Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány színvallásra kéri Bajnait 2012. September 26. Wednesday 20:25 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány színvallásra kéri Bajnait
Budapest – „A demokratikus ellenzéki ellenállás egyre markánsabb, sokan dolgoznak az Orbán-rezsim leváltásán, ez sokakban reményt ébreszt”, írja blogjában Gyurcsány Ferenc, aki szerint „a demokratikus ellenzék ugyanakkor megosztott. Pártjaik és mozgalmaik sokszor fontosabbnak gondolják egymáshoz való viszonyaik meghatározását, mint Orbán megbuktatását. Sokak szerint reménytelen a helyzet. Szerintem nem” – állítja a volt miniszterelnök.
.
„Bajnai – lásd: Haza és Haladás Alapítvány – elemzésének következtetése egyértelmű: Orbánt az ellenzék közös erővel könnyebben válthatja le, mintha külön-külön harcot folytatna. Az érvek meggyőzőek, ráadásul támogatóink is együttműködést kívánnak, mégis nyögvenyelős az ellenzéki koalíció megalakítása.”
.
„Mi, a Demokratikus Koalícióban széles ellenzéki együttműködést kívánunk. Álláspontunk régóta változatlan, bár igaz, mostanában egyre kevésbé hiszünk abban, hogy az ellenzék pártjai és mozgalmai képesek lesznek összefogni Orbán ellenében.”
.
„Az LMP ökopolitikát hirdet, de legmarkánsabb jellemzőjének mégiscsak az tűnik, hogy elutasítanak bárminemű összefogást a demokratikus ellenzék pártjaival, egy kalap alá veszik az elmúlt huszonkét év pártjait, ősellenségként tekintenek rám, de Bajnait is álbalodali liberálisnak gondolják. Szavazóikról úgy gondolják, hogy tömegesen elhagynák, ha együttműködnének az MSZP-vel, vagy velünk, a Demokratikus Koalícióval.”
.
„Az MSZP Mesterházy-féle vezetése nem zárja ki az együttműködést, de a pártelnök és köre hisz a párt önálló győzelmének lehetőségében, Mesterházy a jövő miniszterelnökeként tekint magára. Az ambíció nem bűn a politikában, sőt. Ráadásul kétségtelen, hogy Mesterházy nehéz helyzetben állt a párt élére, erős kézzel vezeti azt, az enyhén növekvő támogatás nem kis részben az ő érdeme. Az elnök sokat dolgozik, kockázatot vállalt, küzd, gondolhatja azt, hogy jár neki a jelölés.”
.
„A helyzet sokban hasonlít az 1998-2002 közötti helyzethez. Akkor, az 1998-as váratlan vereség és Horn lemondása után Kovács László állt a párt élére, és a ciklus közepére az MSZP támogatottsága érdemben meghaladta a fő rivális, a Fidesz támogatottságát. Kovácsban mégsem látták a győztes pártvezért, először Németh Miklós intézett kihívást Kováccsal szemben, majd miután Kovács megnyerte a csatát, jött az új kihívó, Medgyessy Péter, és győzött. Miniszterelnök-jelölt, majd később miniszterelnök lett. Kovács tudomásul vette, hogy mit sem ér a párt növekvő támogatottsága, ha a baloldal bázisa nem bízik a pártelnök győzelmi képességében. Hátralépett és pártja győzött.”
.
„Mesterházy hasonlóan érezhet, mint annak idején Kovács. Ő harcolt, kihívói meg távol tartották magukat a legkockázatosabb pillanatokban a küzdelemtől, honnan tehát az erkölcsi jog, hogy az utolsó métereken ők álljanak az élre és kiénekeljék a pártelnök szájából a sajtot. Belátom, nehéz dilemma.”
.
„Bajnainak ma nincs erős pártháttere. Politikai karaktere, ízlése hozzánk, a Demokratikus Koalícióhoz áll a legközelebb, de ez nem elég, hogy sikeres jelölt legyen. Bajnai akkor lehet sikeres, ha átfogó ellenzéki együttműködés élére állhat, de ezt az együttműködést rajtunk kívül senki nem kívánja tiszta szívvel. Mégis van egy fontos fegyvere a volt kormányfőnek. A választók jelentősnek tűnő hányada, a balliberális értelmiség döntő része őt tekinti Orbán egyetlen lehetséges legyőzőjének. Ez a támogatás talán még nem többségi a demokratikus ellenzéki oldalon, de könnyen azzá válhat, ha Bajnai felhagy óvatoskodó taktikájával és határozott kiállással együttműködésre hívja a pártokat. Nincs kétségem, hogy egyértelmű kiállással megváltozhatnak az erőviszonyok, megszerezhető a választók támogatása, ami jobb belátásra bírhatja a vonakodó LMP-t és MSZP-t.
.
„A megoldás kulcsa – ha van egyáltalán? – Bajnai kezében van. Ha nem tesz semmit, tétovázását elfogadhatatlan taktikázásnak gondolhatják a választók, és megépített hitelessége szétporladhat. Ha beszáll, kockázatot vállal, és bár elbukhat, de megőrzi erkölcsi hitelét és a jövő egyik ígérete maradhat.”
.
„Valamennyi szereplő egyszerre néz szembe tehát politikai és erkölcsi kérdésekkel is.”
.
A Demokratikus Koalíció helyzete egyszerű. Mi 2014-ben önálló miniszterelnök-jelöltet nem állítunk. A demokratikus ellenzék közös jelöltjét fogjuk támogatni, ha lesz ilyen. Bajnait könnyebb szívvel és mélyebb meggyőződéssel, mint bárki mást. A legrosszabbat kellene elkerülni, azt, hogy különutas pártmegfontolások és személyes ambíciók állják útját az átfogó ellenzéki együttműködésnek. Ez akkor is így van, ha ma nem áll jól a szénánk. A ma ismert mozgások és taktikai erőfeszítések könnyen útját állhatják az ellenzék remélt győzelmének. És sajnos, ma mintha ennek lenne a legnagyobb valószínűsége.”
.
„De legyen világos, ha az együttműködés elmaradása miatt a Fidesz kormányoz tovább 2014 után, akkor a fő felelősség azoké lesz, akik most kizárólag önmaguk szekerét tolják. Akkor majd az LMP-nek, az MSZP-nek és az egyéni forgatókönyveket követőknek kell a választók szemébe nézni. A választók pedig büntetni fognak. Joggal…”
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (20 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Gyurcsány színvallásra kéri Bajnait, 5.0 out of 5 based on 20 ratings

Címkék: ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. csakén
    2012. szeptember 27. csütörtök
    18:47
    +++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Gordon! Már összemostak, a DK-val. ÚGYHOGY ANNYI!! A birkáknak meg hazudni kell, arra vevők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  3. Sztét kepcsör.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. Proaktív! Fidesz nem Tóth Imrét a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályvezetőjét, volt fideszes polgármestert és volt parlamenti képviselőt rúgta ki, akinek nincs meg a beosztásához a megfelelő végzettsége. E helyett kirúgják annak az újságírónak a tanár testvérét aki megírta a Békés Megyei Kormányhivatal disznóságait. Sehol egy ellenzéki tiltakozás, tüntetés stb

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Tóth Imrét az zemberek leváltották a gyulai választókerület parlamenti képviselőségéről 2006.-ban. Tóth Imrét az zemberek leváltották Sarkad Város polgármesteri tisztségéből 2010..ben. A bukott fideszes politikus jelenleg a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályvezetője és Bod Tamás újságíróra nagyon haragszik,mert a Népszava és más demokratikus lapok külső munkatársa több leleplező cikket írt róla. Az újságírón nem tudott bosszút állni, ezért kirúgatta az ikertestvérét a tanári állásából. Amikor Sarkad polgármestere volt akkor is sorra rúgatta ki azokat a tanárokat, könyvtárosokat és egyéb dolgozókat akiknek a férjük, feleségük szembe száll vele. Egy rendkívül bosszú álló ember. A megye pedagógusai rettegnek tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Ha Bajnai vagy más komoly politikus nem áll az ellenzék élére és marad a Fidesz akkor a Horthy-Rákosi korszak diktatúrája lesz Magyarországon és a tóthimrék világa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Bajnai Gordon mögé kell állni és miniszterelnöknek jelölni, még akkor is, ha rendkivül nehéz dolga lenne. Nem szabad csak azért meghátrálni, mert a mostani hatalom ellenzékbe kerülése esetén félni kell majd a viselkedésüktől és attól, hogy a hatalom felső pontjain a saját kádereik ülnek 9 évre bebetonozva.
    A megoldás az, hogy a fidesz négy év alatt hozott törvényeit, azzal, hogy alkotmányellenesek és nagy részük nem felel meg az EU előirásainak sem, valamint magát az Alaptörvényt egy tollvonással meg kell semmisiteni. Ezen dolgozzanak az ellenzék jogászai!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. kén
    2012. szeptember 27. csütörtök
    21:41

    “Feleselő – Ez a keleti megyékben működik, még az unokának is megkeserítik az életét! Kis falvakban, ahol mindenki ismeri a másikat, ha valaki nem tetszik, kicsinálják a családot, még ha nem is ott él…”
    .
    .
    .
    Bizony mondom néktek, tanulságos tud lenni nagyon az internet, ha oknyomozást próbál folytatni az olvasó…
    Történt pár éve annak a jelenleg kormánymegbízottnak (Erdős N.) körzetében, hogy a jelenleg a nőket tenyészkocákká avanzsálni kívánó Varga Z. képviselő sokmillió forintos megbízással elvállalta az egyik önkormányzatnak a közérdekű adatok nyilvánosságra hozásának megtagadása okán kirobbant helyi perpatvarral kapcsolatos bosszúhadjáratát. Bírósági perek sokasága következett, melyek során minden oknyomozó számára nyilvánvalóvá válhat – érdeklődés esetén -, milyen mindent behálózó a Fidesz terrorhálózata. Tanúvallomásaikban polgárőrök jegyzőkönyveztették, hogy nem a polgárőrség parancsnokának tartoztak jelentési kötelezettséggel, hanem a Fidesz helyi elnökétől elvárt megfigyeléseket végezték azzal a személlyel kapcsolatosan, akit akit a Fidesz helyi elnöke kijelölt megfigyelésre.
    Ugyan a perek többségében a bosszúállás elszenvedése alól mentesítette ugyan a bíróság az alperest, de a több évig tartó hatalmi dresszírozás mind anyagilag, mind egészségileg kiheverhetetlen károkat okozott.
    Az illető “megfigyeltető” elnök azóta kimagasló fizetéssel a kormányhivatal munkatársa már Erdős N. “személyes valagkifényesítője” beosztással.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Bocs, természetesen “csakén” hsz-ra reflektáltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. a Varánuszról:
    “Szúrófény 2012.09.28. 03:43:49
    „Mindinkább meggyőzödöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
    „…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsonylelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
    Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!”
    …..
    Éppen ezért kellene megbecsülni a ritka kivételt (kekec)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Feleselő
    “a demokratikus ellenzék nem áll ki a kirúgott tanár: Bod Péter mellett”

    A válaszom rá:
    “A kirúgás mellett ez a másik gyalázat.”

    Valamit félreértettél, mivel erre ez a válaszod:

    “Proaktív! Fidesz nem Tóth Imrét a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályvezetőjét, volt fideszes polgármestert és volt parlamenti képviselőt rúgta ki, akinek nincs meg a beosztásához a megfelelő végzettsége. E helyett kirúgják annak az újságírónak a tanár testvérét aki megírta a Békés Megyei Kormányhivatal disznóságait. Sehol egy ellenzéki tiltakozás, tüntetés stb”

    Szó sem volt Tóth Imréről. Honnét szedted?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Proaktív! Tóth Imre volt fideszes polgármester és volt parlamenti képviselő azért lett általam kiemelten megemlítve,mert jelenleg Ő a Békés Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályvezetője, akiről Bod Tamás újságíró megírta a Népszavában, hogy nincs megfelelő képesítése. Többek között ezért rúgták ki az újságíró testvérét: Bod Péter tanárt. Ajánlom figyelmedbe a Népszava cikkét és ebből megérted, hogy Tóth Imre nevét miért említettem hangsúlyosan: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=562958&referer_id=friss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. #
    proaktiv
    2012. szeptember 28. péntek
    11:03 Az általad említett hozzászólásomban általában a Fidesz magatartását jellemeztem. Ez a Békés megyében történő dolog jól példázza mit művel a Fidesz országosan is. Ha Fidesz marad akkor majd jön a “nagy fekete autó” és a TEK-nek becézett Fidesz AVH majd szépen viszi el az embereket. Most elbocsájtások, majd később börtön vár a demokratákra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Nálam jóval idősebb emberek mondják, hogy a Kádár János idején leszámítva az 56. utáni megtorlásokat, nem féltek így az emberek. Ez már a Horthy és Rákosi rendszer szele. Diktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Mire jó egy régi felvétel. Orbán Viktor Békés megyei helytartója nem volt korábban sem keresztény, sem nemzeti. Egyszerűen Fő Kommunista volt: http://www.youtube.com/watch?v=hvm5BZ24BIA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Te jössz! Hagyod????: http://www.youtube.com/watch?v=yZbmzIIQVIs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Fel kell ébrednie az ellenzéknek végre!!! Észre kell venniük a Fidesz ráhatását az Lmp-re. Az Lmp- ahol csak tudja gátolja az össze fogást az ellenzéki oldalon. Ki kell az Lmp.t kényszeríteni a bokorból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Nincs vezetője az ellenzéknek. Bajnai Gordon alkalmas vezető, azonban vállalja e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Az LMP egy Fidesz-KDNP-LMP kormánykoalícióban gondolkodik és ezt észre kellene venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Jelenleg az MSZP az egyetlen komoly ellenzéki párt azonban Bajnai nélkül béna kacsa. A DK támogatottsága nagyon alacsony. Talán érdemes lenne Vadai Ágnest a DK elnökének megválasztani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. Tölgy
    Nem kell ahhoz elnökké választani valakit, hogy ME jelölt legyen. Mindenesetre érdekes lenne egy női jelölt! És bár alkalmasabbnak tűnik, de Tétényi Éva jobb választás lenne a mérsékelt jobboldal integrálására.
    Bajnai meg egy kormány élére alkalmas, de nem biztos, hogy az “ellenzék vezetőjeként” beválna. Számtalanszor mondtam már: POLITIKUSKÉNT még nem bizonyított!
    Ő nem “vezető” hanem “zászló” amit követni lehetne. De magától nem menetel: valakinek vinnie kell a vállán!
    Csak egyvalamiben “illik” a mai ellenzékhez: el akarja kerülni a DK, (vagy inkább Gyurcsány?) “halálos ölelését”, azaz ő is szelektíven válogatna a lehetséges partnerek között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. #
    kekec
    2012. szeptember 29. szombat
    09:32 Én Vadai Ágnesre nem mint miniszterelnök jelöltre gondoltam, hanem mint esetleges pártelnökre a Demokratikus Koalíció elnökére. Bár azzal én is egyet értek, hogy érdekes lehetne egy női miniszterelnök jelölt és Tétényi Éva nem cáfolta az ATV-ben hogy vállalna egy ilyen szerepet felkérés esetén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. “Az uniós családon belül Orbán magyarkodó-nacionalista kihágásai nem maradnak észrevétlenül. Húzzák a strigulákat. Orbánnak már jócskán van vaj a fején.”
    .
    Ehhez képest az Európai Néppárt megint(!) megválasztotta alelnöknek.
    [Tudom annyi ott az alelnök, mint az arab hercegnő ;)]
    .
    De akkor is, azokról is megvan a véleményem. Miféle kontraszelektált bagázs került oda “képviselni”, ha az évvel ezelőtti “viktorellenes” botrányban nem volt képes a sokszáz fős “bejáratott demokráciában élő” frakció kijelölni egy 3-4 fős kis csapatot, akinek feladata, hogy figyelje mi is történik abban a távoli kis országban.
    .
    Szóval az EU nekem inkább csak valami kis díszlet, a valós hatalom a miniszterelnöök tanácsa, ebben is a nagy államok vezetői, meg jól el vannak foglalva a saját bajaikkal.
    Már régen be kellett volna inteni orbánnak.
    Megüzenni a sajtóban, hogy nemkívánatos. Nem akarnak vele mutatkozni és kéretik na zaklassa a nagyokat kéréseivel (pl. imf kölcsön).
    Ha köcsög, legalább ne takargassa magát az eu-val.
    Nem tartozik bele!
    .
    Na de miféle ilyen jelzéseket láttatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Nem láttam még úrinőt a sarki kódissal karonfogva sétálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Gyurcsány teljes joggal kérhetne nyilt és őszinte megnyilatkozást a Lehet Más a Politika vezetőitől, hogy mikor egyeztek meg Orbánnal az ellenzék megosztásáról és hogy mennyit kapnak ezért a szabadságunk elleni aknamunkáért? Nem csak az igazolja a színfalak mögötti megegyezést hogy ők jelentették fel Gyurcsányt – aminek a hazugságait még a Fidesz ügyészsége is igazolta, – hanem az is, hogy Bajnait is igyekeznek lejáratni és ellene bizalmatlanságot kelteni, pedig Bajnai bizonyított, és tisztessége makulátlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A Fidesz náci stílusú propagandát folytat 2013. November 16. Saturday | AN

A DK szembesíti Bajnai Gordont 2013. September 15. Sunday | AN

Nőtt a DK népszerűsége a szakítással 2013. September 11. Wednesday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos