Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tízmillió hispán maradhat távol a szavazástól 2012. szeptember 25. kedd 0:23 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tízmillió hispán maradhat távol a szavazástól
Washington – Az Egyesült Államok huszonhárom államában akár tízmilliónál is több spanyol ajkú szavazót tarthatnak távol az új választási törvények a regisztrációtól és a szavazástól, állítja egy vasárnap közzétett új tanulmány.
.
A hispán szavazók az Egyesült Államokban az összes szavazásra jogosult tíz százalékát teszik ki, megoszlásuk azonban az államok közt egyenlőtlen, így távoltartásuk egyes államokban akár a Barack Obama elnök és Mitt Romney republikánus jelölt  közti versenyt is eldöntheti.
.
A szavazást több államban az állampolgárság igazolásának szigorításával nehezítik meg az ellenzők szerint, akik azt állítják, ez az intézkedés a hispán voksok visszaszorítására született, mivel a honosított állampolgároknak bonyolult és gyakran drága procedúra keretében kell jogosultságukat igazolni.
.
Kilenc állam fényképes személyazonossági igazolvány bemutatását írja elő – a bírálók szerint ez is a latinok millióit sújtja, akik állampolgárok ugyan, de valami okból még sincs fényképes igazolványuk.
.
Az Egyesült Államokban évtizedek óta nem merült fel a választási csalás gyanúja, kivált az nem, hogy állampolgársággal nem rendelkezők akartak volna szavazni. Polgárjogi aktivisták szerint a gond éppenséggel az, hogy sokan nem élnek a jogukkal, így a részvételi arány jobbára nem éri el a 60 %-ot.
.
A hispán szavazók körében a közvélemény-kutatók szerint Obama 70:30 arányban vezet, ennek alapján tehát Romneynak „érdeke”, hogy ez a réteg otthon maradjon. Sorsdöntő lehet a latin voksok kimenetele Nevadában, Coloradóban és Floridában.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Tízmillió hispán maradhat távol a szavazástól, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Felhaborodtam! Ugy tudom, hogy szavazati joga csak allampolgarnak van, aki allando lakoskent vegleges zoldkartyaval rendelkezik , annak sincs szavazati joga. Nem ertem – az ispanokra mas torveny vonatkozik??? Az allampolgarsag megszerzesehez 5 eves jogi alapon megszerzett zoldkartya, 5 eves adoigazolas, eleg nagy procedura kell, termeszetesen koltseggel, szigoru allampolgarsagi vizsga letetele. Csak ezt kovetoen kerul sor a regisztraciora ami szavazati jogot ad.
    Ha enelkul lehet szavazni, akkor jogosan monom, hogy nem lesz tisztesseges a szavazas. A jog betartasa nem Romne y” erdeke”! Ez minden szabalyosan allampolgarra valt szemelynek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Beata
    A hispánok nem ispánok és fordítva sem! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  3. Adalékként:
    Orbán láthatólag iskolát teremtett: állítólag Coloradóban a szavazólapokon vonalkód lesz, ennyit a titkos szavazásról a demokrácia (volt) hazájában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Kedves Gets,
    Elnezest, csak eliras volt, mindig sietek ! De latom ertve lett a lenyeg. Koszonom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Aki ezt a cikket írta annak elment az esze! Jogállamban akarunk élni, nem barmok által kitalát utópiában. Ennek alapján legközelebb minden amerikai szavazzon Mexicoban! Ilyen hülye emberek csak az az ACLU-ban és az “occupy wall street” moronok közt vannak. Utóbbiak közölték ma, hogy örülnek annak, hogy a konzulunkat megölték a terroristák, akik az igazságért harcolnak, nem az USA igazságáért, hanem az egész világ igazságáért! Javaslom vágják börtönbe ezt az idiótát, életfogytiglanig, ügyvédet közelébe se engedjenek, tapasztalja, hogy mi a jogtipras amit javasol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Allampolgarok, es nincs fenykepes igazolvanyuk? Ez a legnagyobb hazugsag! Igazolvany nelkul nem vezethet autot, nem dolgozhat, es meg egy pakli cigarettat sem vehet! Obama amnesztiat adott par millio illegalisnak mult honapban, viszont nem hiszem, hogy egyszerre allampolgarok lettek! Ez is jo huzas volt tole, eppen a valasztasok elott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

CNN: Romney nyerte az első vitát 2012. október 4. csütörtök | AN

Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos