Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mindkét fél cáfolja az amerikai-iráni tárgyalásokat 2012. október 21. vasárnap 21:32 | AN Forrás: MTI/Ynetnews

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mindkét fél cáfolja az amerikai-iráni tárgyalásokat
Washington/Teherán – Az iráni atomprogramról szóló közvetlen tárgyalásokról állapodott meg első ízben az Egyesült Államok és Irán, értesült a New York Times. A hírt mindkét fővárosban uniszónó tagadták.
.
A lap internetes oldalán helyi idő szerint szombat este megjelent írás szerint az iráni oldalon ragaszkodtak ahhoz: a megbeszélésekkel várjanak az amerikai elnökválasztásokig, hogy tudják, kik lesznek a tárgyalópartnerek. A megállapodást amerikai és iráni illetékesek intenzív, titkos egyeztetései eredményeképpen hozták tető alá. Az egyeztetések szinte Barack Obama elnöki mandátumának kezdetétől folytak köztük, írta a New York Times.
.
Irán vasárnap tagadta, hogy közvetlen tárgyalásokat terveznének a két ország között, s különösen azt tagadta, hogy az atomprogram bármilyen alku tárgya lehetne. Elismerték azonban, hogy valamiféle kompromisszumról lehet szó a P5+1 országokkal folytatott tárgyalások során. Ezek – az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, valamint Németország – már hosszú ideje próbálják Iránt tárgyalásos úton jobb belátásra bírni.
.
„Nincsenek semmiféle megbeszéléseink vagy tárgyalásaink Amerikával”, szögezte le Ali Akbár Szálehi külügyminiszter. Hasonlóképpen fogalmaztak az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsánál is. „Nem igaz, hogy az Egyesült Államok és Irán közvetlen tárgyalásokba vagy bármilyen, az amerikai választások utáni közös találkozóba egyeztek bele”, fogalmazott Tommy Vietor szóvivő.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Mindkét fél cáfolja az amerikai-iráni tárgyalásokat, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(4)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

4 Reader’s Comments

  1. Amíg az Ahmedinedzsád féle kirohanások és … napirenden vannak, addig nem sok értelme van tárgyalni. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Obama jobban vagyik egy bekes megoldasra Irannal, mint nomad a kecskejere. A kulisszak mogott besz…rasig erolkodik, hogy egy talalkozot osszehozhasson a gyilkosokkal. Az Obama adminisztracio elkeseredettsegere jellemzo, hogy most, percekkel a valasztas elott kiszivarogtatjak a hirt, hogy ilyen talalkozo lehetseges, megprobalva indirekt befolyasolni az irani vezetest.
    Obama kulpolitikaja ugyanolyan felelotlen es amator kiserletsorozat, mint a belpolitikaja. Ez az adminisztracio kizarolag hazudozasban es politikai kalandorkodasban mutatott kimagaslo teljesitmenyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  3. Ezzel kapcsolatban Netanjahu úgy foglalt állást, hogy nem tudja mi az igazság. Lehet ez is, lehet az is. De! De, ameddig ő Izrael miniszterelnöke, addig nem lesz Iránnak katonai célra alkalmas nukleáris töltete!:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Itt nincs mar mirol beszelni meg ragozgatni….az obivan fele 4 eves elnokseg az egyszeruen egy bengazi tukorkep…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Már nem terrorszervezet a Népi Mudzsahedín 2012. szeptember 24. hétfő | AN

Mit tehet Irán blokád nélkül? 2012. január 26. csütörtök | Rákócza Richárd

A USS Abraham Lincoln a Perzsa-öbölben 2012. január 24. kedd | Rákócza Richárd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos