Ronai and Ronai
AMERIKAI

Batman támogatja a vérengzés áldozatait 2012. július 25. szerda 15:16 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Batman támogatja a vérengzés áldozatait
Aurora, Colorado – Miközben kedden a Batman-trilógia sztárja, Christian Bale is felkereste az aurorai mészárlás helyszínét, elérte a kétmillió dollárt azoknak az adományoknak értéke, amelyet a filmszínházban megsebesített vagy lelőtt áldozatok és hozzátartozóik megsegítésére gyűjtöttek össze, közölte John Hickenlooper, Colorado állam kormányzója.
.
Az adományozók között van Warner Bros, a Batman-filmeket gyártó vállalat is; a tragédia a legújabb rész bemutatóján történt. Péntekre virradó éjjel, kevéssel éjfél után a 24 éves James Eagan Holmes tüzet nyitott az aurorai premier közönségére. Az ámokfutó 12 embert megölt és 58-at megsebesített.
.
„Az igény óriási és arra számítunk, hogy az alap exponenciálisan növekszik majd. A pénz segítségére lesz a felgyógyulásban és életük újjáépítésében mindazoknak, akikre ez a tragédia lesújtott”, írta közleményében a kormányzó.
.
Az aurorai kórházban ápolt áldozatokat kedden felkereste Christian Bale, az új Batman-trilógia sztárja. A filmsztár két és fél órát töltött a helyszínen, ahol öt sebesülttel, több orvossal és a kormányzóval is tárgyalt.
.
Vasárnap Barack Obama elnök járt Aurorában. Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kedden, anélkül hogy részletekbe bocsátkozott volna, kijelentette, hogy Obama hamarosan foglalkozni fog a fegyvertartás kérdésével. Michael Bloomberg  New York-i polgármester a napokban a tragédiával kapcsolatban felszólította a következő fehér házi négy évért versengő két politikust, hogy foglaljon állást a fegyverhez jutás kérdésben, ám eddig ezt sem az elnök, sem leendő republikánus kihívója, Mi.tt Romney nem tette meg.
A támadás indítéka továbbra is ismeretlen, de talán valamelyest megvilágítja a hátteret a TMZ internetes pletykalap kedden közölt információja, amely szerint Holmes közeledését az elmúlt hetekben három bejelölt nő is visszautasította az AdultFriendFinder.com partnerkereső portálon. A fiatalember erre június 5-én jelentkezett fel. Gimnáziumi iskolatársai szerint egyébként a fiatalembernek az elmúlt években egyetlen barátnője sem volt.
.
Az aurorai mészárlás gyanúsítottjának a bíróságon történt hétfői, élőben közvetített megjelenése után több médium is pszichológusokat szólaltatott meg arról, hogy épelméjű lehet-e a narancssárgás vörösre festett hajú, zavarodottan viselkedő fiatalember, aki Jokerként – Batman gonosz ellenfeleként – mutatkozott be az őt letartóztató rendőröknek. A vélemények eltértek azt illetően, hogy Holmes megjátssza-e az elmebeteget, avagy természetes-e a viselkedése, de abban egyetértés alakult ki, hogy a szakembereknek a tisztánlátáshoz alapos vizsgálatra lesz szükségük.
.
A tanulmányok terén kitűnő képességűnek mondott Holmes egyébként a Coloradói Egyetemen folytatott ideggyógyász doktoranduszi tanulmányaira évi 26 ezer dolláros szövetségi ösztöndíjat kapott a bethesdai központú Nemzeti Egészségügyi Intézettől, tudta meg a CBS. A fiatalember júniusban ismeretlen okokból otthagyta az oktatást, amelynek 35 részvevője közül csak hatan részesültek hasonló támogatásban.
.
Az elmúlt napokban Egyesült Államok-szerte legkevesebb 3 olyan embert vettek őrizetbe, aki gyanús viselkedése valamilyen módon kapcsolatba hozható az új Batman-filmmel. Maine államban gyorshajtás miatt szombaton megállított Timothy Courtois-t azért tartóztatták le, mert a kocsijában lőfegyvereket találtak, amelyekkel – mint bevallotta – egy volt munkaadóját akarta megölni. Courtois állítólag a mozibemutató után kapott ihletet a gyilkoláshoz.
.
Az 52 éves Clark Tabort a dél-kaliforniai Norwalkban azért vitték be, mert egy mozielőadáson ordítozni kezdett, hogy olyat tesz, amilyen Aurorában történt. A kiérkező rendőrök a hátizsákos férfinél nem találtak fegyvert. Az arizonai Sierra Visában az ugyancsak hátizsákot viselő, 27 éves Michael William Borboa okozott pánikot azzal, hogy részegen próbált meg beülni a Sötét lovag – Felemelkedés vetítésére.
.
A film egyébként a tragédia ellenére rendkívül sikeres: a Warner Bros 160,9 millió dolláros bevételt jelentett a hétvégén, amellyel az új Batman-trilógia befejező darabja minden idők harmadik legsikeresebb premierfilmje.
.
A tragédia miatt a DC Entertainment szórakoztatóipari vállalat képregény-kiadó részlege kedden arra kérte a forgalmazókat, hogy az áldozatok iráni kegyeletből augusztus 22-ig halasszák el a legújabb Batman-kiadvány árusítását.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Batman támogatja a vérengzés áldozatait, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Nagyon durva. NEM az a probléma, hogy lehetett fegyvere, hanem az, hogy az első sorban ülőknek nem volt, és nem puffantották vállon mikor lövésre emelte a fegyverét.
    .
    A bűnözők definíció szerint nem tartják be a törvényeket. Még olyan országokban is, pl. Magyarországon, ahol gyakorlatilag szinte lehetetlen fegyvert szerezni, ölnek fegyverrel. Pont hogy reciprocitás van! Ha mindenkinek lehetne önvédelmi fegyvere, és használhatná is, akkor ilyen tragédiák nem fordulhatnának elő.
    .
    Obama innen indulhatna, eltörölni az ésszerűtlen fegyverviselési törvényeket, amelyek kiszolgáltatják a normális embereket a bűnözőknek:
    http://www.naturalnews.com/036549_Aurora_concealed_carry_gun_conf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. B ! Pontosan ! Végre nem vagyok egyedül a véleménnyemmel. 2006-ban beszéltem egy nyugdijas Cleveland, OH beli rendőrrel. Neki és minden kollégájának az volt a véleménye hogy a lakosságnak lenne fegyvere, kevesebb lenne a büncselekmény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A fegyverlobby könnyei 2013. január 2. szerda | AN-álláspont

Sírnak a Sandy Hook-i angyalok 2012. december 18. kedd | Bartus László

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos