Ronai and Ronai
AMERIKAI

A rendőrök megfélemlítik a diákokat 2012. december 20. csütörtök 2:17 | AN

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A rendőrök megfélemlítik a diákokat

Budapest – A diákok nem törtek, nem zúztak, nem gyújtogattak, mint a Fidesz által védett és hergelt söpredék 2006-ban, a rendőrök mégis előállítottak közülük három hangadót. Az őrizetbevétel nyilvánvalóan a diákok megfélemlítését szolgálja, de csak olaj a tűzre. Ezek a fiatalok már soha nem fogják elfelejteni, kicsoda Orbán, és micsoda a rendszere. Közben a Demokratikus Koalíció nem tartja tiszteletben a diákok kérését, hogy ne települjön rá a tiltakozásukra, és ne szolgáltasson ürügyet arra, hogy Orbán és bandája másnak láttassa a tüntetéseiket, mint ami.

Az origo.hu összefoglalója szerint délután négy óra után kezdődött a diákok Téli Rózsás forradalomnak nevezett tüntetése, amelyen több ezer diák a kormány kapkodását kritizálta. A diákok ezután megint meneteltek a városban, és kormányellenes rigmusokat skandálva a Margit hídhoz vonultak, majd később a Lánchidat is elfoglalták. Itt este nyolc óra után a rendőrök előállítottak három diákot a gyülekezési törvény megsértése miatt, ezért a tüntetők az V. kerületi kapitányságnál folytatták a tüntetést késő este. A kormány megelőző csapással próbálta elvenni a diákok kedvét az esti tüntetéstől, a kormányszóvivő bejelentette, hogy legalább 55 ezren tanulhatnak majd ingyen jövőre. A diákok viszont folytatták az akcióikat, napközben az ELTE-n leálltak a liftek, a hallgatók vezetője egy kempingszéken ülősztrájkolt, Balatonalmádiban pedig diákok álltak sorfalat.

Kedves diákok, ti ha nem tanulnátok tovább, akkor sem tudnátok annyira hülyék lenni, mint ezek.

A Hallgati Hálózat közleményt adott ki, amely szerint nem tartják jogszerűnek, hogy a békés demonstráció moderátorait előállították - írja az Eduline.hu. “A gyülekezési jog megsértése nem áll fenn, hiszen egy spontán demonstrációról volt szó, melyet nem kell előre bejelenteni a rendőrségen. A rendőrség ráadásul önkényesen nevezett ki szervezőnek három diákot és emelte ki őket a tömegből. A demonstrációnak azonban nem voltak szervezői” – írja közleményében a HaHa.

“A Demokratikus Koalíció nem tartja tiszteletben a hallgatók december 10-i fórumán elfogadott döntését, mely szerint nem kérünk a pártok támogatásából. Vadai Ágnes annak ellenére, hogy többször felszólítottuk, ragaszkodott ahhoz, hogy a DK nyújtson jogi segítséget az egyik előállított diák számára. Tiltakozunk az ellen, hogy bármely párt saját népszerűségének növelése érdekében rátelepedjen a diákok független mozgalmára!” – írta a Hallgatói Hálózat Facebook-oldalán.

Az Orbán-kormány közben igyekszik azt a látszatot teremteni, mintha engedne a diákok követeléseinek, de tovább folytatja a trükközést. “A kormány mindenkinek, aki eléri a minőségi küszöböt és időben elvégzi a tanulmányait, illetve Magyarországon akar elhelyezkedni, kifizeti a tandíjat – közölte a kormányszóvivő. A felsőoktatásba való bejutás egyetlen feltétele a pontszám elérése lesz, de a lényeg most következik: ezt a karácsonyig hátralévő néhány napban meghatározza az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A felvételi küszöbbel lehet tovább játszani. Ugyanakkor elfogadhatatlan az is, hogy egy diák ne bukhasson meg, és ne ismételhessen vagy halaszthasson bármilyen okból évet. A Fidesz politikusai ingyen tanultak, közülük többen sok évvel később fejezték be a tanulmányaikat, mint kellett volna, Deutsch Tamás miniszterként kapott egy kegyelemdiplomát, Semjénnk szociológiából csalás miatt ma is érvénytelen diplomája van. De az Orbán-rendszerben azt szintén a miniszter határozza majd meg, hogy az egyes szakoknál mennyi idő alatt kell diplomát szerezni.

Orbán a tandíjról:

“Lázadunk, vagy legalábbis lázadozunk, ha azt látjuk, hogy a pénz, a születés és a hatalom kiváltsága meghatározza, hogy kiből mi lehet Magyarországon.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, én tudom, hogy Magyarországon ma egyetértés van abban, hogy olyan korányra és olyan politikára, amit az emberek elutasítanak, nincs szükség. Ezzel magam is egyetértek.
A demokráciában az emberek joggal várják el, hogy a kormány értük dolgozzon, őszinte legyen velük, és elmondja nekik az igazat. De mi nálunk a helyzet?
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen. A tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. A tanulás a mi időnkben sem volt ingyenes. Én emlékszem, albérlet, kollégium, különórák, nyelvórák, tankönyvek. Az egyetem mellett a mi időnkben is dolgozni kellett, végig is dolgoztuk. Valahogy fenn és el kellett tartani magunkat a szülői támogatás mellett is; éjszakánként nyomda, istálló, teherpályaudvar. Ha azonban tandíj lett volna, Kedves Barátaim, az már egy elkerülhetetlen, és kivédhetetlen csapást jelentett volna számunkra. Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt; mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked – ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj. Tisztelt Hölgyeim és Uraim, én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném. És ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 25 szavazatból)
A rendőrök megfélemlítik a diákokat, 4.9 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(62)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

62 Reader’s Comments

  1. csatt
    2012. december 20. csütörtök
    08:05
    Nálad a pont.
    Más.
    Nem is értem, hogy az állítólagos “ellenzék” ( szakszervezetek, pártok, egyesületek stb.) a diákokkal egyidőben, de más helyszíneken ( azért Budapest elég nagy és van pár erre alkalmas terület ) már csak a diáktüntetés tehermentesítésére miért nem hirdet(nek)tek szolidarítási gyűléseket, általáános sztrájkot ( hol a MÁV? BKV? oktatásban dolgozók? stb ), miért nem olvasok az állítólagos ellenzéki médiákban oldalszámra kormány ellenes és leleplező írásokat, miért csak egy kis kézikamerás élőközvetítés volt a tegnap esti történésekről, miközben a hitgyüli féle, magát baloldali ellenzékinek beállító tvben teljesen érdektelen vitaműsor ment, ahonnan időnként átkapcsolgattak 1-1 percre negyedóránkét az utcára, a magát közép és/vagy bal oldalra pozícionáló sajtó álmos széplelkűséggel fél flekket szentel a történéseknek.
    Nincs közös pontja az állítólagos ellenzéknek ? Hát ezek a fiatalok nem szektorsemlegesen mindenkiék?
    Marad a vesszőparipám (és ha Dési János nem lőtte volna el poénként már sokszor: ceterum censeo) : ÖSSZEFOGÁS !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  2. 2013. évi általános felvételi eljárás során kizárólag teljes magyar állami ösztöndíjas képzéseket, illetve önköltséges képzéseket hirdethetnek majd meg.
    A jogász, az igazságügyi igazgatási, a kommunikáció és médiatudomány, a nemzetközi tanulmányok, és számos közgazdaságtudományi területen ÖNKÖLTSÉGES KÉPZÉSEK LESZNEK!!!!

    Egyes szakoknál a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben rögzítettnél magasabb minimális ponthatárt is meghatározhat a miniszter ” melyet a 2014-es általános felvételi eljáráskor kívánja majd gyakorolni!!!!!!

    Sajnálom a fiatalokat, egy nagy taslit kaptak OV-tól és ez így is fog maradni !
    Nem tudom meddig fognak még demonstrálni, de ettől az elképzeléstől a kormány nem fog elállni , az biztos!

    Azt hiszem egy megoldás maradt a fiatalok számára, irány külföld, egy kicsit intenzívebben kell tanulni a német és angol nyelvet !
    Az ellenzék sem csinál semmit, – nem vitte ki a népet az utcára – pedig számtalanszor „’lecsaphatta volna a labdát!!!!

    Már annyi sok lehetőséget elpuskázott, hogy már számtanilag nehéz is követni!!
    Ez van , ebből élünk!!!

    A fiataloknak üzenem, hogy megtettétek maximálisan, ami tőletek tellett: KÖSZÖNÖM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Kedves ptg, a fiatalokat nem Orbán bűnbandái fogják kivéreztetni, hanem a felnőttek bámészkodó közömbössége. Az a bárgyú hozzáállás, a legegyszerűbb szájtátogató sültgalambvárás, hogy azért nem szerveznek szolidaritási tüntetéseket, mert akkor Orbán alapot talál híreszteléséhez, nevezetesen, hogy a komcsik tüzelik a fiatalokat.
    Az egymástól elszigetelt megmozdulásocskák Orbán malmára hajtják a vizet: a többfrontos elégedetlenség megosztaná a rendőri erőket, megbénítaná az országot, ennek lenne egyedül eredménye. Megint elszalasztja a hazai zemberiség a legkedvezőbb időszakot, mert mindenki arra vár, hogy a gesztenyét kaparják ki mások.
    A rendőrök meg játszhatják kisded játékaikat a fiatalokkal, ha úgy tartja kedvük, legközelebb nem egy kerülettel arrébb viszik őket előállításra (az összes ilyen esetekre vonatkozó kötelmeik figyelmen kívül hagyásával), hanem esetleg, az ország másik végébe, onnan komplikáltabb visszatérni, oszt jónapot.
    Birkaországot semmi nem képes a kolomp-álomból öntudatra ébreszteni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Azért mindent elárul az, hogy orbán nem mer kiállni a fiatalok elé. Mint anno Bokros Lajos. Csak akkor lép fel, amikor a sajátjai körében van, tekesekkel körbevéve. Valójában ez a főporondmester egy gyáva féreg, ha veszélyt érez, menti az irháját. Nem véletlen, hogy maga helyett mindíg mást küld “magyarázkodni”. Hülyébbet a hülyénél.
    Ezek a fiatalok értelmesek, magasról tesznek a múlt századi poshadt példaképekre, őket a jövő, a szabadság és demokrácia jobban érdekli.
    Őket nem lehet ámítani klf. pávatáncos dumákkal, mézes-mázos keresztényi
    hittérítésekkel, ők ugyan úgy tapasztalják a mai való világot, amit ez a rezsim prezentál nekik, családjaiknak és az egész magyar társadalomnak.
    orbán képtelen lenne a diákok kérdéseire értelmesen, spontán válaszolni. Ő csak felolvasni tud. Ezt a fiatalok látják, tudják. Hát ilyen ME-e van Magyarországnak. Nem lehetünk rá büszke!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. A bicska lefoglalását totál nem értem. Nekem is ugyanilyen svájci bicskám van, mindig nálam van. Legálisan vásároltam egy benzinkúton, még a nevemet is beleírtam a pengéjébe. Azonkívül nálam van egy kanálgép, abban szintén van egy kés ugyebár. Tessékmondani, értem mikor jönnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Van egy olyan érzésem, hogy ezek a diákok nem a “dojcstompikáék pártapukáinak” a gyermekei., akiket szükség esetén megvéd a párt (esetleg diplomáciai védelmet érezve hazahoznák akár egy prágai randalírozás után is.)
    Némi különbséget érzek az akkori kollegista haverok és a mai diákok megmozdulása között. A mostaniak a pökhendiség a diktatórikus elemek ellen harcolnak és nem csupán azok ellen akik ennek az eltorzult múltba merengő a feudalizmus konzerválását visszahozó rendszernek a haszon élvezői, hogy orbán egyik megnyilatkozására utaljak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. ubul 2012. 06:21
    véletlenül “felpluszoltalak”, orbánról nem tudom elképzelni, hogy hasonló indíttatások miatt jelent volna meg az utcán. Nem volt soha olyan kiszolgáltatott helyzetben, soha nem szorult védelemre, legfeljebb egy két eligazításról lemaradt rendőr esetén viselt némi kockázatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. csakén
    … ezt is az mszp …” hát nem érdekes, hogy a közvéleménykutatásokat az orbánék vezetik, ha pedig orbánék ellen fordul a nép akkor azt a gyakorlatilag befolyás, médiatámogatás és gazdasági háttér nélküli ellenzék szervezi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. Akkor nem figyeltétek, hogy pontosan az LMP-sek mentek a diákokkal a hírek arról számoltak be. Az éjszakai híreket ha figyeltétek, akkor tudnátok, hogy a nácik akartak rátelepedni a diáktüntetésre. A DK politikusa csak akkor jelent meg, amikor a fiatalok segítségért kiálltottak a Facebookon, mert társaik fogdában voltak.
    Azt gondolom, hogy az a tény, hogy egy fiatal nő politikus elmegy megnézni hogy vannak a gyereket, és magával visz ügyvédet, hogy a középiskolások ne a fogdán töltsék az éjszakát, az nem rátelepedés, és jó lenne ha a cikk iró nem vádaskodna.
    Bennünk nőkben benne van az ösztön, amely feltámad, ha ártatlan gyermekeket hurcolnak meg. S ráadásul a diákfoglyok nem is ott voltak, ahol a tömeg. S maga az a tény, hogy más parlamenti politikusok jóizűen aludtak ágyaikban, egy politikusnő feláldozta éjszakáját a gyermekekért, én a cikk író helyében inkább hősnek tekinteném, miközben a rettegő diákok mellé senki nem állt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. Egyébként meg a Milla mint politikai szervezet települt rá a diáktüntetésre, mert a videójához kapcsolva pénzeket kért mindenkitől, arra hivatkozva, hogy csak mozgásban tudja túlélni 2014-ig, így a diáktüntetésből termelt profitot a Milla, ez a rátelepedés és nem az ha valaki foglyokon segít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Ja és tényleg mit keresett ma a kommunista szinezetű Zöld Baloldal Párt elnöke aki egyébként filózófus, mit keresett az ELTE hallgatói Fórumán, még előadást is tartott, tényleg pártfüggetlenek a diákok, vagy csak átverik őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. T. ptg!
    .
    ptg
    2012. december 20. csütörtök
    18:59
    .
    Ebben a kommentedben meg nálad a pont :-).
    .
    Annyi kiegészítést azért tennék, hogy elsősorban NEM A POLITIKAI PÁRTOKNAK KELLENE a fiataljaink mellé állniuk, HANEM AZ EMBEREKNEK !!!
    Azoknak a tömegeknek, akiket orbán rendszere megkárosított, tönkretett, ellehetetlenített, stb.
    Gondoljunk csak a manyup pénzüket lenyúltakra. CSAK EZ A TÁRSADALMI CSOPORT TÖBB MILLIÓ EMBERBŐL ÁLL.
    HOL VANNAK MOST EZEK ????????
    Lehet, hogy kifejezetten orbánnak gyűjtötték a megtakarításaikat ????
    Nem ??? AKKOR MÉGIS, HOL VANNAK ???????
    De sorolhatnánk órákig a MEGSÉRTETT TÁRSADALMI CSOPORTOKAT.
    Budapesten nincsenek ilyen csoportok ??????
    NEM HISZEM EL :-((((.
    .
    EZEK A DIÁKTÜNTETÉSEK már NEM CSAK AZ OKTATÁS MIATT VANNAK !!!
    Ezek a tüntetések most már ORBÁN ÉS A FIDESS KORMÁNY ELLEN IRÁNYULNAK !!!!!
    Ami azt jelenti, hogy mindannyiunkért, MAGYAROKÉRT, A DEMOKRÁCIÁÉRT, ÉS AZ ORSZÁGÉRT TÜNTETNEK MOST FIATALJAINK !!!!!
    .
    Az alkalom ITT VAN ÉS MOST VAN ITT !!!
    A népnek ÉLNIE KELL VELE, VAGY VÉGLEG ELVÉSZ, MEGSEMMISÜL ORBÁN (RÉM)ÁLMAINAK MEGFELELŐEN !!!!!!!!!
    .
    NEM AKAROM AZT HINNI, HOGY A MAGYAR NÉP TÉNYLEG ENNYIRE LUSTA, TEHETETLEN ÉS ÉLHETETLEN BIRKA NÉP :-((((((( !!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Köves Slomót fantomszervezet jelölte? 2013. április 11. csütörtök | AN

Orbán filoszemita hős lett 2013. április 8. hétfő | AN-álláspont

Visszaadom a Magyar Érdemrend középkeresztjét 2013. március 20. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos