Ronai and Ronai
AMERIKAI

Huszonöt nemzet Irán partjainál 2012. szeptember 20. csütörtök 0:09 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Huszonöt nemzet Irán partjainál
Washington/Jeruzsálem/Teherán – Az Egyesült Államok flottája vezérletével huszonöt ország koalíciója minden idők legnagyobb szabású tengeri hadgyakorlatát tartja az Arab-öbölben, annál a Hormuzi-szorosnál, amelynek lezárásával Irán több alkalommal is fenyegetőzött arra az esetre, ha szankciókat hoznának ellene, végül azonban nem hajtotta azt végre.
.
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia térségben állomásozó hadihajói vezetik azt a hadgyakorlatot, amelynek alig leplezett célja, hogy nyomást gyakoroljanak az atomfegyverkezést végrehajtó, évek óta Izrael megsemmisítését kilátásba helyező teheráni kormányra. Huszonöt ország – köztük három arab állam: Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek és Jordánia – hadihajói alkotják a több száz hajóból álló armadát, amely a Hormuzi-szorosban fejlődött fel épp akkor, amikor Izrael minden lehetséges eszközzel egy Irán elleni csapásra igyekezett rávenni az elnökválasztás előtt álló Egyesült Államokat – e sorok írásáig még sikertelenül. A legszűkebb pontján mindössze 21 tengeri mérföld szélességű szorosban zajlik a világ olajkereskedelmének több mint egyharmada: naponta körülbelül 18 millió hordónyi nyersolajat szállítanak itt.
.
Ebben a régióban még soha nem került sor ekkora méretű és nemzetközileg ilyen széles koalíciót felölelő hadgyakorlatra, amelynek során többek között a nemzetközi víziút aknamentesítését is gyakorolják. A soha nem látott nagyságú tengeri csapásmérő erő magában foglal három amerikai Nimitz osztályú repülőgép-hordozót, melyek mindegyikét tizenkét hadihajó – köztük ballisztikus rakéták indítására alkalmas naszádok, fregattok, rombolók és támadó hajók – kíséri, fedélzetükön több ezer tengerészgyalogossal és kommandóssal.
.
.
Az HMS Diamond
.
A brit haditengerészet négy aknamentesítővel és a logisztikai feladatokat ellátó Cardigan Bayjel van jelen. Ugyancsak a térségben hajt végre feladatokat az HMS Diamond, egy vadonatúj, egymilliárd fontért épült romboló, a brit flotta egyik büszkesége.
.
A hadgyakorlat forgatókönyve szerint a többnemzetiségű erőt az iráni Forradalmi Gárda haditengerészeti egységei részéről éri támadás; a fő csapás az amerikai hadihajók ellen irányul, de Irán nem kíméli a kereskedelmi hajókat sem, és általában  igyekszik majd megbénítani a térség hajóforgalmát.
.
Továbbra is bizonytalan, hogy Izrael, amely mindenáron meg akarja gátolni, hogy Irán atomfegyvert fejlesszen ki, eddigi politikájához hasonlóan megpróbálja ezt a „munkát” az Egyesült Államokkal elvégeztetni, avagy – Washington jelenlegi kimondott rosszallása ellenére – maga támad rá Iránra, esetleg épp akkor, amikor a huszonöt ország hadgyakorlata az iráni partok közvetlen közelében még tart.
.
Brit lapértesülések szerint Sir John Sawers, a brit titkosszolgálat, az MI6 főnöke állítólag személyesen beszélt Binjamin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel és Ehud Bárák védelmi miniszterrel, és el akarta érni, hogy a zsidó állam mondjon le a Teheránnal való leszámolásról. Ez azonban nem igazán sikerült, miután a brit kémfőnök nem tudott garanciákat adni azzal kapcsolatban, hogy Irán nem jut-e hamarosan atombombához, márpedig Izrael meg van győződve róla, hogy hónapokon belül igenis hozzájut. Netanjáhu a múlt héten meglehetősen ingerülten reagált a további, nyugalomra intő hangokra: „A világ azt mondja Izraelnek: várj, még van idő. És én azt mondom: mire várjunk? Meddig várjunk?”
.
.
A Taregh-1
.
Maga Irán – amely nem ismeri el, hogy atomfegyver előállítására törekszik – nem sokkal a hadgyakorlat kezdete után vízre bocsátott egy darab orosz gyártmányú tengeralattjárót az Öbölben. A Taregh-1 Bandár Abbász kikötőjében csatlakozott az iráni flottához, amelyben ezzel háromra emelkedett az Irán által az 1990-es évek elején vásárolt orosz Kilo osztályú tengeralattjárók száma.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 15 szavazatból)
Huszonöt nemzet Irán partjainál, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. “…ezzel háromra emelkedett az Irán által az 1990-es évek elején vásárolt orosz Kilo osztályú tengeralattjárók száma…”
    .
    :)))
    .
    - Akkor jó, immár három darab ócskavas fut az iránban, “tengeralattjáró” címszó alatt.
    .
    A KILO tengeralattjárók már akkor is elavultak voltak, mikor megjelentek, a hatvanas években. És merem feltételezni, hogy még ha korszerűsítették is az elektronikáját, azt sincs egy lapon az amerikai- brit színvonallal.
    .
    Azért ezekkel fenyíteni az ilyen HMS Diamond- féle hipermodern egységeket… na, jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  2. http://htka.hu/2008/11/23/orosz-tengeralattjaro-rancfelvarrason/
    .
    Azért ez a cikk tanulságos…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  3. csibész:
    .
    - Persze… senki nem mondta, hogy nem lehet ezeket az ócskavasakat korszerűsíteni, mert lehet. De ez akkor sem lesz egy szinten soha a hipermondern amerikai, vagy brit technológiával. Bármilyen fegyverrendszert lehet korszerűsíteni, de vannak határok. Főleg, ha a korszerűsítést végző ország technikai és pénzügyi lehetőségei messze elmaradnak az igazi élvonaltól.
    .
    A szerbek is azt hitték, nekik aztán iszonyú korszerű felszerelésük van, de ezt hitte szaddam h. is, aztán le lettek darálva igen hirtelen.
    .
    De tudod, mit? Hagyjuk is ezt; nemsokára meglátjuk, mi mennyit ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. A legsajnálatosabb, hogy az iszlám hit és az arab népek ellen a világtörténelemben még soha senki nem ártott ennyit mint a jelenlegi irán egyházi állam és vezetői. A folyamatos Közel Keleti nyugtalanság, a mások elpusztításával való fenyegetés, a terror cselekmények, az Al-Kaida befogadása a középkorban tapasztalt tanulatlanságba és műveletlenségbe süllyesztett arab és a térség más népe számára lehetetlenné tette és teszi hosszú távon is a felemelkedést!
    Ahogy a katolicizmus sem restaurálható, úgy az iszlám vallási állam is hosszabb távon reménytelen és életképtelen. Csak a középkori ismeretekkel rendelkezők, csak a mesékben és dogmákban hívők és azok hiszik hogy ilyen, az idő gyors változását és a nagyon gyorsan bővülő ismereteket semmibe vevők hihetnek a hitre alapozott győzelemben!
    Az már egyenesen targédia, hogy ha egyre küzelebb kerülnek az atomfegyver megvalósításához, sokkal több áldozatot okoz majd, hogy Iránt megállítsák ezen az úton!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (22 szavazatból)
  5. http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/c46.0.403.403/p403×403/485662_444270005616274_1391560843_n.jpg

    Ez az arab béke!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Miert lenne jo a vilagnak egy Iran elleni haboru. Nyilvanvalo, ha elkezdik raketakkal kiloni a nuklearis celpontjaikat Iran megtamadja Izraelt. Kiderult az is, hogy az “arab spring” liberalizacio nem jott be. Tobb kiismerhetetlen ellensege lett a szabad vilagnak, mint valaha. Irannal haboruzni olyan, mintha osszeadnank Afganisztant, Irakot, Libiat, Egyiptomot es Sziriat. Igen ennyivel erosebbek! A vilagban mukodo muszlim halozatok terrorcselekmenyeket kovetnenek el tiltakozas keppen. Ezt mar megeltuk a 70′-es evekben. Tenyleg ez kell ujra?
    Izraelnek mar reg bekeben kellene elnie Palesztinaval es a szomszedaival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (28 szavazatból)
  7. sagdiyev,
    Ne fenyegess! Arra ott van Irán meg ott vannak a terrorszervezetek. A te szavad itt már fölösleges, elég, ha ők jól megfenyegetnek minket.
    Igen, “Izraelnek mar reg bekeben kellene elnie Palesztinaval es a szomszedaival”. Kár, hogy ezek a szomszédok nem hagyják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (27 szavazatból)
  8. sagdiyev
    2012. szeptember 20. csütörtök
    16:11

    “Izraelnek mar reg bekeben kellene elnie Palesztinaval es a szomszedaival.”

    Ezt a Palesztinát, ezt magyarázd meg nekem. Nehéz megérteni, hogy Palesztina földrajzi egység, mint a Dunántúl v. az Alföld. Az persze jó lenne, ha a palesztiniai arabokkal békében lehetne élni, csakhogy ehhez minimum két fél kell. Az egyik Izrael, a másik a palesztinok, akikhez mindjárt add hozzá az Arab Ligát, Iránt, a Hezbollah-t… és mindjárt világos lesz, hogy miért nem lehet megegyezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  9. sagdiyev!!!
    ++++++++++
    Ott a pont!!!!(Kar hogy csak egyet adhatok!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (21 szavazatból)
  10. Sagdiyev!Meg annyit hozzafuznek,ugy gondolom egy Iran elleni haboru,egyenlo a 3.-ik vilaghaboru kezdetevel!

    Keresztes S!
    “Az már egyenesen targédia, hogy ha egyre küzelebb kerülnek az atomfegyver megvalósításához, sokkal több áldozatot okoz majd, hogy Iránt megállítsák ezen az úton!”
    Mibol gondolod hogy nem valositottag ma’r meg??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  11. Talán először tudomásul kellene venni, hogy ki fenyeget kit (kiket) minden kommunikációs és valódi fronton (öngyilkos terror), aztán azt is, hogy ENSZ tagállamok fenyegetése és támadása semmilyen irigységgel nem indokolható jog szerint. A világ közel harmada így is a muszlimoké, beletörik a foguk, ha az egészet akarják. Az alig dunántúlnyi területen fekvő Izrael támadása egyenlő a civilizált euroatlanti világ kapujának támadásával.
    Kedves sagdiyev és izzi én nem zsidóként, vallástalanként így gondolom. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Egy amerikai őrnagy asszonnyal beszélgettem egyszer az Orosz haditechnikáról. Azt mondta, nem a fejlettséggel hanem a mennyiséggel van gond! A legfejlettebb technikáikat darabonként kénytelenek rejteni annyira kevés van belőlük szemben az USA legfejlettebb fegyvereivel amelyek megsemmisítése a nagy számuk és a hatalmas területi szóródásuk miatt nem lehetséges. Egy csapás megvalósítása nem gond az Oroszoknak de globális feszültség esetén sok fejlett fegyverirányító rendszerüknél felmerül, hogy védekezzenek vagy támadjanak velük, egyszerre a kettő nem megy! Az összes “baráti” államnál a még hozzájuk képest is sok évvel lemaradt aktuális technika mellett hatványozottan megvan ez a jelenség is. Az összes az átlaghoz képest modern eszközüket szériaszám és telepítési hely szerint nyilván tartja az USA, az őket kezelő személyzetet személy szerint ismeri és nyilván tartja! Meglepetés mindig akadhat de nagy számú orosz csúcseszközhöz nem juthatnak hozzá, egyszerűen nem elég megbízhatóak ehhez! Még a területükön az Oroszok által üzemeltetett eszközökről sem feltétlenül tudnak vagy ha igen, akkor sem a valóságot!
    Eltelt azóta sok év de nem hiszem, hogy sok változás történt volna ezen a téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Iránban Ahmedinedzsád 2007-ben jutott hatalomra.Akkor tette azt az ominózus kijelentését hogy Izraelt el kell pusztitani.Valószinüleg ezt maga sem gondolta komolyan de ezzel a kijelentésével elinditott egy folyamatot.Hogy ennek mi volt a valódi célja nem tudni.Persze lehet hogy naiv dolog azt gondolni hogy csak blöffölt vagy csak beszólt egy keményet bár teszem hozzá lehet hogy nem véletlen.Azt azért ne felejtsük el hogy amikor az USA lerohanta Irakot Izraelben több politikus is tett olyan kijelentéseket hogy nem is Irak hanem Irán veszélyes pedig ekkor még egy pragmatikusabb vezetője volt Iránnak Hatami személyében.Nos ha ezt is megvizsgáljuk akkor Irán részéről is érezhették úgy hogy őket is meg fogják támadni és ekkor még Ahmedinedzsád nem volt kormányzati szereplő.Akármilyen hihetetlenül hangzik de attól kezdve Iránban is ugyanaz a félejlem kezdett munkálkodni és 2007-ben újra kezdték atomprogramjukat szerintem ugy gondolkodtak hogy ha lesz atombombájuk biztonságosabb lesz nekik.De valahogy átestek a ló tulsó oldalára és jelenleg egyre agresszivabb kijelentéseket tesznek amivel egyre jobban hiteltelenné válnak az atomrogramjuk békés felhasználásával kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. “Iránban Ahmedinedzsád 2007-ben jutott hatalomra.Akkor tette azt az ominózus kijelentését hogy Izraelt el kell pusztitani”
    .
    Előtte is mondta, azóta is sokszor mondta, és nem csak ő mondta, kezdte még Khomeini, utoljára asszem a Forradalmi Gárda főparancsnoka mondta két hete de elmondta szinte mindenki, aki számít. A lényeg persze nem ez, hanem hogy aki mondja, az atomfegyver birtoklására tör.
    .
    Khatami valóban mérsékeltebb iszlamista, ahogy a nácik közt se volt mind egyforma, de azért mind náci volt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  15. “…Iránban Ahmedinedzsád 2007-ben jutott hatalomra…”
    .
    - Jól kezdődik; 2005- ben.
    .
    “…2007-ben újra kezdték atomprogramjukat…”
    .
    - Még jobb; 2005- ben.
    .
    Nem baj, megy ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. sagdijev:
    .
    Mi a túró ez… ???
    .
    “…Meg annyit hozzafuznek,ugy gondolom egy Iran elleni haboru,egyenlo a 3.-ik vilaghaboru kezdetevel!..”
    .
    - Ezt meg kb. 1000X elmagyaráztuk többen is, miért marhaság. De ha az ezt beíró továbbra is ragaszkodik ehhez a téveszméhez, lenne szíves kifejteni, miért van ez szerinte így?
    .
    “…Miert lenne jo a vilagnak egy Iran elleni haboru…”
    .
    - Kérném az idézeteket innen, és egyéb forrásokból, hol és kik írták, hogy ez “jó lenne”.
    .
    Segítek: ilyenek nem lesznek, mert ilyet senki nem álított, hogy jó lenne. Nem is lenne az, de attól még helyre kellene tenni az egyre őrültebb iráni elmebeteg vezérbandát. Amiről ugye, tudjuk, hogy
    1, nem csak a Zusákokat meg Izraelt fenyegeti, de halálosan fenyegeti a szunnita arab diktatúrákat is. Szaudia, és az öböl- menti diktatúrák ezért fegyverkeznek
    2, Irán nyíltan és büszkéán támogatja immár 33 éve a nemzetközi tömeggyilkos iszlámnáci terrort, szerte a világon, az euro- atlanti országoktól kezdve a közel- keleten és Indián át a távol- keletig, mindenhol.
    .
    Ha másért nem, hát ezért megérdemelének egy pofán vágást.
    .
    “…ha elkezdik raketakkal kiloni a nuklearis celpontjaikat Iran megtamadja Izraelt….”
    .
    -Ki a lóf…sz mondta, hogy nuke- val lőnék iránt?
    .
    Te sagijev, ne írj már ilyen állati marhaságokat… hányszor elmagyarázták már itt is, de katonai szakértők is, hogy iránt lezúzni kb. annyi lenne az USA- nak, mint egy nagyobb hadgyakorlat? Hogy irán teljesen védtelen lenne egy amerikai, brit, vagy izraeli támadással szemben? És azt is, hogy MIÉRT?
    .
    “…Kiderult az is, hogy az “arab spring” liberalizacio nem jott be…”
    .
    - Nem is, de 1, ezt nem a nyugati világ gerjesztette, 2, Ez kb. az első 2 hónapban kiderült, ahogy az úgynevezett arab tavasz elkezdődött. Ezt meg nehogy már a Zusákok nyakába varrjuk…
    .
    “…
    Tobb kiismerhetetlen ellensege lett a szabad vilagnak, mint valaha…”
    .
    - Téves, nagyon is jól ismert ellenségek ezek. A baj az, hogy a civilizált világ nem hajlandó ellenük úgy háborúzni, ahogy kellene. Kizárólag a politikai akarat hiánya miatt.
    .
    “… Irannal haboruzni olyan, mintha osszeadnank Afganisztant, Irakot, Libiat, Egyiptomot es Sziriat….”
    .
    - A mindenit, összeadunk egy halom képzetlen, pucérseggű, többszörösen rommá vert, leszerepelt, tehetségtelen senkik által kommandírozott fegyveres erőt/ bandát…
    .
    melyeknél a legkorszerűbb technikai eszközök is vagy 30 évvel vannak elavulva;
    .
    melyeknél alapvető, a korszerű hadviseléshez elengedhetetlen fegyvernemek, hadászati és harcászati eszközök egyaránt hiányoznak…
    .
    Hagyjuk már ezt, ez szánalmas (mintha a 120 kilós, ketrecharcbajnok, hatdanos karatebajnokot azzal fenyítenénk, hogy ha összeadjuk ellene a Sanyit, a Pityut, a Zozit, a Tüdőt, meg a Latyát a szomszéd kiskoszosból… ne már, ez komikus)
    .
    “…A vilagban mukodo muszlim halozatok terrorcselekmenyeket kovetnenek el tiltakozas keppen…”
    .
    1, nem nagyon követnek, legalábbis az euro- atlanti világban nem, mert egyrészt, kitűnő az elhárítás, másrészt az általuk kirobbantott háborút elvittük nekik; többségük ott van lekötve – megölve- kergetve.
    .
    2, a tömeggyilkos nemzetközi iszlámnáci terrornak ehhez semmi köze
    .
    “…Izraelnek mar reg bekeben kellene elnie Palesztinaval es a szomszedaival….”
    .
    - Gyanítom, semennyire nem vagy tisztában az izraeli- arab- iszlám békefolyamatokkal és politikai kapcsolatrendszerrel, de hadd segítsek:
    .
    Nézd meg jó alaposan, miféle elmebeteg propagandával őrjítik a népeiket a különféle iszlamista népvezérek, nézd meg, micsoda szeméttel etetik az embereket óvodáskortól kezdve halálukig; nézz utána az iszlamista halálkultusznak; SECOND DRAFT, Palestinian Media Watch, DEBKA, MEMRI, hogy csak a szakmai, professzionális tényfeltáró weboldalakat említsem.
    .
    Vagy olvasd el Yossef Bodansky: Békecsapda című kitűnő szakirodalmát, ha meg nagyon jó vagy angolból, akkor ehhez ajánlom Bernard Lewis What went wrong? c. remekművét.
    .
    Na, nézd meg ezeket, aztán mondd meg, mi van ezzel a békével.
    .
    Hülyeségeket meg ne irkálj, fél- vagy semmilyen információk alapján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  17. Már a kuruttyinfón is komplett tanulmány van arról, miért veszítene Irán órák leforgása alatt… nem is tetszik a kommentelőknek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. sagijev
    Ezt a meccset előbb-utóbb le kell játszani, mert bár a világ értelmesebb része vélelmezhetően tisztában van a várható következményekkel, ez már tovább nem igen halogatható.
    Ezzel a rémes és erőszakos iszlámmal valamit csak kell csinálni, mert rohamosan terjed és kezelhetetlenné válik. Az idő pedig nekik dolgozik.
    A gong már megszólalt, most a tánclépések idejét éljük, de bármely pillanatban valakinek ütésre lendül a keze.
    Na onnantól kezdve új időszámítás kezdődik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  19. SAGDIYEV :
    Attam magának egy rosszpontot.
    Ugye nem baj ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  20. Egyébiránt ha Irán elkezdené IZZI-tani a terrorszervezezét , szerte a világon , az lenne a jó pl. Franciaországnak és Németországnak. MEg a többi európai országnak.
    Két három véres merénylet és igen igen gyorsan határon kívül találná magát az összes arab .
    Európa végre észrevenné hogy már évek óta háború van ( harmadik volághábprú ) és végre kegyeskedne lépni valamit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  21. Ertekelem a humorat Mr Geyza,de en nem Irant vedem,hanem inkabb Izraelt es a vilagot feltem!Ha felek a tuztol,nem piszkalom a parazsat mert beIZZIK,es elobb-utobb tu”z lesz belole!Mondom ezt zsidokent.

    En nem vagyok olyan magabiztos es jo stratega mint onok,tisztelt uraim,de vannak ketelyeim Iran megtamadasaval kapcsolatban!

    Mr Eldrad!
    “- Ezt meg kb. 1000X elmagyaráztuk többen is, miért marhaság. De ha az ezt beíró továbbra is ragaszkodik ehhez a téveszméhez, lenne szíves kifejteni, miért van ez szerinte így?”

    Mert nem becsulom le az ellenseget tisztel uram,igy erzem es pont.Tovabba nincsenek CIA-s ismeroseim,akik megerositenenek az ellenkezojerol!A tobbes szamot nem ertem,kik magyaraztak el hogy ez marhasag,hadvezerek?

    “hányszor elmagyarázták már itt is, de katonai szakértők is, hogy iránt lezúzni kb. annyi lenne az USA- nak, mint egy nagyobb hadgyakorlat? Hogy irán teljesen védtelen lenne egy amerikai, brit, vagy izraeli támadással szemben? És azt is, hogy MIÉRT?”

    Aha,mint egy nagyobb hadgyakorlat…Ne vegyen ra merget!Ha megengedi,nekem azert vannak fenntartasaim,felelmeim,ha ugy tetszik..
    Ha minden ilyen egyszeru lenne ahogy on ezt leirja,akkor azt arulja el kerem,az USA miert hezital?Miert nem megy oda es rugja jol tokon oket?Az Obama iszlam barat valaszt nem fogadom el…

    Egy utolso kerdes,bocs off lesz!Ha ennyi kituno” ,magabiztos politikai strategank van akik sitty-sutty megoldanak a kozel-keleti valsagot ,aruljak el kerem,miert ul meg mindig a zorban elnoki szekeben,narancsos kodben uszva olyan delcegen?

    Jaa!Es nem en minuszolgatok..Ha ez szamit valamit!Magamban ertekelek…es nem fogom telesirni a fodros parnamat,ha reggel felebredek es -30-on allok!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. Izzi
    2012. szeptember 21. péntek
    07:33

    Válaszolni akartam Neked, de közben észrevettem, hogy mindezt zsidóként írod.
    Így nincs mit mondjak, hacsak annyit nem, hogy van még mit tanulnod az izraeli helyzetről.

    Azért valamit mégis! Azt írod, hogy Obama iszlám származását nem fogadod el magyarázatként hezitálására.

    Ha érdekel a véleményem, de ha nem akkor is elmondom, hogy Obama egy idealista, aki ráadásul azt hiszi, hogy amennyiben sűrűn hangoztat valamit, az valóra is válik. A tényleges helyzetről nem véve tudomást, “nyitást” ígért a muszlem világnak. Ezt ők úgy értelmezték, hogy Izrael 24 órán belül felszámolásra kerül. Nem történt meg – utálják, mint a friss, meleg tevesz.rt.
    Nem az a baj Obamával, hogy muszlem, hanem az, hogy a muszlem mentalitást (túlzott érzelmeket) belevisz a politikájába. Utálja Netanjahut (ehhez felsorakozik mellé Clinton anyu) és ennek mentén alakítja az Izraelhez való viszonyát.
    Hezitál, mert érzelmei ellenére demokrata fejjel gondolkozik, pedig ha muzulmánokkal beszél, az ő “nyelvükön” kéne gondolkoznia.
    Iránt – ha egyszer atom birtokába jut, senki ne, állítja meg abban, hogy használja is. Neki, mint általában a muszlemeknek, nem számít az emberélet.
    Pontosan azért kellene még időben lakatot tenni a szájára, hogy ne legyen szükség nukleáris beavatkozásra – csakhogy ezt Bibi mondja, aki a bögyében van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. “Nem az a baj Obamával, hogy muszlem, hanem az, hogy a muszlem mentalitást (túlzott érzelmeket) belevisz a politikájába.”
    .
    Ugyanaz a kettő, mérsékelt muszlim nem létezik, egy nő nem lehet félig terhes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. izzy:
    .
    - Ha valaki figyeli katonai szakértők nyilatkozatait, az utóbbi 50 év katonai eseményeit, fejlesztéseit és eszközeit, és tisztában van a különféle országok katonai képességeivel, valamint, a tudását folyamatosan naprakészen tartja, akkor tudhatja ezt.
    .
    Mondjuk, egy hadtörténész, egy hírelemző, vagy egy érdeklődő, és szorgalmas amatőr.
    .
    Na, kb. így értettem.
    .
    Persze, az ilyen fajta tájékozódáshoz nem elég hetente elolvasni pár darab, egy- két soros, értelmezhetetlen hírmorzsát innen- onnan, ezt azért elárulhatom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. ricsi:
    .
    “..Már a kuruttyinfón is komplett tanulmány van arról, miért veszítene Irán órák leforgása alatt… nem is tetszik a kommentelőknek…”
    .
    - Még jó, hogy nem tetszik nekik… ezek az állatok ugyanolyanok, mint iszlámnáci bűntársaik:
    .
    Van egy alternatív valóságuk, ezek abban élnek, azt élik meg realitásként. Ott pedig ők az Erősek, a Legjobbak, az Ultra menő emberek, ott irántól retteg az egész világ, ott a zsidó előttük térdel és reszket, ott a Zusákok már lényegében nem is létezik, stb…
    .
    És ha ezt pont az ő szennycsatornájukban írja meg valaki, hogy azért ez nem teljesen így van, háááát, gondold el, mit érezhetnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  26. Hahaha… kb. mintha egy fogyatékos kölökkel közölnék, hogy ebben az évben már nem jön a Mikulás, aki amúgy sem létezik, :))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  27. Izraelnek semmire sem kell várnia! Brutális csapást MOST!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  28. Az ám, és itt az újabb terrorakció:
    .
    http://atv.hu/kulfold/20120921_izraeli_katonakra_nyitottak_tuzet_az_egyiptomi_hataron
    .
    Milchama Ahsav!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. Kulcsár Istvántól idézem (168 óra):
    Obama mélyen hívő ember, egyszerűen Krisztus-hívő keresztény. Jellemző egyébként ellenfelei hazug propagandájának sikerére, hogy a Pew Research felmérése szerint ma már az amerikaiak 17 százaléka hiszi azt, hogy Obama muzulmán (értsük úgy :zsigerből ellenség, terrorista) , szemben a 4 évvel ezelőtti 12 százalékkal.

    Más. A több kiismerhetetlen ellenséghez kapcsolódva…
    A hatalmas fegyverarzenál mellett kevés szó esik a sokmilliós kiéhezett, megnyomorított tömegről, akik közül rengeteg kétlábon járó bomba jut a világ minden pontjára.
    Aszály, élelmiszerválság, szankciók, szociális elvonások, természeti katasztrófák, gazdasági válság, csődhelyzet., megoldhatatlan problémák… mind-mind az agresszív fellépést erősíti és szinte belekényszeríti a szembeálló feleket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Azzé érdekesek lehetnek ennek a pökhendi kis @öcs Ahhmedzsáninak a mostani gondolatai :
    Az USA haditengerészete épp most mutatja be neki és mellékesen az egész világnak , milyen hatékonyan bírják összeszedeni a kis vízalatti pukkancsaikat.
    Amiknek a részükről várható telepítéseit súlyos fenyegetésekkel körítve hoztak a széles Publikum tudomására.
    ( Merthogy erre van kihegyezve ez a mostani tengeri manőver. )
    Juteszembe : Holmaradnak a félelmetes iráni gépfegyveres gyors-gumigácsérok ?
    Amikkel az USA anyahajói ellen kívánják felvenni a harcot ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos