Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az IMF ellenzi Orbán megszorításait 2012. november 20. kedd 2:29 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az IMF ellenzi Orbán megszorításait

Budapest – Az IMF bírálta Magyarországot a megszorítások miatt, mert azokkal megölik a gazdasági növekedést, halálra ítélik a gazdaságot és nyomorba döntik az országot. Az IMF nem ért egyet az egyoldalú megszorításokkal, amelyek mellől hiányoznak azok a szerkezeti reformok, amelyek a gazdaságot életképessé tennék. Csak a megszorításokkal nem lehet egy országot működőképessé tenni. Az Orbán-kormány azt kommunikálja, hogy az IMF ellen azért vív szabadságharcot, mert az megszorításokat akar kényszeríteni az országra. Az IMF közleménye bizonyítja, hogy az Orbán-kormány hamis propagandát folytat és félrevezeti a magyar embereket.

Lelepleződött Orbán Viktor, aki egyik nap azt állítja, hogy Magyarország megszorítások nélkül győzi le a válságot, és ezzel példát mutat a világnak, majd néhány nap múlva újabb megszorító csomagokat jelentenek be. Orbán azzal utasította el az Európai Unió és az IMF kedvező stabilizációs hitelkeretét, hogy annak feltételei a megszorítások lennének, még újsághirdetésekben is visszautasította a nemlétező IMF-feltételeket. Most azonban az IMF egy jelentése bírálja az Orbán-kormány megszorításait, a megszorítások orbáni politikájával az IMF nem ért egyet.

Az IMF szerint az elmúlt hetekben bejelentett intézkedések nem segítik a gazdasági növekedést. A Magyarország által az elmúlt hetekben bejelentett több gazdasági intézkedés nem fenntartható jellegű, és nem segíti a növekedést – tartalmazza a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közleménye, amelyet hétfőn e-mailben küldött el a Wall Street Journal című lapnak.

A lap azt követően kereste meg a valutaalapot, hogy a magyar kormány néhány héten belül a harmadik megszorítócsomagját ismertette – közölte a Dow Jones. Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodájának vezetője közölte: “Mint korábban kifejtettük, a költségvetési kiigazításhoz jobban kiegyensúlyozott konszolidációra van szükség az ad-hoc intézkedések helyett.”

A közlemény szerint a magyar kormánynak kiegyensúlyozottabb intézkedéseket kell bevezetnie, amelyek fenntartható módon csökkentik a költségvetési hiányt, és szerkezeti reformokkal kombinálva a gazdaság egészére kiterjedő növekedést tesznek lehetővé.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +71 ( 79 szavazatból)
Az IMF ellenzi Orbán megszorításait, 4.6 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. Ezek annyira hülyék, hogy még egy nyavalyás megszorítást sem tudnak rendesen megcsinálni. Az is csak arra jó nekik, hogy tovább fékezzék a gazdaságot. Komolyan, mintha fogyatékosok vezetnék az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (61 szavazatból)
  2. Ha még csak fogyatékosak lennének! Néha az az érzésem, büntetésben vagyunk, most fizetik vissza az elvesztett választásokat. Nemcsak hülyék, hanem ami súlyosabb, dilettánsok és gonoszak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (62 szavazatból)
  3. Igyekszem megtenni amit tudok, hogy az AN-t minden magyarral megismertessem, de állandóan süket fülekre találok, a válasz, “‘engem nem érdekel én már nem foglalkozok ezekkel a dolgokkal”. Most tessék, itt ez a cikk, mindenkinek el kellene olvasni és elgondolkodni rajta és Orbánon számon kérni hazugságait.
    -
    Remélem az U.S. és az EU sürgősen tesz valamit és mihamarabb, de legkésőbb egy évvel a 14 es választások előtt újra üzembe helyezi a Szabad Európa rádiót és megkezdik az adásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (53 szavazatból)
  4. Arisztarkhosz. “Komolyan, mintha fogyatékosok vezetnék az országot.”
    Helyesen így lenne: “Komolyan, fogyatékosok VEZETIK az országot”.

    Eagle.
    Az U.S. nem fog tenni semmit, mert M.o. világpolitikailag egy nagy NULLA,
    ami egyenlõ egy légysz@rral a naptáron.
    Az EU pedig egy gittegylet, aminek nincs elég AKARATA, hogy valamit tegyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  5. Ellenzi… És? Orbán ezt sikerként fogja kommunikálni, meg vannak hozzá a saját udvari bolondjai.

    Eagle
    Én is beszélgetek az AN-ről sok emberrel. Gyanúm szerint már van belőlük közöttünk is. Aminek nagyon örülök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Arisz…!
    Nem értem a mintha.
    Ezek teljes mértékű szellemi fogyatékosok. Csak egy ilyen diktatúrában lehet, hogy diliflepnis vezesse az országot. Egy demokráciában csak mentális egészséges ember lehet gazdasági miniszter és miniszterelnök is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  7. Kovács Szilveszter

    Az ATV nov. 19-i Újságíróklubjában /20 óra 30-tól/ Mészáros Tamás kristálytiszta logikával és számomra elsőként a legmeggyőzőbben levezette,
    mit miért csinál így orbán. Érdemes meghallgatni !!!! Nagyon jó volt az egész műsor, a krapekok értik a dolgukat és a történelmet, empátiájuk zseniális.
    Előtte Kálmán Olgánál Bajmai volt világbajnok a szemléletmódjával !!!!!
    Máshol azt olvastam, hogy lesz még a forint 350- 400 : majd akkor figyeljetek a “keresztény alázat” kormányának lépéseire.
    Ne sz@rj@tok be, magyarok! Az MTV előtti esti cirkuszban már verőlegényeket küldött “Szent Orbán” Navarróékra : Európa szankcionál mostmár, s nem is hagyja abba, mert szinte minden reggel kap magyar pofont a demokratikus kávéja mellé. Most legyetek elszántak és végre fel a fejjel! Az LMP meg fogja gondolni magát, ebben is biztos vagyok. Bajnai észnél van, de nagyon !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (29 szavazatból)
  8. Az Orbán kormány nem a szokott módon, az emberek terhelésével, “megszorításával”, hanem a kereskedelmi multik, és a bankok anyagi érdeksérelmével járó, azok profitját csökkentő megszorításokkal kezeli a helyzetet. Na ez nem tetszik az IMF-nek!
    A magyarok pedig a kormány mellett demonstrálnak, ünnepelnek,
    nem pedig ellene tüntetnek, mint ahogy a héten egész Európában tették az emberek az IMF utasításait követő kormányaik ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -49 (57 szavazatból)
  9. Na ezt az IMF jelentést is ki kellene plakátolni!
    Az egész fővárost teleragasztani és a lehető legtöbb vidéki helyen is – nem kellene sajnálni a pénzt erre, mert az emberekhez ez nem jut el, főleg a vidékiekhez.
    Állandóan csak arról beszélnek a megvezetettek, hogy Orbán nem akarja eladósítani az országot, ezért nem kell az IMF hitele és jól teszi, hogy kipaterolta őket!
    Amikor felvilágosítják őket, hogy a piaci hitel sokkal többe kerül, akkor hallgatnak és nem akarják elhinni.
    Mint amit egy hölgy elmondott, van olyan, aki állítja, még Gyurcsány vette el a mnyp-i megtakarításokat….Az ész megáll!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  10. Veghelyiné
    (Az Orbán kormány) “a kereskedelmi multik, és a bankok anyagi érdeksérelmével járó, azok profitját csökkentő megszorításokkal kezeli a helyzetet”.
    .
    Szerinted vannak akik ezt elhiszik, ha megnézik hó végén a bankszámlájuk végösszegét? Kizárt.
    A Matolcsy-féle hazug kormánypropagandát terjesztenéd, aminek a tények ellentmondanak. Az AN-en a nemzetközi sajtóból is felvilágosult olvasók és a hazai kormánykárosultak vannak többségben, itt nem jársz sikerrel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  11. A kormány két év alatt nagyobb pusztitást csinált, mint a II. világháború. Az embereket anyagilag, mentálisan és már lassan szellemileg is leamortizálta.
    Az a kérdésem, hgy meddig lehett ezt a szándékos tönkretételt csinálni, mert ezt a vak is látja, hogy szándékos. Ezért nem jár semmi büntetés? Én, ha a hatóság felé rossz adatot szolgáltatok – nem szándékosan – akkor a fejemet veszik. Ez a tetű élete végéig dózerolni fogja az országot? Ha már mi nem tudunk magunkon segiteni, külső segitségünk nincsen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  12. Véghelyiné –
    Nem szabadna ennyire kimutatnia, hogy a pávabalerinó ennyire bejön.
    3xbóvlis sallerosztó Pinokkióra, a Puszta Putyinjára sokan nem vagyunk ám büszkék, de békamenetet biztos nem szerveznénk az ilyen bugrisok mellett, csak a félázsiaiak és a piros pöttyös popójúak.

    A világ röhög rajtunk – ez nem fáj, mégiscsak a HAZA híre amortizálódott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. Végbélné gondolkozzon el az a 27%-os áfán, a chipsadón, a jövedéki adók emelésén, vagyis a 28 új adó bevezetésén.
    És figyelje meg jövőre mennyivel fog emelkedni a víz, gáz,csatorna, kábel tv, és minden ami a csövön vagy kábelen érkezik.
    A triplabóvliról, a 6%-os inflációról, a 1,5%-os töpörödésről meg a többiről nem is szólva.
    És azon is elgondolkodhat, hogy hol tüntetnek kormány mellett. Csak diktatúrákban. Biztos emlékszik még a május elsejékre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  14. Kedves Ivascsenkó Asszony!
    Nagy tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy a most már ki tudja hányadik közleményükben foglaltakat, ennek a magyar kormánynak nem lehetne érthetőbben leírni?
    Tudja, annyira egyszerű emberek ők…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. Igen tisztelt Lagarde Asszony!
    Hamarosan (2013 január) egy éves évfordulóját ünnepeljük Zsiga Marcell fideszes politikus soha el nem felejthető kijelentésének:
    Igen, 47ezer forintból meg lehet élni!
    Kérem kedves Lagarde Asszony, telefonálja meg a magyar kormánynak, hogy a fent jelzett összeget korrigálni szíveskedjenek az időközi infláció mértékével.
    Ugyanis ez része kell legyen annak biztonsági hálónak, aminek hiányában még ma is az hihető, hogy ez a fentebb említett összeg a megélhetésre elegendő.
    Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  16. Véghelyiné
    Eszem megáll!
    Minden adó át van hárítva ránk. Vagy nem tűnt fel?
    Orbán örülhet. Ez a fajta kommunikálása a tényeknek vezetnek arra, hogy ilyen észlények mint Ön még örül is neki…
    Fusson még pár kört, hátha el jut a tudatáig a megszorítás, és áthárítás lényege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  17. Néhány ostoba zombi hozzászólás beengedése hogy feldobja a fantáziát?!?! :)))
    :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  18. Nem tudom mi a bajotok a kormánnyal hiszen világ elsők vagyunk mindenben.Gyengébbek kedvéért felsorolom.
    Mutyizás
    Hülyének nézés bárkit bármikor
    Haveroknak mindent bármi áron
    Saját hibák elbagatellizálása
    Lopás
    hazudás
    Csalás(összes törvény átírása saját száj ízére azt jó napot)
    És a legfontabb agy mosott birkák egyben tartása és ha kell szálitatása étkeztetése egyik tüntetésről a másikra.Na kérem leírtam az orbáni demokrácia alap pilléreit lehet könyvben kinyomtatni és terjeszteni lesz rá hülye tuti…………………………………………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  19. a hazug embert -Orbánt, a ne mi kapjuk a legtöbbet nyilatkozó , a haza nem lehet ellenzékben fidesz vezérét-előbb utolérik mint a sánta kutyát….
    Hajrá Magyarország, hajrá IMF. Rázzuk le a maffia uralmat.
    Amerika segits , a szegény magyarokon.
    Elkövették azt a hibát, h Orbánra szavaztak.
    Átverte a magyarokat Orbán a fidesz vezér,
    mint ahogy Hitler verte át a szegény német embereket, a dumával…
    duma, hazugság, duma, hazugság ömlik a fideszesek,
    főleg Orbán szájából… Amerika segits!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  20. Véghelyiné, igazad van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (19 szavazatból)
  21. Pedig Véghelyiné jól mondja, vagy csak én értem félre?
    Az Orbán kormány látszólag valóban ” a kereskedelmi multik, és a bankok anyagi érdeksérelmével járó, azok profitját csökkentő megszorításokkal kezeli a helyzetet.” Csakhogy ez áttételesen az emberek zsebére megy. És itt mindenki vesztes aki csak élni, megélni szeretne ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  22. “Véghelyiné 2012. november 20. kedd 16:02″

    Igen, tudjuk. Me azt is, hogy nemsoká jön a Mikulás, majd a Jézuska, és hoznak ajándékot, de csak a keresztény, viktoriánus jó felnőtteknek.
    Hova hozott téged a gólya!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  23. Végbeliné, túl mélyre csókoltál!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  24. zéman
    Félreértettél valamit.
    Véghelyinét nem érintik a megszorítások, mert szerinte csak kiigazítások vannak. Jó Orbán tanítvány a lelkem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  25. bumburi, Nem akarok szavakon lovagolni de ami itt folyik Magyarországon az szégyen és gyalázat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. A név kötelez. Országvég(helyiné). Jó, hogy vannak ilyenek. A csuti maga alatt vágja a fát. Az országvéghelyinék fogják fejbe lőni, csak eltart egy kis ideig, amíg felébrednek. Rossz lesz az ébredés nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  27. Végbelinénninek, csak mert nincsenek megszorítások.
    És azóta félév eltelt.
    http://aranykozep.nolblog.hu/archives/2012/06/29/Adodnak_renduletlenul_legy_hive_o_magyar/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. zéman

    Ebben tökéletesen egyetértünk!
    Csak tudod, az országot nem úgy kellene a szégyentől és a gyalázattól megmenteni, hogy még nagyobb szégyenbe, és gyalázatba taszítjuk!
    Mert Orbánék ezt teszik, a Véghelyiné féle agymosottakkal a hátuk mögött!!!
    Ember! Gondolkozz már!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Kedves Véghelyiné, kíváncsi lennék a véleményedre, szerinted mi történik akkor, amikor Orbán a “kereskedelmi multik, és a bankok anyagi érdeksérelmével járó, azok profitját csökkentő megszorításokkal kezeli a helyzetet”?
    Mert odáig értem a gondolatmenetedet, hogy mint egy magnószalag, gondolkodás nélkül szajkózód az Orbán -papagájok szövegét, de beleképzelted-e már önmagadat azoknak a multiknak a helyébe, akiknek a profitját Orbán megcsapolja?
    Ha te lennél multi, aki önmagad szabadon határozhatod meg az áraidat, és a te profitodat csökkenteni akarják, mi lenne a válaszlépésed? Mondjuk, kereskedő vagy, akit rákényszerítek arra, hogy máról holnapra emeld meg a dolgozóid fizetését tíz százalékkal, az eddigi nyereségedből kétszer annyit fizess be, mint tegnap kellett…
    Nos? Sírva fakadnál? Szívnád a fogad? Eltűrnéd, hogy szegényebb legyél, amikor mindenható vagy a termékeiddel, olyan áron adod, ahogy akarod?
    Nagyon kíváncsi vagyok, ezért írd le ide, lécci, előre is köszönöm, te mit tennél…
    Ugyanis NINCSEN olyan multi, az egész földkerekségen sehol, aki nem akarna legalább ugyanolyan jól élni, mint tegnap élt, és ehhez a jól éléshez saját bevételének produkálásához minden lehetősége megvan.
    Amíg válaszolsz, megsúgom, hogy az összes multi, természetesen teljesíti Orbán előírásait, adóbefizetési ügyekben, de hogy a profitja ugyanúgy meglegyen, mint ahogy tegnap is megvolt, megemeli termékeinek (szolgáltatásainak) az árát. Majd hülye lesz rosszabbul élni, amikor nem muszáj.
    És mit gondolsz, kik fizetik meg a felemelt termékek (szolgáltatások) árát?
    Kapaszkodj meg: én, te, ő, mi ti, ők. Mindazok, akik megvesszük a terméket (szolgáltatás)
    Orbán azzal, hogy a multikra többletadót vet ki, a te kiadásaidat emeli. Mert a multik megszorításával mindent drágábban veszel meg, mint korábban.
    És nem kapsz felmentést pusztán azért, mert fidesz-vakhitű vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  30. Sajnállak, kedves minuszoló, amiért te még akkor se lennél képes felébredni, amikor már könyékig belóg mindkét kezed a bilibe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. tisztelhölgyeimésuraim


    És még egy, kedves Véglényné!

    Az IMF és az EU nem csupán az államadósság csökkenését várja el az országtól, de mindenképpen elvár legalább egy minimlis növekedést is, azaz a javak gyarapodását, nem pedig azok, a most napvilágra került 1,5 %-os csökkenését.
    Namost, amennyiben a bankokra a profitjukat csökkentő bankadókat vetnek ki, az a legtermészetesebb, hogy annyival csökkenteni fogják a hitel kihelyezéseiket, minek következtében megállnak a fejlesztések, a beruházásik ergo, tovább csökkenek a munkahelyek, melynek következtében a kereslet csökkenése is megnő, ami a kereskedelmi vállakozások, hálózatok tönkremenetével jár, de legalábbis a hazai piac elhagyásával. A tönkrement és eltávozott ipari, és kereskedelmi cégek pedig már nem fizetnek többé adót, mire Orbanisztán újabb adókat vethet ki az egyébként szintén legyengült vállalkozások, stb. maradékára és az ördögi kör addig folytatódik, amíg ez a Matolcsy féle rendszer önmagát is felemésztve, az államcsőd be nem következik.
    Tehát a felsoroltakból következik, hogy a “FidSS-kormány” tulajdonképpen a v i l á g . l e g j o b b . p o r s z í v ó j a: egy olyan porszívó, amely még önmagát is képes felszívni, megsemmisíteni – ez egy igazi hungaricum…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  32. tisztelhölgyeimésuraim


    Bocsánat, még egy szóra:

    A Bricostore üzletlánc is ilyen piac elhagyó cég. Januártól kivonul a magyar piacról. Jellemző a FidSS propaganda gépezet stílusára, hogy erre szomorú hírre bevetették, hogy “egy magyar cég” viszont mindjárt át is veszi a “hálózatot”.
    Kiváncsi lennék, hogy az csupán ingatlonakat, vagy az eladatlan árukészleteket is. Ha igen, miből??? és melyik ez a meg nem nevezett magyar cég?
    És honnan kap hitelt egy kisiklott cég sínre tételéhez !? Lesz ilyen hülye bank? Vagy ez is valamilyen simlis Simlicska trükk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. tisztelhölgyeimésuraim


    Ja igen!
    Azt is hozzá tették a hírhez, hogy a kedélyeket kellően csillapítsák és azt a látszatot keltsék, hogy csak múló jelenségről van szó, itt minden rendben van és lesz: “Az utcára kerülő 1000 ember munkahelye is megmarad”. A közleménynek tulképp. ez volt a slusszpoénja…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Remélem, kedves Véghelyiné, nem a köd, meg a szürke szamár esete forog fenn…
    Mert papagájokkal való egyoldalú eszmecseréink során gyakran megesik, hogy a bemagolt szövegen kívül egyetlen más szót sem képesek kiejteni (leírni), hogy az érveket bemagolásuk igazolásának képtelenségére már ne is térjek ki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  35. csatt
    Kár a szóért, szánalmas lúzerek, ebből élnek, hogy minuszolnak, nincs már a Kossuth téri hugyenottáknak más pénzforrásuk, egy-egy békemenet olykor!
    A másik részük pedig felcsúti akadémiás – óraközi szünetekben különböző neveken írkálnak! Otthoni oldalakon ez megy már régen, a stílusukat nem tudják letagadni, mindig lebuknak, ha egy másik néven írnak…
    Valamiből élniük kell, csak ne lenne akkora arcuk, amikor a nemlétező munkahelyek miatt mások segélyezéséről filozofálnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. tisztelhölgyeimésuraim 2012. november 21. szerda 13:12
    “Az utcára kerülő 1000 ember munkahelye is megmarad”
    A munkahely ugyan lehet, hogy megmarad.
    Gondolod, hogy a megmaradó munkahelyeket feltétlenül betöltik?
    A megmaradó munkahelyeken dolgozók, ettől még az utcára kerülhetnek,
    mivel most mindennel takarékoskodni kell. Nem lehet mindenki KÖZMUNKÁS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Véghelyiné 2012. november 20. kedd 16:02
    Gondolod, a vállalkozók a VESZTESÉGBŐL FOGNAK EZUTÁN VÁLLALKOZNI?
    Már többször írtam:
    A FIDESZ BÉRBE ADTA AZ ADÓBEHAJTÁST.
    Tehát a “nincs megszorítás” valóban igaz, csak azok a kurva vállalkozók és a
    bankok emelik az árakat (ezzel az inflációt is). Igy ők még nagyobb adót fognak
    befizetni.
    MINDENKI ELDÖNTHETI, HOGY MIT CSINÁLNA AZ ÁREMELŐKKEL!
    Ebben majd a kormány segít, hiszen nincs megszorítás, csak KÖVETKEZMÉNY.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. @buksika
    Ezt a II. világháborús dolgot talán hagyjuk meg a maga valótlanságában és ízléstelenségében a fideszeseknek. Gondolom, nem élted át sem a háborút, sem a romeltakarítást és újjáépítést.
    .
    Véghelyinét és társait nem hiszem, hogy bármilyen észérvvel meg lehetne győzni. Nem olyan fából faragták őket, hogy a saját szemüknek hinnének Viktorral szemben. Ha ráadásul a rezsim kedvezményezettjei között van, akkor még tán jobban is él, mint négy éve. Ugyanis ne legyenek illúzióink: eddig soha nem látott mélységekig cserélt és cserél le embereket a hatalom. Ezeknek az embereknek bizony, van vesztenivalójuk. És ők a csáp, amely ott van a mindennapi életünk színterein, akiktől joggal tarthatnak az emberek.
    .
    Egy apróság, hogy mennyire nem hárítják át a terheket. Az egyik bank október 30-án közzétett (ugyanis 60 nappal az életbelépés előtt kötelező ezt megtenni) kondíciós listáján a gyengébbek kedvéért még kékkel ki is emelték azt, amit nem ők akartak ránk lőcsölni. (Akkor még 1 ezrelékről szólt a fáma… )
    https://www.raiffeisen.hu/documents/bank/kondicio/lakossagi_bankszamla_kondicios_lista_20130101.pdf
    A PSZÁF főnöke szerint ugyan százalékos vagy ezrelékes emeléseket nem hajthatnak végre a bankok, de nem tudom, hol van ez leírva.
    A telefonosok is egyszerűen megoldották. A T-Mobile pl. egyszerűen megemelte a percdíjakat három forinttal. És még csak az első tíz perc mentessége sincs meg a nagymamának (hiszen ez nem az adó áthárítása).
    És sorolhatnánk. De miért? Épeszű ember úgyis látja, tudja. A többieknek meg hiába magyarázzuk, amint az látható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  39. Persze , hogy ellenzi nincs benne novekedes , ezert nem fenntarthato. Rovid tavon tonkreteszi a lakossagot , hosszutavon ellehetetleniti a fejlodest! Ez azert van mert Orban keresztapa nem ert semmihez. Szabasagharc szep, epittesen egy idogepet Matyolcsyval es allitasak be 1848 –ra, aztan ultesse ra az egesz HORDAJAT , POLTOSTOL HANDO TUNDEIG menjenen mind , mi meg elkezdhetjuk az igazi rendszevaltast kozosen. Szerintem rogton visszakoltoznenek kulfoldrol az emberek es megint mosolyoghatnank felelem nelkul:).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Én úgy látom, hogy másutt a nép tüntet az IMF ellen, és nem a kormány által felkért és szervezett, háborús fillingű békemenet.

    Nemcsak a stratégiájuk rossz, a taktikájuk is.

    Miért nem kérték fel az MSZP-től balra álló erőket az IMF elleni tüntetésre. Akkor lett volna némi hitele. De Széles Gáborral az élen? Sírnivaló és nevetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Tüske
    “másutt a nép tüntet az IMF ellen”
    .
    Hol másutt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Kedves Hölgyek, Urak!

    Valamelyikük pontosan leírta hogyan kapálóznak a kereskedelmi és szolgáltató multik. Nyilvánvaló, hogy önként nem vállalnak részt semmilyen válságkezelésben, még az anyaországaikban sem, nem egy közép-európai kis országban. Próbálják is tovább hárítani a rájuk rótt terheket, de ennek csak egy része sikerülhet, a nagyobb részt kénytelenek viselni a meghozott törvények alapján.

    A bevezetésre kerülő fogyasztási kisadóknál (telefon stb.), mivel fogyasztás-függők, lehet spórolni, -kevesebbet telefonálni-, valamint mivel nem bérhez kötött adó, a fekete, vagy külföldi jövedelemmel rendelkezők is fizetik, nem csak a honi szja adófizetők.
    Mindez a 2% áfa emeléssel együtt sem ütheti a más európai országokban történt, leginkább IMF diktálta intézkedéseket:
    Görögország 2010.05.06 – nyugdíjak befagyasztása
    Görögország 2011. 15 százalékos fizetéscsökkentés a közszférában.
    Írország 2011.01.01 – ingatlan-, és vízadó bevezetése,
    Írország 2011.01.01 – az újonnan felvett alkalmazottak bérét mérséklik,
    Írország 2011.01.01 – csökkentik a minimálbért is,
    Portugália 2011.06. minimálbéreket 3 évre befagyasztják,
    Portugália 2011.06.30. idei jövedelmekre egyszeri adót vetnek ki,
    Spanyolország 2010. május 2010-ben a kormány 5%-kal csökkenti, következő évben pedig befagyasztják az állami alkalmazottak bérét,
    Spanyolország 2010. május felfüggesztik a nyugdíjak inflációkövető emelését,
    Olaszország 2011.08.12. a közalkalmazotti végkielégítés-kifizetést két évre felfüggesztik
    Románia 2010 tavasz közalkalmazotti bérek 25 %-os és a nyugdíjak 15%-os csökkentése,
    Ciprus 2011. december két évre szóló bér befagyasztás a közszférában
    Lettország 2010 tavasz közalkalmazottak bérének csökkentése 25%-kal..stb.

    Magyarországon egyébként növekedett a minimálbér, megtörtént a nyugdíjak inflációkövető emelése, 16 %-ra csökkent az szja, a 200 ezer alatti béreknél megszűnt a szuperbruttó utáni adózás. (Na, ezt a Gyurcsány-Bajnai féle szuperbruttó érdekes találmány volt: 100 ezer forint bruttó fizetés esetén 127 ezer forint után kellett fizetni a személyi jövedelemadót és a járulékokat, mintha annyi lett volna a fizetés).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  43. Kedves felrevezetett Veghelyine , szeretem elarulni az IMF kedvezobb kamatra adja a penzt mint barki mas a szabad piacrol finanszirozni sokkal tobbe kerul az embereknek azaz maganak es a magyaroknak is . Maga hova menne lakas kolcsonert ahol
    2% a kamat vagy ahol 4% ? Orbantol nem kertek olyan megszoritasokat amiket hazudozik , csupan a megszorito csomag szerkezete rossz egy nulla, mert nem biztositja sem kozeptavon sem hosszutavon a fenntarthatosagat a fizetokepessegnek! Nagyon sajnalom hogy ennyire nem latja jol a helyzetet de ha korultekintoen tajekozodik es meghallgat akar jobbos kozgazdasz velemenyeket latni fogja on is az igazsagot! Tereszetesen el kell ismerni Orban atveresben , nacionalista populista szonoklasan vereteten ! 1 a baj magaval , velem es a szegeny emberekkel fizetteti meg a buta onfeju hozzanemertesbol fakado kamat felarakat! En nem neveznem ont sem fideszes papagajnak inkabb atvert megtevesztett magyarnak! Egy dolgot meg engedjen meg , elmondom maganak hogy a KOZGEP Orban tobbsegi tulajdonaban van( ha veletlenul nem latna a nevet a cegkivonaton ne csodalkozzon) es meg vagy felezer ceg ,a Herceghalmi allami gazdasag ,foldek( stromanok) Horvatorszagi kikoto , ingatlanok(vitezy neve alatt stb stb)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  44. Es meg valami ne masokkal foglalkozzunk, csak magunkkal, minden orszag mas es mas nem lehet osszehasonlitani velunk! Orban is csak nalunk uralkodik es nem mashol:(:(:(:(:(:!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  45. Osszes politikus , osszes felso kozep, es felso vezeto zsebebe tett Orban jo sok zsozsot! Atlag berbol es fizetesbol elok zsebebol meg kivett ! Szerintem ez meltanytalan a tobbseget kepviselo kisemberekkel! Orban intezkedesei tonkreteszik az orszagot, kozmunkas 122 forintjaba kerul az adofizetoknek akkor kezdjen szamolni Eltolcsty szerint ez az uj magyar model 500 000 kozmunkast szeretne. Vajon ki termeli ki az 500 000 kozmunkas beret jarulekait? Kb 1 millio 350 000 bruttot kereso! Rossz a matek , nem jon ki raadasul tul sok mar igy is a nem termelo eloskodo az allam testen! Politikusoknak miert magasak a juttatasaik meg a fizeteseik! Mutasson asszonyom egy orszagot ahol a minimal ber 25x is megkeresheti egy tetu politikus! Nalunk egy szarhazi kis miskolci alpolgarmester is 1 800 000 forintot keres. ezek a nagy bajok !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Ma volt egy híradásban, az új munkahelyteremtés mérlege 2012-ben eddig:
    60000 normál munkahely szűnt meg, szemben ezzel 105000 közmunka “hely” létesült. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Leo Klein
    Éppen most nyal vissza a fagylalt vekkeres kordonbontónak!
    A gazdagabb országok nem akarnak több pénzt biztosítani a szegényebb országoknak!
    Mikor róluk van szó, mindjárt feltűnik nekik az aránytalanság!
    3xbóvlis Kiszviktor:
    “Először a gazdagokat kell jóllakatni, hogy a szegényeknek tudjunk adni!”

    Már két éve tömi a gazdagokat és nyomorgatja a szegényeket.
    Véghelyiné
    Nyugdíjak emelése…nem, ez csak korrekció, mire megkapták, a felét éri!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság havonta készít elemzést az adott év során végrehajtott adósságműveletekről, az adósságállomány változásáról és az adott havi állampapír-piaci folyamatokról. A legfrissebb monitoring jelentés az alábbi linkre kattintva érhető el, a monitoring táblázatot is érdemes megnézni.
    http://www.akk.hu/object.B3DC58DF-F644-4B80-9106-923EF1CFFE25.ivy

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  49. Jééé, előkerültél, kedves Véghelyiné, a soros papagájsablonnal, és nem zavar, többek között az a különbség sem, ami az 5%-os infláció és az 1,6%-os nyugdíjemelés között van, de inflációkövetésként szajkózod.
    Annyiban igazad van, hogy a nyugdíjemelés valóban követte az inflációt, csak nem a mértéke, hanem az infláció mértékénél sokkal kisebb értékű kifizetésének az időpontja, mert az infláció ugye már korábban is éreztette hatását, a nyugdíjemelésre meg jóval azt követően került sor. Igaz, visszamenőlegesen, de a kenyeret (meg minden más egyebet is) nem késleltetett fizetéssel lehetett utólag kifizetni, hanem még akkor, amikor már jóval drágább lett, mint korábban volt, de fedezet nem volt rá a nyugdíjasoknál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. Véghelyiné
    Mi itt élünk, kit érdekel mit tesznek más országok a gondok ellen.
    Ott viszont nem békamenetet szerveznek idegenekkel feltupírozva, hanem kimennek az emberek és tüntetnek a megszorítások, nem megszorítások csak kiigazítások ellen, ha kell sztrájkolnak is!
    A pontos adatok:
    Október végén: 112,3 milliárd Ft hiánnyal zárt az államháztartás önkormik nélkül.
    Ez az éves hiány 114,2 %-a! Ennyi! A többi púder!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos