Ronai and Ronai
AMERIKAI

Izrael légi csapást mérne Iránra 2012. augusztus 16. csütörtök 16:59 | AN Forrás: AN/MTI

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Izrael légi csapást mérne Iránra
Jeruzsálem/Washington/Bécs/London – „Diplomáciai ütközési pályán mozog” a zsidó állam és annak legnagyobb szövetségese annak következtében, hogy míg utóbbi egyre sürgetőbb parancsolatnak érzi a teheráni rendszer megfékezését, előbbi láthatólag azt sem tudja, mit akar, de legalábbis úgy tesz. Sajtóértesülések szerint Izrael hamarosan, akár még a novemberben esedékes amerikai elnökválasztás előtt megindítja a támadást az iraki atomlétesítmények ellen – míg mások szerint csak az Egyesült Államokra akar nyomást gyakorolni a háborús retorikával, írta a Financial Times és a Die Presse.
.
Martin Dempsey amerikai egyesített vezérkari főnök és Leon Panetta védelmi miniszter minapi duplafenekű kijelentései, valamint Barack Obama elszánt hallgatása a jelek szerint több jeruzsálemi kormányhivatalban is kiverte a biztosítékot, ahol nehezen tudják eldönteni, hogy csakugyan Jimmy Carter óta az Egyesült Államok legtehetetlenebb elnökével van dolguk, vagy egy olyan emberrel, aki nem képes eldönteni, hogy egy támadás miként befolyásolná a novemberi elnökválasztást, ezért nem tesz semmit, és azt szeretné, ha szövetségese se tenne semmit. Csakhogy az izraeliek nem feltétlenül gondolják úgy, hogy a csapással meg lehet várni november elejét.
.
Dempsey és Panetta a sokak számára érthetetlen beszédükben egyebek közt arra célozgattak, Izrael hiába is pusztítaná el az iráni nukleáris létesítményeket, teljes mértékben nem tudná az atomprogramot megszüntetni. Erre a kijelentésre reagált Micháél Oren washingtoni nagykövet a Bloombergnek, mondván, hazája akkor is lecsap, ha ezzel „csak” néhány évet nyer. „Egy, két, három év a Közel-Keleten hosszú idő”, mondta, utalva a régiót átalakító, gyors ütemű változásokra. „Mifelénk ilyenek a játékszabályok. A diplomácia nem ért el sikert. Nagyon kritikus választás előtt állunk, fontos döntéseket kell meghoznunk.”
.
Oren szerint az országot fennállása hatvannégy esztendeje óta nem fenyegette akkora veszély, mint amit most az iráni nukleáris program jelent. A diplomata emlékeztetett arra is, hogy az Arab Tavasz eseményei felforgatták Szíriát és Egyiptomot, az utóbbinak egy korábbi békefolyamatban visszaadott Szináj-félsziget pedig terrorfészekké züllött.
.
Az izraeli sajtóban megjelent kiszivárogtatások és név nélkül elhangzott nyilatkozatokból is arra lehet következtetni, hogy az ország vezetése – amerikai támogatás ide vagy oda – minden eddiginél komolyabb és sürgősebb terveket sző Irán megtámadására, és a csapásról már szinte végérvényes döntés született. Ha Binjamin Netanjáhu miniszterelnökön és Ehud Barak védelmi miniszteren múlik, Izrael még az őszi hónapok folyamán, a novemberi amerikai elnökválasztás előtt katonai csapást mér az iráni nukleáris létesítményekre, írta a Jediot Achronot, a legnagyobb példányszámú héber napilap.
.
Barack Obama amerikai elnök számára rémálom lenne egy izraeli támadás közvetlenül az elnökválasztás előtt. Ezért a washingtoni kormány minden megtesz ennek megakadályozása, valamint annak érdekében, hogy több időt hagyjanak az iszlám köztársaság ellen hozott nemzetközi szankciók beérésének, írta a Jediot Achronot.
.
A baloldali-liberális Háárecnek egy név nélkül nyilatkozó izraeli döntéshozó azt mondta, hogy Izraelnek egyre kevesebb ideje marad a döntésre.  „Az amerikaiak szempontjából Irán még nem érte el azt a küszöböt, ameddig még megelőző csapás lehet mérni rá (…), de a mi szempontunkból hamarosan eléri. Amikor ez megtörténik, az azt fogja jelenteni, hogy egy, a túlélésünk szempontjából életbevágó kérdést az Egyesült Államok kezébe adunk. Izrael nem engedheti, hogy ez megtörténjen”, idézi a lap a döntéshozót.
.
Ehud Barak védelmi miniszter korábban többször beszélt az „immunitási zónáról”, arra utalva, hogy az iráni atomprogramhoz köthető létesítmények egyre nehezebben lesznek elérhetők az izraeli hadsereg számára, mivel az iszlám köztársaság föld alatti bunkerekbe menekíti a program legfontosabb elemeit.
.
„Korábban hónapokról beszéltek, most hetekről van szó”, mondta Joél Gozánszki, a tel-avivi Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézetének kutatója, az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács korábbi Irán-szakértője a Financial Timesnak.
.
Egyes izraeli vélemények szerint azon állítólagos szaúd-arábiai fenyegetés mögött is Amerika áll, miszerint az arab állam légvédelme le fogja lőni az izraeli légierő gépeit, amennyiben azok belépnek légterébe egy esetleges Irán elleni támadás alkalmával. Mások ugyanakkor nincsenek meggyőzve afelől, hogy Izrael valóban támadásra készül, és taktikai húzásnak tartják a médiaoffenzívát.
.
„Vagy Netanjahu és Barak zseniális trükkjéről van szó, amellyel Washingtont akarják lépésre sarkallni, vagy teljesen őrült vezetőink vannak”, írta vasárnapi kommentárjában a Jediot Achronot. Gozánszki szerint a legutóbbi médiajelentések legalábbis részben arra engednek következtetni, hogy Izrael nyomást akar gyakorolni a nyugati hatalmakra, és mindenáron a nemzetközi politika napirendjén akarja tartani az iráni atomprogram kérdését.
.
Gozánszki ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy Izrael katonai csapással való fenyegetése könnyen kikezdheti nyugati szövetségeseinek türelmét: „Izraelben attól félnek, hogy a nemzetközi közösség megunja a dolgot, és azt mondja, ’hagyjatok békén, csináljatok, amit akartok!’Attól félnek, hogy Izrael egyedül maradhat.”
.
Egy közvélemény-kutatás szerint az izraeliek 40 százaléka helyeselné, hogy az ország egyedül szálljon szembe Iránnal, míg 35 százalékuk inkább az Egyesült Államokra hagyná a beavatkozást. A háborús fenyegetés komolyságától függetlenül az izraeli polgári védelem a minap országos gyakorlatot tartott, amelynek során arra készültek fel, hogy egy, az országot érő rakétatámadás során SMS-ben tudják tájékoztatni a lakosságot a veszélyről, írta a Die Presse.
.
Legkevesebb 500 halálos áldozata lehet egy esetleges Irán elleni háborúnak, amely több fronton és egy hónapon át tartana – mondta a polgári védelemért felelős izraeli miniszter. Mátán Vilnai kifejtette: „Nincs ok a hisztériára.” A polgári védelem még soha nem volt olyan jól felkészült, mint most, mondta a tárcavezető a Máárívnak azokra az izraeli sajtójelentésekre válaszolva, amelyek szerint az izraeli polgári védelem nincs fölkészülve egy Iránnal szembeni esetleges konfliktusra. A miniszter az interjúban elmondta, hogy jelenleg az izraeli lakosság több mint felének elegendő vegyvédelmi felszerelés áll rendelkezésre.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 8 szavazatból)
Izrael légi csapást mérne Iránra, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(35)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

35 Reader’s Comments

  1. atom ellen nincs védelem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. Ezt a háborut könnyű lesz elinditani befejezni viszont nem.Az irak-iráni háboruban még vegyi fegyvereket is bevetettek irán ellen és akkoriban sem volt hatékony légvédelme mégsem tudták legyőzni.Azt is komolyabban kéne venni hogy irán nem irak vagy afganisztán.Az elmúlt 22 -évben folyamatos fejleesztéseket eszközöltek ezért irtam egy korábbi cikkhez kommentként hogy nem szabad abba a hibába esni hogy lebecsülik.Az is biztos hogy amit a nyilvánosság elé tárnak fegyvereket részben megtévesztés is lehet.Abban meg teljesen biztos vagyok hogy orosz és kinai barátaik kapnak az alkalmon és tesztelik majd a legújabb fejlesztéseiket amikkel valószinüleg már ellátták iránt.Örülnék ha nem lenne háború mert a nyakamat teszem rá hogy ha ez elkedődik sokáig fog tartani és ezt nagyon sok ország megsinyli gazdaságilag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  3. “ezt nagyon sok ország megsinyli gazdaságilag.”
    .
    Ez tévedés, egy háború mindig feldobja a gazdaságot. Ez a válság pont azért volt, mert Obama NEM indított háborút. Az előző két válságot a két iraki hadjárat állította le, és utána felvirágzás következett be. A háború a legjobb üzlet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (25 szavazatból)
  4. ricsi.”a háboru a legjobb üzlet”-?? na ez az amivel nem tudok egyet érteni.Azért mert nem megy a gazdaság vagy ismétlődő törvényszerűségek miatt stagnál a világban ezért embereknek kell meghalnia?Ilyenkor szoktam azt mondani jó akkor te is meg a családod is végülis csak jó szolgálatot tesz azzal ha meghal egy háboruban igy másoknak legyen miből élni.Gondolom érzékeled eme gondolkodás ellentmondását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  5. Miért kell mindig ezt személyeskedésig vinni? A gazdasági törvényszerűség, az gazdasági törvényszerűség. A nagy válság anno Amerikát sújtotta a legjobban, és akkor ért teljesen véget, mikor Amerika belépett a második világháborúba. Az akkora fellendülést hozott, ami az 1973-as olajválságig kitartott. Ezek tények, és rájöhetnél már, hogy a világ nem kívánságműsor. Amerika ezt a mostani hitelválságot addig fogja vonszolni, amíg nem csinál valahol egy kiadós csetepatét. A fegyver a legjobb üzlet, mert ez az egyetlen olyan árucikk, ami nem versenyez. Ha neked van 5 millió forintod, akkor választanod kell, hogy lakást veszel, vagy kocsit. Ha viszont aknavetővel szétlövöm azt a házat, akkor azt újra kell tervezni, beruházni kell, építeni kell etc., hadd ne ragozzam tovább. A háború a legjobb üzlet. Nem azt mondtam, hogy a legerkölcsösebb. A tényeknek nincs erkölcsi tartalmuk. Az sem erkölcsös, hogy dupla lakásrészletet fizetek, miközben a lakásom értéke egyharmadával visszaesett, de attól még ez van.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (21 szavazatból)
  6. ricsi.Én még annyit fűznék a kommentedhez hogy az egészben az a leg ijesztőbb hogy ez alól nincs kibúvó.Mivel velem együtt sokan mások nem tudnak innen lelépni egy másik bolygóra ezért csak mi s sodródunk az árral. “Az sem erkölcsös, hogy dupla lakásrészletet fizetek, miközben a lakásom értéke egyharmadával visszaesett, de attól még ez van.”Hát ez az ezért nekünk teljesen mindegy hogy mi lesz ennek a háborunak a kimenetele mert mi ebben a gépezetben csak nélkülözhető tényezők vagyunk és mindegy mi lesz ettől még nekünk nem lesz jobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  7. http://www.youtube.com/watch?v=CNcaQ4k7VM8 ezt most linkelte valaki origon kommentbe. Ezt most így hirtelen nem tudom hová tenni, egy kis segítséget kérhetek-e?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Tényleg ez az ökölrázás lenne a legjobb stratégia? Egy háborúra készülve nincs is okosabb dolog, mint folyamatosan figyelmeztetni az ellenfelet a támadásra. Gondolom az iráni légvédelem már régóta folyamatos készenlétben van. Vagy ez csak pszichológia?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  9. “Hát ez az ezért nekünk teljesen mindegy hogy mi lesz ennek a háborunak a kimenetele mert mi ebben a gépezetben csak nélkülözhető tényezők vagyunk”
    .
    Ne beszélj úgy, mint egy harmadik világbeli.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (10 szavazatból)
  10. “Vagy ez csak pszichológia?”
    .
    Ez elmebaj.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  11. Ha elmebaj, akkor miért csinálják? Vagy az ottani sajtónak is fontosabb a szenzáció, mint a honvédelem? (arrafelé véletlenül nem terem bazsarózsa?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. Ja,megint úgy kezdődött,hogy vissza ütött,nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  13. Addig fog menni a tökölődés, míg egy iráni gép le nem ejt valamit Tel Avivra.
    Ez lesz a hatjuk esete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. Ricsi:” A nagy válság anno Amerikát sújtotta a legjobban, és akkor ért teljesen véget, mikor Amerika belépett a második világháborúba. Az akkora fellendülést hozott, ami az 1973-as olajválságig kitartott. Ezek tények,”
    -
    Ezt már nem elöször irod és én nem elöször olvasom. Amit irsz az igaz. Igaz volt abban a speciális esetben. De nem törvényszerü. Nem jelenti azt, hogy nem lehet megismételni de NEM TÖRVÉNYSZERÜ.
    Egy háborúhoz fegyver, kaja, ruha, tökmag, kurvák és még sok más kell. Ezt hitelböl fedezi a kormány és a kérdés az, hogy ezt az adóságot közvetve vagy közvelenül kire lehet a végén rálöcsölni. Mert ha a vesztesre, vagy a szövetségesekre akkor jó üzlet. Ez sikerült a II VHB alatt, után. De ha nem jön össze, akkor nincs haszon a háborúból és az adósságot az adófizetö (vagyis én) fizeti rogyásig. Ezt azért még egy hülye elnök is végiggondolja. Franklin Roosevelt meg egy okos elnök volt.
    Nem akarok cinikus lenni de a háború is olyan, mint egy olimpia. Lehet nyereséges meg veszteséges is. De elöször hitelt vesznek fel a szinházra és csak késöbb derül ki, hogy lesz e nyereség.
    -
    Ezzel (a háborúval) szemben van egy másik gazdasági stratégia, amikor hitelt vesz fel a kormány és a pénzt pl. energia- vagy más hasznos kutatásra, modernizálásra költi. Ez is egyfajta háború, amit lehet jól és roszul csinálni. Erre példa Obama, akinek nem minden pénzköltésével elégedett az adófizetö (vagyis én) de tény az is, hogy az energiafüggést eredményesen csökkenti ami nagyobb katonai szabadságot ad az USA-nak. És közben csökken a munkanélküliség.
    -
    Összefoglalva: bánj ovatosabban ezzel a fenti kijelentéseddel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Gonoszka
    -
    Azért nem hiszem, hogy ezt Izrael megvárja zsebretett kézzel.
    Nagyon pesszimista hangulatban vagy. Látogasd meg a lányokat,… oszt .. hatjuk lesz. No meg elmúlik a pesszimizmus is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  16. cOLOMBUS
    Ezek a nyerő kommentek. :)
    +++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Például Anglia győztes hatalma volt a II.VH.-nak, de gazdaságilag olyan sikeresen belerokkant, hogy utána még évekig jegyrendszer volt. A Szovjetunióról már ne is beszéljünk. Az USA azért tudott gazdaságilag erősebben kijönni a háborúból, mert az az ő területétől távol volt, termelő kapacitásait és emberi erőforrásait semmilyen pusztítás nem érte. Népességével arányosan kisebb hadsereget tartott fenn, mint Anglia és pláne a Szu. és jóval kisebb veszteséget is szenvedett el. Azért ez sem mindegy!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. szundi! Úgy talpra álltak,hogy nemsokára indultak Koreába…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Ja, meg közben egy kis malőr:”Operation High Jamp”….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. gets: “Ezek a nyerő kommentek. :)”
    -
    Amit Gonoszkának irtam, hogy látogassa meg a csajokat? :-)))) Hááát,..már lehet, hogy ott van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. bocs,helyesen: Operation Highjump

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Colombus, készséggel elismerem, hogy Obama alatt a te szakmádban jobbak a feltételek és több a pénz, mint Bush idején volt. Semmiképp nem helyeslem azt, ha valaki a tudományon, az innováción akar spórolni, ez akkor is elítélendő, ha történetesen az illető republikánus. Azzal azonban, hogy Obama alatt csökkent volna a munkanélküliség, vitatkoznék. Amerika még mindig válságban van, miközben pl. a németek úgy jönnek ki a gödörből, hogy viszik fél Európát – már aki hagyja magát; Viktor pl. nem hagyja. A munkanélküliség tized százalékokat csökkent, rendkívül magas az Egyesült Államokban. És tudom, hogy nem az első helyen szerepel nálad, de nálam igen: a külpolitikája Jimmy Cartert idézi. Csak óvatosabb amannál, mert hatszor annyi az esze, mint annak a gügye mogyoróültetvényesnek volt. Demokrata ügyvédként pedig pontosan tudja azt, amit Clinton. A dumát. Az meg tény, hogy Amerika egyetlen ellenségének se tekerte le a feje gombját, pedig nagyon kellett volna. Kivéve talán Kadhafit, abba beszállt. Szóval én nem drukkolok neki. Annak igen, hogy egy amúgy sokkalta nagyobb seggfej Romney alatt jobbak legyenek a kutatási pénzek.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. “Nem jelenti azt, hogy nem lehet megismételni de NEM TÖRVÉNYSZERÜ.”
    .
    Ha visszatekintesz: mi volt 1990-1990-ben? utcahosszat zártak be az üzletek, akkora válság. Mi volt 2002-ben, még nem akkora mértékben? Készült a válság. Mind a kettőt egy-egy Öböl-háború gyengítette. Ezek tények.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Az energiafüggés csökkentéséről: ki is rendelte el a Mexikói-öbölben a moratóriumot? Ki az, akinek az elnöksége alatt áthelyezgetik a kanadai csővezetéket? ki az, aki lefexik a biofasiszta lobbinak?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Irán 90-százaléka hegyekből áll tele természet által alkotott barlangokkal melyek nagy része több mint száz méter mélyen vannak tehát ilyen mélységben még egy atombomba se nagyon tud kárt tenni főleg hogy ezek dolomit hegyek ami az egyik leg masszivabb kőzet igy elég sok embert és javakat biztonságba tudnak helyezni.Itt tehát a természeti adotság előnyt jelent.Izrael kis területü ország 7.5-millió lakossal hát itt már azért nehezebb a lakosság nagy részét biztonságba helyezni mert ha totális háború alakul ki ahol egyik fél sem mérlegel mert az az usa és izrael is tudja hogy iránnak több mint háromezer olyan rakétája is van ami eléri izraelt melynek felét megsemmisiti a légvédelmük de sajnos a másik fele célba ér hát szóval jóval nagyobbak lehetnek a civil áldozatok mint ahogy ők gondolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. ricsi:”Colombus, készséggel elismerem, hogy Obama alatt a te szakmádban jobbak a feltételek és több a pénz”
    -
    OK.. vegyük úgy rossz példát hoztam Obamával (bár nem értek veled egyet de nem Obama a lényeg. Ugorjunk. Obamáról majd késöbb.
    A lényeg, hogy a háborúból nem következik egyenesen az, hogy a gazdaság felpör¨g. Számos más faktor is kell hozzea. Te már többször elöhozakodtál a megállapitásoddal de ez igy “pucéron’” nem igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. ricsinek igaza van: igy, vagy ugy, de szamtalan haboru szamtalan esetben bizonyitotta (tokes tarsadalmakban, ahol a fegyvergyartas nem allami monopolium), hogy bizony hihetetlen modon serkenti a foglalkoztatast es a GPD ugrasszeru novekedeset. Ez egy alap evidencia, mentes minden emberi kegyetlensegrol meg hideg szamitasrol szolo tiradaktol. Teny. Nem szep, nem jo, de teny.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Már hogy a francba ne tudna kárt tenni az atombomba egy ilyen barlangrendszerben ?
    Lehet hogy belül csak rezeg a léc , de kívül semmi sem marad.
    Ha felgyön a rongyfejű , menten gombamérgezést kap.
    ( Már ha egyáltalán ki bír jönni a barlang bedöntött ajtaján. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. Egyébként meg az nem úgy megy hogy hipp-hop légicsapás és kész.
    Az USA is 1 hónapig viselt rádióelektronikai harcot az első Öböl háború idején Irak ellen.
    Ha ez elkezdődik , Izrael részéről ,azt az iráni @aszfejek egyből észre fogják venni és elkezdenek rikoltozni meg sipákolni a nemzetközi fórumokon , hogy Izrael lebénitja folyamatosan az elektromágneses spektrum teljes tartományában a hírközlési csatornáikat és vakítja a radarkészülékeket .
    Ennek addig kell folytatódnia , míg kieröszakolt felderítő berepülések révén Izrael meg nem győződik arról , hogy elektronikai szempontból átjárót sikerült nyitnia az ellenséges radar-mezőkön és az adatforgalmat is lecsökkentette.
    Ekkor már harci gépekkel lehet behatolni és radarellenes HARM rakétákkal fizikailag is megsemmisíteni a radarberendezéseket valamint nehéz rádiótechnikai zavarógépekkel , láthatatlan , mesterséges villámcsapásokkal tönkretenni a rádió és távíró berendezéseket valamint a számítóközpontokat.
    Ha ez megvan , akkor a légiuralom is megvan és akkor jaj a rongyfejűeknek !
    De ez eltarthat 1-2 hónapig is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  30. Geyza, van szerep benne a Dobó Katának? Írj már nekem is szerepet benne: a magyar billentyűs iPad-emmel (emlékszel a Néprádiókra?) működésképtelenítem az Afgán FIDESZ különítményt, akik with a mighty jump megoldják a problémát. Egyébként, hogy’ áll az Operaház pere a Dohnányival?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  31. Iránt nem kell legyőzni, mindössze az atom potenciálját kell mihamarabb kiiktatni bármi áron!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. “A lényeg, hogy a háborúból nem következik egyenesen az, hogy a gazdaság felpör¨g. Számos más faktor is kell hozzea. Te már többször elöhozakodtál a megállapitásoddal de ez igy “pucéron’” nem igaz.”
    .
    A fejlett világra értettem. Etiópia hiába háborúzik Eritreával, ott attól nem fog felpörögni semmi.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. szundi
    2012. augusztus 16. csütörtök
    21:57
    (Szerkeszt)
    Például Anglia győztes hatalma volt a II.VH.-nak, de gazdaságilag olyan sikeresen belerokkant, hogy utána még évekig jegyrendszer volt. A Szovjetunióról már ne is beszéljünk.
    .
    Anglia a gyarmatbirodalmát vesztette el éppen, és katonailag sem ő nyerte a II: világháborút, örülhet, hogy Hitler nem szállt partra. A Szovjetunió meg egy mesterségesen elcseszett valami volt, azzal ne érveljünk már, szocializmus = éhínség.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Ricsi!
    Igazad van, sőt, Anglia a Közel Keleten is alaposan megkapta a magáét! A II. VH. Után nem akarták beengedni a zsidó és más menekülteket a térségbe az Angolok! (Ők voltak megbízva a terület rendjének biztosításával.) Kemény, – néhol fegyveres – harcok folytak a menekültek ellen, és a menekülteket szállító (pl. Szerb) hajókon érkezők ellen.
    Egyedül a repülési szakembereket támogatták, hiszen a repülés hatalmas fejlődése lehetővé tette hogy gyarmataikat, vagy más távol- keleti érdekeltségüket repülővel közelítsék meg. Miután az arabok iskolázatlanok és teljesen megbízhatatlanok voltak, a zsidókat és nem zsidó menekülteket repülőterek üzemeltetésére használták.
    Egyébként később ez (ezek) lett (ek) az Izraeli légierő kialakulásának első bázisai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Ricsi:Amerika nem “lépett be” a II Világháborúba.-ba,hogy megszűnjön náluk a válság,hanem,mert Japán megtámadta.A tengelyhatalmal pedig az USÁ-nak üzentek hadat.Az elméleted pedig ezért nagyon” sántít”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos