Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bizonytalanok táborában az ATV tulajdonosa 2012. november 4. vasárnap 20:11 | AN-álláspont

  • Hozzászólások(91)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bizonytalanok táborában az ATV tulajdonosa

Budapest – Az Amerikai Népszavában megjelent “Az Olajfa és az Olajcsemete jogállamot akar” című cikkre reagálva Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze interjút adott a Népszabadságnak “Semmiféle paktumot nem kötöttünk a Fidesszel” címmel. A képmutató hazugságoktól hemzsegő nyilatkozatot Németh ugyanannak a Czene Gábor újságírónak adta, aki 2010. március 17-én “Fidesz-ígéretek a Hit Gyülekezetének” címmel beszámolt arról, hogy a Fidesz egyházi státuszt ígért a Hit Gyülekezetének, annak fejében, hogy magára hagyja az MDF-et. Németh az ellenzéki ATV tényleges tulajdonosaként csak nehezen tudja kimondani, hogy az Orbán-kormányt esetleg le kellene váltani, ha “nem jön vissza középre”, miközben a Fidesz semmivel nem volt közelebb a középhez akkor, amikor Németh megegyezett velük. Most a fő sérelem: kirúgták az iskolák lenyúlásából származó milliárdos bizniszből. Németh Sándor újra zsarolja a Fideszt, és felkínálta magát Bajnainak.

Németh Sándor Arany János Ágnes asszonyaként járja a szerkesztőségeket már régóta, rendeli magához a baráti kapcsolatban álló riportereket, hogy ezredszer is elmondja: nem kötött paktumot a Fidesszel. Németh Sándornak azonban nem sikerül a lepedőt tisztára mosnia, miután éppen Czene Gábor írta meg – a nem kevés körmönfontsággal előadott – hites nyilatkozat alapján 2010. márciusában, hogy a Fidesz egyházi státuszt ígér a Hit Gyülekezetének a vallásszabadságot sértő törvény megszületése esetén, cserébe pedig az MDF támogatásának megszüntetését kéri. Az akkori cikk burkolt üzenet volt a Fidesznek, hogy a Hit Gyülekezete teljesítette azt, amit ebben a paktumban vállalt: az MDF a hitesek nélkül még a kopogtatócédulákat sem tudta összegyűjteni.

Emlékeztetőül: Bokros Lajos és az MDF korábban a Hit Gyülekezete támogatásának köszönhette az európai parlamenti mandátumát. A szokásoknak megfelelően a Hit Gyülekezete akkor is cáfolta, hogy bármilyen megegyezést kötöttek volna az MDF-el, de Dávid Ibolya, a párt elnöke kevésbé hazudós, mint a Hit Gyülekezete, amely azt mondta, hogy csak a tagok magánszorgalma és Bokros iránti “szimpátiája” nyilvánult meg. Dávid Ibolya bevallotta, hogy a hitesek támogatásával érték el a sikert, és azt mondta, hogy “bárcsak mindenki a Hit Gyülekezete tagjaihoz hasonlóan aktív lenne”.

Németh arra nem adott magyarázatot a mostani interjúban, hogy a Hit Gyülekezete tagjainak szimpátiája miért szűnt meg egycsapásra azt követően, hogy a Czene Gábor cikkében szereplő Fidesz-ígéretek elhangzottak. Nem mintha a Hit Gyülekezete tagjainak valaha is jogában állt volna bármi mást gondolni vagy tenni, mint amit Németh Sándor mond. Czene Gábor már csak azt a tényt volt kénytelen konstatálni, hogy “a gyülekezet támogatása nem kizárólag a választásokon leadott szavazatokban nyilvánul meg, hanem adott esetben a kampányban való aktív részvételben, legfőképpen pedig az ajánlószelvények gyűjtésében. A hitesek háttérbe húzódásának egyik bizonyítéka éppen az, hogy az MDF-nek eddig véres verítékkel sem sikerült összeszednie elegendő kopogtatócédulát.” A Hit Gyülekezete jóváhagyásával megjelent akkori cikk így fogalmaz: “a hitesek nem pártigényeknek akarnak megfelelni: arról van szó, hogy a gyülekezet stratégiája és a Fidesz törekvése találkozott egymással”. Lehet a paktumot így is nevezni.

Mindezzel a probléma csupán annyi, hogy az MDF, amely a korábbiaknak megfelelően a sorsát mintegy a Hit Gyülekezete kezébe helyezte le, csúfosan megbukott a választásokon, és a Hit Gyülekezete segítségével eltűnt a magyar politikai életből Orbán Viktor egyetlen jobboldali konkurenciája. Németh Sándor most arra keni az MDF megszűnését, hogy a párton belül veszekedések voltak. De ezeket a veszekedéseket a Hit Gyülekezete és az általa támogatott emberek, például Bokros Lajos előtérbe kerülése váltotta ki, mert az MDF korábbi arculatát a Hit Gyülekezete meg akarta változtatni. A vita abból kerekedett, hogy a párt vezetése engedett a Hit Gyülekezete befolyásának, és abban bízott, hogy ezzel megoldódnak a szervezeti és szervezési problémái is.

Azzal nem számoltak, hogy a “gyülekezet stratégiája és a Fidesz törekvése találkozhat” egyszer, és Németh Sándor tálcán nyújtja majd át Dávid Ibolya fejét a bosszúra szomjas Orbánnak, akinek ez mindennél fontosabb volt, miután 2002-ben Dávid Ibolya akadályozta meg, hogy Orbán kormányra kerülhessen. A Hit Gyülekezete segítségével Orbán befejezhette a jobboldal módszeres felszalámizását és bekebelezését, amely előfeltétele volt a despotikus hatalmának.

Németh Sándor egyszerűen hazudik, amikor azt állítja a Népszabadságnak adott mostani interjújában, hogy a kirekesztő egyházi törvény ellen kezdettől fogva tiltakoztak. Idézzük a Hit Gyülekezete honlapjáról azt a nagy tiltakozást, amelyet Németh Sándor kifejtett: “Az m1 esti hírműsorának vendége volt Németh Sándor április 6-án, szerdán. A készülő egyházügyi törvénytervezet megszövegezésének egyik komoly dilemmáját firtató kérdésre válaszolva reményét fejezte ki, hogy az általa vezetett egyház a „történelmi” kategóriába kerül. A szövegtervezetben ugyanis ehhez 25 ezres tagságot vagy száz éves múltat kell igazolnia az adott felekezetnek. A vita jelenleg a “vagy” szócska “és”-re változtatásán folyik. Németh Sándor kifejtette, hogy a törvénytervezet az egyházi intézmények történelmi szerepét helyezi előtérbe és nem a gyülekezetek életkorát, hiszen – ahogy fogalmazott – ma nem léteznek történelmi emberek.”

Miután a “vagy” szócskából “és” szócska lett, a törvényt megelőző vita során kizárólag az ellen tiltakoztak, hogy “történelmi egyház” legyen a legfelső kategória neve, mert akkor  abba ők nem kerülnek bele. A fenti paktum értelmében pedig ragaszkodtak ahhoz, hogy a Hit Gyülekezete ne kerüljön a “futottak még” kategóriába. Ez látszik abból is, hogy miután a törvénytervezetben a “történelmi egyház” nevet kapta a legmagasabb kategória, és abból kimaradt a Hit Gyülekezete (ez volt a katolikus egyház követelése), akkor a törvény elfogadásának napján váratlanul kidobták a több hónapos előkészítő munkával beterjesztett javaslatot, és helyben rögtönözve egy olyan törvényt fogadtak el, amely nem tartalmaz kategóriákat, hanem csak egy kategóriát fogad el, mindenki mást pedig el nem ismert felekezetté nyilvánít. Ebbe az egy kategóriába az eredetileg “történelmi egyház” státuszba javasolt egyházak mellé csak egyetlen felekezetet vettek be, a Hit Gyülekezetét.

Ez a megoldás kiküszöbölte azt, hogy a Hit Gyülekezete másodosztályú egyház legyen, és a katolikus egyház követelését is kielégítette, miután nem maradt alacsonyabbrendű kategória, ahova a hiteseket száműzhették volna. Ez a gyors változtatás (amely később alkotmánybírósági kifogást is eredményezett), kizárólag a Hit Gyülekezete miatt történt, és jelzi annak lobbierejét. A lobbierő alapja csakis az a megegyezés lehetett, hogy a Hit Gyülekezete az egyházi törvényben nem szenved semmiféle hátrányos megkülönböztetést, cserébe kinyírja az MDF-et. A Hit Gyülekezete maradéktalanul teljesítette a vállalását, és számonkérte a Fideszen a Czene Gábor által korábban megírt ígéretét. Így jött létre az egyházi törvény végleges formája. (Németh a jogfosztott kisegyházak – köztük Iványi Gábor – érdekében is magához rendelhette volna szokása szerint Czene Gábort és a Népszabadságot, de értük ezt nem tette meg. Kizárólag magáért emel szót, mert nem tudott lenyúlni százmilliókat, hiába lett államegyház. Tegyük hozzá, hogy Németh Sándor mindent Iványi Gábornak köszönhet: nélküle soha nem jutott volna be a demokratikus ellenzék köreibe, és az illegalitásban is ő segítette.)

Ennek az lett a következménye, hogy a tervezettnél sokkal több egyház esett el az egyházi státusztól, mert a második és a harmadik kategória megszűnésével a Hit Gyülekezetén kívül mindenki más el nem ismert egyház lett, akik elismert egyházak lettek volna az eredeti javaslat szerint. Németh Sándor tehát nemcsak nem tiltakozott az egyházi törvény kirekesztései miatt kezdettől fogva, hanem az általa tagadott paktum alapján olyan helyzetet teremtett, hogy sok más egyház miatta nem kapott egyházi státuszt, holott a kormány tervei szerint kaphatott volna. Németh Sándor “Az egyházak között is verseny van” címmel nyilatkozott az ATV-nek sugárzó arccal arról, hogy elnyerték a státuszt. Végigjárta az összes stúdiókat, ahol büszkén emlegette, hogy érdemeik alapján bejutottak az “elitklubba”, csak azt nem mondta, hogy az egyetlen érdem, amelyet az Orbán-kormány respektált, az MDF eltüntetése volt a közéletből. Németh nem arról beszélt ebben az interjúban, hogy milyen hátrányos megkülönböztetés és diszkrimináció érte a többi ugyanolyan kisegyházat, mint az övé, hanem azt mondta: “Az egyházaknak fel kell ébredniük, észre kell venniük, hogy közöttük is verseny zajlik az emberek megnyeréséért.”

Csakhogy itt nem az embereket kellett megnyerni, mert nem ők döntöttek az egyházi státuszról, hanem az Orbán-kormányt, és a többi egyház nem tudott más politikai rivális felszámolásával a versenyben résztvenni, csak Németh Sándor. Ezért még az sem igaz, amivel Németh takarózik, hogy “nem mi akartuk, nem mi szavaztunk róla, nem a mi felelősségünk”. Ők akarták úgy, ahogyan lett. Miközben az sem túl keresztényi, hogy Németh Sándor az alkotmányellenes helyzettel járó anyagi, jogi és erkölcsi előnyök elfogadásának felelőssége alól azzal akar kibújni, hogy nem ő nyomta a parlamentben a gombot, hanem Orbán Viktor nyomatta úgy, ahogyan ő kérte. Az MDF sorsát illetően pedig azzal hárítja el a Hit Gyülekezete erkölcsi felelősségét, hogy noha maffia módjára bántak el egy párttal, és kilóra eladták Orbán Viktornak Dávid Ibolyát, az MDF megbuktatását nemcsak a Fidesz, hanem az MSZP is kérte tőlük. Csak ki ne derüljön, hogy Németh Sándor az MDF kinyírásáért nemcsak a Fideszt nyúlta le, hanem az MSZP-t is, miközben taccsra tett számos más egyházat, akik ennek következtében még azt az egyházi státuszt sem kapták meg, amelyet a Hit Gyülekezete törtetése és követelőzése nélkül az Orbán-kormánytól megkaptak volna.

Ezek Németh Sándor erkölcsi magaslatai, és ezeket próbálja fedezni olyan bibliai elvekkel, hogy “ne fizess a jóért rosszal”. A jót az Orbán-kormány adta nekik, amiért ők nem fizetnek rosszal. Mondja ezt Németh egy olyan interjúban, amelynek címe az, hogy “Semmiféle paktumot nem kötöttünk a Fidesszel”. Mondja ezt annak az – állítólag – “ellenzéki” ATV-nek a tulajdonosaként is, amelynek ő maga a tényleges tulajdonosa. Milyen ellenzéki televízió az, amelynek tulajdonosa nem akar “rosszal fizetni” azért a jóért, amelyet a despotától kapott, amelynek állítólag az ellenzéke? Miközben még ez sem kizárólag a magánügye, miután az MSZP elkövette azt a hibát, hogy nem saját baloldali televíziót épített a Fidesz mintájára, miközben már lehetett látni, hogy Orbán micsoda médiabirodalmat épít, hanem az ATV-be öntötte a pénzt, mert azt gondolta, hogy ezzel a baloldali média szerepe megoldott. Csupán egyetlen példát említünk, hogy a szoci kormány kétmilliárd forintot ítélt meg Németh Sándor tévéjének a turisztikai hivatalon keresztül “a belföldi turizmus népszerűsítéséért” című kamu projektre. Az első egymilliárdot megkapták, azt nem lehet tudni, hogy a második milliárd is megérkezett-e. De ezen kívül is voltak nyilván hasonló támogatások, és a baloldal holdudvarának számító cégek hirdetéseit is ide irányították. Arra ők sem számítottak, akárcsak Dávid Ibolya, hogy egyszer majd “találkozik a gyülekezet stratégiája a Fidesz törekvéseivel”, és Németh Sándor nagyívben szarja le, hogy mi lesz a baloldallal igazi ellenzéki média nélkül.

A Népszabadság interjújának sajtótörténeti ritkaságnak számító kérdése az, ahogyan a riporter megkérdezi az “ellenzéki” televízió tulajdonosát: “A rend kedvéért megkérdezem: kívánatosnak tartja-e a fideszes kormány leváltását?” A “rend kedvéért” feltett kérdésre az ellenzéki ATV tulajdonosa nem magától értetődően vágja rá, hogy “természetesen le kell váltani azt a kormányt, amely felszámolta a jogállamot, a köztársaságot, a demokratikus alkotmányt, megszüntette a jogbiztonságot, a tulajdon szentségét, a felekezeti jogagyenlőséget, stb.”, hanem Németh Sándor visszakérdez: “Mit akar kimondatni velem?” Majd ezután kipréseli fogai kerítésén azt a nyögvenyelős mondatot, hogy “ha a Fidesz nem jön vissza középre, mert nagyon is jobbszélre húzódott, ha nem állítja vissza a demokráciát, akkor igen: kívánatos a kormány leváltása”.

Ki emlékszik arra, hogy a Fidesz 2006 óta vagy még korábban valaha is középen állt volna? A kordonbontó Orbán középen állt? Az a politikus, aki meghirdette a “centrális erőtér” programját, az egy demokratikus, középen álló államférfi? Németh Sándor ezt ne tudná? A Hit Gyülekezete újságja már2002. március 8-án “Fidesz MIÉP: mi a különbség?” címmel cikkezett, amelyben azt írták, hogy az osztrák szélsőjobboldali “Haider magyar megfelelője Orbán”, Orbánt párhuzamba állították még Hitlerrel is. A Hit Gyülekezete már az első Orbán-kormány idején sem tartotta a Fideszt középen állónak. Csakhogy közben egybeestek “a stratégiai célok és a törekvések”, a Hit Gyülekezete bemesterkedte magát az “eliklubba”, annak minden anyagi és erkölcsi hasznával együtt. Ezért Németh Sándor mostanáig, noha az MDF-től véres lepedőjét Ágnes asszonyként jóideje mossa, soha nem ejtette ki a száján azt, hogy az Orbán kormányt le kellene váltani. Nem érdemes itt elveket keresni a politikai kanyarok között, bárkit eladnak – magukkal együtt – egy kis baksisért és Németh Sándor hatalmi érdekeikért.

Hogy mi változott legújabban? Németh Sándor szívének bőségéből szól a szája, ezért már az interjú első bekezdésében felpanaszolja, hogy mi az ő igazi baja: “Ajkán és Hajdúsámsonban mondvacsinált ürüggyel, politikai szándékból, a szélsőjobboldal követelését teljesítve megakadályozták, hogy az iskolát átvegyük az önkormányzattól.” Ez az ő problémája, hogy a hatalmas iskolalenyúlási bizniszből kirekesztették. Elkergették a húsosfazéktól a rivális katolikusok, mint a morgó kutyák a tetves macskát. Ez a megaláztatás és azok a milliárdok fájnak neki, amelyeket így lenyúlhatott volna. Németh Sándor egyébként is a katolicizmus nyomdokain halad, és egy kis pápaságot épített fel magának, az iskolákkal pedig a katolikusok sok évszazados receptje alapján terjeszkedhetett volna. Ettől változott meg Németh Sándor viszonya a Fideszhez, mert az ő stratégiája és a Fidesz törekvése most újra nem találkozott. De a katolikusok azt már nem engedték meg Orbánnak, hogy az ő felségterületükre Németh szektáját beengedje, és ez már nem is volt része annak a paktumnak, amely Németh szerint nem is létezett. Ez az oka annak, hogy Németh Sándor egycsapásra nagy demokrata lett, “olajfa” hős, aki észrevette, hogy “korlátozták a szabadságjogot, és gyengítették a jogállamot”. Ha beveszik a bizniszbe, akkor nincs ez az interjú, és szó nincs arról, hogy korlátozták a jogállamot, és esetleg az Orbán-kormányt le kellene váltani. A katolikusok most neki mondhatják, hogy “Sanyikám, verseny van, ébredj fel”. Ebben a versenyben lemaradtál néhány száz évvel.

Sajnos, az ellenzék kiszolgáltatott, sokan ugyanolyan korruptak, mint Orbán pártja, de azért biztosan feltűnik egyeseknek, hogy az interjúban Németh tovább folytatja az eddigi piszkos játékait. Mintegy az eddigi sikereire is magyarázatot adó módon újra azzal fenyegeti meg a közélet szereplőit, hogy a Hit Gyülekezete eldöntheti a választásokat, és aki mellé ő áll, az győztes lehet. Íme az erről szóló párbeszéd: “Hány szavazót képes mozgósítani a Hit Gyülekezete? – Nem szívesen bocsátkoznék becslésekbe, mert még azt gondolná valaki, hogy túlzok. Érje be annyival, hogy százezres nagyságrendről beszélhetünk.” Nem a számok a fontosak, mert azok valóban túlzóak. De a kutya itt van elásva: Németh Sándor gengszter módjára használja fel kicsinyes és hiú politikai céljaira, nagyravágyására és személyes ambícióira, valamint saját személyes gazdagodására a Hit Gyülekezetébe megtért emberek tízezreit, akikkel elhiteti azt, hogy az ő politikai manővereinek és elvtelen taktikáinak kiszolgálásával Istent szolgálják. Velük zsarolja a pártokat, és ennek köszönhette az Orbánnal megköthető paktumot is, mert az MDF mögül való kihátrálás lehetősége politikai fegyver volt a kezében. Németh Sándor mindig beszivárog, majd elfoglal egy politikai pártot, amelyet először belülről zsarol, majd kifelé képez zsarolási potenciált az, hogy az adott párt kiszolgáltatottá vált neki. Az MSZP-ben azért nem sikerült ezt megvalósítani, mert a tényleges hatalom a pártpénztárnok kezében van, és őt nem sikerült a hatalma alá gyűrni.

Az interjú vége üzenet Bajnai Gordonnak és az új választási tömörülésnek. Az üzenet lényege, hogy a Hit Gyülekezete elengedte a Fidesz kezét, és azt ugyan nem kockáztatja meg, hogy nyílt konfrontáció miatt  az államegyházi jogokat és a rablott vagyont elveszítse, de finoman a háttérből hajlandó konspirálni. Ez üzenet a Fidesznek is, hogy ha folytatják a kiszorítását, és nem dobnak neki valamit a koncból, akkor a Hit Gyülekezete elkezd a kormány ellen szervezkedni alattomosan, ahogyan szokott. Ha dobnak valamit Némethnek, amely a hiúságát és a pénzéhségét kielégíti (úgy érezheti magát, mint egy katolikus püspök), akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz visszahúzódott középre, és a meg nem támadási egyezség közöttük életben marad. Ha nem, akkor elkezd szervezkedni, és azzal a veszéllyel fenyegeti Orbánt, hogy beáll Bajnai és a 2014-es választási szövetség mögé.

Amikor Németh Sándor azt mondja, hogy maga is a bizonytalanok közé tartozik, az egy prostituált üzenete Bajnai Gordonnak, hogy éppen üres az ágya, befeküdhet, és jöhet a halálos ölelés: a Hit Gyülekezete majd “életet lehel” a mozgalmába. Amikor Németh azt mondja, hogy “a hitesek általában érdeklődnek a politika iránt, figyelemmel kísérik az eseményeket”, az hazugság, mert a hitesek meglennének enélkül is. Ő az, aki érdeklődik a politika iránt, amelyben hatalom és pénz van. Ennek szellemében üzen az utolsó mondatban mindkét oldalnak: “saját értékrendünk és alapérdekeink szerint, programok és teljesítmény alapján döntjük el, melyik politikai formációt fogjuk támogatni”.

Ennyit azokról a szövegekről, hogya  Hit Gyülekezete többé nem politizál. Ezzel a jelszóval szúrták ugyanis hátba az MDF-et. Ez az üzenet felhívás keringőre a baloldalon, hogy Németh Sándor kész visszatérni és támogatni valakit, miután a Fidesz kihagyta a nagy lopásokból és leköpte. És üzenet Orbánnak is, hogy ha nem köszörüli ki ezt a csorbát, akkor a Hit Gyülekezete janicsárjait neki uszítja és szembefordítja a Fidesszel. Vagyis: újra zsarol.

Németh Sándor megint elgaloppírozta magát. Tudhatta volna, hogy Orbán a Vatikánnal a háta mögött csak alkalmi paktumot köt vele, amely nem egy életre szól. Szó nincs arról, hogy ő egy tiszteletreméltó egyházfő szerepében illegetheti magát az “elitklubban”, és részt osztanak neki a lopott vagyonból. Őt egyszeri gyilkosságra szerződtették, és miután ezt a bérgyilkosságot elvégezte, nincs rá szükség, mehet Isten hírével. Vannak itt nála dörzsöltebb gazemberek, nem vették őt be sehova. Ezért most Németh újra nagy demokrata kezd lenni, már lengeti az olajágat, helyezkedik, és kezdené elölről azt a mocskos játékot, amelyet húsz éve folytat, és amelynek borzalmas áldozatai vannak, legfőképpen a magyar demokrácia.

De nem kell attól tartania, hogy végül a két szék közül a pad alá esik, és oda kerül, ahova való, mert vélhetően a baloldalon és a liberálisok között sem talál egyetlen jellemes és gerinces embert, aki elhajtaná. Hacsak nem majd Bajnai. Most vonzónak látszik Németh Sándor segítsége az Orbán-kormány megdöntésére, ha Némethet kirúgta Orbán. De ennek később olyan drága ára lesz, amelyet nem lehet megfizetni. Az orosz maffia védelme is hasonló lenne, de ők legalább bizonyos alvilági szabályokat betartnak. Ne csodálkozzon senki, ha a Milla környékén merő véletlenségből megjelenik hamarosan egy csomó segítőkész mosolygós fiatal. Aztán idővel felbukkan mögöttük az, aki küldte őket: kezében a pohár méreggel. A báránybőr alatt pedig ott vicsorog a farkas.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (53 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +61 ( 85 szavazatból)
Bizonytalanok táborában az ATV tulajdonosa, 4.4 out of 5 based on 53 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(91)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

91 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    #
    Túlavasúti
    2012. november 5. hétfő
    14:58
    Az ismétlések okán: Tegnap nézegettem a Vidám Vasárnap közvetítését, amit interaktív istentiszteletnek is szoknak nevezni a HITesek. Ebben a műsorban NS szeretettel köszöntötte a nézőket-hallgatókat Pünkösd alkalmából. Ennyire élő, és bizonnyal interaktív is -ha valakinek van időgépe. Már több éve az meg, hogy év elején felvesznek néhány istentiszteletet, aztán az év többi részében azokat ismétlik. Pedig éppen nekik igazán nem kerülne semmibe egy valódi élő közvetítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  2. Tisztelt da,
    az “olajfás” másik cikkben olvasható, hogy az MSZP-s polgármester úgy hívta be Németh Sándort és a Hit Gyülekezetét, ahogyan a szovjet csapatokat szokták mifelénk. Mennyi cash-t vitt Petrőcz Levente neylonzacskókban az érintetteknek, akiknek szavazni kellett? Ő szokta vinni a kenőpénzt. Leírjam ide az adóellenőr nevét, akit hasonló módon kentetek meg, hogy rendbe találja atz a könyvelést, amely nem is létezett, azokat a számlákat, amelyeken Uzoni Péter aláírása volt, de ő már nem is élt? Nekem ne mutasd be, hogyan működik a Cég. Látatlanban elmondom Neked, hogy amikor megszületett az első “behívás” a két iskolába, Szekereséknek már parancsba adták, hogy az egész országban térképezzék fel, hol van még lenyúlható iskola, hol vannak beépített vagy megkenhető emberek, és mindenkinek az lett a legfőbb feladata, hogy iskolát szerezzen. Miről beszélsz ember? Csak azt nem tudom, hogy mit csinál ilyenkor Ruff, a rendesebbek közül szegény Kulcsár Árpi és mások, akik egész életükben Németh Sándor megrendelésére írtták azokat a cikkeket, amelyekben elítélték a katolikusok iskolalenyúlásait.
    Németh fél Orbántól, mert tudja, hogy övé a hatalom és nála van az erő, és reszketett, hogy a vagyonát el ne vegye. Ugyanakkor őrjöng, nem tudja lenyelni a megaláztatást, hogy úgy elkergették a vájútól, mint egy kóbor kutyát, ezért eszi a méreg. Neki menni se mer Orbánnak, lenyelni sem tudja, ezért még mindig hízelkedik és üzenget Orbánnak is, miközben burkoltan fű alatt már helyezkedik a másik oldalon is, és próbál titokban valahogy bosszút állni. Nekem ne magyarázd el, hogy mi történik, nem kell ott lennem, hogy tudjam, micsoda pörgés van és milyen futkározás zajlik. Nem vagytok könnyű helyzetben, amikor hol ide, hol oda csapkod a bummfa, ahogyan ennek a tehetségtelen palinak az indulatai és az agya kopácsol, hol ezt kell hazudni, hol azt. Sajnállak benneteket. Képzeld el az életet enélkül. :)) Fenséges.
    BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  3. Az a magyar viszonyokra jellemző, hogy hogy az egyetlen nem orbánista kereskedelmi csatorna, egy Németh Sándor kaliberű ember szellemi és morális korlátjai között működik, és ennek kisozlgáltatottja a szakma és ez a politikai oldal is. Ő bitorolja ezt a pozíciót a machinációinak köszönhetően, és akik ezt hajlandóak kiszolgálni, azok egyensúlyozgatnak benne. Ez látszik azokon a képtelenségeken, amelyek egy professzionális és kizárólag szakmai szempontoknak alávetett médiumnál elképzelhetetlenek lennének. Ahogy Németh korlátaitól szektás a Hit Gyülekezete, ugyanolyan szektás a tévéje. Normális esetben az ő képességei egy olyan ATV-re szabottak, mint amilyen ez a csatorna régen volt. Most is azon a színvonalon áll, csak kifestve, viszont nincs más. Ez a baloldal nagy bűne, hogy rábízták, és azt a pénzt, amiből egy szabad, független médiát kellett volna csinálni, ellopták. Aztán most láthatják, kinek vannak kiszolgáltatva.
    BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke 2012. november 5. hétfő 15:24
    Valószinüleg igazad van. Elnézést,de én az ugrálós, örjöngős íistentiszteleteket
    nem szoktam nézni. ínéha a kapcsolgatás közben rátévedek, de eléég egy mp.
    HIÁNYZIK AZ ELLENZÉK TÁJÉKOZTATÁSA!
    AMI OTT FOLYIK – EZEN A CIMEN – AZ FÉLREVEZETÉSNÉL IS ROSSZABB!
    (hiszen a kevésbé tájékozott ellenzékiek bennük bizhatnának KIZÁRÓLAG!)
    .
    HA AZ ATV MEG AKARJA TARTANI NÉZETTSÉGÉT GONDOLKOZZON RAJTA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. da,
    megnéztem, hogy a Hetekben és az ATV-ben még kommentelni sem lehet. Megnézném, hogy mikor engednének be oda engem a véleményemmel. Nem itt kellene cenzúráról papolni, az itteniek pontosan tudják a moderálási elveket, és azt hiszem örülnek, hogy ez nem ugyanolyan fórum, mint amilyenek máshol vannak. Nem szabad emberek propagandáját például nem közöljük. Látom, külön link vezet az újság főszerkesztő írásaihoz. Vajon hol végzett a főszerkesztő úr, hol tanulta vagy gyakorolta ezt a szakmát? Vagy vele született? Valami elírás és technikai hiba is lehet, mert az egyház alapítója, vezető lelkésze, valamennyi újság és kiadvány főszerkesztője, kiadója, a cégek tulajdonosa és irányítója, az iskolák igazgatója ugyanaz az ember, vagy valamelyik családtagja. Hol láttam utoljára ilyet? Mindenhez ért, és senkire nem bíz semmit. Milyen rendszerekben van még ez? Nem emlékszem, de majd gondolkodom, ha van valakinek ötelete, ide írhatja sorban azok neveit, akik ugyanilyen rendszert működtettek a világban, mint ez az ember, aki a liberális demokráciát képviselő, és a tekintélyelvű rendszerek ellen küzdő baloldali/liberális politikai oldal médiájának tulajdonosa, és kézzel rángatója is? Várom a tippeket, hátha beugrik valami. Észak-Korea?
    BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  6. Báthory Ödönke

    admin:
    Hogy mindent ugyanaz az ember csinál? No és? Mért baj az, ha valaki polihisztor? És hogy ő a HGY legsokoldalúbb embere (ismered a viccet az okos és a buta igazgatóról?)
    És hogy a HGY oldalain nem lehet kommentelni -mondd már. A valóságban lehet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  7. Báthory Ödönke

    #
    Túlavasúti
    2012. november 5. hétfő
    15:55
    .
    Ez az ugrálás-örjöngés az ismétlésekre nem jellemző. Úgyhogy ha csak ez a bajod, akár nézhetnéd is.
    Tudod, az a helyzet, hogy ezeknek az istentiszteleteknek én is részese voltam valaha, és nekem jó emlékeim vannak onnét. Más kérdés, hogy sokmindennel nem tudtam egyetérteni, de az ugrálás/örjöngéssel sose volt bajom.
    De a véleményedet elfogadom és megértem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  8. Kedves Báthory Ödönke
    2012. november 5. hétfő 16:12
    Nagyon sajnálom, ha a hit világodba beavatkoztam. Nem volt szándékomban.
    Én úgy érzem, hogy itt az ATV-vel kapcsolatban általános politikai vitában
    veszünk részt, melynek csupán kis de nem jelentéktelen halmaza az egyházpolitika. Annak pedig a jelenlegi politikai életünkben vajmi kevés
    köze van a vallási hithez. (legfeljebb csupán aanak láttatják egyesek)
    Amit irtam a HIT-ben látott istentiszteletről, az még a tv közvetitések kezdetén
    volt. Akkor lett nekem abból a látványból elég. ÖRÖKRE.
    Akkor még az ATV – általam elfogadottan – politizált. Nem kifogásoltam.
    Néztem a műsorok nagy részét. Úgy éreztem nekünk is szól. Egyébbként
    én a vallással kapcsolatos kérdéseket az egyének magánügyének tartva
    vélekedem ezekről. Sok csatorna áll rendelkezésre, ha éppen tvt nézek
    nem szükséges feltétlenűl azt néznem ami pillanatnyilag nem érdekel.
    .
    Ezért szeretném újabban is hangsúlyozni az utóbbi változást:
    HIÁNYZIK AZ ELLENZÉK TÁJÉKOZTATÁSA!
    AMI OTT FOLYIK – EZEN A CIMEN – AZ FÉLREVEZETÉSNÉL IS ROSSZABB!
    (hiszen a kevésbé tájékozott ellenzékiek bennük bizhatnának KIZÁRÓLAG!)
    Azt hiszem főleg a fórum hsz-ein látható az általam nem kivánt hatás.
    Tisztelettel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke

    Kedves Túlavasúti:
    Egyáltalán se bántottál meg. Csak közöltem a különvéleményemet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Bartus úr
    Hugh Hefner és az ő Playboy birodalma talán hasonlóan működik,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Kedves Kekec!
    A Playboy erkölcsi színvonala hasonlítható, de a Playboy nem olyan médium, amelyről egy diktatúra politikai ellenzéke azt gondolná, hogy az ő egyetlen szócsöve. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Szép, amiikor két erkölcsi zombi egymásnak esik (ovi+NS) – várom a fejleményeket. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  13. Folytatom a tegnep esti gondolatmenetet. Kiindulás:
    .
    “Milyen ellenzéki televízió az, amelynek tulajdonosa nem akar “rosszal fizetni” azért a jóért, amelyet a despotától kapott, amelynek állítólag az ellenzéke?”
    .
    Válaszom:
    “Ez a mondat rávilágít a Fidesz és Németh Sándor közötti “nemlétező” paktum 2. pontjára:
    Gyurcsány Ferencet tűzzel-vassal irtani és ütni-vágni kell az ATV műsoraiban”
    .
    Annyiban egészítem ki a tegnapit, hogy Orbán Gyurcsány-ellenessége egybeesett az MSZP Gyurcsány-ellenességével, azonos érdekükkel és elvárásaikkal.
    .
    Az ATV mûsorpolitikájában a Gyurcsány-ellenesség volt a Fidesz és az MSZP közös megegyezéses nevezője, aminek Németh Sándor családi tv-adója évek óta jócskán túldimenzionálva meg is felel.
    .
    Ebből következik az MSZP álellenzékisége, mert a céljuk Orbánnal közös: Gyurcsány politikai és közéleti ellehetetlenítése, ami az ATV-nézők Gyurcsány-ellenessé manipulálásában ölt testet.
    Feltéve, ha a nézők hagyják magukat befolyásolni és a saját véleményüket megmásítani.
    .
    Az ATV mellé nagyon kellene egy BTV. (A B-terv megvalósításához.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  14. admin
    Én inkább az irányítási módszerre utaltam a “működési móddal” az erkölcsi “színvonal” csak járulékos hasonlat. Na meg nem kerülte el a figyelmemet a “strici” és “prostituáló” jelzők a mai számban. Bár ezért kaphatok proaktívtól, de egyetértek az An-nel: ezt a kuplerájt, és a benne üzletszerűen működőket és amit művelnek jobb néven nevezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. proaktív

    Teljesen igazad van. Bizonyítéknak ide lehet hozni a ma esti Újságíróklubot.a Havas féle Civil a pályánt. kissé lecsendesítve a Tétet bár ha Czeglédi, meg a Magyar az okos megmondóember, akkor ők is hozzák a formát,és úristen milyen jobbikosokat hoznak a “kiegyenlített tájékoztatás” égisze alatt… és még hosszan lehetne sorolni a folyamatos Gyurcsány féle karaktergyilkolászást. Meg is találták Németh Pétert ahelyett a Dési helyett aki merészelt részt venni a DK megalakulásának rendezvényén műsorvezetőként. Úgy rugták ki a lába nem érte a földet.
    Nos ha másben nem is ebben az egyben egymás keblére borul Fidesz MSzP, LMP és a nagymillás Juhászról nem beszélve. Hát ki ez az ember, hogy ennyi “kiválóságnak” kell összefogni, hogy eltüntessék a politikából?
    Ha az ország érdekében fognának ennyire össze, már nem itt tartanánk.
    Itt lehet látni, hogy ezek a percemberkék mind csak a saját rohadt pecsenyéjüket sütögetik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. kekec
    Proaktiv csak a minősíthetetlenül tapló megnyilvánulást és a trágár ocsmányságot teszi szóvá az AN színvonalának megőrzése védelmében. Nem vetted észre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. GyF Kálmán Olgának remek interjút adott ma. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  18. Baby
    “egymás keblére borul Fidesz MSzP, LMP és a nagymillás Juhászról nem beszélve.”
    .
    Továbbfejlesztetted a gondolatot, jogosan, mert tényleg ez van. Az oka is nyilvánvaló: Gyurcsány szellemileg és intellektuálisan olyan magasan fölötte ál a politikai paletta egyéb szereplőinek, hogy nem tudják elviselni a vele szemben érzett kisebbségi komplexusukat anélkül, hogy bele ne rúgnának.
    A hasonlat nem véletlen, mert amit Gyurcsány logikus gondolkodása és szellemi kvalitása ellenében mûvelnek, az gondosan kitervelt páros lábbal rudgosás. Lábbal harcolnak fej ellen, és ami megdöbbentő, hogy sokan észre sem veszik, hogy ez mennyire alantas és embertelen megnyilvánulás.
    .
    Meggyőződésem, hogy az értelmiség, a valóban értelmiségi réteg érti és értékeli Gyurcsányt, és ha nem is mindig nyilvánosan, legalább a lelke mélyén egyetért nézeteinek többségével.
    .
    Kivételt képezhet persze a Kádár-Nagy Imre közötti – fölösleges és szerintem mesterkélt – kiállás, amiben egy újonnan alakult pártnak nem kellett volna állást foglalni, hanem előre nézni, és nem a közelmúlt két teljesen különböző politikai nézetet valló – régen halott – figuráját bolygatni.
    .
    A ma élők közül sokan éltek a Kádár-rendszer utolsó évtizedeinek maihoz képest jóval nagyobb egzisztenciális biztonságában, ők azokra az évekre emlékeznek – néha nem kis nosztalgiával -, és nem Nagy Imre hősies napjaira, ami a rendszerváltozásig – politikai megfontolásból – nem is volt téma.
    .
    Egy új pártnak sem kellene, hogy az legyen, ha nem jogfolytonos egyikkel sem. A DK nem az, így egyikük múltjával sem kell azonosulniuk. Nincs rá semmi ok, különben sem volt választói elvárás az állásfoglalás. A megtörténte ellenben vízválasztó lehet egyeseknél. Kár volt, és lehet, hogy a továbbiakban is káros hatása lesz..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  19. proaktív
    Nem tér el a véleményünk Kádár és Nagy Imre vonatkozásában sem. Kihagyhatta volna Gyurcsány ezt a megnyilvánulást, nem hiszem én sem, hogy hozott volna a konyhára.
    A “valóban értelmiségi réteg” legalább akkor megszólalhatna mikor egy olyan beszéd hangzik el a volt min.etnöktől, mint okt.23.-án. Míg Mesterházyra oldalakat áldoztak a Népszavában Gyurcsányt elintézték 4 sorban, a beszédét egyáltalán nem elemezve.
    Ott tartunk , hogy már az is istenkáromlásnak hat, ha csak a reális valóságot írják re róla.
    Ebben az ATV vezető szerepet játszik. És ez szerintem nem összeesküvéselmélet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. Baby
    A tények boncolgatása nem összeesküvéselmélet, de amit Gyurcsány ellen folytatnak, az embertelen politikai összeesküvés. Lelkük rajta – az a pogány-keresztény-sámánista.
    A Mindenki egy ellen egyik sportágban sem megengedett, éppúgy a politikában sem. A felbújtók és kegyenceik még ennyit sem tudnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. proaktív
    Nem. Mivel nekem máshol húzódik az ingerküszöböm. Az öncélú trágárkodást én sem kedvelem, de te akkor is szólsz, amikor helyén volt, mert ocsmány dolgokat erős szavakkal lehet a legjobban kifejezni.
    gets
    Nekem is tetszett – és Hiller is, ahogy le tudta küzdeni azokat a szavakat, amelyek pedig illettek volna a témához. De ez a Schiffer valószínűleg ugyanahhoz a logopédushoz járhat, mint Orbán, egyre lassabban és kenetteljesebben beszél, tisztára Tőkés 2.0. Vagy mindig ilyen idegesítő volt? Bevallom nem kísértem figyelemmel a “szónoki munkásságát”. Gyurcsány viszont jól a helyére tette: nem 2/3 szavazói többséget, hanem egyszerű többséget kell elérni, amely hozza majd a torzítással a 2/3-ot. Ráadásul anélkül, hogy Schiffert akár csak említette volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. kekec
    “nekem máshol húzódik az ingerküszöböm.”
    .
    Másnak is máshol, amit – a látogatókra, a többi olvasóra tekintettel – illik tiszteletben tartani. Mindenkinek, aki “vendégségbe jön” az AN-re, elvégre nemcsak én-ből áll a világ.
    Muszáj viselkedni, vagy ha egyeseknek nem sikerül, felhívni a figyelmet a társasági élet alapjaira, mert különben ellep bennünket a szenny.
    .
    Fogalmam, sincs, téged mennyiben zavar a kultúrált érintkezés, hogy sorozatosan azon témázol, ha szóvá teszem a hiányát, holott nem neked szól. Otthon lehet szitkozódni, káromkodni, trágárkodni, ha hagyják, de mások jelenlétében nem illik. Itt sem – és másutt sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. A cikkről szeretnék írni ha megengedi az amerikai népszava mert a népszabadságban a népszava nevű hozzászóló szerint itt csak az Önök szája izének tetsző véleményeket fogadják.
    Akkor most belekezdenék. A cikk írójának elgurult a gyógyszer tessenek szólni neki. Hogy honnan veszi ezt a sok sületlenséget nem tudom de hogy egy bizonyítékot nem tud felmutatni az biztos. Az iskola átvételről szólók először. A HGY-t három település kereste meg az ajkai hajdúsámsoni és még egy. Míg a katolikusoknak több tucat jutott. A Hgy csak a gyerekek érdekeit szolgálta volna és nem a maga képzelgései szerint a pénz szerzés céljából. A HGY nem akart iskolákat átvenni erre a városok vezetései keresték meg. Alaptalanok a vádai a cikk írójának. És amilyen hangnemben fogalmaz az sértő rágalmazó stb. Azt hittem eddig ez az oldal egy normális oldal. Csalódtam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -18 (20 szavazatból)
  24. A Népszabadságban érdekes vita alakult ki a hites levelezőkommandó, és lapunk között. Érdekességképpen közöljük az Amerikai Népszava szerkesztőségének utolsó bejegyzését, amely összegezte a tanulságokat:
    “Most értettem meg, hogy Németh megismerte az evangéliumi kereszténységet, és utána meghamisította az evangéliumot, csinált belőle egy gazdagságközpontú hamis vallást, és az egészet pénzszerző piramisjátékká szervezte. Hamis tekintélyt épített ki a Biblia szolgálati ajándékokról szóló tanításából, éppen ellenkezőjét annak, amit Jézus mondott, miszerint, aki a legnagyobb, az mindenkinek szolgája. Ő megfordította, mindenki neki szolgál. Politikai és hatalmi ambícióira felhasználja a hívők több tízezres tömegét, akik nem azért tértek meg, hogy a Németh-klán pénzügyi és hatalmi ambícióit szolgálják, de ennek szolgálatába állítják őket. Ha van sátáni, akkor ez az. Karizmatikus pápaságának minden eleme ellentmond a Bibliának és tagadja Jézus Krisztus evangéliumát. Milyen is lenne az ördögi utánzata és hamisítványa a karizmatikus kereszténységnek? Csak meg kell nézni a fenti képeken ennek az embernek a fejét. Sötét. Ez az összefoglalás méltó lezárása a részünkről a fenti hazudozásoknak és az alábbi hites levelező kommandónak. Szegény emberek, sajnállak benneteket, hogy ezt kell szolgálnatok, és ennek a hamis uralomnak a gyötrése alatt kell leélnetek az életeteket, állandó félelemben és rettegésben, agymosott állapotban, szolgálva egy pénzéhes és hataloméhes ember vállalkozását, aki ráadásul még gyötör is benneteket életetek végéig. Hát nem ez Jézus Krisztus könnyű és gyönyörűséges igája. Most viszlát!”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  25. ál48mos
    Végig olvastam a Nol.hu-n a hozzászólásokat. Nevetséges volt a hitesek elképesztő lebutított véleményeit olvasni.Egy cáfolat nem sok, annyi sem érkezett az AN véleményre,pedig elég következetesen követelte.
    Nem tudtátok cáfolni, mert gyávák vagytok. A cáfolattal együtt ugyanis be kellett volna vallanotok az AN igazságát.
    Véleményem szerint egy sunyi,megalkuvó társaság vagytok,akik becsukják a szemüket, a tudatukat a tények elől, mert hinni akarnak. Hinni akarnak, és teljesen mindegy, hogy mivel hülyítik őket,amit Németh Sándor aljasul ki is használ.
    Németh Sándor bálványotok kezet foghat Orbán Viktorral, és bandájával, mert egy kategóriába tartoznak.
    Amit meg az iskolák átvételéről írsz, tényleg sántít. Ugyanis, ha meghívták volna a hiteseket az átvételre, akkor át is adták volna. Mivel nem hívták, csak a hitesek nyomultak, így nem kapták meg az iskolákat.
    Tájékozódásul jó lenne, ha gyakrabban ellátogatnál ezekre az oldalakra, mert meg tudnád tanulni a szemellenző nélküli látást. Már ha igényed van rá egyáltalán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Talán az se véletlen, hogy a Kádár-korszak, és Gyurcsány Ferenc bírálata több helyet kapott újságjukban, mint Martin Luther King munkássága!?

    A másik ami “nagyon tetszett”: 2010-ben nem vonult ki a HGY az Élet Menetére.
    2010-ben viszont, amikor már bekerült a parlamentbe a Jobbik, Németh Sándor mondott egy sokaknak tetsző beszédet a meneten. A tartalommal nem is volt baj, csak az időzítéssel. Amikor már nincs tétje, akkor megengedett, hogy bírálják a Fidesz “ágyutöltelékeit”.
    Talán ez is hozzájárult, hogy megmaradjon az egyháznak juttatott állami támogatás, és az ATV müködhet.
    A Viktor is megmondta az egyházi státusz pénz kérdése, ez arról szól, “ki kap pénzt és ki nem”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. javítok: 2009-ben nem vett részt a HGY az Élet Menetén.(legalábbis szervezetten)

    2009-ben voltunk úgy 3-4 ezren, 2010-ben, a választások első fordulója után cirka 10 ezren. Ott voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. A cikk írója vitriolba mártotta a tollát. Pedig ő is tudja, hogy nem csak fekete és fehér létezik.
    / Uszítani, megosztani tudni kell. – Ugye kedves B.L.?/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  29. A bibliában nem igazán népszerűek a nem “fekete vagy fehér” dolgok. Abban meg kell egyezni hogy minden ami nem feher az nem fehér. Ha valami nem fehér az azt jelenti hogy nem “szent” nem “tökéletes” vagy nem “teljesen” igaz. Ha valami nem teljesen az akkor az hazugság. (kovász + élesztő sztorija)
    Az embernek dönteni kell hogy világosságban jár (irhatnám fehérben) vagy nem. Minden ami nem fehér az piszkos. Lehet relativizálni NS dolgait, de egy biztos, az Ószövetségi látásmódjával teljesen elfelejti azt hogy Jézus meghalt minden ember bűnéért és feltámadt minden ember megigazulásáért. Az már csak az embereken múlik hogy amikor találkoznak az evangéliummal akkor befogdják azt vagy nem. A probléma akkor keletkezik amikor nem csak Isten országát mutatják be pusztán hanem a HIT gyülekezetet is le akarják nyomni az ember torkán. Abból meg nem kér mindenki ! Jézus szabadságra hívott el minket és ezt a szabadságot akarja elvenni a HIT gyüli.
    Megmondta NS hogy mit kell gondolni pl az elhunyt Diana hercegnorol, az UFokrol, a politikusokrol ( igaz ez surun valtozik) és azt is hogy kire kell szavazni.
    A HIT gyulekezete és NS azt hiszi hogy a HIT gyulekezet tagjai NS személyes tulajdonai, és ha valakik elhagyják a gyülekezetet azt személyes rablásnak tartja. ( talán mert nem fizetik neki többé a tizedet). Ilyenkor feláll az imakommandó és átkoza azokat aki ki mertek lépni akik esetleg megtapasztalták az Igazi szabadsagot, ahol nem azert nem vétkezik az ember mert “mit szolnak a tesók”, hanem azért mert valósággal megtapasztalta Jézus szeretét és Jézussal napi kapcsolatban vannak.
    Csak próbáljátok meg egyszer be nem fizetni a tizedet, rögtön rátok jön a vádlás és a bűntudat. Féltek a szegénység átkától ezért fizetitek a tizedet és eszetekben em jut hogy Jézus megváltott a törvény átkától is. Ne értsetek félre nem a tized ellen beszélek, de a mi gyülekezetünkben ugy tanuljuk hogy tizedet fizetni nem kötelezetség hanem privilégium. Akai akar él vele aki nem az nem. ÉS ettől nem szegényedik el senki. De ha már itt tartunk mi van az adományokkal, ami a tized felett van vagy az özvegyek és árvák segítésével. Pontosan úgy működik a HIT ahogy Jézus mondta:

    Mar 7:7 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.
    Mar 7:8 Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek.
    Mar 7:9 És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.
    Mar 7:10 Mert Mózes azt mondotta: Tiszteld atyádat és anyádat. És: A ki atyját vagy anyját szidalmazza, halállal haljon meg.
    Mar 7:11 Ti pedig azt mondjátok: Ha valaki ezt mondja atyjának vagy anyjának: Korbán (azaz: templomi ajándék) az, a mivel megsegíthetnélek:
    Mar 7:12 Úgy már nem engeditek, hogy az atyjával vagy anyjával valami jót tegyen,

    Tényleg mind dolgozik NS és a HIt gyülkezete tagsága. Isten királyságát szolgálja vagy a gyülekezet érdekeit. A gyülekezet érdekeit elvégre verseny van vagy NEM ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. MATA2 2012. november 6. kedd 11:25
    Ahogy olvasom “meggyőző” irásod, látom te is meg vagy
    győződve valamiről. REMÉLEM TUDOD MIRŐL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. ál48mos 2012. november 6. kedd 02:58
    Úgy-e milyen szerencse, hogy szóhoz jutottál.
    Látjuk “jó bizonyitékokon” alapuló véleményed.
    Úgy-e azt is tudod: KI MINT ÉL ÚGY ITÉL?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Baby

    2012. november 5. hétfő

    22:44
    Úgy van, ahogy írtad ! Tegnap az Egyenes Beszédben volt Kálmán Olga vendége Gyurcsány Ferenc. Úgy fogadta, hogy még csak egy mosoly sem rándult az arcára K.Olgának…. végig tartózkodóan kérdezett, visszafogottan,
    ” élettelenül “.Persze más volt amikor GYF volt a miniszterelnök, változnak az idők, változnak a riporterek, műsorvezetők magatartásnormái ! Vagyis nem hű önmagához K.Olga!
    Szó, mi szó, KILÓG a fidesznyikLÓLÁB K.Olga alól!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Proaktív,
    IGEN, O R B Á N még mindig G Y U R C S Á N Y T Ó L FÉL!!!! – még a parlamenti nagy mennyiségű gesztikulálása is ettől ilyen intenzív !!!!!
    Látszik ezen a szerencsétlen Orbánon, hogy mindent elkövettetne csak Gyurcsánynak még az árnyékától is megszabadulhasson.
    Azt a választási TV-vitát, míg él nem fogja és nem tudja elfelejteni, annyira belé épült, hogy nem tud tőle szabadulni, emiatt tele van orbán-diktátor feszélyezettséggel, látszik rajta a pszichés zavar!
    Uralkodik, uralkodással akar minden eszközzel érvényesülni és akit csak lehet még 2014. előtti hónapokban LE FOG “VADÁSZTATNI”!
    Orbán szélkakas vekkeresnek nem számít, hogy CSALÁDOKAT tesz ok nélküli bilincsben elhurcoltatással tönkre, nem számít neki, hogy értelmetlenül nézik azok gyermekei, hogy mit tesznek a szüleikkel, EZEKNEK SEMMI SEM számít.
    Jól megfizetett seggny@ló képviselői a személyes felcsúti elbeszélgetésen egyúttal bizonyára esküt is tettek, hogy mindvégig hűségüs “kutyuskájuk” lesznek Orbánnak és AKARATÁNAK!

    GYALÁZAT, ami MA HAZÁNKBAN ZAJLIK!!!! – és az ÉRTELMISÉG NEM SZÓLAL MEG, néhány kivételtől eltekintve ! – ez meg mégnagyobb gyalázat.
    Ennyi KONFORMISTA ember lenne hazánkban??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  34. Kydonna 2012. november 6. kedd 12:54
    “Ennyi KONFORMISTA ember lenne hazánkban??????”
    Ime látható. Ennyien vannak. Lehet hogy fiatalságod miatt
    nem éltél a múltban. Igy nem is emlékezhetsz arra. Jó neked.
    Lassan már az is látszik, hogy többen szabadkoznak, hogy én
    soha semminek nem voltam. Csak azt nem mondják hozzá,
    hogy nem is akartam akkorsem és nem is akarom most sem.
    DE MIÉRT NEM KAPARJÁK MÁR KI NEKEM IS A GESZTENYÉT?
    (mert az olyan jó én mindig vigyáztam mert megégethetem magam)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. gets

    2012. november 5. hétfő

    22:00 IGEN, Gyurcsány nagyon jól reflektált K.Olga kérdéseire, DE Olga olyan volt mintha temetésen lenne, személytelen, szenvtelen……..
    Különös, amikor GYF volt a miniszterelnök, milyen másképp fogadta…… !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Sok szó esett feljebb a tizedről. A különböző vélemények mellett nem árt tudni róla, hogy az Ósz-ben háromféle tizedet fizettek. Kettőt évente egyet három évente. Ez kb 23 %. (Leendő szektavezéreknek is fontos, mert ez jóval több mint a 10%, nagyobbat lehetne kaszálni.)
    Az Úsz-ben nincsen tized, ha szabad akaratból annyit fizetsz annak sincs köze az ószövetségi tizedhez. Egészen más elvek szerint történik az adakozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. Én csak idézni tudom bizonyos radzeer kommentjét, aki azt az eredeti interjúhoz fűzte: “Ez egy kígyó!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Kydonna
    2012. november 6. kedd
    13:51
    GyF ennél sokkal durvább partnereket is kénytelen kulturáltan kezelni régóta. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Amikor az emberek igazságról beszélnek, nem szabadna elfelejtkezni egy nagyon erős törvényszerűségről: “Ha l00 liter szennyvízbe beleöntesz 10 liter tiszta vizet, eredményül szennyvizet kapsz. Ha viszont 100 liter tiszta vízbe beleöntesz 10 liter szennyvizet, eredményül akkor is szennyvizet kapsz.
    A gerinctelen, vagy szándékosan hazug politikusok az igazsággal úgy élnek vissza, hogy a felét elhallgatják – ennek tökéletes példája a Trianonnal és a Horthy rendszerrel kapcsolatos szövegelésük, amivel tökéletesen félrevezetik – sajnos – a nép jelentős részét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. Mi történt a NOL-on? Az AN kommentjeit törölték, de egy csomó Bartust gyalázó hozzászólást bennhagytak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  41. Kar kar nagy kar kiverzes alatt Nemeth nincs penz , ilyenkor mutatkozik ki leginkabb a jellem! Sajnos Orban alatt kiverzik az ellenzeki media. Igy nehez lesz nyerni.Ilyenkor hol vannak a milliardosok Veres wallis , Leisztiger bunozo, stb stb hol vannak? Lapulnak mint szar a fuben mer felnek pedig nem kene felni a felcsuti paraszt gyerektol ( tonmbol benne a kissebbsegi erzes meg a felsz) . Jellemtelen beszari mind. Ezzel is segitve a fidesz bunozoi csoportot mert partnak mar reg nem lehet nevezni legfeljebb COSA NOSTRANAK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos