Ronai and Ronai
AMERIKAI

Szolidárisak vagyunk Örményországgal! 2012. szeptember 2. vasárnap 5:30 | AN

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Szolidárisak vagyunk Örményországgal!

New York – Az Amerikai Népszava szolidaritását fejezi ki Örményországgal és az örmény néppel, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök durván megsértett. Együttérzünk örmény barátainkkal, akik úgy érzik, hogy szándékosan megalázták és provokálják őket, és ehhez Orbán Viktor nyereségvágyból segédkezet nyújtott. Elítéljük Magyarország miniszterelnökét és kormányát, a megsértett Örményország oldalán állunk.

Az Amerikai Népszava szerkesztősége elítéli Magyarország miniszterelnökét és kormányát, mert vélhetően anyagi haszonszerzésből szabadon engedett egy köztörvényes bűnözőt, aki nemzeti hovatartozása miatt gyilkolt meg egy örményt. Olyan súlyos bűncselekményről van szó, hogy a tettest csak azért ítéltek életfogytiglani börtönre, mert Magyarországon nincs halálbüntetés. Mindenki tudhatta, hogy Ramil Safarov kiadatása egyenlő a szabadlábra helyezésével. De még ennél is több történt, amikor virággal és kitüntetéssel várták a gyilkost, akit hősnek tekintenek azért, mert egy örményt lemészárolt. Orbán Viktornak tudnia kellett volna, hogy tettével elősegíti azt, hogy hős legyen egy emberből azért, mert örményt ölt. Ezzel Orbán Viktor hozzájárult ahhoz, hogy megalázzák Örményországot és az örmény népet. Orbán tettét elítéljük, és a magunk részéről bocsánatot kérünk Örményországtól.

Szeretnénk, ha az örmény nép tudná, hogy Magyarország nem azonos Orbán Viktorral. Mi a magunk részéről egy hatalombitorlónak tartjuk, aki egy demokratikus választáson szerzett választási győzelmét az alkotmányos rend megdöntésére használta fel, és önkényesen egy illegitim alkotmányt hozott létre, és egy alkotmányellenes puccsot követően törvénytelenül kormányoz. A magunk részéről sem az új magyar alkotmányt, sem az arra épülő kormányzást nem fogadjuk el, nem tartjuk legitimnek. Orbánt bűnözőnek és terroristának tartjuk, aki saját népe ellen is hasonló aljasságot követett el, amikor felszámolta a demokratikus szabadságot és a köztársaságot.

Nagyra értékeljük a két nép barátságát, köszönettel tartozunk az örményeknek mindazért, amit 1848-ban a magyar szabadságért tettek, és közülük sokan életüket áldozták a magyarokért. Gyalázatosnak tartjuk, hogy Magyarország miniszterelnöke egy titkos paktum keretében lábbal taposta a két nép barátságát, az örmények becsületét és az örményeknek a magyar szabadságért adott vérét.

Bocsánatot kérünk mindazért, amit Magyarország miniszterelnöke tett. Kérjük, hogy tettét ne azonosítsák a magyar nép érzelmeivel és akaratával. Kérjük, hogy legyenek megfontoltak, és ne büntessenek ezért a jogos sérelemért ártatlan magyarokat. Mi megalázzuk magunat Önök előtt, elítéljük Orbán tettét, és együttérzünk az Önök fájdalmával és gyászával.

Amerikai Népszava Szerkesztősége

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (78 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +107 ( 117 szavazatból)
Szolidárisak vagyunk Örményországgal!, 4.7 out of 5 based on 78 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(58)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

58 Reader’s Comments

  1. @girbegurba
    Nincs olyan, hogy “a magyar nép”. A magyarok ebben is – mint minden másban – megosztottak. Akik Orbánékat a hatalomba emelték és máig rajonganak értük, azok is magyarok, akár tetszik, akár nem.
    @gusztavnagy
    Nincs itt szó baklövésről, nem járt túl senki az eszükön, nem hülyék. Nem, ennél sokkal rosszabb a helyzet: aljas, cinikus gazemberek. Ennyire egyszerű.
    Először én is arra gondoltam, hogy ebből nem lehet jól kijönni. Mert ezek után a pénzüket nem lehet elfogadni. De nem gondolhatták azt, hogy ez titokban marad! Bő két nap után azért csak megszólalt a külügy (a hétvége az szent, ugye), behívatták a nagykövetet, van jegyzék és döbbenet, csodálkozás és szószegéssel vádolás. Csak nem kunyerálunk attól, akit lehazugozunk?! Hivatalosan nem is… De bizony már hajlok arra a következtetésre, hogy a színfalak mögött egyes külföldi magánszámlákon szép kis összegeket írhattak jóvá. (Lám, én is milyen rosszindulatú lettem, hogy ilyeneket feltételezek. Ez is az ő bűnük!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Kuksi,
    “Bocsánatot kérünk mindazért, amit Magyarország miniszterelnöke tett. Kérjük, hogy tettét ne azonosítsák a magyar nép érzelmeivel és akaratával.”
    VAN magyar nép. Mi is része, tagjai vagyunk. De azok is, akik boldogan szavaznak erre a bandára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. egy levél Jerevánból:
    http://dieslunae.nolblog.hu/archives/2012/09/03/Level_Jerevanbol/
    (már leesett, hogy Orbánra is ki kell terjeszteni a “vadászati szezont”)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Személy szerint az itt élő örmény diaszpóra vezetőjének szeretném megköszönni azt a nyilatkozatát, amelyben leszögezte: tisztában vannak azzal, hogy ez a gyalázat nem a magyarok, hanem ostoba “vezetőik” úgymond “jóvoltából” történt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Csak remélni tudom, hogy egyszer felelni fog Orbán az összes aljas tettéért, és a világ megbocsát a magyaroknak, hogy teljhatalmat adtak ennek az akarnoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Tibor,
    Vedd hozzá a társait is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. @girbegurba
    Pontosan ezt mondom én is!
    Csak nehéz itt kiemelni, ezért használtam idézőjelet, hogy “a magyar nép” – benne az “a”. Aztán Te is azt írod: “VAN magyar nép” (“a” nélkül). Így igaz.
    De ha ebben benne vagyunk “mi” és és “ők” is, akkor bizony ez az azonosítás részben jogos.
    Egészen egyszerűen, nyíltan fogalmazva: a magyarok egy része bizony azonosul a kormánnyal, míg a (remélhetően) nagyobb része nem. De ez kívülről sajnos nem igazán látható. Talán egy hatalmas tömegdemonstráció megmutathatná… Na de azért itt élek, nincsenek illúzióim.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  8. Tisztelt Örmények!
    Némileg ismerve a népük történelmét, és sorsát nagyon mélységesen együtt érzek önökkel. Sajnálom amit Magyarország kormányfője tett Önökkel az azeri gyilkos kiadatása miatt.
    Tudniuk kell, hogy ezzel a magyar nép szinte 100%-a nem ért egyet. és kérem, hogy ezt így értékeljék.
    Az örményeket barátainknak tekintjük, és szurkolunk, hogy végre olyan országban éljenek ahol a többség akarata és béke uralkodjon.
    IDÉZET:
    ” Ritka kivételektől eltekintve az ember csak az aljasság és a magány közül választhat” ( Schopenhauer)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kinek a nevében beszélt az ENSZ-nagykövet? 2014. január 24. péntek | AN

Két éves lesz az Amerikai Népszava 2012. november 26. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos