Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója? 2012. augusztus 8. szerda 15:47 | AN Forrás: ABC News

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója?
Denver – Korábban több alkalommal felmerült a kérdés a médiában: amennyiben a coloradói Aurorában elkövetett, tizenkét halottal és ötvennyolc sérülttel járó július huszadikai lövöldözés tettese, James Eagan Holmes előre jelezte, mire készül, vajon pszichiátere miért nem értesítette a hatóságokat? Úgy tűnik, újabb, még érdekesebb kérdések is lesznek, miután az ABC News megtudta: dr. Lynne Fenton igenis jelentette az elmebeteget. A rendőrség miért nem akadályozta meg a tragédiát?
.
Dr. Fenton, akit egyre többen a tömeggyilkosság tulajdonképpeni felelőseként kezdtek emlegetni, hetekkel a vérengzés előtt érintkezésbe lépett a rendőrséggel, és közölte velük, rendkívüli módon aggasztja Holmes viselkedése. Az ABC News meg nem nevezett forrásokra hivatkozik, és nem közli, konkrétan ki volt az a rendőr, akit a pszichiáter beavatott.
.
Tudni lehet ellenben, hogy az illetőt ügyvédje jelenlétében nemrégiben kihallgatták az aurorai rendőrségen. Egyes értesülések szerint a rendőr az egyetem biztonsági őreinek egyike. Ezt Jacque Montgomery, az egyetem szóvivője nem volt hajlandó kommentálni. A 24 éves tettes a coloradói orvosegyetem doktorandusza volt, aki júniusban hagyta ott az egyetemet.
.
.
A tanintézet írott közleménye szerint az egyetemi biztonsági őrség tagjai rendszeresen együttműködtek az egyetemen működő viselkedéskutató és fenyegetéselemző csoporttal, és ez az együttműködés adott esetben konkrét ügyekre is kiterjedhetett. Más értesülések szerint dr. Fenton a viselkedéskutató csoport tagjaival is megosztotta aggodalmát.
.
Az ABC News forrásai szerint dr. Fentonnak súlyos lelkiismereti konfliktust okozott, hogy ki kell szolgáltatnia egy páciensét, hiszen ez ellenkezik az orvosi etikával; mégis megtette, mert úgy érezte, Holmes valami irtózatos dologra készül.
.
A coloradói törvények értelmében a pszichiáternek jogában áll kiadni a pácienséről megtudottakat abban az esetben, ha tudomására jut, hogy a páciens belátható időn belül súlyos károkat fog másoknak okozni, vagy ha bíróság erre kötelezi őket.
.
Maga dr. Fenton nem nyilatkozhat az üggyel kapcsolatban, miután az eljáró bíró hírzárlatot rendelt el, megtiltva a nyilatkozást az ügy valamennyi szereplője számára; de a pszichiáter ügyvédje sem engedi Fentont nyilatkozni.
.
.
Holmes ellen huszonnégy rendbeli gyilkosság és 116 rendbeli gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat. Az ügyészség még nem döntött afelől, milyen büntetést kérjen. Coloradóban elvileg kiszabható halálbüntetés ilyen esetben, valamint hazaárulásért, de a halálbüntetés 1975-ös visszaállítása óta csak egy embert végeztek ki (1997-ben egy gyilkos erőszaktevőt), és a halálbüntetés esélyei ebben az államban kifejezetten rosszak.
.
Jelenleg hárman ülnek coloradói siralomházban: a négyszeres gyilkos Nathan Dunlap; egy fiatal pár gyilkosa, Sir Mario Owens, valamint Robert Ray, aki Owenst a gyilkosságok elkövetésével megbízta.
.
Holmes jelenleg magánzárkában van, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert a többi rab megölné, ha hozzáférne.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem értem, miért kell egy ilyen BIZONYITOTT bûnözõvel bíróságilag “tárgyalni”.
    Számtalan tanú látta, hogy gyilkolt. Itt nincs mit ”bizonyítgatni”. Szerény véleményem szerint ez halálbüntetést érdemel. Most meg különítve tartják, nehogy a tobbi rab“bántalmazza szegénykémet”. Jobb lenne, ha a politikusok, többet törõdnének az áldozatokkal, mint a bûnözõkkel. A sok “vérzõszivût” (bleeding hearts) meg kellene kérdezni: Mit szólnának,ha az áldozatok az õ családukból kerülnének?! Azt hiszem más nótát fujnának!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Holmes elmebajával védekezik 2012. augusztus 10. péntek | AN

A pszichiáter közveszélyesnek tartotta „Jokert” 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

Holmes pszichiátere tudhatta volna, mi készül 2012. július 26. csütörtök | AN

Batman támogatja a vérengzés áldozatait 2012. július 25. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos