Orbán maradinak nevezte Európát 2013. April 12. Friday 20:29 | AN

Orbán maradinak nevezte Európát
Egy helyes úton járó politikus nyugodt és békés arca, amint maradinak nevezi Kecskemétről Londont, Párizst, Brüsszelt és New Yorkot. Fotó: MTI

Budapest – Kevesen figyeltek fel arra, hogy miközben Orbán egy német cég üzemének alapkövét tette le Kecskeméten, Európát a világ “maradibb felének” nevezte az új utakon járó Magyarországhoz képest, és azt mondta, hogy “egész Európának valódi fordulatra van szüksége”. Biztosan arra gondol, hogy egész Európában fel kellene számolni a jogállamiságot, a jóléti társadalmat közmunkaalapú társadalomra kellene cserélni. Orbán olyan autós, aki egyedül szembemegy a forgalommal, de azt gondolja, hogy az ő iránya helyes. Várjuk az ütközést.

Orbán Viktor Kecskeméten a német Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű üzletága új gyártó- és fejlesztési bázisának alapkőletételén azt mondta, hogy “Magyarországnak erősen és mélyen kell kapcsolódnia a német gazdasághoz”. Ahhoz a német gazdasághoz, amelynek cégeit extraadókkal sújtja, mint “külföldi tőkét” kriminalizálja, egyes cégeit arra kényszeríti, hogy tulajdonát a magyar államnak adja el.

Ennél is érdekesebb volt az a kijelentése, hogy “partnereink és szövetségeseink ugyan gyakran mondják nekünk, hogy a járt utat a járatlanért ne hagyjuk el, és ezért nyilvánvaló, hogy nehéz megértetni velük, felesleges olyan járt úton haladni, amelynek végén egy fal áll”. Hozzátette: az az ország, amelyik ma nem hagyja el a járt utat a járatlanért, biztosan zsákutcába fut. “Saját magunknak kell új utat taposnunk, vagyis a világ maradibb felével is meg kell értetnünk, hogy egész Európában valódi fordulatra van szükség” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor azt állította ezzel, hogy a mi partnereink és szövetségeseink (az Európai Unió és az Egyesült Államok) a világ maradibb felét alkotják. Az Európai Unió tagjaként Orbán Európát maradinak nevezte, amellyel neki kell megértetnie, hogy a demokrácia. a jogállam és a piacgazdaság útja, amelyen jár, zsákutcába vezet. Az út végén fal áll, és Magyarországhoz hasonló fordulatra van szüksége ahhoz, hogy a bukást elkerülje. A magyar lakosság dermedten figyeli, hogy az egész világ megy a falnak és jut zsákutcába, vagy csak Magyarországot vezeti Orbán a falnak (a kudarc és a szakadékba zuhanás okai nyilván azok lesznek, akik nem hagyták, hogy a saját útján járjon).

Orbán azt mondta, hogy Magyarország “útkeresése” a munka és a termelés becsületének helyreállítására, valamint az adósságcsapdából való kiszabadulásra épül, szerinte Magyarország képes volt egyszerre végezni ezt a munkát, ám még nincs vége a küzdelemnek, de “semmi okunk arra, hogy megálljunk félúton”. Orbán tehát félúton tart Európa és a szakadék között, de nem áll meg félúton.

Tags: , , , ,

68 Reader’s Comments

 1. Igen,talán a fejlett Mongóliához,Albániához,meg az utódállamokhoz kellene csatlakozni!

  De én inkább a” maradi” Svédországot választanám,ha lehetne.

 2. Ugocsa
  Ne haragudj, hogy kiegészítelek, de a MÁV az automata légfékes rendszert
  már annak bevezetése óta alkalmazza, ami még a Horthy rendszer előtt történt.
  Ez azért érdekes, mert eddig is az ő terméküket használtuk. Ők ide áttelepítetek,
  hogy az ottani hazai HiTech-et használva otthon korszerűsíthessenek. Nyilván
  a fejlesztés mellett ügyelnek arra is, hogy ne legyen konkurencia. Ők fognak
  gyártani, mi legfeljebb segédkezünk. Munkaerővel és apró-cseprő kötőelemekkel.
  Természetesen a semminél ez is jobb, de a “passzát szelet” itt sem mi fújjuk.
  A kormányunk legfeljebb akadékoskodni tud a vállalat gazdálkodásába.

 3. Szóval én már sok sületlenséget hallottam, de azt hiszem ez viszi el a pálmát. Amikor egy politikus el jut oda, hogy magát és tetteit azonosítsa a nemzethez és annak tetteihez az már a vég. A továbbiakban nincs miről beszélni. Azt hiszem minden egyes cikket amelyik megjelenik erről a politikusról úgy fogok kommentálni, hogy: “0″.

 4. Itt, az elmaradott ojrópában lakva mennyire irigyellek benneteket. Orbán nálatok megszólal és a napi kabaré biztosított.
  De kár, hogy én el vagyok maradva!

 5. http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/13/kirugas-fenyegeti-a-fideszt/

  Amennyiben az EPP valóban bárminemű szankcióval, pláne kizárással sújtaná a Fideszt az lenne a Közös Piac illetve az Ünió történetében első olyan szankció amely egy demokratikus (?) ország egyik pártja ellen foganatosítottak. De ebből sem lesz semmi az EPP nem zárja ki soraiból a Fideszt, és ha még azt is tenné ezt a megvadult, megfékezhetetlen társaságot az sem (maga az EU sem) térítené észhez.

 6. Amúgy semmi baja csak elmegyógyászhoz jár és azt hiszi tévedhetetlen. osztjónapot

 7. http://index.hu/gazdasag/2013/04/13/allami_milliardokat_fizettek_ki_offshore_cegeknek/

  Csak Simornak tilos offshore tulajdonú céget birtokolnia Orbánéknak illetve a haveroknak nem, ráadásul szemben Simorral ezek az offshore hátterű cégek milliárdos közpénzeket nyeltek-nyelnek le. Na de és itt a lényeg ezek az offshore cégek az ő kutyájuk kölykei így aztán a Fidesz szimpatizánsoknak sincs okuk nemhogy aggódni, de még gondolkodni sem.

 8. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  MARADI, AZAZ ORTODOX – UNORTODOX, AZAZ MODERN ;=))))
  .

 9. A legnagyobb baj az,hogy a társadalom bizonyos része vakon hisz kijelentéseiben.A népbutitást még a KISZ – ben nagyon megtanulta ez a “banda” ! Azóta viszont nagyon utálják a régi rendszer hagyatékát.
  De hát nézzük már meg a FIDESZT, Ők maguk a hagyatékok ! Volt kiváló elvtársakból lettek a legkiválóbb fideszes szekértolók ,akik multukat és jellemüket meghazudtolva hirdetik az új jövőt. ( Pozsgai,Szürös ) csak a jéghegy csúcsa . Aki ma a fejlett világgal szembemegy az egy áruló az nem a népe javát szolgálja,csak saját hatalmát próbálja a végsőkig menteni. De az ilyen politikusokat az idő és a társadalom elégedetlensége előbb – utóbb eltakaritja a politikai porondról ! Csak ne hogy késő legyen !

 10. Gonoszka
  2013. április 13. szombat 13:23
  Hát igen, mindig a szomszéd kertje zöldebb!
  Mi meg ott nevetnénk szívesebben.

 11. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  ARS LONGA, VITA BREVIS !
  .

  Ma hallottam, hogy Felcsuton bontják a néhány éve megépített stadiont, Orbán Vezér saját arénáját, hogy egy új korszerű “építészeti csoda” hirdesse örökké a világnak a mi a hatalmas törpénk nagyságát. Emlékszünk még az akaszói juhász stadionjára, az ott rohad a nagy magyar pusztában, őmaga meg a börtön mélyén… Reménykedjünk, hogy ez a megszállott is megkapja a maga megérdelmelt jussát…
  .

 12. "tisztelhölgyeimésuraim"

  .
  .
  Bocs’, “akaszói” helyett akasztói.
  .

 13. Nem értem!?

  Mit lehet várni egy fél ázsiai félkegyelműtől!?

  Csak a Azeri baltáskúltúrát, az az igazi perspektíva!

 14. Teljesen megbomlott az agya a zseb Napoleonnak, valoszinüleg mar csak az oligarhai tartjak a tribünön, mint Brezsnyevet.

 15. Mi tartunk hátrafelé és Európa maradi?Ez már viccnek se jó.Mi maradunk ebben a maradi Európában Ő meg tartson Azerbajdzsánnal az a fejlődő ország de van még Ukrajna,Líbia stb.Ezen már röhögni sincs kedvem akkora baromság.

 16. Magyarország a “régi” utakon a diktatúra és a teljes csőd eléréséhez vezető szakadék szélén…! Ez a mocsok az EU-ra fogja majd összeomlásunkat!

 17. Ez a cikk megint egy elmebeteg mondatait elemzi. Szándékosan nem a gondolatait írtam.
  Ez inkább egy pszichiátriai konferenciának lenne feladata.
  Egy politikai újságnak az lenne a feladata, hogy felhívja a figyelmet a román példára, ahogy ott meg tudtak szabadulni a diktátortól. Targoviste 1989.12.25

 18. Legalább a Fideszen belül megpuccsolhatnák már ezt a dilettáns, kompromisszumképtelen, harc- és győzellemmániás, balfácán csatárt! A sorsa úgyis ez lesz, de a kármentés végett jobb lenne minél hamarabb!

Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. December 4. Thursday | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. April 15. Tuesday


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS kanadaihirlap
Videók