Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem pontos a feltétellista 2012. szeptember 7. péntek 9:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem pontos a feltétellista
Brüsszel/London/Budapest – Pontatlan a lista, amely a magyar sajtóban megjelent és állítólag azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek teljesítése fejében a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió hajlandó lenne megállapodni Magyarországgal, értesült egy név nélkül nyilatkozó uniós forrástól az MTI.  Valószínűtlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki kommentárja az IMF-feltételekről az IMF/EU-tárgyalások végét jelentené, de a tárgyalási folyamat elhúzódhat, és arra is van esély, hogy a tárgyalásokat felfüggesztik, vélekedtek csütörtöki értékeléseikben londoni felzárkózópiaci elemzők.
.
„A lista nem tükrözi pontosan a megtárgyalt kérdéseket. Más szavakkal: a listán szereplő reformok egy része szóba sem került, más része pedig nem úgy került szóba, ahogy az a sajtóban megjelent”, tudatta egy uniós forrás.
.
„Ezen az áron, így nem” kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól, jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön Facebook-oldalán a miniszterelnök, utalva az elsőként pártja cselédsajtójában megszellőztetett IMF-kölcsönfeltételekre, amelyek egy részét, így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzeket ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.
.
Magdalena Polan, a Goldman Sachs (GS) globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni elemzőrészlegének felzárkózó térségi közgazdásza csütörtök esti kommentárjában úgy vélekedett, hogy a sajtóban megjelent feltételrendszer elvetése „a tárgyalási folyamat része”, és nem annak a jele, hogy a magyar kormány végleg letett az IMF/EU-megállapodásról. A fejlemény ugyanakkor alátámasztja a Goldman Sachs azon véleményét, hogy az új egyezségig valószínűleg hosszú és nehéz út vezet.
.
A GS londoni szakértője hozzátette: a ház továbbra azzal számol, hogy amíg a kormány nem érzi a piaci nyomást, addig nem lesz erős az ösztönzés az új finanszírozási csomag elérésére, különösen a jelenlegi bőséges globális likviditás és a magas hozamú befektetési eszközök iránti jelentős kereslet közepette.
.
Polan szerint ugyanakkor a fejlemény negatív a forint szempontjából, és csökkenti annak valószínűségét, hogy az MNB szeptemberben újabb kamatcsökkentést hajt végre. Az elemző szerint mindazonáltal a támogató külső likviditási kondíciók, a külföldi monetáris enyhítések kilátása, valamint a magyar adósság viszonylag magas hozama további tőkebeáramlást vonzhat, és ez időt nyerhet a kormány számára.
.
Daniel Hewitt, az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays kutatási részlegének felzárkózó piaci főközgazdásza csütörtök esti kommentárjában úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány hátraarcot csinált, és az új IMF/EU-programról szóló tárgyalások ezután meghatározatlan ideig elhúzódhatnak, sőt megvan a lehetősége annak is, hogy a tárgyalásokat felfüggesztik.
.
A Barclays londoni elemzője közölte: a cég tudomása szerint az IMF a júliusi előkészítő megbeszélések után hátrahagyott levelében kérte a magyar kormányt annak átgondolására, hogy miként lehet a 2013-as költségvetésben meglévő, a hazai össztermék (GDP) 2 százalékára becsült űrt kitölteni az MNB-re kiterjesztett pénzügyi tranzakciós adó eltörlésével és a növekedést jobban ösztönző gazdaságpolitika kidolgozásával együtt.
.
Ezek nehéz feltételek, de az nem következik belőlük, hogy a kormánynak – az MNB-re vonatkozó pénzügyi tranzakciós adó kivételével – előre meghatározott feladatokat kellene végrehajtania; a magyar kormánynak magának kell döntenie a válaszlépések mikéntjéről, fogalmazott kommentárjában a Barclays vezető londoni elemzője.
.
Hewitt kiemelte, hogy a forintban kibocsátott állampapírok kereslete erőteljes, és ez azt jelenti, hogy a magyar kormányra nem nehezedik azonnali finanszírozási nyomás. A kormány csaknem megkétszerezte az MNB-nél elhelyezett betéteit a jelentős forintkötvény-kibocsátások révén, ugyanakkor a magyar jegybank váratlan negyed százalékpontos augusztusi kamatcsökkentése és a miniszterelnök által az IMF-feltételekről tett csütörtöki bejelentés nyomán a forint alulteljesítővé vált; hozzávetőleg 3 százalékot gyengült két hét alatt.
.
A Barclays londoni felzárkózó piaci közgazdásza szintén azt valószínűsítette, hogy ezek a fejlemények mindaddig a jelenlegi, 6,75 százalékos alapkamat tartására kényszerítik az MNB-t, amíg „nem tisztázódnak valamelyest” az IMF-hez fűződő kapcsolatok.
.
Neil Shearing, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőcég, a Capital Economics felzárkózó piaci főközgazdásza csütörtök esti kommentárjában közölte: véleménye szerint valószínűtlen, hogy Orbán Viktor csütörtöki bejelentése az új programról szóló tárgyalások végét jelentené. Shearing közölte azt is: véleménye szerint a Fidesz vezetése arra a következtetésre jutott, hogy az IMF-csomaghoz csatolt feltételek teljesítésének olyan politikai ára lenne, amelyet nem érdemes megfizetni. Shearing szerint e következtetés mögött részben az a tény állhat, hogy a magyar befektetési eszközök piacán az utóbbi időben markánsan enyhült a feszültség. A forint augusztus végén tíz havi csúcsra, 276 forint/euróig erősödött, a tízéves magyar állampapír hozama az elmúlt egy hónapban pedig 150 bázisponttal csökkent.
.
Ezt az erősödést részben az általános globális kockázatvállalási készség javulása okozta, ugyanakkor éppen annak a piaci reménynek is része volt e fellendülésben, hogy a magyar kormány az IMF/EU-megállapodás küszöbén áll – fejtegette értékelésében a Capital Economics londoni felzárkózó piaci főközgazdásza.
.
Shearing szerint mindezek alapján a csütörtöki kormányfői bejelentés „óhatatlan következményeként” valószínűsíthető az eladási nyomás kialakulása a magyar kötvény- és forintpiacon. A szakértő szerint a múltbeli tapasztalatok alapján a következő napokban a forint könnyedén akár a 295 forint/eurós szintig is gyengülhet, különösen akkor, ha az eurójegybank (EKB) által az euróövezeti adósságválság enyhítésére kilátásba helyezett fellépéssel kapcsolatos eufória csitulni kezd.
.
Shearing közölte: várakozása szerint e piaci nyomás előbb-utóbb rákényszeríti a magyar kormányt a megállapodáshoz szükséges engedményekre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 16 szavazatból)
Nem pontos a feltétellista , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. Ma van a Köz-Média napja belehallgattam a rádióban. Ott minden szép és jó, valahogy én mégsem ezt hallom a füleimmel. Oly annyira: nem vagyok képes rádiót hallgatni, tv-t nézni ami köz. Időnként korábban azt hittem: bennem van a baj. Pl: 168 órát és a netten olvasgatva rájöttem nem velem vannak gondok, azóta sajnos még rosszabbul érzem magam.
    Ez csak a csatt bejegyzését olvasva jutott eszembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Tettek kellenek ide most már! Példát vehetne az ország normálisan gondolkodó fele Veszprém mai tettéről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. chackal85
    “Soha többé olyan politikust akinek bármi köze volt, vagy van a mostani Fidesz, KDNP, Jobbikhoz.”
    Na ez az első és legfontosabb lépés. Nem kell itt programról meg mindenféle alternatíváról regélni. Egyetlen alternatíva kell DEMOKRÁCIÁT, JOGÁLLAMOT, KÖZTÁRSASÁGOT! Nem kell “maximalistának” lenni, mert az csak arra jó, hogy megindokoljuk miért nem a cselekszünk, miért nem fogunk össze. Első lépés a legfontosabb és minden csak utána és abból következhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Tegyük élhetővé !

    MERJÜNK UNORTODOX LENNI !!!
    .
    (unortodox szemszögből írom, miért jó unortodoxnak lenni : kábítsuk el magunkat kellő mértékben Qrbán beszédekkel, fűszerezzük meg magyar NEMzettel (akik nem nemzet mellett állnak), szórjunk rá kevés rémHÍRTV-t (zsebben van , azt mondanak, amit mi akarunk), akinek ez nem elég halgasson erkölcstant, a gyerekeket megfarkalók Katólikus nemzetiszocialista templomaiban, vagy a Katólikus Rádióban)
    .
    Tegyük fel a kérdést , miért jó ez Unortodoxnak lenni ? Nekünk (népnek, akik szavaznak) és a Qrbán Viktor parlamenti sleppjének :
    .mert nem kel gondolkodni , és :
    .
    (nincs meg a veszély , hogy Magyarország gazdaságilag kiemelkedik, és eltűnik a szélsőséges uszítás)
    (nem hozza nyilvánosságra a maffia és mutyi pénzeket)
    (nem hozza nyilvánosságra Qrbán Viktor és NER fedőnevű hazafiatlan rendszere a baltás gyilkosért zsebbe kapott összeget )
    (nem hozza nyilvánosságra , hogy a VEZÉR szájában nyelve azért táncol , mert idegbajos a Vezér -azaz Orbán Viktor nevű MINUSZter elnők, aki MERTE EXTRA BOVLIBA DÖNTENI SZÜLŐFÖLDJÉNEK polgárait – és időnként erős tudatmódosító drogokkal, gyógyszerekkel kell kezelni, de ezt viszont nem közlik a Zemberekkel )
    (nem hozza nyilvánosságra, hogy MINDEN adófizető pénzét fideszes oligarchiába irányítja, és mivel ezek politikai alapon épültek fel, -üzemeltetésük gazdaságtalan, NEMZETKÖZILEG VERSENYKÉPTELEN – ezért a beléjük öntött adó Forintok olyanok, mint a Dunába öntött víz, hatástalan)
    (nem hozza nyilvánosságra , hogy a mutyi FIDESZ-KDNP-Maffia oligarcha hiába lopta el 12 év magánnyugdíj megtakarítását, El Qrbán-ta , nem maradt egy Fillér sem)
    (1000 stb…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Totál siker!!!!!!
    Egy agybajos főpolitikus röffent egyet a világba: Ezen az áron nem…….és összeszarja magát 10 millió állampolgár (szegény devizahaietesek), mert a röffentés miatt ~10 Ft-ot drágult az Euro meg a többi valuta. Ez igen, ez már siker!!! mert bebizonyosodott, hogy a legbölcsebb főelvtárs sakkban tudja tartani a fél világot. A lakájok hajlonganak és tapsolnak. Lehet, hogy a nem is a betegsége miatt kezelik, hanem azért, hogy beteg legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Ez az ember egy elvetemült !
    A félreértések elkerülése végett , ez a hír 19 óra 07 perckor került ki !
    Egy pár mondat OV-tól, hogy nem normáis ez az ember:
    Az IMF ugyanolyan megszorító elvárásokat támaszt most, mint 2008-ban az MSZP-kormánnyal szemben 2008-ban rossz IMF-megállapodás született, most a kormány egy jó megállapodás tető alá hozásán dolgozik.-
    A kormány örül annak a fontos fejleménynek, hogy ezt már az EU is így látja. Az IMF ugyanolyan megszorító elvárásokat támaszt most, mint 2008-ban az MSZP-kormánnyal szemben, a mostani kormány politikája viszont nem a megszorításokon alapul, így más alapon kell megállapodni
    Magyarországnak ma már nem kell elfogadnia egy 2008-as, MSZP-IMF típusú megállapodást, mert hazánk erősebb lett, és szélesebb mozgástérrel rendelkezik-jelentette ki OV a kötcsei pikniken!
    Az IMF is behúzza – fülét farkát , az eszem megáll hogy OV a betonba döngöli ők meg mint a kis nyuszik ezt tűrik! Az €U vezetősége is megszólalt , lepereg róla ez is ! A World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján Magyarország a tavalyi 48. helyezésről a 60.-ra csúszott vissza.
    Erre Matolcsy azt a választ adta, hogy “az elmúlt két év pénzügyi konszolidációja áldozatokkal járt ugyan, de sikeres volt”
    E az elvetemült – már nem tudok vulgáris szavakat jelzőket írni ide – ,ennyi erővel azt is mondhatta volna,”a műtét sikerült,csak a beteg nem bírta ki !”
    Jézusom, milyen országban élek én?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Szerintem ne legyen kétségünk afelöl, hogy lesz IMF megállapodás! Egy párszor még jól beledöngeti az IMf-et és az €U-t a betonba, meg még jól megtopassa őket, és kapni fogunk szépen hitelt, és majd a kis buksi fejét is megsimogatják neki, hogy jól csináltad OV-i!!!
    Még a végén mi fogunk adni hitelt az IMF-nek ha így haladunk !!!!!!
    Észbontó , ami ebben az országban folyik és mi kisemberek csak nézzük, hogy a “vezérünk” mit művel az IMF-el és EUval!
    Kedves Sommas barátom, lehet hogy átkellene értékelned ezt az egész helyzetett és a kedves kis családoddal elmenni ebből az országból , mert itt már csak egyre rosszabb lesz! Mindig elolvasom a remek hozzászólásaidat, de minden amit írsz , tökéletesen egyetértek vele, de azt hiszem, mi akik ezen a forumon vagyunk – Kekec és a többiek, mintsem ér a kommentelésünk! Ezt még 2014-ig lehetne ugyanígy folytatni, én már nem bízom benne, hogy lesz itt valami változás, hisz már a IMF és az EU is leül OV-nak! Mi a nép , az istenadta nép pedig semmit sem tud tenni , csak figyelni a dolgok alakulását! Én már totál kész vagyok , annyira dühös vagyok, hogy végig nagybetűvel kellett volna írnom a kommentemet, mert szinte már tűzokádó sárkány hozzám képest , piskóta borhabbal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Kovács Szilveszter

    Kedves Sedona !

    Ne légy kishitű és tanulj meg relaxálni, mert tapasztalatból mondom: Te fogsz beleőrülni, s azzal is csak veszítesz . Ezt nem lehet ép ésszel kibírni, ezért védekezni kell – hálófülke forradalom ! Minden nap engedd ki a mérged és építsd vissza önmagad, meglátod, erősebb leszel és lassan megtanulsz az “erősek” fejével gondolkodni: az IMF nem hülye és az EU sem. Objektívek, de résen vannak egyre inkább. Nem forrófejű fülke – és kordon – és magánnyugdíj forradalmárok, hanem tárgyilagos, de éber figyelői mindannak, ami itt történik. Ha egyszer minden kétséget kizáróan megbizonyosodnak a tényleges helyzetről, orbánc hatalmi és antidemokratikus törekvéseiről / már azért elég tutin összeállt a kép/ , meglépik a magukét. Ők a saját fejükkel gondolkodnak, ami azt jelenti, hogy VALÓBAN gondolkodnak és nem taktikáznak. Engedjük meg nekik, hogy civilizáltságukat megőrizve működjenek. Az ERŐ ott van ! De ha mi csak őrjöngeni tudunk, az árt nekünk : gyengít. Orbán azt hiszi, van ereje és hatalma mások elméje felett. Még a sajátja felett sincs, lásd csak az elmúlt hét ellentmondásait. Ebből a játékból ő már nem szállhat ki, mert abban a pillanatban veszített. Várjuk meg, míg teljesen meghülyül ő is, holdudvara is : “lesz majd sírás és fogaknak csikorgatása”, ha rádöbbennek , soha többé nem rúghatnak labdába. Hogy rámegy az életünk ? Nem megy rá, ha nem akarjuk : állampolgári kötelességünk is erőt gyűjteni nap mint nap . Miből ? A tisztességünkből .
    Figyeld meg a magyar szakértőket is, hogy egyre higgadtabbak : ők is tudják már, hogy ennek így vagy úgy vége lesz – talán hamarosan. Bóvlival már nekik is ciki foglalkozni- halálosan únják ismételgetni pl. az Egyenes Beszédben 2
    éve ugyanazt. Szóval : nyugi ! OV már nem nyugodt , esetleg a Seduxen vagy a Rivotril még segít rajta átmeneteileg. Te ne juss el idáig ! ÉLJ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Kérivel kapcsolatban,ne felejtsük el megemliteni,hogy a felesége
    fényévekkel inteligensebb,okosabb és tájékozottabb nála.
    Kérinek naponta kellene bocsánatot kérnie a “tévedéséért”!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. Barry1! Ez így igaz,de ettől még azt nyilatkozza,amit nyilatkozik,és ettől még a saját szemléletével, alakítja a közvélemény szemléletét! Otthon,lehet hogy az az intelligencia amiről beszélsz,azt mondja kuss,,de a tájékozatlan emberekre az hat,ami otthon nem,és az a mérvadó,mert nem Persényi Mária Zita megy el szavazni,Kéri világlátása szerint,hanem a Kéri által megtévesztett tömegek! Persényi azt mondja,hülye vagy Laci! Laci kussol,de véleményét máshol szélnek ereszti,és rombol! Hogyan mondjam azt,hogy az összefogás a lényeg? Soha nem tudom,mikor döf hátba!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Gyöngyi Péter! Teljesen egyetértek,ezért is irtam, hogy minden nap bocsánatot
    kellene kérnie. Az meg teljesen elfogadhatatlan,ahogy terpeszkedik a Kálmán Olgánál és osztja az észt ,mintha mi sem történt volna.Persze a K.O.is úgy tesz.Nem értem,de már semmin sem csodálkozok.Pont az ilyen dolgok miatt van óriási felelősségük abban ami ma történik. (egyébként Petschnig és nem Persényi.).Nem rossz ember a Kéri,csak egy kicsit buta szegény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Novi56
    Pedig igenis siker. Mindenkinek, akinek volt egy kis pénze és némi esze, és az eddigi tapasztalatok alapján TUDTA, hogy a fiúk a szabadságon történt kiköltekezés után shortolnak majd egy kicsit, feltölteni a tartalékaikat. Azoknak siker, no meg azoknak is, akik saját ésszel ugyan nem, de bennfenntes információval annál többel rendelkeznek. Ez egyébként a világ kulturáltaBB államaiban bűncselekménynek számít (tegye fel a kezét, akit ez 2,5 év után még mindig meglep tőlük!) . De hát megmondták előre őszintén: “CSak a Fidesz!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. sedona
    De hát ez már régi vicc! A mi kommunistánk jó kommunista, a tieteké meg rossz. Azaz a Gyurcsányék által felvett IMF hitel maga a fertő és rabszolgaságba döntés,
    de a Qrbán által felvett az bezzeg – nem kell félnetek – jó lesz! Aki az egyiket lenyelte csont nélkül – az szopja be a többit is, és nyeldekelje!
    Hívő országban élsz. Ahol hisznek a tündérmesékben, ahol a meséknek hisznek, és nem a tényeknek, és ha a mégis átjutna az agyi blokkon valami kis infó-morzsa, megnyugtatják magukat azzal, igaz hogy szar, de legalább le van öntve vastagon nemzetiszínű mázzal. Röviden: Qurbániában.
    Egyébként már nem először javaslom, hogy ha változást akarunk, EGYENKÉNT, helyben kell a képviselőket megdolgozni.! Ha neki személyesen kell tartani Orbánért a hátát, az érdekesen meg tudja változtatni a nézőpontját.
    Különösen, ha utánaszámol, hogy mekkora esélye van, hogy néhány tucat TEKes legény a családjának is jusson, ha megindul a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Kovács Szilveszter:
    “Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.”
    Mi viszont nem idegesek vagyunk, hanem undorodunk, csak azt nehéz eldönteni, hogy Orbán és bandájától jobban, vagy az eszement szektatagjaiktól.
    Egyébként vagy Kéri váltott feleséget, vagy a hölgy magyarított, de mindkettő elkerülte a figyelmemet. Legutóbb még dr. Petschnig Mária Zita volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Kovács Szilveszter. A szombati 22.23-ra. Van egy kis problémája az Európai
    Uniónak. Bármit lép Orbán- felkent kormányzó- ellen azt a magyar nép ellen kell lépnie. Szerintem már régen bizonyosak lehetnének abban, hogy mit lépnek, ha csak Orbán lenne az áldozat. A valóságban azonban így Orbán a késlekedés árát is a magyar néppel fizetteti meg és “böszmén” ? mutogathat az Unióra !!!
    Ráadásul a felelősségre vonását is meg fogja úszni Orbán, mert az állapotáról
    készült grazi papírok erre elegendők lesznek. Nyomatékosítani kellene az orbáni főnyaloncokban, hogy csak őket lehet majd felelősségre vonni és akkor
    csak fel fog valamelyik lázadni !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Tisztelt Doberdo!
    Precízen leírta a dolgokat amelyeket én is így gondolok!
    Szerintem OV totálisan fogja osztogatni a kokikat, sallereket és semmi foganatja nem lesz! Nem akarom elhinni, hogy az EU és az IMF-et így meg lehet vezetni!!!
    Én is így látom, hogy megfogja úszni a felelősségre vonást és most így akarunk élni 2014-ig? Minél több idő eltelik , annál rosszabb és kínkeservesebb! De nagyon félnek OV-tól, nem mer senki sem ellentmondani neki, mert akkor addig tartott a pályafutása az illetőnek! Az utolsó mondata nagyon tetszik nekem, de abból se lesz semmi nagy-nagy bánatunkra!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Felfelé a hullámvasúton 2012. szeptember 10. hétfő | AN

Jön a fal, Viktor! 2012. szeptember 8. szombat | AN

Harrach az állatokat akarja terhelni? 2012. szeptember 7. péntek | AN

Kamu a MaNem feltétellistája? 2012. szeptember 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos