Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magyarország az államcsőd ellen küzd 2012. november 13. kedd 17:54 | AN

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magyarország az államcsőd ellen küzd

Budapest – Orbán naponkénti sikerjelentései a Közép-Európai Birodalomból ellentétben áll a nemzetközi sajtó értékelésével, amely ellen Magyarország a csőd szélén áll. A magyar kormány elhitette a magyarotrszági közvéleménnyel, hogy a bankok az ellenségeik, és a bankellenes intézkedések magyarország érdekeit szolgálják. Ezzel szemben a bankok megsarcolása és azok forráskivonása egy csőd előjele, és romba döntheti a gazdaságot. Orbán más világban él, a képzeletében élő Magyarországról beszél, amely a térség vezető állama, miközben az adatok szerint az ő birodalma lehúzza az egész régiót. Egyes vélemények szerint az önkormányzati adósság átvállalása formálisan már államcsődöt jelenthet.

A FAZ A bankok forrásokat vonnak ki Magyarországról című cikkében az osztrák Erste Group felmérését ismertette, és az írás alcímében kiemelte, hogy a hitelezés leépítése arányait tekintve “olyan erős, mint Spanyolországban”. A szerző, Michela Seiser cikkében arról írt, hogy 2011 szeptembere és 2012 júniusa között 14 milliárd eurót vontak ki az országból, ami a kelet-európai térségből kivont teljes összeg 40 százaléka. Kifejtette: az euróövezeti válságállamokhoz képest a régióban mérsékelt a hitelezés leépítése, de “Magyarország a vitatott bank- és hitelpolitikájával leszakadóban van, ami lerontja az egész régió statisztikai adatait”.

Az FTD Magyarország ismét megvágja a bankokat című cikkében belső információkra hivatkozva azt írta, hogy a kormány az önkormányzatok 2,1 milliárd eurós hitelállományát átvállalva a tartozás 25 százalékának elengedését követeli a bankoktól. A kormány kényszerítő intézkedéseket helyez kilátásba arra az esetre, ha a hitelezők nem hajlandók eltekinteni a kölcsön egynegyedének törlesztéséről – tette hozzá Christian Höller bécsi keltezésű beszámolójában. A szerző a magyar gazdaság helyzetét ismertetve egyebek között kifejtette: Magyarország “az államcsőd ellen küzd”, és csaknem valamennyi bank veszteséges, aminek mindenekelőtt “a világ legmagasabb bankadója” az oka. A kormány visszavonta az ígéretét, amely szerint 2013-tól megfelezik az adó mértékét – fűzte hozzá Höller.

A WSJ cikke emlékeztetett arra is, hogy az IMF/EU pénzügyi támogatásról folytatott tárgyalások az elmúlt hetekben zsákutcába jutottak, annak a médiakampánynak a nyomán, amelyet a hitelezői oldal által a kormány állítása szerint megkívánt feltételek ellen indítottak.

William Jackson, a Capital Economics közgazdásza az amerikai lapnak nyilatkozva úgy vélekedett: tekintettel a kicsiny és nyitott magyar gazdaság súlyos eladósodottságára, Magyarországnak szüksége van az IMF-megállapodásra ahhoz, hogy a jelenlegi szinten tudja tartani a kamatlábakat.

A Gazeta Wyborcza című baloldali liberális napilap keddi számában a Jobbik Magyarországért Mozgalomról ír, amelyet a lengyel nemzeti jobboldal példaképének tekint. A publicisztika szerint a lengyel nacionalisták “annak a radikális, nacionalista, Európa-ellenes, idegengyűlölő pártnak a sikerét szeretné megismételni, amely a 2010-es választáson a szavazatok 16 százalékát gyűjtötte be”.

A lengyel lap a Jobbik sikerének titkát az “unióellenes, nacionalista és cigányellenes jelszavakban”, illetve a nagyrészt a szocialistáknak köszönhető mély gazdasági válságban látja. Szerinte a párt “ügyesen játszik” a Trianon-traumát a mai napig fájdalmas sebként megélő magyarok politikai ellenérzelmeivel.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 11 szavazatból)
Magyarország az államcsőd ellen küzd, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(40)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

40 Reader’s Comments

  1. Szépen fogtok mutatni az Andrássy úton…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  2. Ja, “Talpuk alatt fütyül a szél”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Úgy gondoltam én is kedves bonhomme!:-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Dilettáns hülyék vezetik az országot. Jajj nekünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Eltolcsy szerint, meg a gazdája szerint is szárnyalunk. Igen. Törött szárnnyal.
    Vezérünk a hős Orbán, már Európa fejedelmének képzeli magát. Szítja a tüzet határainkon innen, és túl, mert kibicnek semmi sem drága. A szerencsétlennek már lehet hogy tiszta pillanatai sincsenek, mert ha lennének, akkor nem dúlná fel milliók életét.
    De nem csak az övék a felelősség. Mindannyiuké, akik a parlamentben vannak, mert egy sem meri kimondani, hogy a király meztelen. Elvtelen megalkuvók veszejtik el az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  6. Ha engedi az únió vezetése Orbán ámokfutását, akkor lelke rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  7. Ezek a gazfickók államcsődre és rendkívüli állapotra játszanak. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  8. Figyu!!!!
    vélemény
    2012. november 13. kedd
    19:43!!!!
    Amíg csak az ő lelkük…..,de a mi életünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Ezek a gazfickók államcsődre és rendkívüli állapotra játszanak.
    Nem játszanak, hanem arra hajtanak.
    Kezdettől fogva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  10. Gazemberek, igaza volt Bartusnak, ezektől a mocskoktól senki nem menekülhet, mindenkit tönkretesznek, aki az országban marad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  11. Azt nem tudom megmondani, hogy direkt játszik az államcsődre vagy sem de azt szinte biztosra veszem, ha így folytatja bekövetkezik, akár szándékosan akarja, akár nem.
    .
    Ugyancsak biztosra vehető, hogy nem tudja mit csinál, nem érti sem a jogot, sem a gazdaságot, sem a történelmet, szakképzetlen amatőr. Sem a jelenlegi helyzetet nem uralja, sem az esetleges államcsőd bekövetkeztével nem lesz képes semerre lépni, maximum fegyveres erőkhöz folyamodik a rendfenntartás érdekében, de a termelés és lakóssági ellátás folyamatosságát nem lesz képes biztosítani még szükségállapot kihirdetésével sem.

    .
    Nem tudom innen a székemből ülve megmondani skizofrén -e, de azt igen, hogy sorra szállítja a skizofrén tüneteket, úgyis mint a skizofrén jellegű téveszmék és a realitástól való beteges elszakadás. Ugyancsak látható, hogy mentális és elmebeli tartalékainak utolsó morzsáit éli fel, a totális elszigetelődés, a magány, az önmagába való befelé fordulás, az elbutulás, a mentális leépülés az arcára van írva.
    -
    Ez az ember mindig vágyott a hatalomra, de csak azért, hogy ledönthesse ami van, de a lelke mélyén mindig is rettegett az átvételtől. De nem azért mert félt egy általa roncs kocsinak minősített országot átvenni, hanem mert a lelke legmélyén nagyon is tudta, hogy egy szuper állapotban lévő kocsit sem tudna megfelelően vezetni
    .
    Maradt a blöffölés és a hazudozás, a hazardírozás, a ripők színészkedés az össze vissza kapkodás, az esetlen ügyetlenkedés és a szaktudás hatalmi, parancsuralmi eszközökkel való behelyettesítése. Kiirtott maga mellől mindenkit aki képes volt bármire, azt mondta , hogy csak a hasonló gondolkodásúakat veszi maga mellé, de valójában, csak a nála is képzetlenebbeket vette maga mellé, nehogy valaki túlszárnyalja őt és képes legyen a helyébe lépni. Gyakorlatilag bebiztosította Fidesz Orbáni színvonalra való elbutítását.

    Az eredmény magért beszél de olyan elvakult, hogy még mindig nem látja ami mindenki számára világos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  12. Orban kapzsisaga es hozza nemertese tonkretette az orszagot mind gazdasagilag mind politikailag , folyamatosan hazudozik a hordajaval egyutt! Emberek es az orszag erdekeire nagy ivben szarik kicsinyes egyeni erdekek menten uralkodik. Teljesen megorult ezeket a kepeken is jol latni . Hol poffeszkedik egy maganrepulogepen, hol nyalogata a szajat mint a 2 evvel ezelotti bajnokok ligaja dontojenek dijkiosztasara felvonulo jatekosok elott, hol lekezelo pokhendi arckifejezessel mondja a hazug magaet! Testbeszede mindent elarul zsebre tett kezzel setalgat Barrozo mellett:(! Nem tudja kezelni a statuszaval jaro esemenyeket, nem csoda mert egy uninteligens nagykepu okoskodo paraszt! Menjen el cegre dolgozni mert keves politikus van ma demokraciakban sot szerintem nincs is aki 50 evesen meg nem dolgozott , csak politizalt! Ezekutan persze , hogy fogalma nincs semmirol ! Semmihez nem ert csupan a kozvagyon kiaramoltatasahoz a sajat zsebebe! Hiaba nem latszik o sehol , stromanok , offshore cegek vegen o all magyarorszag szegyene Orban a politikusss! Megbukott rablovezer !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  13. Báthory Ödönke

    Egy vicc jut eszembe, amikor a zsidó boltos odamegy a rabbihoz tanácsért:
    -Képzeld, van 2000 dollár hiányom. Mit csináljak?
    -Tedd vissza!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. Na, ez megadja a kegyelemdöfést magyarsztánnak, az biztos:
    .
    http://index.hu/gazdasag/2012/11/14/matolcsy_mnb-elnoki_kinevezeserol_suttognak/
    .
    Ha ez bekövetkezik, bármelyik variáció, akkor végleg mehet a Zország a süllyesztőbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Ma megjelent az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapján a 2012. október 31-i összegzés. Az előző hónap végéhez képest 175,2 milliárd Ft-tal emelkedett az államadósság. A kormányciklus 30 hónapja alatt 2724,9 milliárd Ft-tal nőtt az államadósság a szabadságharc jegyében. Mondhatni éljen az unortodoxia…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  16. Régen ébredni kellett volna és ma nem tartanánk itt.Ez a mi hibánk is tőlünk boldogabb országokban régen megszabadultak volna egy ilyen vezetőtől.Természetesen most a fejlett országokra gondolok és nem az elmaradott rabszolgasorban tartott nemzetekre.Birka volt birka most és birka is marad ez jellemző a magyarra.Fél és gyűlölködik mert irigy.Képtelen örülni a másik sikerének pedig így csak visszafelé lehet menni nem előre.Élhetetlen lett ez az ország nagyon sokan szenvedünk de nem hagy el a remény,hogy egy nagy katarzis majd összehozza ezt a sokat szenvedett nemzetet.Sokan félnek a polgárháborútól pedig sajnos nem látok jelenleg más kiutat.Szeretném végre tapasztalni,hogy nincs igazam.Én sem örülnék de van valakinek más ötlete hogyan lehet ettől a kormánytól és a fejétől megszabadulni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Irén
    “hogyan lehet ettől a kormánytól és a fejétől megszabadulni?”.
    .
    Apránként tudatosítani, hogy az egyetlen kiút felé halad az ország, ami addig nem lesz sima útszakasz, mert a lerakott göröngyöket nem lehet túl sokáig kerülgetni. Ha túl hepe-hupás az út, le kell dózerolni az alapokig.
    Azonban előtte a dózerolás gondolatával kell sokaknak megbarátkozni. Ha az meglesz, már fél siker.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. “Mi látjuk rosszul?
    Orbán: Nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek”
    .
    “Orbán Viktort azzal összefüggésben faggatták újságírók egy más témában tartott szerdai sajtótájékoztatón, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az eheti kormányülésre kellett előterjesztést tennie arra, szükségesek-e még gazdasági intézkedések a november 7-i európai bizottsági országjelentés nyomán. A jövő évi költségvetést hamarosan elfogadhatja a parlament, „ehhez kell hoznunk néhány döntést”, de ezen döntések vezérelve az, hogy megszorítások nélkül kell kivezetni az országot a válságból – mondta válaszában a miniszterelnök, aki szerint ez a legfontosabb választóvonal kormánya és az előző kabinetek között, amelyek „elvették a nyugdíjat, elvették a fizetést, megsarcolták az embereket, és hagyták, hogy eladósodjanak”.
    .
    Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból. Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd. Az MTI úgy tudja, a tervek szerint legkésőbb december 10-én szavaz a parlament az ország jövő évi költségvetéséről.”
    http://www.168ora.hu/itthon/orban-magyarorszagon-nincsenek-megszoritasok-nem-voltak-es-nem-is-lesznek-105851.html
    .
    Orbán szóhasználatban megint kitett magáért:
    “Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd.”
    .
    A mondat így lenne partiképes:
    Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság növekedéséről szól majd. (Persze erre ő sem számít, mert kizárt.)
    .
    Ehelyett a magyar gazdaság “nemzetközi tekintélyének” növekedéséről hablatyol – mintha lenne olyan -, de azért egyik pesti vagy vidéki boltban sem adnak kenyeret az éhezőknek. Orbánt láthatóan ez nem izgatja, jól elvan a semmitmondó szóbuborékaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. Édes, jó Irén, mégis, miféle katartikus összeborulást bírna varázsolni egy polgárháború? Merthogy a polgárháborúnak olyan az ő igen randa természete, hogy benne az emberek igaziból leöldösik egymást, és mivel a harc hevében nem nagyon van idő a bemutatkozásra, hát még az a szégyen is megeshet, hogy ma felkoncolom azt, akivel holnap össze kéne hozódnom. Aztán ott állok megfürödve, nyakbaborulhatós ellenség nélkül, nem lesz, kinek a vállán kisírjam magam. Meg aztán, nincs az rendesen kitalálva, hogy ki is az én ellenpolgárom, ugye. Csak a kormány? Vagy a gazdag? Vagy a rossz szagú is? Adott esetben a tulajdon apám, aki dúskál, míg én szűkölködöm? Vagy a gyerekem, aki mondjuk az államigazgatásban dolgozik, hogy eltartsa a gyerekeit és mellesleg engem? Tehát, melyik volna az, aki ellen háborúznom kellene? De rendben, legyen polgárháború, meggyőztél. Igenám, de mi lesz, ha “azok” győznek? Tudod, akik nem “mi” vagyunk. S ha a végén mégse lesz kedvük összeborulni velünk, vajon akkor nem fogunk-e sötét ínséget szenvedni katarzisban? Vagy majd, mint régen a humanitárius tejport, azt is küld majd Amerika?
    Amúgy meg azt gondolom, hogy ez a nemzet se szenvedett többet, mint bármelyik másik, mert szerintem úgy általában elmondható, hogy nemzetfüggetlenül a népek, népségek szoktak szenvedni, mert akik az ő vérüket szívják, többnyire maguk is az adott nemzet tagjai. Továbbá ez a nemzet semmivel sem szenvedett többet, mint amennyi szenvedést maga is okozott.
    Magad is lesújtó véleménnyel vagy népedről, és joggal, hiszen tagjai rendre nagyon csúnyák, mikor csúnyaságot tesznek. De ugyan, mitől szépülnének (javulnának) meg? Egy gyilkos-véres, eszement és demoralizáló, és nemzedékeken át tovagyűrűző polgárháborútól tán? Ugyan már. Csak nézd meg Orbánt, hogy megvénült, hogy megcsúnyult, amióta kiásta a csatabárdot. Vajon volna-e kedved a harcok csitultával ővele is összeborulni, a nagy katartikus kibékülés kristályboltozatja alatt? Ugye, hogy nem. Peig úgy volna illendő, mert ő is ám a nemzet része, s mint ilyen, ő is sokat szenvedett.
    Gondold végig, és ne várd, ne kívánd a háborút. Csak fokozza a bajt. Csak fokozza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  20. T.Elrad!
    Az ajánlott Index link Matolcsit “szokatlan lépéseiről elhíresült gazdasági miniszternek” nevezi. Nem értem, hogy józan ésszel hogyan lehet mérlegelni, hogy Matolcsi bármilyen gazdasági vagy egyéb vezetői posztra alkalmas-e.
    Olyan károkat okozott már eddig is az országnak az ötleteivel, amelyek alapján legfeljebb csak azon lehet spekulálni, hogy hogyan is lehetne minél előbb véget vetni ennek az ámokfutásának és mindörökre süllyesztőbe tenni.Hátha tud annyira lapátolni, hogy közmunkára még alkalmas. Másra úgy sem. Az eltakarítása szükségessége szempontjából teljesen mindegy, hogy a saját ötletelése volt, amit csinált, vagy a főnöke sugallatait hajtotta végre. Persze ő is csak egyike azoknak a halaknak, akik a fejtől büdösödnek. No de ennyire penetráns bűzt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Matolcsy egy QSZASZEMŰ BUHERAKIRÁLY, egy POLIHISZTOR, egy JOLLY JOKER :-((((((.
    NEKÜNK meg marad a TÜNDÉRMESE Orbánisztánban :-(((((( !!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. taotológia
    2012. november 14. szerda
    21:39
    +++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. http://www.youtube.com/watch?v=zM_BslbAVjk
    Államcsőd jöhet. Jelenleg Magyarország közelebb van egy fenyegető államcsődhöz, mint az elmúlt években bármikor. Ezt mondta Gyurcsány Ferenc pénteken kora es…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. gets
    2012. november 15. csütörtök
    00:29

    Érdekes videó, köszönet érte.

    Nekem sosem tűnt fel Gyurcsány különösebben, de az volt a futó benyomásom, bár Orbánnal nem lehet összehasonlítani, hogy ha valami nem ment jól Gyurcsány, inkább kijavítja, Orbán inkább a a falhoz vágja, lerombolja, dühében széttiporja aztán persze sehogy tovább mert annyi esze szaktudás nincs.

    .
    Nekem úgy tűnik amit Gyurcsány mondott az valós veszély és nem túlozta el a dolgot. Elég tényszerű volt, viszont ha Orbán kihúzza jövő évig és Matolcsyt teszi be Simor helyére akkor lenyúlhatja az ország összes maradék pénzét amivel reménye szerint talán kihúzza 2014 ig és újra választatja magát, vagy azt is elrabolják a Fideszesek és gyorsan evakuálnak.

    Őszintén szólva nem tudom józan ésszel miben reménykedhet Orbán de mint mindig most is csak azt tudom mondani kockázatos várni, minden perc amit a bársonyszékben tölt jóvátehetetlen rombolás, visszalépés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. Irén
    2012. november 14. szerda
    19:18

    “hogy egy nagy katarzis majd összehozza ezt a sokat szenvedett nemzetet.”
    -

    Inkább oktatás és nevelés és becsületes értelmes vezető kellene, de az több generációt vesz igénybe amíg gyümölcsöt terem.
    .
    Valóban a magyar nép sokat szenvedett, nem volt hatékony és sokat veszett a történelem során mind területileg mind egyéb szempontból, ami érthetővé teszi, hogy valahol frusztrált és ezt igyekszik kiegyensúlyozni, sajnos a legtöbb esetben rossz tulajdonságokkal amiket te is írtál.
    .
    A probléma, hogy nem veszi észre más országok is ugyanennyit szenvedtek, pl.Bulgária 500 évig volt török megszállás alatt, a Szovjetunió, Anglia, Franciaország a hitleri háborúk alatt, vagy Tibet amit kiirtottak a kínaiak, vagy pl. Japán aki még atomot is kapott és manapság is rendszeresen romba döntik a földrengések, plusz a fukushimai atomkatasztrófa.
    .
    A nagy különbség amit látok, hogy ezek az országok nem sajnálják magukat, nem okolnak másokat, hanem önsajnálat nélkül gyorsan lábra állnak..

    .
    Szép példa erre Japán aki a két atombomba után, az ipari fejlődés kezdetén hatalmas IMF kölcsönt vett fel és kemény munkával meggazdagodott belőle. Már országok is felvettek volt akik meggazdagodott, volt aki elszegényedett, attól függően, hogyan használták a pénzt.
    .

    Szóval nem csak a magyart tépi a balsors mint azt többen hiszik, azonfelül nem bűnhődte meg a jövendőt. Ki mondta ezt neki, ő döntötte el? Havi átalányban bűnhődik? Ő mondja meg mikor elég??
    .
    Szóval azt hiszem alapból a hozzáállással van baj az emészti fel a magyarok lelki, erkölcsi és cselekvő erejét, ez az ami nem kedvező a fejlődéshez, de ez nem fog egyhamar megváltozni, túl mélyen gyökerezik.

    És mindenek felett a magyar egy nagyon búskomor szomorú nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Eldrad!
    Ha igaz a hír, akkor komoly perspektíva előtt áll a jegybank. Végre ott is megjelenik az unortodoxia. Aztán már csak a Selmecigabikát kéne valahogy odatenni a pénzünket megvédendő.
    Mindezek után végül: Térdre imához!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Eagle: “Szóval nem csak a magyart tépi a balsors mint azt többen hiszik, azonfelül nem bűnhődte meg a jövendőt. Ki mondta ezt neki, ő döntötte el?”
    .
    A kérdésedben a válasz: Kölcsey megírta, a kötcsei idézőjel nélkül beidézte a nehitval-ba, Melocco Etyekre odaszobrintotta, és az icipici nép mind megette, mert lám, végre márványpapírja van róla, hogy letudta a megbűnhődést. Olyan ez, mint a gyónás. >Disznólkodtál? Annyi baj legyen, nesze, itt a föloldozásod, legyél vele boldog, de a forma kedvéért zavarj le gyorsan öt miatyánkot.<
    És, hogy a magyar búskomor, meg szomorú lenne? Szó sincs róla. Kizárólag az örömgyilkos, élettagadó, embergyűlölő, esszenciálisan farízeus katolicizmus által megszállt bornírt énje az. Össztársadalmilag meg talán pont a sok meg nem bánt bűne fekszi meg a rendre leugatott lelkiismeretét, de emiatt még nem hullat könnyeket.
    Nézd csak meg a békemenetelőket, milyen átszelleműltek, milyen boldogok, milyen derűsek. Nézd csak meg a potentátokat, milyen önfeledt zavartalansággal röhögnek a képedbe, röhögnek rajtad. Nézd csak meg minden jókedvünk buzgó forrását, a bőszen gleichschaltoló Orbánt magát, milyen gargantuai bőséggel ontja ránk plebejus szellemességeit. És nézd csak meg, ezeken "hogyan mulat a nép".
    Na, ez a szomorú, nem a szegény magyar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. rupcsi
    2012. november 15. csütörtök
    00:26
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Erre a cikkre most bukkantam,s nem tudom eldönteni hogy sírjak vagy nevessek miatta…Egy biztos a “kisg@né” egyre őrültebben hazudozik.ime:
    http://hvg.hu/gazdasag/20121114_Orban_nincsenek_megszoritasok_es_nem_is_l

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. taotológia
    2012. november 15. csütörtök
    08:38

    Úgy érted visszafordíthatatlan, javíthatatlan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Papírunk van róla, hogy jól mennek a dolgok és az unortodoxia nyerő gazd. pol.
    Kár, hogy a GDP mai adatai nem ezt mutatják.
    Orbánék Tündérországa és Magyarország nem egy helyen leledzik.
    Annyira tökfejnek nézik a népet!
    Aki belenéz a pénztárcájába, az tutira nem azt látja, amit mesélnek turulban született sohasemhazudtamék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Eagle
    2012. november 15. csütörtök
    15:38
    Igen. Úgy értem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Allitolag Orbanek szerint van tartalekunk! Ez igaz! Allitolag ez a hitelek es kotelezettsegek torlesztesere el is megy ! Ez igaz! Allitolag a munkanelkulisegi ratank enyhen novekszik! Ez igaz! Allitolag 220 000 a kozmunkassal fel van javitva a statisztika ! Ez igaz! Allitolag a foldtorvenyt a helyben gazdalkodo fiatal csaladokra irtak eredetileg! Ez igaz! Foldek 74%-at( hektaronkenti statisztika!!!) fidesz kozeli es Orban stromanok kaptak! Ez igaz! Szuksegunk va a kohezios eus penzekre ! Ez igaz! Orban es a cimbik sajat maguknak osztjak az eus penzeket. Ez igaz! Kene az IMF vedo haloja. Ez igaz! Csak ne nezegessek Orban kinek adatja. Ez igaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Nem tudom ott fent , hány embernek jut eszébe a következő: helytállás,felelősség,becsület, jó szándék,tisztesség, szegénység,nélkülözés, takarékosság, munkanélküliség, kínlódás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Tibor hivatkozott az Államadósság Kezelő Központ Zrt. honlapjára, a 2012. október 31-i jelentésre.
    A valóság:
    http://akk.hu//kepek/upload/2012/MONIT1210.pdf
    Érdemes megnézni a monitoring táblázatot:
    Nemzetközi hitelcsomag (IMF, EU) 968,4 törlesztéssel 2346,1 mdr-ra Devizakötvény is csökkent 636,3 mrd-dal.
    Viszont a belföldiek Állampapír vásárlása növekszik, a lakosság állampapír növekvő vásárlása pénzügyi bizalmat jelez……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  36. Irén
    Hogyan lehet megszabadulni?
    Köteleskövér már rég megmondta erről a véleményét!
    Idézem a klasszikust:
    Egyenként fogunk levadászni benneteket….hát így!
    Tovább is van: és nyakatokon fogjátok érezni a Fidesz hideg leheletét!
    Ők már csak ilyenek, ez a tiszta keresztényi szeretet.
    Főnöke:
    Megtanultam, ha módodban áll megölni ellenfeledet, nem gondolkozol, hanem megteszed.
    Ezért ment a kézcsókra pápához, feloldozásért.
    Ilyenek vezetik az országot és van akinek ez tetszik!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Véghelyiné
    A lakosság államkötvény vásárlása a közgazdasági és pénzügyi ismeretek alacsony voltát jelzi. 3-6 hónapon túli kötvénylejárat esetében nagyobb esélyük lenne, ha az egészért lottót vásárolnának. A forintadósságot ugyanis EL FOGJÁK inflálni. Már egy éves lejáratra is szerencsejáték a kötvényvásárlás forintban.
    A 3 év lejáratúnál legalább bízhatnak abban, hogy addigra gatyába rázza a gazdaságot Bajnai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Véghelyiné….nő a pénzügyi bizalom…
    Ja, offshore számlákon az ország adósságának duplája, mozgatja a szálakat.
    Magyarországot nem ajánlják a befektetőknek! Nem hallott róla?!
    Egy össze-vissza hazudozó, visszafelé is ható törvényeket alkotó miféle bizalmat kelthet, amikor nyiltan elmondja, hogy pávatáncol, és ne arra figyeljenek, hogy mit mond…egyszóval hazudik, megbízhatatlan.
    Már azt sem hiszik el neki, amit kérdez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. gets 2012. november 15. csütörtök 00:29
    Figyelj már jobban oda! A link 2011.12.19-i. A manyup pénzekkel el tudták kerülni a 2012-es államcsődöt. Szerintem 2013 közepéig is rendben leszünk, a jegybanki tartalék megmozdítása is időigényes. Ugyan titkosították a felhasználását, de az elemzők nem hülyék. 2013 második felében pedig “Térdre, imához!” Bár a belföldi bankbetéteket is lehet “zárolni” és a Békekölcsön mintájára el lehet rendelni a kötelező államkötvényre váltást, vagy bármely unortodox Ű(azaz NEM NORMÁLIS) lépész, amit csak ki tudnak találni. És igen mocskos a fantáziájuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Kedves Taotológia! Kaptál sok pluszt rupcsitól. Nem sajnálta, én sem. Ki a fene szerti a háborút, főleg a polgárháborút? Tán Irén sem kívánja, én is szeretném elkerülni. DE ha ilyen hosszan tudtad a csúnyaságait leírni, próbáld a biztos elkerülhetőségét is legalább ilyen alaposan indokolni. Lehet rá megoldás, én is tudok találgatni. Csak éppen a biztosat nem találom. Az viszont állandóan lebeg a szemem előtt, hogy Orbán zsarnok, lehet diktátornak is nevezni. És alig tudok olyan esetről, amikor az ilyenek lemondtak volna a hatalmukról – csak úgy.
    Kérlek építsd fel, hogy kinek mit kell tenni, milyen sorrendben ahhoz, hogy Orbán eltűnjön. Biztos megteszik az illetők, csakhogy a pgháborút elkerüljék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolódó cikkek

Csődbe vitték Orbánék a Pető Intézetet 2013. szeptember 8. vasárnap

Balekok a pályán, baromarcúak a lelátón 2013. szeptember 7. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos