Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mihancsik: Csak a náciellenes “békemenet” után 2012. december 1. szombat 16:08 | AN Forrás: galamus.hu

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mihancsik: Csak a náciellenes "békemenet" után

Budapest – Hatalmas vita tombol arról, hogy demokrata részt vehet-e egy olyan antifasiszta tüntetésen, amelyen a fasisztákkal együttműködő, nyilasokat és nácikat példaképül állító Fidesz képviseletében felszólalhat Rogán Antal is. Az Amerikai Népszava egyértelmű válasza: NEM. Azért nem, mert a Fidesz semmi jelét nem adta annak, hogy eddigi felfogása változott volna, és ez a rendezvény egy piszkos politikai játszma, amely egészen másról szól, és meggyalázza a náciellenes jogos felháborodást és a demokraták ügyét. Mihancsik Zsófia a Galamuson hasonló véleményen van, azt mondja: “valakik megint csúnya politikai játszmát játszanak a háttérben”. Az alábbiakban közöljük Mihancsik Zsófia véleményét.

Mihancsik Zsófia a vasárnapi rendezvényről ezt írta:

“Azt hiszem, a vasárnapi tüntetés híre nyomán éljük meg az első olyan konfliktust, vitát, amilyenben sokszor lesz még részünk a következő másfél évben. A konfliktus arról szól, hogy bármely nemes cél érdekében – legyen az a demokrácia, a jogállam helyreállítása vagy a nácik elleni tiltakozás – szabad-e Orbán Viktort és a pártját nekünk, demokratáknak a keblünkre ölelnünk, szabad-e azt hinnünk, hogy a Fidesz végre észhez tért, és tudomásul vette, hogy kötelessége komolyan venni a fajgyűlöletet, és kötelessége az eddig semmibe vett demokratikus ellenzékkel, szervezetekkel és személyekkel közösen, nyilvánosan megüzenni a saját híveinek is, hogy ez így, ahogy eddig csinálták, nem megy tovább.

Tudom, hogy sokan igennel válaszolnak a kérdésre. A vasárnap délutáni demonstráció szervezői és fellépői biztosan, de nagyon sok polgártársunk is, aki mindig talál olyan magasabbrendű célt, amelynek érdekében egyrészt szőnyeg alá kell söpörni a demokratikus ellenzéki térfél mégoly súlyos ellentéteit is (nekem például most nem lenne szabad írnom ezt a cikket, mert csak „szétverem” a végre megszületett nagy egyetértést), másrészt meg kell feledkezni azokról a tragikus méreteket öltő bűnökről, amelyeket a most „összefogásra” jelentkezők egyike, a Fidesz az elmúlt évtizedben, két évben és tegnap elkövetett, és holnap el fog követni. (Már látom, hogy Orbán Viktor szolgalelkű végrehajtóival fogjuk újraépíteni azt a köztársaságot, amelyet ők dúltak szét. Csak annyit kell tenniük, hogy mintha mi se történt volna, jelentkeznek a feladatra, mint most Rogán, és nyomban el lesz felejtve minden.)

Én nem így látom.

*

Ami a saját nézetkülönbségeinket illeti: úgy látom, hogy mindig nyílttá kell tennünk és tisztáznunk kell őket, és így, a nézetkülönbségek fenntartása mellett megkeresni az elfogadható közös nevezőinket. Mert ha nem így járunk el, a nemes összefogás kényszerének elmúltával előtérbe kerülnek az addig elfojtott ellentétek, és keserű csalódás, vádaskodás és egyre súlyosabb szétesés lesz a dolog vége. Sohasem fogok tehát egyetérteni például azokkal a polgártársaimmal, akik a választási „összefogást” a nézetkülönbségeken és az érdekellentéteken való méltóságteljes és önfeláldozó felülemelkedésként képzelik el. Nincs ilyen, és nem is várható el ilyesfajta összeborulás egyetlen párttól és szavazótábortól sem. Csak az várható el, hogy az értelemszerűen létező különbségek nyílt fenntartása mellett ésszerű kompromisszumokat kössenek egy konkrét cél, jelen esetben a Fidesz leváltása érdekében. Már megírtam – Kell-e új népfrontpolitika a Fidesszel szemben? –, hogy ezért nem értem az LMP merev elzárkózását sem az MSZP-től, a félelmüket, hogy már a puszta szóbaállás az MSZP-vel „megrontja” őket (noha nem sokban tér el a véleményünk a szocialistákról, van egy nagy különbség, hogy én nem vagyok politikai párt). Az LMP-nek ugyanis a rendelkezésére áll a nyilvánosság. Azt is nyomban nyílttá teheti, ha hamis szándékokat észlel, azt is, hogy mit fogad el közös nevezőként a fideszes romhalmaz eltakarítása érdekében, és mi az, amiben különböző maradt a véleménye. Pontról pontra, problémáról problémára, módszeresen és rendszeresen. Én meg, a választó, boldog leszek, ha látom, hogy felismerték és megnevezték a problémákat, megtalálták a közös pontokat, és a megmaradt véleménykülönbségek alapján még mindig el tudom dönteni, melyikük megoldása, világértelmezése áll hozzám közelebb, tehát a következő, a 2014-es után következő szabad választáson kire adom a voksomat. Nem beszélve arról, hogy ezzel a doktriner merevséggel csak azt érték el, hogy megint az MSZP került lépéselőnybe: ők megmaradnak zárványnak, az MSZP meg gáláns tárgyalási ajánlattal bizonyítja a nagyérdeműnek „összefogási” hajlandóságát. Nem minősítgetni és szidalmazni kell biztonságos távolságból, hanem nyílt tartalmi vitában konfrontálódni az MSZP-vel.

*

Ami a Fidesz hirtelen megtérését, azaz Rogán fellépését illeti: úgy látom, hogy nincsenek és nem szabad hogy legyenek közös ügyeink ezzel a párttal (az más kérdés, hogy ők adják Magyarország kormányát, így értelemszerűen nem fogok azért drukkolni, hogy minél kevesebb pénzt kapjanak most, büntetésként, attól az Európai Uniótól, amely ellen folyamatosan uszítanak és amely eddig legalább némi ellensúlyát jelentette Orbán jogot és elvet semmibe vevő kormányának. Sajnos vannak ügyek, nem is kevés, amelyben mindannyiunk élete össze van kötve ennek a gátlástalan társaságnak a ténykedésével. Ez is ilyen, különösen hogy az Unió 2014-ben induló költségvetési ciklusáról van szó, s akkor Orbánék már a süllyesztőben lesznek).

Nem fogom bizonyítani, mi mindent követtek el ellenzékben és kormányon. Tudjuk mindannyian, nap mint nap erről beszélünk és írunk, néhányan közülünk hosszú évek óta.

Ezért a Fidesz képviselője szerintem csak akkor állhat fel a demokraták és antirasszisták dobogójára

1. ha előbb a saját hívei dobogójára felállt. Ha bérciviljeivel újabb békemenetet szerveztet a Jobbik, a náci, a melegellenes, a cigánygyűlölő beszéd és magatartás ellen. Ha Orbán Viktor többet nem pogácsázik a nagy nyilvánosság előtt a szakmányban zsidózó és cigányozó Bayer Zsolt békemenetszervezővel. Ha nem csengenek olyan végzetesen egybe a Jobbik és a Fidesz elképzelései a kívánatos magyar útról. És sorolhatnám, de mint említettem, nem fogom. A lényeg: Rogán Antal ne nekünk, minden rendű és rangú demokratáknak és antirasszistáknak, ne a civilizált nyugati világnak, hanem a saját híveinek jelentse be, pártja és főnöke képviseletében – aki heti szokásos interjújában egyetlen szót sem vesztegetett arra, amiért Rogánt vasárnap odaküldi a pódiumra –, hogy vége az eddigi politikának és munkamegosztásnak (hogy ugyanis a Fidesz-holdudvar nyugodtan zsidózzon, ők meg a nagypolitikában beérik sunyi összekacsintásokkal és utalásokkal). Mellesleg azt sem hiszem el, hogy Orbán a rasszizmus elleni fellépésben őszintén közösködni akar azzal a politikai ellenzékkel és azoknak a polgároknak a tömegével, akiket napi, demokráciát és életeket romboló gyakorlatában módszeresen és következetesen semmibe vesz. Nem hiszem és nem is fogadom el.

2. ha ez a párt hosszabb időn át a politikájával, politikusainak a napi megszólalásaival, a kezében lévő kormányzati eszközök használatával bizonyította, hogy a rasszizmus ügyében nemcsak újabb tisztességtelen játszmát játszik – hisz nyilván semmi szüksége erre a világméretű megvetésre, amelyet ismét sikerült kiváltania –, nemcsak újabb, demokratának látszó homlokzatot épít a világ és a saját autokrata természete közé, hanem komolyan gondolja, amit vasárnap Rogán – bármi legyen is az – el akar mondani.

Nem lehet, egyszerűen nem lehet megengedni ennek a pártnak és egyetlen képviselőjének sem semmiféle pálfordulást. Nem szabad asszisztálni hozzá! Nem lehet nem elutasítani a próbálkozásaikat.

Leírtam már a véleményemet arról is, nem is olyan régen, hogy hiszek abban, hogy az ember is, de az emberek megtestesítette szervezet is képes önreflexióra és önkorrekcióra, hiszek abban, hogy a tapasztalatai mindenkit formálnak, és hiszek abban, hogy az ember és meggyőződései változását el kell fogadnunk: senkit sem határoz meg kizárólag a múltja, amíg él, és módja van változni.

De épp az önkorrekciót, a változás lehetőségét teszi hiteltelenné minden köpönyegforgatás, képmutatás, ügyek és emberek cinikus felhasználása „önképformálásra”. És rohaszt el belülről továbbra is minden tiszta és igaz, jó szándékú és meggyőződésből fakadó ügyet, kezdeményezést és kiállást.

Ahhoz, hogy a Fidesznek elhiggyük, tiszta a szándék, amivel Rogánt odaküldte a vasárnapi demonstrációra, az egyes és kettes pontnak teljesülnie kell. Kell! Mert addig vasárnap sem indulhatunk ki másból, csak abból, amilyen a Fidesz szombaton és pénteken, és csütörtökön volt. Kemény és hosszú munka, bizonyítás kell ahhoz, hogy elhiggyük, valóban megbánták, amit ez ellen az ország ellen, ellenünk elkövettek.

*

Hogy én mit tennék ilyen körülmények között, amikor sokadmagammal demonstrálni akarom, hogy elég a fajgyűlöletből, de ebben a szándékomban határozottan akadályoz, mondhatnám, megkeseríti a szám ízét Rogán felléptetése és fellépése?

Talán elmennék. Elmennék, ha tudnám, hogy a szervezők által ránk kényszerített Rogán felszólalását mindannyian néma csendben hallgatjuk végig, és amikor befejezte, néma csendben vesszük tudomásul. Mert Rogán gyalázásával nem ejthetünk foltot a saját tüntetésünkön – ha már a szervezők foltot ejtettek rajta –, és semmiféle tetszésnyilvánítással sem igazolhatjuk ennek az embernek és pártjának a pálfordulását.

De mivel erre semmi esély, én nem leszek ott. Ám nem is beszélek le senkit a részvételről, ki-ki döntse el, mit tart erről a szervezésről.


origo.hu/Pályi Zsófia

És még egy megjegyzés a végére. Ugyanis annak sem értem az indokát, hogy Rogán mellett miért csak két másik vezető politikus szólal fel, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon. És miért nem beszél a másik két demokratikus parlamenti párt, az LPM és a DK képviselője? Ha ugyanis azt akarták demonstrálni a szervezők, hogy a parlamenti pártok ezentúl tényleg politikai gettóba zárják a Jobbikot, és egységesen a fajgyűlölet elítélésére szólítják fel a szavazóikat és minden magyar állampolgárt, akkor nekik is ott a helyük. (Megjegyzem, a Demokratikus Koalíció volt az egyetlen párt, amely a Jobbik betiltását követelte – velük, ahogy Krémer Ferenccel is, mélyen egyetértek. Azt is megjegyzem, hogy vastagon és két évtizede ment már a zsidózás a magyar focipályákon – lásd 1988-as kis könyvemet, a Hajrá MTK?-t –, amikor először hallottam, 2003-ban, magyar politikus és kormánytag szájából, Gyurcsány Ferenc sportminiszteréből azt, hogy „mindenki vegye tudomásul, innen többé nem megy vonat Auschwitzba”). Ha viszont nem ez volt a – rosszul kivitelezett – szándék, akkor azt nem értem, hogy miért Mesterházy Attila? Ez egy szocialista rendezvény volna? De akkor ezt miért nem tették nyílttá? Vagy megbízta tán az LMP és a DK a szocialista párt elnökét, hogy őket is képviselje a tüntetésen? Mert Bajnai Gordont meghívását értem, a maga félpolitikusi-félcivil létében mindkét szférát joggal és méltán képviselheti. De kit képvisel, a saját pártján és szavazóin kívül, Mesterházy Attila, így egymagában?

Mindent összevetve az az érzésem, hogy valakik megint csúnya politikai játszmát játszanak a háttérben, és ehhez, sajnos, egy nagyon-nagyon komoly ügyet és sok-sok tiszteletre méltó felháborodást használnak fel.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 41 szavazatból)
Mihancsik: Csak a náciellenes "békemenet" után , 4.7 out of 5 based on 26 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. M.Zs és a Galamus az egyik legtisztább fejű, legelkötelezettebb és legtisztességesebb kritikusai Unortodixiának. Az AN-hez hasonlóan sajat erejükből és hű olvasóik támogatásából tartják fent a lapot, amiért minden elismerésem nekik is. Jó hogy vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (45 szavazatból)
  2. Ezt nem a Kossuth téren kellene tartani, hanem Orban villaja elött és követelni a jobbik betiltasat. Élölanc, lmp, Együtt meg egyebek… DE, ehelyett a parlament elôtt és Rogannal. Nem kell mutatni a külvilagnak , hogy mi nem vagyunk ilyenek. Mi ilenek vagyunk, lanyosan szégyenlôsen tiltakozunk a fidesz szoknyaja alatt, beleértve a Mazsihiszt és Köves Somlot. Hat ki latott mar ilyet? Csak a betiltast kell kôvetelni, nem kellenek a beszédek…Aki beszédeket mond, az elfogadja. A Kneszetnek és Gyurcsanynak van igaza: betiltas! Ha ennél kevesebbet kérünk az a semmivel egyenlö, és a betiltasban Rogan mar biztosan nem fog résztvenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  3. Nagyon jól fogta meg M.ZS. a lényeget jól felerősítve a tisztesség belső hangjait.
    Gratulálok!
    Kár hogy ez a fityisz fasisztákra nem hat semmilyen módon, bízzunk benne, hogy köztük is vannak antifasiszták és erre rá is döbbennek. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. Így gondolom én is!
    Álságosak tűnik,és megrendezettnek. Nem véletlen, hogy Magyarország miniszterelnökének nem volt eddig egy fél szava sem a vasárnapi eseménnyel kapcsolatban.
    Az én olvasatomban valahogy úgy van: elküldöm ezt a Rogánt, úgy is sok a restanciája van felém.Jól meg is fizetem, akkor tegyen érte. Én mégsem állhatok ki,mert akkor magyarázkodnom kellene Vonáék felé. Amit most nem engedhetek meg magamnak (máskor sem fogok).Mesterházy hagy villogjon, úgyis letöröm a szarvát, Bajnainak meg nincs szavazó tábora, hagy fussa ki a formáját. A világ meg így meg lesz győzve a kormány elkötelezettségéről, már ami a rasszizmust illeti.
    Bolhacirkusz. A választás után meg úgyis az enyém a hatalom. A zemberek nem tudnak ellene tenni semmit. Meg nem is akarnak. Ez a félázsiai népség? Ugggyan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  5. Mit is lehet ne erről mondani. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy fel kell
    lépnünk az ellen amit a FIDESZ-KDNP koalíciója a rendszerváltozás után
    véghezvitt. Nemcsak eltűrte, hanem megalakulásától kezdve – burkoltan -
    támogatta az idegengyűlöletet, főképen az antiszemitizmust. Most meg egy
    küldönccel akarja reprezentálni magát a mások által megszervezett
    antiszemitizmus elleni tüntetésen. Mintha mi sem történt volna!
    Én és barátaim – születésünk óta – emlékszünk a körülöttünk folyó suttogó
    zsidózásra, mely egyeseknek szinte természetes volt. Vagyis nem szűnt meg
    soha. Csak anépi demokráciában nem mertek – hangosan – beszélni róla
    ezek a horthysta fehérterror hagyományait újjáélesztők. Természetesen
    mindig jól megosztva a feladatokat egymás közt. Nem tudom, hogy hová
    lettek az általuk agyonmagasztalt árpádsávos zászlók, amivel büszkén
    tüntettek az Asztóriánál, melynek ‘44-es szerepe jellemző volt.
    .
    Ha már annyira vallásállamot akarnak építeni, először tessenek végigmenni
    a damaszkuszi úton és a bűnbocsánat után -ha az őszinte – majd lehet
    tárgyalni. Természetesen nem egy érintett “kifutófiúval”.
    .
    A demokráciában ezt a kétarcú felfogást nem lehet tovább folytatni.
    Miért? Ki ellen és mi mellett akar a “kifutófiú” beszédet mondani a nagyrészt
    kormányellenes tüntetők előtt?
    NE HÜLYÍTSÜK MÁR FOLYTON EGYMÁST ÉS AZ EMBEREKET!
    EZZEL A HAZUG CSALÓ BANDÁVAL NEM ÁRULUNK EGY GYÉKÉNYEN.
    NEM HAGYHATJUK, HOGY EZT TOVÁBB FOLYTATHASSÁK.
    KI KELL ZÁRNI ŐKET A KÖZÉLETBŐL!
    Kíváncsian vájuk, hogy mit tesznek a demokratikus ellenzék szervezetei.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. Addig, amíg Orbán, Kövér stb. a saját kitalált törvényeik végszavazásán nem vesznek részt(pl.választási törvény, új Mtk.)nem merik vállalni a felelősséget, addig azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek. Ne adjuk a tömeget a rendezvényeikhez, akármilyen címszóval tartják. Ez egyébként is egy pávatánc lépés és baromira kényelmes, hogy most nem kétfelé kell előadni, tudniillik a magyarok és külön az EU- felé. Az Eu -felé megy ez a műsor az aktuális tárgyalások miatt, csúnya lenne a bizonyítvány, ha a pocsék gazdasági minősítések mellet még az is rajtuk ragadna, hogy támogatják a nácikat. Ne menjen el senki, mert lesz ott tapsvihar Rogán beszéde után és a azt, mondhatják, hogy a tömeg támogatja őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Igy van.
    Tehát akkor átmásolom ide a korábbi hozzászólásomat,
    nem írok újjabbat:
    .
    K. S.
    2012. december 1. szombat
    15:10
    _____________________________________________________________
    .
    “Ha ma Magyarországon azok a közszereplők résztvehetnek egy olyan
    tüntetésen ahol pont az ö „munkásságuk gyümölcse” ellen tüntetnek, bizony ott nagy baj van!
    Én semmi esetre sem szeretnék kollaborálni és elkenni az igaz problémát!
    .
    Az ellenzéknek (ha lenne ilyen) pont az lenne a feladata, hogy tisztán és érthetően, megfogalmazott
    mondatokkal tiltakozzon!
    Kötelessége lenne az ellenzéknek (is) kieszközölni első lépésben azt, hogy a kormánypárt tegyen hathatós lépéseket az Antiszemitizmus, a Zsidózás a Gyűlölet ellen (is)!
    De addig míg mindez a probléma a kormánypártban gyökeredzik, némi kevés az esélye, hogy – fülekre – majd tettekre talál – a „békés” kieszközölés!
    .
    A Jobbikot nagy hiba volt beengedni egy törvényhozás szervezetébe, Magába a törvényhozás fellegvárába! Az igazi demokrácia egy fontos és elengedhetetlen szegmense abban a pillanatban meg is dőlt!
    Egy olyan fontos dolgot engedtünk el, mely a Demokrácia egyik lényege!
    .
    Már akkor érthető törvények kimondták, hogy miért nem szabad lett volna egy Neonáci szervezetet a parlament falai közé beengedni! Sőt, egyáltalán a társadalmi ténykedésüket sem szabad volt engedni! Még akkor sem ha azt „nagy” néptömegek támogatták!
    .
    És ma amikor a probléma a fejünkre nőtt elhatárolódik tőlük mindenki?
    Gyorsan összetrombitálnak egy „mi nem velük vagyunk” tüntetést? És hangos bemondókban álszent mód olyanok harsogják az antiszemitizmus elleni hangzatos mondataikat aki életre hívták azt?
    Most amikor a veszett kutya elszabadult, ők is „tiltakoznak”? Ugyan mire fől?
    Arra, hogy évekig szította a Fidesz a gyűlöletet, Zsidózott és adta a lovat a Jobbik alá?
    Most pedig azt mondja, hogy „Lám tessék, nézzék meg milyen ezek a jobbikosok!
    .
    Ez álszent és hazug megnyilvánulás! Én semmi esetre sem vennék részt egy hazugság és képmutatással átitatott tüntetésen!
    Aki ezt átgondolja hamar rájöhet arra; Sántít az igazság!
    Én a magam részéről nem egyezem ki féligazságban és nem lépek olyan felé amiről tudom, hogy hazugságokra épül! Nem veszek részt olyan emberek hamisságaiban akik a saját hazugságukat akarják igazoltatni a tömegekkel!
    Olyan emberek igazságérzeté akarják meglovagolni akinek minden nyomor és kirekesztés a vállukon nyugszik!
    Ez a leggaládabb hazugságok egyike!
    .
    Köszönöm én nem kérek belőle!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  8. K.S.
    ++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Egyvalamit nem értek!!!!
    Wass Albert, Nyirő József és Szabó Dezső kötelező lesz az iskolákban!
    Ezektől az íróktól miért lehet műveket tanulni az iskolásoknak?
    Mert ha ez igaz, ezt is szóvá kellene tenni a vasárnapi megmozduláson !!!
    A házelnök aki részt vett a “nácibarát” Nyirő József emlékére szervezett székelyudvarhelyi rendezvényen abból sem lett semmi!
    A házelnök szerint Nyirő József nem volt fasiszta, sem antiszemita!
    Néha olyan értetlenül állok a dolgok mögött, ezek felett is szemethunyunk?

    Azt hiszem, ezek örök kérdések lesznek, amire nem fogunk kapni választ sohasem!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. sedona
    Azért mert a két párt egy és oszthatatlan.Az egyik elmondja mit vár el,a másik végrehajtja,kiszolgálja.
    Hülyének nézik a népet, nem tudják,hogy az tudja a 2006-os zavargásokat a párt rendelte.A Vona párt végrehajtotta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  11. Köszönöm szépen a kommentedet Sandor!
    Pontosan erre gondolok én is , csak akkor minek ez a felhajtás vasárnap?
    Mert amiről én írtam, az is kapcsolódik szorosan a vasárnapi megmozduláshoz!

    Mindegy, ez van, igen hülyének nézik a népet , immárom 2 éve!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  12. Ha van egy kis gerincesség pl. Mesterházyban, akkor a beszédében megemlíti azt, hogy hogyan is jutottunk ide, kik által. Kik segítették, gyámolították ezt a mocskos bagázst, nevezetesen a Fidesz.!
    Miniszetrelnökük a mai napig lapít, kussol, nyilván azért, mert nagy szerepe volt az ominózus parlamenti aljas felszólalásban. Mint ahogyan a 2006-os csőcselék felbujtásában.
    Ha már egy tömeget összehoznak, nem kell ezeket elhallgatni, tovább hazudozni.
    Lehet szalonképesen, finoman is véleményt nyilvánítani, tudja meg a közönség, tudja meg a világ a mai magyar valóságot.
    Ezt a tömegdemonstrációt a világon mindenhol látni fogják, minket figyelnek! Ha ez egy lagymatag tiltakozás, akkor értelmét veszti a demokrácia szemszögéből, a Fidesz pedig ezzel fogja legalizálni azt, hogy nekik semmi közük nincs a fasisztákhoz, nácikhoz.
    Pedig nem ezt akarjuk!
    Mi tiltakozunk a fasizmus, a nácik ellen, és nem csak a Jobbik ellen, hanem a mai fasiszta, diktatórikus kormány ellen, akik ide juttatták országunkat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  13. .
    .
    most az ATV híradójában, mintegy megfenyegette a politikaibaloldalt, s a demokratákat ez a kis zselézett hajúgörény, a stumpf.
    közölte, ha most kifütyülik a rogánt, akkor azt bizonyítják be, hogy nem képesek a kiegyezésre.
    a kurvanyádat, te kis köcsög stumpf! így Petőfi után szabadon, s mint Tamási Áron leszármazottja közlöm veled ezt!
    nemde egyike vagy annak a kilenc mocskos féreg stumpfnak, akinek Tokaj hegyalján birtoka van?
    amit tőlem, tőlünk loptatok el.
    majd akkor verd a pofád, te féreg, ha az általad istenített oldal, s az azt képviselő politikusok önvizsgálatot tartanak nyilvánosan, s elnézést kérnek azokért a bűnökért, miket véghezvittek az elmúlt húsz egynéhány évben, meg az előtt a magyar történelemben.
    te is, te mocsadék kérjél elnézést tőlem azért, mert megfenyegettél ma!
    tudom, hogy olvasod, mert lapítva, sunyítva bemászol mindenhová, mint egy csótány.
    igen, ez az!
    te vagy a mai magyar újságírásnak csúfolt nem is tudom minek a fő csótánya.
    rovarirtó kell neked, ellened, de inkább simán agyoncsapni, mert még az atomtámadást is túlélsz.
    isten véled, s a te félékkel vert meg bennünket, lettünk elátkozott nép, mint magyar.
    ha nem tetszik amit írtam, gyere ki a hóra!
    úgyis jön, majd bevérzem veled.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Mihancsiknak igaza van – idehaza. De ez a tüntetés nem CSAK a belföldnek szól, hanem a külföld felé is igazolni fogja, hogy NEm a nácik vannak többségben, és hogy SOKAN vagyunk, akik ezt elutasítjuk. Külföldről meg csak az fog látszani, hogy a kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki párt, valamint egy VOLT kormányfő és egy civil szólal fel.
    Ezek a fenntartások persze jogosak, csak külföldön néhány specialistán kívül senkinek semmit sem mondanak. Ott a tömeg nagysága számít, és mindenki, aki ezt csökkenti – akár jogos fenntartásokkal is, az nem használ az országnak. Márpedig ország lesz ezek után is, túl fogjuk élni Orbánt és rendszerét is.
    De nem mindegy, hogy milyen kép marad utánuk.
    Tehát továbbra is tartom: elmenni, mert antifasisztának ott a helye, és hátat fordítani Rogán beszéde alatt. Mert azt kénytelennek lesznek a politológusok megmagyarázni a külföldi nézőknek is. Ennél jobban nem tudjuk a világ tudomására hozzuk, hogy náci kollaboránsnak tartjuk a fideszt. No és lehet majd egy jót Orbán takaroggyozni is! De ahhoz is ott kell lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Minden kételyemet igazolva látom ebben a cikkben. Világos, tiszta,alapos, megfontolt, tényekkel alátámasztott értelmezés. Kritály tisztán érthető a Fidesz álnok, mcskos , hazug politikája.
    Magamon érzem a vívódást, hogy mit tegyek?Hány ember érezheti ugyanezt
    Mindent amihez csak közelítenek megfertőz ez az aljas banda! Rosszabbak mint a pestis.
    Hogy mi kerekedik ki ebből holnap és az azt követő napokban, na arra nagyon kiváncsi leszek. Egy biztos, sokáig élnek ebből az okos ballib megmondóemberkék és nem kell aggódni a feledés homályába fog merülni mi is van a választójogi törvénnyel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Kekec, ov médiája azt fogja harsogni, hogy a tüntetésen a frakcióvezetőjük beszélt, hogy elhatárodlódott, stb. Ha meg tudták hamisítani az Operaház előtti tüntetés képeit, ha minden ov-nak és társainak nem tetsző véleményre feláll egy fideszes papagáj, mond valami ordinárét – hogy az övék legyen az utolsó szó -, akkor most is így lesz.
    Ha úgy valósul meg a tüntetés, ahogyan most mondják, írják, akkor sok-sok külföldi tudósítónak kellene ott lenni a tüntetésen, kellenének angol, német nyelvű táblák és plakátok, hogy a külföld értse, miről van szó, értse és tudja, hogy ki és mit képvisel.
    *
    Mihancsik Zsófiával egyetértve igazi demokratáknak nem kellene ezen a hamis rendezvényen ott lenniük. Rogánnal és a hozzá hasonlókkal egy pódiumon végképp nem kellene megszólalniuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  17. A Chartások is “megütközéssel fogadják” Rogán szerepeltetését, de nem tiltakoznak és nem szólítanak fel ezért a rendezvény bojkottjára.
    http://hvg.hu/itthon/20121201_Vago_Istvan_a_Fidesz_az_antiszemitizmus_v#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_12_1

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. bubu64
    “Addig, amíg Orbán, Kövér stb. a saját kitalált törvényeik végszavazásán nem vesznek részt (pl.választási törvény, új Mtk.) nem merik vállalni a felelősséget, addig azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek.”
    .
    Itt a lényeg: a megszavazott törvényekért soha semmilyen felelősséget nem vállal Orbán, áthárítja nevenincs pártkatonákra,ami Orbán jellemtelenségét prezentálja. A választási törvény megszavazásakor ismét nem volt jelen sem Orbán, de Kövér, Navracsics és Matolcsy sem. Miért nem vonja senki őket felelősségre emiatt? Az ország lakóinak választói alapjogát tétték semmissé.
    .
    Orbán nagy szélhámos, mert eddig még egyetlen egy népnyúzó vagy jogtipró törvényük megszavazásakor sem volt jelen, nem adta hozzá sem a nevét, sem a voksát. Mindig az egyre gazdagodó közlegényei szavazták meg neki és helyette a törvénybe foglalt rémálmait, a lakosság és a választók érdeke ellenére.
    .
    Az időzítés sem volt véletlen. Orbán nincs jelen, amikor a parlamentben elhangzik egy botrányos kijelentés, ami napokig, talán hetekig felfogja a regisztrációval megspékelt választási törvény megszavazása elleni tiltakozó hangokat, eközben szinte senki nem veszi észre, miről szól a liturgia.
    Az újabb megszorító intézkedésről, a tények elsumákolásáról.

    Egy tegnapi komment az alapokból indul ki:

    “Elvették az alapjogodat –> ahhoz, hogy visszakapd, regisztrálnod kell.
    Milyen jogon vették el az alapjogodat?
    Milyen alapon várják el, hogy “visszakérd” azt, ami neked alanyi jogon jár?
    Arról nem is beszélve, hogy mérhetetlen önzésről és érzéketlenségről tesz bizonyságot az, aki elbagatellizálja a procedúrát, amit végig kell csinálni SZEMÉLYESEN ahhoz, hogy végül eljuss odáig, hogy beléphess az ügyfélkapun.”
    .
    Egy másik komment szintén a parlamentben megszavazott jogfosztásra utal:
    “A választás szabadsága helyett, a választási regisztráció lett szabad. Ez utóbbi szabadság foka vetekszik egy világkörüli út megtételének szabadságával. Azt is szabad mindenkinek, mégis kevesen vállalkoznak rá.
    Egy alapjogot korlátoznak indokolatlan mértékben. A választás joga az állampolgárság és életkor függvénye. Ha valaki ennek eleget tesz, akkor nem korlátozható ez a joga. Ha valami miatt mégis szükséges a regisztráció (mondjuk eltörlik a lakcímnyilvántartást), akkor azt kell megoldani, hogy az utolsó pillanatig lehessen regisztrálni.
    Persze a fenti eszmefuttatás diktatúrákra nem vonatkozik, ott tetszőlegesen hoznak szabályokat és azt sem tartják be.”
    .
    A vasárnapi tüntetés célja – Orbánék tervei szerint – a választási regisztráció miatti elemi felháborodás rövidre zárása, az állampolgári választói jogot sárba döngölő törvénykezésük elleni tiltakozás kiiktatása.
    Nem szabadna hagyni, hogy annyi más mellett, ez is bejöjjön nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. proaktiv
    Sajna késői az ébredezgetés – a nép és országellenes összeesküvés napra kész tervei működnek. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. kekec, talalom, …
    jó lenne, ha nem esne bajotok holnap sem. :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Kedves Kekec,
    nincs igaza. Egyrészt nem igaz, hogy nem a nácik vannak többségben, ezt bebizonyították már néhányszor. Másrészt a külföld ebből nem azt látja majd, hogy sok az antifasiszta, hanem azt, hogy Orbán pártja elhatárolódik a náciktól, miközben valójában nem. Ehhez a hamis látszathoz nyújtanak segédkezet a szervezők és Önök, akik részt vesznek. Ezen kívül még azt látják, hogy Orbánnak nem is olyan erős a társadalmi elutasítottsága, ha az ellenzék vezetői elfogadják a szónokát, és elismerik ezzel, hogy a Fidesz nem bűnös a Jobbik és a nácizmus térnyerésében. Ön téved. Ez nem antifasiszta tüntetés lesz, hanem az antifasizmus megcsúfolása, meggyalázása, egy mocskos politikai játszma része, amelyhez a Fidesz-bérenc Németh Sándort felhasználva bevonják a részben naiv, részben korrupt, részben hülye ellenzékieket is.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  22. neveletlen
    Erre a fenntartásra elég jól válaszolt Kuncze:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/a-fidesz-pavatanca-a-jobbikkal-82738

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  23. “Adott esetben a hallgatás is beszédes. A miniszterelnök hallgatása kódolt üzenet, pávatánc: elküldtük tüntetni Rogánt, de ne vegyétek komolyan.

    A Szabadelvű Polgári Egyesület mindezek ellenére arra kéri szimpatizánsait és minden jóérzésű magyar polgárt, hogy vegyenek részt a vasárnapi tiltakozó gyűlésen, és adjanak hangot annak, hogy nem tűrik sem a nyílt, sem pedig a kódolt antiszemita, rasszista, neonáci beszédet.” Kuncze

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  24. admin
    Én elmegyek és Rogán beszéde alatt hátat fordítok, mert véleményem szerint ezt nem lehet majd másként magyarázni, minthogy azt elutasítom, de a témát annyira fontosnak tartom, hogy annak ellenére is ott vagyok. Holott holnapra eső, szél és havazás várható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. Kekec, köszönöm, elolvastam, amit Kuncze Gábor mondott. Sok helyen el kellene mondania. De holnap nem kellene ov aljasságát legitimálni. Senkinek.

    Még mindig Mihancsik Zsófiával értek egyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Bartus Úr!
    Ez az a nagy pillanat, amikor maximálisan egyetértek Önnel, Kekecnek adott válaszával. Értem Kekec álláspontját, de sajnos nincs igaza. És haragszom Bajnaira, Mesterházira, hogy partnerek ebben a fidesznek. Nem igaz, hogy nem merik végre kimondani, hogy a fidesz a fiatalokból kis nyírőket akar nevelni, hogy hosszú időre, több generációba beleneveljék a rasszizmust, a fajmagyar tudatot. Nem igaz az, hogy nem merik kijelenteni, hogy a fidesz nem demokrata párt, hogy a fidesz klerikálfasiszta államot épít. Ez a rohadt gyávaság viszi őket közös színpadra ezekkel a tetűkkel, vagy van még más is? Itt az igazság pillanata. Aki elmegy erre a fából vaskarika rendezvényre az a jelenlétével legitimálja ezt az egész hazugságot és teljesen mindegy merre fordul a szónoklatok alatt. És ebben nincs pardon. A fasizmus, a nácizmus elleni tiltakozás nem csak a jobbik, hanem a fidesz elleni tiltakozás is kell legyen. A két párt lényegét tekintve ugyanaz. Nincs egyrészt meg másrészt. A jobbik a fidesz teremtménye, nincs köztük elvi vita a világnézetüket tekintve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  27. Kedves Mihancsik Zsófia!
    Majdnem mindennel egyetértek, amit írt, amivel meg nem egészen, ott irigylem, hogy képes megengedően, a reménynek helyet hagyva fogalmazni (1.es és 2-es pontjában).
    Ami kevésben (de lényegesben) nem értek egyet, azt leginkább kérdésben (és a rá adott válaszomban) tudnám megfogalmazni:
    KINEK A RENDEZVÉNYE LESZ EZ?
    Az erre adott választól függ szerintem, hogy valaki elmegy-e vagy sem.
    — Ha ez a nácizmust, fasizmust ellenzők rendezvénye, akkor ott a helye minden tisztességes embernek. Akkor az ott összegyűlő tömeg annak az eszmének ad nagy erőt és nyomatékot, amely elítéli minden kisebbség üldözését.
    — Ha a nácibarátok, a cinikus hamisítók, az eszmét aljasul megcsúfolók rendezvénye, akkor mindenki, aki elmegy, az ő céljaikat fogja szolgálni, akár akarja, akár nem, akár jószándékú, akár nem.
    .
    De lehet-e ez a fasizmust ellenzők rendezvénye, ha azon részt vehet SZÓNOKKÉNT annak a Fidesznek a képviselője, amely Fidesz ismét világra szülte ezt a szörnyet, nyíltan támogatja, tőle soha el nem határolódik?
    Szerintem nem.
    Aki demokrata elmegy, az majd Rogán borítékolhatóan arcátlan beszéde közben és után három dolgot tehet: közbekiabál, hallgat vagy hátat fordít. Bármelyiket teszi is, az ország szinte összes médiája a Fidesz kezében van, és ezekből az fog majd harsogni — nem aznap meg másnap, hanem akár évekig –, hogy a “szélsőséges baloldaliak” megtagadták a fasizmus elleni összefogást. És ennek bizonyítására meglesz a kép-. és hanganyaguk is.
    Ön azt írja: “hiszek abban, hogy az ember is, de az emberek megtestesítette szervezet is képes önreflexióra és önkorrekcióra, hiszek abban, hogy a tapasztalatai mindenkit formálnak, és hiszek abban, hogy az ember és meggyőződései változását el kell fogadnunk”.
    Bár Önnek lenne igaza. De az elmúlt 20 év tapasztalata alapján én nem tudom ezt Orbánról elképzelni. Lehet, hogy volt a világtörténelemben olyan zsarnok, aki “megtért”, de most ilyen nem jut az eszembe.
    .
    Az én válaszom a saját kérdésemre az, hogy ez a Fidesz rendezvénye lesz, amelyben bevált módszerével össze fogja mosni a gyilkost és az áldozatot, és attól tartok, lesz, aki ezt beveszi.
    Ezért nem megyek el.
    .
    Végül egy magánjellegű megjegyzés: köszönöm, hogy ír, hogy van Galamus. Ha nem lenne, felére csökkenne az általam olvasott és nagyra tartott online újságok száma.
    Tisztelettel
    Ego

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  28. Kekec, mar bocs,de mi ez a hulyeseg, hogy a tuntetes kifele szol. A nagy turost. Ha Te elmesz tapsolni egy fidesz-tuntetesre, hogy KULFOLDON lassak, nem vagy naci, akkor lassan meg is van a kulcsa a fidesznek ahhoz, hogy mivel lehet teged maipulalni. Az orszagimazzsal. :) Engem nem azert zavar az antiszemitizmus, es a ciganygyulelet, mert “kulfoldon mit szolnak hozza”. Tudom, hogy teged sem csak ezert, de el ne menj mar ilyen hulyesegert felvonulni a Fidesznek. Bocs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. Szerintem részt kell vennI!

    Aztán – amikor aktuális – Orbán-Rogán takarodj, és végül Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány Ferenc!

    A legnagyobb és legőszintébb antifasisztát és demokratát kihagyni és egy – fél- vagy egészen az fasiszta párt alelnökét felszólani – azt hiszem az antifasizmus szembeköpése!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  30. Kekec, visszaolvastam, es latom, mar lefutott ez a tema. Vegul is, szabad ember vagy, oda mesz, ahova akarsz. Vigyel esernyot, meg meleg pulcsit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. öregszeder
    2012. december 1. szombat
    21:15
    Teljesen igaz!

    csakigazatmondo
    2012. december 1. szombat
    19:31
    Jól beszéltél!
    Visszatérve a cikkhez, ennek a bandának nincs bocsánat soha! Tudatosan felépített aljas, ocsmány rendszer, amit több mint egy évtizeden keresztül tervezgettek, építgettek -egy egész ország ellen. Nem vagyok jogász, de ez előre megfontolt, több rendbeli, folytatólagosan, aljas indokból, bűnszervezetben elkövetett, országpusztítás, emberéletek -, az emberi tisztesség elleni bűntett, a gyerekek erkölcsi és fizikai lepusztításáról, az éhezésekről, a gyilkosságokról, a munkanélküliségről, a kilátástalanná vált életekről, a gazdasági csődről, az összelopott vagyonról már nem beszélek.
    Életfogytiglan bűnhődni, egy hideg, ocsmány cellában, a falon a legyilkolt áldozatok képeivel, a nyomor képeivel. Semmi más ne maradjon nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  32. Ikovacs, megnezem en, mikor fogsz Te ott Orban-takarodj-ot kiabalni. Kepzeld el, amint Rogan arrol beszel, hogy milyen ronda dolog antiszemitanak lenni, erre Te mit csinalsz? Kifutyulod es takarodjozol?
    Majd Te leszel a tv-ben az antiszemita.
    (Akit elvezetnek a fogdaba, mert Magyarorszagon tilos antiszemitanak lenni, mint tudjuk.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. Ripacsok,pojácák,kretének,spekuláns szaralakok,álszent,hamis szónoklatoké ez a Vasárnap.Majd meglátjátok erröl fecseg az M1.a Duna TV.ECHO.Kossuth Rádió, 3-4napig,aztán a szinjáték feledésbe merül,érdemi változás nulla.A fidesz nyeregbe marad.Undorító!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  34. Ilyen EMBEREK kellenek, tisztán látja a hejzetet, sűlyesztőbe a fíreg bandával!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Ego
    Mihancsik szerint is ez mindenkinek a saját döntése, viszont rossz a kérdésed, mert nem az a fontos, hogy KINEK a rendezvénye, hanem hogy MIÉRT, illetve MI ELLEN lett összehíva. Én azt fontosabbnak tartom, mint az aktuálpolitikai megfontolásokat. Mert nem a Brum-mogók (Bajnai,rogán-ungvári-Mesterházy)
    vagy a Hitgyüli vagy a Milla Jeruzsálemért meghívók kedvéért megyek el, hanem a neonácik ellen. Mert ezt fontosnak, sőt fontosabbnak tartom. De ez meg az én döntésem.
    admin 2012. december 1. szombat 20:22
    No persze, de csak ha hagyjuk. Aki távol marad, az nem tudja befolyásolni az eseményeket. Én nem a szervezőket nézem, hanem a résztvevőket. A csatlakozó szervezetek alapján nagy, sőt hatalmas tömegre lehet számítani, és szerintem Orbán már bánja, mint a kutya, aki hetet kölykedzett, hogy ezt a tömeget oda engedte. Mert a nagy része nem túl barátságos a kormányával és vele szemben – és ezért vetette be Rogánt, az azért adott ennyire “jól” időzítve ennyire pofátlan interjút, hogy a várható (de általuk nem várt) tömeglétszámot ilyen módon csökkentse.
    De ezzel befejezem a vitát, mindenki úgyis maga dönti el, hogy mit tart fontosabbnak. Az otthonmaradási döntés mellett szól a holnapra várható cudar időjárás is.Mindig könnyebb valamit nem megtenni. Mint pl 2010-ben nem menni el választani. Aztán az is Orbánt segítette, aki nem ment el ellene szavazni.
    Szerintem Orbán rosszul számolt, és ekkora tömegre nem számított, ezért adta Rogán az interjút, olyan “jól”időzítve, mint Polt a szocik letartóztatását a választások előtt., hogy ha a személye nem tartana vissza elég embert a részvételtől, akkor a szövege töltse be ezt a szerepet.
    A tömeg nagy része kormányellenes lesz, és könnyen lehet a választójog megvonása és a kormány elleni tüntetés is belőle. Ha a nagy része akarja.
    De ha pont az Orbán, fidesz és Rogán-ellenesek távol maradnak, az mire lesz jó?
    Ha emiatt kisebbségben maradunk, akkor elnyomják az eltérő hangot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. cicamic
    Veled ellentétben én nem dőltem be Orbánnak, hogy ő egyenlő lenne az országgal, és ha az ország becsületéért megyek, azzal őt támogatom.
    És nem a külföld miatt – a magam becsülete és önbecsülése miatt megyek el. Majd jól felöltözöm, hiszen “Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember”
    Kemsei Lajos
    Ceausescu is ezt képzelte, amikor kiment az utolsó beszédét megtartani az erkélyre. Ahol nagy és dühös tömeg van együtt – ott hullanak a diktátorok, mint a legyek. Néhány arab diktátor is közeli tapasztalatot szerezhetett e téren!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. és cicamic:
    kifütyülni, amikor felkonferálják, közben néma csönd és hátat fordítás, és a végén újra kifütyülés – nem közben fütyörészni, az tényleg félreérthető..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Kekec, a naivitásod elbűvölő. Menj és fütyülj.
    Én mondjuk nem érzem úgy, hogy ez jó megoldás lenne, de hátha mégis holnap fordul meg a világ.

    DE, ha már ennyire tüntetni akarsz a becsületért, nem lehetne egyet lenyomni mondjuk a cigányokért is? Csak deklarálni kéne azt is, hogy őket se utálja az ország. Hadd lássa ország-világ, hogy mi milyen aranyos nemzet vagyunk amúgy. (Cigányozás is elő szokott fordulni ám a parlamentben, meg azon kívül is.)

    Magánvéleményem, hogy az ország becsületét – ha van egyáltalán ilyen – nem holmi tüntetéseken kéne visszaszerezni, hanem a mindennapokban. De becsülete szerintem az egyes embereknek van.
    Orbános megjegyzésed értelmetlen. Mégis, micsoda logikai bakugrásokkal jutottál arra a következtetésre, hogy Orbánt én az országgal egyenlőnek tartanám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Végülis az jó hír, hogy a Fidesz egyik főemberenemcsak száraz kommünikében, hanem ennél egy fokkal látványosabban is elkezd elhatárolódni a fasisztáktól. Az viszont rossz hír, hogy ez csak egy elszigetelt retorikai gesztus, amit nem követ a Jobbik valamennyi fenyegető gesztusának következetes büntetőjogi megtorlása. Ráadásul a rendezvényen a Rogán beszéd ellopja a show-t a többi szervezet elől, hiszen ennek lesz a legnagyobb hírértéke. Nem látom be, hogy ehhez statisztálnom kellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Számomra teljesen érthetetlen és illogikus, hogy a mai napig történtek alapján Rogán irányában hogyan lehet bármilyen bizalommal is Mesterházy és Bajnai?
    .
    Napok teltek el úgy, hogy Orbán-Kövér-stb. nem ítélték el a parlamenti náci beszédet, így hogyan lehet hitele bármilyen tisztességes fidesz-szándéknak is?
    A rendezvényen egyszemélyes és nem legmagasabb szintű fidesz-képviselet nem kelt hiányérzetet a demokratikus ellenzéki urakban?
    .
    Ha összebútorozódnak Rogánnal, ha a nácik elleni közös fellépés fontossága minden korábbi ellentétet felülír, akkor miért nincs igény arra, hogy mindenki más szervezet is ugyanitt tiltakozzon?
    .
    A rengeteg ember, miért nem látja ezeket a visszásságokat?
    Még mindig nincs elég mélyen a mai magyar politikai kultúra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. sedona
    2012. december 1. szombat
    18:59
    “Mindegy, ez van, igen hülyének nézik a népet , immárom 2 éve!”
    .
    Büntiben vagyunk 2éve, kedves sedona! És még ki tudja meddig…
    BÜNTIBEN!!!
    .
    Viktor, a győző, semmiben nem hibás! Önkritika nuku!!!
    A bűnös nép 2002-ben és 2006-ban nem őt választotta meg miniszterelnöknek, ezért ma bűnhődnie kell. Bocsánat nincs!!!
    .
    2010-ben választási program nélkül egyet ígért.
    Minél nagyobbat nyer, annál nagyobb mérvű változás lesz.
    Ezt tartja be, most mi a baj?
    .
    2014-ben miniszterelnöki újra választását már nem a megbüntetett népre kívánja bízni, lásd. a törvénybe került új választási eljárást.
    9 évre bebetonozott környezete másfél év múlva is visszavárja köreibe.
    .
    Igy akkor most már megszakítás nélkül biztosított a Fidesz-kolesz Zrt gazdasági működése, terjeszkedése.
    A tulajdonosok mérhetetlen mérvű és folyamatos gazdagodása.
    .
    Igy jártunk, ennyi!
    ENNYI???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  42. Figyu!!!!!!!!!!!
    Mivel nem tudom elviselni az antiszemitizmust ,a fentiek igazsága ellenére ott leszek a Kossuth téren.
    Javaslom, hogy aki egyet ért velem, az rogán nertárs beszéde alatt fordítson hátat, mint azt az ominózus foci meccsen a másik oldal tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Sokaknak az a véleménye, hogy a megjelenő tömeg meghatározó része kormányellenes lesz. A hátatfordítós akció pedig majd a képernyőkön is látványos lesz. Erősen kétlem. A fidesz odacsődíti majd az összes bértapsolóját, szimpatizánsát, békemenetesét, álcivil szervezetét, akik közpénzből hírdetik , hogy Bajnai és Gyurcsány tehet mindenről, még a jobbik nácivá válásáról is. Okt. 23.-án láthattuk és a világ is láthatta, nincsenek kevesen. Egy jó megoldás lett volna. Egy másik , a fidesz nélküli valódi tüntetés a nácizmus, a jobbik ÉS a fidesz ellen. Azon én is ott lennék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Kovács Szilveszter

    Hátat kell fordítanunk Rogánnak . Nincs más mód a sunyin hallgató , a babért most is aljas trükkel magának learatni akaró manipulátor-miniszterelnök leleplezésére !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Újabb gyalázat fél millió ártatlan magyar és 6 millió európai zsidó ember vérén , a demokrácián. Ördögi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Remélem, Mesterházy és Bajnai felveszi ezt a kesztyűt és maga felé fordítja a tömeget , amikor a pulpitusra lép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. .
    .
    olvasgatom újra a hozzászólásokat.
    mindenféle mondatok hangoznak el, viták folynak, menni, vagy nem menni, ez itt a kérdés alapon.
    .
    DE
    .
    egy lehetőséget azt hiszem senki sem vetett fel, így rám hárul ez a feladat.
    már csak azért is, mert még talán időben szólok, hisz a Mesterházi, és a Bajnai sameszai remélhetőleg olvasgatják folyamatosan e blogot.
    előrebocsátom, nem tudom a felszólalók sorrendjét.
    azt hiszem, ha figyelembe veszik az én javaslatomat, még módosítani lehet rajta, ha szükséges.
    mindennek az alapja, hogy a Mesterházi, és a Bajnai, avagy csak az egyik, aki TÉNYLEG antifasiszta, demokrata, s el akarja takarítani a fideszbandát, a rogán patkány előtt beszéljen.
    ott, és akkor, borítsa rá a sok-sok aljasságot, bűnt, amit személy szerint a rogán, s a fideszbanda élén az orbánnal elkövetett ezen ország, s annak népe ellen! szólítsa fel ezt a vékonydongájú kisfasisztát, hogy vagy most itt, azonnal, és végérvényesen szakít a fideszbandás múltjával, s örökre visszavonul a politikától, eltűnik a közéletből, s minden erejével segíti a bírósági eljárásokban a fideszbanda végleges felszámolását, s teljes körű elszámoltatását, illetve maga is elszámol a z általa lopott holmival, vagy ne is jöjjön ki beszélni, hiszen náciknak, kollaboránsoknak, országrontó hazaárulóknak ezen a színpadon nincs helyük.
    .
    ha, és amennyiben ez a kis rogánféreg ezt, mit fentebb írtam, a megfelelő felszólításra, avagy magától megteszi, akkor a bírósági eljárások végeztével, s a rá kiszabott büntetések, ha nem mentik fel, mert segíti a fel, és elszámoltatást, békében élhet.
    .
    ha ezzel, az általam vázolt lehetőséggel nem él, a Bajnai, vagy a Mesterházi, ők is csak kollaboráns haz, és demokrácia, valamint a magyar nép árulóivá, s a fideszbanda bűnpártolóivá lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Drezda és Prága – ott nem variáltak, hanem azonnal mentek és tették, amit ilyenkor tenni kell!
    Persze, tudom, azok ott németek és csehek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Nagy ötlet volt bevetni Rogánt ,úgy szétveri ezt az antirasszista tüntetést,hogy mire elkezdődne, már ki se kell lépni neki az esőre,nem lesz miért.
    Szerintem igenis el kéne menni, és Rogán néma bojkottálásával helyretenni az eseményt.Nem kell elfogadni ezt a sunyi Fideszt. De talán nem kellene elmulasztani ezt a lehetőséget a rasszizmus elutasítására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  48. kekec (2012. december 2. vasárnap 02:16):
    Minden nagyrabecsülésem mellett:
    “…rossz a kérdésed, mert nem az a fontos, hogy KINEK a rendezvénye, hanem hogy MIÉRT, illetve MI ELLEN lett összehíva.”
    — Látod, ebben különbözünk. Durván sarkítva: ha modjuk Vona (vagy akár Hitler) összehív egy rendezvényt a fasizmus ellen, akkor ez a te definíciód szerint nem gond, hiszen azt kell nézni, MI ELLEN hívta össze, nem azt, hogy kicsoda.
    Szerintem meg mindkettőt nézni kell.
    Nekem nem hiteles, ha nácibérenc hív össze náciellenes tüntetést.
    Az meg nem érv, hogy majd ott megmutatod, mi a véleményed a náci szónokról.
    Olyan terepen vállalsz harcot, ahol eleve nem győzhetsz: az ő csőcselékük lesz ott, hangosan lesz ott, csak remélhetem, hogy nem erőszakosan lesz ott és nem nyomja el és le a tiltakozókat, az ő rádiójuk, tévéjük lesz ott, hogy majd az ő médiáikban az ő hang- és képanyagaikkal mutasson be téged az antifasizmus ellenzőjeként és Rogánt a bajnokaként. És Rogán-Mesterházy-Bajnai közös produkciója hátterében fekete bárány lesz, aki tiltakozik.
    .
    Eddig kiválóan tudott külön megemlékezni pl. március 15-éről a Fidesz meg az ellenzék. Az, hogy most az “ellenzék” belement ebbe a mocskos közös produkcióba, az nekem azt jelenti, hogy a politikai osztály pártállásra való tekintet nélkül kiegyezett: megszületett a Fidesz-féle Népfront.
    Bizonyára sok mocskos háttérvbeli dolog az ok, de engem ez nem érdekel, csak a végeredmény: közös gyékényen árul a bárány a farkassal.
    Hánynom kell tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált 2014. április 4. péntek

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona 2014. március 29. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos