Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megyesi Gusztáv szerint is polgárháború lesz 2013. január 2. szerda 2:54 | AN

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megyesi Gusztáv szerint is polgárháború lesz

Budapest – Vannak még Magyarországon becsületes és tisztességes újságírók, akik nem adták el magukat senkinek, nem a gyáva tulajdonos érdekeit képviselik, nem bérmunkában hazudoznak, hanem a közvéleményt (és nagy szavakkal) a hazát szolgálják. Nem sokan, de vannak. Általában olyan médiumok körül sorakoznak, amelyeket újságírók tulajdonolnak, ahol a legfontosabb szempont az újságírás, és nem a túlélés vagy a megélhetés. Nincsenek sokan, de vannak. Megyesi Gusztáv élő klasszikus, az sem tud ártani neki, ha az Amerikai Népszava megdicséri. A Népszabadságban megjelent Ablakzsiráf című cikke emlékeztet még az írástudók felelősségére és az emberi tisztességre, a szakmai kvalitásokról nem beszélve. Megyesi Gusztáv kimondja, hogy itt diktatúrát építenek, polgárháború lesz a vége, és Orbánékhoz úgy kell viszonyulni, mint valami megszállókhoz. Ma onnan lehet megismerni, hogy kit nem vettek meg, hogyan beszél a diktatúráról. Megyesi Gusztáv egy szabad ember. Bizonyítéka annak, hogy nem muszáj elkurvulni.

Megyesi Gusztáv egyebek mellett azt írja, hogy “Magyarországon polgárháború lesz. Ez nem lehet vitás, a formális logika alapján csakis ez következhet. Nem kell ahhoz kimenni az utcára, birkanépséget nézegetni, mint legeltetik velük a semmit, elég az állami tévét nézni: a miniszterelnök évek óta harcról beszél, az ő harcáról, szabadságharcról, forradalomról, s azok ellenségeiről, az ellenforradalmárokról, az ellenség legyőzéséről, eltiprásáról, felszámolásáról, szelídebb pillanataiban is minimum tockossal, kokival, sallerral példálózik, csupa fizikai ráhatással, mint akit gyerekkorában rendre hülyére vertek.”

Továbbá azt, hogy “ha itt a Kádár-rendszer épül újra, ahogy mondják, akkor visszafele épül: az elmúlt két és fél év volt a vidám barakk, a slendrián kádári évek, s most a keményedés jön, a visszazáródás, dekonszolidáció, börtönök, akasztás, koncepciós perek, az elkerülhetetlen vég. Nem mellesleg, ha itt Kádár-rendszer épül, akkor úgy kell felfogni ezt a kurzust, mint a hazánkban ideiglenesen állomásozó csapatokat, s ebben a szellemben is kell eljárni velük”.

Megyesi Gusztáv felhívja a figyelmet arra is, hogy az Orbán-rendszer könnyen sebezhető lenne, ha magától értetődő módon ellenállnak nekik, mint a diákok: “láthatta az ország, hogy nem is olyan nagykutyák ezek, épp ellenkezőleg, szánalmas figurák, akik nagyon meg tudnak zavarodni, ha valaki nem hunyászkodik meg előttük; ennyire még soha nem volt látható, hogy mennyire nincsen civilizált reflexük arra, ha intellektuális alapon szembeszállnak velük, hogy mennyire üresfejűek és üresszívűek; mint megannyi luftballon: apró tűszúrás elég, és szissssz, leeresztenek.”

Ez közvetve ugyanazt jelenti, amit az Amerikai Népszava is vall, hogy az Orbán-rendszert voltaképpen a korrupt és kollaboráns ellenzék tartja fenn, élén a gyáva, korrupt és kollaboráns ellenzéki sajtóval, mindenekelőtt a Klubrádióval és az ATV-vel (lásd: A diktatúra vámszedői, AN).

Megyesi Gusztáv egy jellemes és szabad ember módjára foglalja össze a gyermekének a tanulságokat: “jó, ha látja a gyerek, hogy nem kell mindjárt beszarni államtitkártól, minisztertől, kormányfőtől, megyei kormányhivataltól, koszlott almádi igazgatónőktől főleg nem.” Így beszél az, aki nem adta el a lelkét senkinek, és a diktatúrában nem az elsődleges szempontja a jó megélhetés. Így beszél egy szabad ember. Az alábbiakban teljes egészében közöljük a Népszabadságban megjelent írást, hogy azokhoz az amerikai és a világban szétszórt magyarokhoz is eljusson, akik nem olvasnak minden magyar újságot:

.

Megyesi Gusztáv: Ablakzsiráf

.

Fél órája pucolom az ablakokat, s azon kapom magam, hogy az ablak kiemelését magyarázom a gyereknek. Egyetlen, határozott mozdulat kell, mondom, és akkor viszonylag könnyen kijön az ablak, utána a falhoz támasztod őket, s kartont vagy rongyokat teszel közéjük.

Nem tudom, miért mondom ezt ünnepek előtt pár nappal, illetve dehogyis nem tudom. Ötvenhat őszén hatéves voltam, akkor állt úgy apám az ablaknál, mint most én, csak ő nem tisztítás céljából, hanem hogy villámgyorsan kiemelje az ablakokat. A szomszédos tanácsháza homlokzatáról nem sokkal előtte lőtték le a nagy, veres csillagot, beleremegett az egész ház, apám azonnal ugrott, s első reflexből szedte ki az ablakokat, anyám sikoltozott, majd pofozni kezdett, mert „hurrá, lőnek” kiáltással kirohantam a folyosóra, egyedül apám őrizte meg a józan eszét, öt perc alatt kiemelte az összes ablakot, s oly elégedetten nézett körül, mintha ő vitte volna győzelemre a forradalmat.

Ez az egyetlen háborús tudásom van: az ablak. Hogy az ablaküveg stratégiai cikk, háború alatt eltűnnek az üvegesek, akinek ablaküvege van, az túlél mindent, sőt ember tud maradni, a többi nem érdekes. Só, bab, kristálycukor, konzervek felhalmozása a nők dolga, a pincébe költözés már összcsaládi feladat; ötvenhatban négy napot töltöttünk a pincében, de csak arra emlékszem, hogy a szénkupacon anyám minden reggel ugyanúgy beágyazott, mintha odafönt volnánk; még majd megszólnának a szomszédok, hogy úgy élünk, mint az állatok.

Ez tényleg nem sok. Ahhoz képest semmi esetre sem, hogy mi volna itt, ha megint lőnének. Ahogy körülnézek a házban, rajtam kívül nincs lakó, aki reflexszerűen az ablakokhoz ugrana, rajtam kívül senkinek nem jutna eszébe semmi. Ahogy ismerem a lakókat, senkinél nincs konzerv, kristálycukor, lekvár, só felhalmozva, legfeljebb Nutella, fogalmuk sincs, hogy baj esetén mit kell a pincébe levinni, a ház fele azt se tudja, hol van a pincekulcs.

Ha néha zárlat van, áramkimaradás, visítozva keresik a zseblámpát, amelyben persze lemerült az elem, nincs kéznél gyertya, az a vastag, „kétforintos” háztartási fajta, pedig ehhez nem kell háborús reflex, a legutóbbi áramkimaradáskor Bodnárék jobb híján születésnapi tortapetárdát gyújtva rohangáltak föl s alá, hogy jaj, mi lesz most a vaksötétben. Továbbá senki se tudja, hogyan kell a pincében villanyrezsó, gáz nélkül főzni, hogyan kell beállítani a petróleumlámpa kanócát, mivel és hány rétegben kell a fűtetlen pincében betakarni éjszakára a gyereket, de úgy, hogy azért levegőt is kapjon.

A járulékos feladatokról nem is szólva: ötvenhatban apám dr. Pekár bőrgyógyásszal állt kapuőrséget, s egymás vállára borulva imádkoztak, hogy nehogy jöjjön valaki, mert akkor valamit csinálni kell, még az is előfordulhat, hogy lőni, arról nem is szólva, hogy a ház fele a vér láttán elájul (nem mellesleg velem az élen). Nemhogy háborús reflexek, de egyáltalán semmilyen reflexeink nincsenek, a mobil nyomogatásán kívül másra nem futja, még nekem úgy-ahogy, de nekem is csak olyan alapon, hogy én még ismertem olyan embereket, akik tudtak krízishelyzetben viselkedni.

Magyarországon polgárháború lesz. Ez nem lehet vitás, a formális logika alapján csakis ez következhet. Nem kell ahhoz kimenni az utcára, birkanépséget nézegetni, mint legeltetik velük a semmit, elég az állami tévét nézni: a miniszterelnök évek óta harcról beszél, az ő harcáról, szabadságharcról, forradalomról, s azok ellenségeiről, az ellenforradalmárokról, az ellenség legyőzéséről, eltiprásáról, felszámolásáról, szelídebb pillanataiban is minimum tockossal, kokival, sallerral példálózik, csupa fizikai ráhatással, mint akit gyerekkorában rendre hülyére vertek.

A fegyvertársai szintúgy: a házelnök hat álló hete a parlament minden egyes ülésén elmondja, hogy januártól vége a jó világnak, januártól bármikor bevetheti a házőrséget, úgy próbáljanak meg közbepofázni, rebelliskedni, hogy az egész üléstermet kiüríttetheti. Itt már okafogyott a dilemma eldöntése, hogy beteges kényszer-e ez vagy tudatos megfélemlítés; noha szinte egészen bizonyos, hogy nem ő lesz az első, aki emberek közé lövet; ennél sokkal többen sunyítanak civilizáltnak látszó ábrázattal.

Jellemző, hogy legfőbb támaszuk a békemenet. Legutóbb a békemenet saját magával riogatta a diákságot, hogy ha a diákság nem nyugszik, akkor majd megint vonulnak, és akkor a diákság majd megnézheti magát; igaz is, a békemenet első sorát próbált harcosok alkotják, megannyi kommunista, egykori vöröskatona unokája, identitászavaros publicista, elborult elméjű énekes, úgy néznek ki együtt, vonulás előtt, mint valami munkásőr-propagandafilm nyitósora.

Az egész ország erre van kihegyezve. Mi itt sírunk, hogy anakronizmus van, hogy a régi, kádári struktúrát akarják visszahozni, 60 százalék ipari munkássággal, 25 százalék mezőgazdasági dolgozóval és csak 15 százaléknyi szolgáltató szektorral, holott a világ azóta épp az ellenkező arányba fordult.

Csakhogy tévedés a tévedés tagadása is, mert az ország militárisan rétegeződik: rendőrök, terrorelhárítók, kommandósok, rendészek, munkafelügyelők, személyi testőrök, házőrök, iskolaőrök, parkolóőrök, polgárőrök, bolti őrök, biztonsági őrök, pénzbehajtók, bírósági végrehajtók és nem bírósági végrehajtók minden változatban és mennyiségben, egy egész ország őrzi magát egyre növekvő agresszivitással és hajt végre saját maga ellen; az nem lehet, hogy ennyi felgyülemlett őrző-védő-végrehajtó potenciál ne törjön fel előbb-utóbb robbanásszerűen.

Ha itt a Kádár-rendszer épül újra, ahogy mondják, akkor visszafele épül: az elmúlt két és fél év volt a vidám barakk, a slendrián kádári évek, s most a keményedés jön, a visszazáródás, dekonszolidáció, börtönök, akasztás, koncepciós perek, az elkerülhetetlen vég. Nem mellesleg, ha itt Kádár-rendszer épül, akkor úgy kell felfogni ezt a kurzust, mint a hazánkban ideiglenesen állomásozó csapatokat, s ebben a szellemben is kell eljárni velük.

Miért volna másképp? Gondolja valaki, hogy 2014 áprilisában, a választás napjának estéjén az Országos Választási Bizottság kormánypárti elnöke megerősíti az exit pollok eredményeit, miszerint veszített a kormányzó párt és új erők alakítanak kormányt? Hogy aztán a köztársasági elnök a házelnökkel és a kormányfővel versenyezve gratuláljon elsőként a győztesnek, hozzátéve, hogy ilyen az élet, múltkor mi nyertünk, most ti nyertetek, de legközelebb majd megint mi akarunk nyerni; ősszel aztán a tetejébe még az önkormányzati választásokon is csupa új polgármester győzedelmeskedik. El tudja ezt valaki képzelni, amikor a hatalom teljes fegyverzetben áll, az egész választási információs rendszer az övé, s legfeljebb ő ellenőrzi önnönmagát?

A gyerek, aki tehát az apjától megtanulta, hogyan kell baj esetén kiemelni az ablakokat, diák. A diákokat pedig nem bírják elviselni. Vissza mertek beszélni, ami hagyján, de indulat nélkül, végtelen derűvel és higgadtsággal, ráadásul a józan ész mentén, a képükbe mondva, hogy nem hiszünk nektek. Ilyen még nem volt: láthatta az ország, hogy nem is olyan nagykutyák ezek, épp ellenkezőleg, szánalmas figurák, akik nagyon meg tudnak zavarodni, ha valaki nem hunyászkodik meg előttük; ennyire még soha nem volt látható, hogy mennyire nincsen civilizált reflexük arra, ha intellektuális alapon szembeszállnak velük, hogy mennyire üresfejűek és üresszívűek; mint megannyi luftballon: apró tűszúrás elég, és szissssz, leeresztenek.

Nagyon jó, hogy a gyerek látta ezt, mert jobb örökség ezt látni, mint az apját ablakkal, és még jobb, hogy gyerekek százezrei látták az egyetemistákat. Föl a hídra, le a hídról, körbe a téren, aztán vissza, látszólag céltalanul; írta is a kormánymédia, hogy ezek nem tudják, mit akarnak, hogy „a diákoknak semmi se elég”, és hogy csak bábuk, játékszerek, mert nyilvánvaló, hogy erők, sőt bizonyos erők állnak mögöttük, mert önmagától a diákság ugyebár rá nem jönne, hogy nem jó neki, hogy szívatva van, átverve, megalázva, hülyének nézve; ennyire még tényleg nem látszott, hogy ezek mennyire nem értenek az egészből semmit.

Hogy nem tandíj, nem keretszám a kérdés, hanem hogy akik dirigálnak, milyen alapon és honnét veszik a bátorságot, mert ennek már semmi köze kétharmados felhatalmazáshoz. Ráadásul mindebből egy kis hatvannyolc is átjön, márpedig ezek gyűlölik hatvannyolcat, a diákmozgalmakat, a lázadást, a szabadszájúságot, a kételkedést, az övékétől eltérő viselkedést, s nem is a másképp gondolkodást, de már a gondolkodás iránti igényt is.

Jó, ha látja a gyerek, hogy nem kell mindjárt beszarni államtitkártól, minisztertől, kormányfőtől, megyei kormányhivataltól, koszlott almádi igazgatónőktől főleg nem, ami persze örökség kérdése is. Akitől pedig örökli, az maximum az ablaknál áll, és Ablakzsiráf-színvonalon magyarázza, hogy mit kellene tenni, de persze ő maga nem meri, soha nem is merte megtenni, mert ő is örökséget kapott az apjától, ami nem túl bonyolult, igaz, egyszerűnek sem egyszerű: baj esetén magunkat meghúzni, pincébe bevackolni, de legelőbb is az ablakpántokat olajozottan tartani.

(Megjelent a Népszabadságban)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (128 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +145 ( 163 szavazatból)
Megyesi Gusztáv szerint is polgárháború lesz, 4.8 out of 5 based on 128 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(113)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

113 Reader’s Comments

  1. Yeti.lovag
    Jó, nem lesz polgárháború. Felkelés lesz és eseti lincselések (ahogy azt 56-ban is láthattuk). Az jobb? Ha a felkelők külső támogatást, fegyverzetet kapnak, akkor meg simán kialakulhat a polgárháború is Mint most Szíriában.Ne feledd, hogy a viktatúra nem pusztán a néhány koleszos haver és a mamalukak: jó néhány ejtőernyősük van vidéken. NEM LEHET mindegyiket védeni! A vietnamiak erről mesélhetnének! És hol vannak a demoralizált és alulfizetett magyar rendvédelmisek az amerikai hadseregtől?
    h.kovacs
    Úgy jelenhetett meg, hogy a Népszabi többségi tulajdonosa a Ringier, és most táncolt vissza az eladási szándékától. Amihez ha hozzávesszük a német sajtóban megjelenő Orbán-fikázó cikkeket és riportokat elég érdekes kép rajzolódik ki Merkel nem akar orbánhaver gyanúba kerülni, és lehet, hogy a Néppárt is kiadja rá a kilövési engedélyt, mielőtt teljesen lejáratja őket..
    Norris74
    Mielőtt ódákat zengenél a “saját tulajdonú termelőerőkről” leánykori nevén
    állami tulajdon és/vagy nemzeti oligarchák tulajdona, előbb olvasd el Kornai Hiány-át. Az bebizonyította (jóval a rendszerváltás előtt) hogy az állami tulajdonú termelőeszközökön alapuló gazdaság bukni fog, fenntarthatatlan. Aztán beszélgess el multi által és nemzeti oligarcha által foglalkoztatottal munka kultúráról, bérekről, olvasgass egy kis statisztikát a multik és a magyar oligarchák adózási fegyelméről. Ha ezzel kész vagy, majd újra tárgyalhatjuk a témát, de addigra már nem fogsz ekkora marhaságokat írni!
    Ja: és a dolgozói létszám valamint a nemzeti jövedelemből való részesedés nagyon nem arányos egy ipari társadalomban! Ezt hívják “termelékenységnek”
    A mezőgazdaságban pl 5 % képes megtermelni a 100 % ellátásához szükséges termékekek + export.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  2. Hát ez a Megyesi Gusztáv is milyen szélsőséges lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (19 szavazatból)
  3. Őrjöngő Zsebdiktátor
    “pillanatok alatt átállna a mi oldalunkra”
    Aligha. Ahhoz még az alábbiak is kellenének:
    1. A tömeg mögött nyíltan fellépő, világos elképzelést képviselő ellenzék álljon.
    2. Előtte a hatalom valami komoly megtorlást, védekező vagy megelőző csapást hajtson végre.
    3. A tömeg létszáma láthatóan növekedjen, tudni lehessen, hogy minél tovább tartják fel, annál nagyobb lesz.
    4. Látható legyen a hatalom zavara, képtelensége a lázadás leverésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Igen, Megyesi Gusztáv egy unikum. Írhatna az AN-be is többet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  5. Vajon lesz, vagy nem lesz? Muníció van hozzá.
    http://nol.hu/belfold/20130102-a_kalasnyikovok_megmaradtak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Különvéleményt jelentek (nem kötelező egyetérteni):

    Nem lesz polgárháború: nincs olyan számottevő hatalomellenes csoport, amelyiknek fegyverei lennének, illetve reális lehetősége lenne fegyverhez jutni. Nem lesz forradalom, mert nincs – és ismerve a magyar nép mentalitás – egyhamar nem is lesz forradalmi tömeg (még egy virtigli általános sztrájk se jön össze, mert a beszari nép otthon nézi a népbutító kereskedelmi tévéket, és nem mer kimenni az utcára akkor sem, ha saját elemi érdekei ezt diktálják…). Nem lesz demokratikus választás, mert Orbánéknak eszük ágában sincs az ellenzéknek reális esélyt kínáló, valódi választásokat tartani. Nem lesz külső (EU, NATO, stb.) beavatkozás, mert ez nem áll érdekében sem az EU-nak, sem a NATO-nak. Akkor pedig mi lesz? Semmi. Csendes rothadás. A hatalom valódi birtokosai (oligarchák, nemzeti tőkések, ahogy tetszik) legfeljebb majd lecserélik a felcsúti beteget, ha a már túl nagy kolonc lesz a nyakukon. Helyette jön majd más, a neve lényegtelen. A rendszer azonban marad. Sokáig. Nagyon sokáig. Mózes is 40 évig vándorolt a zsidókkal a pusztaságban, amíg az utolsó, szolgaságban született ember meg nem halt. Azok ugyanis nem léphettek be a Kánaánba. Nálunk is legalább egy nemzedéknyi idő kell majd ahhoz, hogy valami változzon. Addig is boldog új évet (?) mindenkinek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  7. Observer
    Félő hogy Neked lesz igazad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Kedves Polgártársak,
    mi nem szeretnénk polgárháborút, és Megyesi Gusztáv sem, ez kiderül a cikkéből. Nem akar pincébe se menni, az ablakot is félti. Itt arról van szó, hogy a haborús retorika, az ellentmondást nem tűrő kormányzati stílus, a hatalom koncentrációja elkerülhetetlenül vezet előbb-utóbb konfliktushoz. Az utalás arra vonatkozik, hogy ezek nem fogják átadni a hatalmat békésen, és ha tiltakoznak ellenük, akkor képesek lesznek az erőszakot használni. Ha az ellenzék nem tud, vagy nem akar háborúzni, és még fegyvere sincs, attól még polgárháború lehet, ha a hatalom ráront saját polgáraira fegyveresen. Az én cikkeim, és harsány kiáltásaim azt a célt szolgálják, hogy ezt el lehessen kerülni, és amíg lehet, erőszak és véres ütközet nélkül állítsák meg a hatalmi tébolyt. Az elszalasztott lehetőség és a halogatás csak azt eredményezheti, hogy a végkifejlet egyre durvább lehet. Azt hiszem, erre próbalta felhívni a figyelmet Megyesi Gusztáv is.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (40 szavazatból)
  9. Megyesi kiváló cikkeket szokott írni, és egyértelműen kimagaslik a népszabó szerzői közül (lassan már ő az egyetlen, akit ott olvasni szoktam). Az Ablakzsiráfban azt idézi fel nagyon pontosan, hogy az ország első számú vezetőjének igencsak limitált retorikai készletében rendre megtalálhatóak az erőszakos kifejezések. Forradalom, koki, saller, szabadságharc… Hát mi ez, ha nem az erőszak ötven árnyalata? Vajon mi várható hosszú távon attól a politikustól, aki már egy kerületi könyvtáravatóra is valamilyen demagóg, gyújtóhangú beszéddel készülne? Aki megállás nélkül harcot emleget, az bizony azért teszi, mert maga is harcra készül. Ilyen egyszerű.
    .
    Ami viszont még feltűnőbb a miniszterelnök esetében az az, hogy soha semmilyen személyes konfliktust nem mer felvállalni. Minden ostoba, gyomorforgató törvényéhez, átalakításához van egy faltörő kosa, de ő maga egyszer sem adja ezekhez az arcát. Ebből nyilván arra is lehet következtetni, hogy mennyire bátor ez az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  10. Si_vis_pacem_para_bellum Ha békét akarsz – készülj a háborúra (és tartsd olajozottan a zsanérokat) Megyesi szerint a mi nemzedékünk már meg van fertőzve a lapítás alkalmazkodás vírusával, és az érdemi ellenállás csakis a fiatal, fertőzésmentes, már a demokrácia körülményei között felnövő nemzedéktől várható. És lehet valami a 40 éves vándorlásban: kell még egy nemzedéknyi idő, mire ezek a reflexek – a mi nemzedékünkkel együtt – kihalnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  11. admin
    “Az elszalasztott lehetőség……..( ezért) a végkifejlet…”
    Nem fogjuk tudni elkerülni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Nem ismertem Megyesit! Végre valami szélsöséges ember!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (16 szavazatból)
  13. Igen, Orbán nagyon jól tudja, hogy a Zemberek nagyon pontosan, következetesen be fogják tartani a törvényt. Ha milliós létszámú demonstrációk lesznek is, senki nem fog alkalmat adni, hogy velük szemben akár könnygázt, akár vízágyút, gumilövedéket legyenek kénytelen használni. Ezért lesznek Orbán-provokátorok beépítve, mert eljő a pillanat, amikor indok kell neki a rendőrség-katonaság bevetésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  14. Már most is vannak provokátorok, eddig nem váltak be. Mivel Orbán jó politikus (embernek 00) olyan törvényeket fog megszavaztatni amivel ellehetetleníti a tömegdemonstrációkat. Így fogja magának a lehetőséget biztosítani az erőszakszervezetek bevetésére ha szükségét látja hatalmának ilyetén módon való megvédésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Szerintem a provokátorok szerepe és jelentősége a tömeg létszámával arányosan változik. Eddig nem volt szükség a létszámuk miatt belelövetésre, ezért a provokátorok feladata se lehetett rendőrök irányába lövés. (Nem a tömegben fogják elhelyezni őket, mert a tömeg valószínűleg elagyabugyálja majd azokat, akikre nem hat a szép szó.)
    Orbán van annyira tehetséges, hogy megtalálja a provokációk módját is és a nagyobb demonstrációk akadályoztatását is. De egy ponton túl törvénykezéssel nem lehet gátat szabni a tömeg ki fog tódulni az utcákra, még kijárási tilalom esetén is. De abban biztos vagyok, hogy ezúttal nem a tömeg fogja kezdeni a vérengzést. Orbán mindig egy lépéssel előbb jár, neki lesz szüksége arra, hogy lőhessen, és úgy fogja beállítani, hogy ő csak visszalő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Ne haragudj anonyme, de ez hülyeség. Mérhetetlenül felülértékeled ezt a gyáva alakot. Azon kivül se olaja,se pénze, se barátja, itt európa kellős közepén…….
    Ugyan…. A fizikai és (látható!!!) mentális szétcsúszása mellett Isteni csoda lenne
    ha a “választásokig” kihúzná. Ne láss bele többet,mint ami (a csapatával együtt!)
    Egyetlen mázlija a magyarok határtalan birkasága, de ezen a téren is szerintem
    rövidesen elérkezik a határhoz ! Európa ( és nem csak európa!) bármely más országában már régen megbukott volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. szia csatt,
    Neked is csak azt tudom mondani amit az előbb anonymenak. Annyival egésziteném ki,hogy ha “lövet”, neki annyi. Azonnal !!!!!!!!!!!!!
    Csak egy kérdés még. Azt mondod a vérengzést most nem a tömeg fogja kezdeni. És befejezni???? Nekem rémlik valami beduin…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. T. Barry1
    Ne értékeld le az ellenfelet! Legalább magunkhoz legyünk őszinték. Valaki aki olyan művészi szinten tudja alkalmazni a demagógiát, hogy emberek millióit állítja maga mellé ( többek közt az EP felvilágosult konzervatívait is) és pártjában a XXI. században el tudta érni, hogy személyi kultusza legyen az jó politikus.
    Az, hogy emberileg mennyit ér mindannyian tudjuk, itt kár ragozni.
    Kár, hogy az ellenzék nem tudta kihasználni, támogatni hasonló kvalitású politikusait.Most nem olyan időket élünk, hogy erkölcsi dilemmát okozzon egy hasonló hordószónok megtűrése. Sajnos a magyar népnek ma ez a stílus jön be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  19. Anonyme, Bocs, de tovább vitatkozok veled.Szerntem az “oroszok már a Friedrich strasse környékén” vannak.
    Amit te irsz az érvényes VOLT és LEHETETT VOLNA. Szerintem már a végjáték jön és matolcsy kinevezése lesz a kegyelemdöfés. Ahogy ez a szánalmas alak beszart a diákoktól és félóránként mondott(igért) egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat, hát az a napnál is világosabbá tette, hogy ez az egész már nem több, mint tömény blöff.Lassan már lóvét se tud szerezni, mert nincs honnan. Azon kivűl én tudnék neked olyan európai vagy közelkeleti példákat mondani,akik évtizedekig (!!!!!!!!!!!!!!!!) tudtak hatalmon maradni, klasszisokkal profibbak (ÉS GAZEMBEREBBEK) voltak mint ez a suttyó ,és hát elég csúnyán végezték . Szerintem neki két dolog tett be igazán :
    a 2/3 és az égészségi állapot ( fizikai és mentális egyaránt!).
    A magyar népnek , pontosabban csak az 1/3 nak!!!! nem ez jött be,amit csinál hanem amit igért, és hát a tantusz elég lassan esik le, ez igaz..
    Hasonló hordószónok pedig nem fenyeget. ( csak a jobbik részéről!!!)
    Az “ellenzék ” oldaláról semmiképp. Sok minden fenyeget ,de az nem, hogy ott bárki hasonló legyen orbánhoz Ez már megint olyan relativizálási ill összemosási kisérlet szerű .Ez pedig nekem a halálom. (mint a suttyónak a pocakos tábornokok!) Én mindenesetre bizakodom, hiszen ekkora dilettantizmus egyszerűen nem lehet sikeres. Ellentmondana a fizika és a természet törvényeinek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Polgárháborúban én sem reménykedem, nem is szeretnék megint összelőtt fővárosban élni. Ritkán járok a Belvárosban, a legutóbbi tüntetés után sétáltunk egyet a nővéremmel a Duna parton És teljesen elámultam, milyen gyönyörű ez a város! A Margit híd kivilágítva, a felújított utcák! (Ennek is az emúúttnyócév az oka:)))
    De a viszolygásomnak más oka is van. Az egyik legkomolyabb, hogy még mindig többségben van a fidesz, ha hozzászámítjuk a jobbikákat, akkor még erősebb a többség. És úgy hallom jól értesült körökből, hogy ezekben a fegyveres testületekben igencsak felülreprezentáltak a jobbikák. Örömmel lőnék szét a “komcsikat”. Az meg még rosszabb forgatókönyv, hogy jobbikossal kerüljek a barikád azonos oldalára. Az orbáni rendszert ellenzők között sokan vannak, akik a kapitalizmussal nem értenek egyet, akik Európát nem akarják, de a Kádár rendszer megfelelne nekik. Ne értsetek félre, én Kádárt, mint “a kompromisszumok robotosát” főleg így visszatekintve nagyra becsülöm, de az a rendszer is diktatúra volt. Tényleg mindenkinek el kellene olvasnia a Hiányt, hogy tudja: a mai körülmények között visszahozhatatlan. A gulyáskommunizmust a Szovjetunió finanszírozta, szét is esett, amint a Szu meggyengült. Most képzeld el, ezt elmondani a sok bunkónak, aki azt hitte, azért lehet csak Trabantja és nem Mercije, mert az oroszok itt vannak. (Miközben üzletelt velük ezerrel.) Nem lenne “győztes” polgárháború. Biztos, hogy nehezebb és hosszabb, ha “a szabadság apró köreiben” kell megőrizni és újra életre kelteni a demokráciát. Sokan mondjátok: a diákok mögé kell állnunk. Ők viszont nem akarják, mert “nem politizálnak”. Főként nem “pártpolitizálnak”. Hát mi a jó francot csinálnak? A nép egy részének (part-jának) érdekeit nyilvánítják ki. Egyetértek velük, rendben. Tetszik, ahogy csinálják, rendben. De ha nem fognak össze a “tapló” melósokkal, könnyen leszerelhetők lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Hallgatom, nézem a tegnapi híreket: a játszótéren ezek az ellenzéki gyerekek egész jól elhomokozgatak magukban, ez a Juhász Petike pedig egyenesen még boldog is…
    Hát nem tudom, mire ez a nagy optimizmus.
    Már el van tervezve a nagy rezsimváltás forgatókönyve, menetrendje, sőt a győzelem napja is ki van jelölve. Minden törvényesen fog történni.
    Mint a mesében…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. Megérteném az ellenzéket, ha kifelé úgy tennének, mintha, a háttérben meg csinálnák az igazi ellenállást!
    De ezek képtelenek rá… Kit akarnak hülyíteni, magukon kívül? Nem igaz hogy nem látják mi zajlik a fidesz háza táján!
    Ez már nem demokrata hozzáállás, hanem önsors rontó bagatellizálása a helyzet értékelésének.
    Vagy nekik is érdekük, hogy csak váltás legyen,megegyezés szerint?Ma Ti loptok, holnap Mi lopunk, aztán meg lophatnak Ők?
    Szerintem egy oltári nagy átverés van “itten mostan” kibontakozóban,ha igaz ez az E2014-es nagy összeborulás a tények figyelembe vétele nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Tibor

    “Nyilvántartanak; nyilván tartanak Tőled!”
    Nem saját, talán Trabant, vagy Kontroll csoport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Observernek igaza van. Csak azt nem latja senki, hogy egy klasszikust idezzek:
    “Egy banda ezek mind, ne is tagadjak!!!” A Fidesz es az MSzp (stb.)tagjai kez a kezben loptak mindig is. Persze az aktualis kormanypart tobbet, de azert mindig kapott zsiros alamizsnat az is, aki ellenzekben volt. Orban csak egy a bandatagok kozul. Persze vannak hatalmi ambicioi es folyamatosan epitgette is ki oket, de kb. a keso koztarsasag kori Roma is ilyen volt, es vegul ohatatlanul diktaturaba fordult. A diktatorok tobbnyire az eletkeptelen rendszerek kovetkezmenyei. Nem polgarhaboru kell, hanem pogari engedetlenseg:
    -bekes tuntetes
    -senki ne fizessen adot (igaz automatikusan levonjak a fizetesekbol es az AFA-val)
    -szabad media/sajto Tv csatorna sugarozhatna kulfoldrol
    stb stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  25. anonyme, csatt, Barry1,
    Orbán beteg, nem kell túlbecsülni képességeit. Példaképe Sztálin, de képességeiben, jellemében, és cselekedeteiben rengeteg párhuzam fedezhető fel Hitlerrel, vagy Ceaușescuval. Fontos különbség, hogy sokkal gyorsabban hatalmasodott el rajta a paranoia, mint “nagy” elődein. Persze kezdeti tervei (1987-ben) még azok voltak, hogy a saját kommunizmusát a példakép Sztálin ejtette hibák nélkül tudja kiépíteni. Mivel kezdeti terveit is beteg elméje szülte, ezért kódolva voltak a hibák is – mindegyikük ugyanazt az utat járja.
    De mindettől függetlenül nem fűznék ahhoz túlzott reményeket, hogy nem jut el az Orbán rezsim a 2014-es választásokig, hogy korábban belebuknának dilettantizmusukba. Sajnos azt látom, hogy lesznek szabadnak csúfolt választások 2014-ben, ahol elsöprő többséggel a fidesz fog nyerni. Addig is, és utána pedig egyre inkább az ad hoc intézkedésekkel, ötleteléssel irányítják az országot, ahol a siker mértéke, hogy mennyivel növekszik a vezér, és szobatársai vagyona. Közben folyamatosan megy a rettegés, aminek következtében egyre több, és egyre nagyobb hatalmú erőszakszervezet alakul a vezér megvédésére. Persze lesznek bizalomvesztett szervezetek, melyek egyik napról a másikra megszűnnek, vezetőiket esetleg be is börtönzik. Beindul a nyilvános tisztogatás, amit már nem lehet majd eltitkolni. Lesznek besúgók. A nyomor elhatalmasodik, miközben paloták építése kezdődik.
    Valahol meg fog szakadni az egész, csak azt nehéz megmondani, hogy hol. Szeretném hinni, hogy Barry1-nek van igaza, és még 2014. előtt, de balsejtelmem az, hogy sokkal később jön el a pillanat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Tibor
    Hagyd már ezt abba. Még ha lenne rá esély AKKOR IS!!! De nincs.
    És majd Európa tétlenül nézi? Milosevic is azt hitte,pedig az a térség nem is volt EU. Aztán ott döglött meg Hágában.Szerintem mindenhol ( EU, USA, Cégek,Bankok, Nyugati országok, politikusok stb…)2014 a végső tűréshatár, azt meg is érdemeljük, tetszettünk volna nem hülyének lenni. Egy ilyen időzitett bombát európa nem türhet el,nem is beszélve a több millió magyarról a környező országokban. Gondolj bele,mekkora biztonsági kockázat ez az egész földrésznek , de főleg a környező országoknak. Nem is beszélve arról, hogy orbánnak semmi nincs a kezében. Pénz, fegyver,olaj, ásványi kincs,nyente.
    Semmi.Bár ha jól belegondolok, a TEK,az országházi örség. NENYI, Kerényi… én az EU helyében százszor is meggondolnám….. Félretéve a viccet, mondj egy indokot ,amiért ezt el kellene türniük.El fogják törölni seperc alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Tibor

    Még két dolog. olvasom a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kommentjeidet. .
    Abban te magad irod le , hogy miért nem fog működni ez az egész !!!!
    Olvasd el saját magadat és akkor megérted,hogy mire gondolok!
    A másik: 2013 választási év Németországban. Merkelnek el kell számolnia a saját jobboldali választóinak ,hogy miért költi az ő adójukat például a magyar gazdagoknak juttatott hatalmas adókedvezményekre ,miközben a németeket megszoritja,nem is beszélve a német cégek,bankok ( Deutsche Telecom,
    Spar, Metro ,E-on , Lidl, Aldi, Bayerische Landesbank… stb…. magyar kormány általi állandó szivatásáról. Hidd el nem fog ez menni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Bárándy &Bárándy.
    Ugye remélhetőleg ezeket a zagyvaságokat itt senki nem gondolja komolyan?
    Na azért! Szépen is néznénk ki Bárándy Landban.
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  29. Azért tűrik el, mert az ország belügyeibe nem avatkozhatnak be. Legalábbis addig nem, ameddig mi nem kérjük a beavatkozást.
    Az EU ütőkártyája, hogy mi lehetünk az első ország, amelyet kizárnak a tagok közül. A szeretett vezetőt ez nem érdekli, mert ő csak addig szorgalmazta, hogy lépjünk be az EU-ba, ameddig esélye volt, hogy ez az ő miniszterelnöksége alatt történik meg. Azóta már azt hangoztatja, hogy van élet az Unión kívül is, mert az a gazember Medgyessy elhappolta előle a lehetőséget.
    Az USA-tól olyan messze vagyunk, és még ráadásul értékes olajmezőink sincsenek. Elviszi innen érdekeltségeit, és lezártnak tekinthető az ügy.
    A szabályok be nem tartása érdekében kiléphet az ország az ENSZ-ből is, mint ahogy 1933-ban Japán kilépett a Nemzetek Szövetségéből. Ez elég durva figyelmeztetés lenne a világnak, hogy mekkora idiótával állnak szemben, de még ez sem lenne arra felhatalmazás, hogy Orbánt kívülről mozdítsák el a helyéről.
    A 2014-es választások után a csalás tényét is nehéz lesz bizonyítani, mert ezek már régen erre készülnek. Ennek a csalásnak a hátterét úgy előkészítik, hogy mindenről bizonyítható legyen, hogy a népakarat érvényesül az újraválasztásukkal.
    2006-ban bebizonyosodott, hogy zavargásokkal, égő kukákkal a regnáló kormányt megdönteni nem lehet. Ez elég biztosíték Orbánnak arra, hogy a 2011-2012-es tüntetésekkel nem lehet őt sem megbuktatni.
    Amiben személyszerint én reményt látok, az a diáktüntetés, ami decemberben indult. Az még kiteljesedhet olyan népfelkeléssé, hogy remegjen az orbáni építmény. Ha országos elégedetlenség alakul ki, és külső segítséget kérünk, akkor várható bármi az EU, vagy bárakárki részéről.
    szerintem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  30. Tibor
    Remélem, hogy nagyon naiv vagy. Ki nem avatkozhat be a belügyekbe? Na ne izélj.
    A kizárás pedig…… Ha orbán akarna se tudna kilépni… Ugyan. Te sokkal többet gondolsz erről a szerencsétlen elmebetegről,mint amit megérdemel. Ez az egész már most alig üzemel.Az pedig ,hogy az EU-n belül megcsinálhassanak egy orbitális választási csalást ,nos annak semmi esélye

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Barry1,
    A multik, többek közt azok a német cégek, amiket Te is felsoroltál, ki fognak vonulni az országból, pont úgy, mint a Bricostore. A jó magyarok is pont olyan kulturálatlanul fogják szétdúlni az áruházakat a végkiárusításkor, és boldogok lesznek a 30%-os áron vásárolt gumicsizmájukkal.
    Hogy így nem lesz fenntartható a magyar gazdaság!? Ugyan kit érdekel? A szeretett vezető államosít, és bemagyarázza a népnek, hogy ez nekik jó. Aki nemzeti érzületű, az azért hiszi el, mert ami magyar legyen magyar, mi voltunk mindig is Európa éléstára. Akinek szerény képességei arra elég, hogy a rezsicsökkentést ne tudja összekötni a kenyér drágulásával, az örül a rezsicsökkenésnek. Aki elhiszi, hogy a multik kivonulásával végre a magyar munkahelyek gyarapodnak, az majd örül annak.
    Egy pillanatig sem állítottam, hogy Orbánék ámokfutásából bármi működőképes kisülhet. Azt viszont állítom, hogy a multikat el akarják lehetetleníteni, sőt tulajdonképp mindent el akarnak lehetetleníteni ami nem az ő kezükben van. Az már részletkérdés (az ő szemszögükből), hogy államosítanak valamit, vagy egy oligarcha kezébe kerül.
    Orbánnak nem számít, hogy a nép nyomorogni for, hisz 47 ezerből is meg lehet élni.
    Merkel is meg fogja oldani a saját problémáját. Elhatárolódik a zsebdiktátortól, nagyjából kész is van.
    .
    El kell fogadni, hogy vagy maradunk a csodavárásnál, és akkor hosszú évekig fog a nyakunkon ülni a jelenlegi rezsim, vagy teszünk ellenük valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. Barry1,
    Győzködhetjük egymást, hogy ki naív, és ki nem.
    Mint korábban írtam, Orbánt nem tartom sokra, nem képzelek róla sokat. Beteg, és egyre inkább az elhatalmasodó paranoiát látom rajta – mint írtam, szerintem gyorsabban hatalmasodik el rajta, mint pl a Kárpátok Géniuszán.
    Bár példa nélküli, hogy az EU-ból kizárjanak egy tagállamot, ezzel már foglalkoztak. Az, hogy az elvi lehetőséget latolgatták, az azt jelenti, hogy bármikor komolyra is fordíthatják a helyzetet. Ha folyamatosan szembe megy az EU-nak a szeretett vezető, akkor elővehetik ezt az eszközt, és miért is ne tennék meg.
    A választási csaláshoz, pedig mindent előkészítenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  33. Tibor írja: lesznek besúgók. Már most több van mint a rendszerváltás előtt, tetézve azzal, ezek zöme önként vállalja a spicliskedést. Véletlenül tanúja voltam, az átkosban készült kartonokat is használják.
    Az EU-tól nem tudom mit lehet várni amíg Németországé a vezető szerep. Merkel és párttársai nem fognak fellépni Orbánnal szemben.
    Nem vagyok biztos benne de úgy tudom, az EU saját tagországaiba nem küld választási megfigyelőket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. A kérdést a megfelelő számú vállról indítható dolgok fogják megoldani. :))
    Ja, a büdös anyjába a CÖF vezetőjébe! Közéjük lőni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Láthatóan alakulnak a frontok. Békemenet, stb. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért “el a kezekkel az alkotmánytól – alaptörvénytől” – közölte a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtökön az MTI-vel. Arra is utalást tettek, hogy ha az ellenzék a regisztráció miatt tüntetni próbálna, akkor elfoglalják a Kossuth teret.
    *
    Ez elég nyílt fenyegetés. Na, erre mit tetszenek szólni Mesterházy és Tsai. rak?
    Még mindig nem kell fegyverkezni?
    Gyurcsány úr! Hogy is van az a demokratikus út?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Igaza van Megyesinek! Amennyiben így folytatják a hazaárulást, nemzetgyalázást, a mindennapi provokációkat, bizony az lesz, polgárháború! Mert a cérna előbb-utóbb elszakad! Megyesi írástudó, Te is elkövetsz ennek érdekében mindent, de ha nektek ez kell…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Tibor
    Nem akarlak én győzködni ,te nem vagy az a meggyőzhető tipus. Irsz valamit,én válaszolok neked, irok néhány egzakt érvet, te visszaválaszolsz úgy mintha el se olvastad volna ,hogy én mit irtam . no,de sebaj.
    Az viszont tárgyi tévedés, hogy hivatalosan bármikor szóba került volna hazánk
    kizárása az EU-ból.Soha, egyszer sem ! Volt néhány (főleg zöld) képviselő,aki felvetette a szavazati jog felfüggesztését. Ennyi. Az Eu véletlenül sem azonositja Magyarországot az orbán rezsimmel.Azonkivül mi az,hogy felkészültek a csalásra. És? A túlolda
    lon csupa hülye van,aki benyal mindent? Jaj,ne…….
    A cégeknek, bankoknak a 10 milliós piac is piac. A Cora kivonulása miatt (ezt már évek óta tervezték!) a Brico távozása várható volt.
    Merkelnek ez az elhatárolódás édeskevés lesz. És mi van ha a szocik nyernek a németeknél. A franciáknál már nyertek és európában az van amit ez a két ország akar. A szomszédoknál baloldali kormány van , Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Szlovéniában., Szlovákiában, Horvátországban
    Ausztriában nagy koalició van szoci kancellárral! Hétből hét!!! Ez sem jelent semmit?
    Azon kivül a nem működik az nem azonos a rosszul (gyengén) működővel.
    Egyáltalán nem bizok benne,hogy bármiről is meggyőztelek,de nem is az volt a célom.,hidd továbbra is,hogy a fák égig nőnek,én nem hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  39. Gonoszka
    “Az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért “el a kezekkel az alkotmánytól – alaptörvénytől” – közölte a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtökön az MTI-vel. Arra is utalást tettek, hogy ha az ellenzék a regisztráció miatt tüntetni próbálna, akkor elfoglalják a Kossuth teret.”
    .
    Az ellenzék pedig ettől a fenyegetéstől jól megijedt:
    .
    “Helyreállítanák a jogállamot
    .
    Új alkotmányra, a jogállam helyreállítására van szükség a 2014-es választások után – ebben egyetértettek azok a demokratikus ellenzéki pártok és szervezetek, amelyek képviselői a Pallas Páholyban elsőként közjogi kérdésekről egyeztettek. Az MSZP által kezdeményezett tárgyalásra önálló alkotmánytervezettel érkezett az Együtt 2014. Január 8-án a gazdasági elképzeléseik kerülnek napirendre, ezen az egyeztetésen azonban egyelőre a Bajnai Gordonhoz köthető választói mozgalom nem vesz részt.
    .
    Még a tárgyalások megkezdése előtt az Együtt 2014 képviselői az Operaház előtt bejelentették: alkotmánytervezettel készülnek az egyeztetésre. Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke azt mondta: számukra most az a legfontosabb, hogy a közjogi kérdésekben egyezség szülessen, amíg erről nincs megállapodás, addig nincs értelme szakpolitikai kérdésekről egyeztetni. Hozzátette, most “a jogállam reparációjában” kell megállapodni, ezért az alkotmánytervezeten kívül másik két koncepciót is készítettek. Arról is beszélt, hogy ha az egyesült ellenzéknek nem sikerülne kétharmados alkotmányozó többséget szereznie 2014-ben, akkor “50 százalék plusz egy szavazattal nem szabad kétharmados törvényeket módosítani”. Úgy vélte, 3-4 héten belül a közjogi kérdésekben megállapodhatnak.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=611155&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. A 2013. január 2.-i ellenzéki egyeztetés dokucsomagja: http://www.egyutt2014.hu/hirek/ellenzeki_egyeztetes_a_jogallam_ujjaepiteserol_az_egyutt_2014_dokumentumcsomagja.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. A szeptemberi német választások kilátása a jelenlegi mérések szerint:
    CDU/CSU 41-42%; SPD 27%
    Sokat változni nem fog, hacsak valami nagy-nagy katasztrófa be nem üt. Angela Merkel, a jelenlegi kancellár realista, ellenfele pedig mammonista, amit az utóbbi hetekben több megnyilvánulása bizonyított. Szerinte kevés a havi kancellári javadalmazás – mondja ezt a szociáldemokrata kancellárjelölt.
    A pénzéhes mentalitásával Steinbrücknek (és pártjának) Németországban nincs esélye választást nyerni, mert nem csak a jelenlegi kancellár, hanem a spórolós németek is racionalisták.
    (mammon: bálványként imádott pénz, gazdagság)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Nem hiszem, hogy a fák égig nőnek, azon kívül meggyőzhetetlen sem vagyok. Ebben a konkrét helyzetben látom nagyon sötéten a jövőt.
    1. Tudomásom szerint nem csak a szavazati jog felfüggesztése merült fel, hanem vizsgálták az elvi lehetőségét egy tagállam kizárásának.
    2. Az új választási törvény elfogadása, a fidesz által kinevezett Nemzeti Választási Központ, és a számítástechnikai rendszer üzemeltetőjének fidesz tulajdonba kerülése biztosítja a választási csaalást. Szerintem naivitás azt hinni, hogy nem erre készülnek. Az AB vizsgálat vége meg simán az lesz, hogy alaptörvényt módosítanak, hogy ne lehessen azt mondani a választási törvényre, hogy ütközik az alkotmányukkal.
    3. A cégeknek 10 milliós piac is piac, de folyamatosan veszteséges piac nem piac.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  43. Tibor

    ‘. Még egyszer mondom: A kizárás nem merült fel SOHA, és HIVATALOSAN a szavazati jog felfüggesztése sem.
    2. Bocs, azt KI vitatja,hogy ŐK mire készülnek? Ebben pesszimistább vagyok ,mint te. Erről engem nem kell meggyőzni. Tudom,persze.
    . A várható reakciókat látjuk másképpen. Szerinted megusszák, szerintem meg irtózatosan nagyot fognak bukni vele. Kül és belföldön egyaránt.
    3. Ezt is ,ki a fene vitatja???????????? Én nem, az biztos.Nem a veszteséges
    piacot fogják elfogadni, hanem a veszteségesség oka ellen fognak tenni.
    Nem kell itt látványosan beavatkozni, gazdaságilag teszik őket lehetetlenné, meg politikailag és diplomáciailag is persze. Megvan erre a módszer,nyugi.
    Pontosan a fák égig érése ügyében gondolsz róluk túl sokat
    Végül: Ne sorold fel, hogy ők mennyi aljasságra képesek, mert az felesleges, inkább azon gondolkozz el ,hogy közben milyen érdekeket sértenek
    itthon és külföldön egyaránt. annak idején a Barbarossa terv és az endlösung is ki volt gondolva,elég precizen. Na és ,mi lett a vége?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Proaktiv
    Akkor ,hogy lehet az,hogy az utóbbi időben az összes tartományi választást elveszitette a CDU?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Uj hir, ami kapcsolodik. !
    A CÖF üzeni, el a kezekkel az alkotmánytol !
    Célozva ezzel a mostani ellenzéki egyezkedésre.
    Azt üzeni, ha Konyáék a parlament elé mennek tüntetni,
    akkor a Béke menet elfoglalja a Kosuth teret, és Konyáék
    már nem fognak beférni.
    Kezdödik….
    Nem is kétség hogy lessz e polgárháboru vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  46. Az 5 db éles rakétafej hol lehet?!
    Keresik még egyáltalán?
    Nem hinném, hogy a demokratikus ellenzéknél…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. Van itt jogász?
    Egyes vélemények szerint az alaptörvény nem legitim, mert csak 4/5-del lehetett volna módosítani, de valamilyen csür-csavarral átváltoztatták 23-ra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. kekec:
    “érdemi ellenállás csakis a fiatal, fertőzésmentes, már a demokrácia körülményei között felnövő nemzedéktől várható…” Éppúgy, mint a legkeményebb bolseviki diktatúrában felnőttektől 561023-án, ugye.
    talalom:
    “az a rendszer is diktatúra volt.”
    Kikért és kik ellen?
    “Nem az akaratukat, hanem az érdeküket.” 1990 -ben megvalósították az akaratukat (?). És az érdeküket…?
    Pár százezer ember akaratát 9 millió (mondjuk) érdekével szemben.
    Nagy üzlet volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Tibor
    Csak szólok, hogy MINDIG volt, aki “behívta” a beavatkozókat. Ezen nem fog múlni!
    mandro
    Úgy látom nem érted. Nem “kell” hanem “lesz” Ha sípol a kukta és nem veszik lejjebb a gázt: fel fog robbanni. Ez egy egyszerű tény, a szelep csak figyelmeztet a robbanásveszélyes helyzetre – mind Megyes. Orbán nem TELJESEN hülye, pl a közmunkás bért majdnem megduplázza, éppen a sípolás miatt. Az más kérdés, hogy a költségvetésben arra pont annyi plusz forrás van, mint az egyetemi férőhelyekre, tehát nem fog érdemleges változást hozni (gyengébbeknek majd nem 4- hanem 2 órás foglalkoztatás lesz).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Polgárháború nélkül is meg lehetett és meg is lehet DÖNTENI diktatúrákat és el lehet zavarni diktátorokat!!! Erre számtalan példa van Európában is!! Spanyolország, Portugália, Görög ország, Csehszlovákia, Magyarország stb!!!Isten mentsen meg a polgárháborútól!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Búcsú a sajtószabadságtól 2014. február 14. péntek

Segédanyag külügyes zöldfülűeknek 2014. február 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos