Ronai and Ronai
AMERIKAI

A németek már diktatúrát mondanak 2012. december 5. szerda 19:37 | AN

  • Hozzászólások(87)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A németek már diktatúrát mondanak

Budapest -”Demokrácia vagy diktatúra?” címmel készített az NDR német közszolgálati műsorszóró társaság mintegy 50 perces filmet, amelyben a kormányzati hazudozások mellett világossá teszik, hogy Magyarország diktatúra, de kívülről nem tudnak segíteni rajta, komolyan vehető ellenzék viszont nincs, amely mögé állhatna a lakosság, amely az utcán ad hangot elégedetlenségének.

A németek filmjében egyebek között arra emlékeztettek, hogy a Kádár-rendszer nyugati hitelekből finanszírozta az életszínvonal emelkedését, ami csődhöz vezetett. A rendszerváltáshoz fűzött lakossági várakozások nem igazolódtak be és az ország továbbra is hitelből élt, emiatt pedig a 2008-ban világméretűvé vált pénzügyi válság során súlyos gazdasági és társadalmi válságba zuhant – mutatták be a 2010-es kormányváltásra kialakult helyzetet a dokumentumfilmben, amelyet Sugárka Sielaff rendezett.

A dokumentumfilm szerkesztői hangoztatták: az ország lakosságának harmada a létminimumon él, és a túlélésért folytatott napi küzdelem vetélytárssá teszi a romákat és a többségi társadalom szegényeit, ezt a helyzetet pedig kihasználja a Jobbik. A szélsőjobboldali párt továbbá a Fidesszel együtt olyan társadalmi hangulat kialakulásához járult hozzá, amelyben ismét lehetséges a nyílt antiszemitizmus – tették hozzá, megjegyezve, hogy a Fidesz “ellentmondásosan viselkedik” az ügyben, vagyis a retorikájában elítéli, valójában pedig hirdeti, gerjeszti és megtestesíti az antiszemita gondolatokat. A Fidesz antiszemita párt, amely a Jobbikkal közösen rombolja az országot.

“Orbán Viktor politikájának mérlege komor. Magyarország gazdasági hanyatlása folytatódik, és a folyamatot tovább erősíti a nemzetközi bizalom elvesztése. Mindez a kormány nacionalista politikájával együtt alig ellenőrizhető társadalmi feszültségekhez vezet” – állapították meg a német dokumentumfilm készítői. Hozzátették: “Budapesten dől el, hogy mit hoz a jövő Magyarországon, hiszen az EU lehetőségei korlátozottak”.

A filmben megszólaltatott Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke kijelentette: Orbán “együttműködési stratégiája” abban áll, hogy formálisan korrigálja az uniós szabályokba ütköző intézkedéseket. A kormány  így “jogilag kifogástalan” tevékenységet végez, ugyanakkor “úgy szervezi át Magyarországot, hogy Fidesz-ország lesz belőle”, egy párt diktatúrája jött létre. Hozzátette: kívülről nem lehet változtatni a magyarországi helyzeten, változást csak az ellenzék idézhet elő. A dokumentumfilm készítői szerint “komolyan vehető ellenzék csak az utcán formálódik”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +74 ( 94 szavazatból)
A németek már diktatúrát mondanak, 4.6 out of 5 based on 56 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(87)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

87 Reader’s Comments

  1. Na, ha ez a németek hivatalos véleménye, akkor ösze kell kapnunk magunkat.
    ‘Mezei” német ismerősök viszont már évekkel ezelőtt csodálkoztak: mit akarunk mi Orbánnal, nem volt elég nekünk Hitler?
    Amiből viszont az szűrődik le, hogy kívülről nézve már évekkel ezelőtt világos volt, hová vezet, ha ez az elmebeteg újra hatalomra kerül.
    Kedves magyar honfitársaim, miért is hagytuk megvezetni magunkat?
    És mit teszünk, hogy vége legyen ennek a rémálomnak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +67 (77 szavazatból)
  2. Felcsút az abszolút nyertes: http://atlatszo.hu/2012/10/08/tao-penzek-ii-felcsut-az-abszolut-nyertes/
    Ez azért durva…!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  3. Azt hiszem nagyon össze kell fogni! Az utcán! Elég legyen már a hátsó tárgyalókban megkötött alkukból, mert már az ország megléte, vagy elpusztulása a tét.
    Szerveződnünk kell, ha másképp nem megy, házról házra! Nem a Mesterházy mondatai szerint, hanem ahogy nekünk jó! Mára világossá vált az is, hogy ezek a politikusok nem igazán abban érdekeltek, hogy amilyen gyorsan csak lehet, megoldódjon a helyzet, hanem időhúzásra játszanak.Az idők folyamán aztán elválik hogy melyik kutya lesz erősebb…Közben meg erősödik Orbánnak a rendszere!
    Hát akkor mit csináljunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  4. Hát ezért kell kivonulnia a demokratikus ellenzéknek a Parlamentből.
    Mert amíg bent van, minden másodpercben Orbánnak dolgozik.
    Hogy “akkor teljesen eszköztelenek leszünk, így legalább beleszólhatunk”?
    Nem szólhatnak bele.
    Kétharmad van.
    A Parlamenten belül tevékenységük pótcselekvés, bár belátom, hogy élniük is kell valamiből.
    És a többieknek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  5. Az NDR dokumentumfilmje itt tekinthetö meg (francia szövegbemondás is választható!):
    http://videos.arte.tv/de/videos/ungarn-demokratie-oder-diktatur–7091230.html

    Sugárka Sielaffról pedig itt lehet bövebben olvasni:
    http://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/zapp/wir_ueber_uns/preis129.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  6. http://videos.arte.tv/fr/videos/la-hongrie–7091230.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  7. ego 20:32

    Már elhangzott, hogy “ellenzék nélkül is van élet”. Én úgy gondolom, hogy nem kell félteni egyik képviselőt sem, hogy éhen maradna. Na bumm! Nem kapnak fizetést pár hónapig, van elég tartalékuk, nem napi gondokért küszködnek, mint sok százezer, millió ember.
    Hogy akarnak ezek szolidaritást vállalni az emberekkel, a nyomorgókkal? Ülnek a melegben és kussolnak? Minek lettek ők odaküldve?
    Tenni sem akarnak semmit, csak a szájuk jár. Ettől semmi nem fog változni.
    Ideje, hogy végre talpra álljanak és harcoljanak az országért! Ha nem megy a Parlamentben, akkor irány Brüsszel, igen is tudja meg a világ azt, hogy mi folyik ebben az országban, milyen totális diktatúra épült ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  8. KÖVETENDŐ PÉLDA !!! ÍGY KELLENE CSINÁLNI NEKÜNK IS !!!
    IZLAND NÉPE ELTÁVOLÍTOTTA A TELJES POLITIKAI ELITET !
    A 2008-ban kezdődött világgazdasági válság egyik legnagyobb veszteséből mára – legalábbis társadalmi szinten – egyértelműen nyertessé vált a sikeres gazdasági szabadságharcot megvívó Izland.
    A távoli szigetország (a világsajtó „kitüntető” közönyétől kísérve) számos pénzügyi és politikai dogmát megcáfolt, és a részvételi demokrácia eszközeivel kezelte a krízist. Az eddig csak szórványosan megfogalmazott tanulságok talán éppen Magyarországról nézve a legelgondolkodtatóbbak.
    http://nol.hu/20120428-ahol_gyozott_a_gazdasagi_szabadsagharc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  9. A filme tegnap sugározta az ARTE

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  10. Azon gondolkodtam, hogy miért van, hogy ott ilyen tisztán látják, amit itt meg nem.
    Szerintetek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  11. Ha fidesz marad 2015-ben Felcsut lesz magarorszag fovarosa. Mar foci agy hatalom miutan Orban sajat alapitvanyat tamogattatja TAO milliardokbol 2012 -ben 2.8 milliardot kapott 2013-ban 2.2 milliardot osztatott aganak ez a bunozo magyarorszag szegyene! Budapesti nagy kluboknal nincs 2 normalis fuves palya es osszesen em kaptak annyi zsozsot mint Orban focisulija! Ez az ember meg a latszatra sem ad , ha okos lenne nem tenne ekkora kulonbseget klub es klub koze de mivel tudjuk nem okos ezert nem foglalkozik ezzel az oriasi ertelmetlen aranytalansaggal. Orban megbukott! Atatszo.hu -n van cikk a felcsuti megamilliardokrol!!!! Erdemes elolvasni dobbenetes az igazsagtalansag !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  12. Felcsuti Maradona ! A kep cime!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  13. Ha megértettétek, a feladatot nekünk kell megoldani. Miért is idegesítené magát Európa, ha a magyarok eltűrik egy ilyen primitív fickó hülyeségeit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  14. Melyik társadalmi rétegnél szakad el a cérna először?
    Lehet hogy a nyugdíjasoknál, mert betíltják a szappanoperákat?
    És a többiek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  15. norbert írta (2012. december 5. szerda 20:45):
    “…irány Brüsszel, igen is tudja meg a világ…”
    Tudja.
    Na és?
    Ugye nem arra számítasz, hogy akkor majd Brüsszel meg “a világ” majd idejön és jól rendet csinál? Az itthoni rendcsinálást senki nem fogja helyettünk elvégezni.
    És a legnagyobb baj az, hogy nincs valódi ellenzék: egy valódi ellenzék nem működne közre Orbán legalizálásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  16. Ha a birka nép Orbán mellett békemenetel akkor mit mondjon az EU. Ha ez kell nektek magyarok, akkor ezt egyétek.Sajnos a nagy szegénység miatt mindig van arra elég tömeg, aki pár ezer forintért elmegy a békemenetre, sőt a hátárontúliakat is elszédítették azzal a kis pénzzel.A Lengyel szélső jobb is idejön menetelni.Szégyen ami ebben az országban történik. Sajnos más lehetőség nincs.Megértjükmi a feladat, de ez simán nem fog menni.Sajnos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  17. Bajnaiból szerencsére még időben ébredtünk. Csak most már ideje gyorsabban keresni valakit. Jót mulattam a 168 óra cikkén. TGM beszél forradalmi változás szükségességéről.
    Valóban derűs perceket okoz a “magyar sajtó” olvasása. :))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  18. …hát ez sem segített a mentális állapotomon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Az ARTE nagyon jó ( francia-német közös adó), a hàtrànya, hogy viszonylag kis szàmú értelmiségi nézi, az elônye, hogy két orszàgban .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. Tisztelt bubu64

    Elolvastam a cikket , igazad van teljes mértékben!
    Tisztelettel kérdezem, mi legyen a megoldás?
    Ha Brüsszel nem segit, ha nincs ellenzék ahogy Ego is írja, ha ki is megyünk az utcára tüntetni és demonstrálni , vajmi keveset érünk el vele!
    Az oktatást ugye már ténylegesen leamortizálták , de azt hiszem korán sincs vége még!
    De még mindig értetlenül állok , hogy a kedves Merkel asszonynak hogyan sikerült lemondatnia Berlusconit?
    “Angela Merkel német kancellár egy hűvös októberi estén hívta fel Giorgio Napolitano olasz elnököt. A német és európai diplomáciai hagyományoktól idegen módon, óvatos, de egyértelmű megfogalmazással arra kérte az olasz államfőt: az euróövezet megmentése érdekében váltsa le Silvio Berlusconi miniszterelnököt, ha nem képes változtatni gazdaságpolitikáján”

    Mert valjuk be, hogy a kormányt még egy kis szikra sem fenyegeti , hogy ilyen bekövetkezne mint Olaszországban!
    Szomorúan konstatálom hogy akkor ennyi és nem tovább?
    Vagy nemes egyszerűséggel csak annyit lehetne mindezekre mondani, hogy
    ” Boldoguljon mindenki, úgy ahogy tud”
    Ha így halad e mederben minden, akkor jövő szeptemberben is OV baljós intézkedéseiről fogunk vitanapot tartani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  21. Vajon miért nem vetíti le magyar adó az országunkról külföldön alkotott véleményeket?
    Az osztákot sem láthattuk, pedig az is érdekes lehetne!

    Úgy látszik Németh Sándorék agymosásába nem fér bele!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  22. vigyázó

    Mi az ,hogy mi nem látjuk tisztán a dolgokat. Már aki. Nem vagyok egy lángész ,de már a Nagy Imre temetéskor kiakadtam ezen az erőszakos, ál- bátor kisz titkár külsejű törpén. Egyszerűen már akkor ,de azóta is kiütést kapok még a hangjától is . Miért kell állandóan magas fejhangon ordibálni,tisztelt hölgyeim és uraim…….brrrrrrr.
    1998 : borzalmas
    2002: borzalmasabb
    2006: legborzalmasabb
    2010: legeslegborzalmasabb
    2012: nézzetek körül
    2014vagy 2013: BUKTA
    Már elnézést ,de ki az a hülye, aki ezt nem látta előre? NEM!!! Semmilyen kifogást nem fogadok el. Na jó ,legfeljebb orvosit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  23. Megnéztem, nagyon jó a film, népszerûsíteni fogom !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  24. Orbán és kormánya újabban annyira szégyenletesen (sehogy se) határolódott el a szélsőjobbosoktól, hogy ma akasztófával várták Bajnait. a rendőrség pedig sehol…
    .
    “Már nemcsak szavakkal fenyeget a szélsőjobb
    Tipikus provokáció – kommentálta lapunknak Somogyi Zoltán politológus, hogy hétfőn akasztófával és papírból kivágott libákkal várta mintegy két tucatnyi jobbikos Oroszlányban Bajnai Gordont. Az elemző úgy vélte, a radikálisokat valakik megtanították arra, hogyan legyenek kétértelműek.”
    .
    “A hatalmas akasztófa mellett ugyanis, nyilván hozzáértők tanácsára azért tartottak egy táblát – amelyikkel azt is sugallhatták, hogy Bajnai felakasztaná az országot -, hogyha netán rendőrség feloszlatja a tiltakozást, sértődötten harsoghassák: félremagyarázták a szándékukat. Somogyi szerint jó lenne tudni, kik irányították, finanszírozták az egyébként félelemkeltő demonstrációt.
    A hétfői demonstráción az egyik transzparensen az állt: “nem tiéd az ország, nem leszünk a szolgád”. Egy másikon pedig a volt miniszterelnök fotója mellé akasztófán lógó Magyarországot ragasztottak, középre pedig egyenlőségjelet tettek.” (…)
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=605110

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. sedona
    “De még mindig értetlenül állok , hogy a kedves Merkel asszonynak hogyan sikerült lemondatnia Berlusconit?”
    .
    Berlusconi miatt az euró került veszélybe, Orbán miatt az unió egysége kerül veszélybe. Merkel holnapután már ráér ezzel is foglalkozni. (Tegnap 98%-kal ismét a CDU elnökévé választották, holnap izraeli kormányküldöttséggel tárgyal.)
    .
    Merkelt jelenleg a németek 73%-a tartja jó kancellárnak, ami a jövő szeptemberi parlamenti választáson a kilátásaihoz elég jó előjel.
    Angela Merkel konstruktivitása nélkül az unió kohéziós ereje is kevesebb lenne, Junker év végi visszavonulása után, jövőre több feladat hárul Merkelre az unióban is. Amit Merkel javasol vagy mond, az ül, és ezt nem csak Berlinben, hanem Brüsszelben is elismerik. Budapesti elismerése még várat magára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  26. Azt kérdezitek néhányan, hogy hol van, és mit csinál az ellenzék? A parlamentben van, és végzi a dolgát, ami nem könnyű. A T. Házban nyomasztó fölényben van a jobbikkal megtámogatott, rendkívül agresszív 2/3, a média döntő többsége a Fidesz láncos kutyája, a doktriner liberális sajtó még mindég az orbáni karakter gyilkosságot folytatja, a választó polgár nem mer színt vallani, nem mer az ellenzék mögé állni, mert fél, mert kényelmes, mert az Unióra vár, mert másokra vár, mert dumálni kifogásokat keresni könnyebb és biztonságosabb, mint szembe szállni a diktatúrával és a közönnyel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  27. “…A dokumentumfilm szerkesztői hangoztatták: az ország lakosságának harmada a létminimumon él…”
    .
    - Hmmm… nézzem csak:
    .
    Kb. 4 millió él hivatalos szegénységi küszöb alatt, ez a teljes lakosság 45 %- a (azért ezt hozzátehették volna). A film szerint harmad, azaz, kb. 30 % létminimumon, ez ugye, 80 %.
    .
    Azért ez durva. Ilyen még a harmincas években sem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  28. Tisztelt proaktiv!

    Misem bizonyít jobban, hogy nagyon örültem e kommentednek!
    Feldobnak engem ezek a hírek, ami egy kis reményt adhat nekünk is!
    A német kancellárról pedig ezt mondta: ” Ha van ember a Földön, akit nem szeretnék ellenfélnek, akkor az Angela Merkel. Ezért különösen örülök, hogy a kapcsolataink barátiak.”

    Ebből is látszik , hogy fél és tart tőle!
    Amikor oktoberben és tavaly májusban a kedves Merkel asszonynál járt, nem úgy fest, mint aki leszidta volna a miniszterelnökünket , legalábbis semmi jelét nem láttam volna , hogy leszidást kapott volna!
    Ennek tudatában amiről a kommented szólt, jó volna ha egy picit többet foglalkozna kis hazánkal Merkel asszony és bízzunk benne, hogy nemcsak szóbeszéd lesz , hanem tettek is követik!
    Köszönöm szépen e remek kommentett !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Az EU számára Magyarország nemcsak periféria ország, hanem még teher is.

    Eltekintve néhány autóipari és távközlési beruházástól, a nyugati gazdaság csak nagyon áttételesen kapcsolódik Magyarországhoz, mely elsősorban piac a számukra. Tegyük hozzá: egyre zsugorodó piac, beleértve ebbe a bankszektort is. Teher pedig azért, mert Magyarország nettó haszonélvezője az EU-s pénzeknek, cserébe ráadásul belülről lázít. Még a NATO érdekeltség is csekély – néhány egészségügyi katonára korlátozódik.

    Emiatt az EU nem fogja végletesen exponálni magát Orbán diktatúrája miatt. Legkézenfekvőbb esetben kilökik Magyarországot az EU-ból. Ennek módja, hogy Magyarországot a legtöbb EU intézményből kitiltják, de formálisan nem fogják kirúgni. Egyszerűen csak itt, meg ott felfüggesztik Magyarországgal az együttműködést. Megnehezítik a normális együttműködést.

    Ugyanez áll Amerikára is. Az USA nem avatkozhat be Magyarország belügyeibe, ezért is képviseli az USA-t egy harmat gyenge politikai „diplomata” Magyarországon. Ha az USA be akarna avatkozni, először a nagykövetét cserélné le egy profi karrier diplomatára (erre méltóztassanak figyelmezni!).

    Megoldás kizárólag otthon van – de kár erőlködni „demokratikus” megoldásokkal. Végre meg kellene értenie mindenkinek, hogy Orbán sunyi, antidemokratikus módszereire nem lehet demokratikus választ adni. A kosárlabdát nem lehet a vízipóló szabályai szerint játszani. Ezért nincs jövője a jelenlegi ellenzék bármely vonulatának, még Bajnainak sem. Egy diktátort nem lehet legyőzni a demokrácia eszközeivel, például választásokkal.

    Tessék csak elemezni a közelmúlt diktatúráinak bukását: hát hol győzött az ellenzék választásokkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  30. “együttműködési stratégiája” abban áll, hogy formálisan korrigálja az uniós szabályokba ütköző intézkedéseket. A kormány így “jogilag kifogástalan” tevékenységet végez, ”

    .

    “Hozzátette: kívülről nem lehet változtatni a magyarországi helyzeten, változást csak az ellenzék idézhet elő.”

    .
    Ez nem vélemény ez figyelmeztetés, hogy csak magunkra számíthatunk senki nem fog tenni semmit a magyar demokrácia védelmében és a diktatúra megfékezésében, hanem erőiket arra összpontosítják, hogy magukat megvédjék a magyar diktatúra, esetleg Magyarország pusztulása okozta hatásoktól.
    .
    Kifejtették, hogy Magyarország senkinek nem szívügye, magára hagyják és ha kell, engedik pusztulni.
    .
    Természetesen ez a kijelenés óriási biztatás az Orbán rezsim számára, hiszen gyakorlatilag szabad utat adtak neki, mondván, ne félj amíg a mi szabályainkat méltányolod nem avatkozunk bele, velünk nem de a népeddel azt csinálsz amit akarsz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  31. Halandor:
    Tévedsz me’ én si nézem az ARTE és az arte adását. :D :D :D
    ( arte a franszoá , ARTE pediglen a germán nyelvű. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Csacsicska
    2012. december 6. csütörtök
    02:20
    -
    “Megoldás kizárólag otthon van – de kár erőlködni „demokratikus” megoldásokkal. Végre meg kellene értenie mindenkinek, hogy Orbán sunyi, antidemokratikus módszereire nem lehet demokratikus választ adni.”

    .
    Maximálisan egyetértek én is mindig ezt mondom. Talán csak annyit tennék, hozzá, hogy nem kell, és nem is érdemes az eszközökben válogatni vagy sokat gondolkodni mert az mind Orbánt szolgálja. Mindegy, hogyan de adni kell a fejének rendesen. Olyan ez mint a kötött pulóver.
    .
    Elég hirtelen odakapni, kiszakad egy szál, kifeslődik az egész. Ha megvan a szál egy pillanat alatt le lehet fejteni az egészet, mindegy, hogy hol szakítottuk ki ; értsd, hol szakítottuk meg a folyamatot a átkozott rohadt tevékenységük folyamatosságukat és hogyan.

    Egyszerű, semmi nem számít csak el kell kezdeni, utána mindenki ledöbben milyen egyszerű. Ez Orbán bűvész varázsereje az álarc, a félelemkeltés, hogy senki ne merjen odakapni és kifejteni amit ő szorgalmasan kötöget 20 éve. Egy pillanat alatt oda lesz minden munkája, csak nem szabad finomkodni. Kikapni egy szálat, kézbe venni és futni vele messzire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  33. A német nyelvü valtozatot hoffman rozsa helyében kötelezövé tenném erköcstan oran és német oran is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  34. A kép nagyon tetszik, mert háttérben játékvezetőként az a juhos attila szerepel, akinek pályafutása tele volt botrányokkal, és a fasiszta rezsim hatalomra lépésekor azonnal visszakerült a játékvezetés vezetésébe.
    mellesleg a diktátor tekintete ismét a mentális problémájáról tanuskodik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. *
    A kép aláírása gyanánt elegendő lett volna mindössze az első néhány szó is:
    E g y . k ö z ö n s é g e s . i d i ó t a .
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  36. ego
    szerda 22:55

    Írod:
    “Ugye nem arra számítasz, hogy akkor majd Brüsszel meg “a világ” majd idejön és jól rendet csinál? Az itthoni rendcsinálást senki nem fogja helyettünk elvégezni.
    És a legnagyobb baj az, hogy nincs valódi ellenzék: egy valódi ellenzék nem működne közre Orbán legalizálásában”
    Nem számítok erre, viszont arra igen, hogy besegítenek! Minél több helyen ezeket a tényeket kommentálják, annál nagyobb a demokrata világ ellenállása a törpe hazudozásaival szemben. Milliárdokat költünk arra, hogy Mo.-ot nyugaton hazugságokkal népszerűsítsük (a mi pénzünkből a mi
    nyomorunkért).
    Mit is csinált az előző fidesz ellenzék? Személyesen orbán kérte az EU-t, hogy ne adjanak pénzt a Gyurcsány kormánynak. Na, itt a lehetőség, most sem kellene a kohéziós pénzeket kifizetni, csak időlegesen visszatartani! Bár mennyire is fájna ez nekünk, egyet tudnunk kell, hogy ez a pénz ismét a Simicska féle bagázshoz vándorolna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  37. Szûk értelmiség + Geyza …:)))
    Ezt a kisbetûs-nagybetûs dolgot nem tudtam, köszönöm, hogy felhívtad rà a figyelmem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. szomorú, ahogy a németek látják, de sajnos nem tévednek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Vagyunk néhányan, akik azt mondjuk már egy jó ideje, hogy kívülről nem várhatunk segítséget. Legalábbis addig nem, ameddig belül nem csinálunk semmit, csak várunk.
    Akár az Európai Unio, akár az USA csak akkor tud a magyar belügyekbe beavatkozni, ha belülről kérjük, ha egyáltalán elindul valami érdemi megmozdulás a fidesz ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. TILTAKOZÁS A KORMÁNY SZEGÉNYSÉGELLENES POLITIKÁJA ELLEN!
    Eleged van az éhezésből és nélkülözésből?
    Eleged van abból, hogy munkát nem kapsz, legfeljebb olykor 4-6 órában rabszolgamunkára ítéltettél?
    Eleged van abból, hogy a hatalom a semmit is megvonva tőled hajléktalanná, földönfutóvá tehet?
    Eleged van abból, hogy míg a parlamentben ülő közel kétmilliós “tiszteletdíjból” dőzsölő kormánypárti tagság a jobbik neonyilas párttal karöltve bűnözőként üldöz a szegénységed okán, amit ők maguk okoztak, addig neked kirekesztés, megbélyegzés és megalázás jut részükről osztályrészedül?
    Eleged van abból, hogy honfitársaidat megbélyegzik, kirekesztik? Eleged van abból, hogy már a parlamentben is mindennapossá válhatott a nyíltan rasszista ideológia?
    Eleged van már abból, hogy a gyermekeidnek nem tudsz gyakorta kenyeret adni a szájába?
    Eleged van abból, hogy a parlamentben dőzsölő deviánsok téged harmadrendű állampolgárként kezelhetnek?
    Eleged van abból, hogy a hatalom etnicizálja a szegénységet és ezzel igyekszik egymásnak ugrasztani a nyomorban tengődőket?
    Ha igen, tarts velünk a parlament elé december 12.-én délután 3 órától.https://www.facebook.com/events/128166344004902/?notif_t=plan_user_invited

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  41. Szóval hölgyeim, uraim, az olvasottat érteni is kell. A külföld addig nem segít, amíg mi nem teszünk semmit. Ez a mi házifeladatunk. Mindamellett az üzenet világos, Orbán mellett sem fognak még csak szóval sem kiállni, azaz, semmi külföldi beavatkozás.
    Ha kellő határozottsággal támadjuk a rendszert, lesz egy hét idő eltakarítani. Addig csak nyilatkozatok fognak elhangzani. A “forradalmi lendületnek” egy hét alatt lehengerlőnek kell lenni.
    Nem az a baj, hogy ma még semmi akció, bár az is sajnálatos, de nagyobb baj, hogy egy hét után, vagy azon idő alatt ki álljon az élre?
    Sem a vidék felé, sem a “munkások” felé még csak ígéret sincs. Politikai ereje nincs az ellenzknek. Miért?
    Mert a Gyurcsánygárda ugyanolyan sáros, mint az Orbángárda. Egy pályán fociznak a ballábasok a kétballábasok ellen.
    Kéretik 20 mínusz után megpróbálni cáfolni.
    Ja, csak kiegészítő breaking news: Megvan a Grippenjelentés! :))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  42. Halandor…..hehehe
    Első ránézetre ” szűkagyú értelmiségnek ” olvastam :DD
    ( Hát..ahogy így magamra nézek…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Nem értek egyet a németekkel, hogy nincs ellenzéki alternatíva. Van csak szét van forgácsolva és a fidesz meg is tesz mindent, hogy így maradjon. Ők sem látnak , láttak mindent helyesen előre. 1989-90-ben sem hitték a nyugat németetk, hogy olyan gyorsan dőlnek össze a keleti blokk országai.
    Gonoszka! Érveid is vannak a Gyurcsányék sárosságárs vonatkozóan, vagy csak sikk ezt mondani és egyenlőségjelet tenni a két politikus közé.
    El kell olvasni Debreceni J. publicisztikáit és rá fogsz jönni, hogy oriási különbség van OV és GYF között GYF javára. De úgy látom, hogy a göbbelszi
    propaganda rád is hatással volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. nathan+++++++++++++++++++++++++
    Ferenczi Krisztina Szüret c. könyvét sem árt áttanulmányozni, aztán lehet a Gyurcsány-fóbiásoknak az egyenlőségjellel bíbelődni, mert azer nem mindegy!
    Ami biztos, hogy a demokratikus államformánkat csak ez a pirospöttyös ülepű, turulban született, 3xbóvlis, Kiszviktor verte szét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. bonhomme
    Engem nem tudott megvezetni – úgyhogy, ha kérhetem, csak a saját nevében!
    Az “emútnyócvényi” ellenzékisége a hugyenottávial együtt – számomra nem volt nyerő!
    Budapest helyreállítása több százmillióba került! Mi tetszett volna bennük?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. A Gripen-jelentés előkerült, de titkos….
    2012. dec. 12-én lesz a tárgyalása a Gripen vesztegetéssel vádolt Alfons Meinsdorff Poully grófnak….az talán nem lesz titkos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. “Nem értek egyet a németekkel, hogy nincs ellenzéki alternatíva. Van csak szét van forgácsolva …”
    Hàt ezért nincs !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Vége van Magyarországnak, mint a botnak. Innen már nincs visszaút.
    A film azzal végződik, hogy a választáson majd megmutathatjuk, hogy mennyit ér nekünk a demokrácia. Csak sajnos azóta a választást is a saját képükre formálták…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  49. Meddig vár még a CIA?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Nagyon komolyan vehető ellenzék van az utcán. Igaz egy népszavazáshoz szükséges 200.000 aláírást nem lehet összeszedni belőle…

    2014-ben majd elmegy (aki előre regisztrált) szavazni és ezzel le is tudta az érdeklődését a politika iránt. Aztán csodálkozik, hogy egyre kevesebb van a pénztárcájában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos