Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek 8:04 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán hazudott az IMF-hitelről

Budapest – Orbán Viktor azt állította Brüsszelben, hogy “az IMF nemet mondott a rugalmas hitelkeretre (flexible credit line, FCL) előterjesztett magyar igényre”, de amíg az EU és az IMF nem utasítja el, addig Magyarország kérése érvényben marad. Az IMF szerint nem is volt szó ilyen hitelkeretről, hanem készenléti megállapodásról, de azok a tárgyalások fel lettek függesztve.

 

Az Orbán-kormány a befektetői bizalom és az ország stabilitása érdekében folyamatosan azt a látsztot próbálja tartani, mintha Magyarország és az IMF tárgyalásban lenne, és az IMF hitele valamiképpen a magyar gazdaság mögött áll, ezért nem kell tartani csődtől. Ezért Orbán ezúttal is azt hazudta Brüsszelben, hogy a magyar állam “rugalmas hitelkeretre” vonatkozó igénye fennáll, mert azt az IMF és az EU még soha nem utasította el. Ez azonban nem igaz, mert az IMF az Orbán-kormány magatartása és az IMF-el kapcsolatos hazug rágalmai miatt befejezett mindenféle tárgyalást az Orbán-kormánnyal. Az IMF pedig azt is cáfolta végre, hogy “rugalmas hitelkeretről” lett volna szó.

Orbán egészen pontosan azt mondta Brüsszelben, hogy “az IMF nemet mondott a rugalmas hitelkeretre (flexible credit line, FCL) előterjesztett magyar igényre. Magyarország nem kölcsönt akar az IMF-től, mert arra nincs szüksége, hiszen a piacról kívánja finanszírozni magát, az IMF azonban mindenképpen kölcsönt akart folyósítani. Hozzátette, hogy az álláspontok nem közeledtek, de amíg az EU és az IMF nem utasítja el, addig Magyarország kérése érvényben marad.”

Orbán állításait az IMF cáfolta. A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között a készenléti megállapodásról (SBA) folytatott tárgyalások fel lettek függesztve – jelentette ki Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója washingtoni sajtótájékoztatóján. “2012 elején olyan intézkedésekről tárgyaltunk a magyar kormánnyal, amelyeket egy készenléti megállapodás támogatott volna meg, amit a kormány elővigyázatosságiként szándékozott volna kezelni. Amint azt utóbbi hetekben közöltük, ezek a tárgyalások fel lettek függesztve” – jelentette ki Rice, Orbánnak az IMF-fel folyatott tárgyalásokra vonatkozó kijelentésére reagálva.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország mögött nem áll az IMF pénze, nincs semmiféle fedezet vagy védőháló. Az Orbán-kormány hazudozik, amikor ezt a látszatot kelti, mert egyedül az IMF-re való hivatkozás mentette meg a csődtől eddig is, miközben az IMF-el soha nem is akartak megegyezni, és a Valutaalapot gyarmatosítással vádolták. De a hamis látszat érdekében fenntartanak egy IMF-tárgyalásokért felelős minisztert is, aki kétnaponta nyilatkozik valamit a tárgyalásokkal kapcsolatban, amelyek valójában nincsenek.

A kormány szócsöveként működő MTI Propagandagyár összevissza hazudozó hírét közölte az egész magyarországi sajtó, amelyből azonban annyi kiderül, hogy a rugalmas hitelkeret (felxible credit line) és a készenléti hitel között jelentős különbség van. A rugalmas hitelkeretet nagyon erős gazdasági fundamentumokkal és intézményi szabályozással rendelkező országok kapják, de Magyarország nem ilyen. A kérvényező ország a keretet gyakorlatilag automatikusan megkapja, ha megfelel az előre ismert szabványfeltételeknek. Ebből a keretből szükség esetén le lehet hívni, mégpedig külön eseti teljesítményellenőrzés vagy további feltételek kiszabása nélkül.

Magyarországgal ezzel szemben egy feltételekhez kötött készenléti megállapodásról tárgyaltak, de ezek  a tárgyalások is megszakadtak, és véget értek. Az MTI azt próbálta elhitetni, mintha ez a két hitelforma azonos lenne, ezért nem hazudott Orbán Brüsszelben. Az IMF azonban ezt egyértelműen cáfolta. Magyarország alatt nincs IMF védőháló, az IMF-el nincsenek tárgyalások, nincs IMF-fedezet az ország mögött. Orbán és kormánya eddig folyamatosan hazudott és becsapta a gazdasági élet szereplőit, a nemzetközi befektetőket és az országot is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 45 szavazatból)
Orbán hazudott az IMF-hitelről, 4.7 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Az lenne igazi hír, hogy igaz szavak hagyják el a száját. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  2. Mikor nem hazudott?
    .
    Amúgy nem gondolta, hogy Brüsszelben még nem az MTI tudósít, és vannak tolmácsok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (45 szavazatból)
  3. Na kérem!
    Az ATV-vel itt a baj…
    Mikor a riportalany nem mondja ki az igazságot, és a riporter azt pedig hagyja:
    http://atv.hu/cikk/video-20130131_zdeborsky_gyorgy
    Vajon-vajon miért nem kell az “olcsó”-IMFhitel?
    Mert annak felhasználását 3 havonta ellenőrzik, így az nem ellopható (haveri lenyúlásokra, diktátori szenvedélyekre, stb. …)
    Felteszik maguknak a triviális kérdést, de inkább kényelmetlenül feszengenek a székükben, minthogy kimondjanak bármit is. Csak például annyit finoman, hogy a pénz bármire nem felhasználható, vagy ilyesmi…
    ATV = gőzkieresztés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (35 szavazatból)
  4. Orbán folyamatosan hazudik, de Magyarországon ez sokaknak tetszik! Már akkor is tetszett, amikor ez a hazug ember, a közszolgálati Magyar Rádió hathatós közreműködésével politikai ellenfelére sütötte a hazudozó bélyeget. megjegyzem, a rádió akkori elnöke, ma Kövér parlamenti helyettese.
    Az IMF ügy sokkal súlyosabb egy szimpla hazugságnál, mert itt egy tisztességtelen játék folyik, melynek hasonélvezői a fülkeforradalmárok mögött álló pénzpiaci manipulátorok és offshor-lovagok. Az Orbán-kormány, világszimpadon előadott színjátékát azonban tétlenül nézi az EU és az IMF is. A pénzpiac szereplői pedig nagyot kaszálnak, az átlászó színjáték miatt, jól kiszámítható árfolyammozgáson, miközben a hazudozók mérhetetlen adósságba sodorják az államkötvények magas kamatokkal való eladásával az országot. A hitelfelvételt azonban minden áron el kell kerülniük, mert el kell kerülni az azzal járó folyamatos ellenőrzést, amiz gátolná a fülkeforradalmárokat az ország szabad kirablásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (46 szavazatból)
  5. Lehet, milyen jó, hogy éppen lehetett menni Putyinhoz, kérni Tőle is egy kevéske pénzt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  6. Nyugatot nem érdekli már a magyarság sorsa, a békamenet, a zemberek beletörődése a mindennapi szívatásba, ők csak akkor lépnek, ha őket érinti majd bármi hátrány!
    Ha a magyaroknak ez így jó és nem is tesznek semmit, se sztrájkok, se tüntetések, akkor őket mi érdekelje?
    Vigyázó szemeiket rajtunk tartják, de nekünk kell tennünk, hogy segíthessenek….
    Kifulladt a diákok háborgása, a pedagógusoké, az orvosoké – most a közmunkások vannak soron, akik mellé megint nem állnak tömegek, lassan több a gúnyolódó, mint a támogató!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  7. EdCarping
    2013. február 1. péntek
    08:31
    “Az Orbán-kormány előadott színjátékát tétlenül nézi az EU és az IMF is.”
    Szigorú bürokrata úriemberekről van szó, akik nem véleményeznek, nem minősítenek, stb., hanem következetesen betartják saját szolgálati szabályaikat.
    Nem dumálnak (, mert minek fáradjanak ilyesmivel?), hanem teszik a dolgukat (ami most számunkra a jogos hideg/rideg elutasítást jelentette)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. BGyC azért hazudhat, mert Magyarországot képviseli. Nem véletlen, hogy ő jött ki győztesen a versenyből. Hazugságban éltünk hatvan évig, és amikor megpróbáltunk megváltozi, annak nagy része is hazugság volt. Ahogy Kertész Imre mondta a tavaly februári Le Mond-interjúban, a szavaknak nálunk nincs jelentésük.
    Aki hazugságban él, abban is hal meg.
    Sántha Ferenc egyik novellája a hazugság fájdalmas torzító hatásától szól, ha jól emlékszem. Nem emlékszem sokra belőle, csak arra, hogy egy gyereket kényszerítenek, a lovat mondja kutyának, és fordítva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  9. A “nagyon sikeres” vezetőnek csak úgy zúdul a nyakába a sok szoáré, ami a 23 év alatt összegyűlt.
    A “Csuhások, térdre, imához”, a pápa kézcsókjáig, aztán a oroszokat kizavarjuk, mert mi a Nyugatot akarjuk, de most már a keleti-nyitást tanítjuk, mindig csak a pillanatnyi érdeke vezérelte, ettől lett ELVTELEN!
    A 2/3-nak egy ilyenre van szüksége? Ehhez adták a voksukat!
    Tudják még követni, hogy mit is akarnak egyáltalán?
    Magyarországnak még ilyen vezetője soha nem volt, már csak abban bízhatunk, hogy többé nem is lesz!
    Egy országvezetője ennyire nem lehet elvtelen!
    Igaza van Széchenyi Istvánnak:
    “Ha egy nép egy hitvány kormányt éltet, ott a nemzettel is baj van” Hahó, 2/3!
    Szégyenkezés egy szál sem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  10. *
    Azt hiszem, végre kettéhasadt a vízválasztó. A természetben ez súlyos megrázkódtatást, földrengés kirobbanását vetíti előre, melynek jó vége sehogy sem lehet.
    *
    Vége a két éve elhúzódó huzavonának és pávatáncnak. Legalábbis, ami Orbánnak az IMF-fel való “incselkedését” illeti, amelyet képes volt, képesek voltak azért művelni, hogy elhitessék a külvilággal és a belföldi Fid-SS rajongókkal, hogy a Vezér mindent megtett a stabilitás érdekében, de hát ugye “nemzetközi tőke” ugyebár [[és itt ártatlan pofával szélesre tárja karjait]] mindezt megakadályozta. Teljesen világos, hogy ők amikor az IMF-t “kipaterolták” már erre, a mai helyzetre játszottak. Azonban befektetők és a választópolgárok megtévesztése érdekében a látszatra is adni kell. Na, erre vesztegettek el két évet a magyar gazdaság már amúgy sem hosszúra jósolt életéből…
    *
    Tegyük hozzá elismerve, hogy nehéz dolguk volt ezeknek a szárazföldi kalózoknak, mivel nem sikerült a Magyar Nemzeti Bank elnökét kicibálni – amint azt előre kitervelték – az elnöki székéből. Tehát egy fontos, talán a legfontosabb tényező kiesett az eredeti számításukból, ami a sakkban is vereséget helyez kilátásba.
    *
    Most, hogy napok kérdése a jegybank elnök menetrend-szerinti cseréje és az IMF megtagadta a gazdasági pávatánc politizálásnak most már a látszatát is, tehát – és hozzáteszem; sajnos – Orbanin a sor…, hogy miként vágja majd bele a dakota tomahawk-ját a Jegybank tartalék-széfjeibe…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  11. Én ezt most piszkosul nem értem, mit hisztiznek, hogy készenléti megállapodás (Viktor szerint védőháló) vagy hitelkeret. Ha nem veszik fel, nem nyúlnak a pénzhez, akkor az hitelkeret is egy “védőháló” nem? Persze ők úgy gondolják, hogy az ő kérésük, (a védőháló) kamatmentes lenne, de ilyet az IMF nem fog senki két szeméért adni. Amennyi pénzt már elvertek a tárgyalásokra, meg amennyit veszített az ország a pénzügyi garanciája miatt, az bőven fedezte volna a kamatokat, még ha nem is használják fel a kapott összeget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  12. hamond
    Hát nem is a megnevezés volt a lényeg, meg a kamatok, hanem az a fránya negyedévenkénti ellenőrzés, azer kellet kipaterolni a hárombetűst, meg kiplakátolni 200 milláért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  13. Csak előkerült a török kártya.
    Most már nyílt lapokkal is játszhatnak, az volt a fontos, hogy eddig kihúzzák, mert egy hónap múlva rárepülnek az MNB tartalékokra, és akkor egy darabig ( a választásokig mindenképpen) abból fenntartják a látszatot.
    Hazaárulók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  14. No erre varrjunk gombot ! Nekem nagy kérdőjeleim vannak. A nekik vakon hívő választóik a hazugságokat elhiszik igaznak, az még elfogadható. De, hogy a nemzetközi befektetők és a külföldi gazdasági és pénzügyi világ is elhiszi folyamatosan, az már a hülyeség kategóriájába tartozik. Meggyőződésem szerint csak a hülyéket, kapzsiakat lehet manipulálni, és orruknál vezetni. Ha a külföldi tőkés is abba a kategóriába tartozik mint a magyar, aki azt hiszi kicsit több pénze lett, akkor annyival több esze is van, akkor profithajhászás mellé a vak hit is párosulhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. jaja:
    .
    “…a nemzetközi befektetők és a külföldi gazdasági és pénzügyi világ is elhiszi..”
    .
    - Nem hiszik el.
    .
    Ezért nem adnak egy kanyi vasat sem neki. Argentina óta sokkal óvatosabb az IMF is, de orKbánnak és szemét bandájának az argentin eset nélkül sem adnának francot se.
    .
    Hogy mégis vannak még befektetők, pl. autógyár, ilyenek? Megkezdett projectek, ráadásul olyasmik, amiket egy instabil országban is lehet jól működtetni.
    .
    Szóval, ne aggódj, legalább a külföld miatt ne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  16. Kell egy Radiohullám ami zavartalanul tud müködni, mint valamikor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Szabad-Europa, BBc, Luxemburg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Itt a tettek ideje!, amit csak belehet vetni mindent a Nép érdekében!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. kordon:
    .
    “…Vége a két éve elhúzódó huzavonának és pávatáncnak..”
    .
    - Annak már fél éve vége, ami nem is baj, mivel az IMF megszabadult egy idiótától. A baj az, hogy orKbán ezt most valamiféle “győzelemként”, pláne, ÚJABB győzelemként fogja szétrikácsolni. Ami ugye, nagyon kell a full- lúzer átlagmagyarnak. Meg az ellenségkép is, akt ugye, a Vezér ismét legyőzött.
    .
    Aztán gagyog, és boldog mindenki. Ettől még a Zország helyzete, amit magának kreált, kb. olyan, mintha egy kiadós vesztes háború után lenne, de nem baj, győzelem, győzelem, mindig csak győzelem.
    .
    Jó. Őrjítsék magukat.
    .
    Ennyit érdemelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  18. hamond, hogy értsd…
    Az IMF-pénzét nem lehet odaadni Simicskának, hanem pl. autópályát kell belőle építeni. Mivel ezt feltételül kapják, ezért inkább nem is kell nekik (,mert ezt is visszaadni már sok…)…
    Ugyanez vonatkozik a megszerezhető kohéziós pénzekre is, amit az elkövetkező 7évre kapnánk (hamarosan ez is eldől…)…
    A 3%alatti hiánycélt a lakosság szenvedi ki, az ezután megkapható EU-támogatásokat viszont már a haverok használják majd fel (diktatúra van…)…
    Ha pedig Európától nem kapunk pénzt, akkor akár ki is lépünk az EU-ból… (Jobbikkal karöltve módosítják a tákolmányt, és a parlamenti többség megszavazza a kilépést…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  19. Eldrad
    Ezek akkor is győznek, ha nem győznek menekülni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Persze, a totál lúzer népségeknek ez az egyik fő jellemzője. Ahogy a totál lúzer egyéneknek is, bárhol a világon.
    .
    Ez tiszta pszichológia, azaz, inkább pszichopatologia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Orbán ma is azt nyilatkozta a szokásos pénteki rádiós tündérmeséjében, hogy van IMF tárgyalás.
    És arra biztatta a magyar háziasszonyokat, hogy a külföldi milliomosoknak megéri megvenni a magyar kötvényeket, akkor nekik is megérné befektetni.
    Amíg szépen mondja, de lehet, hogy kötelező lesz, mer’, hogy igen csehül állunk.
    Én úgy gondolom, hogy már minden mindegy alapon hablatyol, aztán vagy bejön, vagy nem a dolog….. csúszik szét, kár, hogy nem akarják látni a barátai.
    Akinek ilyen barátai vannak, annak ellenségre nincs is szüksége!
    A végsőkig kitartani, bármi áron – azer az országgal is törődhetnének már!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  22. http://index.hu/gazdasag/2013/01/31/hivatalosan_is_vege_az_imf-targyalasnak/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Hamond!
    *
    Nem mindegy.
    *
    Az egyik konstrukció, amit Orbanisztán szeretett volna a nem létező “hitelesség” látszata kedvéért, olyan előfeltételekhez kötődik amelyeket messze nem teljesítettük.
    *
    A másik pedig, amit ő a “savanyú a szőlő” régi Aesopusi receptje alapján lefitymálva emleget – amelyre szerinte nincs is szükségünk – az olyan szigorú feltételekhez, többek közt például folyamatos ellenőrzéshez kötődik, mely szerinte a belügyekbe való beavatkozással ér fel, s így Őfelsége az Ő hatalmas birodalmában nem tűrhet el, különösen nem, holmi idegen gyarmatosítók által.
    *
    Ergo, kerül amibe kerül [az alattvalóknak], nem kell !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  24. A MAGYARegy genetikailag sérült nép!!!!! Nincs kivétel!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. ronisize

    Csak nem akarsz válaszolni ,mi? Te hiteltelen, szánalmas, pitiáner,bérelhető
    alak , ( ez eufemizmus!) ,az ostoba agymosó linkjeiddel együtt.Hogy tudsz te tükörbe nézni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Csakén !
    *
    A Rákosi érában a kormány kiadott egy jelszót (szlogent) amelyet plakátokon valamint a kor óriásplakátjain – a meszelt gyárkerítéseken, hatalmas vörös betűkkel – lehetett olvasni:
    ….. A . HAZA . JAVÁRA, A . MAGAD. HASZNÁRA . JEGYEZZ . BÉKEKÖLCSÖNT ! …..
    *
    Mi a különbség a mai és az akkori PRopaganda között ? Mindössze annyi, hogy az egy háborút szenvedett ország felemelését szolgálta. Többek közt a ma is működő Dunai Vasmű (FER?)is abból épült – szovjet segítséggel.
    *
    (Egyébként a Békekölcsön nevezetű államkölcsönt a 60-as években mind egy szálig visszafizették. Akik jegyezték nem kamatot kaptak, hanem a szerencsésebbek között évente egyszer, nyilvános sorsolásokon nagy nyereményeket sorsoltak ki.)
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  27. ui.
    *
    Az említett cégnek tudtommal az Orbán család (apuci kőbányája) is évtizedek óta beszállítója, tehát közvetlen haszonforrása…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  28. KORDON BLUED
    Most Orbánisztán felemelkedését szolgáljuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  29. Orbán egész politikai pályafutását és folyamatos hazudozásait illetve taktikáját és, hogy miért nem akar vagy tud váltani, egy hasonlattal szeretném illusztrálni.
    ————–
    Egy képzetlen, a feladat nagyságától riadtan remegő, de hatalom-őrült és pénzsóvár ember egyetlen lehetséges taktikáját alkalmazza, a kényszer azaz kényszerítő lépések sorozatát, amellyel másokat igyekszik kényszerhelyzetbe hozni, de nem veszi észre, hogy valójában önmagát sodorja egyre reménytelenebb és kilátástalan kényszerlépések sorozatába.
    -

    Biztos mindenki ismeri ” tic tac toe” nevű játékot ahol hármat, vagy a magyar változatát amit “amőba” -nak hívnak és ahol öt “X” -t vagy “O” -t kell egy sorba rakni egy kockás papíron. Egyszer az egyik tesz, aztán a másik.

    .
    A győzelem titka, hogy nem szabad megvárni amíg a másik négyet egy sorba rak, mert akkor hiába zárja le az egyik végét, már késő, ugyanis az ellenfél a másik végére odateszi az ötödiket. Már háromnál le kell zárni, viszont utána már nincs értelme kitenni a negyediket, mert csak lépéshátrányba kerül, ugyanis nem tud új állásokat kiépíteni, és értelme úgysincs mert az ellenfél a négyet is könnyen lezárja, ha korábban már a másik végén egyszer lezárta.
    .
    Mit tesz, hogyan játszik Orbán? Kiépít hármasokat, azokat persze rendre lezárják neki, IMF, EU, diáklázadás, AN, stb. Erre jön ő és csak azért is odateszi még feleslegesen a negyediket.
    .
    Tudja, hogy ennek semmi értelme, de akkor miért teszi? Mert nem tud jobbat, mert nem tud új állásokat kiépíteni, mert azt reméli, ha feleslegesen kényszeríti az ellenfelet, hogy duplán zárja le az ő egyébként is esélytelen már egyszer lezárt állását akkor ellenfélnek nem lesz ideje a saját tervét véghezvinni mert azt kényszerül csinálni (oda tenni a saját jelét) amit Orbán diktál.
    Azaz diktál, kényszerít, hazudik, trükközik, felesleges lépésekkel amin már mindenki átlát.
    .
    Tudja, hogy mindenki átlát, de azt is, hogy a másik akkor sem tud mit tenni, még egyszer le kell zárni a másik végén is, (még egyszer cáfolni). Ebbe egyre jobban belemelegszik, kárörvendően vihog és egyre erősebbnek hiszi magát, miközben abban reménykedik, hogy az ellenfél valahol majd csak elnézi, vagy a véletlen kialakít neki egy olyan helyzetet, amit ugyan ő megtervezni képtelen volt, de bejön neki, mondjuk egy dupla négyes.
    -
    Mi ennek a játékmódnak az ellenszere?? Aki ismeri ennek az egyszerű, mondhatnám primitív amőba játéknak a fortélyait az egyből tudja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  30. Nincs ebben semmi meglepő: eddig is hazudott mindenben, ezután is hazudni fog mindenben, pont a saját érdekeinek megfelelően. Eddig volt szüksége az IMF-kapcsolat lebegtetésére, pár nap múlva hozzájut a valutatartalékhoz, oszt jónapot.
    Hónapokkal korábban lehetett látni, hogy ez lesz.
    Ha a zellenzék komolyan akarná leváltani (de Meseháziék semmitől nem félnek jobban, mint hogy nekik kellene rendbetenni az országot, ami kábé tíz évet vesz majd igénybe, mert Orbánék kártétele minimum évtizedes tétel, de inkább tatárjáráskori nagyságrendű), akkor idejében lecsapták volna ezt a rekordmagara dobott labdát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. Az, hogy Orbán hazudott az IMF-hítelről az engem egyáltalán nem lep meg, nekem az lenne a meglepetés, ha egyszer igazat mondana. A társadalom nagy részének szelektív a hallása ill. a látása sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. Ahol a heti téma ott van az engem nem érdekel, az agymosást szolgálja.
    ronosize – szánalmas….az AN olvasóit nem kellene ilyen újsággal sértegetni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Ami mára teljesen nyilvánvaló – a 23 évnyi szélkakas politika eredményei dőlnek a nyakukba, mint a tehénből az a bizonyos – már a szájukig ér, de még fröcsögnek és tündérmeséket mondanak, azoknak akik megpróbálják követni ezt a következetlen politikát!
    Nehéz most az “elvhű” orbanisták, a fideszes fanok élete, de kitartanak, most már nincs hazaárulózás, most mindent jól csinál az imádottjuk.
    Már nem is szélkakasok, már inkább ventillátorok!
    Szánalmas gittegyletté, létharmattá lettek….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. Barry1
    Véleményem szerint Te vagy szánalmas és agymosott. Gyurcsány és a DK? Nevetséges.1%-os párt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (11 szavazatból)
  35. Kedves ronisize, elolvastam a linkedet, hát arra lennék kíváncsi, mi célod volt a belinkelésével…
    Mert ha “hazugságok” és hazugságok közé egyenlőségjel biggyesztése az óhajod, akkor bűnös csúsztatást követsz el. Meggyó ugyanis nem állameladósítási céllal javított (utólag a szemére vethetően, amiért tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért) erőn felül az életszínvonalon, viszont Orbán azért szavazta meg, mert egyrészt lila gőze sincsen a közgazdasági következményekről, másrészt pedig, hogy ami rossz az országnak, az nagyon is jó neki személy szerint. Nem is titkolta, sőt terjesztette, alkalmazta. A birkanép meg benyalta, mint cumit.
    Gyurcsány pedig nem azért igyekezett noszogatni frakcióját a “mi is hazudtunk a többiekhez hasonlóan a hatalom megszerzéséért, de azért tettük, hogy az ország javát szolgáljuk, ám eddig bizony nagyon keveset tettünk, és ennek a semmittevésnek innentől vége legyen…” mondanivalóval, mert klientúra kiépítésre sürgette az időt, hanem valóban fel akarta sorakoztatni őket a munka frontjára.
    Orbán hazudozásai viszont semmi mást nem szolgálnak, mint saját hatalmának megőrzését.
    Szóval furdal a kíváncsiság, miért is ez a link?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  36. ronisize
    Önnek a hugyenották fülkeforradalmi vezére, egy pávabalerinó a megfelelő az ország vezetésére. Fura egy ízlés, de nincs vele egyedül, ki pénzért, ki csak úgy, ingyé’!
    Ám nagyon sokan nem ilyen vezetőt képzelünk Magyarországnak.
    Nekünk fontos az országunk imázsa, melyet most 3xbóvlis, oszt jónapot képvisel.
    Lejáratta magát és nevetségessé vált – Magyarország többet érdemel, ilyen vezetője szerintem még soha nem volt. Ha nem rólunk szólna a történet, kész röhej lenne ez az egész, hogy 2/3 felhatalmazással így elszúrta.

    A minden sarkon álltak már párt összetétele árulkodik, hogy kiket fújt ott össze a szél.
    A volt MSZMP-t meg lehet belőlük alapítani, oszt ők komcsiznak és cociznak!
    Én egyáltalán nem értem, hogy egy “bukott” volt miniszterelnöktől, egy mosószerügynökösködő Együtt 2014-től és egy Ron Werbertől miért telik meg a liberójuk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. telekis
    2013. február 1. péntek
    10:32
    Sajnos:(
    ++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Offshorról jut az eszembe, ez a jó írás.
    http://varanus.blog.hu/2013/02/01/offshore_lovag_a_kozbeszerzesi_bizottsag_elnoke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Tudjátok a szlogent. Itt is fb tag vagyok, ott is bizottsági tag vagyok, sokat dolgozok, ezért sokat keresek.
    Orbán: aki többet dolgozik, az többet is keres

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  40. ronisize

    Miért nem válaszolsz a kérdésemre.??????
    Azon kivül, nekem eszem ágában sem lenne jobbos fórumon nyomulni,de nálad ez meló, OK ,megértem, valamiből meg kell élni( + 20 ezer gyerek kedvezmény+
    rezsicsökk)., tudom. Ha én DK-s lennék (nem vagyok),akkor DK-s dumát löknék. nem csak páros napokon, de páratlanokon is.Te meg itt állandóan belegabalyodsz, szerdán már azt is elfelejted,hogy mit hazudtál hétfőn.
    Mégegyszer megkérlek itt mindenki előtt,nyilvánosan, hogy légyszives válaszolni arra, ha Karácsony-Jávor párti vagy ,miért 100%-ban a
    Schiffer álláspontját hangoztatod.? Ez egyszerű kérdés.Az nem válasz ,hogy én szánalmas vagyok.Ha még erre sem vagy képes , komolytalan vagy és húzz innen a francba, senkinek nem fogsz hiányozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  41. Barry1
    Nem vagyok Karácsony ill. Jávor párti.Azt írtam, hogy szimpatikusak az elképzeléseik.
    DE!
    Kiléptek az Lmp-ből és így már súlytalanok lesznek. Schiffert kellet volna leváltaniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  42. Amikor Eltolcsy 2011 végén bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek az IMF-el, terjedelmes hozzászólásomban azt fejtegettem, hogy az egész csupán időhúzás, parasztvakítás (bocsánat a kifejezésért, derék dolgos kétkezi földművelők), az ú.n. “török kártyát” húzták elő Orbánék a kabátujjukból. Igazam lett. Csupán abban tévedtem, hogy előbbre tettem a tárgyalások(?) megszakítását, azt gondoltam, hogy az IMF hamarabb átlát a szitán, és 2012 nyarán udvariasan, de határozottan beintenek a felcsúti gazfickónak. Nos, ez valamivel tovább tartott, de a lényegen nem változtat semmit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. Szélsőjobboldali összeesküvés-elméletek terjesztőit és az általuk publikált linkeket moderáljuk. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. Így van, Observer. Sokan vádolták a török módszerrel, amit felháborodottan utasítottak vissza fideszék. Most viszont elszólta magát: “az idő nekünk dolgozik…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. admin, kösz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  46. Kedves Telekis! nem gondolom, hogy az EU-nak vagy az IMF-nek dumálnia kellene. Azt – egyelőre még EU polgárként – viszont elvárnám, hogy az EU nyilvános közleményben reagáljon egy tagállama vezetőinek az őt lejárató kampányára és az ország állampolgárait tudatosan félrevezető kormánya nyilatkozataira. Én az EU-n belüli Magyarország lakója nem tudom elfogadni az újságírók és szakértők Orbán “belföldre beszél ” terminológiáját. Az EU-n belül nem tudom értelmezni a kinn és benn szavakat. Az EU vezetői pedig minden EUpolgárnak tartoznak azzal, hogy elősegítsék a tisztánlátásukat, s ha kell, közös ügyeinkben nyilvánosan is rendre intsék a hazug kormányokat. Nem gondolom ugyanis, hogy az EU Brüsszeli és Strasburgi vezetői, intézményei tőlünk függetlenül működnek, hiszen minden döntésüknek hatása van ránk.
    Az IMF-től szintén elvárnám, hogy a nem létező tárgyalásokról szóló, Magyarország polgárait tudatosan félrevezető kormánynyilatkozatokat cáfolja, mert ha ezt nem teszi, akkor az sérti a demokráciát, a polgárok korrek tájékoztatáshoz való jogát. Aki szótlanul tűri, hogy folyamatosan rosszhírbe hozzák, az elősegíti a populista hatalmi érdekből való félretájékoztatásom hatékony érvényesülését, de rontja saját cége hitelét is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Orbán hazudott az IMF-hitelről!
    Mikor mondot IGAZAT? ? ? ??????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Sikerekről hazudnak, de lassan már csak öncsalásnak lehet nevezni, mert a közvéleménykutatások is arról szólnak, hogy még mindig a fideszesek győznének – ja, csalásokkal, úgy biztosan, egyébként nem.
    3 millió ember nyugdíját elvették – ezek biztosan nem szavaznak rájuk.
    Most omlott össze a főváros környéki járóbeteg beutaló rendszerük, a betegek felesleges járkáltatása nem a választóik számát növeli.
    Az államosított iskolák felszereléséből biztosítják a Klebersberg irodák felszereléseit – csak a kréta marad az iskolában meg a függöny…a szülők biztosan nem szavaznak a gyerekeiket az informatikai eszközöktől megfosztókra.
    Az EON visszaállamosítása, melyet a Fidesz kormány idején adtak el.
    Szóval – siker, siker és siker, de mi lenne, ha ez az előző kormányokkal történne?
    Képzeljük csak el, pl. A4mutyipetit, hogy tépné a száját a bulvárkacsás, aztán a hugyenottákat a Kossuth téren, ott már nem csak vizelde lenne…..
    Szép, új 2013-s világ, és ez már az aratás éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  49. Az abszolút nem unikum, hogy hazudott Orbán! Ezt teszi rendszeresen! És még “egy lapáttal” rá is tett!! Ugyanis magyar rádióban (???) meg az mondotta, hogy az IMF a bankokat védi, hogy követeli a bank adó megszüntetését,, hogy az embereket kellene megadóztatni! Ő most JÖTT RÁ, hogy az IMF IS egy bank!!! Ez egy ország miniszterelnöke!!!! Persze CSAK itthon merészel ekkor baromságokat mondani, mert pl Brüsszelben nem! Mert itt van “fogadókészség” ilyenekre!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  50. telekis
    2013. február 1. péntek
    10:32
    “pl. autópályát kell belőle építeni.”
    Bírsz jó nagy ostobaságot írni, nem kell belőle építeni autópályát, arra van a kohéziós alap, ha lehívják az összeget, és felhasználásra kerül, akkor is egy hitel, meg akkor is ha nem használják fel. Akkor vehetjük (Orbán értelmezésében védőhálónak) de attól az még akkor is hitel marad, ami bizonyos feltételekhez van kötve, és ellenőrzik annak felhasználását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos