Ronai and Ronai
AMERIKAI

A pszichiáter közveszélyesnek tartotta „Jokert” 2012. augusztus 2. csütörtök 19:35 | AN Forrás: MTI

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A pszichiáter közveszélyesnek tartotta „Jokert”
Aurora, Colorado – Aggasztotta páciensének viselkedése azt a pszichiátert, aki James Holmest kezelte, közölte internetes kiadásában a CNN. Holmest azzal vádolják, hogy a Batman éjszakai premierjén agyonlőtt tizenkét embert, további ötvennyolcat pedig megsebesített.
.
Lynne Fenton pszichiáter még június elején, vagyis mintegy hat héttel a filmszínházbeli mészárlás előtt közölte kollégáival, hogy Holmes közveszélyes lehet. A 24 éves volt ideggyógyász doktorandusz ellen hétfőn számos gyilkosság és emberölési kísérlet, összesen 142 bűncselekmény miatt emeltek vádat.
.
Fenton a Coloradói Egyetem több tanszékének képviselőiből álló, úgynevezett viselkedés- és fenyegetés-értékelési csoporttal (BETA) osztotta meg aggályait. Az szakértők azonban sohasem vitatták meg az ügyet, mert Holmes abban az időben jelentette be, hogy távozik az oktatási intézményből és ezzel kikerült annak illetékessége alól. Az egyetem nem fordult a rendőrséghez.
.
Egyelőre nem világos, hogy Fenton akkor is Holmes kezelőorvosa maradt-e, amikor az már abbahagyta az egyetemen folytatott tanulmányait, avagy egy másik szakértőhöz irányította át. A vádlott néhány nappal a mészárlás előtt egy csomagot – sajtójelentések szerint egy, a gyilkos terveire figyelmeztető jegyzetfüzetet – küldött a pszichiáternőnek, amelynek tartalmáról egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás. A rendőrség Holmes indítékairól sem számolt be a nyilvánosságnak.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 1.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)
A pszichiáter közveszélyesnek tartotta „Jokert”, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Szinte minden tragikus esemény bekövetkezésében benne van az emberi hanyagság, nemtörődömség. Sok esetben, ha a megfelelő ember(ek) komolyan veszi(k) a bizonyos jeleket, rendesen ellátja(ák) feladatukat, akkor többségében elkerülhetőek lettek volna a bűncselekmények. Csak a legutóbbi pécsi gyilkosságot nézve, ugye a gyilkosnak már több, mint két hete a dutyiban kellett volna ülnie, de senki se törődött vele. Egy lány életébe került ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Holmes elmebajával védekezik 2012. augusztus 10. péntek | AN

Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója? 2012. augusztus 8. szerda | AN

Obama: Az AK 47-es katonák kezébe való 2012. július 27. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos