Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja 2012. October 13. Saturday 23:11 | AN Forrás: Ynetnews

Share
Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja
Bejrút/Jeruzsálem – Az al-Arabíja jelentése szerint a 29 éves Hasszán Fáhesz lépett meg azt követően, hogy kihallgatták, mert felmerült a gyanú vele szemben, hogy a zsidó államnak dolgozik. Lehet, hogy így is volt.
.
Akár Izrael beépített embere volt, akár nem, biztosnak tűnik, hogy soha életében nem térhet már vissza az övéi közé a libanoni síita Hezbollah terrorszervezet egyik vezető technikai igazgatója. Hasszán Fáhesz a libanoni-izraeli határt lépte át, aktatáskájában különféle, az izraeli hírszerzést módfelett érdeklő titkos dokumentumokkal, térképekkel, továbbá azzal az ötmillió dollárral, amit az al-Arabíja szerint ellopott a terrorszervezettől. A jelentést egyik oldalról sem erősítették meg.
.
.
A telekommunikációs mérnöki végzettséggel rendelkező Fáhesz az Irán által támogatott bűnszervezet operatív kommunikációs hálózatának létrehozásáért és üzemeltetéséért volt felelős. A banda fegyveresei egy hónappal ezelőtt letartóztatták a bejrúti repülőtéren, és – négy másik Hezbollah-taggal együtt – sikkasztással, valamint Izraellel való kollaborálással vádolták meg. Utóbbi a terroristák szemében az elképzelhető legsúlyosabb bűncselekmény, amiért kínhalál jár. Általában az elkövető hozzátartozóit is kiirtják.
,
A letartóztatásra állítólag az iráni hírszerzés figyelmeztetése után került sor. 2009 óta száznál több libanoni állampolgárt hurcoltak el a kollaborálás vádjával.
.
Nem világos, miként kerülhetett ki Hasszán Fáhez a Hezbollah kínvallatóinak karmai közül, és főként hogyan tudott ezek után iratokat és pénzt magával vinni. Elképzelhető, hogy megszökött a fogságból, és korábban elrejtett dokumentumokhoz fért hozzá menekülés közben.

Tags: ,

8 Reader’s Comments

 1. Megnézném amint a Hezbollah vezetőit hogy üti meg éppen a guta. Hasszán a kasszán. Most akkor alijázott? Lesz neki állampolgársága is?

 2. Ügyes srác!

 3. Vagy talán szándékosan szöktették át Izraelbe, kémkedni?

 4. Gyurka46
  2012. október 14. vasárnap
  08:23
  Ugye ez vicc volt? Gondolod a MOSZAD épp Sabbatot tart? :)

 5. Az az 5 millió dollár elég lesz neki nyugdíjas koráig.
  Irán,meg majd küld a terrorszervezetének újabb 5 milliót!

 6. Ha meg kiderül,hogy kémkedni küldték,vagy terror csoportot szervezni,akkor elkobozzák a pénzét,és megvédik 30 évig a börtönben!

 7. Azért óvatosan kezelni a hírt, mert igaz ugyan, hogy megjelent az izraeli sajtóban is, de semmilyen hivatalos, izraeli forrás nem erősítette meg. A forrás csak az Al-Arabia.

 8. Én se látok más forrást, ellenben pár éve olvastam a Szerelmem Tel-Aviv c.könyvet, amiben volt egy palesztin besúgó, akit a zsidók behoztak a hidegről, aztán úgy tűnt be akar illeszkedni, de persze csak kamu volt az egész, mert ő ugyan nem készült semmire, de neki kellett elterelni a figyelmet arról a nagy balhéról, amit csinálni akartak. Közben persze a túloldalon is rájött egy értelmesebb palesztin rendőr gádzsi,hogy egy ilyen többszörös átverés zajlik, aminek csúnya vége lesz, ezért az ENSZ-en keresztül próbálja megakadályozni a nagy balhét.Olvassátok el, eszméletlen.

Kapcsolódó cikkek

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. October 15. Monday | AN

Fel akarják perzselni Szíriát? 2012. July 22. Sunday | AN

Thaiföldön leszakadt az iráni merénylő lába 2012. February 14. Tuesday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók