Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az oktatás leépítése eltörli Magyarország jövőjét 2012. november 11. vasárnap 10:32 | AN

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az oktatás leépítése eltörli Magyarország jövőjét

Budapest – Az Orbán-kormány az oktatásban végrehajtott dilettáns és tendenciózus lépéseivel felszámolja Magyarország jövőjét, és évtizedekre leválasztja az országot a fejlett világtól. A Turulba született ember az állam által kontrollált alattvalókat, a politikai katolicizmus antiszemita janicsárjait neveli, akik semmi másra nem lesznek alkalmasak, mint közmunkát végezni és az Orbán által mozgatott szélsőjobboldal békemenetein vonulni a modernizáció ellen. Orbán gyarmatosításnak nevezi a civilizációt és a fejlett világ befolyását, hadat üzent a Nyugatnak, a technikai haladásnak és fejlődésnek. Lerombolja a felsőoktatást, és az iskolák államosításával felszámolja a szabadságot. Megöli Magyarországot.

A felsőoktatásból kivont milliárdok és a szegényebb sorsú fiatalok elzárása a diplomaszerzés lehetőségétől, Magyarországot száz évvel repíti vissza, és végleg leszakítja a feljett világtól. Orbán és Hoffmann Rózsa oktatási programja tudatosan butítja el az országot, hogy az ideológiai katolikus államnak engedelmes alattvalókat képezzen, akiket az állam foglalkoztat, és akiknek az állam azt is megmondhatja, mit csinálhat a hálószobájában. Orbán nyugatellenessége mögött a szabadság és a tudás gyűlölete, az irigy frusztráció és a kisebbrendűségi komplexus áll. Orbán Magyarországot leszakítja a fejlett nyugati világtól és az elmaradott keleti despotizmus szintjére programozza át. A civilizációt kódoltan zsidó ármánynak tartja, és burkoltan a magyarokba neveli az antiszemita fajgyűlöletet. Az oktatás államosítása azt a célt szolgálja, hogy az állam teljes kontrollt gyakoroljon a tudás fölött, és ideológiai janicsárképzést folytasson az Orbán-rezsim számára.

Ha Orbán sokáig marad hatalmon, akkor Magyarország tíz év alatt az informatikai analfabétizmus szintjére esik vissza. A magyar fiatalok lemaradnak kortársaiktól, az országban nem lesznek kiművelt emberfők, akik képesek az országban magas színvonalon termelni. Magyarország tízmillió rabszolga földje lesz. Aki tanulni akar, és nem akar elbutulni, annak el kell hagynia az országot. Orbán földönfutóvá teszi Magyarország lakosságát, a maradékot engedelmes szolgákká butítja, és visszaviszi az ázsiai sztyeppékre.

Ki ez az ember, hogy ezt megteheti? – tehetjük fel a kérdést. Ennek az országnak világszínvonalú tudósai, művészei, felelős államférfiúi voltak. Az Orbán által képviselt szellemi színvonal méltatlan az ország népéhez és Magyarország múltjához. Ha ezt a magyarok megengedik, páriákká válnak a világban, és nem tudnak megélni, közmunkás sorsba kényszerítik őket. Orbán fél a szabad és okos emberek társadalmától. Fasiszta és náci rémuralomnak ágyaz meg, egy polgárháborút készít elő. Egymásnak uszítja a magyarokat. Szégyen lesz magyarnak lenni, és koldussá teszi a népet. A világ minden részén milliók vonulnának utcára, és egy hét alatt elkergetnék az ilyen gazembert.

Nem volt elég látni eddig, hogy mit művel ez az ember, aki egyes jelek szerint nincs még saját képességei birtokában sem, vélhetően kezelésre szoruló beteg? Még részt akar venni bárki egy nevetséges választási cirkuszban, ahol megalázza a népét, és a képükbe mondja a csaló, hogy demokratikus választáson nyert? Ennek az ámokfutónak a törvénytelen törvényei szerint akar élni az ország, akinek a törvényei saját illegitim alaptörvénye próbáját sem állják ki? Magyarországon parancsuralmi rendszer van, rendeleti kormányzás, a rendeleteket formálisan megszavazzák a parlamentben a despota emberei, de ezekre semmi szükség nem lenne, csak a látszat miatt tartják fenn. Lejáratta Magyarországot, a civilizált világ egyelőre a magyar nép ébredésére és ítéletére vár. Egy olyan ember élet és halál ura, aki képtelenségeket beszél a világról, elveszítette a realitásérzékét, és Móricka viccek színvonalán értelmezi a kort. Egy olyan ember, aki azt képzeli, hogy neki joga van uralkodni mindenki felett.

Ha Magyarország nem megy az utcára, és nem zavarja el ezt a gazembert, akkor több nemzedékre tönkretette magát egy korlátolt akarnok miatt. Itt az érvek nem segítenek, a meggyőzésre nincs esély, a beleszólásra nincs jog. Csak egy megoldás van: elkergetni a jogtipró diktátort, aki nem több, mint egy felcsúti alkoholista idióta, aki hazugságokkal becsapta a népet, és alkotmányellenes államcsínyt követett el. Börtönben a helye, amíg nem késő.

A király meztelen és esztelen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 87 szavazatból)
Az oktatás leépítése eltörli Magyarország jövőjét, 4.7 out of 5 based on 47 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. taotológia
    valamit rosszul mondtam, vagy mire fel ez a sok kérdőjel? nem értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. főmérnököt már azért is moderálnám, hogy a gépét nem tette rendbe, mert valószínűsíthető a duplázás nem szerver eredetű probléma. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. kevin
    2012. november 11. vasárnap
    22:53
    most főmérnök ki lett tiltva amúgy?
    abban én igazat adnék neki, hogy azt a 600 ezer (?) embert, aki rájuk szavazott, nem kéne csípőből leostobázni, vagy lenácizni. nagyon sok megtévesztett, félrevezetett ember van ott, akikre én akkoris elsősorban honfitársként tekintek, ha ők nem így tekintenek rám. és továbbra is hiszem, hogy a jobbikot nem betiltani meg karanténba zárni kell, hanem csupán meg kell mutatni az embereknek a járható utat. a jobbik a kétségbeesés szülötte, nyakon öntve egy nagy adag populizmussal.
    .
    A magyar történelem tananyagát kellene nekik megtanítani.
    … pl: II.József meg akarta reformálni -mert elavult volt- a feudalizmusunkat (ekkor az angolok már 150éve a kapitalizmusukban éltek), de földesuraink-báróink nem hagyták, jobb volt nekünk a magyar virtus.
    … de pl: Trianon előtt jóval, az 1849-49 es szabadságharc elvesztése után megszülettek a tervek-szándékok a kisnépek leválásáról, amelyek az ugyancsak elvesztett I.világháború után valósultak meg. Tehát az új határokat nem Trianonban (gondolomra) “rajzolták” meg, hanem már 1848-49-ben nem csupán a magyarok akartak függetlenek lenni a habsburgoktól, hanem a kisnépek is a magyaroktól.
    … vagy pl: az autókon látható Nagy-Magyarország Mátyás király idejében még annál is nagyobb volt, tehát a matrica rossz…amúgy pedig van-e még egy nemzet, amelyik a történelmi sérelmét az autójára ragasztja? Miért nem teszi ugyanezt pl.Lengyelország? Ha mi tudjuk a történteket, a külföldet pedig nem érdekli, akkor mire jó ez? Mit érünk el vele? stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. telekis
    igen, ebben igazad van.
    ehhez viszont higgadt dialógusokra van szükség, közben persze ügyelni arra, hogy ne vegyük át a szélsőjobb retorikai eszközeit, és hangnemét.
    ezért tartottam a magam részéről szörnyen elhibázott lépésnek a “fasisztákkal nincs párbeszéd” jelszó kiadását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  5. kevin
    2012. november 12. hétfő
    01:09
    “ehhez viszont higgadt dialógusokra van szükség”
    .
    Meg lehet nézni, hogy a németek például hogyan jutottak túl saját “hitleri-történelmükön” és hol tartanak ma.
    És mi mit-miket csinálunk??? És még meddig?!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. “Fasiszta és náci rémuralomnak ágyaz meg, egy polgárháborút készít elő. Egymásnak uszítja a magyarokat. Szégyen lesz magyarnak lenni, és koldussá teszi a népet. A világ minden részén milliók vonulnának utcára, és egy hét alatt elkergetnék az ilyen gazembert.”

    Ennek semmi köze a valósághoz. Komoly gondok, nehézségek vannak, de az ok és okozat közötti különbséget sem ismeri föl aki ezt írta. Nem tudom ki tette ezt, de ez a figura uszít, vak gyűlöletre biztat, amire méltatlan számomra többet írni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (26 szavazatból)
  7. kevin
    2012. november 12. hétfő
    00:07

    Nem, dehogy, illetve a kérdőjelek sokasága annak szól, hogy időcsapdába kerültem, azaz a kommentedből csak az időpontig jutottam, amikor is észleltem, hogy az én gépem egy órával kevesebbet mutat, és akkor egy pillanatra teljesen eltévedtem a zónaidők, időeltolódások, óraátállítások, téli-nyári időszámítások, és egyáltalán, a világmindenség meg minden izgalmas, de kicsit ijesztő labirintusában. Tehát nem érdemi kérdőjelek, hanem csak egy elveszett ember önkéntelen segélykiáltásai, bele a fölfoghatatlanul nagyszerű, ám iránta abszolút közönyös, mégis vele együtt táguló térbe.
    Szóval, bocsánat. Majd elolvasom a kommentet is, ha majd elmúlt ez a kis izé, amit most még érzek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Érdekesen alakulnak a vélemények.
    Akik olvassák az “irományaimat” azok tudják,hogy a rasszizmus áll tőlem a legtávolabb. Ennek ellenére nagyon sok ismerősöm van, akikkel vitákba bonyolódok,éppen a nézeteik miatt.Higgadtan.
    Igaza van annak, aki a történelmi tudásuk hiányosságára vezeti vissza ezt a jelenséget.
    Annak is igaza van, aki ezért az oktatást teszi felelőssé.
    Szerintem meg a politikai gazembereknek van a legnagyobb felelősségük, hogy ez a jelenség egyáltalán kiteljesedhetett Magyarországon.A mindenkori kormány gyávasága, és aljas számítása játszott (ik) a legnagyobb szerepet ebben.A szavazatokért mindent mentalitás.Napjainkban is.
    Ezért van nekem ambivalens érzésem mindig,amikor a rasszizmus bármelyik formájával találkozom,de ez nem tántorít el attól, hogy vitázzam bárkivel erről.(sokszor feleslegesen)
    Ami a Főmérnök véleményét illeti… Nem mentegetem,csak tényként közlöm, hogy (tudomásom szerint) családi érintettség végett az a véleménye ami,és ezért nem tud elfogódottság nélkül véleményt nyilvánítani.Ezzel nem azt mondtam, hogy egyetértek vele, mert ez csupán árnyalja a dolgokat.
    Éppen ezért a kevin állásfoglalását tudom elfogadni, mert a higgadt dialógusnak lehet szerepe abban, hogy ezek a dolgok nyugvópontra, és valamilyen megoldásra jussanak, ami gyengítheti a szélsőjobb népszerűségét.
    Vagy nagyon naiv vagyok?Feleslegesen fárasztanám mindannyiszor magamat, amikor vitába bocsátkozom ezzel a nézettel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Gonda László
    Nem kötelező ide írni. Olvasni sem.
    Viszont ha már igen, akkor kéretik elolvasni és értelmezni a cikkeket. Ha nagyon új, akkor régebbieket is, mint pl.
    Bartus László: Az Unió első fasiszta állama 2011. május 18. szerda 13:19
    Bartus László: A római iskola 2011. június 22. szerda 8:39
    és kéretik körülnézni, hogy mi történik idehaza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  10. Gonda László
    Ha nem igaz, meg lehet cáfolni az írást. Tényekkel!!!
    Amit most napjainkban tapasztalunk:
    1 Már most szégyen magyarnak lenni, evégett a kormány végett!
    2 Ez a kormány koldussá teszi a népet!
    3 Tényleg a világ minden részén milliók vonulnak az utcára,és egy hét alatt elkergetnék az ilyen gazembert!

    Legyen olyan kedves ezeket az állításokat megcáfolni!
    Nem fogja tudni.
    Ön az a Gonda László, aki a Kossuth téren vitézkedett anno,2006-ban?
    Akkor igénye sincs az igazságra, csak ide tévedt “vitézkedni”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. csakén
    Erre a logikai bukfencre hívta fel a figyelmedet Kordon Blued. “Aki tanulni akar”
    Mert ezt az akaratot gyermekkorban kell/ene megalapozni a közoktatásban.
    Amit viszont mindketten elhanyagoltok: az alapfokú közgazdasági, állam-és jogelméleti ismeretek oktatásának teljes hiánya. Aminek ismerete nélkül a nép nem tudja értelmezni a “makroökönomia” és “költségvetés” fogalmakat, valamint ezek kapcsolatát a saját hétköznapi életével. Nem tudja megérteni az alkotmányozás és a demokrácia lényegét, nincs tisztában a jogaival és nem érzékeli – csak napi gyakorlatban, esetlegesen – ezek elvételének következményét. Nem “CSAK” a politikát kell újra gondolni az EM22 év miatt: a közoktatást, a földbirtok-politikát, a demokrácia védelmét, az ipírfejlesztési elveket, a kultúra támogatását, stb. stb.
    Orbán megtette azt a szívességet, hogy mindent a porig rombolt: talán a megtisztított terepen majd lehetne egy másik (jobb) országot építeni. De előbb látni akarjuk azt a “tervrajzot” hogy mi lesz a végén, biztosítékot arra, hogy nem építget/het/ik át 4 évenként cikk-cakkosra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. kevin 2012. november 12. hétfő 01:09
    Amíg a Jobbik fasiszta eszméket vall (sőt nácikat) addig sem vele, sem a követőivel nincs párbeszéd. Nácikkal úgy kell bánni, mint Bartus: nekik nincs demokrácia és szólás szabadsága, mert visszaélnek vele. A következetes elutasítás (és a választható alternatíva) a TISZTESSÉGES követőiket majd leválassza róluk, a többiért meg nem kár, azoknak megfelel a zsigeri gyűlölködés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. kevin: helyettesítsd be a Jobbikot “pedofil”-lal, és akkor talán derengeni fog a lényeg! Felnőtt, ivarérett embereknek joguk van úgy élni a szexuális életüket is, ahogy jól esik nekik – de vannak bizonyos határok, amit nem szabad átlépni, és aki mégis megteszi, az nem érdemel kíméletet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. kekec
    Vitázok a véleményeddel. Tudod miért? A közvetlen környezetben számtalanszor megtörtént,(kis településen lakom) hogy ajánlottam könyveket, meg beszélgettem nagyon sokat ilyen ” megtévedt bárányokkal”, és sikerült belátásra bírnom őket. Ma már ők is elutasítják ezeket az ordas eszméket.Ne csodálkozzon senki a bárány megfogalmazással, mert ezek tényleg barik. Az összetartozás, és hőbörgés “nagyszerű élménye” a tudatlanokat tartja csak egybe.
    A megátalkodottakkal én sem állok szóba,mert teljesen felesleges,hiszen mindegyiket egyéni érdek vezényli.
    És itt jön megint a 08:28-kor feltett 2 kérdésem.Amire lassan magam is megtalálom a választ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. kekec
    sajnálom, én ezt akkor sem tudom elfogadni. ha nem folytatunk velük párbeszédet, hogy akarjuk meggyőzni őket? mert ha erre kísérletet sem teszünk, akkor élünk egymás mellett a saját fórumainkon csevegve, a saját gondolatainkat szajkózva, köldökünket bámulva. párbeszéd kell.
    az átlag jobbikos ugyanis nem azért szavaz rájuk, mert genetikailag antiszemita, vagy mert zsigerből gyűlöli a demokratikus rendet, hanem mert elege van, hogy a rendszerváltás óta kínlódik, a jobbik pedig egy új utat, és ellenségképet mutat neki.
    mikor gyerekként báttyám sakkozni tanított, eleinte utáltam. az ötödik parti után otthagytam a táblát: “hülye játék”. milyen játék az, amiben én mindig vesztek? később persze rájöttem, hogy nem a játékkal volt a gond, hanem a játékossal. a jobbikosokkal is ezt kell szerintem megérteni: nem magával a köztársasággal, a szabad piaccal van gond, csak azzal, hogy eddig a fejesek ezt a játékot rosszul játszották.
    ehhez a felismeréshez viszont beszélni kell velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. kevin,
    Igen, beszélni kell velük, de csak akkor, ha az összetört sakktáblát már kivettük a kezükből, és vezérüket megóvtuk a felhevüléstől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. bumburi, 8:28
    Ez így, ahogy leírtad, ez pontosan az én véleményem is.
    Úgyhogy, egy vastag plusz a részemről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  18. Nikos Galis
    Köszönöm.
    Ezzel együtt is megmaradt a frusztráló érzés, hogy rosszul gondolom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Olvastam:
    A varsói és a baseli események után visszajön egy régi mondás, kicsit a jelenkorra átfazonírozva: a magyarok nyilasaitól ments meg minket!
    Zagyva szerint “nem európai normák szerint léptek fel a lengyel rendőrök”, ja,
    terrorizálták a békés kődobálókat a tányérsapkások, mintha itthon is így történt volna 2006-ban.))))))))
    A baseli meccs után történtekkel (Vidi drukkerek) kapcsolatban még mindig nincs semmi hír, mi lesz a két eljárás alá vont drukkerrel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Jönnek a gondolatok a felvetett problémából kifolyólag.
    Amikor Orbán meghirdette az össznépi banzájt, és “2 millióan” voltak a Kossuth téren, tőlünk is mentek buszok. Igen, több is!
    Többeket megkérdeztem később,hogy milyen volt? Mindegyik azt válaszolta, hogy fantasztikusan felemelő érzés volt az összetartozást megélni.
    Később Gyurcsánynak volt ilyen össznépi banzája, ahova szintén több buszt indítottak. Őket is megkérdeztem.
    Majdnem szó szerint ugyanaz volt a válasz, mint a fideszeseknél.
    Azóta tudjuk, hogy az át, és elvándorlás a szavazóknál milyen arányba tolta el a támogatottságukat.
    Akkor miért csodálkozunk azon, hogy ESETLEG meggyőzhetők az eltévedtek? Természetesen most nem a kőkemény szélsőségesekről beszélek, hanem azokról, akiknek nincs semmilyen bázisuk.Akár a tudatlanságuk, és ebből következően akár a frusztráltságukból kifolyólag is?
    Tudom hogy sokan nem értetek velem egyet, és lehet hogy admin keményen helyre tesz ezek végett a gondolatok végett, de úgy éreztem ezeket le kell írnom.
    Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha a többiekkel (fidesz, mszp)elnézőek, és megengedőek vagyunk, akkor miért nem adhatunk esélyt azoknak a tényleg tudatlan embereknek,akiket a Vona féle rasszista szemetek át akarják mosni az agyukat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. helyesbítek: az utolsó mondatban: akiket – akiknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. “A felsőoktatásból kivont milliárdok és a szegényebb sorsú fiatalok elzárása a diplomaszerzés lehetőségétől…”
    .
    Ez Orbán Numerus Clausus-a. A Kulturkampf már nagyban folyik.
    .
    Később a kisemmizett agymosott emberek valószínűleg megismétlik a Kristallnacht-ot is a multik és a vállalkozók ellen.
    .
    Ez kell Magyarországnak, erre van igény……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Szégyen, hogy Gonda László, ez a szemtelen, pimasz, aljas szélsőjobboldali söpredék, a maga finom úriember benyomását keltő szemüveges külsejével, mert biztos vagyok benne, hogy ez a Gonda László az a gondalászló, aki 2006. őszén uszítással, gyűlöletbeszéddel járult volna hozzá a szabadon, alkotmányosan megválasztott baloldali kormány utcáról /és Orbán által/ vezényelt puccs útján történő megbuktatásához, nos, hogy ez a hitvány magyarkodó ide merészkedett erre a honlapra. Persze megengedett, nem tiltott, bárki bármely honlapon megszólalhat. De hogy ilyen arcátlan legyen, hogy pont ő, az uszító alja ember vádoljon meg valakit uszítással, gyűlölködéssel, az abszurd. Hozzátehetjük, hogy vitézkedése annó, hamis volt és művi, hiszen egy külföldről, talán Amerikából visszahonosult, visszidens magyaremberről van szó, hasonlóan az Ausztráliából reimportált Szabó Albert turulos neohungarista hányadékhoz. Ez a Szabó azonban néhány évi dicstelen zavarkeltés után visszament választott hazájába, Ausztráliába. Jól tette.

    Gonda Lászlónak is azt üzenem, jobb lenne, ha hallgatást fogadna, mint a kartauszi szerzetesek, és még egy-egy rövid hozzászólás erejéig sem hallatná hangját a magyar közéletben. Kapíse, kedves Gonda? Várja Hortobágyon egy konda…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  24. Bravó, Csakén, kitűnő a meglátásod.

    A magyarok nyilasaitól ments meg, Uram, minket! Remek. Így igaz.

    S ezeket a nyilasokat, ezeket a mocskolódó, húgyagyú ú.n. szurkolókat támogatja a SZERENCSEJÁTÉK ZRT 250 millióval, hiszen a Fradi B közepénél aljasabb, elvakultabb csürhe kevés van.

    Méltán érezhetik úgy ezek a szemetek, hogy lám a FidSS tenyerén hordozza őket, táplálja gennyes indulataikat, stadiont épít vagy újít fel számukra az adófizetők pénzén, s a szólásszabadság ürügyén azt sem bánja, ha skandálva küldenék a Dunába vagy talán a gázkamrákba zsidó honfitársainkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. bumburi, kevin,
    Régebben én is a beszélgetés mellett voltam. Voltaképpen most is ezt vallom, de erős korlátokkal.
    A beszélgetés nem adhat engedélyt gyűlöletkeltésre, rasszista vagy más kirekesztő nézetek terjesztésére. Ezért nem folytatható nyílt honlapon. És ugyanezért nem is hatásos ott, mert az ilyen nézetek megjelenése után erővel lépünk fel – ez pedig semmiképp sem meggyőző.
    Beszélgetni lehet párban, kiscsoportban, nagy-nagy türelemmel, és nagyon nagy felkészültséggel. Még úgy is nagy eséllyel holtpontba futunk: állítások állnak egymással szemben, és igazságukat az eltérő “tapasztalatok” alapozzák meg. Sokszor a beszélgető társ az elemi logika szabályait hágja át (néha mi is!), és hiába figyelmeztetjük, nem áll össze a koherens kép. Sokszor időt kell hagyni a dolgok emésztésére, és az is probléma, hogy a vitában “győzni akarunk”, a tévedés beismerése “vereség”, amit a partner nem ismerhet be arcvesztés nélkül. Ha mi tévedünk, nekünk is időre van szükségünk, hogy tisztázzuk saját álláspontunkat, és olyan érveket találjunk, melyek talán meggyőzik a vitapartnert. Tehát ez többé-kevésbé rendszeres találkozásokat igényel, és kitartó, türelmes párbeszédet. Itt a honlapon ez nem valósulhat meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. nopasaran
    Köszönöm.
    Először Baselben volt gumilövedék, majd Varsóban – itthon pedig most fejezték be a rendőri vezetők döntéseinek vizsgálatát, hát sok jóra nem számíthatnak…
    Meg kell nézni, hogy mit tehetnek a rendőrök más országokban, ha valaki a rend őreit támadja, bármerre a világban történik ilyesmi, nem kímélik a rájuk támadókat.
    Akik a rend őrét támadják, azok az állampolgárokat támadják!
    bmk
    Igen, a bankok elleni támadás szóbelileg már megy régebb óta. Pedig hitelre szükség van, a hitelt a bank nem a bankárok pénzéből, hanem a betétesekéből finanszírozza – a betétünk úszik el, ha nem fizeti vissza az állam a felvett hiteleket. Tudom, a nagy pénzek nem itthoni bankokban fekszenek, éppen ezért a kevesebb pénzű betéteseket fogja érinteni az állam adósságának un. “átütemezése”. De aki bedől a bankok elleni hajszának az bármit képes elhinni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. girbegurba
    Egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. “Akik a rend őrét támadják, azok az állampolgárokat támadják!”
    Demokráciában igen.
    Diktatúrában nem biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. girbegurba
    Igazán , jóérzést keltettek bennem észrevételei ……Valóban csak hosszú beszélgetésekkel , vagy talán még azzal sem lehetne meggyőzni a gyülölködőket
    A gyülölet mindig gyülöletet indukál,és akkor ez olyan mint az ördögi kör .Voltak és véleményem szerint lesznek mindig más ideológiát hírdető emberek . Ezért kell (ene) mérlegelni,azt,hogy kijelentéseinkkel mit ártunk egymásnak ,mennyire tudunk egy másik kulturát elfogadni , békén hagyni,vagy azonosulni vele Ez nemcsak öröklött dolog, hanem elsősorban nevelési, és társadalmi probléma is ,Egy társadalom “tervrajzát” csak úgy lehet felépíteni ha mindnyájan úgyanazt akarjuk,ha nincsenek hezitálások ,ha gondolkodó,érzelmileg ,értelmileg magasan kvalifikáltak végzik…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. hátha érdekel valakit.
    *
    Ingyenes nyelvtanfolyam, idegen nyelvi kompetenciák fejlesztése
    Az Új Széchenyi Terv keretében ugyanis a kormány támogatja az idegen nyelvi
    … A Bonus Nyelviskolában 100 órás akkreditált angol, német, spanyol, francia …
    http://www.bonusnyelviskola.hu/ingyenes-nyelvtanfolyam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Kaposvár főterén a templom mellett a jobbik akasztófát állított, a halálbüntetés visszaállításának illusztrálására.
    És ehhez nem átallották felhasználni a meggyilkolt kisfiút.
    Országgyűlési képviselő részvételével, agyar gárdistákkal (egyenruhában!!!), a rendőrség szemhunyása közepette!!!
    Mocskos aljas társaság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  32. javítok: a meggyilkolt kisfiú tragédiáját

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Gonda László 2012. november 12. hétfő 07:45
    “Ennek semmi köze a valósághoz. Komoly gondok, nehézségek vannak, de az ok és okozat közötti különbséget sem ismeri föl aki ezt írta. Nem tudom ki tette ezt, de ez a figura uszít, vak gyűlöletre biztat, amire méltatlan számomra többet írni.”
    .
    Látható, hogy fogalmad sincs arról, hogy a rendszerváltás miért történt és
    amikor megtörtént, akkor még hogy állt a gazdaság!
    Mostmár lehet beszélni, de kb 200 ezer gyermek éhezik és több millió ember
    munkanélküli. Szerencse, hogy még nem jött el a tél. Látom az már nem is izgat,
    hogy a tudás és művelődés “csapja” is elzáródik hamarosan. Ezt akarod?
    EZEKNEK NINCS SEMMI KÖZE A VALÓSÁGHOZ?
    Láthatóan erre a te “billentyűd” sem működik. PEDIG IGAZ !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Orbannak buta iskolazatlan emberekre van szuksege!! Ezeket az embereket konnyu felelembe tartani , mig az okosak nem turik a zsarnokot es elobb utobb megszervezik a buktatast! Orban karokozasa amit tett felmerhetetlen karokat okoz magyarorszagnak! Amit az alkotmannyal muvel az is kritikan aluli , egy rendes demokraciaban csak teljes konszenzusban lehetne uj alkotmanyt modositani egyutt a neppel egyutt az ellenzekkel! Minden mas tipusu probalkozas egy katasztrofa a NEMZETNEK! ORBAN MEGBUKOTT ! Magyarorszag pedig csodben csak meg takargatjak ! Az osszes statisztika meg van hamisitva! Szazadveg azt irja le amit Orban megmond! Gondolom a Milliardokat amit kapott Heim utalja vissza ahova kell o meg leszedi a komissziot! Nyomozni kene az allami penzek kiaramoltatasa ugyeben, mert ezer milliardok vannak kiszippantva! Olyan allami vallalatok hirdetnek akinek nem is kene es megis koltik szorjak a penzt! Parazita modszert alalmaz Orban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. L. K.
    Demokráciához tanulás szükséges, a diktatúrában engedelmeskedni kell.
    Demokratikus országban a választási törvényekhez, ha hozzá is nyúlnak, azt a következő választáson még nem vezetik be.
    Tehát, 2014-re még nem lehetne alkalmazni semmiféle újításukat, ezt csak baltazárék tehetik meg itt Orbanisztánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. “Orbán tudatalatti diktátuma
    .
    A véletlen elszólások sokszor vezettek már odáig, hogy rejtett szándékok lepleződtek le, és szinte ki sem mondható gondolatok bukkantak felszínre. Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a pillanatnyi feszültség, a frusztráltság, az idegesség könnyebben vezet olyan állapotokhoz, amelyben a személyes önkontroll lazulása miatt gyorsabban törnek felszínre azok a gondolatok, melyeket utána kínos hallgatás, vagy még kínosabb magyarázkodás követhet.
    .
    Valami ilyesmi járhat az ember eszében akkor, amikor Orbán Viktor akaratlan beismerését olvashatja a tudósításokban arról, hogy voltaképpen milyen volt a viszonya a kádári éra belpolitikájához, és az akkori hatalomgyakorlás mindennapjaihoz.
    .
    A parlamenti munka során, az azonnali kérdések című szakaszban ugyanis arra a kijelentésre ragadtatta magát az MSZP-s képviselőkkel szembeni megszólalások során, hogy: „Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az önök párttársai voltak”. Itt aztán némi hatásszünetet kellene tartanom, de mert írásbeli műfaj, kinek-kinek magára bízom, hogy tart, vagy nem tart egy kis szünetet annak érdekében, hogy teljes mértékben átérezze a kijelentést.”
    Tovább:
    http://gepnarancs.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Bajnai Gordon konzervatív pártot épít 2012. november 14. szerda | AN

Közgép elleni tüntetésért közmunka 2012. november 13. kedd | AN

Magyarország az államcsőd ellen küzd 2012. november 13. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos