Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány: Orbán leváltása hazafias kötelesség 2013. január 26. szombat 14:57

  • Hozzászólások(244)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány: Orbán leváltása hazafias kötelesség

Budapest – Hazafias kötelezettségnek nevezte Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció szombati kongresszusán az ellenzéki erők összefogását, amely nélkül szerinte nem váltható le az Orbán-kormány. A beszédről készült videót itt nézhetik meg.

A pártelnök a március 15-ei ünnepre közös fellépést, ellenzéki erődemonstrációt javasolt. A kongresszus elfogadta a párt programját, amit a Fidesz szóvivője azonnal élesen bírált.

Az ellenzéki szervezetek hazafias kötelessége, hogy megtalálják a választási együttműködés módját, aki nem ezen dolgozik, az Orbán Viktor hatalomban tartásán munkálkodik – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusán szombaton.

A DK elnöke a budapesti SYMA csarnokban nagyjából kétezer párttag előtt azt mondta: sok részletkérdésben nincs egyetértés az ellenzéki oldalon, de “az alkotmányosság helyreállítása” közös cél. Szerinte a nézeteltérések nem gátolják a közös indulást a választásokon. Azt javasolta: az ellenzéki szervezetek közösen ünnepeljék március 15-ét, legyen a nemzeti ünnep “ellenzéki erődemonstráció”.

A kongresszus elfogadta a párt programját. A dokumentum – amelyet a jelenlévő csaknem 1700 párttag és regisztrált támogató szavazatával hagytak jóvá – a 2010-es választás előtti alkotmányos rend helyreállítását szorgalmazza.

A DK menetrendet sürget az euró bevezetésére, a különadók eltörlésére és a bankadó csökkentésére, kétkulcsos személyi jövedelemadózást vezetne be, visszaállítaná az adómentes sávot a legalacsonyabb jövedelmeknél, megszüntetné a gyermekek utáni adókedvezményt és növelné a családi pótlékot. A pártprogram kezdeményezi az egységes ingatlanadó bevezetését, szociális ösztöndíjrendszerrel párosuló tandíj-kötelezettséget írna elő, de megszüntetné a hallgatói szerződéseket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +41 ( 47 szavazatból)
Gyurcsány: Orbán leváltása hazafias kötelesség , 4.1 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(244)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

244 Reader’s Comments

  1. Barry1
    2013. január 28. hétfő
    18:09
    telekis
    2013. január 28. hétfő
    17:04
    véleményem szerint fél-fél igazságotok van, nagyon jól hangzik mindkettő, de olyan idealista, egyszerűsített, tankönyvbe illő szerű – mint a marxizmus. Mindenki éri a lényegét, csak azzal nem számol, hogy az emberi géneket nem erre teremtették – ahhoz valóban falanszter kell, hogy lemondj az individualizmusodról, a birtoklási vágyadról stb. Vissza a témához.
    Nem gyenge az EU, hanem görcsösen ragaszkodik a látszathoz, a fidess meg kíválóan tanulmányozta a Nagy Katalin féle idők történéseit. Tehát találkozik a két dolog, EU beül a fidess rendezte színdarab premierjére, tapsol, és hazamegy. Nem érdekli az az ellenzék, mely csalás nélkül is veszít. Már unalomig ismételgetem, összefogás nélkül, két méter hosszban felsorolt ellenzéki jelölttel szemben egy fidess csak 1, azaz eggyel több szavazatot kell kapjon a legjobb ellenzékinél és viszi a körzetet, meg a töredékek egy részét a listára, de 1 közös jelölt állítása mellett is csak a részvételi arány dönthet majd. Tehát megegyezés és tömegtámogatás megszerzése. Ezután már nem érdekes az egyébként sem várható külső segítség, mert azt nem kellene képzelni, hogy ha kell, nem tudnának több ezer külföldi szavazatot nagy hirtelen ( talán már most is kész ) előhúzni a sifonérból – ha csak ezen múlna a dolog. De ez csak a listára megy, az egyéniket kell 80% – ra hozni. Akkor van döntő többség. Ezt – gondoljátok – megérjük ? Addig sem tehetek mást, csak amit már az unalomig ismételgetek, de ezúton is ajánlom az ellenzékiek, főleg vezetőik figyelmébe plagizált mottóm többszörösen javított változatát:
    Ceterum censeo: Történelem szemléleten alapuló ÖSSZEFOGÁS azonnal ! És nem megalkuvás ! És már teljesen mindegy, milyen az alkalmazott módszer,segédeszköz, a feltartott zászló és annak színe, csak legyen valami végre !
    Ezek nélkül nem megy !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Barry1
    telekisnek igaza van.Csak addig érdekük az UNIO, amíg több a visszajövő pénz, és kevés annak elköltésének komoly ellenőrzése.
    Csak amíg a közgépen keresztül le tudják nyúlni, utána nem érdekük.
    Én is ettől tartok. Azt csinálhat amit akar, gondold el, jönnek az államosítások, stb.
    Ezt kellene megakadályozni.
    Ez nem barátságos mérkőzés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. Vagy hihető vagy nem (?)! Nem vagyok Gyurcsány imádó , sőt annak idején igenis kritizáltam sokszor még csak a 168 Óra oldalán ! DEEEEE Most nagyon igaza van , bár mégsem ő találta fel a spanyol viaszt. Aki nem hajlandó értelmesen összefogni ezek a GAZEMBEREK ellen az az ország és a saját ellensége !! Egyetlen cél lebeghet mindenki előtt : ELTAKARÍTANI EZT A MOCSKOT !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Szenzor+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Szenzor
    “Csak addig érdekük az UNIO, amíg több a visszajövő pénz, és kevés annak elköltésének komoly ellenőrzése.”
    .
    Az EU-ból a kilépés lebegtetése egyáltalán nem csak a kormány ügye, hanem minden fogyasztóé. A kilépés azonnali hozadéka lenne, hogy utána minden áru – export-import – egyaránt 30%-os vámtétellel megfejelten kerülhet a piacra és az üzletekbe.
    Ki akar és kik képesek ennyivel többet fizetni a TV-ért, narancsért, autóért és minden más importcikkért? Export esetén melyik ország vesz meg 30%-kal drágábban magyar terméket, amit el is tud majd haszonnal adni?
    Egyik sem. Szépen éhen lehet halni az esetleges mezőgazdasági árubőség dacára, büszke unión kívüli magyarként.
    .
    “Azt csinálhat amit akar, gondold el, jönnek az államosítások, stb.
    Ezt kellene megakadályozni.”
    .
    Nem csinál azt, amit akar, mert a családok költségvetése az újból bevezetésre kerülő vámadót egyáltalán nem bírja el. A sok unióellenes nemzeti huszár az alapokkal sincs tisztában, és fogalma sincs az EU rendszerének a gazdaságot érintő részleteivel.
    .
    Egyébként: az Európai Unió az európai népek közötti béke biztosítéka, aki a kilépést szorgalmazza, nyíltan békeellenes, annak minden következményével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. proaktiv
    Gondolod, hogy ilyen részletkérdésekkel foglalkoznak?
    Orbán azóta gyűlöli az Unió-t amióta az aláíró toll más kezében volt.
    Egy valami számít nekik, már bocsánat, hogy nem fogják minden “hülyeséggel” cseszegetni őket onnan.
    És elfelejted az unortodoxiát? Ha ezeket mindet itthon termeljük meg, még munka is lesz!!!!!!!!!!
    Sajnos nekem ez nagyon komoly félelmem. Annyi minden megtörtént, amiről azt gondoltuk, hogy na ez már nem lehet. Ébredjünk fel Minden lehet ha úgy gondolják.
    Mindaddig amíg hagyjuk. Csak azt nem tudom mit és hogyan kellene tenni. Hogyan lehetne kikényszeríteni egy tiszta választást. Mert ha az nem sikerül, akkor kapa, kasza. És én a vért nem igazán szeretem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. proaktiv!
    Lehet tévedek, de ha a kilépés “demokratikusan” történik, azt az EU tiszteletben fogja tartani.
    Azt pedig, hogy az országhatáron belül “észak-koreai” állapotok lesznek, a magyarok belügyének kell tekintse.
    Ajánlom újra olvasásra!
    http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Kilinkeltem a lényeget!!!
    .
    Ha megnézzük az eddigi folyamatot, azt látjuk, minden lépés illeszkedik a rendszerbe. Lehet szépíteni, lehet úgy tenni, mintha nem vennénk észre, de itt egy hamisítatlan fasiszta állam kiépítése zajlik. Létrejöttének feltételei megegyeznek azzal, ahogyan az az 1920-as és 30-as években Olaszországban és Németországban történt. A Gyurcsány-kormány saját pártjától és a demokratikus normákat félresöprő ellenzéktől olyan támadásokat szenvedett el, hogy lebénult, a demokrácia meggyengült, hatalmi vákuum jött létre. Ennek csúcspontja az volt, amikor „apróhirdetésben” kerestek miniszterelnököt. A Gyurcsány-kormány későn ismerte fel, hogy ellenzéki támadás köpönyegébe bújtatott fasiszta puccs zajlik. Nem lépett fel azzal szemben a demokratikus rend erejével, és a puccshoz felhasznált szélsőjobboldali rohamcsapatokkal szemben sem mutatott kellő határozottságot. Ebből lett a Fidesz kétharmada, a Jobbik 14 százaléka. Ehhez társultak a félbemaradt reformok, a gazdasági válság, az életszínvonal csökkenése. Mintha csak közvetlenül egy háború után lennénk. Ez a demokrácia bukásához és a most létrejövő fasiszta állam kialakulásához vezetett. A tömegek bizalma megingott, és tekintélyelvű rend után kiáltott. A Fidesz a kétharmados parlamenti győzelem után befejezte a puccsot, felszámolta a jogállamot, eltörölte a demokratikus alkotmányt. Minden úgy halad, ahogy a múlt századi Európában. Sok tekintetben visszanyúlnak a Horthy-korszak tekintélyuralmi hagyományaihoz is, amelyek rehabilitációja most zajlik. Orbán fasiszta állama Gömbös Gyuláéra emlékeztet. Kívülről nézve ösztönös és tudatos jegyek keverednek egymással, de a vektorok egy irányba mutatnak. Magyarország a demokratikus köztársaságtól halad a fasiszta diktatúra felé, amelynek kiépítése megfeszített ütemben, rohammunkában zajlik.
    Ebből az következik, hogy egy szabad választáson bekövetkező demokratikus fordulatnak nem sok esélye van. Ha a nép elégedetlen, akkor a fasiszta Fideszt a náci Jobbik válthatja a hatalomban. A Jobbik a részleges törvényes kereteket is felrúgja, és totális diktatúrát vezet be. Ezt jó lenne megakadályozni. Ennek nyomán menekültáradat indulhat el Magyarországról, humanitárius katasztrófa fenyegethet. És akkor csak külső katonai beavatkozás állíthatja vissza a demokratikus rendet. Ha vége lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, akkor minden törvényt és rendelkezést, amit a fasiszta állam létrehozása érdekében szavaztak meg, egyetlen tollvonással el kell törölni. Nem lehet azok között a keretek között folytatni az életet, amelyeket a Fidesz létrehozott. Világossá kell tenni Európa és Amerika számára, hogy Magyarországon nemcsak túlkapások vannak, hanem az Unió első fasiszta állama épül. Ez veszélyt jelent a honi lakosságra, a környező országokra és Európa békéjére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. telekis
    Mint a jó bor. 2011. májusa óta csak javult a hatása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. én meg ezt is ajánlom olvasásra:
    http://kanadaihirlap.com/2013/01/28/hazank-bajban-van/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. telekis, szenzor

    telekis 20:51.
    Teljesen egyetértek azzal amit irsz, éppen ezért gondolom azt, hogy viszont nekem lesz igazam. Ez orbántól ,uniótól,anyámkinjától függetlenül életképtelen.
    Úgy ahogy van. És gondoljátok ,amit ti láttok,azt (pl: külföldön) senki más nem látja??? Ne nézzétek le ennyire őket.Azt,hogy most hagyják,hogy szivjunk mint a torkos borz? Naná,én is hagynám a helyükben, ha méltóztattunk ilyen hülyének lenni. Ki milyet szakit, olyat szagol.De 2014 ben lehetőségünk lesz kijavitani a “hibát” Nehogy azt higyjétek,hogy úgy csalhatnak ahogy akarnak. Azonnal vége a legitimitásuknak . Példa: Van kb 150 ezer állampolgár Erdélyben. Ők majd bejelentik,hogy onnan kaptak mittudomén 800 ezer szavazatot és majd az egész világ rábolint. Persze ,egy nagy frászt. Ez nem nemzeti konzultáció.
    ptg.-nek igaza van a censeojával. Ha mindezek után még erre sem vagyunk képesek és ezek korrektül is meg tudnak nyerni egy szabad választást,akkor ez az ország nem is érdemel mást.( Szerintem nem tudnak ,de mindegy )Nem csak a választás maga, hanem a kialakitott körülmények is ki fogják ütni a biztositékot!Őszintén ,melyikőtök gondolta volna, hogy ilyen hamar visszalépnek a regisztrációtól. ???
    Egy szó mint száz, ti azt mondjátok ,hogy a fák az égig nőnek , én meg azt ,hogy nem. Higyjétek el. nem olyan nagyfiúk ezek, csak mi vagyunk úgy besz@rva. Emlékezzetek!!! Kártyavár!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. telekis
    A leírás tökéletes. Abban kekecnek is igazat adok, hogy még inkább az. Beérett.

    De! Qva jó lenne ilyenkor, ha oda lenne biggyesztve, hogy mit kell tenni?! Konkrétan. És kinek? Meg mikor? Meg mivel?

    Sztem az EU helyzetbe hoz bennünket. Ezt teheti, és sok mindennel teheti, végső soron akár a kirúgással. És akkor a helyzetet nekünk kell megoldani. Ha a megoldás részünkről több évig fog tartani, akkor véres ügy lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Latyapatya
    A szabadság nem a felismert szükségszerűség: az csak az előfeltétel. A szabadság erő a felismert szükségszerűség végrehajtására. Tehát hiába lenne odaírva ” mit kell tenni?! Konkrétan. És kinek? Meg mikor? Meg mivel?”
    ha nincsenek tömegek, akik azt felfogják és végrehajtsák amit ptg elég jól összefoglalt:
    “ÖSSZEFOGÁS azonnal ! És nem megalkuvás ! És már teljesen mindegy, milyen az alkalmazott módszer,segédeszköz, a feltartott zászló és annak színe, csak legyen valami végre”
    és Gyurcsány is elég jól megfogalmazta: “Hazafias kötelesség Orbán leváltása” no persze: az összetákolt rendszerével együtt. Mert a felépített rendszer fasisztoid maradna Orbán nélkül is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. “Lehet tévedek, de ha a kilépés “demokratikusan” történik, azt az EU tiszteletben fogja tartani.
    Azt pedig, hogy az országhatáron belül “észak-koreai” állapotok lesznek, a magyarok belügyének kell tekintse.’

    Azt hiszem Telekisnek igaza van. Orbán miért ragaszkodik ahhoz, hogy a Ft legyen a fizető eszköz, még a tákolmányba is betetette. Ha eurozóna tagok lennénk jobban érdekelné őket, hogy kilépnénk. A felső rétegnek külföldön van a pénze. Ők bármikor tudnak import árut venni, vagy Lázár apuka sűrűbben jár Bécsbe vásárolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Barry1!
    Sajnos hiszel a tisztességes választásokban és/vagy a külföldi demokráciák beavatkozó lehetőségében.
    Pedig ez olyan, mint mikor két úszó elindul egy úszóversenyen, azonban az egyiküknek összekötözött kezekkel-lábakkal kell versenyeznie.
    Könnyű megjósolni, hogy a másikuk fog nyerni.
    Aztán a verseny után hiába tiltakozik az összekötözött, hogy kérem itt csalás történt, a parton lévők csak annyit mondhatnak: Egyáltalán miért kezdtél bele egy előre tudható vesztésbe? Hogy segíthetnénk most már neked?
    A regisztrációtól pedig csupán technikai okok miatt léptek vissza: rájöttek, hogy a mai hivatalnoki rendszer azt nem képes lebonyolítani (, mert pl.az egyablakos ügyintézés is évek óta várat magára…). Ennek politikai színjátéka volt ez az “alkotmánybírósdi” látszat-demokratikus aktus.
    .
    kekec és ptg!
    Jó dolog az összefogás, csak sajnos most végrehajthatatlan.
    Bartus László már jóelőre megírta az Orbán-diktatúra kiépülését, erről szóló cikkéből itt linkeltem ki a lényeget: telekis.2013. január 28. hétfő.20:51
    .
    Latyapatya!
    “De! Qva jó lenne ilyenkor, ha oda lenne biggyesztve, hogy mit kell tenni?!”
    Erről is írtam, itt: telekis.2013. január 28. hétfő.14:06
    .
    bubu64++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Barry1
    Miből gondolod, hogy kihirdetik honnan mennyi szavazat jött.
    Optimális esetben a belföldit fogjuk tudni, mert azt a szavazóhelyiségek lejelentik.
    A differencia külföld. A követségeken orbánisztán megbízottai, oszt jónapot.
    Nagyon kis pont vagyunk mi. Ezt tudomásul kell venni.
    Egy reményünk lehet.
    Ha az Unióból nem ömlik a pénz, kevesebbet lehet osztogatni, és elhomályosítani a megrendült hívek szemét. Bármilyen furcsa, így tudnának nekünk segíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A balos média alig-alig létezik, de még a meglévők sem azon agyalnak/vannak, hogy minden megnyilvánulásukban – no nem elvetelenül szajkózva azt, de nem is önsorsrontóan – az összefogás elkerülhetelenségét sulykolva az egység esélyét erősítsék .
    .
    A DK-nak (is) kogresszusa volt, a Gyurcsány-beszéd itt (is) alaposan górcső alá vétetett, ám…
    .
    Kíváncsian vártam a hétfő esti Újságíróklub miként foglalkozik majd a történtekkel.
    .
    Sehogy!

    Avar ugyan szokása szerint most sem állhatta meg, hogy – csak úgy mellékesen, mintegy a kötelező önpenzumot teljesítve – ne gyurcsányozzon egyet – tartalmilag idézve -: “Gy. F. óriási kárt okozott azzal az összefogásnak, hogy elsőként nevezte meg Bajna Gordont alkalmas minisztrerelnök-jelöltként “.
    .
    Még az a kérdés/kétely sem nerült fel benne: Vajon egy luzernek is nímand politikai kalandor/krakéler – merthogy az ő fóbiájának ez a minősítés a lényege – (miként) képes effélére?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. mustar
    2013. január 29. kedd13:45
    Ebben kivételesen igazat adok Avarnak, és ezt nem Gyurcsányozva teszem.
    Elkövette azt a hibát, hogy politikusként egyszer túl őszinte volt. Nem lett volna szabad. Ez az ellenzéknek mindig magas labda, hát még ezeknek az őrülteknek.
    Ebben a korban már igaz lett a közmondás, hogy a falnak is füle van.
    Éppen ezért nem kellene konkrét ötleteit a nagyvilágba kiáltani. Az összefogás szép csenden egymás között beszélje meg a tennivalókat, és az arra általuk kijelölt személy kommunikálja kifele. Nagyon oda kell mindegyiküknek figyelni mit mondanak, mert (ahogy ezeken az oldalakon is látszik) az emberek is egymásnak képesek feszülni, és szidják a másik pártot, dícsérik a saját választottjukat. Ne tegyék a pártok vezetői ezt mert így hol ez sértődik meg, hol az. A nagy cél érdekében a kis dolgokon át kell lépni.
    Hátha így sikerül. De politológusok tehetik, ez a dolguk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Telekis
    Pontositsunk . Én azt mondtam , HA ( itt a ha a lényeg) Ha egy tisztességes, korrekt választást a fidesz meg tudna( feltételes mód!!!) nyerni ( szerintem
    nem!!!!), akkor a magyar nép nem is érdemel mást. Ezért ,és most jól figyelj!!!!!
    szerintem óriási CSALÁSOK lesznek: De ezt is el fogják bénázni,mint az elmúlt 2és fél évben mindent.Olyan botrány az EU (közös piac) fennállása óta nem volt, amilyen ez lesz. Szenzornak üzenem :Egy nagy lószart kell belenyugodni. Frászt kapok amikor MI épitgetjük a szobrát ,ennek az elmebajosnak,és már jó előre temetjük magunkat ,a nyugatot,az EU-t. Mitoszt
    faragunk köré. Ő a legyőzhetetlen, karizmatikus, jó szónok ( az évszázad vicce,
    csak válogatott közönség előtt hajlandó beszélni, és akkor is olvassa még a tisztelt hölgyeimet is, az idióta grimaszokat most hagyjuk Egyszer mert élesben ,akkor Gyurcsány fel is mosta vele a a padlót!!! 2014 ben irtózatosan pofára fog esni( bár lehet ,hogy addigra Grazban lesz,valami gumifalú izében.
    ) A regisztráció kimagyarázását giró sem csinálta volna különbül mint te. Ugyan ,csür hetjük,csavarhatjuk, de ez bizony egy óriási CUMI volt nekik!!!
    NEM ÉS NEM!!!!!! Csalni fognak,persze de ezt nem fogják megúszni,mennek a levesbe!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. “Elkövette azt a hibát, hogy politikusként egyszer túl őszinte volt…a falnak is füle van…”
    .
    Miközben olvasom a soraidat, kedves Szenzor – nem köntörfalazok – , borsódzik a hátam, mert eleve irtózom az efféle gondolkodásmódtól!
    .
    Úgy vélem, már az alapvetés is hamis, mert az, hogy az ominózus “megnevezés” valamiféle “kibeszélés” lett volna, objektíve minden alapot nélkülöz.
    .
    Az már a kezdetektől evidencia volt, hogy ellenzéki összefogás nélkül az új választási metódusuk miatt nem lehet legyőzni a regnálókat.
    Ám akkoriban Bajnai, így az E- 2014 még csupán hezitált a meginvitálandókat illetően, illetve homályos utalásokat tett a ‘nemkívánatosokra’, tehát esze ágában sem volt, hogy a partneresélyeseikkel “szép csenden egymás között beszélje meg a tennivalókat”. Minthogy a triumvirátus érdemben senkivel sem tárgyalt, Gy. F. ab ovo nem fecseghetett ki semmit holmi titkos konszenzussal elfogadott személyről, csupán a saját/DK véleményének adott hangot.
    Az eset mostani felemlegetése pedig finoman szólva is inadekvát.
    .
    Számomra az meg különösképpen visszataszító – mert erősen hajaz a többéves fideszes ‘gyúcsányahibás ‘mantrára –, ha ellenzékiként valaki a mára már ugyancsak közhelyessé csépelt ‘gyúcsánycsakhaagassonmertöbbetártminthasznál’-féle
    “érvvel” hozakodik elő, mert annak – burkolják azt akár a legrafináltabb szofizmába is – semmi köze sincs az összefogás technikai vagy tartalmi aspektusához, de annál inkább árulkodó a vélekedő előítéletességét illetően.
    .
    Összegezve: eddigi teljesítményének ismeretében – mely alapvetés mindenki számára adva van, „csupán” őszinte szándék szükségeltetik hozzá –, hadd higgyek már jobban Gy. F. politikusi kvalitásaiban, mint a jobboldali ellenfelei által összehazudott amortizációs duma szoclib – ezért aztán a felhasználóira nézvést ezerszer nemtelenebb és szégyenteljesebb – adaptációiban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. mustar. Gratulálok,szuper a hsz. Teljesen egyetértek veled. Nekem is borsózott a hátam,. Szó szerint. Lényegében ugyanezt irtam 16:24!!
    Frászt kapok ,mikor valaki beájul ettől az elmebetegtől,de még jobban kiakadok ,amikor még a mi oldalunkon is szándékosan és rendszeresen félremagyarázzák Gyurcsányt. Még meredekebb gondolataim is vannak ,de arról inkább nem mondok semmit.
    Mindenesetre irigylem azt az antiorbánista “balost”,akinek ebben a helyzetben is Gyurcsány a legnagyobb gondja. ( pl. : Leo Klein)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. mustar
    “Minthogy a triumvirátus érdemben senkivel sem tárgyalt, Gy. F. ab ovo nem fecseghetett ki semmit holmi titkos konszenzussal elfogadott személyről, csupán a saját/DK véleményének adott hangot.”
    Én öszödre gondoltam az őszinteséggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. mustar
    Figyelmetlen voltam, kimaradt egy rész, én az Avart nem láttam, és félreértettelek.
    Egy ideje nem nézem elég volt, maszatolnak.
    De azt változatlanul mondom, hogy nem kellene a saját nevében ötleteket a világba kiáltani.
    Csendesen beszéljék meg, és ne ő kommunikálja egy ideig. És ne Bajnai, Ne Mesterházy, egy semleges szóvivő kellene pártszimpátia mentes, aki az összefogást képviseli. Így értettem amit leírtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. “Én öszödre gondoltam az őszinteséggel.”
    “Figyelmetlen voltam, kimaradt egy rész, én az Avart nem láttam, és félreértettelek.”
    .
    Már megbocsáss,Szenzor, de a “magyarázataiddal” inkább súlyosbítottad szememben és abszolúte is a saját megítélésedet, mintsem enyhítettél volna azon, mert…
    .
    – az elsővel azt az önmagadra nézvést sem éppen hízelgő tényt erősítetted meg, hogy – ki tudja, miért, de – a lényeget tekintve még akkor sem látod át az őszödi történéseket – a Gyurcsány-beszédek és a közbülső frakcióvita ok-okozati összefüggéseit –, hatartalmilag ismered (is) azokat;
    .
    – a másodikkal pedig – ami akár az előző gondolatom folytatásaként, ahhoz tartozóként is felfogható – azt ismered el, hogy olyasmiről mondtál véleményt, tartottál (ismét?) hosszas kioktatást, amiről aztán bevallod, hogy nem is láttad!
    .
    Ezért aztán ezt a fölöttébb furcsa ‘nemláttamdeváltozatlanulmondom’ hozzáállásodat a hazugságon kapott gyerek makacs tagadására hasonlító infantilizmusként tudom csak aposztrofálni.
    .
    Si tacuisses, philosophus mansisses!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Mustár
    Akkor most hallgatok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. Szenzor Most tényleg jobb,ha hallgatsz. figyelj oda mustárra!!!!

    Mustár Bravó, hibátlan levezetés. Egy normális országban öszöd
    pont a forditott hatást váltotta volna ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Barry1
    mustár(csípős)
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. Barry1
    Az országról nem nyilatkozhatom, csak magamról. Őszödig Gyurcsányt egy jól felhúzott robotnak tartottam, ott kezdtem EMBERnek tekinteni. Nekem olyan volt, mint a híres jelenet, amikor Hruscsov a cipőjével verte nagyobb nyomatékul az ENSZ pulpitusát. Ráadásul én ÉRTETTEM is, amiről szólt, mert nem az egybites agyúaknak becsinált fideszklippből tájékozódtam. Arról már nem is szólva, hogy azt is felfogtam, hogy 2006 előtt nem osztogatást ígért, hanem a szükséges reformok végrehajtását.
    Talán mostanra egyre többen kezdik felfogni, hogy valóban “rárontott a nemzetére” de azért, mert az báván álldogált egy sebesen közeledő kamion
    (globalizáció) előtt, és muszáj volt onnan félrelökni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Tisztelt Gyurcsány ellenesek(Elásta magát, ne szólaljon meg, Gyurcsánnyal már úgysem lehet) és Gyurcsány támogatók!
    Azt javaslom, hogy olvassátok el a DK honlapján a program alapvetés c. választási program vázlatát, és ha tetszik, mert szerintem ez egy komoly elképzelés, még ha fájni is fog( mert másképp nem lehet kihúzni a gazdaságot a trágyából), szavazzatok a DK-ra. Abban a pártban nem csak Gyurcsány Ferenc van, hanem sokan mások, akik önálló véleménnyel rendelkező politikusok, szakemberek. A DK programjára koncentráljatok. Nem hiszem, hogy GYF. ki akarja sajátítani a DK-t, nekem nem úgy tűnik. Olvassátok el a többi párt programját is, az Együtt 2014, meg amik még alakulnak. Egy év múlva kiderül, hogy összefognak-e, ha nem, nincs értelme szavazni. Ha igen próbálkozni érdemes, mert a bojkott halott dolog. Itt akkora egyetértés nem lesz az ellenzéknél. Ráérünk még akkor meditálni. Nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Ahogy talán arra is sokan kezdenek rájönni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy Orbán a szakadék széléről HONNAN rántja vissza az országot? Belülről – amikor már éppen kikapaszkodunk, vagy felülről, mielőtt elérnénk?
    Márpedig normális ember tisztán látja, hogy a szakadék alján akkor voltunk, amikor az egész világ: a gazdasági világválság mélypontján. És Bajnai tényleg kihozott minket egészen a széléig. Tehát lehet Gyurcsányt kárhoztatni, hogy “túl korán” meg “elsőnek” megakármi mondta ki Bajnai alkalmasságát: az attól még igaz marad.
    Orbán akkora, vagy nagyobb gerbaszba sodorta az országot, mint a világgazdasági válság, és jelenleg egyedül Bajnai rendelkezik megfelelő garanciával arra, hogy képes ebből IS kihozni az országot. Mivel a gazdaságban nem elhanyagolható a tudat szerepe, az a tudat, hogy Bajnai képes: önmagában hozzájárulhat a stabilizációhoz.
    Ezzel Gyurcsány nem azt mondta, hogy ő maga erre nem lenne képes: hanem hogy Bajnainak jobban elhiszik. És az ország érdekében csak ez számít.
    Bajnai hülye volt, amikor nem maradt valahol a felhők fölött lebegő ideálnak: hanem lemászott a politika sárdagonyájába. Nem állnak neki jól a sárpöttyök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Hát akkor mégis megszólalok!
    Hazugabb, hülyébb már nem lehetek a szemetekben. Mély tisztelet az okos mindenkinek. Nem hazudtam, elnéztem valamit. mással is előfordult, majd bűnhődök érte a pokolban.
    Amit ki kívántam fejezni buta és hazug stílusomban, az az, hogy szeretném ha nem pártvezetők külön külön szólnának , hanem egy összefogás nevében egy pártsemleges kinevezett valaki szólna az emberekhez, hogy érezzék és felfogják, hogy alakul a közös megállapodás. És ezt komolyan gondolom, 2013 eleje van , egy év múlva választás. Esély nem sok van, de akkor is kell az összefogás.
    Aki ez leírta, úgy érzi, hogy nem bűnös, csak tévedett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Szenzor
    Ne legyél már olyan mint egy durcás kölyök. Senki nem akar bántani téged
    Elnézted, értjük. És akkor mi van? Ez mindenkivel megesik.Todod én hányszor vagyok felületes? Sokszor,…..és? A hazug és hülye státuszt pedig én másoknak tartogatom!!!
    Üdvözlettel :Barry1
    bubu64

    Egyetértek,nem szabad bojkottálni. Akkor még csalniuk sem kell!!.
    Induljunk el a választáson. Nagy összefogással (ptg),majd meglátjátok ,milyen
    ORBITÁLIS csalások lesznek, ugyanis KÉPTELENEK nem csalni,és igy
    világbotrány lesz ebből. Akkorát fognak tanyázni,mint az ólajtó!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Barry1
    Kösz!
    Már nyugodtan fogok aludni. Szép álmokat mindenkinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Kekec 22:45

    No comment. Ehhez nincs mit hozzátenni.++++++++++++++++++++++++++++++++++ Gratula.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Szenzor
    Egyáltalán nem hülyeség, nem kell tehát mea culpázni. Szükség van/lenne egy “ernyő”szervezetre, amiben a PÁRTOK részt vehetnek, ahol az egyéni indulók személyében megegyezhetnek, de ha az ilyennek szánt E14 párttá alakul, az nem sok jót jelent! Akkor egy lesz a futottak még mezőnyében.És így kell értelmezni Mesterházy “majdnem 100 %-os esély az összefogásra” szövegét: NEM FOG az Mszp beállni egy akármilyen kispártocska (legyen az Bajnai E14-e) MÖGÉ! És ha már ekkora esélyt kapott: mindenki beállhat az Mszp és személyesen Mesterházy mögé. Ami eleve választók tömegeit fogja taszítani és otthon tartani!
    Az ellenzékiek legalább Orbán politikai ösztöneiben hihetnének: egyetlen profi politikus van, akitől tart: és az Gyurcsány. És Gyurcsány megmondta, hogy hibázik Bajnai, amikor feláll a Mill színpadára. És egyre többen látják, hogy mennyire igaza volt. Ebben IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Most nagyon komolyan. Ha az ellenzék képes lesz összefogni,higgyétek el ezek irtózatosan bepánikolnak. Hibát hibára fognak halmozni, kinjukban a z egész világot hülyének fogják nézni,de olyan szinten mint kb matolcsy Lázárvárosban. Totálisan le fogják amortizálni magukat.
    Belekerülnek egy gyorsuló,lefelé tartó spirálba és tényleg game over,de nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Mielőtt bárki Mesterházy-fan hírébe keverne: én a magam részérő a korábbi (pinakefés) Mesterházyt igenis méltányoltam. Fiatalos, agilis, vitaképes embernek mutatkozott. No: ezt sikerült a szakállával együtt “leborotválnia”.
    Ha a stylistjének akár csak mogyorónyi agya lett volna, akkor egy kissé átfazonírozza Széchenyi vagy Kossuth formájára azt a szakállt, de NEM, leborotválta, azaz feladatott vele mindent, ami kiemelte a pártaparatcsnyik mezőnyből. Ez volt az első botlás. A második, ahogy a DK-val elbánt.
    A régi cowboyvicc szerint: Az új asszonykát viszi haza a cowboy. A ló megbotlik, cowboy szól “Egy” Aztán a ló megbotlik újra, a cowboy leszállítja az asszonyt, és lelövi a lovat. Az asszony elkezd sivalkodni, hogy ezt miért kellett. Mire a cowboy: “Egy”
    A tanulság: Mesterházy nálam a a “kettőnél” tart. Azaz le van lőve! Szóba sem jöhet alternatívaként. És ezzel azt hiszem nem állok egyedül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. kekec
    Az E14 azért akar párttá alakulni, mert a Fidesz meglebegtette, hogy a választásokon csak pártok indulhatnak, egyesületek nem. (Ügyesek a fiúk, mint mindíg, az MSZP bekényszerül egy kis pártba mögé így. Mire a sok eljárási hiba után engedik párttá alakulni, hát igen, időben kell elkezdeni.
    Gyurcsánynak szinte mindenben igaza van szerintem is. Amikor mondom a magamét, arra gondolok, hogy irtózatosan lejáratták Gyurcsányt a nagy tömegek előtt. (tetszik, nem tetszik, igy látszik) Ezért gondolom célravezetőbbnek ha kicsit háttérben marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  39. kekec.

    Az aki 2014-ben csak egy kicsit is megpróbál kilógni a sorból vagy senkivel sem akar közösködni,annak semmi esélye nem lesz . Már most is?de másfél év(!!!)
    múlva mindenkinek nagyon tele lesz a hócipője és csak egyetlen cél lesz. EZEK takarodjanak, de mindenestől.A heti hetesben Kéri azt mondta, hogy a maradék fidesz tábor már nem fog csökkenni. Ezek tüzön-vizen keresztül kitartanak. Én pontositanék. Ez egy ennél jobb kormányzás(pl:első orbán kormány szintje.) esetén még igaz is lehetne. De most más a helyzet. Ezek közül azok fognak kitartani a végsőkig ,akik tényleg komoly haszonélvezők vagy tényleg klinikai esetek. Akik viszont
    közülük kőkeményen megszivják,( és még ezután jön a java!! ) mert ilyenek százezer számra vannak és lesznek(igen, money & cash + credit !!!!!) ,azokra már nem számithatnak. Az inség
    nagy úr. Bizony ám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Barry
    Csodálom az optimizmusodat.:) Legyen igazad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Szenzor

    Na, szerintem ezt látod rosszul. Gondold végig logikusan.Ha azt mondod,hogy mindenben igaza van,de ennek ellenére”sikerült” lejáratni (szerintem annyira nem ) akkor itt a tömegek járatták le magukat és nem Gyurcsány és ahogy a helyzet”fokozódik” erre egyre többen fognak rájönni. A csuti is csak tőle fél. Isten őrizz attól,hogy háttérben maradjon.Sőt ,legyen aktivabb! Mi az ,hogy,nagyon is!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. bubu 64

    Szerintem ez nem optimizmus. Én tényleg komolyan gondolom,hogy nem nőnek a fák az égig. Nézd meg az MMA-t. Két hete az elnökség még olyan közleményt adott ki, hogy még a giró is megnyalta volna a tiz ujját. Ma meg lemondásra szólitják fel ezt az apródfrizurás vén szaszt. Azt.Na. Üdv. Barry1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Barry1
    Lehet, hogy neked van igazad, de ha a tömegek le is járatták magukat, én szeretném Orbánt a búsban látni 2014 után.
    A regisztráció miatti tüntetésen ott voltam a várban, nem voltunk annyian, mint kellett volna. Az MSZP tüntetésein többen vannak.
    Részemről ez taktikai gondolkodás lett volna. Úgy kell cselekedni, hogy végíg gondoljuk a többiek véleményét, és annak tükrében lépünk.
    Ha nem teljesen érthető, hogy mire gondolok, akkor holnap tovább ragozzuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Szenzor

    Csak és kizárólag egy dolog számit!!!! Ezek takarodjanak!!!! Mindenestől!!!!
    A TÖBBI NEM ÉR DE KEL . Hogy mi lesz utána?? Ej ráérünk
    arra még!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos