálkodni majd az undok EU kevesebb pénze nélkül?!))))
    Hzzzz+++++++++++++++++++++++++++++++
    Köteleskövér: egyenként fogunk levadászni benneteket!
    Hát ezért kellene látniuk, hogy van összefogás, mert ellenük másképp nem fog menni! Már az esély miatt teli szaladt a gatyókájuk.
    Miután látják, hogy van némi esély az összefogásra az ellenzéknél, ilyen plakát
    kampányt indítanak. Ezek keresztények?!
    Remélem, hogy ez a plakátozás Vágó Gábort idézve: öntökön lövés….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. A fenti kép mémes változata felirattal:
    Magázol itt, mint egy idegent. Még mindig nem áll a szád a “keresztapára”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Nem ezt a képet kellett volna a villamosokra tenni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  36. “Matolcsy uniós főtárgyaló is lesz
    .
    Uniós főtárgyalónak jelölte ki Matolcsy Györgyöt nemzetgazdasági minisztert a kormány, feladata a 2014-2020-as költségvetés előkészítése lesz.
    .
    A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az úgynevezett programozási időszak előkészítéséért felelős főtárgyaló feladata a Közös Stratégiai Keret alá tartozó alapokkal kapcsolatos tervezési dokumentumok előkészítése, valamint a hivatalos benyújtást követően bilaterális tárgyalás keretében egyeztetés az Európai Bizottsággal, továbbá a tárgyalások vezetése, a magyar álláspont képviselete.
    .
    A határozat azzal indokolja a nemzetgazdasági miniszter megbízását, hogy egységes fellépésre van szükség a programozási időszak tervezése során, valamint biztosítani kell a tervezésben közreműködő minisztériumok közötti koordinációt.
    .
    A kormány – november 30-i határidőt szabva – felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a megbízással összefüggő szükséges intézkedéseket, ide értve a kapcsolódó közjogi szervezetszabályozó eszközök módosítását is.”
    http://index.hu/belfold/2012/11/22/matolcsy_unios_fotargyalo_is_lesz/
    .
    Ha a piros pöttyös pasas az EU felé megindul, kő kövön nem marad, mivel az ázsiai kultúráját is magával viszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Az Orbán-Matolcsy unortodoxia megtette hatását:
    .
    “Húsz éve nem költözött ki ennyi magyar
    2012. november 15.
    Ötven százalékkal nőtt az év első félévében Németországba emigrálók száma a tavalyihoz képest. Az elköltöző magyarok száma 2005 óta folyamatosan növekszik. Ez kumulációs folyamatként is működhet, hiszen a több és több elvándorló, még továbbiakat is magával vonzhat.
    .
    Rendkívüli mértékben nőtt a Magyarországról Németországba irányuló emigráció. A német statisztikai hivatal (Destatis) csütörtöki adatai szerint 46 százalékkal nőtt a Magyarországról érkezők száma. Az első fél évben Magyarországról 25 415 bevándorlót regisztráltak. Németországból Magyarországra 13 023-an költöztek el, a mérleg így 12 392 fős bevándorlási többletet jelez.” (…)
    http://index.hu/belfold/2012/11/15/rekordot_dontott_a_magyarok_emigracioja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. proaktiv 2012. november 23. péntek 01:21
    A szeretett vezető pedig megint a hanyatló nyugat leáldozó Napjáról hablatyol. Előveszi annak a 40 évnek a frázisait, aminek a megbuktatásában ő is benne volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Orban diktator? Keresztapa? Szerintem egy korcs. Egy felresikerult gazember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A hazugság országa 2014. március 19. szerda

Az “összefogás” hazugsága már megbukott 2014. január 20. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos