Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz emberei nyertek az LMP-ben 2012. november 18. vasárnap 18:30 | AN

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz emberei nyertek az LMP-ben

Budapest – Az LMP Schiffer-vezette szárnya továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a Fidesz forgatókönyvének megfelelően a rendszerváltás előtti időszakkal azonosítsa a 2010 előtti demokratikus kormányok idejét, és ennek szellemében visszamondta az Együtt 2014 mozgalomhoz való csatlakozást. Az LMP bebizonyította, hogy nem lehet más a politika, közvetve pedig elfogadta, hogy Orbánék alkotmányos államcsínye jelenti a demokratikus rendszerváltást. Schiffer András minden kétséget kizáróan a Fidesz és Orbán Viktor szekerét tolja. Bajnai Gordon jól járt, nem került ötödik hadoszlop a választási szövetségébe.

Igazi képmutató megoldást választott a nevét megcsúfoló Lehet Más a Politika nevű párt, amikor úgy döntött, hogy nem csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhoz, de megkezdi a tárgyalásokat az együttműködés más formáiról. A csillebérci kongresszus pozitív fejlemény a párt történetében, mert elindult a szervezet öntisztulása, akiknek eddig illúzióik voltak abban a tekintetben, hogy az LMP egy demokratikus gondolkodású párt, amely racionálisan és előítéletektől mentesen gondolkodik, most végre távozhatnak, és kereshetnek maguknak egy olyan pártot, amelyben tisztességesen és egyenesen gondolkodó emberek vannak.

A döntés Schiffer András győzelme, aki lemondása után sem vonult vissza, és magáénak tekinti a pártot függetlenül attól, hogy formálisan milyen funkciót tölt be. Schiffer még a látszatát sem tudja elkerülni annak, hogy az LMP a Fidesz szatellitpártjaként jött létre, az Orbán Viktorhoz fűződő ismeretsége és kapcsolata nemcsak szakmai jellegű. Schiffer az LMP-vel Orbán ellenfelei ellen harcol, az ellenzék megosztása a feladata, és azt az orbáni propagandát visszhangozza, hogy a 2010 előtti kormányok is a “múlt” részei (ez alól nyilván csak az első Orbán-kormány kivétel). Schiffer tábora azt a követelményt támasztotta, hogy az Együtt 2014 mozgalomban levőknek tisztázniuk kell a “múlthoz” való viszonyukat. Ez minden bizonnyal Bajnai Gordonra vonatkozik, akinek miniszterelnöki jelölését elfogadhatatlannak tartották.

Ha valakinek van tisztázni valója, az Schiffer András, akinek pártja gyanús körülmények között jutott hozzá a kopogtatócédulákhoz, az elmúlt két évben a Fidesz külső támogatója volt, a baloldallal szembeni inkorrekt nyilatkozatai és fóbiája mellett pedig bensőséges viszonyt ápolt a szélsőjobboldali Jobbikkal. Schiffer emberi magatartása és vezetési módszerei sem állhatnak távol a “tényleges” főnökétől, miután emiatt többen is távoztak a pártból, ő pedig egy időre lemondani kényszerült. Informális hatalmát és befolyását azonban fenntartotta, és egy percig sem hagyott kétséget afelől, hogy a pártot sajátjának tekinti. Az LMP az marad, aminek indult: a Fidesz érdekeit szolgáló álellenzéki szatellitpárt, amelyből hamarosan kiválnak azok, akik egy valódi liberális ökopártban gondolkodtak. Az LMP ezt követően majd egyértelműen Schiffer rút politikai ábrázatát tükrözi.

Az LMP-ben is két párt működött, mint a legtöbb kezdő politikai alakulatban. Az LMP-nek is volt egy jobb arca, amelyet Jávor Benedek és Karácsony Gergely képviselt másokkal együtt, súlyosan megterhelve a Schiffer miatt hátukon levő púppal. A pártnak ez a része nem tudta, hogy feladatuk a Fidesz érdekeinek kiszolgálása, hogy Schiffer már a kezdet kezdetén eladta őket Orbánnak. Ők próbáltak valódi ellenzék lenni, akciókat szervezni, és egy koherens, következetes liberális álláspontot követni, amely legalább emlékeztetett valamelyest a józan gondolkodásra. A pártnak ez a szárnya most vereséget szenvedett, amely egyben az ő győzelmüket is jelenti, mert a pártból távozva megszabadulhatnak Schiffer minden borzalmától, és normális környezetbe kerülve nem éreznek majd ellenszelet, ha ésszerűen és tisztességesen mernek gondolkodni.

Az LMP döntése tisztítja a képet, és ezt a pártot besorolja Orbán érdekszférájába. Ez nem annyira a döntés miatt van így, hiszen nem kötelező egyetlen mozgalomhoz sem csatlakozni, hanem az átlátszó indokok miatt. Bajnai Gordon fellégezhet, megszabadult egy borzalmas tehertől, amit Schiffer és bandája jelentett volna. Már az előzetesen megfogalmazott ultimátumszerű követeléseik is a mozgalom lebénulását és szétesését eredményezhették volna: az LMP vétójogot akart a további csatlakozók és a ministerelnök-jelölt kiválasztásának tekintetében. Az Együtt 2014 mozgalom a konszenzusra és az egyenlő szavazati jogra építette a működését, és nem arra, hogy bárkinek vétójoga lehessen. A nagyobb baj az lett volna, ha az LMP ilyen feltételekkel csatlakozik.

Az Együtt 2014 mozgalmon belül ez Juhász Péter és a Milla gyengülését is jelenti, amely rendkívül pozitív fejlemény. Juhász azokat a nézeteket osztja, amelyeket Schiffer képvisel, és emiatt szerette volna, ha az LMP belép a mozgalomba, és Bajnaival szemben ellensúlyt képez. Az LMP döntése az Együtt 2014 mozgalom áldásos széteséséhez vezethet, amelyben egymáshoz nem illeszthető világnézetek vannak együtt. Bajnai Gordon kísérlete, hogy az MSZP-től és a Demokratikus Koalíciótól megkülönböztesse magát, és egy nem baloldali tömörülésben mérsékelt konzervatív pártként jelenjen meg, azért futhat zátonyra, mert a partnerei nem elég felkészültek és tisztességesek ehhez.

Nagy a valószínűsége annak, hogy az Orbánhoz közelálló Schiffer-féle LMP, a Milla és a 4K! őfelsége ellenzékeként a Fidesz támogatásával és az Orbán-rendszer ellenzékének ideológiai és szervezeti megosztásáért cserébe egy tömbben bekerül a parlamentbe. Bajnai Gordon kénytelen lesz egyedül megméretni magát, vagy ha a Szolidaritást maga mellett tudja tartani, akkor más kisebb ellenzéki pártokkal (SZEMA, SZDSZ, stb.) a Milla nélkül tudja továbbvinni az Együtt 2014 választási szövetséget.

Akár így lesz, akár úgy, Bajnai Gordon igazán csak az MSZP-re és a Demokratikus Koalícióra számíthat, akikkel akkor is félszavakból értik egymást, ha ő konzervatív pártot épít. Velük legfeljebb személyi konfliktusok lehetnek, de ők azok, akik természetes szövetségesek lehetnek. Igazából komoly ellenzéki erő csak a baloldalon van, az LMP, a Milla és más alakulatok mögött nem áll tömegbázis. A Milla tömegei azok voltak, akik a baloldal szavazói, a 2010 előtti időszakot az “átkos múlthoz” soroló Milla nem tudná megtölteni még a színpadot sem szimpatizánsokkal, nem pedig egy teret. Juhász Péter mindenre alkalmatlan és komoly politikai erő számára vállalhatatlan figura.

A folyamatok letisztulása után a realitás az, hogy Bajnai Gordonnak szembe kell néznie, hogy nemlétező és kártékony formációkkal próbálkozik, és ha valamikor le akarják váltani az Orbán-rendszert, akkor félre kell tenniük a személyes konfliktusokat, és az MSZP-vel, valamint a DK-val kell összefognia. A Fidesz akkor is Gyurcsánnyal fogja összemosni, ha soha többet nem beszélnek egymással, nem biztos, hogy helyes, ha a Fidesz propagandája határozza meg a szövetségi politikát.

Az Együtt 2014 gyengülése, átalakulása vagy szétesése abból a szempontból is pozitív jelenség, hogy az új reális szövetségek megkötése mellett nyitva tartja annak lehetőségét, hogy ha a Fidesz választási törvénye egyértelműen csalás, akkor az igazi ellenzék bojkottálja a választásokat. Hosszú távon az igazi ellenzék fogja átvenni Orbán bukása után a hatalmat, nem őfelsége álellenzéke, és a diktatúrával való nyílt konfrontáció új fejezetet nyithat az Orbán-rendszer elleni küzdelemben. A hazug lepel lehullása megrövidíti az Orbán-rezsim élettartamát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (37 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +46 ( 60 szavazatból)
A Fidesz emberei nyertek az LMP-ben, 4.4 out of 5 based on 37 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(55)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

55 Reader’s Comments

  1. B.L.
    Az összefoglalóval egyet értek! De hogyan tovább?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  2. Épp az előbb írtam a másik cikk alá: örülök, hogy az LMP nem vesz részt az összefogásban. Parlamenti pártként ugyanis csúnyán be tudott volna kavarni az együttműködésnek. Gyurcsány Ferencnek megint igaza volt: Bajnai nem jó színpadot választott politikai fellépéséhez. De semmi nincs veszve.
    Annak idején arra kértem a DK-sokat, hogy ne fújjolják az szocialistákat, mert valakivel szót kell értenünk. Úgy látom, megfogadták. A DK-nak legalább annyi esélye van megszólítani a konzervatív demokratákat, mint az Együtt 2014-nek. Tudom, ez most még hihetetlennek hangzik, éppen Gyurcsány Ferenc személye miatt, de az ő megítélése is szép lassan elkezdett javulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  3. “Gyöngyi Péter
    2012. november 18. vasárnap
    18:52

    B.L.
    Az összefoglalóval egyet értek! De hogyan tovább?”

    Orbánt elzavarni 2014-ben kizárólag a BOJKOTTAL lehet. De tartók tőle, hogy a magyarok még erre is képtelenek. Marad a külső segítség, ami ma az EU.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  4. Inkább most mint késöbb.Ha másért nem is de ezért jó volt ez a tabula rasa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  5. sydney
    2012. november 18. vasárnap
    19:12
    Orbánt, nem 2014-ben kell elzavarni, hanem ma!
    Mert a 24-órában vagyunk ahhoz, hogy ezt itt és most, megtehessük. 2014- ben, nincs esély a leváltáshoz. Nem ragozom, hogy miért, ezt mindannyian tudjuk és ha nem, akkor érezzük. Amit ma nem teszünk meg, az holnap már késő. Valakinek ezt be kell vállalnia, és az nem egy nevesincs senki, hanem olyan akinek neve van. Az nem én vagyok a tömegből, hanem az akiről ez a cikk íródik, átvitt értelemben Gyurcsány vagy Bajnai, de addig amíg ezt nem ismerik fel, hanem ránk hivatkoznak, arra hogy mi nem mozdulunk, addig itt nem fog történni változás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  6. Tisztelt sydney

    Az elöző topicban írtam, hogy az EU csakis abban az esetben segítene nekünk, ha látná, hogy tömegek mennek az utcára, heteken és hónapokon át!
    Többi csak egy álomvilág nagyon nagy illúziója !
    Ha jól emlékszem Róna Péter volt az aki kijelentette az LMPvel kapcsolatban, hogy az Együtt 2014-gyel való együttműködésre nem , azt viszont semmi sem indokolja, hogy csatlakozzon is a mozgalomhoz!

    Akkor az Együtt 2014 keresheti tovább a csatlakozni vágyókat !
    A bojkottal kapcsolatban megoszlanak vélemények, van aki mellette, van aki ellene, de elég sok a tanácstalanság ezügyben is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  7. IDŐBEN NAPVILÁGRA KERÜLT SCHIFFER GERÉB-JELLEME!
    Remélem menekülnek az LMP-ből az értelmes képviselők.
    Fél év függetlenség után irány a DK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (35 szavazatból)
  8. Most illene díjazni Bajnai bölcs előrelátását: azzal, hogy legelső összefogási egyeztetésre az LMP-t nevezte meg, kibújtatta a szöget a zsákból. Kihúzta a mismásolási méregfogat, felfedte az LMP titkolni szándékozott kényszerpályáját, tiszta helyzetet teremtett: nyilvánosságra került, hogy kik nem sorolhatók a “tényleges” ellenzék körébe. Innentől a választókon a sor, tudniuk kell, hogy kik azok, akikre nem érdemes szavazni, mert azok elveszett szavazatok.
    Nagyon bízom benne, hogy Bajnai bölcs előrelátása majd akkor is érvényesül, amikor kiprovokálja annak kijelentését, hogy ilyen választási törvények érvényességekor nem szabad jelölteket állítani, és mindenki maradjon otthon regisztrálás és szavazás helyett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  9. Az Együtt 2014 tudomásul veszi az LMP döntését, és – az érdemi tárgyalásokra való nyitottságának hangsúlyozása mellett – folytatja a széles összefogás megteremtését. A tegnapi döntés ugyanis nem csökkentette, hanem növelte a felelősségét abban, hogy a következő választásokra az Együtt 2014 olyan alternatívát kínáljon a változást akaró választóknak – így a ma csalódott LMP-szimpatizánsoknak is –, amely valóban le akarja és le tudja váltani a hazánkat bóvli kategóriába süllyesztő rezsimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  10. Sajnos ez az Együtt 2014-nek is figyelmeztető!!! Ugyanis azt hangoztatták, hogy az LMP áll legközelebb hozzájuk, és neki is tettek gesztust a 2006-os események “új ” értékelésével, és nekik tettek hangsúlyozottan ELSŐKÉNT együttműködési, csatlakozási ajánlatot!! Adódik tehát következtetés levonására, Bajnaiéknak is elég ok, ezzel az LMP-s elutasítással! Ha komolyan gondolják a széleskörű összefogást a demokratikus oldalon!?,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  11. Én ezt vártam Schiffertől, mivel egy “lassú víz partot mos” gerinctelen ember.
    Építgeti a jövőjét, hol a fideszesekkel, hol a jobbikosokkal kvaterkázik, egy gerinctelen ember. Jávor és Benedek és még 2-3 fő nem illett a csapatösszeállításba, ez kezdetektől látszott. Nem féltem őket, becsületes ember megtalálja a helyét a demokraták között. Az LMP semmivel nem különbözik a hazug kormányzó párttól, vagy a jobbiktól.
    Most sokat fog veszíteni!
    A Milla tüntetéseken a szoci, dk, szolodaritás és szdsz szavazók zöme ment el. Azért féltek attól, hogy logókkal, zászlókkal, transzparensekkel menjenek most legutóbb. Pedig érdekes lett volna látni!
    Bajnainak nem kell félnie, ő bizonyított, hiteles ember, ellentétben a mostaniakkal, akiknél még Gyurcsány is százszor hitelesebb volt mindenféle karaktergyilkolászás után is.
    Épp most hallom, a BKV járatain lesz kiplakátolva (a mi pénzünkön), kezdik a karaktergyilkosságot Bajnai és a “zemútnyócév” megnyomorító politikája ellen.
    Ez épp olyan, mint a “rosszabbul élünk, mint 4 éve”.
    Mert most olyan jó, munkanélküliség, visszaminősített rokkantnyugdíjasok, közmunka, oktatásügy, egészségügy, gazdaság, éhező gyerekek százezrei,
    bezárt iskolák, félelem, etc…..
    Ez épp olyan elmebeteg akciózás, mint a magyar gazdaság, a kormány ámokfutása pár félművelt, falusi tahó vezetésével.
    Az ilyen óvodai szintű “reklámhadjárat”, hasonlóan az IMF plakátokhoz csak beteges agyban születhet, hűen tükrözi a hatalom szellemi képességeit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  12. Csatt : Egyet tudni kell, ha nem szavazol, akkor is szavazol. Akkor teszed le igazán a voksot! Ha nem szavazol azért, ha szavazol, azért! Hogy ezt nem érzitek, ezt sajnálattal veszem tudomásul, de a fiúk ezért ilyen pikirdek, nyugodtak és cinikusak! Minden rezdülésünket kianalizálták, már akkor, amikor a Kötcsei beszédet, még ki sem szivárogtatták, mert azt azért szivárogtatták ki, hogy felmérjék a reakcióinkat. Le vagyunk maradva, ez a legnagyobb probléma. Az orrunknál fogva vezetnek, és így azt csinálnak velünk, amit akarnak. Nincs önmagunkon kívül, aki a segítségünkre siessen, mert a cselekvés a mi dolgunk. Európa, nem avatkozhat bele! Európa érzi, hogy Orbán ezt várja. Ezt a szívességet Európa Orbánnak nem teheti meg, de jól felfogott érdekünk, hogy nekünk és Európának sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  13. Schiffer = Orbán.
    .
    Schiffer pontosan ugyanúgy a saját érdekei alá rendeli a pártját, mint Orbán a Fideszt. Két akarnok pali, aki sohasem fogja felismerni, hogy szükség van kompromisszumokra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  14. Először én is kiakadtam, hogy miért pont az LMP, utólag belátom, jó taktika volt.

    “akkor félre kell tenniük a személyes konfliktusokat, és az MSZP-vel, valamint a DK-val kell összefognia.” Így igaz, plusz volt MDF, LMP értelmesebbje és mindenkivel, aki az eszét használja és rájön, hogy csak az összefogás számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. Kár, hogy Jávor Benedekék, ezt most ismerik fel! Már rég előbbre tartanánk, ha ezt a görénységet előbb érzékelték volna. A fotó, egyébként megrendít. Ezek a gyerekek, megrendültek. Úr isten, a tapasztalanságuk és a jóhiszeműségük, mibe sodorja az országot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  16. Gyöngyi Péter
    Teljesen igazad van. Ezt magunknak kell megoldani. Európa annyiban avatkozik, be, hogy gazdaságilag bojkottálja az országot. Ez vagy észhez téríti a magyarokat, vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Bubu 64: Mi az észhez térés? Most megyünk ki az utcára, és addig el nem jövünk, amíg ez a csürhe el nem takarodik, vagy 2014-ben, a saját maguk alkotott szabály rendszer szerint ( mint kidobott háló ) elveszítjük, vagy megnyerjük nekik a választásokat? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  18. Kiss Sándor
    Az ajánlat most is áll, csak nem Schiffer pártjának – hanem a szavazóiknak Erősen kétlem, hogy közöttük sok sifferhívő lenne, akik vakon követik
    norbert
    És hol lehet beszerezni a kisméretű ráragasztható vinyettákat? Pl “Rosszabbul élünk, mint Bajnai alatt” vagy “Mert neked most olyan nagyon jó?” szövegekkel?
    admin
    Ez kissé el lett kapkodva:
    pozuitív fejlemény, racinálisan
    Schiffer még a látszatát sem tudja kelteni annak, hogy az LMP NEM a Fidesz szatellitpártjaként jött létre (a nem nélkül pont az ellenkező az értelem)
    Jávos Benedek (Jávor)
    a pártból távozva megszabaulhatnak
    a őfelsége álellenzék,
    Kár egy jó szöveget ezekkel lerontani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  19. “most végre távozhatnak, és kereshetnek maguknak egy olyan pártot, amelyben tiszteségesen és egyenesen gondolkodó emberek vannak.”
    .
    A közeljövőben várható távozás utáni csatlakozáshoz a DK neve ugrott be. Látom, csibésznek is. Más vélemény?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  20. Kedves Gyöngyi Péter, abban az esetben van igazad, ha indít jelöltet az ellenzék. Ebben az esetben természetesen el kell menni szavazni. Ha állítanak jelöltet a tényleges ellenzékiek, annak ellenére is el kell menni, és a demokratikus oldalra kell szavazni, hogy semmi esély választáson történő leváltásra.
    Csak hát én nem erről az esetről beszélek…
    Ha senki más nem állít jelöltet, csak a fidesz, meg a jobbik, meg az lmp. Én erről beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  21. Egészen őszintén: milyen veszteség érte az Együtt 2014-et? A valódi lmp-s szavazók száma (nem azt kell alapul venni, hogy a 2010-es választásokon mennyien szavaztak rájuk) szerint olyan mértékről van szó, amely nem több, mint egy szellentés a világűrben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  22. Ez a lófogú ribi, miért mondja azt, hogy úgy látszik @arban van az ellenzék, ha nem tudja, hogy nem tudunk ellenük tenni semmit? Marokba mászóan cinikus, arrogáns és tudják akik mögötte állnak, hogy tehetetlenek vagyunk velük szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  23. Gyöngyi Péter
    Az, hogy rájött az LMP néhány politikusa, hogy összefogás nélkül nem lehet orbánt dönteni? Nem vagyok meggyőződve az utcára menetel és rombolás ill. a választási bojkott értelméről. Az előbbiről, azért nem, mert nem takarodnak el legfeljebb nyilvánvaló lesz a fasizmus erőszakos arca, simán bevet fegyvereket a tömeg ellen,mert ő hivatkozni fog az államellenes bűncselekményre, amit 2006-ban ellene nem tettek meg. Ne feledjük Orbán gátlástalan. A bojkottnak azért nem látom értelmét, mert lesznek álellenzéki pártok, mint most a Jobbik és az LMP Schiffer-féle ága, amibe sajnos Rónát is kezdem besorolni. Így Orbán elmondhatja, hogy volt tiszta választás. Az, hogy az MSZP, DK nem indult.? Akkor mi van? Nem akartak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  24. Kekec
    Ez nagyon jó ötlet. Én is ráragasztanék néhányat a buszok hátuljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. Lehet hogy a mi Bajnaink ravaszabb játékos , mint amilyennek mutatja magát ?
    ( Bárcsak úgy lenne…add Istenem hogy úgy legyen…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  26. Csak tudnám miért jutalmazta vastaps a két vezető lemondását? Ezt hogy kell érteni? Van valakinek tippje?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  27. Erős szavak a tisztán látó LMP tagoktól:
    http://nol.hu/belfold/senkivel_sem_egyuttmukodni_bun

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  28. Bubu64
    Ott elveszne, én a plakátokra gondoltam!
    baby
    Bár kisebbségben maradtak, de 77-en az együttműködés mellett szavaztak, azok már elég nagy zajt tudnak csapni tapsoláskor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  29. Már az elején sejtettem, hogy van egy “kakukktojás” az ellenzékben. Mára a neve is kiderült: Schiffer András.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  30. http://atv.hu/cikk/20121118_az_lmp_s_kepviselono_szerint_amokfutas_amit_partja_muvel?source=hirkereso
    “Kaltenbach Jenő, a párt fővárosi frakcióvezetője is megírta álláspontját a Facebookon. „Végtelenül sajnálom, ami történt és értetlenül állok előtte. Azért volt érdemes csatlakozni ehhez a közösséghez, mert olyanok reprezentálták, mint a Gergő, a Scheiring Gabi, a Jávor Bence és még sokan mások. Sajnos, mint úgy tűnik, Magyarországon minden közösségnek van egy árnyoldala is, akiknek sokkal fontosabbak a személyes rögeszmék mint holmi haza, még akkor is ha persze ők is mindent a haza és a nép bold(ítás)ulásáért tesznek. Attól tartok, hogy evvel az LMP megindult a fideszesedés felé. A mentalitás jelen van, bárcsak tévednék. A pozitív forgatókönyv az, hogy az LMP sem kerülheti el a fiatal pártok szükségképpen bekövetkező tisztulási folyamatát, mire önmagára talál” – fogalmaz a politikus.

    „Kérdés ezek után lesz-e erre ideje” – zárul Kaltenbach Jenő beírása.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  31. Orban alattomsan iranyit a hatterbol! De ez is kiderul elobb v utobb! A lenyeg minden fideszes veresszaju ! Ok mind elmennek szavazni! Semmi mast nem kell tenni csak rabirni a lusta mindenkit , hogy tessek regisztralni tessek elmenni! Ezen kivul minden hataron tuli magyart tajekoztatni a valosaggal ! Orban media hazugsagait megcafolni tenyekkel minden csatornan! Mindenki hasznalja a nyilvanossagot! Ha olyan helyzetben van vegye fel videora a zsarolo fideszes gorenyeket akik penzert aruljak a munkat a vallalkozoknak! Gyujtsek az emberek a bizonyitekokat , Orban is ezt teszi partjan belul es azon kivul is! Gripen szerzodes kulcs lehet mert ott a bukas kulcsa 20 m dollesz kenopenz! Abba mindenki belebukna! Amerikaiaknak biztos van bizonyitekuk , tudjak ki az !!!!!!Ha szerencsenk van az Osztrakok majd bizonyitekokkal alatamasztva nyilvanossagra hozzak!!! Bajnai gyozni fog!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  32. Becsülöm Jávor Benedeket, meg a helyettesét, hogy lemondtak. Ők legalább a tükörbe nézhetnek.Schiffer meg játssza tovább a kisded játékát Orbánnal, meg Vonával, meg a gárdával. Nagyon tud vigyorogni velük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  33. Mire vabn az LMP-nek ekkora arca? Most fontosnak érzik magukat, hogy a Bajnai féle összefogás őket kérte fel elsóként a csatlakozásra.Ez nem volt véletlen a tisztán látás szempontjából.Nem kell tovább foglalkozni velük a 4%-os pártocska majd elintézi saját magát. Egy része , akiket nem kell sajnálni, majd odacsapódik a fityiszhez, az értékesebb emberek, mellesleg akik aggódnak az ország sorsáért, megtalálják a helyüket.
    Egyébként Jávor kimondta, hogy semmiképpen nem lép ki a pártból
    Na erről beszélek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  34. Leo Klein

    A határon túli magyarokban tudatositani kell, hogy a fidesz által totálisan tönkretett és szinte mindenhol páriaként kezelt anyaország nagyon veszélyes a számukra. Teljesen kiszolgáltatottá teszi őket!!!!!! GODOLKOZZANAK!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  35. Hat tolem megkaptak az elso es egyben utalso voksomat 2010-ben.
    Bar akkor is voltak fenntartasaim Shiffer miatt, amik sajnos mara 100%=ra beigazolodtak. Ugyanabba a “jogasz gittegyletbe” tartozok, mint a fideszes Dr. “urak”, csak valoszinuleg elaludt es elkesett az elozo baksisosztasrol.
    .
    Nincsenek eloiteleteim, de a tapasztalataim es a valosag altal bizonyitottan egyre inkabb az a meggyozodesem, hogy a parlamentbe jogaszokat meg turistakent sem lenne szabad beengedni!
    .
    Itt es most elnezest kerek attol a nehany kiveteltol, akit az ujjamon meg tudok szamolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  36. Javitas:
    Ugyanabba a “jogasz gittegyletbe” tartozik, mint a fideszes Dr. “urak”, csak valoszinuleg elaludt es elkesett az elozo baksisosztasrol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Komment a nol.hu LMP-s politikusainak Facebookos bejegyzései alatt:
    “Amennyire ismerem, az LMP kongresszus szavazási kérdései is spekulatív módon lettek megfogalmazva. Amennyiben a másik kérdésre szavaz a kongresszus, akkor arra szavaz, hogy vétó joga legyen az LMP-nek abban, hogy ki csatlakozhat az E2014-hez, ki lehet ME jelőlt etc-etc. Vagyis akkor tud csatlakozni, ha uralja az együttműködést. Ez így olyan diktátum, amely elfogadhatatlan. Különben meg nem az LMP dönti el a választások sorsát, hanem a választópolgárok milliói. Ha nem mennek el szavazni, vagy a többség marad a diktátor mellett, mert nem lesz hiteles jelőlt akire szavazni lehet és érdemes, akkor rendbe lesz a dolog. A mostani diktatúra is törvényes, hiszen a fülkefor akarta. A többi milliós nagyságrendű választó meg lesett mint jani a moziban. Rajta bírkák váltsátok meg a világot. Oszt’ szép lassan elfogy az értéktermelő munkaerő, és a kreatív értelmiség.”
    http://nol.hu/belfold/senkivel_sem_egyuttmukodni_bun

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Még egy komment a nol.hu.ról:
    “Az LMP vezetése abban tévedett, hogy a budapesti LMP-ből indult ki. Ezt lényegében valóban a liberálsiokból kialakult mag és zöldek alkotják.
    A vidék az más. Ha felébredt valahol a gyanú, hogy az LMP a Fidesz kreálmánya, akkor ez Budapesten nem igaz, de vidéken számos helyen igaz! Számos olyan, régebben baloldali szavazóbázisú kisvárost tudok, ahol a Fidesz úgy segítette az LMP létrejöttét, hogy tudta: a 2010-es választáson az MSZP-től hódít el szavazatokat, és a választási matematika miatt ez vezethet a 2/3-hoz.
    Akinek kétsége van az nézze meg, hogy mivé lettek az LMP jelöltjei ezekben a kisvárosokban! Mindegyik megkapta jutalmát, kb. egy igazgatói állás erejéig!! Lehet ellenőrizni!
    Most ezek az LMP küldöttek szavaztak Bajnaival való tárgyalás ellen.”
    .
    Az LMP büszke lehet magára. Először és utoljára felkerültek a lapok címoldalára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  39. Jól látszik, a pártok nem igazán tudják a dolgukat. Nem értik, hogy ma mi a feladat.
    Tisztul a kép!
    Még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz a tennivalóhoz, hogy az Orbán-rezsimet csak a bojkott eszközével lehet majd leváltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. Én teljesen biztos voltam, hogy ez fog történni, mellesleg kifejezetten szerencsésnek tartom az ellenzék szempontjából. Megengedem, hogy nagyon sok jó szándékú LMP-s nem tudja, hogy ezt a pártot nem Ők hozták létre, hanem azok akik a kopogtató cédulákat hipp-hopp “elővarázsolták” anno.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  41. norbert 2012. november 18. vasárnap 19:50

    csatlakozom a véleményedhez, felesleges lenne hasonlókat ismételgetnem.

    Várható volt, hogy kibújik a szög a zsákból, hát nem előbb, hanem utóbb, de sohasem későn, még éppen a legjobbkor !

    Igen, Bajnai hiteles és Gyurcsány is egyre inkább azzá válik, hiszen az ő esetében nem történt más, mint a gyilkos kormány orbánja ráúszította a vérebjeit Gyurcsány öszödi beszédének kimazsolázására, na persze támadási pontokat keresve abban és kreálva.
    Egyszer csak talán a nép többsége is rájön, mekkorát tévedett, amikor GYF elleni kampánynak hitt, holott az nem volt más, mint egy Csauseszku beállítottságú közveszélyes szélhámos Orbánnak a hatalommániájának a kielégítése! Arról nem beszélve, hogy a “sajátjait” is megtagadta, vagyis vallja, hogy aki a múltba néz, annak nincs jövője, inkább nem nézett a saját eredetével szembe, sem mellette……..

    A cél csak egy lehet, akár az EU segítségével, mint megtették Berlusconi esetében, ennek a szélhámos MILLIÁRDOSSÁ VÁLT ORBÁN-OLIGARCHIÁNAK VÉGET VETNI, kényszeríteni a lemondásra. Elég volt a NÉP SANYARGATÁSÁBÓL, a sajátjainak meg a milliárdosokká tételéből!
    Sunyi, komformista politikusokkal körülvett Orbán az öntömjénezésből ki sem látva fogadtat el olyan törvényeket, amelyek a HAZAI magyar nép HÁTRÁNYÁRA vannak! – ellehetetlenítésükre, további elszegényítésükre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. Ez a képződmény kimutatta a foga fehérjét.Ez a maradékával nem rendszerváltozást akar,hanem,hogy minden maradjon ugy,ahogy van.A rendes és előre látó emberek ,Jávor és társai helyesen döntöttek.Nekem már régen gyanus volt ez a Schiffer által vezetett képződmény.Jó,hogy időben megmutatták igazi arcukat,igy legalább nem amortizálnák le a Bajnai Ur által léétrehozandó pártot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  43. Elfogadva a cikk alaptételeit, meg kell jegyezzem, hogy Róna Péter több céltáblával való példálózása a fityisz bagázs megkeverésére nem teljesen elvetendő gondolat, míg shiffer hülyeségei (méghogy ő baloldali, hehehe) kritikán aluliak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Aha! Szóval azért vették elő a Vidám-Park bezárásának ötletét, mert Schifferéknek, ott fogja orbánc felépíttetni, a jutalom szélenergia parkot. A nagy medencében majd lehet célba lőni, Japán bálnavadász hajók makettjeire. Zöld vagy? Zőőd! Aki pedig nem apportíroz megfelelően, az 2014 után, igen könnyen az állatkert ,átalakított kifutóiban találhatja magát. A szerencsésebbek, majd abban a kegyben is részesülhetnek, hogy az időnként gyönyörködni kijáró orbánc, bedob a ketrecbe egy szem cukorkát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. gets
    Ezen én is elgondolkoztam, miközben néztem Schiffer önelégült tenyérbe mászó képét valahogy nekem a kétdolog disszonáns volt. És még finom voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Valóban LEHETNE MÁS A POLITIKA!
    Természetesen abban a pártban ez lehetetlen. Végig gondolva az LMP eddigi
    tevékenységét, miden amellett szól, hogy a “más” alatt kizárólag az jelenik meg,
    hogy általában ugyanazt a “politikát” folytatják, ami eddig – másoknál is – történt,
    vagyis kizárólagosan vezető párttá szándékoztak alakulni.
    Már írtam egyik volt főnökömről, aki azért törekedett vezető szerepre, hogy ő
    mondja meg, hogy mit kell tenni a jövőben. Az is a nagy illúziók közé tartozott!
    Ugyanez látszik Schiffer eddigi megnyilvánulásaiból is! Nem tudom miért nem
    látja, hogy Orbán már N+1-szer valósította meg azt a szándékot, hogy
    VALÓBAN MÁSKÉNT POLITIZÁL?
    ÉS EZ JÓ SCHIFFERNEK ÉS BARÁTAINAK?
    .
    A jelenlegi helyzetben az ellenzék egyetlenegy módon kergetheti el Orbánékat.
    ÖSSZEFOGÁSSAL ÉS BOJKOTTAL!!!
    MINDEN MÁS ELLENZÉKI POLITIKA ALKALMATLAN ERRE!
    Indoklásul szolgál, hogy a jelenlegi kis létszámú ellenzéki csoportoknak kiforratlan
    szándékuk
    -mi a szándékuk jelenleg
    -miként akarnak nyerni a következő választásokon
    -mit akarnak tenni – a jelenlegi kupival – akkor, ha nyernek.
    .
    EGYSZERŰ VÁLASZTÁSI MATEMATIKA !
    Sajnos ez minden ellenzéki pártra és pártkezdeményre vonatkozik, az MSZP-e is!
    A fide$$ már úgyis egy kalapba tette őket már az előző uralkodása idején
    hangsúlyozták,hogy döntse el az ellenzék mit akar. Ki gondolt akkor arra, hogy
    “ellenzék” nevű párt nem létezik, hiszen az MSZP és az SZDSZ között majdnem
    akkora ellentét volt, mint közöttük és a fide$$ között. Szerettek volna, ha ez nem
    látszik, de sajnos LÁTSZOTT. Jelenlegi helyzetet az is bonyolítja, hogy a leendő
    csatlakozóknak/választóknak fogalmuk sincs, hogy melyik ellenzéki képződmény
    MIT AKAR AZ ORSZÁGGAL TENNi – tehát velünk – VÁLASZTÁS UTÁN?
    .
    FENN VAN A NET-EN!!!
    HOL? MI? Hiszen az bármikor eltűnhet, vagy megváltozhat! Tehát én úgy gondolom, hogy addig kár lenne akár valamilyen formájú egyesülésről
    gondolkozni, amíg ki nem pakolja mindenki a választékát. Természetes,
    hogy a laza formációjú “egyesületecskék” erre alkalmatlanok, hiszen az
    ország életéért való felelősség nem bízható rájuk. Ki vállalna együttműködést
    velük?
    .
    Az új választási törvényt a fide$$ BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHATJA ez ellen
    nincs semmi biztosíték.
    .
    Kellő létszám nélküli, megbízhatatlannak tűnő szövetségesre mi szükség van?
    .
    SZERINTEM ILYEN MEGGONDOLÁS NÉLKÜL FELESLEGES TÁRGYALNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. A sötétzöld lömöpö egyéb elképzelései sokkal jobban illenek a fidesz “korlátozott” demokrácia elképzeléséhez, mint a versenypárti Bajnai (HaHa)-féle programhoz. Nem véletlen, hogy a fidesz gyakorlatilag egyetlen ellenzéki javaslatot fogadott el: a lmp plázastopp törvényét. A protekcionista gazdaságpolitika a fidesz vesszőparipája is, függetlenül attól, hogy ez a fogyasztók – állampolgárok – jogait, lehetőségeit korlátozza. Jól el lehet adni ezt a maszlagot azoknak a becsületes, jószándékú szavazóknak is, akik azt gondolják, hogy a hazai termelést támogatni kell. Ezzel én is egyetértek, csakhogy nem azzal kellene támogatni, hogy letiltom az olcsóbb – és sok esetben nem is rosszabb – termékek kereskedelmét, hanem azzal, hogy segítem a saját termelőimet – beruházási hitellel, továbbképzési szolgáltatásokkal – a minél jobb és olcsóbb termékek előállításához. A protekcionista gazdaságpolitika a korrupció melegágya.
    A “korlátozott” demokráciáról meg csak annyit: élvezni és szűznek maradni elég macerás dolog, és nem vezet eredményre. Vagyis nem születik egészséges gyerek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  48. Nincs min csodálkozni. Sólyom László és az LMP ugyan abból a vipera fészekből bújtak elő. Csak a szavazóik bedőltek a jónak látszó szlogennek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  49. Kedves kalmik! Nem tartom őket viperának. Inkább olyan lajhár fajták. Akik a magas ágakról csendesen rágcsálva nézik le a többi jövő-menő, siető, igyekvő állatfajtát, és kissé le is nézik őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  50. Ez a ZŐDDSÉG is egy hatalmas blöff – semmi értelme.
    Milyen vaj lehet Schiffer füle mögött, hogy ennyire zsarolható?
    Undorító egy alak, Geréb Dezső…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos