Ronai and Ronai
AMERIKAI

AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell 2012. november 21. szerda 11:12 | AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell

New York – Orbán újrakezdi a pávatáncot, és azt a valótlanságot állította, hogy nemsokára lesz IMF megállapodás, miközben az IMF végleg távozott Magyarországról, miután Orbán kormánya fizetett újsághirdetésekben rágalmazta őket. Viszont az IMF távozása után kezd nyilvánvalóvá válni, hogy Magyarország eddig is csak azért kerülte el a csődöt, mert az IMF-megállapodás ígéretét lebegtette az Orbán-kormány, ám esze ágában sem volt megállapodni. Magyarország önmagában több mint kockázatos, a Bank of America-Merrill Lynch azt ajánlja a befektetőknek: Magyarországot kerülni kell.

Már cseppet sem szórakoztató és mulatságos az, amit a magyar kormány művel. Valódi gazdasági teljesítmény nincs, a stabilitásához és a pénzpiaci bizalomhoz az IMF garanciáira lenne szükség, de Orbán az IMF-et csak hitegette, megállapodni nem akart. Azzal dicsekszik egyik nap, hogy az IMF nélkül is megáll a lábán, aztán másnap kiderül, hogy IMF nélkül Magyarország légüres térbe kerül és összeroppan, és megint arról beszél, hogy lesz IMF-megállapodás, miután az IMF végleg távozott Magyarországról. Orbán lakájsajtója egy hazug “halállistát” közölt a nemlétező IMF-követelésekről, és az IMF ellen uszította a lakosságot, mire a pénzügyi szervezet végleg távozott. Eközben egy félbolondnak tartott gazdasági miniszter kalózokról beszél és a nemzetközi pénzvilág elleni harc folytatását ígéri. Magyarország a totális gazdasági összeomlás felé halad.

Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch. A Magyarországra vonatkozó – így a forint árfolyamán mérhető – értékelésekben még mindig nagyobb súllyal esik latba az IMF-fel megkötendő, bizonytalan kilátású megállapodás, mint az ország rendkívüli gazdasági sebezhetősége - írja kedden megjelent elemzésében a Merrill Lynch.

A felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértők szerint az elmúlt napokban a magyar adópolitikában arra irányuló intézkedések történtek, hogy intézményesítsék az energetikai vállalatokra, valamint a bankokra kivetett, egyszerinek mondott adót. Felhívták a figyelmet arra a másik kedvezőtlen fejleményre is, hogy a Richter Gedeon kikerült a Morgan Stanley Capital International (MSCI) feltörekvő piaci indexéről.

Az anyag szerint minél tovább várat magára a valutaalappal való megállapodás és minél tovább kell a vállalatoknak bizonytalansággal szembenézniük, annál kevésbé valószínű, hogy a bizalom eléggé megerősödik ahhoz, hogy ösztönözze a befektetéseket. A szerzők úgy ítélik meg, hogy mivel az EU gyengélkedik, és a mert nagyon kevéssé valószínű, hogy a belső fogyasztás növekedést eredményezzen, könnyű elképzelni, hogy Magyarország a 2014-es választásokig küszködni fog a növekedéssel. Úgy látják, az eddig meghozott gazdasági intézkedések alapján arra lehet következtetni, hogy a növekedés hiánya és a közelgő választások olyan további “agresszív politikai lépésekhez” fognak vezetni, amelyek célja a fogyasztókra nehezedő terhek csökkentése.

A jelentés szerzői szerint “Törökországgal ellentétben, amelynek végeredményben nem volt szüksége az IMF-re ahhoz, hogy fenntartsa a piac bizalmát és a növekedést, Magyarország esetében nem áll fenn ez a luxus”. Hozzátették, hogy minél inkább késik a megállapodás, annál valószínűtlenebb, hogy visszatér a befektetések ösztönzéséhez szükséges bizalom.

Az elemzők szerint az adópolitikai intézkedések csökkentették az IMF-megállapodás megkötésének valószínűségét. Mint rámutattak, egy esetleges IMF-megállapodás esetén szerény javulás várható, amely várhatóan csak a piacokat és a fizetőeszközt stabilizálja, de ez nem fog változtatni a növekedés perspektíváján. “Hacsak nem alakul kedvezően a csillagok állása, Magyarország demonstrálhatja, hogy miért tartozhat a világ legkockázatosabb piacai közé” – írta értékelésében a Merrill Lynch.

Orbán Viktor elérte, hogy országát kerülik a befektetők, mint a leprásokat. Ha Matolcsy nem talál olajat Felcsúton, Magyarország gazdaságilag összeomlik, és mivel a jogállami garanciák megszűntek, a politikai válság sem oldható meg egy választással, mert a kormányzó Orbánt leváltani nem lehet. A dilettantizmus és az ideologikus akarnokság Magyarországot nyomorba és csődbe viszi, de az nem jelenti azt, hogy a rendszer attól megváltozik. Csak állandósul a nyomor, az elmaradottság és a korlátoltság.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 48 szavazatból)
AZ IMF nélkül Magyarországot kerülni kell, 5.0 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. érdekes, hogy Harrach Péterke az echo tv-n talán, hétfőn, Gyurcsányt minősítette. persze én megértem, ezt kell mondania, valószínűleg ezt is gondolja, ez az ő érdeke, mégsem borulhat a keblére ugyebár. de azért megláthatná a másik oldal totális alkalmatlanságát is amellyel sikerült eddig a totális semmibe vezetni az országot, kb 20000 gyerek éhezik, 200ezet alultáplált és mindez a orbán nevű felcsúti kis pitiáner tolvaj és demokrácia-romboló 2 éves uralkodása alatt. szép, nem igaz? Gyurcsány nem trükközött a választási rendszerrel, ők addig simliskednek, amíg nem lejt majd a pálya, hanem egyenesen dőlni fog maguk felé. és mindez azért hogy nehogy le keljen mondani a hatalomról, mert tudjuk őket normális esetben már akkor sem választanák újra, ha feltalálnák a családi pénznyomó gépet és minden családhoz bevezetnék az ingyenes automata sörcsapot. rossz lehet szembesülni azzal, hogy az aki 8 éven keresztül összevissza hazudozott, fellázította az embereket, majdnem polgárháborút okozott, kordont bontott, és a végén program nélkül elhitette hogy ő az egyetlen aki ebből az országból kánaánt csinál, mostanra egy beteg, megfáradt, vízióiban élő, a valóságtól elrugaszkodott, a nyugat által megvetett, és kiutált senki lett, egy szimpla felcsúti alkotmány-tolvaj, aki idétlen és nevetséges bohócokkal veteti magát körbe, más tanácsát meg sem hallgatja, sok párttag a kormányzását pedig egyenesen az istentől eredezteti, mert a seggnyalásnak egyesek képtelenek ellenállni. tehetségesnek indult, gyalázatossá lett, hát, az istenek panteonjába már nem fog bekerülni. de ha így halad Hágában még lesz neki is egy hely. üdv

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (67 szavazatból)
  2. Elkerülendő, és kockázatos ország lettünk.Szép…
    Amikor már milliárdokról beszélhetünk, ami a haveri zsebekbe megy. !
    Ahol 200 millióért kampányolnak az IMF ellen!
    Ahol grafomániájukkal nem bírva, levelekkel bombázzák a lakosságot sok milliárdot felemésztve!
    Ahol a Századvéget majd 4 milliárddal támogatják!
    Ahol stadionokat építenek a nem létező futballnak több 10 milliárdért!
    Ahol a fideszes Közgép nevű államot lenyúló cég több milliárdot tesz zsebre!
    Ahol a földeket fideszesek kapják, jogszabályellenesen!
    Ahol a felcsúti fociakadémia érdemtelenül sok milliárdot kap!
    Ahol a közmunkásokat rabszolgaként zsákmányolják ki.
    Ahol hülyének nézik a lakosságot, mert bénultságában hallgat.
    Ahol lenyúlják a bankokat.
    Ahol a szerződések semmit nem érnek, mert nincs jogbiztonság!
    Ahol leépítették a demokráciát!
    Ahol az államnak köze van ciprusi offshore cégekhez,és ezt természetesnek veszik!
    És amely ország tagja az Európai Uniónak!!!
    Mikor lép már az unió???? Mikor érvényesíti a közösen alkotott jogszabályokat ez ellen az Orbán nevű despota ellen?
    Vagy az unióval is úgy járunk, mint a Párizsi Békeszerződést aláíró tagállamokkal? Akik simán félrenéznek, holott Európában mint a búvó patak tör felszínre,a terjedőben lévő a fasizmus minden aljasságával?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (63 szavazatból)
  3. Szerintem ha valoban nem tudja majd finanszirozni a piacrol a korabbi hiteleket akkor egyszeruen csodot fog jelentni ugy hogy az MNB ben levo tartalekkal probal meg majd ujra bizalmat szerezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Kedves bumburi, az EU kénytelen megvárni a 2014-es magyarországi “választást”.
    Ugyanis amíg Orbánnak a parlamentben 2/3-os támogatottsága van (ezt a támogatottságot DEMOKRATIKUS választáson kapta ajándékba, úgy hogy csak azt hirdette meg, hogy az égvilágon mindent a fideszesek magántulajdonába von: “Csak a FIDESZ!” – jelmondat volt a az összes programja), tiszteletben kell tartaniuk a magyar választók többségi akaratát.
    Egyedüli lehetőségük jelenleg a kizárásunkra van, de a lakosságot nem akarják büntetni.
    Majd ha ismét Orbánt ültetjük a jelenlegi helyére, akkor már nem fogja érdekelni őket a lakosság megbűnhődtetése. Úgy kizárnak bennünket,hogy Orbán elélvez örömében, hiszen ez minden vágya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  5. csatt
    Eddig is számtalan szabályt megszegett az Orbán kormány! Lehetősége lenne, sőt, szerintem kötelessége lenne nem csak ejnye bejnyézni az uniónak.Az is egy formája lenne, ha nyilvánosan számon kérné ezen a kis diktátoron az általuk meghozott számtalan szemét törvényt, ami ütközik az uniós elvekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Orbán hazárdjátékot folytat az országgal.
    Még az államcsődöt is hajlandó bevállalni, hogy hatalmon maradjon. Még az Uniós tagságunkat is kockáztatja, mert az uniós költségvetés megszavazását a kohéziós alaphoz kötve zsarolni próbál.
    Egyre közelebb az álma : ha nincs pénz akkor mindenkitől IMF-től EU-tól, függetlenül ki az Únióból, hogy azt csinálhasson ebben az országban amit akar.
    Harc az IMF-ellen, harc az EU ellen, harc a magyar nép ellen. Egy maroknyi ember csupán. A katolicizmus végső harca a demokráciákkal szemben?
    Ha itt győz nincs európában megállás. Jön a sötét középkor.
    Győzhet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. A hazai autóipari bővítések azt bizonyítják, hogy mára Magyarország lett Európa egyik legversenyképesebb gazdasága – mondta egy üzemcsarnok átadásán Szijjártó Péter. Matolcsy György közleményben ismerte el, hogy kettejük versenyében Szijjártó felzárkózott mellé. Hócipő-hír (hocipo.hu) Az első fele valódi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Egyetértve a cikkel és az előző hsz-ekkel leírom az általam gyakorlatilag észlelt
    következményeket.
    CSAKNEM MINDEN BANK 2013.JAN.1.-TŐL MÓDOSÍTJA SZOLGÁLTATÁSAIT !
    A SZÁMLÁKHOZ ÉS A BANKKÁRTYÁKHOZ TÖBBFÉLE SZOLGÁLTATÁS
    CSOMAGOKAT KÍNÁLNAK.
    ÁLTALÁNOSNAK MONDHATÓ, HOGY AKI NEM NÉZ UTÁNA A VÁLTOZÁSOKNAK, ROSSZUL JÁR.
    UGYANIS A RÉGI ALAPCSOMAGOK MEGDRÁGULNAK ! AZ ÚJ KÍNÁLATBAN
    VISZONT – IGÉNYEK SZERINT – TALÁLHATÓ A RÉGINÉL KEDVEZŐBB!
    ILYENKOR CÉLSZERŰ SZERZŐDÉST MÓDOSÍTANI, VAGY BANKOT VÁLTANI.
    .
    Általában eddig is tájékoztattak a bankok a kifüggesztett hirdetéseikben és
    honlapjaikon, de ilyen nagymérvű kínálat módosítás a rendszerváltás után
    nem fordult elő.
    MÓDOSULT A HITELPOLITIKA!
    Érezhető, hogy a hitel kihelyezésről a betétgyűjtésre koncentrálnak. A havi
    magasabb befizetéssel járó csomagok szolgáltatási díjai általában csökkennek.
    Míg a hitelezéssel járó csomagok díjai növekednek.
    .
    KÜLÖNÖSEN NYUDDÍJASAINK FIGYELJENEK!
    ZSEBETEKRE IS MEGY. TAKARÉKOSKODHATTOK VAGY FIZETHETTEK?
    .Ezt hozta nekünk karácsonyra a fide$$ kormány “Matolcsikája”,. Már
    megszületett (nem a kis jézus, hanem) a döntés, melynek következményeit
    a BOLDOG ÚJÉV-ben fogjuk valamennyi egyéb – akkor érvénybelépő –
    törvénnyel együtt érezni.
    .
    ÍGY AZUTÁN LEHET TOVÁBB GONDOLKOZNI A DEMOKRATIKUS ELLENZÉKNEK,
    HOGY A “SE VELED, SE NÉLKÜLED” SLÁGER JÓ-E MA, VAGY NEM.
    SZERINTEM A KOCKA EL VAN VETVE A FIDESZNEK MENNI KELL ! MIELŐBB!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  9. Bumburi, miért vársz erőteljesebb fellépést az EU részéről, mint ami itthon történik )pontosabban: semmi nem történik itthon a belenyugváson kívül)?
    Az összes ügyünk ott van az EU-s bizottságok előtt. Amíg egyeztetgetéses állapot áll fenn, mit kellene tenniük?
    Itthon már a napirendekről is lekerültek azok a témák, amiket a kintiek még mindig vizsgálgatnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Nem dicsekedni akarok, hanem a figyelmeteket felkelteni.
    Ezért is írom külön:
    ÁTSZERZŐDÉS UTÁN ALIG KELL FIZETNI SZÁMLÁM SZOLGÁLTATÁSAI UTÁN!
    (csaknem minden díjmentes a korlátlan számú ATM felvétellel együtt, réginél
    maradva 3-7 ezer HUF havi veszteség ért volna, melynek kb fele az új díjtétel)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  11. A cikk irójának teljesen igaza van. Állandósul a nyomor, az elmaradottság és ez egyenlő a halállal.
    Köszönjük a 2,5 millió fidesz szavazónak. Remélem nyugodt a lelkiismeretük, hogy álltaluk teszi tönkre az országot egy mocskos görény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  12. Idézet a cikkből:
    Orbán Viktor elérte, Magyarország gazdaságilag összeomlik, és mivel a jogállami garanciák megszűntek, a politikai válság sem oldható meg egy választással, mert a kormányzó Orbánt leváltani nem lehet.
    .
    A történések ismeretében, a Fidesz-kormánynak éppen ez a célja!
    Egy ilyen állapotú ország alkalmas terep arra, hogy a haverok mind a társadalomban és mind a gazdaságban azt csináljanak amit akarnak.
    Tehát nem hülyék ők, hanem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. Nem baj, majd megmondják, hogy az elemzők a nemzetellenes nagytőke képviselői, így nem számít a véleményük. Oszt jónapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  14. Eddig kikértük magunknak, hogy saját magával azonosítja az országot.
    És erre tessék, tényleg azonossá vált…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. telekis! Nem fejezted be a mondatot, megteszem helyetted:… hanem gazemberek.
    Már régóta mondogatom hol itt, hol másutt, hogy 2014-ben Magyarországon nem lesznek választások.Vagy elhalasztják kitalált okokra hivatkozva, vagy rendkívüli állapotot provokálnak és hirdetnek ki. Én az utóbbira látok nagyobb esélyt. Minden jel erre mutat. Orbán már bejelentette igényét a totális teljhatalomra (reméli nem kell a demokrácia helyett valami más hatalom gyakorlási forma, a félázsiai lelkek csak erőből érthetnek) , ennek megvalósítására nagyon jó alkalom a rendkívüli állapot. Minden ennek jegyében zajlik: a gyűlölet keltés, a gazdaság szándékos tönkre tétele, az ellenség koholás itthon és külföldön, a nacionalista indulatok gerjesztése, a nyomor fokozása, a NAV felfegyverzése, a náci párt mindég előbbre tolása. Ne legyenek illúzióink. Orbán megmondta, hogy a haza, vagyis ő nem lehet ellenzékben, egy a tábor egy a zászló, centrális erőtér kell. Ezeket megvalósította, most készül feltenni a pontot az i-re.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  16. kalmik: Vagy elhalasztják kitalált okokra hivatkozva….vagy előre hozzák a most elfogadásra kerülő választási törvény apropójából, hogy ne tudjon az összefogás létrejönni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. KedvesTúlavasuti! A bankok nem csak Január 1-től módosízják szolgáltatásaikat. Csányi (orbán barátja, aki igazán nem hárítja át a bankadót) bankja már a legutóbbi kézpénz felvételért is többet vont le, mint megelőzően, ugyanakkora összegért. Egyébként a direkt oldalon volt szíves külön üzenetben felhívni a figyelmemet hogy szolgáltatásaik ára nov.1-től megváltozott. Hozzá kell tennem, hogy egyáltalán nem vagyok ezen felháborodva. Ha a bank a csuti által okozott veszteségek miatt csődbe menne, nagyobb károm származna. Védekezni egyébként avval tudok, hogy külföldi bankszámlámról hajtok végre ezután minden tranzakciót. Oszt jónapot
    !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  18. IMF ha soha nem jonne vissza alacsony kamatra kolcsonadni, igaza lenne amig itt Orban felcsuti parasztgyerek kiralyt jatszik. A baj csak az , hogy a magyaroknak ez sokba kerul Orannak semmibe! Magyarorszag leggazdagabb emberekent neki teljesen mindegy o csak magaea tesz mindent amit lehet a tobbi meg kit erdekel! Orbannak ulni kell elobb vagy utobb , Polt Petya nem vedheti meg orokke pedig a Gripen ugyben sem akar nyomozni az istennek se!!!!!! Bunbanda kezben az orszag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. ubul
    Van arról akár csak halvány lila segédfogalmad is, hogy mi az az államcsőd? Az egy dolog, hogy te ilyen lazán ideköpöd – de EZEK komolyan gondolják. Neked pl hány napi élelmiszer-tartalékod van? És a nap vicce, hogy majd azután a tartalékból akarnak “bizalmat” szerezni! Amikor, ha hozzányúlnak, már azzal elveszítik. Olvass már utána az Argentinnek!
    http://gepnarancs.hu/2012/04/jo-tanacsok-allamcsod-esetere/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. De ezek is megfontolandó tanácsok:
    http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/karcagi_vasarlas_allamcsod

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. és egy bevásárlási lista – lehet kezdeni a beszerzést
    http://viharesnapustes.blogspot.hu/2012/01/mit-tegyunk-allamcsod-eseten.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  22. Kekec!
    Látsz arra valós lehetőséget, hogy megússzuk az államcsődöt? Tedd a szívedre a kezed!
    Ebben a rémületben élek már fél éve, és egyre erősödik a véleményem, hogy nem kerülhetjük el. Ha pedig így lesz, akkor legyen minél előbb, mert az a helyzet lesz az, amikor minden terrorisztikus intézkedés ellenére is fellázad a balga ember is. És akkor már fegyverek is lesznek. Essünk túl rajta! Ehhez “hozzásegíthet” az EU.
    Egyébként én olvastam az Argentínt. Azért félek tőle, de egyben tisztítótűzként is számontartom.
    Tudom, hogy van esély a csődtől való megmenekülésre, vagy legalábbis gondolok rá. De ez az esély mini!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  23. Harc 13:30 “Ha itt győz nincs európában megállás. Jön a sötét középkor.”
    Ebbe egyáltalán nem egyezek bele. M.o. egy kis sulytalan, jelentéktelen álamocska, ami annyit számít, mint egy légysz@r a naptáron. Mint egy pestises
    beteget, QUARANTÉNBA kell zárni, amíg nem zavarja el ezt a fasiszta csürhét
    és megtanul civilizáltan viselkedni, vagy elpusztul. Európa nem fertõzödik meg.
    Nem elõször mondom, ki az EU-ból, a NATO-ból, Schengen-bõl. Aki tisztességes, aazt beengedni, a többi nyilas-fasiszta meg pedig dögöljön meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Kedves Kekec!

    Én is parázok az államcsődtől , akárcsak Latyapatya
    Olvasgatom a közgazdasággal foglalkozó oldalakat, hogy mibe fektessem azt a kevés kis pénzemet, amit oly nehezen összespóroltam!
    Hiába írogatok, ellemzőknek, közgazdászoknak senki nem akar válaszolni!

    Amit végülis megértek , mert nem akarnak felesleges pánikot!
    De én is félek a jövő márciustól , hogy mi lesz !!!!!
    Az a kérdés, hogy megtudjuk-e, ha tényleg kiveszik a devizatartalékot a MNB trezorjából vagy csak a spekulánsok jóvoltából értesülünk róla, ami már talán késő lehet!
    Iszonyúan rossz így élni, hogy nem tudhatja az ember , hogy mit hoz a holnap!
    Semmi baj nem lenne, ha Gulyás Gergely nem beszélt volna arról, hogy igenis hozzáfognak nyúlni a tartalékhoz , ha úgy alakul!

    http://nol.hu/lap/mo/20111231-mi_lesz_a_devizatartalekkal_

    “”"jogi lehetőség szerintem erre adott, illetve szükség esetén megteremthető. Ez nem alkotmányjogi, hanem gazdaságfilozófiai kérdés. Az európai országok jegybankjai, illetve az EKB is különböző eszközökkel segíti a gazdaság élénkítését. Gazdaságpolitikai szakkérdés, hogy ezt a jegybank a korábbinál lényegesen jelentősebb tartaléka egy szerény részének e célra fordításával, vagy más módon, például a korábbi gyakorlat szerint jelzáloglevelek, illetve kötvények felvásárlásával segíti. Ennek helyes megválaszolásához a kormány és a jegybank közötti korrekt együttműködésre lenne szükség”"”"

    Magyarra lefordítva , ez azt jelenti, hogy a Fidesz többség , majd ezt is megszavazza jövőre és akkor nekünk annyi lesz!!!!

    Én már totál kész vagyok ettől (is) még ki tudja, mit találnak ki a hetekben és hónapokban!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  25. Unio nem szolhat bele az orszag maganugyeibe! Vagy vegre felebred a nep es elzavarja ezt az eszement DIKTATORT vagy itt marad a nyakunkon tonkreteve mindenki eletet es az orszagot ! Nincs mas esely a nepnek kell elzavarni az elmezavaros orultet aki kassan tultesz egy ket puhabb diktatoron! Fideszen belul miert turik?? Ok nem latjak ? Ok is felnek tole? Folosleges egy senkihazi beszari nulla. Le Orbannal , le az onkenyuralmaval, Vesszen Polt Peter is a fo buntarsa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. sedona
    2012. november 22. csütörtök
    02:28
    Olvasgatom a közgazdasággal foglalkozó oldalakat, hogy mibe fektessem azt a kevés kis pénzemet, amit oly nehezen összespóroltam!
    .
    Aranyba fektesd, de ne ékszerbe…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  27. A fideszen belül a minél hosszabb tartó egyéni meggazdagodás a vezércsillag. Amíg Orbán a főnökük, addig garantált a pofázással, megfélemlítéssel megszerezhető vagyonosodásuk. És ahhoz nem kell más, csak elismételni azokat a téziseket, amiket a szájukba rágtak.
    Belátható, hogy sokkal könnyebb papagájkommandóként, süketen, vakon élni, mint kétkezi munkásként, kreativitásra kényszerítetten, meg sem említve a földönfutó létet, vagy a közmunkássá besorolásos életpályamodell megkóstolását…
    A jövő egyébként inkább a fidesz-iga önkéntes nyakbavételét sejteti, mint bármilyen változás eljövetelét, mert ahol bárkit egyik pillanatról a másikra közmunkásstátuszba lehet áthelyezni a tegnapi fizetésének feléért, ott garantált a szájak befogása. Aki meg nyilatkozni mer a sajtónak, az még a korábbinak a felét se kapja, és punktum.
    A röghöz kötés meg olyan mértékben tökéletesedik a 65 év alattiak utazási kedvezményeinek elvételével, a nyugdíjasok egészségügyi járulékkal megterhelésével, a minden közútra kiterjesztendő matrica alkalmazásával, kötelező rendszámtábla cserével, két év helyett évenkénti műszaki vizsgáztatással, hogy a benzin árát már akár figyelmen kívül is lehet hagyni.
    Ezt akartátok Gyurcsányt (Orbán rágalmainak, hazudozásainak eredményeként) “megutálók”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. Tisztelt Tekintetes Orbán Király, Kedves Vezetőnk! Ha már voltatok szívesek ellopni közel 400 milliárd fabatka Közgéppénzt, tudod a Lalival a szobatárssal,
    akkor fizessétek már ki a közműszámláimat! Ja majd elfelejtettem Karácsonyra is kellene egy kis pénz! Küldhetitek a piros pöttyös seggűvel is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Ők már tudják mire készülnek . És mi?

    http://index.hu/gazdasag/2012/11/22/kehi/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Csúnya dolog erről beszélni, de talán hasznos.
    Szedona! A kis pénzedet vagy külföldön, vagy otthon a cihában tartsd, némileg valutában. Jó az € is! Argentínában ugyanis egyetlen éjszaka zárolták az összes banki betétet. (A konszolidálódás után visszaadták egy részét, a nagyobb részét, csak az ahhoz szükséges részt akasztották le róla.) De spájzolhatsz benzint is, mert Csatt jól látja a jövőt, az sem lesz. Már előtte sem nagyon lesz, nehogy a vidékiek fel tudjonak menni a fővárosba forradalmárkodni.
    Azt gondolom, hogy Leo Kleinnek nincs egészen igaza, mert az EU tud tenni. Minden pénz megvonásával, a kizárással, a határok visszaállításával rádöbbentheti a balgákat meg az agymosottakat is arra, hogy csak a turul kevés ma a nemzet létezéséhez.
    És akkor valami történni fog!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Szerintem addig gödörben lesz Magyarország , amíg az aberrált diktátor él.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  32. Tisztelt Latyapatya és telekis

    Köszönöm szépen a válaszaitokat!
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. sedona, telekis
    Pont most nem érdemes aranyba fektetni, bármennyire is propagálják, amikor legmagasabb a világpiaci ára. Azon csak veszíteni lehet.

    Szerintem Latyapatya jól látja.
    A valuta a legbiztonságosabb megtakarítás-tároló, dollár vagy euró, vagy még jobb vegyesen, ez is, az is. Most viszonylag mindegyiknek szolíd az árfolyama. Az is bizonyos nyereséget jelent, amikor kedvezőbb árfolyamon lehet a valutához hozzájutni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Köszönöm szépen Proaktiv a hozzászólásodat!
    +++++++++++++++++++++

    Csak példának okáért megemlítem azt is, hogy OV és kiscsapata választás előtti hónapokban az MNB segítségével pénzszórásba kezdhet.

    Ez a őrült gazdaságpolitikai intézkedés is mérvadója lehetne annak hogy , néhány hónap erejéig javítják a szavazók, de különösen a nyugdíjasok közérzetét is!
    Említetted az euro-t is, hogy abba is lehetne fektetni a kis megtakarítást!
    Igenám, de találtam egy hírt ahol Vezér-Szörényi László arról beszél, hogy 2013 májusára bedől(het) az Euro.
    + / – 6 hónap !!!!!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=iujC2FKhAbw

    Most őszintén, ez már az összeesküvés elméletek garmadával állunk szemben !
    A holland De Telegraaf szerint ha Obamának nem sikerül összehoznia a mélyen megosztott kongresszust és megoldást találnia az államháztartás problémájára, az pénzügyi csődhöz vezethet.
    Annak megakadályozásához, hogy az Egyesült Államok újabb recesszióba süllyedjen, Obamának kompromisszumra kell jutnia ellenfeleivel. Ehhez nagyfokú engedményeket kell tennie a republikánusoknak, akik még mindig többségben vannak a képviselőházban.

    Ezért is kérdezem , mert ilyen hírek elolvasása és megnézése után mindig elbizonytalanodom és próbálom keresni a megoldást!
    Ezzel is segíteni szeretnék mindazoknak , akik e forumot olvassák!
    Hisz több szem , többet lát alapon, megelőzhetjük és elébe mehetünk a problémáknak!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Ma az EU-ban nagy meccse lesz a kordonbontónak, ha nem tud maga mellé állítani pártfogókat, nem biztos, hogy megkapja az elvárt pénzmagot.
    Miután elég sok sallert és tockost is kiosztott, valamint egy vidéki kócerájt nem bízna egyik EU-s vezetőre sem, most kőne a támogatásuk….hát majd ma du. meglátjuk munkája gyümölcsét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Sedona.
    Azt a videót már láttam tavaly. Lehetséges, mert abból az is kiderül, hogy VANNAK akik ezen dolgoznak. Talán az a manus nem túl okos, de vannak információi. És látszik rajta az aljasság. Tán jezsuita ő is?!
    De! Nem az €-tól dől be M.o., hanem előtte.
    És! Ha az € bedől, akkoe a többi valuta is. Akkor meg mindegy, mert akár világégés is lehet.
    Keress egy elhagyott pinceépületet, tedd rendbe, hogy fűthető legyen, és a földön ültess krumplit! Tudom, ez már majdnem morbid, v nevezheted cinikusnak is, de nem csak Orbán a megbízhatatlan, akármi is lehet a jövőben.
    Most azért valahogy Orbánt kéne leküzdeni.
    Hajrá magyarok! Turul nélküliek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Bocsi!
    De! Nem az €-tól dől be M.o., hanem előtte a forint..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. 33/2012 AB határozat (74)

    “Azt, hogy mi tartozik a történelmi alkotmányból a vivmányok közé az Alaptörvény alapján, az Alkotmánybíróságnak kell megállapítania.”

    Mai hír: A kormány tavaszra teljesen ráteszi a kezét az Alkotmánybíróságra

    http://www.origo.hu/itthon/20121121-ujabb-kormanyparti-kepviselobol-lehet-alkotmanybiro.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. És közben egészen érthetetlenül javul a forint.
    Most néztem az árfolyamot, 279.39 az Euro. Persze lesz ez még 320 is, csak éppen egyik ámulatból a másikba esek, hogy micsoda irracionalitás mozgatja az árfolyamokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. commandante
    Eddig a forint iránti keresletet az mozgatta, hogy központi intézkedésre most novemberre zárni kellett a CDS poziciókat, és nem maradhatott fedezet nélküli CDS. Azaz eddig külön piaca volt a Cds-nek, most meg csak a pénzzel együtt lehet. Akinek nem volt pénz mögötte, annak vennie kellett.
    Most meg az javítja az árfolyamot, hogy mi adjuk a LEGMAGASABB kamatokat a spekulatív tőkének, és most éppen az USA jegybankja pénzbőséget teremtett, és a befektetők hajlandóak nagyobb hozadékért kockázatot vállalni.
    Ezek a kamatok kitermelhetetlenek, főleg egy recesszióban levő gazdaságban,
    de rövid lejáratra NINCS KOCKÁZAT – ŐK IS TUDJÁK, HOGY MÁRCIUSIG NEM FÉRNEK HOZZÁ A JEGYBANKI TARTALÉKHOZ, TEHÁT ADDIG ÉRDEMES A 3-6 HÓNAPRA DUPLA-TRIPLA KAMATOKRA Államkötvényeket vásárolni.
    A gebasz majd akkor lesz, amikor ezek a kötvények esedékessé válnak – Orbánék meg könyékig turkálnak közben “gazdaságélénkítő” céllal a tartalékban. Tehát márciusig még biztonságban vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. A rosszhiszemű adósság vállalását az új 2/3-os parlament 2014 nyarán majd visszamenőleg bűncselekménnyé nyilvánítja és elítélteti a komplett előző kormányzatot. :))) :(((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  42. Ataég!
    Közben hallgatom Martonyi nyilatkozatát az ATV híradóban. Kültelki vagány stílusában: Aggyál pízt, vagy baj lesz!” meg asszongya “Meg kell vizsgálni, hogy mennyi HÁTRÁNYT okoz nekünk az uniós tagság”
    ÉRTSD: Eddig sok pénzt kaptunk, a jövőben kevesebbet, és ez tűrhetetlen.
    Hát hogy jönnek ahhoz, hogy Orbánnak kevesebbet adjanak, mint Gyurcsánynak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Tegnapi hír:
    A magyar államadósság duplája van offshore számlákon.
    Vannak páran akik mozgathatják a szálakat a pénzpiacon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Orbane a penz nagy resze !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Orbán megmondta, van itt pénz! Hát itt már lassan nem lesz, ha az a gonosz EU beint, akkor pláne nem lesz!
    Egy év alatt kifizette a Fidesz a párt adósságát, még többlete is lett, és senkit nem érdekel, hol dolgoztak, ahol ilyen jól lehet keresni?)))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  46. Nyul György 2012. november 21. szerda 19:05
    “KedvesTúlavasuti! A bankok nem csak Január 1-től módosítják szolgáltatásaikat.”
    Igazad van abban, hogy a bankok NÉHA MÓDOSITJÁK ÜZLETPOLITIKÁJUKAT!
    Természetes, hogy válság esetén saját elgondolásra felülvizsgálnak és eredménye után változtatnak. A bankok nagy része külföldi anyabank hozzánk helyezett “fókja”. Következésképen nem saját hatáskörben döntenek.
    A jelenlegi változást az válthatta ki, hogy Orbánék megszegték a megállapodást.
    Vagyis a bankadót nem szüntették meg, hanem emelték. Az anyabankok
    bizalma megszünt a kormány irányába. Eddig – főleg – a külföldről behozott tőkével gazdálkodtak, mivel az ügyfelek takarékoskodása nem volt elég az
    általuk igényel hitelek fedezetére.
    MÁSOK PÉNZÉBŐL VÁSÁROLTUNK HITELRE.
    A kormány megszoritási politikája még azt a gyenge takarékoskodási hajlamot
    is kizázta, hiszen a vagyonos réteg jobban bizik a külföldön elhelyezett betétek
    visszatéritésében. Sok betéti számlát felmondtak, egy részét külföldre vitték,
    más részéből értékőrző beruházás lett.
    Ezárt van az, hogy ilyen nagymérvű kínálat módosítás a rendszerváltás után
    nem fordult elő.
    MÓDOSUL – JÖVŐ ÉVTŐL – A BANKOK HITELPOLITIKÁJA!
    (nem szeretnének csődbe kerülni, igy is sok hitel van kihelyezve)
    Érezhető, hogy a hitel kihelyezésről a betétgyűjtésre koncentrálnak. Nyilván
    a csökkenő ügyfélforgalom miatt fiókok bezárására is sor kerül. Ami tovább
    növeli az elkeseredett munkanélkülieket, mivel ott van a legmagasabb fizetés.
    .
    Az OTP-vel nem érdemes összehasonlitást tenni. Nagyrészt más országokban
    üzletel. Ugyanis OTT AZ OTP IS KÜLFÖLDI BANK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. Kekec
    Köszi a jó tanácsokat.:)))
    Sajnos reális az esély rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Leminősítették Magyarországot – most már van egy újabb papírja 3xbóvlisnak.
    A tegnapi belső vásárlások ennek a fuvallata volt, csak nem itthon mozgatták a szálakat, mint a Ft többszöri bedöntésénél?
    A leminősítésre a NGM reagálása: Mo-t a befektetők és nem a hitelminősítők ítélik meg! Lemaradtam valamiről! Jött ide új, nagy befektető? Akik itt vannak is csak a túlélésben bíznak.
    Tegnap a felpörgött értékpapírvásárlásban hazai vevők voltak. Csak nem a Ft bedöntögetői vásárolták a papírjainkat?
    Összerakosgatom az eseményeket, én erre a következtetésre jutottam:
    Megjelent egy hír, mely szerint az adósságunk duplája van offshore számlákon.
    Aztán megjelent a következő hír, hogy veszik az állampapírjainkat a hazai vevők, mint a cukrot.
    Ma pedig itt a leminősítés.
    Csupa, csupa véletlen.
    Egyébként most kezdődik a sallerok lassú visszaadagolása, egyszer majd felébrednek, hogy az EU az erősebb és Orbán nem tisztességes partner!

    Orbán ma: nem piszkítunk oda, ahonnét eszünk, ennek aztán van bőr a képén!

    Véghelyiné – ehhez is tapsikol?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. Stadionok nem 10 milliardokba kerulnek , hanem inkabb 20 – ba . Ebbol vissza kell adni a general kivitelezonek 50% -ot Orbannak ami 10 milliard na igy lesz 10 milliardba . Fradi , Debrecen, meg meg 2 stadion maris jo Orbannak van uj stadion es o is jol jart csupa orom korrupt miniszterelnoknek lenni:).Nepstadion lesz a hab a tortan azon 25 milliardot keres Orban tisztan. Hiaba jo dolog ez a demokracia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  50. Ahol Orban megjelenik ropkodnek a milliardok meg a nacionalista populista lozungok. Eljen Orban:(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos