Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem érdemes örmények ellensége lenni 2012. szeptember 6. csütörtök 16:01 | AN

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem érdemes örmények ellensége lenni

New York – Amerikában egy mondás szerint „örmény ellenséged ne legyen”. Az örmények ugyanis rendkívül összetartóak és erős lobbisták. Az Egyesült Államokban a görögök és a zsidók után a harmadik legerősebb lobbynak számítanak, gyakorlatilag bármit képesek elérni. Az örmények ennek megfelelően rendkívül magabiztosak, mert óriási erővel és befolyással rendelkeznek.Még egy bálban is tudja mindenki, hogy ha egy örménynek rosszat szól, száz bicska nyílik ki egyszerre.

Képesek voltak arra, hogy elismertessék Amerikával az 1915-ös örmény népirtást, annak ellenére, hogy az amerikaiaknak szükségük van a stratégiailag nélkülözhetetlen török bázisokra és repülési engedélyekre, és az örmények miatt az amerikai-török kapcsolatok tartósan lehűltek. Két legnagyobb lobbista szervezetük, a The Armenian Assembly of America (AAA) és az Armenian National Committee of America (ANCA) elérte azt, hogy Izrael után a második legnagyobb összegű egy főre jutó segélyt kapta Örményország az Egyesült Államoktól. Figyelembe véve azt, hogy az amerikai érdekek mennyire szerteágazóak és a világban jelenlevő szükségek milyen nagyok, ez páratlan mértékű befolyást feltételez.

Washingtoni elemzők szerint önmagában az, hogy Obama elnök megszólalt, és a nevében megjelent egy nyilatkozat az örmények mellett, már jelzi a lobbyerő nagyságát. Ehhez társul, hogy jelenleg két örmény kongresszusi képviselőjük van, mindkét hölgy Californiából való, és mindketten demokraták. Magyarok el sem tudják képzelni, hogy egy kongresszusi képviselőnek milyen hatalmas befolyása van Amerikában. Miután az Orbán-kormány – más országok ésszerű gyakorlatától eltérően – egyértelműen a republikánusok oldalán kötelezte el magát, a Fehér Háznak semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy Magyarországot segítse, viszont rendkívül jól jön neki az összetartó másfél millió amerikai örmény szavazata. Ha Obama nyer a választáson, akkor az örmény közösség nyilvánvalóan benyújtja a számlát, és ismerve az örmények elkeseredettségét, annak legfontosabb része most az lesz, hogy az Örményország megalázásában tevékenyen résztvevő Magyarországot elszigeteljék, és az élet minden területén korlátozzák.

Másfél millió örmény szavazat eldöntheti az amerikai választás kimenetelét, és Obama gyors reagálása az örmények mellett mutatja, hogy ezzel a Fehér Ház is tisztában van. Ezért novemberig az örmények gyakorlatilag bármit elérhetnek az amerikai adminisztrációnál. Obama győzelme után ez akár hosszú távú elkötelezettségek formáját öltheti.

De a republikánusok győzelme sem tartogat sok jót a magyarok számára, mert az örmény lobbyval a republikánusok sem fognak szembehelyezkedni. Nem lesznek hálásak azért, hogy az örmény szavazókat a magyarok a másik oldalra állították. Az örmények ereje abban van, hogy a másfélmillió amerikai örményből mintegy 500 ezer örmény tekinthető effektív lobbistának, akik az amerikai társadalmi és gazdasági élet kulcspozícióiban vannak, és egy tömbben mozdulnak. Ehhez képest a magyar lobby elhanyagolható, miután a másfél millióra becsült magyar származású amerikainak nincs egységes képviselete, nemzetiségi szervezeteik légüres térben mozognak és nincs tagságuk. A magyar amerikaiakon keresztül semmilyen befolyást vagy nyomást gyakorolni nem tudnak amerikai döntéshozókra. A magyar lobby becslések szerint ötven az ötszázezerhez viszonyul az örményhez képest. A magyar érdekképviseleti szervezetek az amerikai értékekkel össze nem egyeztethető szellemiséget képviselnek, Amerikában pedig nem szeretik, ha egy amerikai nemzetiség nem amerikai fejjel gondolkodik. Az Amerikai Magyar Koalíció és az Amerikai Magyarok Szövetsége évek óta semmiféle eredményt nem tud felmutatni, tevékenységük megmarad a magyar belpolitikai csatákhoz igazodó szélsőséges jobboldali fogalomrendszer és az Orbán-kormány antidemokratikus lépéseinek magyarázata szintjén. Ez csak rossz fényt vet rájuk és hiteltelenné teszi őket. Az Egyesült Államok ezúttal abban a kényelmes helyzetben van, hogy egyszerre állhat az igazság oldalán és saját érdekei mentén, miközben a másik oldalon semmilyen méltányolandó szempont vagy érdek nincs

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 25 szavazatból)
Nem érdemes örmények ellensége lenni, 5.0 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Való igaz. A magyar kormány hülyék gyülekezete, akik nem tudnak előre gondolkozni. Olyan, mintha egy kezdő ülne le sakkozni a világbajnokkal. A kezdő egy, esetleg két lépést lát előre. Jelen esetben az anyagi hasznot, és annak magyarországi levezénylését. Nem kalkuláltak, mert nem is láttak annyit előre, ami a nemzetközi felháborodás, és az azt követő lépések. Ahhoz nem elegendő a pozíció, szakmai tudás is kellene. Ha viszont az lenne, nem kerül sor a kiadásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. Lesújtó a magyar lobbisták elenyésző mivolta. Ez valószínűleg összefügg azzal is, hogy az USA-ban trianonozó jelszó alatt főleg nemzeti szocialista naplopók gyűltek egybe, akikkel normális emberek (Tom Lantos, George Pataki, Teller Ede, …) nem közösködtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  3. Szerintem a történet egyszerű. A nagy orbanizátor egy meglehetősen korlátolt fickó, aki kizárólag a cövekek hangján tud megnyilatkozni. Óriási sikerei láttán elkapta a gépszíj: nem érdekelték a helyzetet ismerők figyelmeztetései, a saját külügyi apparátusának jelzései (ha voltak ilyenek, remélem, voltak), úgy gondolta: lebótoljuk mi ezt a dílt az Alijevvel, aki egy barátságos fickó, lám, “álamfőnek” kijáró tisztelettel fogadott, miközben az a sok kódis nyugaton csak finnyáskodik. Nekem van igazam, hát mire vitte a család 20 év alatt, he?! Hát tudtam volna milliárdos lenni, ha nem vagyok ügyes, okos? Hát milyen helyre kis települést rittyentettem abból a poros faluból, ami Felcsút volt? Pedig ez már színtiszta politika, amiben én vagyok az ász! Van valami kis zörgés itt a két ország között, de hát hol nincs?
    A korlátoltsága, meg az erkölcstelensége miatt két szempont fel sem merült benne:
    1. A különböző érdekektől szabdalt világ – mert fogalma nincs a világ működéséről, – csaknem egyöntetűen felhorkan, hogy beletapicskol a tányérjukba.
    2. Van nála is ügyesebb pávatáncos, aki úgy úgy csapja pofán, ha a forgóajtón elsőnek akarna kimenni, hogy előtte még el is gáncsolja.
    Azt már fel sem merem tételezni, hogy esetleg csurrant néhány cseppecske magánzsebekbe az olajjövedelemből..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  4. Ja, gyerekek, hová tűnt a Török Mónika iskolaköpenye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. talalom, a vélemény rovatban találom :)
    http://nepszava.com/2012/09/velemeny/torok-monika-kinek-van-itt-iskolakopeny-gyara.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. A minap lehetett látni a hiradóban a részeg traktoros esetét. Autók sorfala között haladt egy emelőkanalas traktor és a soför hol az egyik gépkocsisornak hol a másiknak vezette azt, súlyos károkat okozva a személygépkocsiknak.
    Mintha Orbánt látnám. Hoz egy döntést hol a Duna partján a kinai elnökkel sétálva, hol a Fekete tenger partján sétálgatva négyszemközt az azeri elnökkel. Aztán mindenhonnan lepattan. Itt is károkat okoz és ott is.
    A hiradóban a traktorost kirángatták a vezetőfülkéből, kapott néhány sallert és kokit. És nálunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Köszönjük az informatív, tartalmas cikket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Egy kis összeesküvés-elmélet:
    A piktort mozgató banda már kényelmetlennek érzi személyét, és ezzel a botránnyal kíván megszabadulni tőle. Ezért az sem túl nagy ár (szerintük), hogy az országot ilyen helyzetbe hozzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Tegyük élhetővé !

    HAZAÁRULÓ PÁVATÁNCOS VÉG-CSÁRDÁSA (Főmajmot, Egyeskét , a regnáló min. elnőköt hová fogják hívni ezután hogy az országot képviselje?)- persze jobb is ha nem hívják…
    alcím: ropom a PÁVA-táncot, mint ahogy nyelvem járja ..
    .
    Ne azt figyeljék mit mondok, hanem amit teszek.
    .

    TETT : baltás gyilkos eladása magán számlatok gyarapodására (ez eddig még nem bizonyított,de QRbány semmit nem tett eddig sumák pénz zsebbe kapása nélkül), magyar nép erkölcsi lealázása a világ előtt, ( + Mo azonnali visszaminősítése -megbízhatatlanság miatt -a verseny képességi világ ranglistán ), terror kitettség megnővekedése (ha az örmények robbantanak pl. a fővárosban, minden áldozat hozzátartozójának szabad vérbosszút ajánlok illetékes NERtárs ellen !!)
    .

    SZAVAK : azonnal megegyezünk az IMF-fel média blöff. (a 3 betűs, leszarunk magasról) – erre térjünk vissza később.
    .
    kokler, szarházi, ajtó berúgós kollégiumban szocializálódott , mindent lenyúlós, maffia párti, tehetségtelen , SZÉGYELNI VALÓ kormánya van ma MO-nak.
    könyörgöm, …. tudjátok a folytatást , vagy legalább faragjunk belőlük- baltával- embert!
    .
    akit ezek a sorok visszataszítanak, kérem gondoljon a háromszoros bovlira, a magánnyugdíj ellopására, a környező országokhoz képest gazdasági visszaesésre,a szomszéd országok felesleges nacionalista hergelésére, a feudális alárendelt társadalmi rendszer kiépítésére, a magyarság becsületének errodálására a világban , országunk megbízhatóságának gyors felszámolása – ami alapja minden üzletnek, és még diktatúrák felé (Azerb.) sem műkődik- gazdasági kedvező kilátások hiánya (nincs beruházás, még agymosott , kedvezményezett nyertesek sem fektetnek itt be pénzt!!!!!!), a szegények , hajléktalanok üldözésére, oktatástól való távoltartására.
    Tudjátok mi ez ?
    Süllyedünk, húzzunk vissza mindenkit a mocsárba politika.
    .
    Minél rosszabb , annál jobb a szanatóriumban !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  10. Ennek a hülyének hiába mondják, a felcsúti legény továbbra is izmozik a világban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. Orbán valóban meg van zakkanva. Tegnap arról beszélt, hogy pillanatok alatt megegyezünk az IMF-fel, ma meg azt mondja, hogy nem kell az IMF. Ez nem pávatánc, hanem valódi lebutulás. Nagy a baj, ha ezt már nem csak az orvosok, hanem a legegyszerűbb emberek is látják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  12. Tegnap: pillanatok alatt megegyezünk a valutaalappal.
    Ma: ilyen feltételekkel nem kell a pénz.
    Varga az valamelyik egyetem megnyítóján csak ezzel untatta a hallgatóságot, hogy nem ússzuk meg az IMF hitelt. IMF hitel egy egyetemi megnyitón?
    A mai napra meghírdetett Varga nyilatkozást pedig lemondták.
    Nagy fejetlenség van ezeknél, de így miről tudnak napokig beszélni?
    A választási törvényről, melyet annyitisérsvájcibankszámlás nyújt be, holott ez az alaptörvénybe ütközik?!
    Ezek bevették a lesz…om tablettát, mennek a fejük után és amíg vannak behódolok meg is tehetik!
    Ha az AB átengedi az egyéni beadvánnyal benyújtott választási tv-t, akkor itt már mindent megtehetnek velünk is!
    Oszt jónapot….vagy valami ilyesmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. girbegurba
    Ne tételezzen fel róluk ennyi észt, ezeknek arra van eszük, hogy hogyan gazdagodjanak! Addig míg van a vezér, nekik dől a lé, s ez a lényeg! Kényelmetlen nekik Orbán? Uggyannn má! Ezek a rinocérosz bűrkével?!
    Amikor már megtalálták a felelősöket is?!
    Most, hogy kezdenek leszállóágba kerülni, most fognak egyre nagyobb baromságokat elkövetni és most fognak még többet lopni! Nem 100 évre, hanem 200-ra valót! Persze, hogy nem kell az IMF, majd itt lábatlankodnának negyedévenként, hogyne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Orbán nem akarja a nyugdíjakat még az inflációs rátával sem emelni. Ezt is az IMF-re próbálja kenni, mivel az orzság becsületének eladásáért cserében nem kap semmit. Nem maradt más rablási lehetősége.
    Ami a baltás kiadását illeti: a nemzetközi közvélemény most szembesült azzal, hogy milyen mocskos jellemtelen aljadék ejtette túszúl a magyr népet.
    És eza mocsok még mindig az Európai Néppárt egyik alelnöke. Hát ennyit az európai politikusokról…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. Baromarc Baltazárnak most már buknia kell!
    Nincs még egy ilyen hülye pszichopata, mint orbánc!
    Sipos Erzsébet, inkább a placentát tartottad volna meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  16. Nem pszichopata –>> SZOCIOPATA!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Az Orbán klán új neve: Azeri Cosa Orbánostra……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. “…Ehhez képest a magyar lobby elhanyagolható…”
    .
    - ???
    .
    Miért, mihez képest NEM elhanyagolható az eleve nem is létező magyar lobby?
    .
    :))))
    .
    A Zusákokban élő magyarok “befolyása” kb. a Kambodzsában élő akváriumi aranyhalak befolyásával vetekedhet…
    .
    (elnézést minden khmertől és aranyhaltól ezért a hasonlatért, de kellőképpen szemléletes példát akartam mondani).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  20. Emily: csütörtök 20:40

    Az Orbán klán új neve inkább: Csicska hopp by Aliyev

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Csicska hopp?
    .
    Na nem… csicskáknak legalább koszos ételdarabokat néha odavet a rabszolgatartó.
    .
    Ezt még arra sem tartják érdemesnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. Mintha a sors egy kis esélyt akarna adni a magyaroknak.
    Tekinthetnénk ennek az azeri gyilkosnak az elengedését (mert annak számít az, ami történt) valami figyelemfelhívó dolognak, valamiféle utolsó figyelmeztetésnek. Hogy ha Orbán ezt megússza, akkor fog még hasonlóan irracionális lépéseket tenni, de ennél kevésbé szimbolikus, hanem annál inkább pl. az államkasszába vágóan valóságos terepen, módon.
    Mert ennek a gyilkosnak az ügye elsősorban szimbolikus jelentőségű. Hogy megölt egy örmény katonatisztet… hát, valószínűleg az örményeknél is meghalnak néhány százan pl. közlekedési balesetben is egy év alatt, és valószínűleg katonatiszt áldozatok is előfordulnak. Ugye nem kell fejtegetni, hogy itt nem elsősorban a primer haláleset a lényeg, hanem az indíték speciális gyűlölködés-és fanatizmustartalma, stb. A teljesen jogos örmény érzékenység is ezzel magyarázható. Azt pedig nem tudjuk megjósolni, hogy a következmények láncolata végül is mennyi közvetlen anyagi, mennyi erkölcsi, mennyi érdekképviselet-gyengülési kárt fog okozni. De ennek az azeri Safarovnak az ügye elsősorban mégis a szimbólumok világában számít, vagy legalábbis a többi az csak következmény. Míg egy nagy volumenű gazdasági ballépés már elsődlegesen is gazdasági. Ezt lehetne megelőzni Orbán félreállításával.
    Az a nemzet pedig, amelynek hiába jelez a vészharang, az megérdemli a sorsát.
    .
    Nekem minden örmény a barátom lesz, aki előmozdítja Orbánnak a süllyesztőbe kerülését.
    A törökök által elkövetett népirtásról én először Kurt Vonnegut: Kékszakáll („Bluebeard”, 1987) c. regényében olvastam, ez is eléggé furcsa. A regény isteni. Az örmény származású főszereplő, Rabo Karabekian festő is nagyon kedvelhető alak.
    .
    A cikk címének pedig azért inkább az felelne meg, hogy „Nem érdemes az örmények ellenségéNEK lenni” , át is írhatná a szerkesztőség, akár ezen észrevétel egyidejű törlésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Milyen áhitattal nézi az azeri elnököt,magas,vékony és micsoda diktátor,ilyen szeretne lenni,de nagyon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. november 16. szombat | AN

Tolvaj a magyar miniszterelnök veje 2013. szeptember 20. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos