Ronai and Ronai
AMERIKAI

Utódpártja újjáalakítja az MDF-et 2012. szeptember 29. szombat 23:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Utódpártja újjáalakítja az MDF-et
Budapest – A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) rendkívüli országos gyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy megkezdi az MDF újjászervezését. A két szervezet a jövőben pártszövetségben dolgozik majd tovább, a választásokon a JESZ indul az MDF támogatásával – közölte az MDF újjáalakításával megbízott Horváth István.
.
A Magyar Demokrata Fórum újjáalakulásának igénye „napjaink durva, kiüresedett és vezérelvű közéleti stílusával szemben fogalmazódott meg” – olvasható az anyagban, amely utal arra, hogy a két szervezet a számára „hagyományosan mintaadó” CDU-CSU pártformáció szervezeti rendjéhez hasonlóan alkot pártszövetséget.
.
Makay Zsolt, az MDF elnöke 2011 márciusában, az MDF országos gyűlésének szünetében jelentette be, hogy a párt az év április 8-tól Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven folytatja tevékenységét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -3 ( 5 szavazatból)
Utódpártja újjáalakítja az MDF-et, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(64)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

64 Reader’s Comments

  1. Tölgy
    látod, ezért is irtam és még azért is, hogy tudták ki ő
    és valamiért kiérdemelhette az előjogokat,
    tehát adták neki elismerésként.
    Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Úgy látszik, tévedtem a szept. 30.-i hozzászólásomban.
    Jeszenszky Géza érdekes cikket közölt a mostani ÉS-ben a Gerő – Romsics vita kapcsán (két oldalas!). Talán vannak vitatható részei, de korrekten értékeli a magyar antiszemitizmus hatását (magyar nemzeti szemszögből). Fő megállapítása, hogy az elcsatolt részeken élő nem magyar anyanyelvű vagy nemzetiségű nemzetalkotók, köztük a zsidók és zsidó származásúak őszintén (nem érdekből) magyarnak vallották magukat, és hogy meggyilkolásuk tragikus következménnyel járt a magyar nemzet egészére.
    .
    Részletek tömegével mutatja meg, egyrészt, hogy mi történt, másrészt, hogy mit rombolt le az esztelen pusztítás, harmadrészt, milyen volt a közhangulat akkor, azokon a vidékeken.
    .
    Csurka utolsó drámájáról írja, hogy (a trianoni döntésről van szó) “micsoda blődség és gonoszság ezt a magyar és európai tragédiát a zsidók nyakába varrni! … a felelősség sokakra hárul, köztük a rossz politikát folytató mgyarokra, csak éppen egyetlen zsidó sincs közöttük….Nem a zsidókkal, hanem a magyarokkal szembeni gonoszság, mert hamis bűnbakot állít a valódi felelősök helyére.”
    .
    “A szerző történész, egyetemi magántanár, jelenleg Magyarország nagykövete Norvégiában és Izlandon.”
    Ez az És-ben a cikk után zárójelben adott ismertető. *Magyarország*, és NEM *Magyar Köztársaság*. Mégis, talán van némi remény arra, hogy konzervatív jobboldaliak megszerveződnek, és kiállnak az esztelen pusztítás ellen.
    Úgy legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. girbegurba
    Nekem a jeszenszky és a hozzá hasonló lezsákista,balsaiféle puhagerincűek.
    ne álljanak ki semmi mellett Óriási felelősségük van abban,hogy a
    helyzet ideáig fajult. jeszenszky ráadásul még buta is.(Erről volt
    szerencsém beszélgetni a megboldogult ZWACK úrral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Barry1,
    Buta – nem buta, szükségünk van azokra a jobboldaliakra, akik némi erkölcsöt fel tudnak mutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. http://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/%C3%BCss%C3%BCk-a-n%C5%91t/476906742341793
    Ez lenne a jobb oldal krédója? :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. girbegurba
    Nem értek egyet veled. emlékezz rá, ez az alak mit múvelt a Dávid Ibolyával 2006 -ban., hogy álljon össze a fidesszel (ilyen volt a gémesi is)!! Azonkivül,
    ha mondott is OLYAT,akkor is csak félig vagy inkább csak
    negyedig Nem, én ebből a jobboldalból nem kérek!( Úgyis csak orbán falovai lennének! Hidd el!! )Ha már ,akkor inkább Mellár ,Chickán
    Solymosi!! jeszenszky nem!!!! (ezeknek a neveit is kisbetűvel irom!!!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Barry1
    Nem MI fogjuk megválogatni, hogy ki kerülhet bele (ha egyáltalán lesz) a normális” jobboldalba. Egyébként meg Ork bánhoz és SzájjalÁrtóhoz képest a Jeszenszky egy kultúrember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. ……képest…… ja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Hazaértem.
    Azt hiszem, kekecnek van igaza.
    Nem biztos, hogy pont Jeszenszkyre van szükségünk, de én nem zárnám ki a szövetségből. Lehet, hogy jobb lenne Mellár és Chickán, de én még csak nem is rájuk gondolok elsősorban, hanem azokra a “névtelen” jószándékú, erkölcsös, és esetleg megtévesztett emberekre, akiket eszmeviláguk a jobboldali konzervatívokhoz húz. Rájuk van szükségünk első sorban, mint szövetségesekre. Másodsorban persze szükségünk van józan konzervatív közgazdászokra, társadalomkutatókra, filozófusokra, jogászokra stb., akikkel együtt megalkotható a Köztársaság létrehozásához és működtetéséhez nélkülözhetetlen olyan kompromisszum, ami nem pusztán az elitek megegyezésén, hanem széleskörű egyetértésen alapul.
    Lehet, hogy Jeszenszky nevetséges volt, vagy undokságokat követett el az Antall-kormányban (rég volt, elfelejtettem, de majd úgyis emlékeztettek rá, rémlik pl. valami géppisztoly-kereskedéssel kapcsolatos ügy), de ha most értelmesen és erkölcsösen szólal meg, azt értékelem, és elvárom, hogy más is értékelje. A kinyújtott kezet el kell fogadni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Kedves girbegurba,
    nem figyeltem az eddigi parbeszedet, hogyan jutottak idaig, hogy mar a lehetseges jobboldali szovetsegeseket keresik. Csak megemlitem, hogy ne legyenek már ennyire naívak, hagyjuk a szegény megtévesztett embereket. Aki nem hülye, az első perctől láthatta, hogy miről van szó, aki annyira hülye, hogy ezt nem látta, azzal nincs mit kezdeni. Ezeknek az embereknek először meg kellene találniuk a fasiszta és hungarista, náci, horthysta, politikai katolicizmuson alapuló ideológián kívüli másik jobboldali ideológiát, igazi konzervatizimust, amely egyébként a felsoroltakat, mind elveti, utána lehet velük beszélni. Kedvem sincs megnézni, miket beszélnek itt Jeszenszkyről. Ne vicceljenek már. Soha nem akarnak egy épeszű, normális, modern, demokratikus és szabad Magyarországot, amely nem sunyi képmutatókra épül? Ezeket felejtsék el. A legtistzább elvek mellett álljanak ki, azt képviseljék, azt hirdessék, azt tegyék, és akik azokkal megegyeznek, azok az Önök emberei. A többit felejtsék el. Jeszenszky menjen nyugdíjba, tanítson egyetemeken, legyen vállalkozó, éljen szabadon és boldogan, élvezze egy olyan ország szabadságát és jólétét, amilyet nélkülük lehet építeni, de felejtsék már el ezeket a lehetetlen embereket.
    Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Kedves László,
    Úgy jutottunk idáig, hogy észrevételeztem és helyeseltem Jeszenszky cikkét, amit a mostani ÉS-ben olvastam. Örömömet fejeztem ki, és hogy “talán van némi remény arra, hogy konzervatív jobboldaliak megszerveződnek, és kiállnak az esztelen pusztítás ellen.”
    Rögtön kaptam reakciót, ami Jeszenszkyék egyéb viselt dolgaira utalt.
    De én továbbra is azt gondolom, hogy a “baloldal” egymagában nem lesz képes megfékezni a fasisztákat, és még kevésbé lesz képes stabil demokráciát létrehozni. (Az MSzP teljes bizonyossággal alkalmatlan erre.) Szükség lesz jobboldaliakra is, és itt nem fasisztákra gondolok. Szükség lesz olyan értelmiségiekre, akiket nem csak a “baloldali” tömegek követnek.
    Sokan vannak, akik a fideszre szavaztak, és “nem látták”, hogy diktatúrára tör. Én láttam, mi láttuk, talán ők is látták, de nem akarták elhinni.
    Éppen, mert a nagy tömeg fejében szörnyű zűrzavar uralkodik, nem támaszkodhatunk csak az eleve tisztán látókra. Különben is, tisztán csak nagyon kevesen láttak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Kedves girbegurba,
    nem kell aggódni, az emberek a tiszta hangot is követni fogják, nemcsak a hamisat. Ehhez semmi szükség a Jeszenszky-félékre, akik kisozlgálják aljas módon ezt a hatalmat.. Üdv., BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. girbegurba írta (2012. október 6. szombat 21:54):
    “Szükség lesz jobboldaliakra is …”
    .
    Ezzel vitatkoznék: van és volt itt jobboldal, és pontosan ők termelték ki az a “jobboldalt” (== fasisztoid szélsőjobbot), amely ma kizárólagosan fedi le azt az oldalt.
    Úgyhogy szerintem a jobboldal legyőzése a baloldal feladata és nem a jobboldalé, és nem is fogják vállalni az ebbenb való részvételt, ha meg mégis, annál rosszabb lesz, mert hazug lesz, amit csinálnának, és mindkét oldalt hitelteleníti.
    Annak meg nemigen tudok örülni, hogy egy kivégzett párt eddig reménytelen helyzetben lévő néhány politikusa a jobboldali vákuumot (és a pártalapítás 200-as alsó határát) észlelve éledezni kezd. Így vagy úgy, de a Fidesz érdekeit fogják szolgálni: akár azzal, hogy kívülről támogatják, akár azzal, hogy csökkentik a baloldal által megszerezhető szavazatok számát. A Fidesznek mindkettő nagyon megfelel.
    .
    Ceterum censeo: a 2014-es választáson részt venni nem bűn, hanem hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. admin és mások,
    Köszönöm az őszinte véleményeket.
    Abban egyetértek, hogy a gazemberek legyőzéséhez elsősorban igaz hangra van szükség, és örülök, hogy legalább van ilyen.
    Viszont utána a stabil demokratikus jogrend és köztársasági államforma kialakításához és működtetéséhez nem lesz elég csak a győztes baloldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bokros Lajost froclizza a JESZ 2012. december 11. kedd | VIA

Bizonytalanok táborában az ATV tulajdonosa 2012. november 4. vasárnap | AN-álláspont

Első fokon veszített a Fideszes polip 2012. április 28. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos