Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fel akarják perzselni Szíriát? 2012. július 22. vasárnap 10:12 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fel akarják perzselni Szíriát?
Washington – Az Egyesült Államok aktívan konzultál Szíria valamennyi szomszédjával – kivéve Iránt – az ország vegyifegyver-készletének sorsáról. Az eddigi információk arra utalnak, hogy a készletek az asszadista központi erők kezén vannak, amely menekíti azokat a felkelők offenzívája elől. Egyes hírek arról szólnak, hogy be is akarják vetni őket a felkelőkkel szemben, bosszúból a szerdai damaszkuszi robbantásért. Izrael kész katonai erővel megakadályozni, hogy a libanoni Hezbollah vegyi fegyverekhez jusson.
.
„Úgy hisszük, a szíriai vegyifegyver-készlet egyelőre a szíriai kormány ellenőrzése alatt maradt”, jelentette ki Tommy Victor, a Fehér Ház szóvivője. „Tekintetbe véve a szíriai erőszak eszkalációját és azt, hogy a rezsim egyre intenzívebb támadásokat intéz a saját népe ellen, rendkívüli módon nyugtalanítanak bennünket ezek a fegyverek.”
.
.
Páncélosok által széttaposott jármű a damaszkuszi utcűán
.
Így reagált a Fehér Ház arra a kérdésre, amely a szíriai hadsereg egy dezertőrének állításával foglalkozott. A dezertőr szerint Básár Asszad elnök erői megkezdték a vegyi fegyverek eddigi helyükről való elszállítását annak érdekében, hogy azokat bosszúból bevessék. Asszad volt tábornoka, Musztafa as-Sejk szerinte a szerdai damaszkuszi robbantás után, amiben Asszad védelmi minisztere, sógora és a hírszerzés két vezetője is életét vesztette, a hadsereg elkezdte kiosztani a raktárakból a vegyi fegyvereket.
.
.
Diadalmas felkelők Homszban
.
A Törökországba szökött As-Sejk a Reutersnek azt állította, a vegyi fegyvereket raktárról raktárra szállítják, és a rendszer meglehetősen apokaliptikus véget szán az országnak: „Fel akarják perzselni az egészet. A rendszer nem dőlhet meg vértenger nélkül.” A tábornok értesüléseit független forrás nem erősítette meg; maga Damaszkusz tagadja, hogy vegyi fegyverek bevetésére készülne.
.
Nyugati és izraeli illetékesek szintén nyugtalanok amiatt, hogy tömegpusztító fegyverek kerülhetnek adott esetben az alavita rendszernél is szélsőségesebb al-Kaida vagy más, akár az alavita rendszer támogatását élvező terrorszervezetek kezébe. Izrael Állam pénteken nyilvánosan fontolóra vette azt is, hogy katonai akcióval veszi elejét annak, hogy Asszad készlete eljusson Libanonba, a síita Hezbollah terrorszervezethez.
.
.
Elfogott és megkötözött ellenzékiek
.
As-Sejk tábornok, aki januárban hagyta ott Asszad hadseregét, azt állította, a következő napokban erős tüzérségi támadásokat intéznek a főként szunniták lakta Damaszkusz és Aleppo ellen. Szerinte precedens nélküli vérontás következik, amelyben a rezsim „be fog vetni nem konvencionális fegyvereket is. Minden akció nagyobb reakciót fog generálni.”
.
„Asszad fel akarja perzselni az országot. Diktatórikus, szektás rendszere nem fog vértenger nélkül összeomlani.”
.
A lázadók a szerdai támadások óta folyamatosan nyomulnak előre, és több várost sikeresen hatalmukba kerítettek. Csütörtökön határállomásokat vettek be az iraki és a török határon; ez az első alkalom, hogy a határ egy szakaszát már nem Asszad biztonsági erői ellenőrzik. A tábornok szerint a 320 ezres szíriai hadseregből legalább százezer katona állt eddig át a Szabad Szíriai Erőkhöz, és utoljára két újabb tábornok is Törökországba repült.
.
.
Robbantás Damaszkuszban
.
Ellenzéki források szerint a rendszer mind kevésbé bízik meg a besorozott szunnita katonákban, akiknek a zöme laktanyafogságban van; ők is dezertálnának, ám ez lehetetlen, mert a jól képzett és felszerelt katonai elhárítás őrzi a bázisokat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Fel akarják perzselni Szíriát?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Kifejezetten ártalmas az USA és Izrael határozatlansága Szíria, Irán és most már a konfliktusba erőteljesen belépő Oroszokkal és Kínaiakkal szemben is.
    Erősen kirajzolódik az USA újabb pozíció vesztése, és Izraelt egyre inkább tömegpusztító fegyverek bevetésére kényszerítik saját fennmaradásának biztosítása céljából.

    Egy jelentéktelen kis szíriai kikötőt bocsátott az Oroszok rendelkezésére Asszad, és ez volt a „Trójai faló”, itt vesztette el az országa feletti uralmát, hatalmát, függetlenségét. Ennek a ténynek semmilyen hivatalos sajtónyilvánossága nincsen, és akiknek módja lenne beavatkozni és a Szíria korábbi státuszát biztosítani, az demonstrál, illetve az Izraeliek a Knesszetbe vitatkoznak a konzervatív jobboldaliakkal, a helyett, hogy a tőlük néhány száz kilométerre folyó háború és felkelés minél hatékonyabb és gyorsabb megszüntetésére tennének lépéseket!

    Erről kérem a véleményét a levelezőknek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Keresztes:
    .
    “…Ennek a ténynek semmilyen hivatalos sajtónyilvánossága nincsen…”
    .
    - A legtöbb, teljesen nyílt, közel- leleti, és/ vagy geopolitikai fő eseménynek sincs, többnyire. Érthetetlen, miért, semmivel nem magyarázható. Az emberek többsége geopolitikai- geostratégiai analfaqbéta, szerte a világon.
    .
    USA
    .
    - Nézd, a Zusákok nem mehetnek oda szétrúgni mindenkit, aki megérdemelné, kezdve az olyan bolhafingnyi szemét helyekkel, mint a különféle afrikai törpeállam- diktatúrák, a magyarsztáni rezsimen át a legnagyobb szörnyeteg rendszerekig, mint pl. irán, kongó, szudán, stb.
    .
    Ezzel az erővel lehetne reklamálni, miért nem fognak össze az angolszász erők a Földön, és miért nem gyarmatosítják újra az egész világot – ami garantálná a rendet, más kérdés, hogy ennek nagy ára lenne. Katonai és civil erő erre bőven meglenne, de ne teszik.
    .
    Egyszer talán eljön az ideje ennek is.
    .
    Egy szíriai beavatkozással pedig mire mennének? Most még én is azt mondom, szíriában NEM KELLENE beavatkozni az asszadista bandával szemben, sőt, inkább stabilizálni kellene azt – két okból:
    .
    1, Ez ugyan egy szörnyrendszer, de kiszámítható, átlátható, és a helyi iszlámnácik egyik legfőbb ellensége. Más kérdés, hogy minden idők egyik legelborultabb iszlamista rezsimjével, az iránival szövetkezik, de akkor is, kiszámítható, és irtja a szíriai iszlámnácikat, ami ugye, jó a világnak.
    .
    2, KIt tennének az asszadista banda helyére? Kit?
    .
    A Brotherhoodot? Azt tudjuk, milyen, és miféle elképzeléseik vannak, bármivel kapcsolatban. Egyiptomot csak azért nem szerezték még meg, mert a hadsereg vezérei ellenük mennek, de ez sem tart más sokáig.
    .
    Ezen kívül viszont, nincs semmiféle szervezett ellenzék, semmiféle szervezett politikai- társadalmi erő.
    .
    Szóval: marad azu iránnnal bratyizó, népirtó, tömeggyilkos, szadista asszad- rendszer (ami kiszámítható), ha sikerül rendet tenniük, VAGY jön az iszlámnáci anarchia.
    .
    Harmadik lehetőség nincs.
    .
    Orosz, kínai térnyerés: attól, hogy van ott egy általuk használt kikötő, egyiknek sem semmivel erősebb sem a haditengerészetük, sem a stratégiai légierejük, sem a szárazföldi haderejük, sem a szállítókapacitásuk, és ettől még nem lesznek semmivel sem kevésbé elmaradva technikailag az angolszászoktól, vagy Izraeltől.
    .
    Valóban, kockázat a puszta jelenlétük is, de szerintem nem jelentenek komoly katonai fenyegetést. Ettől még fel kellene lépni ellenük, mert szemét rendszereknek nem kellene teret adni, de ez egyelőre nem fog megtörténni.
    .
    Meg lehetne tenni, de ez a beavatkozás nem állna meg Szíriában. Még egyszer; a katonai erő megvolna hozzá bőven, de a politikai akarat még nincs meg hozzá.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  3. A nagy gond az hogy a Szíriai ellenség több frakcióban van megosztva és pedig találhatok a muzulmán testvériség, a Hezbollah a síita, szunnita és más frakciók! Ha volna egy központilag egységes ellenzéki erő amelynek volna egy közös programja és célja akkor gondolom én sokkal nagyobb támogatást és szimpátiát szerezhetnének világ szerte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Lehet, hogy többet tudnánk, ha a z orosz és kínai Muszlim Broderhood-os és iráni kapcsolatokat fel lehetne térképezni. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Az USA, vagy/és Izrael beavatkozik e, vagy sem = szinte lényegtelen, mert így is úgyis a szélsőségesen iszlám erők jutnak hatalomra, legfeljebb hamarabb és kevesebb civil áldozattal, ha beavatkoznak. Ha végignézzük az elmúlt 2 évet, akkor láthatjuk, hogy végig az arab diktatúrák helyébe szépen bejönnek a keményiszlamisták. OK, Egyiptomban még a hadsereg vezetése megpróbál ellenállni, de ez nem sokáig lesz így, mert a csóró katonaság rövidesen átáll és a néhány tábornok egyedül kevés a hatalom megtartásához. Irán meg már eleve keményiszlám állam és igyekszik döntő befolyást szerezni a többiek irányításában. eddig az volt a világ szerencséje, hogy a bőven több, mint 2,5 milliárdos iszlám vallású országok sosem tudtak megegyezni, mert ha ez megtörtént volna, akkor már lehet, hogy az új földi inteligencia kialakulásának csíráiban gyönyörködhetnének a kívülről érkezők. Az USA Irakban Szaddam elüldözésével csak gyorsította a folyamatot, mert Szaddam sosem egyezett volna meg Iránnal, viszont az USA Irakból kivonulása után rövidesen ott is Iránbarát iszlám hatalom lesz. Kezd valósnak tűnni egy általam régebben olvasott “jóslat”, mely szerint 2017-ben kezdődik meg a III. világháború, mégpedig Izrael elleni arab atomtámadással és a végkifejlet = csak Észak-Európa marad lakható, a többi sivár atomtemetővé válik, az arab uralom kb. 150 évig fog tartani. Nos ez csak egy jóslat, mondhatnánk, ami igaz is, de az események ebben az irányban haladnak. Az USA és az EU, no meg persze Izrael addig halogatja Irán atompotenciáljának megsemmisítését, hogy meglesz az atombombájuk. És akkor már késő lesz, akkor már csak totális atomcsapással lehetne elkerülni, hogy Irán használja is a bombáját. Az USA akkor követett el nagy hibát – többek között -, amikor Irakot rohanta le, ahelyett, hogy ugyanezt Iránnal tette volna. Ha ezt teszi, most minimum 40-50 évig nyugtunk lenne az araboktól.
    Az oroszok és Kína azért hőzöng, mert nem szeretné, ha amerikai ellenőrzés alá kerülne a Közel-Kelet és vele a világ jelentős olaj-földgáz kincse.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  6. Jó napot tisztelt AN-olvasók.Olvasva a hozzászolásokat ebben a témában hát nagyon ijesztő.Háboru ami már elkerülhetetlen atomcsapás stb stb.Nekem Libia jut egyből eszembe.Egy valamit a mai napig nem értek.Emlékeznek még hogy milyen szivéjes baráti kapcsolatban volt Kadafi és Berlusconi vagy hogy mást se emlitsek Kadhafi egyik fia fő támogatója volt több európai futball csapatnak?Hogy ez most hogyan vág össze a sziriai helyzettel?A válasz egyszerü.Mint ahogy Libia esetében ahol egy kemény rezsim uralkodott de megjegyezném a diktatúra ellenére viszonylag elfogatható sőt például mihozzánk viszonyitva jobb életszinvonalon éltek az emberek az olajnak és még valami amiért most sokan megköveznének a valutájuk mögött volt aranyfedezet és ez nem tetszet bizonyos pénzügyi köröknek.Hogy most mi van Libiában fogalmam nincs semmit sem hallani ki ellenörzi hogy épp nem e követnek el ugyanolyan disznóságokat mit elődeik?Persze európa bizonyos pénzügyi köreinek a lényeg megvan az olaj már az övék a lerobmolt országot meg majd hitelből ujjáépittetik a néppel ez dupla haszon.Ezt szeretnék most tenni Sziriával is.Sziria egy megosztott ország és egyik félnek sem érdeke egy közös szövetségi rendzer kialakitása.Ölik egymást mert mindegyik a maga módján szeretne irányitani.Én azt mondom ezt az országot a törököknek meg az irániaknak kéne lerohanni már csak azért is mert ezek a hadseregek az ott élők szemében kissebb ellenségeskedést váltana ki mint bármely más haderő.Ezután pedig iránnak nemzetközi ellenörzés alá kéne vonnia a dusitott uránját és csak erőmüvek üzemeltetéséhez használhatnák fel.Ebben az esetben elkerülhető lenne szerintem egy újabb világégés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. KAKAS:
    .
    - Engedelmeddel, pár kiegészítés meglátásaidhoz.
    .
    “…eddig az volt a világ szerencséje, hogy a bőven több, mint 2,5 milliárdos iszlám vallású országok sosem tudtak megegyezni …”
    .
    - Ez tévedés, mivel
    .
    1, Ez nem a “szerencsén” múlik, hanem régi török birodalom szétesése óta megszűnt az egyetlen nagy összetartóerő az iszlám világban. A török birodalom egyébként is halálra volt ítélve (saját hibájából, ezt Bernard Lewis kitűnően leírja “What went wrong” c. könyvében. Ha tudsz angol nyelven felsdőfokú szinten olvasni, ajánlom figyelmedbe, netről is letölthető, ha jól tudom).
    .
    Amióta ezek az arab- iszlám területek önálló országokká váltak, nem létezik olyan fórum, mely össze tudná hozni őket, olyan szinten gyűlölik egymást a különféle iszlám vallási irányzatok, népek, és népvezérek.
    .
    Az meg végképp nem a “szerencse” kérdése, hogy az iszlám világ nagyobb része megrekedt a középkor politikai- társadalmi fejletlenségének a szintjén, és ahogy a dolgok jelenleg állnak, ez csak rosszabbodni fog nekik.
    .
    Az euro- atlanti haderők sem véletlenül vannak fényévekkel az iszlamisták előtt, minden lehetséges szempontból (erre kitűnő szakmai elemzés:
    http://www.meforum.org/984/miert-vesztik-el-az-arabok-a-haboruikat
    Olvasd el, nagyon érdekes). Ahogy az euro- atlanti társadalmak, gazdaságok sem a “’szerencse” miatt vannak behozhatatlan előnyben az iszlám területekkel szemben.
    .
    2, “…Persze európa bizonyos pénzügyi köreinek a lényeg megvan az olaj már az övék a lerobmolt országot meg majd hitelből ujjáépittetik a néppel ez dupla haszon.Ezt szeretnék most tenni Sziriával is…”
    .
    A,
    .
    Szíriában nincs olaj, sem egyéb, jelentős mennyiségű kitermelhető ásványi anyag, így ezért senki sem fogja “tönkretenni” Szíriát.
    .
    B,
    .
    Miféle pénzügyi körök Európában, akik “lerombolják” az iszlamista diktatúrákat a Zolajért?
    .
    Ugye, véletlen sem irakra gondolsz, ahol azóta is mindenki világpiaci áron veszi a Zolajat, ami az iraki olajügyi minisztérium ellenőrzése alatt áll, és aminek az útját egy OPEC tagállamokból álló bizottság tartja szemmel?
    .
    Ezt megmagyaráznád?
    .
    És kérlek, sorolj fel nekem háborúkat, melyek valóban a Zolajér’ törtek ki! Várj, segítek, egy ilyen volt eddig, a Kuwait elleni iraki roham, amikor is az iraki diktátor célba vette az egész Arab- félszigetet is – na, az tényleg a Zolajér’ ment, de csak ez. Kitűnő, szórakoztató, könnyen beszerezhető szakirodalom ehhez:
    .
    John Keegan: Az iraki háború
    .
    Rendkívül jól leírja, miért akarta szaddam lerohanni az arab világ nagy részét – a Zolaj miatt, és hogy ez minek volt az egyenes következménye (irán elleni háború, OPEC- olajkitermelési politika, arab kölcsönök iraknak a háborúra, olajpénzekből, naná, stb, stb).
    .
    C,
    .
    Mi az, hogy a “bizonyos európai pénzügyi körök jól leháborúzzák meg kirabolják az arabokat, aztán meg újjáépíttetik velük a lerombolt országot, és hogy ez milyen jó is nekik?”
    .
    Ilyesmit hogy lehet kivitelezni?
    .
    Ezt megmagyaráznád, és levezetnéd logikusan, természetesen adatokra, mérvadó szakirodalomra, tényekre alapozva? és mondanál példát, ahol már volt ilyen?
    .
    Mert nékem elég alapos közel- keleti és geopolitikai- geostratégiai ismereteim vannak, de ilyenről a büdös életben nem hallottam még.
    .
    3,
    .
    “…Én azt mondom ezt az országot a törököknek meg az irániaknak kéne lerohanni már csak azért is mert ezek a hadseregek az ott élők szemében kissebb ellenségeskedést váltana ki mint bármely más haderő…”
    .
    A,
    .
    Ez nem szempont.
    .
    B,
    .
    A szír a török torkát átvágná, és fordítva; iszonyú fokú a gyűlölködés köztük.
    .
    C,
    .
    Frász kellene iránnak lerohannia bárkit is. Iránnak egy hatalmas verés kellene, mivel
    .
    - évtizedek óta nyíltan támogatja a tömeggyikos, globális iszlámnáci terrort,
    .
    - mert civil és nem civil emberéletek tízezrei vesztek ezért már oda, és háborúk kirobbanása történt már emiatt,
    .
    - mert segítségével elmeháborodott, dühöngő őrültek tartják fent mocskos rendszereiket tartósan, melyek közül van, amelyik masszív genocídiumot hajt végre saját területén, évtizedek óta (pl. szudán)
    .
    - mert maga irán eleve egy szörnyeteg, pszichopata rendszer, melyet folyamatosan exportálni akar mindenfelé (terrorbandákat leszámítva sikertelenül), ezért a folyamatos iráni felforgató tevékyneség a közel- keleten, és az arab világban szerte,
    .
    - mert saját népét és a kliens terrorbandákat, diktatúrákat egyaránt, olyan propaganda- szennyel mérgezi, gyerekkortól kezdve végig, hogy azt a hitleri banda is megirigyelte volna, így folamatosan újratermelve az iszlámnáci pszichopátia söpredékét, méghozzá tízmilliós léptékben,
    .
    - és mert nuke-t fejleszt, hozzá hordozóeszközöket, amivel folyamatosan más népeket, más vallásokat, más iszlám vallási irányzatokat fenyeget kiirtással.
    .
    “…Ezután pedig iránnak nemzetközi ellenörzés alá kéne vonnia a dusitott uránját…”
    .
    - Egy, immár az IAEA hivatalos jelentése szerint is nuke-t és ezek hordozóeszközeit fejlesztő, elmebetegekből álló rezsim, mely folyamatosan Armageddont, mások kiirtását vizionálja- rikácsolja, ezt SOHA nem fogja megtenni magától.
    .
    Ha ezt nem érted, miért, akkor nem érted az egész konfliktus alapjait sem.
    .
    “…Ebben az esetben elkerülhető lenne szerintem egy újabb világégés…”
    .
    - Nem lesz semmiféle világégés, ehhez nagyon kevés irán, de még a kínai, meg az orosz is (nuke- t most nem számítjuk), az USA és szövetségesei elsöprő katonai- műszaki- gazdasági- minden egyéb fölénye ezt biztosítja, ne aggódj.
    .
    Na, hallod, amikor EGY amerikai flotta (az ötödik, mert ez van az arab- öbölben, még közel sem teljes feltöltöttséggel) akkora ütőerőt képvisel, hogy egyedül azzal le tudná tarolni az egész térséget… és akkor ilyen flottából van nekik hét…
    .
    Nem hogy iránnak, de a kínainak, meg az orosznak sincs semmije, ami ezt akárcsak meg tudná közelíteni, de szárazföldi és légierő terén is ugyanez a helyzet.
    .
    Szóval, nyugi, ez max. egy kiadós helyi háború lesz – ha lesz – amit természetesen nem az iszlámnácik, és ezek közvetlen és közvetett támogatói fognak nyerni.
    .
    Na, áve;
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  8. Sziria az menthetetlen,kitunu terep lesz az al qaida / taliban fele gyulevesz gyilkos bandanak.Nem lennek meglephe hamar nincsenek ott.
    Ki tudja hany kereszteny es zsido valamint ormeny ugyan kis letszamban elnek ott,de hanyan estek aldozatul ennek az egesz oldoklesnek.. …
    Iran szerepe itt kifurkeszhetetlen,nem tudni ,hogy Asszadot tamogatjak e vagy keszitik a terepet kebelbarataiknak a hezbollahnak es a Hamasznak.
    Kivancsi vagyok mikor kerul sor egy hasonlo helyzetre Libanonban.
    Mit szol az egesz helyzethez Szaud Arabia,Kuwait vagy az Emiratusok,akiknek nem erdekuk,hogy az egesz terseg vegkepp langba boruljon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Bírom mikor itten efféle populista szöveget nyomnak…
    “Olaj” meg hogy “szerencsére”
    -
    Viszont van Szíriának egy része amit nem fenyeget a polgárháború pokla , ahol békében biztonságban élhetnek a rongyfejűek :
    Igen …a Golán fennsík az !
    Kérdés hogy most ezt miképpen dolgozzák fel az ” izraeli megszállás alatt senyvedő ” helyi arabok ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. “…Sziria az menthetetlen,kitunu terep lesz az al qaida / taliban fele gyulevesz gyilkos bandanak.Nem lennek meglephe hamar nincsenek ott…”
    .
    - Ott vannak; özönlenek a különféle szervezett bűnözői és/ vagy terrorgengek mindenhonnan szíriába. Nemrég volt Nógrády György- féle elemzás az Atv- n, ott is elhangzott ez.
    .
    “…mikor kerul sor egy hasonlo helyzetre Libanonban…”
    .
    - Nem fog, ott a faszbollah a teljhatalmú úr, melynek ráadásul a társadalmi támogatottsága is nagy, nem úgy, mint asszadék esetében.
    .
    “…Mit szol az egesz helyzethez Szaud Arabia,Kuwait vagy az Emiratusok…”
    .
    - Amit eddig is; rettegnek. Ezért adnak nagy támaszpontokat az amerikai, euro- atlanti haderőknek már évtizedek óta, hogy legyen ott kellő elrettentő erő, ha meg akarná őket megint támadni valami eszelős tömeggyilkos, mint pl. legutóbb a szaddam- féle terrorhatalom, mely ez egész arab- félsziget leigázására készült.
    .
    Irán és a különféle terrorgengek ugyanezt akarják, de ott nem csak gazdasági okok állnak, mint husszein esetében, hanem iszlámnáci ideológiai okai is vannak, most függetlenül mindennek a realitásától.
    .
    Lángba borulás:
    .
    - Nyugalom; az USA jelen lévő erőinek és Izrael haderejének akkora az elsöprő erőfölénye, hogy max. a támadó iszlámnáci diktatúrák borulnának lángba, az Arab- félsziget, vagy Izrael nem.
    .
    Jó kérdések, és (szerintem) jó válaszok.
    .
    Azért a verekedésről sem felejtkeztem el; most, hogy felépültem pár hete egy hónapok óta húzódó, súlyos sportsérülésemből, ismét tudok gőzerővel edzeni.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  11. Úgy vannak itt vegyi fegyverek, mint ahogy Irakban voltak. Jobb ötletük nem volt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  12. Geyza:
    .
    “…Viszont van Szíriának egy része amit nem fenyeget a polgárháború pokla , ahol békében biztonságban élhetnek a rongyfejűek :
    Igen …a Golán fennsík az !…”
    .
    - A Golan legfeljebb földrajzi értelemben a történelmi Nagy- Szíria része (ami nem létezik már évszázadok óta), kb. mintha azt mondanánk, hogy a Kárpát- medence része Kárpátalja. Az, de államjogi értelemben meg Ukrajna része.
    .
    Államjogi, és politikai értelemben semmiképpen nem része a mai Szíriának a Golan, mert amikor ‘67- ben az arab hordák népirtó háborút indítottak Izrael ellen, az meg hülyére verte őket, elfoglalta a Golant, mint fő stratégiai területet. Abszolút joga volt és van hozzá, hiszen Szíriával, és az összes környező diktatúrával együtt hivatalosan is háborúban áll (kivétel: Jordánia, és – egyelőre – Egyiptom, de ez műr nem sokáig, ahogy az iszlámnácik ezt előadják arrafelé mostanság).
    .
    Egy hadban álló országnak pedig hadijogi értelemben is joga van stratégiai pontokat birtokolni, pláne olyat, mint a Golan.
    .
    1980- ban Izrael annektálta a Golant, így az már Izrael szerves része. Ipart telepítettek oda, korszerű infrastrukturát, agráriumot, ilyeneket.
    .
    Nnna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Tancsa János
    2012. július 23. hétfő
    12:35
    .
    “…Úgy vannak itt vegyi fegyverek, mint ahogy Irakban voltak. Jobb ötletük nem volt?…”
    .
    1, Meg vagy őrülve?
    .
    Hanyadjára írjuk már meg, hogy irak mennyi alkalommal, hol, kik ellen vetett be vegyi fegyvereket, kb. 150.000 halottat produkálva?
    .
    Mennyiszer kell még egy tonnányi linket átküldeni, mely a sajtónyilvánosság előtt történt iraki vegyifegyver- bevetéseket mutatja, korabeli TV híradókból?
    .
    Mennyiszer írjuk már le, hogy egy Franciaország méretű sivatagban (irak) azt rejtenek el, amit csak akarnak, arra még az elrejtő sem biztos, hogy rátalál később?
    .
    Hanyadjára írjuk le, hogy ha valamire nem található bizonyíték, az nem feltétlen jelenti azt, hogy az a valami nincs is? A bizonyíték hiánya az nem egyenlő a hiány bizonyítékával.
    .
    És mi az, hogy “Jobb ötletük nem volt?”
    .
    - Kinek? Milyen ötlet? Szíria tele van vegyi fegyverekkel, tessék olvasni a Globalsecurity oldalait, a Janes’-t , és a kapcsolódó szakmai oldalakat. És ha ezek a fegyverek iszlámnácik kezébe kerülhetnek, azt igenis meg kell akadályozni bármi áron, márpedig, ennek a veszélye most nagyon megvan.
    .
    Én komolyan nem értem, hogy lehet ilyen barom állatságot leírni, hogy “Úgy vannak itt vegyi fegyverek, mint ahogy Irakban voltak…. Jobb ötletük nem volt?”
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Te nyomorult sz…r, legyél bárki is, azon kívül, hogy minuszokat nyomogatsz, ahelyett, hogy máshová tennéd mihaszna kezeid, van bármiféle mondanivalód a cikkekről, vagy a kifejtős kommentekről?
    .
    Vagy, így mutatod meg, mekkora arc is vagy te?
    .
    Tudsz bármit is hozzátenni mindehhez, olyasmit, ami egy kocsmai vécéfelirat szintjénél tovább mutat?
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. “Szíria nem fogja vegyi fegyvereit saját polgárai ellen fordítani. Ha viszont…”

    http://nol.hu/kulfold/kulso_tamadas_utan_bevetnek_a_vegyi_fegyvereket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. lehar:
    .
    - elolvastam azt a cikket, de a szír diplomata eleve hülyeséggel nyit, mert ugye, azt mondja, hogy külső támadás esetén bevetik a vegyi fegyvereiket.
    .
    Namost, ehhez két dolog:
    .
    1, A “külső támadás” már javában zajlik, ugyanis az összes környező sz…rfészekből tömegével özönlenek az iszlámnáci gyilkosok, akik mind az asszad- rezsim ellen mennek. Megtehetik, mivel szír határőrség, mint olyan, jelenleg diszfunkcionális.
    .
    2, A félnótás szír diplomata ezzel a dumával nyilván a Zusákokat meg Izraelt fenyegette meg, csakhogy, ezeknek eszük ágában nincs megtámadni szíriát.
    .
    Ha viszont a török sereg lépné át a határt, esetleges szíriai és/ vagy szíriából jövő terrorista határprovokációk miatt, na, azt már nem tudom.
    .
    Tippem: szírék volnának olyan hülyék, és megkínálnák a törököket egy kis mérgesgázzal.
    .
    Amit mondjuk, erre válaszul kapnának, azt nem tennék a kirakatba… akkor azt kívánnák, bárcsak Izrael elfoglalta volna nem csak a Golant, de egész Szíriát is hatvanhétben… :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Tancsa Maga meg olyannyira okos akkó mondaná meg mivel gyilkolta Vegyi Ali a kurdokat ?
    Mert mi úgyhallottuk mustárgázzal.
    De ha MAGA jobban tudja , kivele !
    ( Lehet hogy mindent félreértett a zolajmámorban fetrengő Nyugat : nem mustárgázt , hanem mustáros virsliket szórtak Szaddám helikopterjei a kurd asszonyok öregek és csecsmők fejére , az ütütt agyon nehányat közülük. MErt a jótetteknek is megvannak a maguk hátulütői.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. “…meg mivel gyilkolta Vegyi Ali a kurdokat ?…”
    .
    - Semmivel, ez csak ravasz zsidókok meg zusákok propaganda, hogy elvehessék a Zolajat.
    .
    A gyerekek meg megfáztak, oszt’ ezért meghóttak, mer’ nagyon megfáztak.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Itt a legújabb nagy buli! A piszkos diktátort majd elzavarják a mocskos iszlamisták. Nemzetközi erők az USA pénzén megsegíthetik a felkelőket, aztán megszállhatják az országot vagy tíz évre, hogy elhúzzanak egy vereség szégyenével, mint Vietnamból, Irakból, vagy Afganisztánból. Megtanulhatnák, hogy az ázsiai (meg a félázsiai) népeknek nem kell a demokrácia.Ők imádják a diktátorokat. ( Ugyanúgy mint a magyarok )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. “…megszállhatják az országot vagy tíz évre, hogy elhúzzanak egy vereség szégyenével, mint Vietnamból, Irakból, vagy Afganisztánból…”
    .
    - Úristen…
    .
    - A Zusákok hogy “kikaptak, megfutottak, stb”….
    .
    OK, akkor ezredjére, bár, ez már csak “control v” módszer:
    .
    1, Ha egy haderő elvégzi a munkát, azaz, a stratégiai- taktikai célokat teljesíti, akkor elvonul – hacsak nem akar valamiért ottmaradni. Az euro- atlantiak nem akarnak, nincs miért – egyelőre.
    .
    Ha pedig a kitűzött célok megvannak, és elvonul a célokat elért haderő, az mi a kékkupakos lóbrokiért lenne “menekülés”?
    .
    Kb. mintha jönne a rendőr, elvinné a részeg, őrjöngő bunkókat egy boltból pl, aztán, azt mondanánk, hogy elfutott a rendőr… áááh.
    .
    2,
    .
    Az euro- atlantiak KATONAI stratégiai célkitűzései a következőek voltak:
    .
    a, Az iszlámnácik által kirobbantott nemzetközi tömeggyilkos terrorháborút átvinni az ellenség területére, így az ellenség nagy részét ott elpusztítani, a maradékot ott lekötni – pipálva, megtörtént.
    .
    b, Felszámolni a helyi szervezett, addig ütőképes haderőket, és/ vagy irreguláris fegyveres erőket – pipálva, megvan. Akik megmaradtak, szervezetlen, eszetlenül össze- vissza, saját népeiket öldöklő terrorgengek, nem több.
    .
    c, Aláásni a megmaradt bandák pénzügyi- egyéb anyagi forrásait – nagyrészt megtörtént, akik megmaradtak, max. a szomszéd utcai környékbeli maffia szintjén tudnak működni, az meg nagyon kevés akár a szervezett helyi működéshez is, nem hogy világméretű tömeggyilkos iszlamista terror szervezett folytatásához.
    .
    Namost, ezek után megfutásról, meg kikapásról ugatni, hát, az tényleg jól fejlett idiotizmusra utal.
    .
    De tudjátok mit?
    .
    Nem érdekel ez már engem. Aki akar, hadd “higgyen” ebben. Attól még az nincs úgy, akárhogy is hisztizik az ilyen, hogy de kikaptak, de kikaptak!!!
    .
    Ennek már anyi jelentősége sincs, mint f…ngnak a tornádóban.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  21. Fel akaerják perzselni nyuszigyuszit?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Mi is úgy látjuk, nagyon szir a helyzet, hiába is irnám “a” karakterrel.
    Mit lehet itt tenni. Jobb ha nézzük a rádiót hallgatjuk aTv-t és közben
    olyan “jókról” beszélgetünk, mint a hireket szerkesztő propagandisták.
    Jó, hogy van a médiavilág. Néha hamarabb láthatjuk a következő
    eseményeket, mit ahogy azok megtörténnek.
    Mobiltelefonos képek valamikorról, valahonnan jól beillesztve ugyanabban
    a 4-5 perces tudósitásba néha 5-6 szor. Hiszen ez már szakma.
    Nézek és hallok valamit, valamiről. De ugyanazt ami történik, vagy azt
    amit valaki szeretne ha látnánk? Néha kétségeink vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Két országra kellene bontani legalább, akkor talán megszűnne a mészárlás. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. “Kakasnak”, aki nem érti…! Jugoszláv, iraki, afganisztáni líbiai, tunéziai,egyiptomi, szíriai minta. A szervezőnek nem számít semmi ! Sem a vér sem a veszteség sem a tárgyi pusztítás ! A bűnösök röhögnek, és hazudoznak a végtelenségig, bűnbakokat kreálnak provokálnak, akik végül Hágában kötnek ki….Hogy teljesen világos legyen: Ahol a helyi jegybank nincs IMF ellenőrzés alatt, az az ország “terrorista” és a rezsimet meg kell buktatni ! Ezért semmilyen áldozat nem drága. Mármint a helybéli nép áldozata ! Condolezza Rice óta odaát is szovjet módszereket alkalmaznak. Már Lenin elvtárs is megmondta: ” A cél szentesíti az eszközt” ! Ezért mások, ártatlanok véréből bármennyit feláldozunk ! Irán és Észak Korea következik….Sajnálom azokat, akik megérik azt az órát, amikor ezeket is demokratizálják.. Lehet, hogy a Világ sem fogja túlélni ? Hogy világos legyen: Nem a megdöntött rezsimeket sajnálom !!! De mindenütt él egy nép,aki ártatlanul szenved és gátlástalanul legyilkolják ! Ez a módszer legfeljebb a nácikhoz illett, kedves Washington Konszenz ! Nincs civilizáltabb útja ennek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Izraelbe disszidált a Hezbollah tagja 2012. október 13. szombat | AN

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos