Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet 2012. október 3. szerda 0:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet
Washington – Az Egyesült Államok újabb konfliktusba keveredhet a Közel-Keleten, ha nem hirdet új stratégiát a régióban és ha nem sikerül megakadályozni, hogy a térség káoszba süllyedjen – hangoztatta Mitt Romney republikánus elnökjelölt a The Wall Street Journal hétfői számában megjelent írásában.
.
Azzal vádolta Barack Obama elnököt: „nem érti meg, hogy egy olyan amerikai politika, amely híján van az eltökéltségnek, agressziót provokálhat és bátorítást adhat a zűrzavarkeltéshez”.
.
Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak meg kell védelmeznie saját embereit és szövetségeseit, még szorosabbra kell fűznie az együttműködését Izraellel, amelynek biztonsága nem szenvedhet csorbát, s helyre kell állítania szavahihetőségét a nukleáris áttörésre törekvő Iránnal szemben.
.
Paul Ryan, a republikánusok alelnökjelöltje hétfőn a bengázi amerikai konzulátus elleni, négy halálos áldozatot követelő támadásért tette felelőssé az elnököt, azt hangoztatva, hogy a támadást, valamint a muszlim országokban működő amerikai képviseletek elleni tiltakozásokat a jelenlegi kormányzat külpolitikájának szélesebb értelemben vett kudarca váltotta ki.
.
Rámutatott, hogy az amerikai kormány képviselői eleinte nem akarták elismerni, hogy Bengáziban szeptember 11-én terrortámadás történt, s azt állították, hogy az egy muszlimellenes film miatti spontán tüntetésből nőtt ki. Ryan zavarodottnak, lassúnak és következetlennek nevezte Washingtonnak az Amerika-ellenes zavargásokra adott válaszát.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Totál igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  2. Remelem O lesz a befuto!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  3. navracsicsi azt mondta erről nem tehetnek a muszlimok.. és én hiszek neki, eddig már bizonyított.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (5 szavazatból)
  4. Mindent jól mondott, ezt kivéve:
    .
    “…Az Egyesült Államok újabb konfliktusba keveredhet a Közel-Keleten…”
    .
    Már nyakig benne vannak, mindig is benne voltak. A kérdés csak az, hajlandóak végre leszámolni a civilizáció minden eddigi legnagyobb ellenségeivel, az iszlámnácikkal, vagy nem.
    .
    Marad az eddigi tökörészés, maszatolás, vagy végre odab….sznak, akkora erővel, amilyennel kell – vagy nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Romney-nak igaza van, kivéve abban, amit már Eldrad is említett. Igen, totál benne vannak a közel-keleti káoszban, amit egyértelműen Obama szított magas lángra.
    Ezzel együtt Obama a befutó, hiszen az átlag amerikait nem érdekli a külpolitika, az amerikai zsidók meg tradicionálisan a demokratákra voksolnak.
    Ha pedig Obama nyer, már a látszatra sem fog adni a muszlemek megfékezésében, hiszen egy következő választást már nem kell megnyernie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. titok
    2012. október 3. szerda
    08:35

    Tudod, aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul! – Ez adott esetben Navracsicsra vonatkozik. Európa csak jól járna, ha tudomásul venné, hogy a muszlem gondolkodás, az értékrend (emberéletet is figyelembe véve) semmiben sem hasonlít az európai, amerikai értékrendhez.

    Szeptember 11-én (ami nem véletlen) egyértelműen terrortámadás történt. A különböző országokban történt tüntetéseken is a felheccelt tömeg őrjöngött.
    Szeptember 11-ig ugyanis az ominózus film-előzetesre összesen 60.000 ezren kattintottak. Ebből következik, hogy a tüntetések résztvevői közül sokan nem is hallottak róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Ha erre most jött csak rá ez a Romney fiú, akkor valóban nagy bajban van az USA.
    Főként azért, mert ennyi ésszel a világ vezető katonai hatalmában elnökjelölt lehet valaki
    Komolyan azt gondolja magáról ez az ember, hogy valami újat mondott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. “Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet”
    .
    Feltéve, ha Romney lesz az USA elnöke és a republikánus elnökök háborús konfliktusokba bonyolódásának tradícióját folytatja. Romneyval egyáltalán nem békések a kilátások, pláne, ha már a megválasztása előtt bejelenti az USA újabb háborúba keveredését. Romney máris felkészíti a választókat újabb háborús kiadásokra, hogy ne csodálkozzanak, ha sokba kerül?
    A sorok között az USA-ban is kevesen tudnak olvasni?
    Orbánnak az volt a szerencséje, hogy kevesen voltak a vájtfülûek, akik szavazni is elmentek. A sorok között olvasás hiányának parlamenti 2/3 lett az eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  9. Ez a szomorú ebben az Amerikai demokráciában, hogy az ország valódi érdekeit csak nyilvános hazaárulással lehetne képviselni! De legalább bizalmas információk közreadásával!
    Valóban hatalmas baj lenne, ha még csak most kellene dönteni, hogy mi lesz a Közel-keleten és Izraellel, Iránnal, Szíriával, és nem utolsó sorban a NATO tag Törökországgal! Az pedig különösen, ha az USA népe, az elnökválasztás ebbe képes lenne beleszólni! Ez nem lehet érzelmi kérdés, vagy hogy a választó nőknek vagy a férfiaknak mi a véleménye erről, melyiknek ki tetszett jobban!
    Ez már régen nem lenne valódi demokrácia, ha az USA igazi érdekeit az elnökválasztás döntené el! Ez egy rengeteg tényezős döntés, amelynek hangulatoktól függetlenül, pragmatikusan kell kialakulnia, és mindkét jelöltnek azonos módon kellene támogatnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Romney jobb kapcsolatokat ígér Izraellel 2012. október 9. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos