Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama nyerésre áll három ingaállamban 2012. augusztus 2. csütörtök 19:40 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama nyerésre áll három ingaállamban
Washington – Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke támogatottsága 50 százalék feletti három kulcsfontosságú ingaállamban, a hol ide, hol oda szavazó Floridában, Ohióban és Pennsylvaniában; ha az elnök ezekben győzni tud, sikerül újraválasztatnia magát, sugallja a Quinnipac Egyetem, a CBS News és a The New York Times szerdán közzétett közvélemény-kutatása.
.
Obama Floridában 51:45, Ohióban 50:44, Pennsylvaniában pedig 53:42 százalék arányban vezet leendő republikánus kihívójával, Mitt Romneyval szemben.
,
Inga- vagy csatatérállamoknak az amerikai politikai zsargonban azt a mintegy tucatnyi tagállamot nevezik, amelyek lakossága nem szavaz elkötelezetten és tendenciaszerűen az egyik vagy a másik nagy pártra, és amelyek meggyőzéséért a jelöltek kampányapparátusa a lehető legélesebb csatákat vívja. Florida, Ohio és Pennsylvania az ingállamok közül a népesebbek közé tartozik, amelyeknek az elnököt megválasztó elektori testületben a többiekhez képest több szavazatuk lesz.
.
Peter Brown, a Quinnipac Egyetem közvélemény-kutató intézetének igazgatóhelyettese szerint ha ma tartanák a választást, akkor Obama elnyerné második mandátumát. Brown rámutatott, hogy az elnök az „ingaállamokban” jobban áll, mint országos szinten, részben azért, mert itt a munkanélküliségi mutatók is jobbak az átlagosnál.
,
Az állás a november hatodikai választásokig még megváltozhat, mert a szavazók egy része a három közül még egyik államban sem döntötte el, hogy kire adja le voksát, emellett az Obama-tábor 11-15 százaléka és a Romney-tábor 9-10 százaléka elvben még mindhárom helyen lebeszélhető a választásáról.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Obama nyerésre áll három ingaállamban, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Csak nem a kampánypénzek mennyisége fog dönteni??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Obama nyerni fog. Amerika nyerni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Hogy Amerika nyerni fog e vele az egy kérdés de nekem speciel Obama lenne a kedvezöbb. A következö elnökválasztás (2016) már tök mindegy lesz nekem.

    Most viszont rá fogok szavazni annak ellenére, hogy sok dologban nem értek vele egyet de számomra ö a kevésbé rossz jelölt.
    A munkanélküliségi mutató júliusban megint Obama segitségére sült el. Szárnyal a tözsde ma. Nö a nyugdij. Az egészségügyi reformját meg valahogy megkerüljük, visszacsináljuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  4. Hajrá, Obama! Nagy szégyen lenne, ha Mitt Mormey nyerne. Nehogymár egy szar szekta tagja legyen az USA elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Maxval,keblemre haver!Vegre egy normalis ember.Ha sok maxval szeru ember elne Amerikaban,nem lenne gondunk!Nem tudom merre elsz,de ha New Yorkban,vendegem vagy !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

CNN: Romney nyerte az első vitát 2012. október 4. csütörtök | AN

Romney: Amerika újabb konfliktusba keveredhet 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos